|
| Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) | |
|
+110Nikola Aritmeticar Jovana2009 Greta FatCat Natasa23 Zane Limited011 MORNAR sonne Pekoilic Mistery 011 Nik Dragan gradjanin Light BoS Toplica Joe Miladin Boranija Djuka Dalaj Lama Drag_Mlad Mrgud Boza Belex Ris Ars Vivendi nepet Ceras Jumbo Dragot Kobe Bryant ILoveRoses mr Bean Banaćanin Drag65 Popaj MYSTIC021 gogloee Berza011 pakodazna C R A Z Y Pera Božić stock Nikolaj3 Zoranecc mile-svinja Vlada BG Zmark Dusan Dragan11 RobinHood Lilihip Lolita Guinness EVE LUMTDZOS Pera Zdera Astana Steve McQueen zORAn l.morlang Teletrader Mickey Munday Mira Berzanski_Duduk Maca Dejansss Sasa965 Djavo Non-ProfitOrganization Yudejavu Big Mile Dibesto Zeljko Vladulns Aca123 BojanNS Firke77 Momir pepsiman srbijanac Spejs real_finanza Atomski mrav Fmember Folio Fast Dexiv Sutra Sasa_sbbg JelenaS Sofke iki Ivan2211 Rogy Racunarko Drasko Milica1 Sneki Dosije BBrroo Strbac Slovenac1 Ilija Taliano Mitar Aleks Nemesis Boby 114 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Taliano Forum queen
Broj poruka : 1475 Points : 6231 Datum upisa : 23.02.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Sre 18 Jan - 20:35 | |
| - Big Mile ::
- taliano, mislio sam da prati trend belexa, a ne svetskih berzi. A belex samo odslikava celokupnu situaciju u Srbiji. Tu mislim na stanje u privredi, stanje u bankama kojih ima 5 u korpi, zatim gradjevinskom sektoru, pa predstojeci izbori itd... I sad šta ti vidiš u navedenom ohrabrujuce što bi motivisalo nove strane investitore da ulažu na Beogradskoj berzi? A bez njih nema para a bez para nema rasta. I ovi što su se zakopali u ovoj našoj bari gledaju šta mogu prodaju makar i sa gubitkom. Posle današnjeg trgovanja, mislim da je moja prognoza od 550 suviše optimisticna, realnije je 500.
Stvar je prosta.Dok su god u svetu jeftine akcije,stranci će kupovati vani,a belex će tonuti.Kada belex po njuhivim aršinima bude bagatelan eto njih!Nevidim ja tu nikakvu bežaniju-pa vidišli kolicni su prometi.....jača je Banjaluka od Belexa Dakle jedino što može privući strane investitore su INTERESI.Po defoltu u Srbiji očekuju ekstremne dobiti,pa stoga i čekaju da potonemo što više! Nema tu mnogo šta za kupiti,ali deset-petnaest firmi zaista vredi.Na vrhu te liste je i NIIS.A za druga Bobyja predlog....kupuj lagano,prati pre svega evropske trendove......to što sinaumio kupiti u danu razmaži na sedmicu Po meni sve ispod 600rsd je čist zicer!! _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
| | | Boby VIP
Broj poruka : 2614 Godina : 53 Localisation : banat Points : 10639 Datum upisa : 04.02.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Sre 18 Jan - 20:43 | |
| - taliano ::
- Big Mile ::
- taliano, mislio sam da prati trend belexa, a ne svetskih berzi. A belex samo odslikava celokupnu situaciju u Srbiji. Tu mislim na stanje u privredi, stanje u bankama kojih ima 5 u korpi, zatim gradjevinskom sektoru, pa predstojeci izbori itd... I sad šta ti vidiš u navedenom ohrabrujuce što bi motivisalo nove strane investitore da ulažu na Beogradskoj berzi? A bez njih nema para a bez para nema rasta. I ovi što su se zakopali u ovoj našoj bari gledaju šta mogu prodaju makar i sa gubitkom. Posle današnjeg trgovanja, mislim da je moja prognoza od 550 suviše optimisticna, realnije je 500.
Stvar je prosta.Dok su god u svetu jeftine akcije,stranci će kupovati vani,a belex će tonuti.Kada belex po njuhivim aršinima bude bagatelan eto njih!Nevidim ja tu nikakvu bežaniju-pa vidišli kolicni su prometi.....jača je Banjaluka od Belexa Dakle jedino što može privući strane investitore su INTERESI.Po defoltu u Srbiji očekuju ekstremne dobiti,pa stoga i čekaju da potonemo što više! Nema tu mnogo šta za kupiti,ali deset-petnaest firmi zaista vredi.Na vrhu te liste je i NIIS.A za druga Bobyja predlog....kupuj lagano,prati pre svega evropske trendove......to što sinaumio kupiti u danu razmaži na sedmicu Po meni sve ispod 600rsd je čist zicer!! pa u glavi mi je bilo da cu poceti ispod 600,ali boga ti brzo mi klizi,sada imam i para,ali mi se ne preplacuje,ali ako krene gore ,JEDNOM,A JEDNOM MORA,on ce se prvi odbiti ili barem medju prvima | |
| | | Taliano Forum queen
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Sre 18 Jan - 21:42 | |
| Evo ti čiste logike:Q4 je bio dobar -2011 sjajna oko 340mil e.čisto-dakle duplo više nego lani.To su Kirilove reči,a mislim da on nebi dozvolio luksuz da ga Srbi prozivaju zbog laži.Dalje,ulaganja u 2011,po meni zaista impresivna.Pre svega u proizvodnju i istraživanja.....šire se izvan granica,dominantno pune budžet RS,politički su vrlllo moćni,koncesiju na eksploatisano plaćaju nisko,transparentnost vrhunska-svetski nivo.Dobar deo imovine tek knjiže-tako da će i finansiski pokazatelji posle uknjižbe biti moćniji.Kadar su već dobrano pretresli.nesposobne poslali kućama,doveli mlad multinacionalan menadžment,željan dokazivanja.U 2011 bih naročito istakao blistav potez(koji nije zavredeo punu medijsku pažnju),a to je konverzija duga Petrohemije u 34%vlasništva.Naravno da se podrazumeva da će tenderi za nabavku bazičnog benzina u Petrohemoji nadalje biti nepotrebni-a to nije malo!! Dalje situacija u svetu sa naftom im ide na ruku.Ruska nafta i gas,a samim tim i posestrime koje se bave-dobijaju sve više na značaju..... Po meni sve su šanse da će ovo da raste........ali berza je čudo,a belex čudovište,tako da Dugoročno sam investirao u ovaj papir-nadam se dobro.Sad se razmišljam da se još pojačam,ali nema mogućnosti kvalitetnog izlaska skoro ni na jednoj drugoj hartiji.....mislim da je takva situacija kod mnogih Do danas su listom prodavali građani sa po 5.Danas je trend malko promenjen........šačica preplašenih je odlučila da snovči svoje benefite od prošle zime(dosta im je kockanja). Voleo bih da pročitam suprotna mišljenja!! _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
| | | Milica1 VIP
Broj poruka : 885 Points : 1909 Datum upisa : 29.04.2008
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Čet 19 Jan - 11:04 | |
| Da li neko zna ko prodaje?Razumem za bankarske akcije-one ce biti na udaro,ali NIIS po ovim cenama i ovakvim rezultatima | |
| | | Taliban Our family
Broj poruka : 325 Points : 779 Datum upisa : 26.09.2007
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Čet 19 Jan - 13:26 | |
| moguce da su profi investitori jos uvek neaktivni ovde | |
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Čet 19 Jan - 21:59 | |
| - Taliban ::
- moguce da su profi investitori jos uvek neaktivni ovde
Čekaju količinu da se nakupi pa da počiste-to im je specijalitet.Realno,to će se desiti za dan-dva!!!Ali sigurno! Pa samo treba pogledati euro berze...........trend ili trend Gazproma.....to je +15% od krize Irana ili+11% od n.g. a voleo bih da mi neko dokaže negativan trend NIISa u odnosu na EU,i Gazprom Mislim da je NIIS u ovom trenutku realno najjeftiniji od početka listiranja!! _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
| | | Fast VIP
Broj poruka : 745 Points : 2372 Datum upisa : 21.04.2011
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Čet 19 Jan - 22:36 | |
| - Milica1 ::
- Da li neko zna ko prodaje?Razumem za bankarske akcije-one ce biti na udaro,ali NIIS po ovim cenama i ovakvim rezultatima
Prodaju oni koji su kupovali na mnogo nižim nivoima. Svako ko je kupovao do 500 din može da dobije želju da izadje jer na ovom nivou i dalje ima dobar profit, a razmišlja da će moći da kupi jeftinije s obzirom na sentiment na Belexu. Ne zaboravite, ništa nije toliko jeftino da ne može jeftinije. Nije to stvar fundamenata samog papira nego sentimenta. Nemojte da zaboravite da nisu ni stranci ovce. Znaju oni ko diže indekse. Ispekli su oni zanat pa su došli ovde. Vide i oni kakvo je stanje na berzi i neće da se ispucavaju. Na ovim cenama je siguran sicer, ali na koji rok? To mnogo menja strategiju investiranja. Kupovina na 600 je odlična na dugi rok. Ipak, i na duži i na kraći rok je lepša kupovina na 500 din jer daje barem 20 % bruto zarade. E sad, neko veruje neko ne veruje da može do tih nivoa. Ko veruje nek čeka, ko ne veruje neka krene sa kupovinom. | |
| | | Milica1 VIP
Broj poruka : 885 Points : 1909 Datum upisa : 29.04.2008
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Pet 20 Jan - 9:19 | |
| Bojim se kada budu hteli da se ispucavaju-nece moci da kupe bez dizanja od 10% denvno.Sentiment do sada je bio nagativan zbog obveznica zemalja sa smanjenim rejtingom, a one planuse kao da su dzabe u dosta nizu kamatu od one proslogodisnje!Potraznja je bila dva puta veca od ponude! Austrija prvi put u povijesti izdala 50-godišnje obveznice Autor/izvor: SEEbiz / Index.hr Datum objave: 20.01.2012. - 08:59:12 BEČ - Prvi puta u svojoj povijesti Austrija je izdala 50-godišnje obveznice. Njihovom prodajom su skupili 2,58 milijardi eura uz kamatu od 3,837 posto. To je samo malo viša kamata od 3,434 posto na 10-godišnje obveznice kojima su jučer skupili dodatne tri milijarde eura. Prodaja austrijskih obveznica je došla nakon što im je prošlog tjedna agencija za procjenu kreditnih rejtinga Standard & Poor's smanjila njihov savršeni AAA rejting. Druge dvije ugledne svjetske agencije, Fitch i Moody's su Austriji ostavile savršeni rejting. Čak 62 posto austrijskih obveznica su pokupovali kupci iz Njemačke. OBVEZNICE Unatoč sniženjima rejtinga Španjolska i Francuska uspješno prodale obveznice Autor/izvor: SEEbiz / H Datum objave: 19.01.2012. - 14:22:00 MADRID - Španjolska je u četvrtak prodajom obveznica pribavila znatno više novca nego što je prvotno planirala, i to zahvaljujući velikoj potražnji, a sličan odaziv zabilježila je i francuska aukcija, na kojoj se Pariz zadužio za najviši iznos koji je planirao. To je uspješan test povjerenja ulagača u državne obveznice obje zemlje nakon što im je prije gotovo tjedan dana kreditni rejting snizila agencija agencija Standard & Poor's. Španjolsko ministarstvo financija prikupilo je 6,6 milijardi eura prodajom obveznica s rokom otplate 2016., 2019. i 2022. godine, znatno premašivši prvotni plan o zaduživanju za 3,5 do najviše 4,5 milijardi eura. Kamatna stopa na 10-godišnje obveznice smanjena je na 5,4 posto, sa 6,97 posto na aukciji obveznica iste ročnosti u studenome. Prodano je oko tri milijarde eura tih obveznica, uz 2,2 puta veću potražnju u odnosu na iznos ponuđen na upis. Prodano je i 1,3 milijardi eura obveznica s rokom dospijeća 2016., te 2,3 milijarde eura s rokom vraćanja 2019. godine. Uspješna aukcija bila je i ona Francuske, prva nakon što je ta zemlja prije gotovo tjedan dana izgubila vrhunski AAA kreditni rejting. Prodajom srednjoročnih obveznica glatko se zadužila za 7,97 milijardi eura, u skladu s najvišim planiranim iznosom. Obveznice s rokom dospijeća u srpnju 2014. prodala je uz prosječan prinos od 1,05 posto, dok je one s rokom u srpnju 2016. godine prodala uz prinos od 1,89 posto, s tim da je na obje aukcije potražnja bila za 2,12 puta veća od iznosa ponuđenog na upis. Obveznice s rokom plaćanja u srpnju 2015. polučile su prinos od 1,5 posto, uz potražnju koja je bila za 3,42 puta veća. Francuska se u sva tri slučajeva zadužila uz nižu kamatnu stopu u usporedbi sa sličnim aukcijama prošle godine. Sigurna sam da cemo dobiti status kandidata(cim ovi nasi vec sad pricaju da od toga nema nista-mora malo da se digne moral narodu pred izbore).Prodaja Telekoma se ocekuje od strane Francuza ili Nemaca do 31.03.2012. sto bi znacilo stabilan kurs EUR do kraja izbora,a posle-videcemo!Uvek je vazilo staro pravilo- desice se suprotno od onoga sto vecina ocekuje! | |
| | | Vladimirmitr Still learning
Broj poruka : 39 Godina : 57 Localisation : Beograd Points : 183 Datum upisa : 01.06.2010
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Pet 20 Jan - 9:55 | |
| | |
| | | Jerry Springer VIP
Broj poruka : 225 Localisation : Backa Points : 948 Datum upisa : 22.01.2012
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Pon 23 Jan - 2:38 | |
| Da li je moguce pristupiti aktuelnom spisku akcionara NISa? | |
| Naslov: Re: Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) Pon 23 Jan - 7:53 | |
| _________________ Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
| |
| | | | Naftna Industrija Srbije a.d. - NIIS (III DEO) | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |