BELEX Club
BELEX Club

Ekonomski Forum
 
PrijemPortalliEventsPublicationsČesto Postavljana PitanjaTražiRegistruj sePristupi
Delite | 
 

 Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (5. DEO)

Ići dole 
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
AutorPoruka
Ars Vivendi
VIP
VIP
avatar

Broj poruka : 2186
Points : 6527
Datum upisa : 21.01.2009

PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (5. DEO)   9/18/2017, 21:21

Stečajni upravnik fabrike lekova Jugoremedija iz Zrenjanina oglasio je prodaju tog preduzeća javnim nadmetanjem po početnoj ceni od 1,9 milijardi dinara.

Rok za uplatu depozita u iznosu od oko 762,7 miliona dinara je 9. oktobar, a javno nadmetanje je zakazano za 16. oktobar u Jugoremediji.

Zainteresovanim kupcima je ponudjena Jugoremedija kao pravno lice čija najvažnija imovina su fabričke hale, oprema za proizvodnju farmaceutskih proizvoda, žigovi, vozila i zalihe.

Privredni sud u Zrenjaninu proglasio je bankrot te fabrike u novembru 2016. godine, četiri godine posle otvorenog stečaja.

Jugoremedija je 2002. bila prodata makedonska firma Jaka 80, čiji je vlasnik Jovica Stefanović, ali je posle višemesečnog štrajka dela zaposlenih i sudskog spora koji je trajao četiri godine raskinut ugovor o privatizaciji.

_________________
Prazan listić nije stav!
Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
Nazad na vrh Ići dole
Boranija
Old member
Old member
avatar

Broj poruka : 1657
Points : 4962
Datum upisa : 25.07.2010

PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (5. DEO)   9/22/2017, 17:22

Mali akcionari Jugoremedije protestovali su zbog najavljene prodaje zrenjaninske fabrike lekova.

Prema njihovim rečima, prodaja je zakazana za 16. oktobar, iako je bivši zakupac, inače funkcioner SPS Milan Selaković i nakon raskida ugovora o zakupu prisvojio dozvolu za proizvodnju 22 leka koje je Jugoremedija proizvodila.

"On je te licence uzurpirao, i ne želi da ih vrati, i na taj način obara cenu i tera potencijalne kupce kako bi na kraju on postao vlasnik. Ovako, država je oglasila prodaju, a to je kao da prodajete automobil bez saobraćajne dozvole", kaže za N1 predsednik Odbora poverilaca Vladimir Pecikoza.

"Gospodin Selaković je član Glavnog odbora SPS u Novom Sadu, i mislimo da je politika umešala prste u ovaj slučaj", kaže Pecikoza.

Vrednost Jugoremedije procenjena je 32 miliona evra, što je cena kojom bi mali akcionari bili zadovoljni. Međutim, kažu, Selaković je angažovao privatnog procenitelja koji je imovinu ove fabrike zaustavio na vrednosti od 12 miiona evra.

_________________
Kad ima love za šljam, ima da bude i za mene!!
Nazad na vrh Ići dole
bora-bora
Still learning
Still learning


Broj poruka : 45
Points : 45
Datum upisa : 13.10.2012

PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (5. DEO)   10/11/2017, 18:50

https://insajder.net/sr/sajt/vazno/7477/Propala-prodaja-Jugoremedije-Nema-licenci-nema-zainteresovanih-%28VIDEO%29.htm
Nazad na vrh Ići dole
Ars Vivendi
VIP
VIP
avatar

Broj poruka : 2186
Points : 6527
Datum upisa : 21.01.2009

PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (5. DEO)   10/12/2017, 10:18

Privredni sud u Zrenjaninu doneo je zaključak kojim se usvaja prigovor poverilaca i otkazuje javno nadmetanje za prodaju fabrike lekova Jugoremedija zakazano za 16. oktobar ove godine.

U obrazloženju tog zaključka stečajni sudija Aleksandar Stoiljkovski naveo je izmedju ostalog da se u prigovoru poverilaca ukazuje da je prodaja preuranjena i nezakonita, kao i da bi bolji metod prodaje bio prikupljanjem ponuda jer bi se ostvarila najpovoljnija cena i namirenje stečajnih poverilaca.

Poverioci su ukazali i da procenom nisu obuhvaćene dozvole za stavljanje lekova u promet, a one, navode, predstavljaju najveću vrednost, već da je stečajni sudija oglasio prodaju parnice za povraćaj dozvola, pa smatraju da je odluka stečajnog upravnika u suprotnosti sa stavom odbora poverilaca.

Kako se u obrazloženju sudije još navodi odbor poverilaca zatražio je odlaganje prodaje jer smatraju i da sada "samo uzurpator dozvola Union medic Novi Sad ima pravni interes za kupovinu", pa bi se tako postigla niža cena.

Stečajni sudija je naveo da je prigovor o metodu prodaje neosnovan, ali da je činjenica da bivši zakupac Union medic odbija da vrati dozvole za promet lekova i da je stečajni sudija pokrenuo postupak radi vraćanja tih dozvola i da se tužbom traži da Agencija za lekove i medicinska sredstva prenese dozvole na Jugoremediju.

Stečajnom upravniku naloženo je da u roku od 15 dana predloži nov vremenski okvir za prodaju.

Biće u obavezi da dopuni procenu Jugoremedije i za vrednost parnice koja je pokrenuta ili da pred Agencijom za lekove okonča započeti postupak za oduzimanje dozvole Union medicu, ukoliko za to postoje osnovi.

_________________
Prazan listić nije stav!
Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
Nazad na vrh Ići dole
Gogiša
Just looking
Just looking


Broj poruka : 2
Points : 2
Datum upisa : 23.01.2018

PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (5. DEO)   1/23/2018, 21:39

Za 19 februar zakazano prikupljanje ponuda potencijalnih kupaca,cena minimalna 16 mil evra licence i dalje u sporu list danas odjuče
Nazad na vrh Ići dole
Gogiša
Just looking
Just looking


Broj poruka : 2
Points : 2
Datum upisa : 23.01.2018

PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (5. DEO)   2/15/2018, 10:22

ZA JUGIREMEDIJU NEMA ZAINTERESOVANIH,OBJAVIO STEČAJNI UPRAVNIK,NIKO NIJE OTKUPIO PRODAJNU DOKUMENTACIJU.NIKO NEĆE AUTO BEZ SAOBRAĆAJNE DOZVOLE.KOJE TU KRIV?STEČAJNI UPRAVNIK KOJI JE SKLOPIO ŠTETAN UGOVOR O ZAKUPU, DA ZAKUPAC NEĆE DA VRATI LICENCE??ILI JE TO URADIO ZA NEKU NADOKNADU??!
Nazad na vrh Ići dole
Momir
Old member
Old member
avatar

Broj poruka : 1611
Points : 4599
Datum upisa : 06.12.2008

PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (5. DEO)   6/2/2018, 23:12

citat ::
Meho Omerović, poslanik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS), priveden je na aerodromu u Frankfurtu zbog krađe kozmetike u fri-šopu. Uprkos tome što je ova vest eksplodirala u domaćim medijima, Omerović se u izjavi za "Blic" branio da je u pitanju "samo veliki nesporazum".

Incident na aerodromu dogodio se, navodi se u policijskom izveštaju, 30. maja u 9.35 sati u Frankfurtu, a ceo slučaj prijavilo je obezbeđenje prodavnice. Omerović se sumnjiči da je iz fri-šopa hteo da iznese parfem, karmin i kremu, ukupne vrednosti 170,70 evra, a nakon što ga je policija zaustavila pozvao se na diplomatski status. Posle utvrđivanja njegovog indetiteta, pušten je i nastavio je put ka Briselu, a da li će nemačka policija pokrenuti postupak protiv njega, za sada nije poznato.

"Blic" je kontaktirao poslanika Omerovića koji nam je kazao da je zbog stomačnih problema morao hitno u toalet, te zbog toga nije stigao odmah da plati odabranu robu.

- U pitanju je tragikomična situacija koja je dovela do nesporazuma, a koji je u nekoliko minuta razgovora sa policijom razrešen. Zbog neverovatno neprijatnog zdravstvenog problema i bizarne situacije, proglasiše me međunarodnim lopovom. Da se nešto zaista dogodilo, ta ista policija mi sigurno ne bi pomogla da "bežim" i da prekoredno uzmem avio kartu. Šta da kažem, osim glupost i užasna neprijatnost - rekao je "Blicu" Meho Omerović.

On, međutim, nije za "Blic" objasnio zašto je bilo potrebno da se poziva na diplomatski status, ako se već radilo o nesporazumu.

Nekadašnji, sramni, član UO Jugoremedije, lopov i prevarant...
titanik

_________________
“Cash combined with courage in a crisis is priceless.”
Nazad na vrh Ići dole
Momir
Old member
Old member
avatar

Broj poruka : 1611
Points : 4599
Datum upisa : 06.12.2008

PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (5. DEO)   7/3/2018, 10:12

Stečajni upravnik Jugoremedije oglasio je novu prodaju zrenjaninske fabrike lekova javnim prikupljanjem ponuda.

Vrednost fabrike lekova procenjena je na skoro 3,9 milijardi dinara, a otkup dokumentacije zainteresovane kupce koštaće 500.000 dinara.

U imovinu Jugoremedije, čija je prodaja oglašena, spada industrijski kompleks fabrike, pripadajuća oprema, jedan stan, 28 motornih vozila, inventar... U prodaju je uključena i intelektualna svojina – 21 žig za lekove, kao i parnica koja se vodi pred Privrednim sudom u Zrenjaninu za povraćaj dozvola za stavljanje 22 leka u promet.

Takođe, prodaju se i preparati koji predstavljaju lekove zaštićene robnim žigom, 9 komada, i 12 preparata koji predstavljaju generičke lekove za koje Jugoremedija poseduje kompletan tehnološki postupak.

Ponude se dostavljaju do 6. avgusta, do 11.45 časova, a samo 15 minuta kasnije ponude će biti javno otvorene u prostorijama fabrike._________________
“Cash combined with courage in a crisis is priceless.”
Nazad na vrh Ići dole
Limited011
Old member
Old member
avatar

Broj poruka : 1534
Points : 4242
Datum upisa : 07.05.2009

PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (5. DEO)   8/9/2018, 12:21

Pošto se do 2. avgusta, kada je istekao rok iz oglasa za uplatu depozita i preuzimanje dokumentacije za učešće na licitaciji, niko nije javio, propašće i druga prodaja zrenjaninske fabrike lekova Jugoremedija u stečaju.

- U ponedeljak, 6. avgusta, prodaju ću zvanično proglasiti neuspelom. Ostaje da se dogovorim sa odborom poverilaca o daljim koracima i načinu unovčenja imovine stečajnog dužnika, kako bi se oni namirili - potvrdio je stečajni upravnik Radovan Savić za "Novosti".

Nakon što je Privredni sud iz Zrenjanina prošle jeseni stopirao prodaju posrnule zrenjaninske farmaceutske kompanije, procenjujući da je preuranjena, prvi oglas proletos nije uspeo, jer nije bilo zainteresovanih kupaca. U ponovljenom oglasu, ostali su isti uslovi. Jugoremedija je ponuđena na prodaju kao pravno lice, sa imovinom procenjenom na skoro 3,9 milijardi dinara.


_________________
Henri Kisindžer: “Opasno je biti neprijatelj SAD-a, ali je pogubno biti i njen prijatelj.”
Nazad na vrh Ići dole
Limited011
Old member
Old member
avatar

Broj poruka : 1534
Points : 4242
Datum upisa : 07.05.2009

PočaljiNaslov: Re: Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (5. DEO)   10/3/2018, 15:21

Stečajni upravnik zrenjaninske Jugoremedije oglasio je novu prodaju fabrike lekova kao pravnog lica.

Početna cena iznosi 1.943.415.827,04 dinara.

U imovinu Jugoremedije, čija je prodaja oglašena, spada industrijski kompleks fabrike, pripadajuća oprema, jedan stan, 28 motornih vozila, inventar... U prodaju je uključena i intelektualna svojina – 21 žig za lekove, kao i parnica koja se vodi pred Privrednim sudom u Zrenjaninu za povraćaj dozvola za stavljanje 22 leka u promet.

Javno nadmetanje održaće se 5. novembra.
_________________
Henri Kisindžer: “Opasno je biti neprijatelj SAD-a, ali je pogubno biti i njen prijatelj.”
Nazad na vrh Ići dole
 
Klub prijatelja JUGOREMEDIJE AD ZRENJANIN (5. DEO)
Nazad na vrh 
Strana 9 od 9Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BELEX Club :: Arhiva Belex Cluba-
Skoči na: