Broj poruka : 720 Points : 1928 Datum upisa : 30.11.2010
Naslov: Re: Šta kupovati na Svetskim berzama? 9/10/2020, 19:28
Proći će sve, ali duša, obraz i ono što je dobro ostaje zauvek...
_________________ Karma kažnjava sve
Dejansss likes this post
marjanovicgane VIP
Broj poruka : 1034 Points : 2233 Datum upisa : 10.09.2018
Naslov: Re: Šta kupovati na Svetskim berzama? 9/10/2020, 20:09
Debil ::
Svako je znao da će dolar pasti jer su upumpali preko 3 hiljade milijardi...Poenta je da li će sa ovog nivoa padati?
Zavisiće od brzine oporavka ekonomije USD u odnosu na E.U..... Većina ekonomista prognozira devalvaciju USD nakon predsedničkih izbora..... Naravno, šta će se desiti niko sa sigurnošću ne zna.... Po meni, dosta merodavno je ovo mišljenje.
https://www.youtube.com/watch?v=pvrFGR5ab8M
Debil Still learning
Broj poruka : 38 Points : 38 Datum upisa : 05.08.2020
Naslov: Re: Šta kupovati na Svetskim berzama? 9/11/2020, 01:42
Dragan555 ::
Tekst jeste Sputnik ali onaj koji je to izjavio nije Rus.
Kakve veze ima da li je Rus ili nije kada je Sputnjik propaganda najnižeg nivoa..
Ne mora da bude Rus ali će oni od bezbroj "analitičara" i raznih drugih parazita "koji analiziraju i predviđaju tržište" odabrati i objaviti tačno onog ko "predviđa propast Amerike", "kolaps dolara" "kraj kapitalizma" i slične gluposti koje nema smisla čitati.
Što se tiče RDSA, nisam znao koja je to firma jer je nema na aplikaciji kojom pratim tržište, a i šta je tu čudno, jel zabranjeno ne znati neku akciju? Mogu da se kladim da znam više kompanija od vas, ali ni meni ni vama to ne koristi ako ne znamo koja od njih je dobra.
Što se tiče naftnih kompanija, kada ste rekli da je RDSA takva izgubio sam želju bilo šta da pročitam o njoj. Sve naftne kompanije su manje-više iste i sudbina im je jednaka, dodaću samo koliko sam čitao naš NIS se trenutno još i dobro drži.
P.S. Nije tačno da želim da odem, samo ne želim da vam protivrečim a i nemam snage za to. Ako kupujete naftne kompanije i čitate Sputnjik nemamo o čemu da pričamo.
Sneki Beli Mag
Broj poruka : 5404 Localisation : Centar grada Points : 6907 Datum upisa : 21.05.2007
Naslov: Re: Šta kupovati na Svetskim berzama? 9/11/2020, 03:34
Video sam ovde par ljudi koji su iznosili neke ozbiljne podatke ali njih sada nema, ako vi ostali nešto znate molim vas da kažete gde bi sada moglo da se uloži.
.
A o čemu da ti iznosimo neke podatke? Šta očekuješ? Da ti neko kaže šta da kupiš i da zaradiš? Ko to može? Možda samo kratkoročno, i sam vidiš da je tržište vrlo "uzburkano" - Mask se pojavljuje kao grobar nemačke auto-industrije (glede 3-4 godine) a kada oni puknu (a hoće - bar neće više biti "vodeća" sila u toj branši) biće haosa...
Postaviš konkretno pitanje, pa ti možda neko i da odgovor, ovako se svodiš na kolegu Dragan555 .....
Ništa nije loše imati na jednom mestu sve noviske i dr. vesi, ali mnogo je diletanata na forumu... a sole pamet kaoda im je sam Isus mentor!
_________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
Dragan555 Old member
Broj poruka : 1489 Points : 3162 Datum upisa : 18.01.2014
Naslov: Re: Šta kupovati na Svetskim berzama? 9/11/2020, 13:00
Tekst jeste Sputnik ali onaj koji je to izjavio nije Rus.
Kakve veze ima da li je Rus ili nije kada je Sputnjik propaganda najnižeg nivoa..
Ne mora da bude Rus ali će oni od bezbroj "analitičara" i raznih drugih parazita "koji analiziraju i predviđaju tržište" odabrati i objaviti tačno onog ko "predviđa propast Amerike", "kolaps dolara" "kraj kapitalizma" i slične gluposti koje nema smisla čitati.
Što se tiče RDSA, nisam znao koja je to firma jer je nema na aplikaciji kojom pratim tržište, a i šta je tu čudno, jel zabranjeno ne znati neku akciju? Mogu da se kladim da znam više kompanija od vas, ali ni meni ni vama to ne koristi ako ne znamo koja od njih je dobra.
Što se tiče naftnih kompanija, kada ste rekli da je RDSA takva izgubio sam želju bilo šta da pročitam o njoj. Sve naftne kompanije su manje-više iste i sudbina im je jednaka, dodaću samo koliko sam čitao naš NIS se trenutno još i dobro drži.
P.S. Nije tačno da želim da odem, samo ne želim da vam protivrečim a i nemam snage za to. Ako kupujete naftne kompanije i čitate Sputnjik nemamo o čemu da pričamo.
Nije mi teško da priznam da si u pravu i da će Sputnik uvek selektivno objavljivati mišljenja koja odgovaraju establišmentu.
Ali bi voleo da čujem zašto fondovi kupuju akcije naftnih kompanija? Zašto je Royal Dutch Shell kupovao milione sopstvenih akcija? Pogledaj strukturu vlasništva. Među njima je i Black Rock ali i mnogi drugi fondovi. Zašto oni nisu izašli pre ove krize? Mislim na krizu koja je krenula sa zalihama nafte a pre svega što je izazvao korona virus. Valjda bi umeli da vide da propast naftnih kompanija dolazi za 3-4 godine?
Debil Still learning
Naslov: Re: Šta kupovati na Svetskim berzama? 9/12/2020, 01:26
Ta logika praćenja fondova je besmislena isto koliko je besmisleno praćenje "ko je prodao a ko kupio" po neku akciju u smešnim srpskim firmama.
Fondovi imaju vrlo stroga pravila kojih moraju strogi da se drže, moraju vrlo široko da diverzifikuju, sve sektore da pokriju, često i da hedžuju, čime gube "oštricu" u investiranju, a po mom uverenju gube i smisao postojanja.
Ne zaboravite da je portfolio menadžeru jedino na pameti njegova plata, a da bi je dobio on ne mora ništa da zaradi.
On mora samo strogo da prati ta pravila a ako nešto nekad i zaradi to mu dođe maltene kao "kolateralna šteta", a ne osnovni cilj kome treba neprekidno da teži.
Zato su fondovi najčešće i slabiji od običnih širokih indeksa i zato mali investitor ne treba da ih kopira nego treba da ih nadmaši.
p.s. neće naftne kompanije propasti za 3-4 godine, izdržaće i nešto više, ali je njihov smer je jasan i krajnje izvestan i zbog toga ih smatram najgorom investicijom za koju mali investitor može da se odluči.
Dragan555 Old member
Naslov: Re: Šta kupovati na Svetskim berzama? 9/12/2020, 12:18
Hvala na odgovoru. A smatraš li da će cena RDSA bar u nekom trenutku dostići 18 ili 20 eura sa sadašnjih nepunih 12 eura?
Debil Still learning
Naslov: Re: Šta kupovati na Svetskim berzama? 9/12/2020, 12:52
Ne znam zaista... rekoh da tu akciju nemam u programu kojim pratim tržište, a da instaliram nešto drugo zbog nje i gledam je prvi put ne verujem da bih bio nešto bio od koristi.
marjanovicgane VIP
Broj poruka : 1034 Points : 2233 Datum upisa : 10.09.2018
Naslov: Re: Šta kupovati na Svetskim berzama? 9/13/2020, 16:38
Ne znam zaista... rekoh da tu akciju nemam u programu kojim pratim tržište, a da instaliram nešto drugo zbog nje i gledam je prvi put ne verujem da bih bio nešto bio od koristi.
Koji program koristiš ?
PS:
Stalno si navaljivao da neko prognozira kurs USD..... Pustio sam ti link do emisije u kojoj je gostovao Djordje Djukić - profesor Monetarne ekonomije na ekonomskom fakultetu u B.G..... Radi se o ozbiljnom čoveku koji je dao konkretnu prognozu..... njegova prognoza je kredibilna.... Međutim, ti si se uhvatio za Sputnjik umesto da saslušaš čoveka.
Debil Still learning
Naslov: Re: Šta kupovati na Svetskim berzama? 9/13/2020, 19:08
marjanovicgane ::
Stalno si navaljivao da neko prognozira kurs USD..... Pustio sam ti link...
Ja navaljivao da mi neko prognozira kusr USD?!?
Sa nekim si me pomešao, nikada to nisam ni pomenuo, niti me to interesuje, znao sam odavno da će dolar lagano da sklizne zbog toliko dopisanih nula u USA i to je to.
Sada je oko 1,185, to je pad oko 5% u odnosu na nivo koji je bio ranije, što nije strašno.
Inače mene dolar generalno ne zanima, ni forex takođe (radi li to neko ovde?), generalno sve te stvari na berzi koje su slične kocki me ne zanimaju.
Radite li vi nešto od toga?
p.s. i dalje mi niko nije odgovorio da li je vaš princip kupi-prodaj - ili nije? Što se mene tiče, nijednu akciju nisam kupio da bih je prodao.
A aplikaciju koristim neku običnu na telefonu, američka je pa verovatno zato nema evropskih akcija.
Dragan555 Old member
Naslov: Re: Šta kupovati na Svetskim berzama? 9/13/2020, 21:24
Da li bi bio ljubazan da podeliš tu aplikaciju sa nama? Ja bi radije bio investitor ali izgleda loše biram akcije za dugoročno držanje.
Debil Still learning
Naslov: Re: Šta kupovati na Svetskim berzama? 9/13/2020, 23:17
Obična najobičnija imate na stotine takvih na Playstore, zeleno beli je interfejs ali ništa ona ne govori, samo najosnovnije podatke o firmama.
Imam i taj Teletrader koji si ti pomenuo ali mi je ružan i natrpan, mada je bolji jer pokazuje više podataka.
Stvar je u tome da odlučiš koje uopšte instrumente želite, a ja u vašim pričama ništa drugo osim akcija naftnih firmi nisam video?!
Btw, nikada nisam razumeo logiku "kupi kada je palo", jer sve što je palo - palo je iz dobrog razloga i ne želim da se baš ja "pravim pametan" i da idem kontra onih koji su doveli do te cene.
Pročitao sam Dragane da si ti kupio Lufthansa.. Sa kojom rezonom?! Koliko misliš da čekaš da ti skoči za tih 10%, i ako to ikad dočekaš, šta ćeš posle sa tim parama? Opet da juriš nešto što je palo?!
Dragan555 Old member
Naslov: Re: Šta kupovati na Svetskim berzama? 9/14/2020, 00:02
Izašao sam iz Lufthanze.
Debil Still learning
Naslov: Re: Šta kupovati na Svetskim berzama? 9/14/2020, 00:04
I??
btw, postavio sam x pitanja na koje mi niko nije odgovorio, a mene ispitujete koji sam juče došao?!
Kako si prošao u tome, da li si zadovoljan, šta si uradio sa tim parama, itd...
Dragan555 Old member
Naslov: Re: Šta kupovati na Svetskim berzama? 9/14/2020, 00:22
Nije bilo 10% ali svaki dobitak je bolji od gubitka.
Debil Still learning
Naslov: Re: Šta kupovati na Svetskim berzama? 9/14/2020, 01:08
Što tako šturo...ljudi, priča li ovde neko nešto??
Dragan555 Old member
Naslov: Re: Šta kupovati na Svetskim berzama? 9/17/2020, 09:55
Dobro kolega vidim po tvom pisanju na akciji NIIS da si ogorčen na Belex. Brane ljudi BB baš kao što bi i ja radio (da se ne pravim puritanac) da mi je sav novac zarobljen u kojekakvim akcijama kojima se gotovo i ne trguje. Ja ih razumem. Svake godine se delistira po neka dobra akcija, a premalo ih je ostalo. Nema više ni nesaglasnosti gde se dobro zarađivalo. A ostali po logici da bi ja izašao treba mi kupac. Više mi smetaju članovi poput naprednjakinje (verovatno visoko pozicionirane) koji poseduju insajderke informacije i za zaradu im jedino trebaju kupci, sve ostalo im je obezbeđeno i igraju na sigurno. Ali da se manemo BB smatram da su potencijalno novi vlasnici akcija upozoreni u kom smeru ide naša berza i kakvih tu muljanja i podlosti od strane tajkuna i države ima (a toga nikad nije falilo od dana osnivanja BB) pa ako žele neka investiraju. Imaš li neke konkretne predloge šta bi na svetskim berzama trebalo kupiti? I koliki rast od te akcije očekuješ?
s.nikolić likes this post
Dragan555 Old member
Naslov: Re: Šta kupovati na Svetskim berzama? 9/18/2020, 11:30
Zavidim onima koji su sad u kešu.
Royal Dutch Shell: Unloved But Offering A 25%+ 3-Year CAGR Even Without A Full Recovery
Debil Still learning
Naslov: Re: Šta kupovati na Svetskim berzama? 9/19/2020, 01:12
Huh, korekcija jeste velika, ali znam ko je sada u kešu i on jeste jako velik: to je dobar broj svetskih fond menadžera.
Negde sam video grafik da se dobar procenat "velikih para" i dalje nalazi sideways i da čeka rasplet, verovatno ovakvu korekciju a još verovatnije da čekaju da vide ishod izbora.
Ako oni sada krenu da pazare ublažiće ovaj pad, ako ne onda ne, ali ono što je sigurno je kada oni krenu, to će se itekako osetiti na berzi.
Limited011 Old member
Broj poruka : 2050 Points : 5497 Datum upisa : 07.05.2009
Naslov: Re: Šta kupovati na Svetskim berzama? 9/19/2020, 09:21
Korekcija, kažeš? Jel se to akcije same "koriguju" ili vlasnici/investitori prodaju svoje akcije i naplaćuju dobitak (neko veći, neko manji, a neko i sa gubitkom) - korekcija "nailazi" tako što veći broj investitora prodaje svoje akcije, ali ih neko i kupuju, inače bi na svim berzama vladala bonaca, tj. ništa se ne bi dešavalo...
Evo ti teme za razmišljanje.
_________________ Henri Kisindžer: “Opasno je biti neprijatelj SAD-a, ali je pogubno biti i njen prijatelj.”
Debil Still learning
Naslov: Re: Šta kupovati na Svetskim berzama? 9/19/2020, 16:11
Ne znam što hoćeš da kažeš...Naravno da neki prodaju, ali to su meni mrski špekulanti. Jedan špekulant prodaje, drugi kupuje, pa šta..
Pravog investitora za njih ne treba da bude briga, on treba da se navikne na razna silovanja cene od strane tih "trejdera" i da ih, ako je u mogućnosti, ignoriše. Na Lelexu dominiraju špekulanti najgore vrste ali ta činjenica malog investitora ne treba da pokoleba.
Najpametniji mali investitor čak i uočava te patterne cene koje prave špekulanti, pa ostavi neki keš sa strane i hvata te dipove.
To je naravno lakše reći nego uraditi, ali po meni jedino to ima smisla.
Nego, mene zanima gde je član sa nickom CERMET?
Pogledao sam nekoliko poslednjih njegovih postova i vidim da je davao izvanredne savete, samo što ga "trejderska" ekipa uopšte nija razumela (možda ste ga i proterali?)
Voleo bih da se pojavi CERMET i da da nekoliko saveta u vezi sa ovom korekcijom a i uopšte, hvala.
Edit: proverom IP adresa, konstatovano je da si ti Cermet Ban za uvek. Admin
Kobe Bryant VIP
Broj poruka : 3002 Godina : 48 Localisation : N.BGD Points : 5588 Datum upisa : 22.05.2007
Naslov: Re: Šta kupovati na Svetskim berzama? 9/19/2020, 23:17
Lik mi nije baš jasan. Koliko shvatam on je želeo da ogadi Belex i da ljude nagovori da pređu na ino berze? Možda je od toga imao neku korist - verovatno još jedan broker koji je sebi na taj način želeo da pridobije klijente i neku proviziju? Čudak!
Svašta čovek na ovom forumu može da upozna.
_________________ Najviše volim zakone koji nemaju kaznene odredbe, ti su najbolji!
Dragan555 Old member
Naslov: Re: Šta kupovati na Svetskim berzama? 9/20/2020, 11:08
Ogorčen očigledno. Da li neko zna zašto je banovan kao Cermet? A što se ogađivanja Belexa tiče sta tu više ima da se ogadi? Otvori oči prometi postaju slični onima koje ostvaruje svaki Frikomov sanduk za sladoled. Lako je kupiti akcije ali kako ih prodati uz ovakve promete? Nije tema Kako da spasimo Belex bez razloga otvorena. Situacija je vise nego ozbiljna.
Jel ima neko ideju koji sektor bi u svetu sad mogao da raste osim on line trgovine?
Limited011 Old member
Broj poruka : 2050 Points : 5497 Datum upisa : 07.05.2009
Naslov: Re: Šta kupovati na Svetskim berzama? 9/20/2020, 18:14
Da li neko zna zašto je banovan kao Cermet?
Šta tebi druze nije jasno? Pa zar ne čitaš šta piše: SVE VREME JE DEBIL = Cermet, bio na forumu! Jedna te ista osoba, sa dva nika! Navodno "ogorčen" na Belex a u korist ino berzi (što možda i nije loša ideja, mada trenutno se baš ne bih priključio takvom stavu). Malo bolje čitaj šta piše. Možda treba još jednom pažljivo da pročitaš šta piše u prethodnim postovima. površnost je u svakom poslu opasna.
_________________ Henri Kisindžer: “Opasno je biti neprijatelj SAD-a, ali je pogubno biti i njen prijatelj.”
Dragan555 Old member
Naslov: Re: Šta kupovati na Svetskim berzama? 10/2/2020, 15:01
Limited011 ::
Da li neko zna zašto je banovan kao Cermet?
Šta tebi druze nije jasno? Pa zar ne čitaš šta piše: SVE VREME JE DEBIL = Cermet, bio na forumu! Jedna te ista osoba, sa dva nika! Malo bolje čitaj šta piše. Možda treba još jednom pažljivo da pročitaš šta piše u prethodnim postovima. površnost je u svakom poslu opasna.
Kao Cermet je poslednju poruku imao 31 jula. Kao Debil se registrovao 5 avgusta. Znaci dok nije banovan kao Cermet nije imao drugi profil. Ja sam pitao zasto je banovan kao Cermet?
Dragan555 Old member
Naslov: Re: Šta kupovati na Svetskim berzama? 10/2/2020, 15:08
Kolege molim vas za misljenje. Imam RDSA i zadnjih dana prometi idu i do 100M akcija dnevno. Jasno mi je zasto neko hoce da kupi. Ali mi nije jasno zasto neko prodaje po ovim cenama? To znaci da je minimum 30% u gubitku, i to oni koji su kupovali zadnja 3 meseca. Realno je da ti ima vecina onih koji su akciju placali po 25 ili vise eura. Zasto bi sad prodavali? Strah? Vide neku bolju priliku a racunaju da ce se naftne kompanije oporaviti medju poslednjim? Pa rezon na toj drugoj cu da zaradim a kasnije mogu opet da udjem u neku naftnu kompaniju jer im cene nece mnogo porasti ili ce jos pasti do tad? Vase misljenje?
pepermint VIP
Broj poruka : 2688 Points : 6084 Datum upisa : 05.02.2014
Naslov: Re: Šta kupovati na Svetskim berzama? 10/2/2020, 18:40
Sta se brines Dragane? Ako bude propadanje prvo propadaju mali, a ovi veliki ce da ih progutaju.
Dragan555 Old member
Naslov: Re: Šta kupovati na Svetskim berzama? 10/2/2020, 21:30
U pravu si sad vec ima i malo straha. Do pre neki dan sam samo racunao gubitak ali straha nije bilo upravo zbog velicine kompanije. A od svih naftasa oni su najdalje otisli u proizvodnji struje. Sad tu je i cinjenica da USA naftasi za sad odbijaju da produze sporazum o smanjenju pumpanja a tu je i novi talas korona krize u EU. Tu se slazem sa kolegom da su sanse za nova zatvaranja, kakva su bila kod prvog talasa skoro nemoguca. Osim ako ne zele da uniste sopstvenu ekonomiju. Ipak pitanje za kolege je njohovo misljenje zasto bi neko (nije neko obimi su ogromni) prodavao pri ovako niskoj ceni i uz veliki gubitak?
Big Brle Our family
Broj poruka : 324 Points : 873 Datum upisa : 10.09.2019
Naslov: Re: Šta kupovati na Svetskim berzama? 10/2/2020, 21:41
Pa lepo si u predhodnom postu izneo nekoliko varijanti. Berza je čudo, gde neko vidi krah,neko vidi priliku za zaradu. Na berzi se zaradi i kada raste ali i kada pada, možda je neko procenio da ima prostora za pad još 10% pa da se ponovo ukrca, 10% na toliku kolicinu malo li je.... A i ona varijanta da se prepakuje u nešto što bi mogle par posto gore, pa kada ovo još padne krene da ponovo kupuje i duplo zaradi. Na likvidnim berzama je sve moguce, što ne važi više za belex.
boban75 VIP
Broj poruka : 810 Localisation : Vojvodina Points : 2718 Datum upisa : 03.01.2014
Naslov: Re: Šta kupovati na Svetskim berzama? 10/2/2020, 21:46
U pravu si sad vec ima i malo straha. Do pre neki dan sam samo racunao gubitak ali straha nije bilo upravo zbog velicine kompanije. A od svih naftasa oni su najdalje otisli u proizvodnji struje. Sad tu je i cinjenica da USA naftasi za sad odbijaju da produze sporazum o smanjenju pumpanja a tu je i novi talas korona krize u EU. Tu se slazem sa kolegom da su sanse za nova zatvaranja, kakva su bila kod prvog talasa skoro nemoguca. Osim ako ne zele da uniste sopstvenu ekonomiju. Ipak pitanje za kolege je njohovo misljenje zasto bi neko (nije neko obimi su ogromni) prodavao pri ovako niskoj ceni i uz veliki gubitak?
Najavili su otpuštanje velikog broja radnika.
_________________ Loša vest je da vreme leti. Dobra vest je što ste Vi pilot. - Majkl Altšuler
A Bird in the hand, is worth two in the bush. - Ezop 600. p.n.e.
If one equity analyst its raining and the other says its sunny... yuor job as an investor is to ignore them both and instead look out the window.
Dragan555 Old member
Naslov: Re: Šta kupovati na Svetskim berzama? 10/2/2020, 21:53
Naravno znam za otpustanje 9000 radnika u sledece dve godine ali ne vidim tu nista lose iz ugla berze, to jest vlasnika akcija. Smanjuju rashode.
boban75 VIP
Broj poruka : 810 Localisation : Vojvodina Points : 2718 Datum upisa : 03.01.2014
Naslov: Re: Šta kupovati na Svetskim berzama? 10/2/2020, 22:13
Naravno znam za otpustanje 9000 radnika u sledece dve godine ali ne vidim tu nista lose iz ugla berze, to jest vlasnika akcija. Smanjuju rashode.
Znači da se posao smanjio. Kad se posao smanji, manji su prihodi, a samim tim i dobit ili čak gubitak.
_________________ Loša vest je da vreme leti. Dobra vest je što ste Vi pilot. - Majkl Altšuler
A Bird in the hand, is worth two in the bush. - Ezop 600. p.n.e.
If one equity analyst its raining and the other says its sunny... yuor job as an investor is to ignore them both and instead look out the window.
Dragan555 likes this post
Dragan555 Old member
Naslov: Re: Šta kupovati na Svetskim berzama? 10/3/2020, 10:35
Volt Dizni od kad je pre 3 dana objavio da će otpustiri 28000 radnika pao je samo 2%. Šta ti je razlika u sektorima? A verovatno i u proceni rizika.
Sneki Beli Mag
Broj poruka : 5404 Localisation : Centar grada Points : 6907 Datum upisa : 21.05.2007
Naslov: Re: Šta kupovati na Svetskim berzama? 10/3/2020, 19:42
Kako veliki plaćaju porez?
1) Primer: Appel - porez od 2003 do 2014 koji je bio dužan da plati u Evropi, platio je u Irskoj po stopi od 0,005% tj. 50 evra na milion evra.
2) Amazon u godini 2017 je u svojoj državi (USA) na prihod od 5,6 milijardi NULA poreza! A 2018 godine na čist prihod od 11,2 je od države (USA) tražio 129 miliona dolara na ime povraćaja poreza i dobio ih!! Time Amazon uvodi nov pojam u finansije: negativan porez!?
Sve to je moguće zato što postoje ofšor firme i države koje od toga žive.
_________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
Dragan555 Old member
Naslov: Re: Šta kupovati na Svetskim berzama? 10/28/2020, 14:26
Brojke rastu, strah na berzama raste, čak i zlatu cena pada. Zar investitori gube poverenje i u zlato? Šta dalje? Popaj bi rekao Bitcoin, i kad je to zadnji put rekao iz današnje cene može se reći da je bio u pravu. Kupovati zemlju? Ili zemlju za cveće