| BELEX Club Ekonomski Forum |
| | | Autor | Poruka |
|---|
HUACHUMA VIP

Broj poruka: 480 Localisation: valjevo Points: 1467 Datum upisa: 25.05.2009
 | Naslov: Re: Crkva, vera, politika... Pon 14 Feb 2011 - 19:18 | |
| Slazem se, prevremeni izbori bi odgovarali svim grobarskim bisnisima, kao i biznisima vezanim za izgradnju manastira. Na zalost prevremenih izbora nece biti.  |
|  | | FatCat Still learning

Broj poruka: 110 Points: 241 Datum upisa: 14.12.2008
 | Naslov: Re: Crkva, vera, politika... Pon 14 Feb 2011 - 21:19 | |
| | HUACHUMA :: | Slazem se, prevremeni izbori bi odgovarali svim grobarskim bisnisima, kao i biznisima vezanim za izgradnju manastira.
Na zalost prevremenih izbora nece biti.  |
Da probam da ti objasnim šta je SPC i šta su manastiri. Jednom za svagda, pošto vidim da ti je to tema koja te muči i uznemirva. 1. Pravoslavna vera (bez obzira da li si vernik ili ne) je deo srpske tradicije i nikako ne može da se izbriše. 2. Osporavanjem tradicije nekog naroda osporavaš i postojanje tog naroda. 3. Zapitaj se zašto su komunisti (i LDP) toliko protiv tradicije? 4. Razmisli zašto si toliko protiv traduicije srpskog naroda? Kao i šta je tradicija srpskog naroda? 5. Da li ti smeta uloga katoličke crkve u Hrvatskoj, Italiji, Španiji?
Ne razumem tvoju ostrašćenost spram SPC i manastira, čemu to? Šta nudiš u zamenu za tu tradiciju? Globalizam? Multi-kulti šeme? Negiranje nacija?
Poslednji izmenio FatCat dana Pon 14 Feb 2011 - 21:24, izmenjeno ukupno 1 puta |
|  | | MarkoJTD VIP

Broj poruka: 789 Godina: 23 Localisation: London Points: 2123 Datum upisa: 19.10.2009
 | Naslov: Re: Crkva, vera, politika... Pon 14 Feb 2011 - 21:23 | |
| Ja ne bi mesao veru i sve sto ona nosi sa sobom i licnosti koje su u vrhu nase crkve i koji su punili naslovne strane novina prosle godine sa raznim skandalima vezanim za finansijske manipulacije, podrsku huliganima i slicno...
Daleko je nasa crkva od pravoslavlja i onoga sto on predstavlja... |
|  | | FatCat Still learning

Broj poruka: 110 Points: 241 Datum upisa: 14.12.2008
 | Naslov: Crkva, vera, politika... Pon 14 Feb 2011 - 21:28 | |
| Tačno tako! I ti popovi i monasi su ljudi. Grešni kao i mi svi! Seti se samo šta se dešavalo nedavno oko dečaka koji su bili seksualno iskorišćavani od strane katoličkih popova? Kolikio je bilo tih slučajeva?
Ne možeš zbog grešaka nekih proglasiti celu veru za nešto zlo, posebno što je ta vera jedino što je Srbe održalo tokom 5 vekova turske vlasti.
Šta je srpska tradicija? Jel poč. patrijarh Pavle nešto zlo učinio? Jel on ne valja? Jel to samo šljivovica i prase na ražnju? Ako je tako, jadan je ovaj narod...
Edit: HUACHUMA tvoje provokacije na temu crkve i vere neće biti tolerisane - biće brisane! Ovaj forum nema razloga da se bavi tom temom. FatCat - mogu da razumem tvoj gnev, ali ovaj forum se ne bavi tom tematikom. Cela tema će biti uskoro obrisana. Admin |
|  | | HUACHUMA VIP

Broj poruka: 480 Localisation: valjevo Points: 1467 Datum upisa: 25.05.2009
 | Naslov: Re: Crkva, vera, politika... Uto 15 Feb 2011 - 8:57 | |
| Prethodna vlast je u Valjevu je jedino napravila put do manastira Lelic koji je kasnije napusten jer sada se koristi drugi put. Dakle Velja je u Valjevu za 4 godine napravio jedino tu pogresnu investiciju. Zbog toga sam napisao da bi nova vlast (posto je u njoj Velja mogla da nam donese nesto slicno) BEZ IKAKVIR RELIGIOZNIH IMPLIKACIJA. To je bilo na timi POZITIVNO kao odgovor onima koji u Srbiji prizeljkuju Egipatski Scenario. Mislim da tako nesto ne pripada toj temi te sam odgovorio. Oni koji prizeljkuju Eg. Scenario su ZALUTALI NA BERZI. Takodje je verovatno I da sam i ja ZALUTAO NA OVOM FORUMU. |
|  | | Drasko VIP

Broj poruka: 141 Points: 383 Datum upisa: 01.07.2007
 | Naslov: Re: Crkva, vera, politika... Uto 15 Feb 2011 - 10:49 | |
| | FatCat :: | | HUACHUMA :: | Slazem se, prevremeni izbori bi odgovarali svim grobarskim bisnisima, kao i biznisima vezanim za izgradnju manastira.
Na zalost prevremenih izbora nece biti.  |
Da probam da ti objasnim šta je SPC i šta su manastiri. Jednom za svagda, pošto vidim da ti je to tema koja te muči i uznemirva. 1. Pravoslavna vera (bez obzira da li si vernik ili ne) je deo srpske tradicije i nikako ne može da se izbriše. 2. Osporavanjem tradicije nekog naroda osporavaš i postojanje tog naroda. 3. Zapitaj se zašto su komunisti (i LDP) toliko protiv tradicije? 4. Razmisli zašto si toliko protiv traduicije srpskog naroda? Kao i šta je tradicija srpskog naroda? 5. Da li ti smeta uloga katoličke crkve u Hrvatskoj, Italiji, Španiji?
Ne razumem tvoju ostrašćenost spram SPC i manastira, čemu to? Šta nudiš u zamenu za tu tradiciju? Globalizam? Multi-kulti šeme? Negiranje nacija?
| LDP nije protiv tradicije... |
|  | | |
Similar topics |  |
|
| | Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |
|