| Kretanja na berzama u Srbiji i svetu | |
|
+94Cermet C R A Z Y wunder Alonisos Zile Cicija Popaj Nikolaj3 pepermint Aca kurbla milosmiljkovic Boranija BBrroo Medax Bojjan gaggii MORNAR Matthew Greenburgh Tenerife Frenky philips1 Ars Vivendi Roman Abramovich Cucla Zoranecc Lolita Sahbaz Berza011 HUACHUMA JelenaS Folio Steve McQueen Dibesto Mitar Limited011 Momir Djavo Yudejavu Orisni Drag65 Racunarko Boby Aritmeticar Fmember real_finanza Dosije Fast Big Mile Bosanac AlexBGD Nemesis Novosadjanin007 Zeljko FatCat Vladulns Malo_pomalo GogaAna Dexiv Ivan2211 pepsiman Atomski mrav vatreni MilanLaki KRUSKA StefanMR prevarant Ris Non-ProfitOrganization Milica1 iki Kupi akcije Beko Teletrader Sasa965 profx Dejansss Vlada Kurajber Tanja Milos86 ALHEMICAR 07 BojanNS Greta Sneki Vidovnjak Shpekulant DI Joe StefanoProdi Slovenac1 Friz Kobe Bryant Posmatrač Dusan 98 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Drag65 VIP
Broj poruka : 611 Points : 1423 Datum upisa : 12.07.2009
| Naslov: Re: Kretanja na berzama u Srbiji i svetu 2/27/2014, 11:46 | |
| Tesla motors, TSLA, eksplodiralo nakon proboja otpora na 200.
30 dana: 169,62 - 264,00
| |
|
| |
Ars Vivendi VIP
Broj poruka : 2817 Points : 8028 Datum upisa : 21.01.2009
| Naslov: Re: Kretanja na berzama u Srbiji i svetu 6/10/2014, 12:43 | |
| Na Vol Stritu su u ponedeljak cene akcija dosegle novi istorijski maksimum, četvrti dan zaredom, zahvaljujući najavama preuzimanja kompanija. Dau Džons je ojačao 18 bodova ili 0,11 posto, na 16.943 boda, dok je S&P 500 porastao 0,09 posto, na 1.951 bod, a Nasdaq indeks 0,34 posto, na 4.336 bodova. S&P 500 indeks dosega je novi rekordni nivo, četvrti dan zaredom, a Dau Džons treći, najviše zahvaljujući novim najavama preuzimanja kompanija. _________________ Prazan listić nije stav! Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
| |
|
| |
philips1 Our family
Broj poruka : 337 Points : 953 Datum upisa : 12.04.2012
| Naslov: Re: Kretanja na berzama u Srbiji i svetu 6/10/2014, 22:46 | |
| DAX po prvi put preko 10.000 poena! | |
|
| |
Frenky VIP
Broj poruka : 516 Godina : 49 Localisation : Vrbas Points : 1581 Datum upisa : 19.07.2009
| Naslov: Re: Kretanja na berzama u Srbiji i svetu 6/11/2014, 13:44 | |
| Polako prolazi i jun mesec .Na kraju juna je kraj II tromesecja e sada bi trebala biti neka korekcija cena na berzi ovde mislim u Srbiji .Sta se moze ocekivati ostaje isto ovako ili mali pad nekih 5% ili rast sto bi svi voleli kakva su ocekivanja kupaca na belexu ? | |
|
| |
Big Mile VIP
Broj poruka : 1658 Points : 6510 Datum upisa : 19.02.2011
| Naslov: Re: Kretanja na berzama u Srbiji i svetu 6/12/2014, 18:34 | |
| Uz ovakvu likvidnost bice to teško mrcvarenje celo leto, bilo bi najpametnije da berza jul i avgust uopšte neradi a mi svi odemo na jedan dug i zaslužen godišnji odmor. | |
|
| |
Ars Vivendi VIP
Broj poruka : 2817 Points : 8028 Datum upisa : 21.01.2009
| Naslov: Re: Kretanja na berzama u Srbiji i svetu 6/16/2014, 12:27 | |
| Počeo letnji raspust na Belexu... _________________ Prazan listić nije stav! Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
| |
|
| |
Tenerife VIP
Broj poruka : 739 Points : 2460 Datum upisa : 02.10.2013
| Naslov: Re: Kretanja na berzama u Srbiji i svetu 6/16/2014, 12:45 | |
| @Ars Vivendi Kako znaš da je počeo?
Nema odmora dok traje obnova!
Ja nešto ne razlikujem februar-mart-april od trenutne situacije baš, bar što se Belex sentimenta tiče. Jedino nema preseka za dividende u julu I avgustu.
Odmor na Belexu je počeo od Nove godine, moje mišljenje. _________________ Folk je narod, turbo je sistem ubrizgavanja goriva pod pritiskom u cilindar motora sa unutrašnjim sagorevanjem
Turbo folk je gorenje naroda, svako pospešivanje tog sagorevanja je turbo folk, razbuktavanje najnižih strasti kod homo sapiensa
Glasački listić koji omogućuje svakoj budali da ga ispravno popuni je turbo folk
| |
|
| |
Vladulns VIP
Broj poruka : 1750 Localisation : novi sad Points : 6154 Datum upisa : 02.09.2009
| Naslov: Re: Kretanja na berzama u Srbiji i svetu 7/10/2015, 10:38 | |
| Pošto su Grci izgleda popustili, tačno se vidi euforija na berzama i zelenilo...
Evropske berze i EUR "slave" Ciprasov plan Evropska tržišta kapitala beleže skok, dok investitori pozdravljaju vest da je grčki premijer Aleksis Cipras podneo novu listu reformi kreditorima.
http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2015&mm=07&dd=10&nav_id=1013953 | |
|
| |
Matthew Greenburgh Partner
Broj poruka : 1578 Localisation : EC4A 2BB Points : 2526 Datum upisa : 09.08.2007
| Naslov: Re: Kretanja na berzama u Srbiji i svetu 7/17/2015, 08:47 | |
| CEESEG to sell Ljubljana Stock Exchange to Zagreb Stock Exchange 16/07/2015
Today, the Zagreb Stock Exchange (ZSE) has signed an agreement to take over 100% of the Ljubljana Stock Exchange (LJSE) shares from the CEE Stock Exchange Group (CEESEG), following exclusive negotiations since late June 2015. Upon approval by regulatory authorities of both countries and following a capital increase by the Zagreb Stock Exchange, the transaction is expected to be completed in the last quarter of this year. Both parties agreed on not disclosing the price of the transaction. In addition to the share purchase agreement, the Vienna Stock Exchange (VSE) and the Zagreb Stock Exchange also signed a letter of intent, forming a partnership focused on sharing their trading technology. Subject to the successful completion of terms, VSE will provide ZSE with their trading system, interfaces, software and expertise. Commenting on the decision, Michael Buhl and Petr Koblic, members of the management board of CEESEG, said: “We have an excellent track record and cooperation network in Central, Eastern and Southeastern Europe and we are very pleased to expand it further. Shared technology and uniform standards will benefit both regional and large international clients. Expanding our existing data vending cooperation with the Zagreb Stock Exchange will further strengthen our position as infrastructure provider in CEE & SEE. We both have a deep understanding and appreciation of the region and share a common vision for its development. We are looking forward to reaping synergies through shared technology and know-how, thus strengthening the local capital markets. Also, the Ljubljana Stock Exchange will continue to benefit from the services and synergies we have provided over the past years.” Commenting on the decision, Ivana Gažić, President of the Management Board of the Zagreb Stock Exchange, said: "The Zagreb and the Ljubljana Stock Exchange share a similar development path and financial system framework, with Slovenia's capital market being very similar to that of Croatia in terms of its development, structure and potential. Investors in these two markets often consider them as one, and Croatian investors hold considerable participations in Slovenian companies. We expect the Ljubljana Stock Exchange takeover by the Zagreb Stock Exchange to yield positive effects for both exchanges and capital markets, while also resulting in numerous synergies. We believe that the new consolidation context will be reflected positively in turnovers of both exchanges, in turn increasing their negotiating power with regard to the services they use and provide.” About the CEE Stock Exchange Group The CEE Stock Exchange Group (CEESEG), which comprises of the stock exchanges of Budapest, Ljubljana, Prague and Vienna, is the largest stock exchange group in the region. Apart from four securities exchanges, CEESEG operates three commodity exchanges and is co-owner of five clearing systems (CCPs) and two CSDs. CEESEG simplifies access to markets and trading with the aim to increase liquidity on the local exchanges. The CEESEG stock exchanges cooperate with 12 stock exchanges in Central and Eastern Europe and are recognized throughout the world for this unique expertise. About The Ljubljana Stock Exchange Per 30 June 2015, the Ljubljana Stock Exchange has a market capitalization of EUR 5.9bn. The average monthly equity turnover amounts to EUR 60m. The five most traded stocks in the leading index SBITOP are pharmaceutical producer KRKA, Telekom Slovenije, oil & gas company Petrol and home appliance manufacturer Gorenje. LJSE has been an equal subsidiary of the Vienna-based CEESEG since January 2010 along with Budapest, Prague and Vienna. In December 2010 a new trading system was introduced at LJSE, international trading participants became member of the exchange and it became integrated into the international capital market. About The Zagreb Stock Exchange The Zagreb Stock Exchange represents a central Croatian equities marketplace. It lists almost 300 financial instruments (stocks, bonds, commercial papers, structured products) and is comprised of two markets: Regulated Market and Multilateral Trading Facility. For almost 25 years Zagreb Stock Exchange leads the development of the capital market in the region while providing transparent, secure, cost-effective and efficient marketplace as well as obtaining the highest quality of capital market services in order to meet the needs of investors, issuers and all stakeholders. Source Company Press Release(s) _________________ He makes millions of dollars come out of those phones. He is the most revered of all species: a Big Swinging Dick.
| |
|
| |
MORNAR VIP
Broj poruka : 709 Points : 1925 Datum upisa : 28.01.2010
| Naslov: Re: Kretanja na berzama u Srbiji i svetu 1/12/2016, 22:43 | |
| “Prodajte sve sem kvalitetnih obveznica. Reč je o povratku kapitala, a ne vraćanju na kapital. U prepunoj sali, izlazna vrata su uvek mala”, rekao je tim banke koji se bavi kreditnim rizicima.
Analitičari RBS banke upozoravaju da se tržišta ponašaju isto kao pred krizu 2008. godine.
“Kina je pokrenula veliku lavinu svojim korekcijama. Imaju vrlo visok nivo duga (gledano za BDP) s ozbirom da su tržite u razvoju. Gomilaju dug neverovatnom brzinom. Akcije i krediti postali su vrlo opasni, a mi smo u poslednje dve godine tek počeli da se oporavljamo”, kaže Endru Roberts, glavni analitičar banke.
Nafta će pasti na oko 26 dolara po barelu, da bi u nekom trenutku dostigla nivo od 16 dolara. Naše prognoze su da se to neće desiti ove godine, ali nije ni tako daleko. Cena nafte će padati sa padom globalne tražnje i neće imati gde da se skladište zalihe. | |
|
| |
gaggii Still learning
Broj poruka : 79 Points : 317 Datum upisa : 30.10.2014
| Naslov: Re: Kretanja na berzama u Srbiji i svetu 1/14/2016, 20:35 | |
| Od pocetka godine veliki pad na svetskim berzama. Izgleda mi da je vreme za kupovinu. | |
|
| |
Bojjan VIP
Broj poruka : 348 Points : 869 Datum upisa : 18.04.2012
| Naslov: Re: Kretanja na berzama u Srbiji i svetu 1/14/2016, 21:42 | |
| prodaju ljudima strah i paniku, u proteklih 3-4 godine godine razni eksperti privatni fondovi i sl predvidjali su slom dolara, slom evra grcka kriza, a o padu berzi da ne pisem. rekli bi ljudu sto vecu propast svetske ekonomije predvidjas-veci si strucnjak i vise prostora u medijima imas | |
|
| |
Big Mile VIP
| Naslov: Re: Kretanja na berzama u Srbiji i svetu 1/15/2016, 11:16 | |
| - gaggii ::
- Od pocetka godine veliki pad na svetskim berzama. Izgleda mi da je vreme za kupovinu.
Nekoliko velikih svetskih investicionih fondova je najavilo zatvaranje i vracanje novca klijentima jer nevide prostor za dalji rast i ispunjenje svojih obaveza prema klijentima. Pošto se radi o vrednostima više milijardi $ delom i oni pritiskaju cene na berzama. | |
|
| |
Kobe Bryant VIP
Broj poruka : 3003 Godina : 48 Localisation : N.BGD Points : 5593 Datum upisa : 22.05.2007
| Naslov: Re: Kretanja na berzama u Srbiji i svetu 1/29/2016, 21:23 | |
| TOKIO, Svjetski berzanski indeksi su se danas oporavili, nakon što je centralna banka Japana (BoJ) neočekivano spustila referentnu kamatnu stopu ispod nule.
Time je završen izuzetno kolebljiv mjesec za svjetske berze.
Akcije u Aziji, Evropi i SAD su dobile na vrednosti, posle saopštenja BoJ-a da će naplaćivati bankama držanje novca na računima u centralnoj banci, prenosi agencija Frans pres.
U Evropi, londonski indeks FTSE 100 je porastao 1,0 odsto na 5.992,40 poena, frankfurtski DAX 30 za 0,6 odsto na 9.696,48 poena, pariski KAK 40 za 0,9 odsto na 4.358,97 poena.
Na valutnim berzama, evro je pao na 1,0863 dolara sa jučerašnjih 1,0941 dolara, dok je dolar ojačao na 121,28 jena sa 118,82 jena.
U SAD je, samo 45 minuta po otvaranju berze, industrijski indeks Dau DŽons porastao za 1,32 odsto, na 16.281,57 poena, širi S&P 500 za 1,18 odsto na 1.915,61 poen, a tehnološki Nasdak za 1,23 odsto na 4.562,22 poena.
Skok američkih berzanskih indeksa je uslijedio nakon što su slabi podaci o rastu bruto domaćeg proizvoda (BDP) SAD u čevrtom kvartalu podgrijali nade da će se američka Uprava federalnih rezervi (Fed) uzdržati od novog podizanja kamatnih stopa na narednom zasjedanju.
U Aziji, honkonški indeks je porastao 2,5 odsto, a šangajski za 3,7 odsto, prenosi Frans pres. Tanjug _________________ Najviše volim zakone koji nemaju kaznene odredbe, ti su najbolji!
| |
|
| |
Medax VIP
Broj poruka : 331 Points : 596 Datum upisa : 25.09.2008
| Naslov: Re: Kretanja na berzama u Srbiji i svetu 2/10/2016, 16:19 | |
| http://www.blic.rs/vesti/svet/svet-je-pred-novom-recesijom-a-jednu-stvar-nikako-ne-bi-trebalo-raditi/c4trmh6 | |
|
| |
Medax VIP
| Naslov: Re: Kretanja na berzama u Srbiji i svetu 2/11/2016, 10:02 | |
| Danas na svetskim berzama veliki pad,sve pada ko kamen samo zlato ide gore.. | |
|
| |
Medax VIP
| Naslov: Re: Kretanja na berzama u Srbiji i svetu 2/11/2016, 11:56 | |
| http://gdeinvestirati.com/ilirika-brokeri-upozoravaju-formira-se-patern-head-and-shoulders/ | |
|
| |
Medax VIP
| Naslov: Re: Kretanja na berzama u Srbiji i svetu 2/12/2016, 11:57 | |
| Da li se ponavlja 2008? http://rs.seebiz.eu/rasprodaja-sve-zesca-svjetska-trzista-usla-u-podrucje-medvjeda/ar-129822/ | |
|
| |
Big Mile VIP
| Naslov: Re: Kretanja na berzama u Srbiji i svetu 2/12/2016, 13:24 | |
| - Medax ::
- Da li se ponavlja 2008? http://rs.seebiz.eu/rasprodaja-sve-zesca-svjetska-trzista-usla-u-podrucje-medvjeda/ar-129822/
Može lako da bude, ima nekih slicnosti, ali brate i napumpali su berze tim silnim naštampanim $ prvo Ameri pa zatim ista prica sa Eurom.Velika vecina tih jeftinih para je završila na svetskim berzama, pogledajte samo gde su bili vodeci indexi 2009 a gde u prolece 2015, rast i po 200 %, moralo je balonce da pukne. Što se Srbije tice stvari stoje drugacije u odnosu na 2008 god. Belex je 2007 napumpan zbog velikog ulaska naivnih pocetnika do 3300, tako da je bilo prostora za pad u izobilju i znamo da je 2009 završio na 354. U prolece 2015 se jedva dovukao do 735 tako da i nema previše prostora za nenormalan pad, tu po mojoj proceni do 500. Nebi belex-15 možda ni toliko pao da mu baš 4 kompanije koje imaju najveci uticaj namaju probleme koje imaju. Mislim na NIIS,ENHL,AERO, KMBN. | |
|
| |
Medax VIP
| Naslov: Re: Kretanja na berzama u Srbiji i svetu 2/12/2016, 15:51 | |
| Sve bih se slozio,samo bih dodao da je korekcija kod njih krenula letos i da se jos ne vidi kraj ovog pada i trenutno smo u bear marketu.O dubini krize jos je rano govoriti,a najbitniji faktor koji trenutno povlaci trziste je nafta jer ukoliko potraje niska cena neminovno je da dodje do bankrota nekih naftnih kompanija koji opet povlace banke a svi smo videli kakva je kriza nastala 2008 zbog bankarskog sektora, a posebno me zabrinjava na koji nacin bi se resavala nova kriza ukoliko znamo da je uvek resenje bilo u stanpanju novca a sada su kamatne stope fakticki na nuli....A sto se tice belexa tu ne bih davao nikakve prognoze jer opet sve zavisi od pada svetskih berzi ako bude ozbiljan pad naravno da nece ni nas zaobici.Po meni trenutno je najbolje biti u kesu i distancirati se malo od berze,ili ulagati u nesto sigurno poput zlata jer mi koji smo preziveli 2008 dobro znamo kakva panika moze da nastane i kakvi gubici iz toga slede kad krene stanpedo nerezonske prodaje akcija.... | |
|
| |
Medax VIP
| Naslov: Re: Kretanja na berzama u Srbiji i svetu 2/14/2016, 20:54 | |
| http://www.blic.rs/vesti/svet/strucnjak-koji-je-predvideo-svetsku-ekonomsku-krizu-ponovo-upozorava-pazite-svetu/05ckv2w | |
|
| |
Orisni Our family
Broj poruka : 156 Points : 367 Datum upisa : 07.01.2009
| Naslov: Re: Kretanja na berzama u Srbiji i svetu 3/26/2016, 04:22 | |
| - Big Mile ::
- Nekoliko velikih svetskih investicionih fondova je najavilo zatvaranje i vracanje novca klijentima jer nevide prostor za dalji rast
Ozbiljno sad, ako te zanima investiranje, moj savet je da procitas neku kvalitetnu knjigu o tome. | |
|
| |
Big Mile VIP
| Naslov: Re: Kretanja na berzama u Srbiji i svetu 3/26/2016, 11:28 | |
| Orisni , naravno da me zanima investiranje zato sam i ovde. Neznam odakle ti ideja da vec nisam i procitao neku kvalitetnu knjigu o investiranju? Što se tice citata, samo sam preneo šta sam krajem decembra 2015 procitao u nekim stranim medijima. | |
|
| |
Orisni Our family
| Naslov: Re: Kretanja na berzama u Srbiji i svetu 3/29/2016, 07:22 | |
| Opet mi moderatori menjaju poruke i brisu tekst. :( Bila je tu neka sala pre nego sto sam bio napisao "Ozbiljno sad".
Koju si kvalitetnu knjigu procitao? (Nazalost ne znam da li cu moci ovde diskutovati ako nastave da brisu.) | |
|
| |
Big Mile VIP
| Naslov: Re: Kretanja na berzama u Srbiji i svetu 3/29/2016, 11:39 | |
| Nesecam se više tacnog naziva ni jedne, bilo je to pre nekih 8-9 god, ali znam kada sam to pokušao da nekako uklopim u konteks belex-a, jednostavno nije imalo nikakve logike. Srbija i belex su specificni po tome što tu ne važe pravila i zakonitosti koja važe u normalnim zemljama, ovde sve ide po nekoj intuiciji ili procurelim informacijama. Ovde nikada neznaš kada ce neki tajkun promeniti neki zakon u svom interesu, dali su fin. izveštaji naštimani, kada ce naka firma naprasno u stecaj jer se nigde navidi da je prezadužena.... ma ovo ti je gusarsko ostrvo pa ko se kako snadje, ne pomažu ovde nikakve teorije, strategije, analize. Pozdrav!! Ako se pribojavaš brisanja piši mi na PM | |
|
| |
Orisni Our family
| Naslov: Re: Kretanja na berzama u Srbiji i svetu 3/30/2016, 05:28 | |
| Ako je investiranju na Belexu tako jako drugacije nego drugde na svetu (mada zapravo nije!), zasto ti je onda relevantna vest kao ova sto si ostavio "Nekoliko velikih svetskih investicionih fondova je najavilo zatvaranje i vracanje novca klijentima jer nevide prostor za dalji rast" Imas li neki pouzdan link za tu vest?
Dalje, ako je investiranje na Belexu tako drugacije, zasto onda ne investiras u inostranstvu? | |
|
| |
Big Mile VIP
| Naslov: Re: Kretanja na berzama u Srbiji i svetu 3/30/2016, 09:22 | |
| Kolega tu sam vest procitao više i neznam gde negde krajem decembra 2015, a tako nekako su napolju i krenulu korekcije koje su se nastavili i tokom januara 2016, pa sam to logocno povezao sa ostalim faktorima koji su uticali na korekciju. Što se tice tvog drugog pitanja, odgovor je krajnje jednostavan, ovde ipak lakše dodjem do nekih informacija koje mi mogu pomoci u trgovanju. | |
|
| |
BBrroo VIP
Broj poruka : 585 Points : 1870 Datum upisa : 09.03.2010
| Naslov: Re: Kretanja na berzama u Srbiji i svetu 3/30/2016, 11:28 | |
- .... ma ovo ti je gusarsko ostrvo pa ko se kako snadje, ne pomažu ovde nikakve teorije, strategije, analize. ..
Cini mi se da je bas tako. I sve se uklapa u to. Pri cemu mi je cesta asocijacija i lov na vuka. KAzu ljudi da vuka moze da ulovi samo lovac seljak sa tog podrucja , jer mu poznaje narav. Pa tako i nasa berza na njoj moze da zaradi samo onaj koji poznaje sta se ovde desava i poznaje sve nacin funkcionisanja nasih tajkuna. | |
|
| |
Orisni Our family
| Naslov: Re: Kretanja na berzama u Srbiji i svetu 3/31/2016, 09:48 | |
- tu sam vest procitao više i neznam gde
Ta vest nema mnogo smisla i prilicno je sumnjiva. Ne znam da li su ti pouzdani izvori informacija. Pominjes da ti trebaju informacije za trgovanje. Ja investiram bez mnogo detaljnih informacija. Ali meni treba samo 3% realnog prinosa godisnje na moj kapital kroz 30 godina da bih ostvario svoj cilj (penzionisanje sa primanjima istim kao pare koje trosim od plate). Koliko tebi procenata prinosa treba na tvoj kapital da ostvaris svoje finansijske ciljeve? Koji je rok na koji investiras? Koliko rizika mozes i zelis da preuzmes? | |
|
| |
Big Mile VIP
| Naslov: Re: Kretanja na berzama u Srbiji i svetu 3/31/2016, 10:22 | |
| Vest sam našao na Bloombergu, dali je tacna nemam pojma, a nije ni bitna za belex. Ja ostvarim malo više od 3%, jer nemam na raspolaganju još 30 god. Imam akcije raznih izdavalaca, neke držim na duži rok zbog lepe dividende, a neke špekulativno zbog likvidnosti i vece zarade. Nisam sklon da ulazim u krajnje riskantne hartije, dakle umereno rizikujem. Gde ti trguješ, ovde ili napolju? | |
|
| |
Orisni Our family
| Naslov: Re: Kretanja na berzama u Srbiji i svetu 4/1/2016, 04:44 | |
- Vest sam našao na Bloombergu
Imas li neki link? - Citat :
- nemam na raspolaganju još 30 god.
Nisi rekao koji ti je cilj investiranja. Koliko ti procenata treba da stignes do tog cilja? - Citat :
- Imam akcije raznih izdavalaca, neke držim na duži rok zbog lepe dividende
Da li mislis da akcije sa (vecom) divindom donose vecu ukupnu zaradu? Imas li neke konkretne podatke o tome koliko su ukupnu zaradu imale Belex akcije sa i bez dividendi? - Citat :
- Gde ti trguješ, ovde ili napolju?
I ovde i napolju, posto je meni ovde napolju! :) Zivim u Americi. Ne trgujem aktivno. Investiram pasivno na duzi rok. Meni je dosta 3% realno na 30 godina. | |
|
| |
Boranija Old member
Broj poruka : 2213 Points : 6106 Datum upisa : 25.07.2010
| Naslov: Re: Kretanja na berzama u Srbiji i svetu 7/6/2016, 17:25 | |
| Funta je potonula na tridesetogodišnji minimum a azijska tržišta su pala usled straha od Bregzita i nestabilnosti osvetnički raspoložene Evropske unije.
U “divljoj trgovini” koja je podsećala na petak, dan posle glasanja u Britaniji i odluke da napusti EU, funta je na trenutak uspela da padne čak na 1,2798 dolara.
Pad je evidentan i u odnosu na evro, pa je zajednička valuta evrozone prema funti dostigla najveću vrednost za dve i po godine – 85,3 penija za evro.
Takođe, britanska moneta je pala najniže i u odnosu na jen još od novembra 2012. godine, na 128,81 jen.
Zabrinutost zbog udara na već krhki svetski rast proširila se i na robne berze. Nakon što su cene nafte izgubile pet odsto u utorak, brent je nastavio pad i u sredu, na 47,57 dolara. _________________ Kad ima love za šljam, ima da bude i za mene!!
| |
|
| |
Orisni Our family
| Naslov: Re: Kretanja na berzama u Srbiji i svetu 7/26/2016, 02:07 | |
| Kakvo je stanje danas? U Americi sa Breksit nije skoro ni osetio. | |
|
| |
Aritmeticar Moderator
Broj poruka : 725 Points : 2414 Datum upisa : 01.12.2009
| Naslov: Re: Kretanja na berzama u Srbiji i svetu 7/26/2016, 08:36 | |
| Bregsit se preuveličava. Politički to može da bude opasno. Ali sa ekonomske strane ima ograničeno dejstvo. Pa nije rat, nije revolucija. Funta je pala i ona je primila najveći udar, ostala tržišta manje ili privremeno. | |
|
| |
Medax VIP
| Naslov: Re: Kretanja na berzama u Srbiji i svetu 11/9/2016, 08:14 | |
| Posle pobede Trampa danas ce biti interesantno videti kako ce berze odreagovati pre svega mislim na Ameriku.Na pre marketu jedina svetla tacka zlato mada su analiticari prognozirali i skok nafte ako Tramp pobedi, jedno je sigurno a to je da nas ceka pad samo je pitanje koliki ce da bude i da li ce se odraziti i na nas posto vidim da se sve berze crvene... | |
|
| |
| Kretanja na berzama u Srbiji i svetu | |
|