Poštovane srbende,Limited011 i boban75 i sl.koji znate samo da likujete zbog tuđeg gubitka,a bez ikakvog konstrutivnog predloga,bolje se uzdržite,jer to i vama može da se desi a onda će ostali da se uzdrže i sve tako u krug, poštovane srbende. Poenta ovih foruma je da se ljudi nekako povežu i pokušaju rešiti zajednički problem. Vratimo se na početak,desila se evidentna nepravda,jedan izveštaj pre otkupa,zatim naruče drugi i po njemu "otkupe," akcije kako njima odgovara. Pa niko ne kupuje akcije da bi izgubio,ovde je bio i uspeo (za sada) pokušaj manipulacije,od slovenaca koji bolje poznaju srpski mentalitet od nas samih i to koriste. Slično se dogodilo i za Agrobanku,tri izveštaja sve je u redu,i onda odjednom,pojave se prave knjige da je sve bila laž! To je pitanje svesti ljudi,da li mi to dozvoljavamo ili ne. U normalnom svetu,ljudi se organizuju,i bore,protest,skupe se pa fizički blokiraju ekspoziture, nešto,a kod nas se pojave likovi sa "akcionarstvo obavezuje,plati advokata" i njanjanja... Koji verovatno nemaju ni jednu kmbnpb,ali drago im da smo mi ostali izgubili.
hund Still learning
Broj poruka : 107 Points : 341 Datum upisa : 25.11.2016
Poštovane srbende,Limited011 i boban75 i sl.koji znate samo da likujete zbog tuđeg gubitka,a bez ikakvog konstrutivnog predloga,bolje se uzdržite,jer to i vama može da se desi a onda će ostali da se uzdrže i sve tako u krug, poštovane srbende.
Ni ja ni koliko razumem ni boban75 nismo te odvraćali od tvog nauma, niti smo likovali zbog tuđeg gubitka. Ti si besan i za sve su ti drugi krivi. Udruzi se s drugima, pa ako mislis da ima osnova tuzite banku!!!!
A bar ja sam odavno i vise puta imao situacije gde su me (i druge) na razlicite nacine vecinski vlasnici varali, jednom sam čak angazovao advokata itd...
Ko ti je savetova da se ne boriš ili da blokiraš eksoziture? I kako si to shvatio da te neko odvraća od organizovanja s drugim akcionarima?
Hajde malo smanji dozivljaj i ne spamuj, već vidi šta ćes i kakoces....
_________________ Henri Kisindžer: “Opasno je biti neprijatelj SAD-a, ali je pogubno biti i njen prijatelj.”
boban75 likes this post
Nikolaj3 Our family
Broj poruka : 280 Points : 1057 Datum upisa : 24.11.2009
Poštovane srbende,Limited011 i boban75 i sl.koji znate samo da likujete zbog tuđeg gubitka,a bez ikakvog konstrutivnog predloga,bolje se uzdržite,jer to i vama može da se desi a onda će ostali da se uzdrže i sve tako u krug, poštovane srbende. Poenta ovih foruma je da se ljudi nekako povežu i pokušaju rešiti zajednički problem.
U normalnom svetu,ljudi se organizuju,i bore,protest,skupe se pa fizički blokiraju ekspoziture, nešto,a kod nas se pojave likovi sa "akcionarstvo obavezuje,plati advokata" i njanjanja... Koji verovatno nemaju ni jednu kmbnpb,ali drago im da smo mi ostali izgubili.
Slažem se sa kolegom Limited011 nismo te odvraćali od tvog nauma, niti smo likovali zbog tuđeg gubitka. Ti si pitao citiram:
"Verovatno postoji još ljudi koji slično razmišljaju,ali ne znaju gde i kome da se obrate. Ako ništa,bar kako i kome se podnosi prva žalba?"
Moj odgovor je bio: "Obratiš se svom advokatu. Dogovori se o troškovima i kreni u pravnu borbu."
Akcionarstvo obavezuje znači da moraš redovno da pratiš šta se dogadja sa tvojim akcijama, jer u suprotnom možeš doći u problem - kao što je ovaj sad. To ti je bio dobronameran savet za ubuduće šta da radiš.
Kažeš:"Pozdrav svima,u potrazi za nekom reakcijom ili udruženjem koje nije saglasno na otkup kmbnpb po nerealnoj ceni,za sada samo pronađoh ovaj forum... Poenta ovih foruma je da se ljudi nekako povežu i pokušaju rešiti zajednički problem. "
Baš tako i da bi opstao finansira se iz reklama i donacija.Bilo bi lepo da se i ti, kao novi član, pridružiš i pomogneš u opstanku ovog foruma i doniraš ga. Hvala unapred.
_________________ Loša vest je da vreme leti. Dobra vest je što ste Vi pilot. - Majkl Altšuler
A Bird in the hand, is worth two in the bush. - Ezop 600. p.n.e.
If one equity analyst its raining and the other says its sunny... yuor job as an investor is to ignore them both and instead look out the window.
Polos Our family
Broj poruka : 241 Points : 1012 Datum upisa : 31.05.2010
JeguljaZnači NIŠTA od tužbe i onolike galame i busanja u prsa! Ili se varam?
Tužba je pokrenuta. Bez brige, platiće NLB svaki dinar + kamatu.
_________________ Jedna društvena zajednica postaće velika onog trenutka kada stari ljudi počnu da sade mladice drveća u čijem hladu nikada neće sedeti. (Grčka poslovica)
Ceras, Al Kapone, Stuffearn and galettix like this post
boban75 VIP
Broj poruka : 810 Localisation : Vojvodina Points : 2718 Datum upisa : 03.01.2014
I ja sam kontaktirao neke advokate i koliko znam, nema nikakvih tuzbi, samo raspitivanja, kako, koliko i kada.... Ako ima neko konkretne podatke o advokatima i uslovima, molim ga da ih ovde objavi!!!
Pozdrav za kolegu galettix@ nadam se da ce se javiti... posle hejtovanja i vriske!!
_________________ Henri Kisindžer: “Opasno je biti neprijatelj SAD-a, ali je pogubno biti i njen prijatelj.”
Amater u pokušaju Still learning
Broj poruka : 82 Points : 191 Datum upisa : 23.05.2011
I ja sam kontaktirao neke advokate i koliko znam, nema nikakvih tuzbi, samo raspitivanja, kako, koliko i kada.... Ako ima neko konkretne podatke o advokatima i uslovima, molim ga da ih ovde objavi!!!
Pozdrav za kolegu galettix@ nadam se da ce se javiti... posle hejtovanja i vriske!!
Ovo mi liči da je vezano za ove akcije. Na sajtu "Tok premeta privrednih sudova" R 95/2022. Mislim da je u pitanju vanparnični postupak.
MORNAR VIP
Broj poruka : 709 Points : 1925 Datum upisa : 28.01.2010
Ovo mi liči da je vezano za ove akcije. Na sajtu "Tok premeta privrednih sudova" R 95/2022. Mislim da je u pitanju vanparnični postupak.
Ако је ванпарнични, можда је у питању онај захтев да суд утврди цену.
Ја сам контактирасо пар адвоката, али баш и нису показали превише ентузијазма у вези са овим случајем, тако да сам одустао. За сад, пошто и даље не знам да ли има неки рок за тужбу.
Amater u pokušaju Still learning
Broj poruka : 82 Points : 191 Datum upisa : 23.05.2011
"Ispitivanje primerenosti cene akcija od strane suda Svaki akcionar društva čije su akcije predmet prinudnog otkupa, koji smatra da cena utvrđena u Odluci o prinudnom otkupu u nije u skladu sa zakonom, može tražiti utvrđenje pravične cene. Ovo predlogom sudu u roku od 30 dana od dana registracije Odluke o prinudnom otkupu, u vanparničnom postupku.
Napominjemo da više ne važi odredba iz prethodne verzije zakona, po kojoj Centralni registar hov obustavlja postupak prinudog otkupa dok traje postupak za utvrđivanje primerenosti cene akcija.
Postupak se porkreće od strane akcionara kao predlagača, protiv društva kao protivnika predlagača. Ukoliko sud utvrdi višu cenu akcija od cene iz Odluke o prinudnom otkupu, otkupilac je u obavezi da razliku sa pripadajućom zakonskom zateznom deponuje na namenski račun u roku od 30 dana od dana pravnosnažnosti odluke suda. Iz tog iznosa se ima isplatiti razlike u ceni svim akcionarima čije su akcije bile predmet prinudnog otkupa. Ako otkupilac propusti da deponuje pomenutu razliku u ceni, društvo postaje neograničeno solidarno odgovorno za isplatu te razlike. U tom slučaju, akcionari mogu podneti tužbu radi isplate ovog iznosa.
Pravo na isplatu razlike u ceni, ukoliko je sud utvrdi, pripada svima akcionarima čije akcije su prinudno otkupljene. Dakle, nezavino ko i koliko njih su vodili postupak."
petronije Our family
Broj poruka : 221 Points : 606 Datum upisa : 02.10.2019
Nije zvanicna informacija/podatak Procenjena cena je 7328 din
Cemu treba da posluži bombastican podatak koji nema izvor sa naznakom da je nezvaničan ( bar da ima napisano ko je i kako do njega došao iako je nezvanično ) ovako može da bude bilo šta ... :(
nikolicmiroslav Just looking
Broj poruka : 13 Points : 13 Datum upisa : 12.06.2022
Ima li neko informaciju kad ce sud da se izjasni po pitanju primerenosti cene? Vidim da se dosta akcionara obratilo sudu https://tpson.portal.sud.rs/tpprvs/ Status predmeta i podaci za pretragu: Beograd, R, 95, 2022
adamm and galettix like this post
Polos Our family
Broj poruka : 241 Points : 1012 Datum upisa : 31.05.2010
Ima li ovde nekih novih informacija? Zna li netko nesto?
Ima ali jednostavno nema nikakvog smisla više bilo šta pisati po forumu. Sudski postupak se vodi i smejurija se nastavlja. Veštak koji je trebao da da ekonomsko finansijsko veštačenje napisao je da se tržišna vrednost ne može utvrditi, da je knjigovodstvena vrednost a) ako se tretiraju odvojeno od običnih je 1.000 b) ako se tretiraju jednako sa običnim 4.291 din i na kraju procenjena vrednost je 1.283 din.
Ovo je kao u Alan Fordu "Ako kaniš pobjediti, ne smeš izugbiti" tj. nije odgovorio na osnovno pitanje A KAKO IH TREBA tretirati već je ostavio može i ovako ili onako ali sigurno nisu manje od 1.283 din što znači da su opet akcionari zakinuti.
Sve u svemu ogledalo društva u kome živimo ...
Bez ljutnje ali neću se više uključivati na ovoj niti bilo kojoj drugoj temi. Za mene je svetlo akcionarstva u Srbiji odavno ugašeno i pre ove priče.
Nikolaj3, adamm, hund, marjanovicgane and Stuffearn like this post
adamm Member
Broj poruka : 535 Points : 906 Datum upisa : 07.08.2012