BELEX Club
BELEX Club
BELEX Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BELEX Club

Ekonomski Forum
 
PrijemTABLEEventsPublicationsTražiRegistruj sePristupi
 

 Savez za Srbiju

Ići dole 
+20
Limited011
zORAn
boban75
Smile
LUMTDZOS
Ceras
Momir
Prokuplje
Zile
Jegulja
Maca
Roman Abramovich
Gocili
Tenerife
Aca kurbla
Cicija
Stane Dolanc
hund
trind
Popaj
24 posters
Idi na stranu : 1, 2  Sledeći
AutorPoruka
Boranija
Old member
Old memberBroj poruka : 2171
Points : 6029
Datum upisa : 25.07.2010

Savez za Srbiju Empty
PočaljiNaslov: Savez za Srbiju    Savez za Srbiju Icon_minitime7/27/2018, 04:23

Program Saveza za Srbiju od 30 tačaka

citat ::
Tačke programa su:

1. Izgradnja demokratskog, uređenog i pravednog društva i vladavine prava po najvišim evropskim standardima.

2. Stvaranje uslova za fer i poštene izbore, bez pritiska na birače, bez kupovine glasova i bez korišćenja državnih resursa za stranačke interese. Uređivanje Jedinstvenog biračkog spiska, izmena izbornog sistema, modernizacija sprovođenja izbornog procesa uvođenjem mogućnosti elektronskog glasanja i video-nadzora, uz zabranu unošenja mobilnih telefona na svim biračkim mestima, formiranje nadzornog odbora NSRS, propisivanje preciznih nadležnosti izbornih komisija, preciziranje nadležnosti REM-a u kontroli predizbornih kampanja, uz ravnopravan tretman svih učesnika u izborima. Procesuiranje vinovnika svih dosadašnjih izbornih manipulacija.

3. Ostvarivanje punih medijskih sloboda, zaustavljanje pritisaka izvršne vlasti na medije, garantovanje građanima prava na pravovremeno, objektivno, potpuno i nepristrasno informisanje, sa posebnom pažnjom na zaštitu građana od stvaranja medijske atmosfere linča, senzacionalizma, lažnih vesti, kao i zaštitu od daljeg zagađivanja medijskog prostora neprimerenim sadržajima i rijaliti programima. Ostvarivanje pune nezavisnosti i nepristrasnog informisanja javnih medijskih servisa.

4. Borba protiv politike siromaštva koju sprovodi vlast u Srbiji držeći planski građane na rubu egzistencije, kao i solidarna zaštita ugroženih porodica.

5. Zalaganje za postizanje pravednog i održivog rešenja za Kosovo i Metohiju, kroz dijalog sa kosovskim Albancima, a uz puno poštovanje Ustava Republike Srbije, Rezolucije SB UN 1244 i međunarodnog prava, a protiveći se bilo kom aktu koji bi za posledicu imao afirmaciju međunarodnog subjektiviteta, uključujući i članstvo u UN, tzv. "države Kosovo".

6. Nesprovođenje bilo kakvog referenduma, uključujući referendum o Kosovu i Metohiji, u postojećim nedemokratskim uslovima.

7. Očuvanje nezavisnosti i suverenosti Srbije, izgradnja dostojne pozicije naše zemlje na međunarodnoj sceni.

8. Donošenje, razrada i primena mera porodične politike za povećanje nataliteta, kroz programe za podršku mladima, koji će uključivati stambeni dodatak za mlade bračne parove, stipendije za mlade talente, kao i podsticaje za mlade preduzetnike. Stvaranje uslova za ostanak mladih u zemlji i omogućavanje povratka što većeg broja onih koji su otišli iz Srbije.

9. Sprovođenje nove ekonomske politike, koja će se bazirati na većim javnim investicijama, podršci domaćim preduzetnicima i eliminisanju partokratije iz javnog sektora. Stopiranje daljeg privilegovanja stranih investitora i trenutnog ekonomskog modela koji se zasniva na favorizaciji uvoza, eksploataciji jeftine domaće radne snage i jeftinih sirovina. Sprovođenje sveobuhvatne zaštite korisnika bankarskih usluga, kroz sprečavanje ostvarivanja ekstraprofita poslovnih banaka nepravednim i dodatnim opterećivanjem građana i privrede.

10. Ukidanje postojećeg i donošenje novog zakona o radu u skladu sa najvišim evropskim standardima zaštite radnika i konvencija Međunarodne organizacije rada, kao i obnova sveobuhvatnog socijalnog dijaloga.

11. Zaustavljanje prodaje nacionalnih resursa i strateških državnih kompanija, kao i uvođenje profesionalnog menadžmenta u javna preduzeća i preduzeća u većinskom državnom vlasništvu.

12. Obrazovanje kao vrhunsko javno dobro mora biti kvalitetno i dostupno svima. Uvođenje obaveznog srednjoškolskog obrazovanja i ukidanje dualnog obrazovanja. Zabrana rada u javnom sektoru svima koji su kupili ili falsifikovali diplomu.

13. Uspostavljanje nezavisnog sudstva i samostalnog tužilaštva oslobođenog uticaja izvršne vlasti. Lakši i efikasniji pristup građana pravdi. Ukidanje nepravednog sistema javnih izvršitelja.

14. Oštra borba protiv kriminala i korupcije, uvođenje specijalnog tužioca za visoku korupciju po ugledu na rumunski model, nezastarevanje krivičnih dela poteklih iz procesa privatizacije.

15. Lustracija svih koji su zloupotrebili javne funkcije i državne resurse. Hitno donošenje zakona o poreklu imovine, koji će se primenjivati na sve javne funkcionere od 1990. godine do danas.

16. Zaštita stečenih prava građana i zabrana njihovog ukidanja. Vraćanje protivustavno otetih penzija građanima na stečeni nivo, uz nadoknadu svih prethodnih umanjenja. Zaštita ugroženih kategorija stanovništva sa posebnom pažnjom na poboljšanje položaja ratnih vojnih veterana i radnika oštećenih kroz proces privatizacije.

17. Ostvarivanje društva pune ravnopravnosti žena i muškaraca u kome će biti jednako plaćeni za isti posao, imati jednake šanse za zapošljavanje, napredovanje i započinjanje privatnog posla. Stvaranje mehanizma za sprečavanje direktne i indirektne diskriminacije po bilo kom osnovu.

18. Izgradnja suštinske samouprave. Neposredno izjašnjavanje građana o tome kako će biti investiran novac od poreza na imovinu, u mestima u kojima oni žive. Izgradnja komunalnih sistema koji će građanima pružati najkvalitetnije usluge, po najpovoljnijim cenama.

19. Zapošljavanje u javnom sektoru isključivo na osnovu javnog konkursa i ispunjavanja stručnih kriterijuma.

20. Poboljšanje kvaliteta i dostupnosti zdravstvenih usluga i donošenje nove strategije za unapređenje javnog zdravlja, sa posebnim osvrtom na mere za borbu protiv bolesti zavisnosti. Protiv GMO.

21. Negovanje najboljih vrednosti naše tradicije i kulture, uz strateški pristup razvoju kulturne politike i zaštiti ćirilice.

22. Zaštita prava i interesa, kao i poboljšanje položaja srpskog naroda u regionu i dijaspori. Negovanje i razvoj posebnih veza sa Republikom Srpskom.

23. Zaštita prava nacionalnih manjina po najvišim standardima.

24. Podsticanje i razvoj sporta i uslova za vođenje zdravih načina života, naročito kod dece i omladine. Borba protiv huliganizma i nasilja u sportu.

25. Poboljšanje uslova rada i društveno-materijalnog položaja zaposlenih u zdravstvu, prosveti, nauci, kulturi, vojsci i policiji.

26. Partnerstvo države i domaće poljoprivrede. Obnova i razvoj sela, sprovođenje politike realnog subvencionisanja domaćeg poljoprivrednika. Protivljenje prodaji državnog zemljišta.

27. Planski pristup razvoju infrastrukture i osavremenjivanju saobraćajnica i putnih mreža za rečni, drumski, železnički i avio saobraćaj.

28. Razvoj energetike, rudarstva i obnovljivih izvora energije uz zaštitu životne sredine i poštovanje najviših ekoloških standarda.

29. Uvođenje sistemskih mera podrške i podsticaja turističkih usluga i kapaciteta Srbije.

30. Podsticaj inovacijama u cilju omogućavanja intenzivnijeg prisustva na tržištu digitalne ekonomije.

Savez zasada čine: Demokratska stranka (Zoran Lutovac), Narodna stranka (Vuk Jeremić), Levica Srbije (Borko Stefanović), Zdrava Srbija (Milan Stamatović), Zajedno za Srbiju (Nebojša Zelenović), Pokret za preokret (Janko Veselinović), Sindikat Sloga (Željko Veselinović).

Kako piše Nedeljnik, čekaju se Dveri (Boško Obradović), kao i Demokratska stranka Srbije (Miloš Jovanović), koja može da se priključi kasnije.

Inicijativa za stvaranje opozicionog bloka je krenula od Dragana Đilasa.

_________________
Kad ima love za šljam, ima da bude i za mene!!
Nazad na vrh Ići dole
Popaj
VIP
VIP
Popaj


Broj poruka : 1166
Localisation : Srbija
Points : 3037
Datum upisa : 12.09.2007

Savez za Srbiju Empty
PočaljiNaslov: Re: Savez za Srbiju    Savez za Srbiju Icon_minitime7/27/2018, 23:46

Pa zasto nisu bar 10% toga primenili (odradili) dok su bili na vlasti ? 
Nemam vremena da sve pojedinacno nabrajam, ali kod svih tacaka bi se moglo naci mnogo toga da im se zameri u ono vreme demokrata.  Opozicija, a pogotovo DS i bivsi DS-ovci nemaju sanse bilo sta da urade dok su stari dokazani lopovi na celu.
Nazad na vrh Ići dole
trind
Still learning
Still learning
trind


Broj poruka : 113
Points : 546
Datum upisa : 01.09.2013

Savez za Srbiju Empty
PočaljiNaslov: Re: Savez za Srbiju    Savez za Srbiju Icon_minitime7/28/2018, 10:22

Neke od tacaka nisu u saglasnosti sa EU. U ekonomiji komunizam, u politici populizam. Dobro je da smo se razjasnili odmah. Ignore.
Nazad na vrh Ići dole
hund
Still learning
Still learningBroj poruka : 91
Points : 270
Datum upisa : 25.11.2016

Savez za Srbiju Empty
PočaljiNaslov: Re: Savez za Srbiju    Savez za Srbiju Icon_minitime7/29/2018, 10:05

"...идеја прелазне Владе, орочене на годину дана, која ће ослободити медије и обезбедити нормалне изборне услове, за нас значи шансу да на првим слободним изборима после Вучићевог пада можемо слободно да представимо наш политички програм, а да грађани могу да гласају без страха и уцена."

https://dveri.rs/clanci/go-dveri-bicemo-jedni-od-osnivaca-saveza-za-srbiju#cyr
Nazad na vrh Ići dole
Stane Dolanc
Our family
Our familyBroj poruka : 334
Points : 814
Datum upisa : 22.05.2007

Savez za Srbiju Empty
PočaljiNaslov: Re: Savez za Srbiju    Savez za Srbiju Icon_minitime7/30/2018, 23:16

Nacionalizam plus lažni socijalizam je glavni sastojak za tu čorbine čorbe čorbu...
Kada je već Vučić zauzeo njihova stanovišta, sada su se u apsolutnom nedostatku mašte i sposobnosti halapljivo dosetili da oni zauzmu Vučićeva nekadašnja.
I dok Vučić poručuje da je svim Srbima jasno da je Kosovo izgubljeno i da on sad brani Vranje, oni se protive bilo kom aktu koji bi imao za posledicu afirmaciju međunarodnog subjektiviteta „države Kosovo“.
Zato što ih savršeno nije briga ni za Vranje ni za Srbiju.
To su uostalom dokazali u prethodnim mandatima – zaključuje Nenad Prokić.
Nazad na vrh Ići dole
Cicija
Member
Member
Cicija


Broj poruka : 848
Points : 1964
Datum upisa : 10.01.2008

Savez za Srbiju Empty
PočaljiNaslov: Re: Savez za Srbiju    Savez za Srbiju Icon_minitime7/31/2018, 20:00

Čeda Jovanović ::
"Ko ruši ideju dogovora sa Albancima? I crkva i nacionalisti i Dodik, i sad se na kraju pojave moje kolege iz opozicije i kažu - ajde i mi... Zašto? Pa kad se ljulja, hajde da ga srušimo! Pa čekajte, ko će onda doći?"

Govoreći o rešenju opozicije kad je u pitanju Kosovo, tvrdi da ga nema. Opozicija je vodila tu kosovsku politiku prethodnih godina, kaže. "Vučić je otišao dalje od njih, i to je činjenica, i koliko god to nekome smetalo i koliko god ja gurao prst nekome u oko, on je danas moderniji od njih, on je za privatizaciju PKB koji propada... Oni su proti konesije za aerodrom, kažu mi ćemo to da rešimo, a nema pas za šta da nas ujede..."

Naveo je da se sa Vučićem slaže na ekonomskom planu. "A što se ne bih slagao oko nekih ekonomskih mera, koje podrži savez stranih investitora... Izvinite, ja ne mogu biti protiv pameti".

Tamo gde postoji naša saglasnost, to nije moj hir, to je imperativ normalnosti, naveo je.

Nazad na vrh Ići dole
Aca kurbla
VIP
VIP
Aca kurbla


Broj poruka : 531
Points : 1437
Datum upisa : 17.02.2014

Savez za Srbiju Empty
PočaljiNaslov: Re: Savez za Srbiju    Savez za Srbiju Icon_minitime7/31/2018, 21:26

Nemoj Cicija rasplakaces me... lale

Pomislio sam, bar na trenutak, da razlikujes dobro od loseg,ali tebi ovaj post sluzi samo da opravdas Vucicevu pricu...

Prvi prica ono sto misli,a drugi ono sto mora,u tome je razlika
Nazad na vrh Ići dole
Tenerife
VIP
VIP
Tenerife


Broj poruka : 739
Points : 2460
Datum upisa : 02.10.2013

Savez za Srbiju Empty
PočaljiNaslov: Re: Savez za Srbiju    Savez za Srbiju Icon_minitime7/31/2018, 21:35

i? svako od njih glumi, igra svoju ulogu u ovom show-u a publika aplaudira!

_________________
Folk je narod, turbo je sistem ubrizgavanja goriva
pod pritiskom u cilindar motora sa unutrašnjim sagorevanjem

Turbo folk je gorenje naroda, svako pospešivanje tog sagorevanja
je turbo folk, razbuktavanje najnižih strasti kod homo sapiensa

Glasački listić koji omogućuje svakoj budali da ga ispravno popuni je turbo folk
Nazad na vrh Ići dole
Aca kurbla
VIP
VIP
Aca kurbla


Broj poruka : 531
Points : 1437
Datum upisa : 17.02.2014

Savez za Srbiju Empty
PočaljiNaslov: Re: Savez za Srbiju    Savez za Srbiju Icon_minitime7/31/2018, 21:53

Tenerife ::
i? svako od njih glumi, igra svoju ulogu u ovom show-u a publika aplaudira!

Kazem prvi bar prica ono sto i misli.
Ako je to tebi gluma, onda nista...
Nazad na vrh Ići dole
Gocili
VIP
VIP
Gocili


Broj poruka : 756
Localisation : Vojvodina
Points : 1795
Datum upisa : 25.05.2009

Savez za Srbiju Empty
PočaljiNaslov: Re: Savez za Srbiju    Savez za Srbiju Icon_minitime8/1/2018, 12:12

I prvi prica ono sto mora, po onoj cuvenoj "Ako ne mozes da ih pobedis, onda im se pridruzi"...

_________________
Masta je vaznija od znanja. A.Ajnstajn
Nazad na vrh Ići dole
Aca kurbla
VIP
VIP
Aca kurbla


Broj poruka : 531
Points : 1437
Datum upisa : 17.02.2014

Savez za Srbiju Empty
PočaljiNaslov: Re: Savez za Srbiju    Savez za Srbiju Icon_minitime8/1/2018, 12:36

Gocili ::
I prvi prica ono sto mora, po onoj cuvenoj "Ako ne mozes da ih pobedis, onda im se pridruzi"...
Ima istine i u tome,skoro pa celu pricu su mu ovi pokrali od
Nazad na vrh Ići dole
Roman Abramovich
Member
MemberBroj poruka : 677
Localisation : Zemun
Points : 1789
Datum upisa : 25.05.2007

Savez za Srbiju Empty
PočaljiNaslov: Re: Savez za Srbiju    Savez za Srbiju Icon_minitime8/1/2018, 17:03

Program je širok, dodaje Jeremić, i ocenjuje da predstavlja "zajednički imenitelj koji se pokazao da nije toliko mali".

"Odnosno da je dovoljno širok da oko njega možemo da se okupimo", zaključuje Jeremić.

On tvrdi da nije reč o antievropskoj konzervativnoj koaliciji, kako su je pojedini ocenili, i naglašava da Narodna stranka nije protiv Evrope već za "izgradnju društva u Srbiji koje bi bilo onakvo kako danas izgledaju moderna evropska društva".

Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke koja je jedna od članica Saveza za Srbiju, izjavio je u Novom danu da su u zajednički opozicioni front stupili oni koji su danas u Srbiji "prava opozicija".


Nazad na vrh Ići dole
Roman Abramovich
Member
MemberBroj poruka : 677
Localisation : Zemun
Points : 1789
Datum upisa : 25.05.2007

Savez za Srbiju Empty
PočaljiNaslov: Re: Savez za Srbiju    Savez za Srbiju Icon_minitime8/1/2018, 17:20

Član Predsedništva Dveri i poslanik u Skupštini Srbije Srdjan Nogo izjavio je da je na sednici Glavnog odbora stranke bio protiv toga da Dveri budu jedan od osnivača Saveza za Srbiju, ali da ne misli da takva odluka može dovesti do raskola Dveri.

On je za današnje izdanje "Politike" kazao da je od prisutnih 93 članova odbora njih 58 glasalo za, petoro je bilo uzdržano, dok je 30 članova bilo protiv, medju kojima i on.

Nogo je rekao da je problem što je za tu odluku po stranačkom statutu bilo potrebno da glasa 62 člana GO, ali da se to nije dogodilo.

Protiv toga da Dveri budu osnivači saveza bio je i poslanik Ivan Kostić koji je na društvenoj mreži Fejsbuk napisao da je takva odluka loša i da "nema povrenja u ljude koji su u proteklom periodu uništili Srbiju".

"I (Aleksandar) Vučić i Demokratska stranka i (Dragan) Djilas i (Vuk) Jeremić i (Borko) Stefanović za mene su isti i sa njima Srbija nema budućnost. Srbiji su potrebni novi i nekorumpirani političari", napisao je Kostić.

On je naveo da pokret neće napustiti i da neće da uništava pokret i pljuje po onome u šta je uložio 16 godina svog života i želi da se i dalje bori u okviru Dveri za "svetosvku i porodičnu" Srbiju.
Nazad na vrh Ići dole
Aca kurbla
VIP
VIP
Aca kurbla


Broj poruka : 531
Points : 1437
Datum upisa : 17.02.2014

Savez za Srbiju Empty
PočaljiNaslov: Re: Savez za Srbiju    Savez za Srbiju Icon_minitime8/1/2018, 17:29

"Kada se, pak, pogleda tih 30 tačaka, bolje bi bilo da se nisu dogovorili. U poređenju sa savezom na vlasti, ovaj drugi savez nudi samo još istog. Desnica na vlasti, desnica u opoziciji – a ishod će biti Srbija i bez politike i bez opozicije, s golom silom na vlasti. Neupućeni posmatrač mogao bi se zapitati gde je nestala levica u Srbiji? Upućeni već znaju: (politička) levica je ovde odavno na desnici.
Ako zanemarimo prazne fraze o vladavini prava, slobodi medija te slobodnim, fer i poštenim izborima, okosnica za političko delovanje novog saveza sastoji se u nacionalističkim opštim mestima. Tako će se opozicija ovde još jednom upustiti u nadmetanje sa režimom ko je veći Srbin – naravno, opet će izgubiti, i opozicija i Srbija."
Dejan Ilic
Ceo tekst na
https://pescanik.net/savez-bez-promene/
Nazad na vrh Ići dole
Maca
VIP
VIP
Maca


Broj poruka : 1859
Godina : 47
Localisation : Sombor
Points : 5139
Datum upisa : 28.05.2007

Savez za Srbiju Empty
PočaljiNaslov: Re: Savez za Srbiju    Savez za Srbiju Icon_minitime8/2/2018, 03:07

citat ::
Stiven Benon, nekadašnji ideolog kampanje Donalda Trampa i nove desnice, u Briselu osniva fondaciju koja će podržati krajnju desnicu pred izbore za Evropski parlament, a kako piše Dojče vele, krajnji cilj je borba protiv uticaja Džordža Soroša.

Zvali su ga „Trampovim Dartom Vejderom“, genijalcem iz senke, čovekom koji je navodno odlučujuće uticao na koncept predsedničke kampanje koja je njujorškog milijardera uvela u Belu kuću.

Stiven Benon (64), nekadašnji izdavač uticajnog konzervativnog portala Brejitbart, važi za vodećeg ideologa onoga što se u Americi naziva „Ol rajt“ (alternativna desnica), a u Evropi „nova desnica“.


Tragedija je ako se neko još loži na "levicu", ona je umrla, kao i liberalni kapitalizam, šezdesetosmaši su sve to skrljali, ne samo u Jugi i Evropi, nego u celom svetu...

Oni su pokazali šta znaju, i sada je kraj...
A opozicija desnici koje je još jaća desnica... ne znam, ne ide mi u glavu!


Desnica: Mađarska, USA, Rusija, Turska, Srbija, Italija, Slovačka, Hrvatska, Slovenija, Poljska itd...

Dosta je svima tog "liberalizma" kojiu brine o LGBT, izbeglicama, feminiskinjama, manjinama, životinjama, ekologiji itd...

Ovde je sada pitanje ko brine o "običnim" ljudima, građanima, radničkoj klasi??!!

_________________
Prestani da mrziš ako do sebe držiš !
Nazad na vrh Ići dole
Jegulja
VIP
VIPBroj poruka : 544
Points : 1143
Datum upisa : 18.12.2007

Savez za Srbiju Empty
PočaljiNaslov: Re: Savez za Srbiju    Savez za Srbiju Icon_minitime8/14/2018, 09:15

MIŠA BRKIĆ:
O ĐILASOVOM "DRŽAVNOM KAPITALIZMU"

Đilas predlaže da „umesto prodaje PKB, napravimo deset manjih sa po minimum 1.000 hektara državne zemlje koju danas niko ne obrađuje. Da te firme, kao i sve druge državne, vode pravi menadžeri, da minimalna plata radnika bude 350 evra i da imaju pravo da im pripadne i deo dobiti da bi bili motivisaniji za rad“. Klasična floskula demokratskog socijalizma sa sve „pravim menadžerima“ i radničkom participacijom u vlasništvu (ne i u upravljanju, hvala bogu). Još izrazitiji mehanizam državnog socijalizma je finansiranje takvih firmi. Đilas predlaže da država osnuje investicionu (zapravo, razvojnu) banku u koju će građani da ulažu svoju ušteđevinu (imaju milijarde evra) a država će tim parama da finansira poslovanje deset novoosnovanih poljoprivrednih preduzeća. Građanima bi se nudila pristojna kamata i učešće u deobi dobiti tih preduzeća (naravno, pod uslovom da je bude). „Uzećemo menadžera koji je već naučio posao u državnoj poljoprivrednoj firmi i daćemo mu da vodi tu novoformiranu, čiji će većinski vlasnici biti ulagači koje sam pomenuo“, kaže Đilas.

Taj model liči, oprostite na izrazu, na Miloševićev Zajam za privredni preporod koji je preporodio jedino porodične finansije Familije i odanih prijatelja. Moja radoznalost odmah je zagolicana čim pomislim ko će i po kom ključu deliti milijarde evra (koje su građani uložili u tu banku) za finansiranje takvih firmi. Da li će, recimo, ta banka postupati na isti način kao blagopočivša Agrobanka za koju znamo kad je i zbog čega uništena. Kao građanina koji bi razmišljao da izvadi ušteđevinu iz slamarice muče me još dva pitanja – koji je to menadžer (imenom i prezimenom) koji je „naučio posao“ u državnoj poljoprivrednoj firmi i šta će biti ako ta novoosnovana firma finansirana i mojim parama posluje s gubitkom (što je najverovatnija opcija)? Odgovor nudi sam Đilas nešto kasnije u autorskom tekstu kad kaže: „Svi koji danas govore o državnim preduzećima polaze od činjenice da su ona po definiciji neuspešna. Zaboravljaju da to nisu preduzeća već stranačke ustanove.“ Ali, to nije samo danas, tako je oduvek u Srbiji i tako će biti sve dok je država vlasnik banaka i preduzeća.

Skloniji sam ideji da svaka novoosnovana firma koja za sebe tvrdi da će preporoditi srpsku poljoprivredu svoju ambiciju proveri na Beogradskoj berzi za koju vidim da pokušava da se digne iz mrtvih. Bio bi to sjajan doprinos oživljavanju jednog od finansijskih tržišta u Srbiji. Pa ako se investitori (građani s ušteđevinom, banke, investicioni fondovi, anđeoski ulagači) „prime“ na tu priču i ako im menadžeri tih firmi ulivaju poverenje, onda će uložiti mnogo novca. To je kapitalizam.

https://www.danas.rs/dijalog/licni-stavovi/jacaj-drzavo-sve-mocnija/Nazad na vrh Ići dole
Aca kurbla
VIP
VIP
Aca kurbla


Broj poruka : 531
Points : 1437
Datum upisa : 17.02.2014

Savez za Srbiju Empty
PočaljiNaslov: Re: Savez za Srbiju    Savez za Srbiju Icon_minitime8/14/2018, 21:07

Ovde je covek lepo sve objasnio...i vlast i opoziciju!

Jedan pristup je a la Ćosić: Srbi ne mogu da žive sa drugima, jer navodno drugi ne mogu da žive sa Srbima. Stoga, etničko razgraničenje. Kako ljudi žive na zemlji, Srbi treba da se nasele na svojoj teritoriji, a drugi na svojoj – razmenom stanovništva gde teritorije nisu čiste. To je strategija teritorijalnog razgraničenja.
Drugi pristup je a la Memorandum: Srbi mogu da žive sa drugima, u Jugoslaviji ili velikoj Srbiji, ako su većina, gde i oni i drugi žive po srpskim zakonima. To je strategija pravnog razgraničenja.
Trećeg nema, štagod da građanisti, samoporicatelji, autošovinisti, kolonizovani drugosrbijanci i ostali izdajnici mislili ili zagovarali. Zato se sada ćosićevci spore sa sledbenicima Memoranduma, gde su naprednjaci i socijalisti u prvoj grupi, a crkva i nacionalna inteligencija u drugoj. Prvi cene da će ostati na vlasti ako odlome parče Kosova, a drugi da će ih skinuti sa vlasti ako ih u tome onemoguće. Prvi sugerišu da bi dosledno Ćosiću anektirali, s vremenom, Republiku Srpsku, dok drugi računaju da je to ionako svršena stvar, uostalom kao i Kosovo; doduše jedno dobijeno a drugo izgubljeno, usled čega se kosovskom politikom zvanom „zamrznuti sukob“ ne rizikuje ništa, a može se osvojiti vlast.
Ni jedni ni drugi ne misle dalje od otimanja vlasti. Uzmimo, najpre, strategiju razgraničenja. Zašto bi se za nju mogli naći partneri na Kosovu? Ukoliko bi se razmenile teritorije, sever Kosova za jug Srbije, što je verovatno nužni uslov da do sporazuma uopšte dođe, ne bi bilo osnova, bilo u međunarodnom pravu ili sa stanovišta regionalne bezbednosti, da se prigovara ujedinjenju Albanije sa Kosovom. Ostale granice bi ostale nepovredive, jer bi uslov njihove promene, kosovskim presedanom, bio sporazum o promeni granica ili o razmeni stanovništva, a ni jedno ni drugo nije realistično.
Ovde je potrebno podsetiti zašto je Ahtisarijev plan bio dobar za sve. Po tom planu, Kosovo bi postalo nezavisno kada više ne bi postojala potreba za međunarodnim nadzorom, a to bi podrazumevalo, da skratim, ustavne garancije srpskim interesima i njihovu trajnu zaštitu. Ti bi interesi bili ugrađeni u ustav Kosova, koji bi predstavljao međunarodni ugovor, a Srbija bi, kao član međunarodne zajednice, mogla da utiče na nadzor nad njegovom primenom.
Taj je plan odbijen. Tako je strategija Memoranduma postala neostvariva, mada to, vidi se, nije pokolebalo njene zagovornike. Svejedno, Ahtisarijev je plan osnova postojećeg kosovskog ustava na osnovu kojeg srpsko stanovništvo ima prava koja ima i politički uticaj koji ima, ali ne u srpskoj državi. Eventualnim sporazumom o normalizaciji, u tom ustavnom okviru, ta bi prava i uticaj samo ojačali, opet jer bi to bio međunarodni ugovor, ali u državi Kosovo, a ne u državi Srbiji. Što nije u skladu ni sa strategijom ćosićevaca niti sa strategijom sledbenika Memoranduma. Pa bi oni normalizacijom odnosa Srbije sa Kosovom izgubili vlast ili uticaj u Srbiji.
Razgraničenjem, pak, Kosovo bi bilo slobodno da promeni ustav, pa bi nestala posebna prava Srba, a potom bi nestale prepreke ujedinjenju sa Albanijom. To bi bilo u skladu sa strategijom ćosićevaca, jedino što bi i dalje ostala neostvariva aneksija delova Bosne i Hercegovine. Time bi se gubici strategije razgraničenja nekako poravnali na tuđ račun, jedino što bi taj račun zagovornika ćosićevske strategije ostao nenamiren. Za ostvarenje ćosićevske strategije u Bosni i Hercegovini nije neophodno samo etničko čišćenje, koje je u ne maloj meri sprovedeno, već pre svega kontrola teritorije, koja je izostala, odnosno za šta je potrebna saglasnost Bosne i Hercegovine, koje nema. Razgraničenje sa Kosovom bi u tom smislu bilo negativan, nepovoljan presedan.
Nijedna od ove dve strategije nije nikakva istorijska neminovnost. Kao što danas možemo sasvim jasno da identifikujemo interese njihovih zagovornika, tako možemo i da predvidimo interese kojima će se rukovoditi u budućnosti, pogotovo imajući u vidu njihove doprinose istoriji propasti zemlje. Prošlost, herojska interpretacija istorije, sve su to samo racionalizacije, opravdanja, što uzvišenija to lažnija.
Peščanik.net, 13.08.2018.
Nazad na vrh Ići dole
Maca
VIP
VIP
Maca


Broj poruka : 1859
Godina : 47
Localisation : Sombor
Points : 5139
Datum upisa : 28.05.2007

Savez za Srbiju Empty
PočaljiNaslov: Re: Savez za Srbiju    Savez za Srbiju Icon_minitime8/14/2018, 22:25

U principu, hmm... DA, ima istine bar delom.

Ali autor ne nudi nikakvo rešenje, kritikuje i jedne i druge, ali se nije usudio da predloži neko rešenje. I uvek tako: nijedna ideja nije dobra i sve se kritikuje, ali predlog rešenja uvek izostaje....

Ja lično, ne vidim ništa loše u stvaranju Velike Albanije. Pitanje Albanaca koji praktično žive u 4 države (Srbija, Makedonija, Kosovo i delom u Crnoj Gori) mora da se jednom reši: jednom za uvek!
A to rešenje je jedino tzv. Velika Albanija.

Svi moraju da se pomire s tim da je albanska nacija najpotentnija na ovim prostorim i vrlo brzo će (uz pomoć USA) postati "taj" tzv LIDER NA BALKANU, što Srbi stalno sebi pripisuju....

Bez stvaranja Velike Albanije nema mira na ovim prostorima i s time se već jednom treba pomiriti!!!

_________________
Prestani da mrziš ako do sebe držiš !
Nazad na vrh Ići dole
Zile
VIP
VIP
Zile


Broj poruka : 323
Points : 1280
Datum upisa : 29.02.2012

Savez za Srbiju Empty
PočaljiNaslov: Re: Savez za Srbiju    Savez za Srbiju Icon_minitime8/14/2018, 22:39

.


Poslednji izmenio Zile dana 8/14/2018, 22:42, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
Zile
VIP
VIP
Zile


Broj poruka : 323
Points : 1280
Datum upisa : 29.02.2012

Savez za Srbiju Empty
PočaljiNaslov: Re: Savez za Srbiju    Savez za Srbiju Icon_minitime8/14/2018, 22:41

... ::
Ahtisarijev plan bio dobar za sve. Po tom planu, Kosovo bi postalo nezavisno kada više ne bi postojala potreba za međunarodnim nadzorom, a to bi podrazumevalo, da skratim, ustavne garancije srpskim interesima i njihovu trajnu zaštitu. Ti bi interesi bili ugrađeni u ustav Kosova, koji bi predstavljao međunarodni ugovor, a Srbija bi, kao član međunarodne zajednice, mogla da utiče na nadzor nad njegovom primenom....
Ne mogu da se ne smejem od jada. Na sta to Srbija moze da utice u tzv medjunarodnoj zajednici? Na to koje ce boje biti njen mrtvacki kovceg?

Ovaj covek prilicno lupeta. Ne zelim da se upustam u njegove motive.
Nazad na vrh Ići dole
Aca kurbla
VIP
VIP
Aca kurbla


Broj poruka : 531
Points : 1437
Datum upisa : 17.02.2014

Savez za Srbiju Empty
PočaljiNaslov: Re: Savez za Srbiju    Savez za Srbiju Icon_minitime8/14/2018, 23:11

Maca@

Ok. legitiman stav, ali da razmislimo o posledicama na trenutak,sam autor sugerise da u tom slucaju resenja nema u slucaju BIH...

Razgraničenjem, pak, Kosovo bi bilo slobodno da promeni ustav, pa bi nestala posebna prava Srba, a potom bi nestale prepreke ujedinjenju sa Albanijom. To bi bilo u skladu sa strategijom ćosićevaca, jedino što bi i dalje ostala neostvariva aneksija delova Bosne i Hercegovine. Time bi se gubici strategije razgraničenja nekako poravnali na tuđ račun, jedino što bi taj račun zagovornika ćosićevske strategije ostao nenamiren. Za ostvarenje ćosićevske strategije u Bosni i Hercegovini nije neophodno samo etničko čišćenje, koje je u ne maloj meri sprovedeno, već pre svega kontrola teritorije, koja je izostala, odnosno za šta je potrebna saglasnost Bosne i Hercegovine, koje nema. Razgraničenje sa Kosovom bi u tom smislu bilo negativan, nepovoljan presedan.

Jel to znaci da ponovo prangijamo po Bosni,ili samo da se pravimo kao da ih ne pomazemo,dok oni prangijaju..?

Meni je to prenategnuta prica, i ne bih da opet ucestvujem u tome..
Nazad na vrh Ići dole
Aca kurbla
VIP
VIP
Aca kurbla


Broj poruka : 531
Points : 1437
Datum upisa : 17.02.2014

Savez za Srbiju Empty
PočaljiNaslov: Re: Savez za Srbiju    Savez za Srbiju Icon_minitime8/14/2018, 23:23

Zile ::
... ::
Ahtisarijev plan bio dobar za sve. Po tom planu, Kosovo bi postalo nezavisno kada više ne bi postojala potreba za međunarodnim nadzorom, a to bi podrazumevalo, da skratim, ustavne garancije srpskim interesima i njihovu trajnu zaštitu. Ti bi interesi bili ugrađeni u ustav Kosova, koji bi predstavljao međunarodni ugovor, a Srbija bi, kao član međunarodne zajednice, mogla da utiče na nadzor nad njegovom primenom....
Ne mogu da se ne smejem od jada. Na sta to Srbija moze da utice u tzv medjunarodnoj zajednici? Na to koje ce boje biti njen mrtvacki kovceg?

Ovaj covek prilicno lupeta. Ne zelim da se upustam u njegove motive.
Srbija ima mnogo veci uticaj na politiku istocnog balkana nego sve ostale drzave u regionu,ako ti to nije jasno onda ti ni ovaj tekst ni njegov autor nisu jasni... sesir
Nazad na vrh Ići dole
Zile
VIP
VIP
Zile


Broj poruka : 323
Points : 1280
Datum upisa : 29.02.2012

Savez za Srbiju Empty
PočaljiNaslov: Re: Savez za Srbiju    Savez za Srbiju Icon_minitime8/14/2018, 23:39

Ma kakav autor, on tera neku svoju pricu.
Cuj - dve opcije, pa biraj. Ko sibicari na zeleznickoj stanici.

Teraju Srbiju da nesto potpise sto pre. Od galame se vise ne cuju ostale mogucnosti.
Na primer - da Srbija ne potpisuje nista narednih trista godina.
Da se posveti bioloskoj obnovi, ocuvanju jezika i kulture (citaj obnovi razorenog skolstva).
Zasto mora da se resi teritorija za mog zivota? Ili za zivota moje dece? Bitno je da dece bude i da znaju ko su i sta su.
To je verovatno i najteze izvesti, tj izdrzati.
Nesto si izgubio tek ako si potpisao.
A odreci se necega sto pripada tvojoj deci i unucima, znaci pre svega odreci se sebe i onog sto jesi.

Ako Albanci stvarno hoce dogovor, onda moraju to debelo da plate.
Ako nece posten dogovor, ne treba potpisivati nista narednih trista godina.
Cuj, Presevo, Bujanovac, Medvedja da se pripoje Kosovu...Koliko znam u Bujanovcu je Srba skoro polovina, a u Medvedji su Srbi i dalje vecina.
Prvo posten popis stanovnistva na Kosovu (pa i u Presevskoj dolini ako treba), pa popis sve imovina, da se vidi sta je cije i sta ko ko me duguje.
I tako redom...
Nazad na vrh Ići dole
Maca
VIP
VIP
Maca


Broj poruka : 1859
Godina : 47
Localisation : Sombor
Points : 5139
Datum upisa : 28.05.2007

Savez za Srbiju Empty
PočaljiNaslov: Re: Savez za Srbiju    Savez za Srbiju Icon_minitime8/15/2018, 00:58

Kakvi bre Ćosićevci, ko su oni? A ko su i ti koji veruju u Memorandum SANU?
Kakva su to glupiranja?

Sasvim nov pristup je jedino moguće, ta dva koncepta su prošlost.

I ne mora da se sve to vezuje za Republiku Srpsku, tu je bar jasno ko tamo živi i šta želi, već 200 godina.
Zato ono što žele Albanci (Veliku Albaniju) sada treba hrabro prihvatiti i rešiti jedan od ta 2 problema.
Ako se dobije bar jedan qm teritorije Kosova to je već uspeh, ali može i bez toga.

Tu je u mom konceptu jedino Makedonija u procepu, tu naciju je Tito smislio pre 50 godina i sada kada 50% Makedonije ode u Veliku Albaniju ta zemlja će se raspasti, nestati....


Još jednom: ne vidim da autor nudi neko rešenje, samo kritikuje sve što mu padne na pamet, to što su te ideje koje on iznosi čista prošlost, govori o njemu, tj. da je bezveznjak.

O opoziciji ne treba trošiti reči, oni misle da će ako su protiv svega što AV predlaže doći na vlast, kakva zabluda.

Zagovornicima odloženog rešenja za neko bolje vreme: Ako bi Srbija (Dodik kaže tačno) i ponovo "dobila" Kosovo to ne bi preživela!!
30% glasova na izborima bi dobili Albanci i bez njih ne bi mogla da se sastavi nikakva vlada, a u Skupštini bi morala da se uve dvojezičnost: albanski i srpski - pa ko voli nek izvoli...
_________________
Prestani da mrziš ako do sebe držiš !
Nazad na vrh Ići dole
Prokuplje
VIP
VIP
Prokuplje


Broj poruka : 325
Points : 1202
Datum upisa : 19.10.2009

Savez za Srbiju Empty
PočaljiNaslov: Re: Savez za Srbiju    Savez za Srbiju Icon_minitime8/15/2018, 13:10

Maca ::
Kakvi bre Ćosićevci, ko su oni? A ko su i ti koji veruju u Memorandum SANU?
Kakva su to glupiranja?

Sasvim nov pristup je jedino moguće, ta dva koncepta su prošlost.

I ne mora da se sve to vezuje za Republiku Srpsku, tu je bar jasno ko tamo živi i šta želi, već 200 godina.
Zato ono što žele Albanci (Veliku Albaniju) sada treba hrabro prihvatiti i rešiti jedan od ta 2 problema.
Ako se dobije bar jedan qm teritorije Kosova to je već uspeh, ali može i bez toga.

Tu je u mom konceptu jedino Makedonija u procepu, tu naciju je Tito smislio pre 50 godina i sada kada 50% Makedonije ode u Veliku Albaniju ta zemlja će se raspasti, nestati....


Još jednom: ne vidim da autor nudi neko rešenje, samo kritikuje sve što mu padne na pamet, to što su te ideje koje on iznosi čista prošlost, govori o njemu, tj. da je bezveznjak.

O opoziciji ne treba trošiti reči, oni misle da će ako su protiv svega što AV predlaže doći na vlast, kakva zabluda.

Zagovornicima odloženog rešenja za neko bolje vreme: Ako bi Srbija (Dodik kaže tačno) i ponovo "dobila" Kosovo to ne bi preživela!!
30% glasova na izborima bi dobili Albanci i bez njih ne bi mogla da se sastavi nikakva vlada, a u Skupštini bi morala da se uve dvojezičnost: albanski i srpski - pa ko voli nek izvoli...


Ti se očigledno ne informišeš dalje od Informera ili svesno propagiraš nečije političke statove manipulišuči podacima.
Infomiše se prvo o popisu stanovništva na Kosovu, o njihovom priraštaju pa tek onda govori o ovakvim stvarima. Inače ispada lupetanje a la Čedomir Jovanović.
Evo mala nesebična pomoć.
https://www.makroekonomija.org/0-miroslav-zdravkovic/srpkinje-i-albanke-statistika-radanja-u-evropi/
Nazad na vrh Ići dole
Momir
Old member
Old member
Momir


Broj poruka : 2058
Points : 5704
Datum upisa : 06.12.2008

Savez za Srbiju Empty
PočaljiNaslov: Re: Savez za Srbiju    Savez za Srbiju Icon_minitime8/15/2018, 13:17


_________________
“Cash combined with courage in a crisis is priceless.”
Nazad na vrh Ići dole
Ceras
VIP
VIP
Ceras


Broj poruka : 485
Localisation : Bg
Points : 1499
Datum upisa : 29.03.2011

Savez za Srbiju Empty
PočaljiNaslov: Re: Savez za Srbiju    Savez za Srbiju Icon_minitime8/15/2018, 15:02

Pa nece ni u Beogradu kod kretena ili idiota kako kaze.
Nazad na vrh Ići dole
LUMTDZOS
VIP
VIPBroj poruka : 327
Localisation : NBgd
Points : 1027
Datum upisa : 28.07.2010

Savez za Srbiju Empty
PočaljiNaslov: Re: Savez za Srbiju    Savez za Srbiju Icon_minitime8/16/2018, 10:36

Maca ::
Zagovornicima odloženog rešenja za neko bolje vreme: Ako bi Srbija (Dodik kaže tačno) i ponovo "dobila" Kosovo to ne bi preživela!!
30% glasova na izborima bi dobili Albanci i bez njih ne bi mogla da se sastavi nikakva vlada, a u Skupštini bi morala da se uve dvojezičnost: albanski i srpski - pa ko voli nek izvoli...


Којим рачуном је добијена ова бесмислица? 
Чак да има милион гласача Албанаца, то би значило да само два милиона Срба гласа.
Математика не подноси Пинк-Информер флоскуле.
Колико Вам је ово тачно, толика је валидност целог поста. 
Заборављате да овде ипак нису гледаоци Пинка већ људи са властитим ставовима и корисници егзактних наука.
Nazad na vrh Ići dole
Jegulja
VIP
VIPBroj poruka : 544
Points : 1143
Datum upisa : 18.12.2007

Savez za Srbiju Empty
PočaljiNaslov: Re: Savez za Srbiju    Savez za Srbiju Icon_minitime8/16/2018, 12:17

MILOVAN DODIK

Pre svega, treba sebi da odgovorimo na pitanje da li, hipotetički, Srbija može da podnese da joj se vrati Kosovo i da u politički sistem uđu garantovane kvote za albansku zajednicu. O tome malo ko razmišlja. Da biste se legitimisali pred međunarodnom zajednicom vi biste Albancima morali da date 30 odsto mesta u parlamentu, morali biste da date mesto ili premijera ili predsednika Skupštine ili mesto predsednika države. Morali biste da uvedete i njihov jezik, barem u Skupštini. Ako neko misli da to možemo, hajde onda da to guramo. Ja mislim da nema te spremnosti.

https://www.blic.rs/vesti/politika/milorad-dodik-za-blic-spremaju-mi-6-oktobar/7pmm6j5

Nazad na vrh Ići dole
Aca kurbla
VIP
VIP
Aca kurbla


Broj poruka : 531
Points : 1437
Datum upisa : 17.02.2014

Savez za Srbiju Empty
PočaljiNaslov: Re: Savez za Srbiju    Savez za Srbiju Icon_minitime8/27/2018, 22:05

Živi sretna u slobodi,
Daily Stormer nek’ te vodi,
Trumposlavijo, Trumposlavijo!
1

Posle „razganičenja“, pojavio se novi eufemizam za ono što upravo dogovaraju vlasti iz Beogrda i Prištine – „korekcija granica“. Korekcija nije promena, nego ispravka – korekcija granica dakle, podrazumeva da postoje ispravne i neispravne granice, inače izraz ne bi imao smisla. Šta su za osvedočene ratnohuškače i nacionaliste „ispravne granice“ nije teško zaključiti – to su etničke granice, odnosno granice koje omeđuju etnički homogene teritorije. U tom smislu, najavljena „korekcija“ posegnuće za razmenom teritorija, a sasvim moguće i preseljavanjem etnički „pogrešnog“ stanovništva.
Već su nam dobro poznati ovdašnji „korektori“ granica i njihove ratne zasluge, ali treba reći koju i o njihovim međunarodnim partnerima. Juče se, na primer, po ovom pitanju izjasnio i Trampov savetnik za nacionalnu bezbednost, Džon Bolton, lakonskom izjavom da SAD „ne isključuju teritorijalna prilagođavanja (adjustments)“. Izjava o nemešanju koja i sama predstavlja mešanje, ako već ne i smernicu za poželjan ishod pregovora između Beograda i Prištine. Činjenica da Bolton ovo izjavljuje upravo u Kijevu, prestonici zemlje koja je i sama nedavno pretrpela „korekciju granica“, ne mora biti naročito bitna, ali je svakako simbolična. Gledaocima iz bivše Jugoslavije, početak ukrajinskog konflikta izgledao je bolno poznato – ista izbezumljena lica običnih građana po čijim su kućama preko noći počele da padaju granate, iste maroderske paravojske, iste slike do juče mirnih gradova pretvorenih u bojno polje. Pa zar je moguće da se ovo dešava u Evropi, petnaest godina posle kraja krvavog raspada SFRJ? Mislili smo da su takve scene stvar prošlosti. Prevarili smo se.
Pre više od petnaest godina, Bolton se istakao kao zastupnik teze o postojanju iračkog oružja za masovno uništenje, koja je tadašnjem predsedniku u čijoj je administraciji služio, poslužila kao povod za invaziju na Irak. Danas znamo da nikakvog oružja za masovno uništenje nije bilo, kao i da je invazija na Irak predstavljala uvod u rat bez kraja, koji se u međuvremenu prelio i na susednu Siriju.
Pored toga, Bolton se u vreme Bušove administracije istakao i zalaganjem da se SAD povuče iz Međunarodnog krivičnog suda – dan kada su njegovi napori urodili plodom i SAD se zaista povukao iz ovog suda, nazvao je „najsrećnijim danom u svom životu“. Danas, kao Trampov savetnik, Bolton se zalaže za raskidanje nuklearnog dogovora sa Iranom i „preventivne udare“ na Iran i Severnu Koreju.
Nelegitimno izabrani predsednik Srbije nedavno je („kroz smeh“) na televiziji ispričaoi sledeću šaljivu anegdotu, iz vremena bombardovanja Srbije:
„Sećam se jedne partije rizika. Sa Šešeljom sam 1999. igrao riziko i neka bomba udari Generalštab, pukla je jako. Ništa nam nije bilo, ali su se stakla zatresla. Pošto sam već bio na korak od pobede, Šešelj je iskoristio udar i srušio riziko i kaže ne dam ti 10 maraka.“
Lako je za ovom tablom, pored nelegitimno izabranog predsednika Srbije i njegovog tadašnjeg mentora zamisliti i aktuelnog predsednika Kosova i Trampovog savetnika za bezbednost kako se u veseloj atmosferi igraju ljudima kao figurama. Bilo bi tu i priča iz starih dobrih vremena, i puno anegdota o različitim načinima na koje su izigrali omrznute institucije međunarodne pravde, i uopšte, puno smeha i razonode.
A kako je ljudima koji služe kao figure na ovoj tabli? U srpskim medijima, njih nema, niti ih iko za bilo šta pita. Redak izuzetak je tekst iz „Južnih vesti“ pod naslovom „Srbi i Albanci iz Preševske doline razmišljaju o preživljavanju i ne veruju političarima“.
Samo od nas zavisi da li ćemo pristati da budemo figure u igrarijama onih koji ne uživaju i ne zaslužuju nikakvo poverenje.
Peščanik.net, 25.08.2018.
https://pescanik.net/riziko/
Nazad na vrh Ići dole
Momir
Old member
Old member
Momir


Broj poruka : 2058
Points : 5704
Datum upisa : 06.12.2008

Savez za Srbiju Empty
PočaljiNaslov: Re: Savez za Srbiju    Savez za Srbiju Icon_minitime8/28/2018, 17:08

Aca kurbla ::

Samo od nas zavisi da li ćemo pristati da budemo figure u igrarijama onih koji ne uživaju i ne zaslužuju nikakvo poverenje.

Jel ti to pozivaš na revoluciju, pobunu...? samuraj

Ako si tek sad ukapirao da smo samo "figure" onda mnogo kasniš.... titanik

_________________
“Cash combined with courage in a crisis is priceless.”
Nazad na vrh Ići dole
Aca kurbla
VIP
VIP
Aca kurbla


Broj poruka : 531
Points : 1437
Datum upisa : 17.02.2014

Savez za Srbiju Empty
PočaljiNaslov: Re: Savez za Srbiju    Savez za Srbiju Icon_minitime9/1/2018, 21:58

Sećate li se onih viceva kao što je: Može li komunizam da uspe u Švajcarskoj? Može, ali to bi bila šteta. Aktuelni te vrste je: Može li demokratija da dovede na vlast osione prostake? Može, ali to bi bila šteta za koju je znao još Platon, tvrdeći da demokratija nije prirodan poredak, jer tiranin može biti izabran demokratskim putem, ali ne i smenjen (ovo je dakako krajnje vulgarizovano Platonovo stanovište). Dva nesumnjivo najeksponiranija evropska prostaka sa podjednako nesumnjivim diktatorskim ambicijama sastali su se 28. avgusta u Milanu sa namerom da menjaju Evropu. Jedan od njih, Mateo Salvini, lider italijanske desnice i potpredsednik italijanske vlade, nadahnuto je izjavio: „Na ivici smo istorijskih promena, započinjemo stvaranje jedne dugačije Evrope“. Opskurni ljudi pate od neumerenih ambicija.


Umesto bilo kakve poente naveo bih samo imena političara koji žele da ruše zajedničku Evropu: Salvini iz Italije, Orban iz Mađarske, Marin Le Pen iz Francuske, Jaroslav Kašćinski iz Poljske, Gert Vilders iz Holandije; Tomio Okamura kao vođa češke desnice; Jimi Akeson iz Švedske, britanski šarlatan Faraž…
Nepremostiv jaz deli ih od onih koji su Evropu stvarali, a to su: Šarl Degol, Vinston Čerčil, Konrad Adenauer, Robert Šuman, Alćide de Gasperi, Fransoa Miteran, Helmut Kol…
https://pescanik.net/pop-politika/
Nazad na vrh Ići dole
Smile
Old member
Old member
Smile


Broj poruka : 1622
Points : 4753
Datum upisa : 04.06.2008

Savez za Srbiju Empty
PočaljiNaslov: Re: Savez za Srbiju    Savez za Srbiju Icon_minitime9/2/2018, 03:24

Djilas, Savez za Srbiju ::
Mi smo RTB Bor dali za džabe, kao aerodrom što smo dali.
od
Nazad na vrh Ići dole
boban75
VIP
VIP
boban75


Broj poruka : 793
Localisation : Vojvodina
Points : 2668
Datum upisa : 03.01.2014

Savez za Srbiju Empty
PočaljiNaslov: Re: Savez za Srbiju    Savez za Srbiju Icon_minitime9/16/2018, 13:35

Treći osnovni sud: SNS da Đilasu isplati 300.000 dinara
U tužbi se navodi da je u saopštenju objavljenom na portalu Srpske napredne stranke 15. januara 2018. godine, Dragan Đilas nazivan "lopovom" i "tajkunom", kao i da je optužen da "krade" i da je "prevarant".
Tužilac je istakao i da se u saopštenju "bez ikakvih moralnih načela, etičkog stava, iznosi sa očigledno neobjašnjenim animozitetom prema tužiocu niz netačnih, krajnje uvredljivih i nepotvrđenih informacija i uvreda".
U saopštenjeu se Dragan Đilas naziva jednim od predvodnika "lopovsko-tajkunske koalicije" i dodaje se da "u Srbiji niko nije ni lud ni glup da dozvoli prevarntima i lopovima da ih ponovo pljačkaju dok se oni bogate".
Takođe, u saopštenju je navedeno i da za razliku od liste "Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd", listu okupljenu oko tadašnjeg kandidata za gradonačelnika Beograda čine "patološki lažovi i osvedočeni lopovi".
Na glavnoj raspravi povodom tužbe Dragana Đilasa nije se pojavio pravni zastupnik Srpske napredne stranke iako je, kako je rečeno, tuženi uredno obavešten.
Izvor: N1 TV

http://rs.n1info.com/a420367/Vesti/Sud-presudio-protiv-SNS-u-korist-Djilasa.html

_________________
Loša vest je da vreme leti. Dobra vest je što ste Vi pilot. - Majkl Altšuler

A Bird in the hand, is worth two in the bush. - Ezop 600. p.n.e.

If one equity analyst its raining and the other says its sunny... yuor job as an investor is to ignore them both and instead look out the  window.
Nazad na vrh Ići dole
Momir
Old member
Old member
Momir


Broj poruka : 2058
Points : 5704
Datum upisa : 06.12.2008

Savez za Srbiju Empty
PočaljiNaslov: Re: Savez za Srbiju    Savez za Srbiju Icon_minitime11/20/2018, 01:30

citat ::
Srbiju razjedaju kriminal i korupcija, a galopirajućem propadanju potrebno je suprotstaviti se ujedinjeno i složno, zbog čega je Savez za Srbiju i formiran, poručili su predstavnici tog opozicionog bloka na večerašnjoj tribini u Bajinoj Bašti.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac istakao je da vlast bahatih i nesposobnih "poput najezde skakavaca uništava sve pred sobom", a rezultati toga poražavajući su po lokalne samouprave – više od 30 odsto opština je pred bankrotom, a svaka druga je u stanju duboke demografske starosti.

"Imamo jednog čoveka koji pretenduje da bude predsednik svih opština. Kandiduje se na listi Srpske napredne stranke na svim lokalnim izborima i urušava smisao postojanja lokalnih samouprava", rekao je Lutovac, preneo je Savez za Srbiju.

Predsednik Dveri Boško Obradović ocenio je da je aktuelni režim "stabilizovao" javne finansije tako što je opljačkao sopstveni narod.

"Povećali su cene taksi, akciza, goriva, opljačkali penzionere, poljoprivrednike, a naše pare podelili svojim prijateljima stranim investitorima. Da li ijedna zemlja rasprodaje svoje rečne tokove, izvore pijaće vode, rudna bogatstva, kao što to čini ova vlast? Još Komercijalnu banku, EPS i Telekom da prodaju, i mi više nećemo imati ništa", rekao je Obradović.

On je dodao da će sve ono što je sumnjivim prodajama oteto od građana, nakon pada vlasti Aleksandra Vučića biti nacionalizovano i vraćeno Srbiji.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović ocenio je da vlast SNS počiva na filozofiji "kako uzeti što veći procenat", i to manipulisanjem preko javnih nabavki i nameštenih tendera, a vrhunac nesposobnosti ogleda se i u tome što se "sopstveni rudnik zlata prodaje za rudnu rentu".

"Podnećemo krivične prijave protiv svih onih koji su se obogatili na muci ovog naroda", poručio je Stamatović.

Potpredsednik Izvršnog odbora Narodne stranke Lazar Đurović istakao je da državu vode neznalice, koje rasprodaju nacionalne resurse kao sto su PKB i Galenika. Pri tome naveo je on, izdaju nacionalne interese i koriste sva sredstva kako bi zadovoljili lični interes opstanka na vlasti.


Čisto ako niste nigde čuli šta SzS govori i šta ima u planu.... Suspect slik scratch

_________________
“Cash combined with courage in a crisis is priceless.”
Nazad na vrh Ići dole
 
Savez za Srbiju
Nazad na vrh 
Strana 1 od 2Idi na stranu : 1, 2  Sledeći
 Similar topics
-
» Ko poseduje Srbiju?
» USA finansijsko trziste i refleksije na Evropu, Srbiju...
» USA finan. trziste i refleksije na Evropu, Srbiju II DEO
» Treba VOLETI svoju Domovinu SRBIJU!!!
» Savez 90 / Zeleni Srbije - nova stranka

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BELEX Club :: Deponija-
Skoči na: