BELEX Club
BELEX Club
BELEX Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BELEX Club

Ekonomski Forum
 
PrijemTABLEEventsPublicationsTražiRegistruj sePristupi
 

 Kriminal i Politika: Slucaj Saric

Ići dole 
+12
Tenerife
philips1
Limited011
Boby
Roman Abramovich
Boranija
Sneki
Kobe Bryant
lovac182
Smile
Ars Vivendi
Momir
16 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2
AutorPoruka
Maca
VIP
VIP
Maca


Broj poruka : 1859
Godina : 47
Localisation : Sombor
Points : 5139
Datum upisa : 28.05.2007

Kriminal i Politika: Slucaj Saric - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric - Page 2 Icon_minitime4/5/2014, 21:29

Po gradu se šuška da je Vučić primio Vuka i Danu u svoju koaliciju jer je Dana obečala da će svojim crnogorskim vezama srediti da Šarić iz CG bude predat Srbiji...
Ako pogledate ko je novi advokat Šarića, koji je to sve "sproveo", deluje da ima smisla.
I narvno da Šarić ništa pametno neće reći na sudu i naravno da je sve vreme bio u CG....

_________________
Prestani da mrziš ako do sebe držiš !
Nazad na vrh Ići dole
Smile
Old member
Old member
Smile


Broj poruka : 1620
Points : 4751
Datum upisa : 04.06.2008

Kriminal i Politika: Slucaj Saric - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric - Page 2 Icon_minitime4/12/2014, 13:41

BOŽOVIĆ SE HVALI DA ĆE BITI MINISTAR: Nijesam štio ja, no me Brisel oće!

BEOGRAD - Završeno ti je to!
Vladimir Božović, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke (ex SPO, ex DS...), ovih dana uveliko širi vest o svom imenovanju za novog ministra unutrašnjih poslova, saznaje Kurir od izvora bliskih samozvanom prvom čoveku policije.

- Božović se hvali da će biti prvi čovek MUP kao da je to gotova stvar - kaže sagovornik Kurira, koji tvrdi da je vest o tome da će Božović biti ministar policije čuo „iz prve ruke“.

Kako saznajemo, Božović je o svom avanzovanju do sada obavestio neke ljude u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, tačnije u Sabornoj crkvi, u Ministarstvu spoljnih poslova, a time se pohvalio i nekim stranim diplomatama.

- Onima koji bi pokazali nevericu da bi Aleksandar Vučić baš njemu poverio jedno od najznačajnijih ministarstava, Božović je lakonski objašnjavao: „Nijesam stio ja.  Brisel me odredio“ - kaže naš sagovornik.

Crnogorska mafija u akciji otvorenog preuyimanja srpske policije i DB...
Nazad na vrh Ići dole
philips1
Our family
Our  familyBroj poruka : 334
Points : 946
Datum upisa : 12.04.2012

Kriminal i Politika: Slucaj Saric - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric - Page 2 Icon_minitime5/9/2014, 02:03

DANKO ĐUNIĆ, predsednik Srpskog Ekonomskog instituta

Danko Đunić je rođen 1949. godine u Herceg Novom ili Dubrovniku, podaci se razlikuju.
Po obrazovanju je doktor ekonomskih nauka. Za vreme Slobodana Miloševića, njegovi prijatelji iz Crne Gore uzeli su u svoje ruke svu imovinu Srbije.

Borka Vučić je kontrolisala banke, uz pomoć dr Miodraga Zečevića, Danko Đunić postao je potpredsednik savezne vlade za ekonomske odnose sa inostranstvom, a Milan Beko počeo je rasprodaju srpskih preduzeća. Đunić je za potpredsednka vlade došao iz američke revizorske kuće “Delojt & Tuš”. Revizorska kuća, nakon uvida u poslovanje određene firme, pod punom odgovornošću garantuje za uspešnost svojih klijenata.

S pečatom “Delojt & Tuš” i potpisom Danka Đunića, četiri najveće srpske banke (‘Beobanka’, “Beogradska banka’, ‘Jugobanka’ i ‘Invest banka’) dobile su potvrde da posluju s velikim kreditnim potencijalom.

Na osnovu ovakvih nalaza banke su ulazile u aranžman sa stranim partnerima i davale garancije za kredite našim preduzećima. Kada je došla nova vlast, guverner Dinkić poslao je te 4 banke u stečaj. Đunic nije se uzbudio, nastavio je da se bavi biznisom i postao direktor svoje firme za istočnu Evropu. Kadrovi “Dilojt end Tuša” raspoređuju se na ključna mesta: Gordana Matković za socijalna pitanja, Aleksandar Vlahović preuzima Ministarstvo za privatizaciju, Goran Pitić resor za ekonomske odnose sa inostranstvom, Vladimir Čupić je direktor Agencije za privatizaciju.

U ovoj agenciji zapošljavaju se Siniša Mali i Katarina Tončić, a iz revizorskih kuća “Ces Mekon” i “Citadela” dolaze Mirko Cvetković i Jelena Milenković. Simbolično, u istoj zgradi nalaze se i Ministarstvo za privatizaciju i “Dilojt end Tuš”. Đunić je kao revizor učestvovao u privatizaciji ‘Jugopetrola Kotor’, “Sartida” i “Zastave”. Dankova supruga, Pava Zečević (sestra Žarka Zečevića), vodila je Akcijski fond iz Grčke i uvozila je skupu polovnu opremu.

Sa blagonaklonim odnosom vlasti prema visokom kriminalu, Srbija nema izgleda da postane članica zajednice evropskih zemalja. Vlada pokušava da zamaže oči evropskim izaslanicima i narodu, hapšenjem isluženih lopova, ali najveći ostaju pod okriljem države, a pre svih Danko Đunić, grobar srpske privrede, u senci. Način na koji se sprovodi razbojništvo nad Srbijom i njenim građanima ne može se podvesti pod normalane načine bogaćenja ambicioznih pojedinaca.

“Diloit & Tuš” je najstarija revizorska firma na svetu ali partnerstvo sa Đunićem srozava im ugled.
Đunić je svojevremeno otkupio Ekonomski institut u Beogradu i taj potez, kao i način na koji je to urađeno, bio je dugo skrivan. Ekonomski institut je 1991. godine, kao poznata istraživačka kuća, pronašao strateškog partnera u američkoj firmi Diloit & Tuš.

Ugovor o partnerstvu za centralnu Evropu potpisan je 1997. godine. Mada je sedište ove kompanije u Pragu, filijala “Diloita” za centralnu Evropu radi pod okriljem “Diloit Tuš Tomacu” koja ima 120.000 zaposlenih i pruža usluge polovini najvećih svetskih firmi u 150 zemalja. Beogradski “Diloit”, koji je crna ovca po profesionalnosti, hara srpskom privredom. Prosek starosti zaposlenih u beogradskom “Diloit” je 32 godine.

Đunić je zaključio da će mladi “stručnjaci”, željni brze zarade, bez suvišnih pitanja slediti njegove instrukcije prilikom procena srpskih preduzeća koja idu na tender. Te procene će biti nameštene na višestruko umanjenu vrednost u odnosu na realnu.

To je način da se odbiju potencijalni kupci, a Danko svom klijentu prikaže pravo stanje stvari i da se kupovina preduzeća po tako povlašćenoj ceni višestruko isplati, uz proviziju onome ko to sredi. Danko zaradi i od države koja plaća neprofesionalne konsultantske usluge njegovih firmi i od kupaca u čiju korist pakuje izveštaje.

Danas se kao generalni direktor beogradskog “Diloita” vodi Miloš Macura, dok je Danko Đunić počasni predsednik. U centrali iz Njujorka nisu mogli da daju odgovor Tabloidu o statusu Danka Đunića, pa su pitanje prosledili u Prag. Iz te filijale, Džems Volton je odgovorio mejlom: “…hteo sam da proverim Dankov status u “Diloitu”, jer neko vreme lično nisam upućen u naše poslove u Srbiji. Danko je zaposlen u “Diloitu” i njegova titula je počasni predsednik. Menadžer naših poslova u Srbiji je Miloš Macura…”

Demokratska stranka Srbije svoje kritike usmerila je najviše na korupciju u privatizaciji, koju je sprovodio Aleksandar Vlahović, nekada zaposlen u konsultantskoj firmi “Diloit & Tuš”, koja je imala ključnu ulogu u ovom procesu. Nije jasno zašto Bubalo ništa nije promenio u pristupu privatizaciji. “Diloit” i “Ekonomski institut” i dalje su vrata do vrata sa Ministarstvom privrede. Aleksandar Vlahović i Goran Pitić bili su Đunićevi učenici, a tom timu priključio se Predrag Bubalo. Ministar Bubalo primećen je, kako, u trenerci i sa tamnim naočarima, ulazi u kafić “Ke pasa”, kod Knez Mihajlove ulice i sastaje se s Dankom Đunićem. Ovakvim susretima može se objasniti kako je, na primer, vojni deo Ade ciganlije, gde je Veslački klub “Partizan”, Đunić pripojio sebi.

Jedan od slučajeva sukoba interesa Danka Đunića je to što je kao predsednik UO “Hemofarma” radio revizorske usluge toj farmaceutskoj kući. Đunić je prijatelj sa Miodragom Babićem, direktorom “Hemofarma”, sa kojim je osnovao poslovni klub “Privrednik”, koji okuplja diskutabilni krem srpske tranzicione elite, a Babić i Đunić smenjuju se na mestu predsednika Kluba.
Kao potpredsednik savezne vlade, Đunić je uspeo da osigura pozicije u svetu, tako što je kritikovao Miloševićevu vladu i odnosio državna dokumenta. Skoro dve decenije, uz pomoć svog šuraka, generalnog sekretara FK “Partizan” Žarka Zečevića, Danko je preko svoje firme “Diloit” pravio lažne revizije za preduzeća, koja je kasnije otkupljivao sa Žarkom i njegovim ljudima.

Po dolasku DOS-a na vlast, iz Đunićevog ekonomskog instituta i “Dilot&Tuš” u Ministarstvo za privredu i Agenciju za privatizaciju odlaze njegovi pouzdani ljudi, Aleksandar Vlahović, Mirko Cvetković, Siniša Mali… Ministar Vlahović poverava poslove revizije državnih i javnih preduzeća svojoj bivšoj firmi, a Agencija za privatizaciju prihvata ih bespogovorno i – pola Srbije kupila je ta ista grupa ljudi, takoreći bez uloženog dinara.

Kada je Vojislav Koštunica preuzeo vlast, postavio je advokata Branka Pavlovića za direktora Agencije za privatizaciju. Ubrzo, pod pritiskom svog okruženja, koje predvodi šef kabineta, Baranin, Aleksandar Nikitović, smenjuje Pavlovića, koji je postao prepreka da Đunić, sa svojom mafijom, Vukom Hamovićem, Vojinom Lazarevićem, Aleksandrom Nikitovićem, postane vlasnik većine srpskih banaka, kompanija, osiguravajućih društava i sportskih klubova. Zahvaljujući bandi Danka Đunića, uz njegove revizorske nalaze kojima je umanjio vrednost za nekoliko puta, kupljena su mnoga strateška srpska preduzeća, uz proviziju za gospodina Đunića. Đunićeva banda je obezbedila Albancu iz Švajcarske Bedžetu Pacoliju da pokupuje po Srbiji pumpe i značajane kompanije i uvede albanski kapital u Srbiju. Zahvaljujući premijeru Koštunici, koga je jedino zanimalo kako da opstane na vlasti, banda gospodina Đunića uspela je da potpuno izoluje Srbiju.

Nema ruskih, nemačkih i drugih investitora. Sve je prodavala i pokupovala Đunićeva ekipa i vratila je Srbiju u srednji vek. Uspela je da je potpuno opljačka, izoluje od uticaja svetskih kompanija i evropskog tržišta. Danko Đunić je Aleksandru Nikitoviću predao dva miliona evra, navodno, da preda premijeru Koštunici kao Đunićev “znak male pažnje za pružene usluge”. Sa svojim šurakom Žarkom Zečevićem Đunić je sklanjao sve koji su ukazivali na njihova (ne)dela.

Grupa srpskih intelektualaca odlučila je da u SAD pokrene postupak protiv američke revizorske kuće “Diloit & Tuš” iz Njujorka, za stotine lažnih revizorskih nalaza svoje filijale u Beogradu. Formalno – pravno pitanje odgovornosti američke kompanije za štetu koju je učinila njena firma iz Beograda moglo bi da se pokrene i pred srpskim sudovima, ali zbog uticaja Đunića i Vojislava Koštunice, postupak bi unapred bio osuđen na propast.

Grupa advokata prikuplja ovlašćenja oštećenih da pokrenu nekoliko postupaka u Njujorku, koji bi najstariju revizorsku kuću na svetu naterali da utvrdi odgovornost počasnog predsednika njihove firme u Beogradu, Danka Đunića.
Nazad na vrh Ići dole
Maca
VIP
VIP
Maca


Broj poruka : 1859
Godina : 47
Localisation : Sombor
Points : 5139
Datum upisa : 28.05.2007

Kriminal i Politika: Slucaj Saric - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric - Page 2 Icon_minitime5/28/2014, 15:11

Bar: Ubijen Mirko Mićić, saradnik Luke Bojovića

Prema policijskoj evidenciji, Mićić (31) koji je ubijen sinoć, bio je pripadnik najjačeg barskog klana, koji je predvodio Luka Đurović pre pogibije u saobraćajnoj nesreći u Kotoru.

Ta kriminalna grupa deo je mafijaške organizacije Luke Bojovića, koji se nalazi u pritvoru u Španiji.

U Baru su vrlo česti obračuni sa tragičnim posledicama. Mediji su ranije pisali da u tom gradu deluje veći broj međusobno suprotstavljenih klanova.


_________________
Prestani da mrziš ako do sebe držiš !
Nazad na vrh Ići dole
Maca
VIP
VIP
Maca


Broj poruka : 1859
Godina : 47
Localisation : Sombor
Points : 5139
Datum upisa : 28.05.2007

Kriminal i Politika: Slucaj Saric - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric - Page 2 Icon_minitime6/3/2014, 00:16

citat ::
General „Papaja”

Preko poverljivih ljudi iz MUP-a, BIA i drugih državnih organa, Vučić je ubrzo saznao ko je general „Papaja”. Reč je o policajcu koji u javnosti ima ugled nepotkupljivog borca protiv korupcije i kriminala. Ono što posebno zabrinjava utvrdilo se uvidom u dokumentaciju iz mnogih prethodnih godina. To su veze generala s jednim zaštićenim svedokom koji je izgleda imao toliki uticaj na MUP da naši izvori tvrde da je čak postavljao ili smenjivao pojedince na važna mesta u policijskom sistemu.

Kako saznaje „Politika” iz dobro obaveštenih izvora, registrovani su i njegovi pokušaji reketiranja i ucenjivanja raznih biznismena na osnovu operativnih podataka MUP-a. Obećavao je zaštitu od policijske istrage. Neretko je i dobijao novac da sve stopira. Utvrđeno je da taj zaštićeni svedok ne samo da ima značajan uticaj na MUP, već i na mnoge druge državne organe, ali i na značajne društvene strukture, među kojima je i krupan biznis.

Neki važni ljudi u vrhu bezbednosnih struktura veruju da taj čovek trenutno predstavlja „najznačajniji vidljivi kriminalni faktor” u državi, te da i on ima svog šefa. Reč je o starijem čoveku koji nikada nije hapšen, a za koga se pretpostavlja da iz senke vuče sve konce organizovanog kriminala u Srbiji. Ima jake veze s kolumbijskim kartelima i izuzetno je oprezan u kretanju. Koristi za kretanje skutere i javni prevoz, kao što su autobusi, tramvaji i trolejbusi. Tako barem pričaju oni koji su prethodnih godina radili na njegovom slučaju.

Indikativni su i pojedini podaci da se navodno i general „Papaja” nekoliko puta nasamo video s tim „glavnim bosom”. Postoje podaci da je ostavio telefone i automobil na jednom mestu, a da je onda otišao u šetnju s njim na potpuno drugo mesto. Nekoliko sati kasnije zabeleženi su razgovori pojedinih dilera kako javljaju jedni drugima da „počinje grmljavina”. Reč je o akciji „Grom” koja je u nekoliko navrata izvedena protiv narko-dilera, a za koju je sam Vučić kazao da je u nekim delovima bila provaljena.

_________________
Prestani da mrziš ako do sebe držiš !
Nazad na vrh Ići dole
Ars Vivendi
VIP
VIP
Ars Vivendi


Broj poruka : 2786
Points : 7944
Datum upisa : 21.01.2009

Kriminal i Politika: Slucaj Saric - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric - Page 2 Icon_minitime6/10/2014, 13:33

citat ::
Србија рекордер по броју штићених

Србија има више сведока у предметима организованог криминала и ратних злочина који су у програму заштите него све државе бивше СФРЈ заједно. За десет година од када постоји Јединица за заштиту, ниједног сведока у програму није стигла освета”, рекао је Милош Перовић, бивши начелник ове јединице у интервјуу за „Политику”, пре непуних шест месеци.

Подаци о броју заштићених сведока, броју људи који се о њиховој безбедности брине и колико све то кошта Србију су службена тајна.

_________________
Prazan listić nije stav!
Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
Nazad na vrh Ići dole
Smile
Old member
Old member
Smile


Broj poruka : 1620
Points : 4751
Datum upisa : 04.06.2008

Kriminal i Politika: Slucaj Saric - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric - Page 2 Icon_minitime6/10/2014, 17:55

Đukanovićeva porodična banka opsluživala Šarića

Prva banka Crne Gore, koju kontroliše porodica premijera Mila Đukanovića, bila je banka koja nije govorila "ne". Posebno ne jednom od svojih najvećih klijenata: Darku Šariću, nedavno uhapšenom narko bosu koji je u značajnoj meri poslovao preko ove banke.

Ne samo da je otvarala račune i poslovala sa Šarićem, banka je njemu i njegovim saradnicima, uključujući Rodoljuba Radulovića i pokojnog Dragana Dudića, odobravala neobično povoljne uslove. Šarića policija i tužilaštva optužuju da je bio vođa međunarodne mreže krijumčara kokaina iz Južne Amerike u Evropu koja je prošvercovala tone kokaina i oprala milione evra. Prema istrazi srpskog Specijalnog tužilaštva za borbu protiv organizovanog kriminala, Radulović je učestvovao u švercu 1,8 tona kokaina tako što je obezbedio brodove kojima se droga prevozila, dok je Dudić bio jedan od šefova grupe.
Nazad na vrh Ići dole
Maca
VIP
VIP
Maca


Broj poruka : 1859
Godina : 47
Localisation : Sombor
Points : 5139
Datum upisa : 28.05.2007

Kriminal i Politika: Slucaj Saric - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric - Page 2 Icon_minitime7/3/2014, 17:50

citat ::
Tužilaštvo traži osam godina zatvora za Caneta Subotića

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je danas Specijalnom sudu u Beogradu da biznismena Stanka Subotića Caneta osudi na kaznu od osam godina zatvora zbog organizovanja šverca cigareta u Srbiju tokom devedesetih godina, a za njegove saradnike na kazne od dve do šest godina zatvora.

Tokom izlaganja završne reči na ponovljenom suđenju Subotiću, zamenik tužioca za organizovani kriminal predložio je da se Subotiću trajno oduzme imovina ukupne vrednosti od oko 56 miliona nekadašnjih nemačkih maraka, i šest miliona američkih dolara, za koliko je krijumčarenjem duvana oštećen državni budžet.

Tužilaštvo je tražilo da bivši direktor Savezne uprave carina Mihalj Kertes bude kažnjen sa pet godina zatvora, a ista sankcija predložena je i za Subotićevog sestrića Nikolu Miloševića.

Za Stevana Banovića tužilaštvo je tražilo kaznu ne manju od šest godina zatvora, dok je za ostale optužene predložena kazna od dve do dve i po godine zatvora.

Takođe je predloženo da se Miloševiću i Banoviću oduzme imovina vrednosti od oko 600.000 nekadašnjih nemačkih maraka.

Tužilaštvo smatra da je i tokom ponovljenog suđenja dokazalo krivicu optuženih i navode svoje optužnice da su Subotić i ostali optuženi švercom cigareta tokom devedestetih oštetili budžet Srbije za 28 miliona evra i šest miliona američkih dolara.

Odbrana Subotića, koji je ukinutom pravostepenom presudom bio osuđen na šest godina zatvora, predložila je sudu da mu izrekne oslobađajuću presudu jer nema dokaza da je počinio bilo koje krivično delo, kao i da je odbrana podnela dokumentaciju koja to potvrđuje.

Nakon izlaganja završnih reči Tužilaštva za organizovani krminal i odbrane, sud će zakazati izricanje prvostepene presude.

Da li finansijer SNS može da bude osudjen na robiju?
Bojim se da ne može...


_________________
Prestani da mrziš ako do sebe držiš !
Nazad na vrh Ići dole
Maca
VIP
VIP
Maca


Broj poruka : 1859
Godina : 47
Localisation : Sombor
Points : 5139
Datum upisa : 28.05.2007

Kriminal i Politika: Slucaj Saric - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric - Page 2 Icon_minitime9/7/2014, 15:55

citat ::
Najpoznatiji crnogorski kriminalac u Srbiji,Veselin-Vesko Vukotić, pucao u Milorada Lužajića (35) zbog neraščišćenih poslovnih računa.

Zločini bez presude

ENVER Hadrija, lider albanske političke grupacije Crveni narodni front, ubijen je 25. februara 1990. u Briselu. U trenutku ubistva kod sebe je imao dokumenta koja su navodno povezivala srpski politički vrh sa većim brojem ubistava Albanaca na Kosovu. Osumnjičeni za ubistvo su Veselin Vukotić, Andrija Lakonić i Darko Ašanin. Vukotić je uhapšen prvo u Španiji 2006. i izručen Srbiji.

ANDRIJA Lakonić je ubijen u beogradskom klubu “Nana” 24. marta 1990. i to se smatra prvim mafijaškim ubistvom u Beogradu. Veselin Vukotić i Darko Ašanin bili su osumnjičeni da su pucali, ali su oslobođeni. Na tom suđenju prvi put je otkriveno i da su operativci savezne Državne bezbednosti manipulisali dokazima i pomogli Vukotiću da pobegne u inostranstvo.

DUŠKO Bošković ubijen je u Prčanju 1997. Vukotić je u Crnoj Gori osuđen na 20 godina. Odmah po ekstradiciji u Srbiju, Vukotić je počeo s izdržavanjem zatvorske kazne dobijene u Crnoj Gori, ali mu je u leto 2009. pozlilo u zatvoru i prebačen je u Institut za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici. Novosadski Viši sud mu je u aprilu 2011. odobrio prekid izdržavanja zatvorske kazne jer mu je usvojen Vukotićev zahtev za ponavljanje suđenja. Proces je u toku, uz česta odlaganja.

Vreme je da se svi kriminalci iz CG pohapse ili proteraju iz Sbije.
Oni su rak-rana našeg društva.
Nek se vrate na svoj kamenjar odakle su sišli, pa nek se tamo medjusobno obračunavaju.

Problem je što isti ti "planinari" vladajui srpskim pravosudjem, policijom, BIA i vojslom....
Treba što pre zakonom zabraniti da ljudi sa dvojnim državljanstvom mogu da budu na vodećim pozicijama ove države.

_________________
Prestani da mrziš ako do sebe držiš !
Nazad na vrh Ići dole
FatCat
Member
Member
FatCat


Broj poruka : 842
Points : 1916
Datum upisa : 14.12.2008

Kriminal i Politika: Slucaj Saric - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric - Page 2 Icon_minitime10/9/2014, 14:55

Korupcija `hladi` pregovore Crne Gore i EU

Evropska komisija bi, ukoliko ne bude pomaka Crne Gore u vladavini prava i borbi protiv korupcije i kriminala mogla da aktivira klauzulu o balansu, koja predstavlja „zamrzavanje“ pregovaračkog procesa.

Posebna pažnja u izveštaju, u poglavlju 23, posvećena je borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala i Komisija zaključuje da korupcija i dalje predstavlja ozbiljan problem crnogorskog društva.

EK takođe konstatuje da zakonodavni okvir ostaje da bude ojačan, kao i da je neophodno uspostaviti Agenciju za antikorupciju. Kritički se tretira podatak da nema pravosnažne presude u slučajevima visoke korupcije.

_________________
Dinkić: Drugačije bi sve bilo da sam JA bio premijer !!
Nazad na vrh Ići dole
Teletrader
Old member
Old member
Teletrader


Broj poruka : 993
Points : 2794
Datum upisa : 05.09.2008

Kriminal i Politika: Slucaj Saric - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric - Page 2 Icon_minitime10/30/2014, 19:24

Specijalni sud u Beogradu dao je pisano obrazloženje svoje presude kojom je biznismen Stanko Subotić Cane oslobođen optužbi za organizovanje šverca cigareta u Srbiji tokom devedesetih, saopštio je danas njegov branilac Radoslav Tadić.
Nazad na vrh Ići dole
Smile
Old member
Old member
Smile


Broj poruka : 1620
Points : 4751
Datum upisa : 04.06.2008

Kriminal i Politika: Slucaj Saric - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric - Page 2 Icon_minitime11/26/2014, 19:15

citat ::
Stadion fudbalskog kluba Mogren smešten je u Budvi, na jednoj od najvećih neizgrađenih površina koja se nalazi na samo 50 metara od mora
Fudbalski klub Mogren iz Budve oduševio je navijače fantastičnom igrom u sezoni 2008/2009, kada je, po prvi put u svojoj istoriji, osvojio titulu prvaka Crne Gore i plasirao se u kvalifikacije za UEFA Ligu šampiona.
I pored dobre igre, klub je, sredinom jula, poražen u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija. Samo dva dana kasnije, uprava će navijačima zadati još veći udarac: direktor potpisuje ugovor kojim prenosi prava na zemljište na kojem se nalazio njihov dugogodišnji stadion. U pitanju je jedna od najvećih neizgrađenih površina u crnogorskoj metropoli turizma, koja se nalazi na samo 50 metara od mora.

Za dogovor se saznalo tek tri meseca kasnije, kada je ugovor u vidu letka razdeljen po celoj Budvi. Suočen sa pritiskom javnosti, direktor je izjavio da iza firme na koju je prepisano zemljište stoje dva čoveka, iz Francuske i Švajcarske, i da će projekat biti predstavljen za mesec-dva. Zemljište je bilo javno i direktor nije imao pravo da ga daje bilo kome.
Lagao je, s razlogom.
Dokumenti u posedu istraživačke mreže Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) pokazuju da je direktor kluba Boro Lazović postigao tajni dogovor sa Darkom Šarićem, optuženim vođom moćne balkanske kriminalne organizacije koja je godinama krijumčarila kokain iz Južne Amerike u Evropu.
Ovaj dogovor je tek jedan u nizu zasnovanih na uskoj povezanosti biznisa, vlasti i organizovanog kriminala u Crnoj Gori. Zbog ovakvih nečasnih saveza Crna Gora u međunarodnim okvirima sve više stiče reputaciju kriminalne države.

Firma Novastar Investment CG je osnovana u Crnoj Gori u martu 2009. godine, tri nedelje posle potpisivanja ugovora. Firma je registrovana za izgradnju puteva i autoputeva. Fudbalskom klubu Mogren pripalo je pet posto vlasništva mada je u samu firmu uneo zemljište vredno milione evra. Amsone Enterprises Montenegro je dobio 20 posto, a Nova Star CG preostalih 75 posto.
Amsone Enterprises Montenegro je u vlasništvu kiparske firme sličnog naziva, koja je pak u vlasništvu Elisano Holdings Limited sa sedištem na Britanskim devičanskim ostrvima (BVI), ofšor destinaciji koja omogućava vlasnicima firmi da sakriju svoje vlasništvo. Mreži OCCRP crnogorski registar nije dostavio sve dokumente iz spisa ove firme.
I dok vlasnik firme sa BVI ostaje nepoznat, OCCRP je uspeo da razotkrije ko stoji iza firme Nova Star CG, većinskog vlasnika Novastar Investment CG.
Prema dokumentaciji iz registra Nova Star CG je u vlasništvu firme Nova Star LLC, koja je, pak u vlasništvu firme Nikomat LLC. Obe firme registrovane su u američkoj državi Delaver, još jednoj ofšror destinaciji vrlo popularnoj među kriminalcima sa Balkana i iz Istočne Evrope. Firma Nikomat LLC je u vlasništvu Šarićeve sestre, Danijele i njegovog školskog druga, kuma i bliskog saradnika Nebojše Jestrovića, koji je 2010. godine optužen u Srbiji da je prao pare od šverca kokaina. Jestroviću se trenutno sudi.

Blagota Radulović, direktor Nova Star CG, firme narko bosa Darka Šarića, je bivši službenik Agencije Crne Gore za promociju stranih investicija, a danas radi kao šef Sektora za plaćanje pri Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore.

Petar Ivanović, ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore primio je dokumentaciju za Adriatic Overseas Holdings na svoju kućnu adresu. Ova je firma preuzela većinski udeo u firmi od većinskog vlasnika narko bosa Darka Šarića.

Početkom 2010. godine, udeo firme Nova Star CG prenesen je na firmu Adriatic Overseas Holdings sa sedištem na Panami. Ova firma je od posebnog značaja jer predstavlja konačnu vezu između Darka Šarića, srpskog biznismena Stanka Subotića i Mila Đukanovića, tri osobe koje su zajedno blisko povezane preko Prve banke i niza poslovnih aranžmana.
Na primer, firma Adriatic Overseas Holdings je preuzela propalu firmu San Investments, za koju je Prva banka rekla da pripada grupi kompanija u vlasništvu Subotića, kontroverznog srpskog biznismena i bliskog prijatelja Mila Đukanovića. U oktobru 2009. godine Šarić je učinio veliku uslugu Subotićevoj firmi kada je preko svoje firme dao garanciju za kredit koji je San Investments imao kod Prve banke, koja se nalazi pod kontrolom Milovog brata Aca Đukanovića.

titanik
Nazad na vrh Ići dole
Maca
VIP
VIP
Maca


Broj poruka : 1859
Godina : 47
Localisation : Sombor
Points : 5139
Datum upisa : 28.05.2007

Kriminal i Politika: Slucaj Saric - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric - Page 2 Icon_minitime2/20/2015, 23:41

Muškarac ubijen u hotelu "Majdan" Šarićev saradnik BEOGRAD - U krvavom obračunu u hotelu "Majdan" u beogradskom naselju Medaković sinoć je ubijen Vladan Veličković (37)

A danas ubijen još jedan Šarićev čovek na N. Beogradu, Goran Radoman(37), e kriminalom?sa Cetinja, nekadašnji prijatelj i Frica, deo Kotorske mafije....

Neko "čisti" tragove, ali i dalje to rade po Beogradu i Srbiji!
Ne znam zašto policija ne protera sve te crnogorske, strane državljane koji se bave ili skrivaju po Srbiji.

_________________
Prestani da mrziš ako do sebe držiš !
Nazad na vrh Ići dole
Maca
VIP
VIP
Maca


Broj poruka : 1859
Godina : 47
Localisation : Sombor
Points : 5139
Datum upisa : 28.05.2007

Kriminal i Politika: Slucaj Saric - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric - Page 2 Icon_minitime3/1/2015, 01:44

Opačićeva ubijena žena je sestra Marijane Mateus!

Sinoć su u Novom Sadu ubijeni Nenad Opačić i njegova supruga Jasmina koja je sestra od tetke modne kreatorke Marijane Mateus.

Ono što je malo poznato jeste da je Jasmina, kako piše "Svet", sestra kreatorke Marijane Mateus.

Marijana je strašne vesti dočekala u Ženevi, a odmah se spakovala i krenula ka Srbiji.

- Mnogo mi je teško. Jasmina mi je sestra od tetke ali smo zajedno odrasle i mnogo smo se volele. Moja i njena mama su rođene sestre. Ovo su jako teški trenuci u životu i trebaće mi dugo vremena da dođem sebi od šoka koji me je snašao; rekla je Marijana za Skandal po sletanju u Beograd.

Marijana ima rođenog brata, ali je za Jasminu u detinjstvu bila jako vezana. Ona je na putu za Novi Sad kako bi porodici pomogla oko organizacije.

Polako će neko da zvekne i Koleta, i on je Crnogorac, baš kao i Beko!
Samo neka se rokaju....
kalas

_________________
Prestani da mrziš ako do sebe držiš !
Nazad na vrh Ići dole
Maca
VIP
VIP
Maca


Broj poruka : 1859
Godina : 47
Localisation : Sombor
Points : 5139
Datum upisa : 28.05.2007

Kriminal i Politika: Slucaj Saric - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric - Page 2 Icon_minitime3/9/2015, 10:39

OD GALA VENČANJA NI DINARA: Ceca, Miroslav i Aca pevaju na svadbi ćerke Brana Mićunovića

Tri zvezde iz Srbije uveličaće proslavu crnogorskog biznismena i nastupiti bez honorara

Svetlana Ceca Ražnatović, Aca Lukas i Miroslav Ilić zapevaće 28. marta na svadbi ćerke poznatog biznismena iz Nikšića Branislava Brana Mićunovića.

Kako pišu crnogorski mediji, ove muzičke zvezde će na slavlju koje Brano priređuje svojoj mezimici Andrei u budvanskom hotelu „Splendid“ pevati bez honorara, a osim njih nastupiće i brojni drugi izvođači.
- Pozvana sam kao gost. Mi smo dugogodišnji prijatelji. Idem na veselje sa ćerkom Anastasijom i sinom Veljkom. Vrlo rado ću zapevati, biće mi zadovoljstvo - rekla je Ceca

Poseban štimung najavljuje Miroslav Ilić.
- Pevao sam na trista svadbi i pevaću Braninoj ćerki. O honoraru zaista ne bih govorio - rekao je kratko Ilić.
Raspoložen za priču bio je i Aca Lukas.
- Potvrđujem da ću pevati na veselju. Koliko sam čuo, nastupiće tog dana i Ceca, Tropiko bend, Sergej Ćetković i ja - otkriva Lukas.

Na ovom venčanju, koje se smatra velikim događajem u Crnoj Gori, pojaviće se i Slavica Ćukteraš, koja se povukla iz posla i retko nastupa.

_________________
Prestani da mrziš ako do sebe držiš !
Nazad na vrh Ići dole
Ars Vivendi
VIP
VIP
Ars Vivendi


Broj poruka : 2786
Points : 7944
Datum upisa : 21.01.2009

Kriminal i Politika: Slucaj Saric - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric - Page 2 Icon_minitime7/13/2015, 12:26

Darko Šarić osuđen na 20 godina zbog krijumčarenja kokaina

Specijalni sud u Beogradu osudio je Darka Šarića na 20 godina zatvora zbog organizovanja krijumčarenja 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.

Na višegodišnje zatvorske kazne osuđeni su i članovi njegove grupe, tako da je Goran Soković dobio 20 godina, Željko Vujanović 18 godina, Rodoljub Radulović, koji je u bekstvu, 11 godina i šest meseci.

Reč je o prvostepenoj presudi, na koju će nezadovoljne strane moći da ulože žalbu Apelacionom sudu.
Trojici optuženih, Marku Pandrcu, Nenadu Novakoviću i Bošku Nediću, izrečene su kazne od po 15 godina zatvora.

Darko Tošić i Nikola Dimitrijević osuđeni su na po 13,5 godina zatvora, na 12,5 godina osuđen je Petar Obradović, dok su na po 12 osuđeni Miloš Cajić i Milovan Milovac. Ostalih sedmoro su osuđeni na po 11 godina zatrvora.

Optužbi su oslobođeni Bojan Stanojković, Darko Gazdić i Aleksandra Mišić, a kad je reč o svedocima saradnicima Draško Vuković je osuđen na osam meseci, Radan Adamović na deset, a Nebojša Joksović na pet meseci zatvora.

_________________
Prazan listić nije stav!
Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
Nazad na vrh Ići dole
Maca
VIP
VIP
Maca


Broj poruka : 1859
Godina : 47
Localisation : Sombor
Points : 5139
Datum upisa : 28.05.2007

Kriminal i Politika: Slucaj Saric - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric - Page 2 Icon_minitime10/14/2016, 15:31

citat ::
Objavljujemo rat mafiji, ovo će biti teška borba u koju policija i bezbednosne službe ulaze - rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je naveo da će do kraja godine iz MUP biti proterane sve osobe koje su na bilo koji način u bilo kakvim vezama sa kriminalnim strukturama.

- Želim da poručim jednu stvar krimimalnicma i banditima koji dolaze u Beograd i Srbije i misle da na našim ulicama mogu da se obračunvaju da ovo nije njihova prćija. Nećemo dozvoliti da našu zemlju koristi kao poligon za svoje obračunavanje - dodao je ministar.

On je dodao da "tu posebno misli na jednu bivšu jugoslovensku republiku u kojoj se nalazi baza tih kriminalaca".

KONAČNO!!!
99

_________________
Prestani da mrziš ako do sebe držiš !
Nazad na vrh Ići dole
Maca
VIP
VIP
Maca


Broj poruka : 1859
Godina : 47
Localisation : Sombor
Points : 5139
Datum upisa : 28.05.2007

Kriminal i Politika: Slucaj Saric - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric - Page 2 Icon_minitime7/31/2018, 13:40

Podgoričkom biznismenu Veselinu Baroviću zabranjen je ulazak u Srbiju i njegovo ime je na proširenom spisku bezbednosno interesantnih osoba Ministarstva unutrašnjih poslova u Srbiji, sačinjenog na osnovu obaveštajnih podataka.

Više od 500 osoba iz Crne Gore, među kojima i oni bez kriminalnog dosijea, ne mogu preći srpsku granicu, jer su označeni osobama koje prete bezbednosti srpskih građana.

Prema nezvaničnim informacijama, na crnoj listi srpske policije su navodne vođe i članovi zaraćenih kotorskih narko-klanova, pripadnici organizovanih kriminalnih grupa iz Bara, Budve, Podgorice, Pljevalja...

“Vijestima” je nezvanično rečeno da je na tom spisku 513 imena iz Crne Gore, a da njime dominiraju članovi kavačkog i škaljarskog kriminalnog klana._________________
Prestani da mrziš ako do sebe držiš !
Nazad na vrh Ići dole
 
Kriminal i Politika: Slucaj Saric
Nazad na vrh 
Strana 2 od 2Idi na stranu : Prethodni  1, 2
 Similar topics
-
» IZBORI 2012. - Za koga da glasam?
» Fmember moji stavovi o politici i ostalo...
» Ekonomska politika
»  Al Kapone zabavlja ekipu

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BELEX Club :: POLITIKA-
Skoči na: