BELEX Club
BELEX Club
BELEX Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BELEX Club

Ekonomski Forum
 
PrijemTABLEEventsPublicationsTražiRegistruj sePristupi
 

 Kriminal i Politika: Slucaj Saric

Ići dole 
+12
Tenerife
philips1
Limited011
Boby
Roman Abramovich
Boranija
Sneki
Kobe Bryant
lovac182
Smile
Ars Vivendi
Momir
16 posters
Idi na stranu : 1, 2  Sledeći
AutorPoruka
Momir
Old member
Old member
Momir


Broj poruka : 2056
Points : 5701
Datum upisa : 06.12.2008

Kriminal i Politika: Slucaj Saric Empty
PočaljiNaslov: ŠARIĆ i BELEX    Kriminal i Politika: Slucaj Saric Icon_minitime1/9/2013, 02:13

Šarićeve firme u Srbiji
Izvor: Danas
Beograd -- Sumnja se da je preko četiri milijarde evra iz narko poslova oprano preko firmi Darka Šarića, piše Danas.

Ukoliko budu sprovedene finansijske istrage u mreži preduzeća njegovih saradnika a velikim delom i kroz privatizaciju , moguće je da će početni iznos biti i udvostručen.

Posledice koje je pretrpela srpska privreda, zbog uništenih preduzeća, "isisanog“ kapitala i armije nezaposlenih radnika, utvrđivaće se godinama. Javnost, međutim, očekuje i više od toga.

Spisak firmi preko kojih je Šarić radio u Srbiji u ovom trenutku gotovo da je nemoguće kompletirati, jer je na istom „poslu“ bilo desetak njegovih bliskih saradnika od kojih je svako formirao svoju mrežu. Prema podacima koji su objavljeni na zvaničnom sajtu Interpola, Šarić je osnovao tri firme u američkom gradu Delaver - Mateniko LLC, Durabilly LLC i Financial agnels, a one se kao osnivači javljaju u više od 30 preduzeća i nekolicini klubova, hotela, čak i jednom vrtiću.

Devet firmi je od tog broja osnovano u Crnoj Gori, dve u Rovinju (Hrvatska), jedna u Pragu (Češka) i čak 25 u Srbiji, od čega je 16 locirano u Vojvodini, gde se odvijao najveći deo Šarićevog biznisa. Najpoznatija među firmama je konsultantska kuća Municipium S, koja se dalje javlja u vlasničkoj strukturi brojnih drugih preduzeća pod kontrolom tog dilera.

Na sajtu Interpola, dalje se navodi lista prvih saradnika koji su bili deo poslovnog sistema. Prvi na spisku je Stanko Subotić u čijem je posedu u to vreme bila Futura plus sa mrežom kioska. Preduzeće je, kada se istraga zahuktala, otišlo u stečaj a oko 4.000 zaposlenih bi završili na birou da ih prošle godine nije preuzela Centroštampa, koja je iz bankrota kupila imovinu Future.

Visoko pozicionirani saradnik Šarića bio je i Zoran Ćopić, koji je prošle godine uhapšen zbog sumnjive privatizacije šećerane u Republici Srpskoj. Do tada, Ćopić je u BiH, Crnoj Gori, Hrvatskoj a najviše u Srbiji, izgradio čitavu imperiju preduzeća od kojih je neke sam osnivao a većinu kupio u privatizaciji. Istraga koja se vodi u Srbiji obuhvata daleko veći broj firmi, jer je preko njega Šarić preuzeo i kompletan sistem koji je izgradio crnogorski „biznismen“ Antun Stanaj, odnosno njegova porodična firma Rokšped. Sistem koji predstavlja školski primer pranja novca, sastojao se od tri firme u vrhu piramide, čiji je osnivač i jedini vlasnik bio crnogorski Rokšped u stopostotnom vlasništvu porodice Stanaj.

Te su firme, u drugom nivou, širile piramidu tako što su, međusobno kombinujući udele, osnivale nova preduzeća koja se, u zvaničnoj verziji, bave drumskim transportom, spoljnom trgovinom, poljoprivredom, lekovima. Po tom modelu nastale su DSD tobako, Agrovojvodina, Hemovet, Stanagro invest, Tandem fajnenšel, Multinova, Alpis plus, Betasem... Većina tih preduzeća osnovana je od 2006. do 2008. godine, sa sedištem u Sremskoj Mitrovici ili na dve adrese u Novom Sadu, na Sentandrejskom putu broj 165 ili u Bulevaru oslobođenja 127.
Gotovo svaka, čak i one koje su osnovane sa ulogom od 500 evra, preko računa su godišnje imale promet od po nekoliko milijardi dinara, ali se u završnim računima knjižio ili simboličan dobitak ili, mnogo češće, gubitak.

Na dnu piramide bila su preduzeća iz privatizacije, uglavnom poljoprivredna dobra koja su raspolagala ili imala pravo zakupa velikih obradivih površina, ali i preduzeća za prevoz roba i putnika. Iz njih je izvučen gotovo sav kapital, pa iako je veći broj pre prodaje imao solidne šanse da se uz ugovorena ulaganja vrate na tržište, završila su u stečaju ili likvidaciji. Stanaj je 2007. godine uhapšen na beogradskom aerodromu u policijskoj akciji „Memfis“ i optužen je za šverc cigareta. Njemu je prošle godine izrečena pravosnažna presuda od šest i po godina zatvora samo po tom osnovu, ali druga istraga, pogotovu finansijska, nije u to vreme otvorena.

Međutim, zanimljivo je da su i posle hapšenja njegove firme i dalje nesmetano, uglavnom na Berzi, kupovale većinske pakete akcija u preduzećima kojima je pre toga poništena privatizacija. Tako su se na njihovom spisku našli Agroseme Panonija, Agrokop, poljoprivredna dobra Erdevik i Stanišić, zatim Banat seme, Šećerana iz Sremske Mitrovice, Mitrosrem, Elnos Agrovojvodina, Ipok, Industrija kugličnih ležajeva iz Beograda, Mlinpek iz Knjaževca, Sokolac iz Novog Sada... Istovremeno, upravljanje tom mrežom i teritorijom preuzeli su Šarićevi ljudi - u većini slučajeva upravne odbore su predvodili Zoran Ćopić, Andreja Krlović i Milivoj Pavlović.

Na spisku prvih saradnika Šarića, koji je objavio Interpol, nalazi se i Mile Jerković, o kome se u domaćim medijima dosta pisalo i koji je samo na aukcijama Agencije za privatizaciju kupio na svoje, ćerkino ili na ime nekog od bliže familije, 17 preduzeća, dok je od Akcijskog fonda, na Berzi pazario još desetak firmi. Niko se nije bavio pitanjem odakle Jerkoviću, koji je 1993. godine izbegao u Srbiju, novac za poljoprivredna dobra, autotransportna preduzeća i zašto mu je uopšte bilo dozvoljeno da ih kupi kada je već krajem devedesetih bio osuđen zbog šverca cigareta. Nema odgovora ni na pitanje zašto domaće institucije nisu reagovale na brojne proteste zaposlenih u tim preduzećima, koji su godinama dokazivali da se kupoprodajni ugovori ne poštuju i da firmama cirkulišu fiktivne fakture. Jerković je sada svedok saradnik u procesu koji se otvara protiv Šarića, preduzeća koja je kupio završila su uglavnom u stečaju a radnici nekad solidnih firmi su na evidenciji nezaposlenih.

Među prvim saradnicima Interpol navodi i nekoliko imena koja su srpskoj javnosti poznata jer su često dovođena u vezu sa klasičnim kriminalom, i očigledno je da nisu bila deo „biznis mreže“ već da su završavali drugi, prateći deo poslova. Ali, objavljen je i spisak šireg kruga od 58 saradnika i rođaka Šarića koji su ili iz Srbije ili tu posluju, a kako je većina njih imala registrovanu najmanje po jednu firmu, i taj deo biznisa doveden je u vezu sa narko-klanom.


_________________
“Cash combined with courage in a crisis is priceless.”
Nazad na vrh Ići dole
Ars Vivendi
VIP
VIP
Ars Vivendi


Broj poruka : 2786
Points : 7944
Datum upisa : 21.01.2009

Kriminal i Politika: Slucaj Saric Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric Icon_minitime1/23/2013, 01:15

Citat :
Povodom tekstova, objavljenih u dnevnom listu Blic, pod naslovom „Šarić oprao 1,7 milijardi evra u 600 firmi u Srbiji“ (od 21. januara 2013) i „Šarićevi milioni bili najjeftiniji u Evropi“ (od 22. januara 2013), Hypo Alpe-Adria-Bank International AG saopštava činjenice koje poseduje, a u vezi sa tvrdnjama iznetim u tekstovima:

- Nakon detaljnih provera poslovanja i finansiranja svojih kompanija u Holandiji (a u vezi sa navodima iz dnevnog lista Blic) i detaljnog uvida u svu raspoloživu dokumentaciju, Hypo Alpe-Adria-Bank International AG potvrđuje da je jedini izvor finansiranja za ove kompanije bila Hypo Alpe-Adria-Bank International AG, kao i da nije postojao ni jedan drugi izvor finansiranja, niti unutar Hypo grupacije, niti izvan nje. Takođe, svi krediti odobreni kompanijama u Srbiji, finansirani su dikretno novecem iz holdinga u Austriji.

- Dodatnim proverama poslovanja, takođe je utvrđeno i da ne postoje podaci o bilo kakvim odnosima sa Darkom Šarićem, niti sa kompanijama odnosno osobama koje su sa njim u vezi.

kafa

_________________
Prazan listić nije stav!
Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
Nazad na vrh Ići dole
Smile
Old member
Old member
Smile


Broj poruka : 1620
Points : 4751
Datum upisa : 04.06.2008

Kriminal i Politika: Slucaj Saric Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric Icon_minitime2/5/2013, 14:59

CODE
U noći 8. oktobra 2009 godine, beogradski klub Magacin bio je pun glumaca, novinara, manekenki, pevača, pevačica i učesnika domaćih rialiti emisija. Svi oni su bili pozvani da dođu i podrže izlazak novog nedeljnika Code, pretežno orijentisanog na izveštavanje sa domaće džet-set scene. Prvi broj izašao je aprila te godine, a njegovu naslovnicu su ukrašavali pevačica Jelena Karleuša i višestruki osuđenik Kristijan Golubović, sa kojima su urađeni intervjui.

Novinar Vanja Bulić održao je te večeri govor i preporučio novopečeni magazin kao dobro mesto gde se mogu pročitati vesti iz svih oblasti.

ŠARIĆEV CODE: Domaćice žurke bili su manekenka Svetlana Šarić, osnivačica i većinska vlasnica lista sa 60 odsto udela i glavna urednica Jelena Janković, bivša manekenka. Tada je Svetlana Šarić bila nepoznate široj javnosti u Srbiji, ali za nju će se ubrzo čuti.

Nedelju dana nakon Code-žurke, policije više zemalja udruženom akcijom su zaplenile više od dve tone kokaina na jahti blizu Urugvajske obale, a domaći pravosudni organi će obelodaniti da je ovaj kokain trebala prošvercovati kriminalna grupa kojom je komandovao crnogorski „biznismen“ Darko Šarić. U nizu tekstova koji su se nakon toga mesecima objavljivali o Šariću pojavljivalo se i Svetlanino ime, kao supruge Darkovog rođenog brata Duška.

Oba Šarića su danas optužena da su rukovodila međunarodnim švercom kokaina, kao i da su prala tako zarađen novac. Darko je u bekstvu, dok se Dušku sudi u Crnoj Gori.

Zanimljivo je to da se u vlasništvu kompanije CODE PRESS d.o.o., koja je izdavala magazin, pored Svetlane i urednice Jelene, nalazila i Naike Bokan – najstarija ćerka čuvenog švercera cigareta Vanje Bokana, ubijenog u Atini 2000 godine.
U svakom slučaju, život ovog magazina je bio kratak – posle 15 brojeva on se ugasio. Poslednji broj se u prodaji pojavio 16. novembra, u vreme kada se u zatvoru nalazilo desetak osumnjičenih za šverc kokaina i kada je bilo pitanje trenutka kada će se tužilačka istraga proširiti i na Darka Šarića. Danas je, sem zapuštene Fejsbuk strane magazina Code, gotovo nemoguće na Internetu naći ikakvog drugog traga o postojanju ovog lista. Kao da ga nikad nije ni bilo.


Nazad na vrh Ići dole
lovac182
Just looking
Just lookingBroj poruka : 1
Points : 5
Datum upisa : 08.04.2013

Kriminal i Politika: Slucaj Saric Empty
PočaljiNaslov: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric Icon_minitime4/9/2013, 00:52

1. Interesantno bi bilo da srpsko tuzilastvo Ministarstvo Pravde objasne kako i kada (vreme je vrlo vazno, pa isto uporediti sa dudicevim finansisjkim izvestajima i podizanjem novca iz banaka) je originalna istraga protiv Dragana Dudica i Draska Vukovica promenjena u istragu protiv Darka Sarica?
2. Kako i zasto je Slobodan Homen ucenjivao pijanog Smiljka da promeni istragu i preusmeri je na Darka Sarica?
3. Odakle Slobodanu Homenu (i Homen porodici) iz Kotora i njegovom tastu novac, poslovi i vile?
4. Sa kim je Mikica Rakic dogovorio prijatelja suda Draska Vukovica?
5. Ko je sproveo i cuvao Draska Vukovica iz Budve u Berane, pa iz Berane za Beograd i kome se Vukovic javio kad je stigao?
6. Ko je kupio svedoku saradniku Vukovicu po pola stan u Latino Americi (KR), i zasto mu je dato pola miliona evra koji su zaplenjeni tokom originalnih hapsenja?
7. Ko je sve na listi za buduca pomilovanja kod predsednika Vujanovica u CG?
8. Zasto su u Srbiji i CG zasticeni i policijom obezbedjeni projekti i biznisi koje poseduju Drasko Vukovic, njegov brat i sestra, i zet?
9. Zasto je Vukovic bio u Budvi i Beranama proslog meseca, ko ga je vozio i kome se javio, i gde je spavao u Budvi?
10. Ko i kako javlja Saricu preko novinskih clanaka sifrovane poruke iz Tuzilastva gde da bude, a gde da ne bude?
11. Kakve sve nekretnine u Srbiji poseduje supruga Dragana Dudica i na cijim imenima?

Nadam se da ce neko pokusati da dodje do odgovora,

Pouzdan izvor
Nazad na vrh Ići dole
Kobe Bryant
VIP
VIP
Kobe Bryant


Broj poruka : 2990
Godina : 47
Localisation : N.BGD
Points : 5556
Datum upisa : 22.05.2007

Kriminal i Politika: Slucaj Saric Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric Icon_minitime4/9/2013, 05:49

Potpisao si se kao "pouzdan izvor" samo mi nije jasno za šta?

Ako si "pouzdan izvor" trebalo bi da nas ti obavestiš o odgovorima na tvoja pitanja a ne da to od nas tražiš.

Malo si u postu pobrkao babe i žabe, mada je važnije šta ti to pokušavaš da nam saopštiš?
Jel da je Šarić fin momak iz kraja?
kafa

_________________
Najviše volim zakone koji nemaju kaznene odredbe, ti su najbolji!
Nazad na vrh Ići dole
Ars Vivendi
VIP
VIP
Ars Vivendi


Broj poruka : 2786
Points : 7944
Datum upisa : 21.01.2009

Kriminal i Politika: Slucaj Saric Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric Icon_minitime4/9/2013, 13:56

Jel se to Darko Šarić lično javio na naš forum, ili Moško Banana?
od

Citat :
Ko i kako javlja Saricu preko novinskih clanaka sifrovane poruke iz Tuzilastva gde da bude, a gde da ne bude?
Ovo je već interesantno. Još kad bi naveo neki primer. Mislim neki tekst ili oglas iz novina koji ti je sumnjiv ili koji to potvrdjuje...
Ako nemaš takve primere onda ništa.
lale

_________________
Prazan listić nije stav!
Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
Nazad na vrh Ići dole
Sneki
Beli Mag
Beli Mag
Sneki


Broj poruka : 5397
Localisation : Centar grada
Points : 6880
Datum upisa : 21.05.2007

Kriminal i Politika: Slucaj Saric Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric Icon_minitime4/20/2013, 20:43

lovac182 ::
1. Interesantno bi bilo da srpsko tuzilastvo Ministarstvo Pravde objasne kako i kada (vreme je vrlo vazno, pa isto uporediti sa dudicevim finansisjkim izvestajima i podizanjem novca iz banaka) je originalna istraga protiv Dragana Dudica i Draska Vukovica promenjena u istragu protiv Darka Sarica.

Dok su Radulovićevi uspesi u Srbiji bili s promenjivim uspehom, puno je uspešniji bio u rodnom Kotoru u Crnoj Gori, gde se čini jednim od vodećih biznismena.

Njegova firma „Trecom“ upravlja velikim površinama zemljišta i nekretnina u istorijskom starom gradu u Kotoru na kojem je Radulović napravio hotel i kazino. Kotor, drevna rimska i vizantijska naseobina koja je za vreme četiri veka duge venecijanske vladavine pretvorena u utvrđeni grad, zaštićena je od strane UNESCO-a kao mesto od velike istorijske vrednosti.

Dokumenti pokazuju da je „Trecom“ osnovan 1989. Naredne godine je ta kompanija sklopila unosne ugovore sa kotorskom opštinom i iznajmila sedam lokacija u istorijskom starom gradu, uključujući delove drevne tvrđave. Tokom ratnih godina 90-ih, kompanija ja imala privilegovani tretman kada je bila oslobođena obaveze plaćanja kirije. Ugovore je u ime „Trecoma“ potpisao Rodoljubov brat Žarko Radulović, direktor ove kompanije.

U istorijskom gradu, „Trecom“ je osnovao hotel „Cattaro“, kafić „AS“ i kazino „Cattaro“, u koji je investirao skoro 400.000 evra.

Radulović je krajem 2006, iz nejasnih razloga, preneo 90% vlasničkog udela u „Trecomu“ na Dragana Dudića, mornara koji je učestvovao u krijumčarenju kokaina, a koji je u maju 2010 . ubijen u Kotoru. Ivan Vračar, stanovnik Kotora koji je optužen za ovaj zločin, izjavio je da mu je Dudić pretio, međutim policija nije dala jasan motiv za ovaj zločin. Italijanski tužilac Mario Venditti, nedavno gostujući na konferenciji u Crnoj Gori, je izrazio sumnju da iza ubistva Dudića stoji narko kartel.

Krajem prošle godine je grčka policija uhapsila dvoje Dudićeve dece pod optužbom da su prali novac za Šarića i Radulovića.

‘’Oni su prenosili ogomne količine novca preko banaka i ofšor kompanija, stavljali novac u sigurne-sefove u bankama i kupovali luksuznu imovinu u južnim predgrađima Atine… Takođe, dva luksuzna automobila i jedan motor su pronađeni, koji su konfiskovani kao proizvod legitimizacije prihoda od nezakonite radnje’’, navodi se u saopštenju grčke policije od 1. Decembra 2011.

Istraga pokazuje da je Dudić u junu 2009, tri godine nakon što je preuzeo kontrolu nad Radulovićevom kompanijom, izdao naređenje članu narko grupe Anastaziju Martinčiću da ode u Južnu Ameriku i obezbedio mu novac za avionsku kartu, kao i 265.000 evra u gotovini za jahtu koja je trebala biti korištena za krijumčarenje droge. Argentinska policija je u oktobru 2009. presrela baš tu jahtu u blizini urugvajske obale i zaplenila preko dve tone kokaina.

Dokumenata iz Beogradu pokazuju da je u vreme njegovog ubistva, Dudić bio predmet istrage u Srbiji u kojoj je bio prikazan kao jedan od vođa mreže krijumčara kokaina. Specijalni tužilac u Srbiji rekao je da je istraga počela u januaru 2010. i da je trajala do njegove smrti.

Dudića su smatrali jednim od vodećih ljudi Šarićeve bande: ‘’Osumnjičeni Dudić, zajedno sa okrivljenim Šarić Darkom, Soković Goranom, Vujanović Željkom i više NN lica organizovao je kriminalnu grupu’’ .

Istraga pokazuje da je Dudić u junu 2009, tri godine nakon što je preuzeo kontrolu nad Radulovićevom kompanijom, izdao naređenje članu narko grupe Anastaziju Martinčiću da ode u Južnu Ameriku i obezbedio mu novac za avionsku kartu, kao i 265.000 evra u gotovini za jahtu koja je trebala biti korištena za krijumčarenje droge. Argentinska policija je u oktobru 2009. presrela baš tu jahtu u blizini urugvajske obale i zaplenila preko dve tone kokaina.

Iz evidencije privrednog registra vidi se da je Radulović „Bana King“ - za uvoz banana, osnovao sa dvojicom imućnih Srba, Milomirom Joksimovićem, zvanim Miša Omega i Slavkom Despotom, vodećim uvoznikom kubanskih cigara.
Nazad na vrh Ići dole
Maca
VIP
VIP
Maca


Broj poruka : 1859
Godina : 47
Localisation : Sombor
Points : 5139
Datum upisa : 28.05.2007

Kriminal i Politika: Slucaj Saric Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric Icon_minitime4/22/2013, 22:01

lovac182 ::
2. Kako i zasto je Slobodan Homen ucenjivao pijanog Smiljka da promeni istragu i preusmeri je na Darka Sarica?
3. Odakle Slobodanu Homenu (i Homen porodici) iz Kotora i njegovom tastu novac, poslovi i vile?
Nepoznati prijatelju, dragi Crnogorče, oko sokolovo, koji se javljaš negde iz sveta, beše li Južna Afrika, Kanda il Kazahsta?

Ova 2 pitanja postavi u Kotoru gradonačelniku, Homen i njegova mama imaju adokatsku kancelariju koja je btw zastupala i NIS i tek kad su oni preuzeli predmet NIS je dobio pozitivnu presudu...
Sukob interesa? Možda.
Malo si nerazuman jer ovde (u Srbiji) malo ko zna ko je "pijani Smiljko"???? I nije "Mikica" već Miki Rakić. sesir

Toliko o tome, a sad da se vratimo malo unazad, pošto je potpuno neprimetno prošla vest da je Cane Subotić oslobodjen krivice - sudiće mu se iznova!
Dakle: negde baš u vreme kada su se prvo Toma, a zatim i Alek "reformisali", Borisu su stranci dali nalog da pokrene akciju Balkanski ratnik. Pošto se Milo po običaju previše zaigrao i previše ojačao, pa su globalni igrači rešili da mu slome jedno od njegovih najvažnijih krila.

ŠARIĆA i njegovu mrežu. Veliku ulogu jeste (to si pogodio) odigrao Tadićev šef kabineta Miki Rakić kome je kao i još nekim ljudima ovde (u Srbiji) bila ozbiljno ugrožena bezbednost.

Direktna posledica ove akcije je bilo radikalno smanjenje keša u CG uz veliki problem u tamošnjem budžetu, što se pogrešno dovodi u vezu sa nekakvom globalnom ekonomskom krizom.

Beograd je, tada veoma ozbiljno krenuo na Mila, pa je čak dobio i dozvolu da dole pomogne otvaranju srpskog pitanja, što je do tada odbijala svaka vlast u Srbiji. Preko noći u CG su Boris Tadić, Miki Rakić i Mladjan Đorđević postali najozloglašenije osobe u Milovom okruženju.

U medjuvremenu je dišlo do novog mešanja karata (vlasnicima sveta je Kosovo postalo najvažnije) tako da je Milo opet postao instrument za rušenje Tadića. Sa svojim bliskim prijateljima i saradnicima pout Bebe i Caneta, Milo je uz ogromno poznavanje svih segmenata srpskog društva i jošuvek jakim vezama koje su uključivale i blisko Tadićevo okruženje, on je (Milo) pokrenuo operaciju na dva koloseka.
Jedan je bio direktna pomoć SNS u logistici, terenskom radu i onome što se sve plaća. U tom kontekstu se pominje fini gospodin koji je vlasnik TV stanice na kojoj je Beba pre koju nedelju izneo svoj metafizički pogled na svet - to je inače čovek koji tvrdi da su Đinđića ubili Rusi, a da je Entoni Monkton ovde bio valjda da bi posetio tradicionalno tucanje jaja u Mokrinu...

Drugi kolosek: jednako važan kao i "beli listići" (svi koji su ubacili "beli listić" neka se malo zamisle ko ih je izmanipulisao) kojima je oboren Tadić, jer se radilo o njegovim bivšim glasačima. Čitava operacija je išla preko one urbane ekstremne levice, koja je Beograd uspela da odvoji od Čede i LDP-a, koji je za njih postao previše "državotvoran" jer je gledao kako da udje u vlast sa Borisom T.

Ogromno nezadovoljstvo mladih ljudi kanalisano je preko Peščanika i posebno preko Canetovog ličnog treš informativnog glasila u Srbiji, portala E-Novine. Tu ste mogli da vidite naizgled neverovatnu koaliciju (kao i na ovom forumu): Cane, Beli listići, muftija Zukorlić i Toma Nikolić, uz podršku V. Pešić, Biserko i ex profesorke Turajlič!

Kada je posao odradje i kada je Milo otvorio šampanjac, jer je u BG dobio svoje momke, krenula je realizacija. Srbima u CG je poručeno da nemaju za šta da se bune, a SPC da treba da pregovara sa CPC!! Ambasador Srbije u CG se povukao i na njegovo mesto izgleda dalazi Dojčilo Maslovarić (?) kadar Jula i ambasador u Vatikanu u doba prodaje dela Telekoma italijanima...

Beba je upravo okončao kampanju Filipa, a pošto valja vratiti uslugu koju mu je pružio SNS, u Srbiji se pomaže Nikola Samadrdžić, čiji projekat se trenutno zove Liberalni pokret Srbije. No to, ako i Živkovićeva Nova stranka, i kao jedne dnevne novine, treba da posluži da se ubije DS, pa i LDP. Što će im verovatno poći za rukom...

Moj dragi nepoznati prijatelju, Crnogorče, SOKOLE, članu Šarićevog klana, negde tamo daleko od domovine, kao što vidiš, mnogo ste zabrljali i možda niste ni bili svesni čiji ste pijuni bili i za koga ste stvarno radili...

Javi se, pošalji neku razglednicu, nećemo ti ništa !!
sesir

_________________
Prestani da mrziš ako do sebe držiš !
Nazad na vrh Ići dole
Boranija
Old member
Old memberBroj poruka : 2168
Points : 6026
Datum upisa : 25.07.2010

Kriminal i Politika: Slucaj Saric Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric Icon_minitime4/30/2013, 23:14

Citat :
BEOGRAD - Nikola Bojović (39), brat vođe zemunskog klana Luke Bojovića, izrešetan je juče u centru Beograda, kada je nepoznati ubica, naočigled brojnih prolaznika, u njega ispalio 15 hitaca.

Policija sumnja da je likvidacija naređena iz Crne Gore, u kojoj Bojovići imaju moćne neprijatelje, od kojih najviše „neraščišćenih računa" imaju sa Budvaninom Ivanom Delićem, piše Blic.

Dokle ćemo trpeti ove Crnogorce po Srbiji?
Milovi kriminalci haraju Srbijom, puna ih je BIA, puna ih je policija, novine...

Maco@ Svaka čast na post.

_________________
Kad ima love za šljam, ima da bude i za mene!!
Nazad na vrh Ići dole
Smile
Old member
Old member
Smile


Broj poruka : 1620
Points : 4751
Datum upisa : 04.06.2008

Kriminal i Politika: Slucaj Saric Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric Icon_minitime5/10/2013, 11:06

lovac182 ::
4. Sa kim je Mikica Rakic dogovorio prijatelja suda Draska Vukovica?
5. Ko je sproveo i cuvao Draska Vukovica iz Budve u Berane, pa iz Berane za Beograd i kome se Vukovic javio kad je stigao?
6. Ko je kupio svedoku saradniku Vukovicu po pola stan u Latino Americi (KR), i zasto mu je dato pola miliona evra koji su zaplenjeni tokom originalnih hapsenja?
8. Zasto su u Srbiji i CG zasticeni i policijom obezbedjeni projekti i biznisi koje poseduju Drasko Vukovic, njegov brat i sestra, i zet?
9. Zasto je Vukovic bio u Budvi i Beranama proslog meseca, ko ga je vozio i kome se javio, i gde je spavao u Budvi?

Nadam se da ce neko pokusati da dodje do odgovora,

Pouzdan izvor
Na ova pitanja si mogao da nadješ odgovor na internetu.
Taj Vuković je zašticen svedok i ima stalnu policijsku pratnju/zaszitu. Gd egod da ide prate ga u 2 automobila naoružani policajci (oko 6 njih) pa ti probaj da ga "zvekneš" !

Zaštita podrazumeva i njegovu porodicu, njegovu imovinu i legalni biznis ako ga ima...

I ja se slažem da je vreme da se svi Crnogorci koji prave bilo kakve probleme po Srbiji, a oni čine gro kriminalaca u Sbiji, proteraju ili pohapse. Ovo sad počinje da biva nepodnošljivo.

A svi ti silni Crnogorci koji se po Srbiji busaju da Srbi, u stvari su trojanski konji Milovi, uspavani špijuni i drukare.
Dovoljno je da jih Milo pozove i zatraži uslugi i opet će biti veliki Crnogorci. Takva je to nacija - prevrtljiva i s mentalnom greškom, o njihovom moralu da i ne govorim.
Milo je preko tih lažnih Srba u toku sa svom dešavanjima u Srbiji, pa i svim dešavanjima u najužim krugovima BIA, policije i predsedništva i vlade Srbije.

Apsolutno nam to nije potrebno. Oni nisu nikakva naša "braća" već gradjani druge države koji pretstavljaju petu kolonu u svim službama ove države...

lovac182
Savetujem ti da se ne baviš Srbijom i njenom policijom, tužilaštvom. Bavi se bre svojom Crnom Gorom, pardom Montenegrom, kako stoji na dresovima vašeg nacionalnog košarkaškog tima.
Nazad na vrh Ići dole
Smile
Old member
Old member
Smile


Broj poruka : 1620
Points : 4751
Datum upisa : 04.06.2008

Kriminal i Politika: Slucaj Saric Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric Icon_minitime6/13/2013, 01:25

SAHRANJEN BATA KANKAN: Plakao i Milo Đukanović!

Ratko Bata Butorović, poznat i kao Bata Kankan, sahranjen je juče oko 16 časova na lokalnom groblju u Kočanima nadomak Nikšića.
Od njega se oprostila porodica, kao i više stotina prijatelja i poznanika, među kojima su bili i crnogorski premijer Milo Đukanović, Brano Mićunović, brojni državni funkcioneri...

Rođen u Nikšiću, blizak prijatelj Brane Mićunovića, koga u medijima označavaju kao nezvaničnog kralja crnogorskog podzemlja i srpskog fudbala.

 Kankan slovi i kao brat od ujaka bivšeg i budućeg crnogorskog premijera Mila Đukanovića. Na Kankana je do sada dva puta pokušan atentat.
Nazad na vrh Ići dole
Roman Abramovich
Member
MemberBroj poruka : 676
Localisation : Zemun
Points : 1788
Datum upisa : 25.05.2007

Kriminal i Politika: Slucaj Saric Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric Icon_minitime6/13/2013, 18:02

Vladimir Beba Popović je 2005. godine u svom svedočenju pred Specijalnim sudom na suđenju za ubistvo premijera Zorana Đinđića takođe pomenuo da je Legija „dugo vremena bio lični telohranitelj Vanje Bokana, pokojnog trgovca cigaretama“.
Opisujući svoje susrete sa Legijom, Popović je tada na sudu takođe izjavio: „Znam da je Milorad Luković (misleći na Legiju) sve vreme pričao kako je krenuo da se bavi biznisom i kako taj biznis razvija u Grčkoj i na Tajlandu“. Bokan je bio jedan od najpoznatijih švercera cigareta na Balkanu 90-ih, a ubijen je 2000. godine.
Prema pisanju grčkih medija, ubistvo se dogodilo ispred kuće u kojoj je Bokan više godina stanovao, u naselju Vula, odmah pored Glifade.U pomenutom naselju Vula, na adresi Papanikoli broj 36, žive deca Dragana Dudića, zvanog Fric, koji je bio jedan od ključnih karika u Šarićevom narko kartelu.
Ova adresa se u telefonskom imeniku Grčke vodi na ime njegove ćerke Srdane Dudić. Dudić je, prema istrazi srpskog tužilaštva, često boravio u Atini i bio je jedan od organizatora međunarodnog šverca kokaina, a takođe i poslovni partner drugog uticajnog člana bande Rodoljuba Radulovića zvanog Miša Amerika. Ubijen je u Crnoj Gori 2010. godine.
Upravo u naselju Vula su krajem 2011. godine uhapšeni Dudićeva ćerka Srdana i sin Damjan, pod optužbama da su prali novac za Šarića i Radulovića. Prilikom hapšenja, pronađena je veća količina novca u njihovom stanu, navodi se u policijskom saopštenju nakon hapšenja. Svi uhapšeni su, nakon plaćanja kaucije, pušteni i osumnjičeni za pranje novca od droge. Istraga o ovom slučaju je okončana, ali optužnica još nije podignuta, rečeno je CINS-u u tužilaštvu u Atini.
Odmah pored Vule, nalazi se naselje Vuliagmeni. Prema podacima biznis registra u Grčkoj, prebivalište u tom naselju ima poznati srpski biznismen Radomir Živanić, koji je partner biznismena Milije Babovića, koji je bio žrtva otmice Legije i Zemunskog klana. Otet je u martu 2002. godine. Neposredno pred kidnapovanje Babovića, Legija je, kako bi sakrio umešanost Zemunaca u to krivično delo, otputovao u Grčku kod Babovićevog partnera Živanića.
Tako je Legija postao veza komunikacije između kidnapovanog Babovića i članova Zemunskog klana, kao i veza za primopredaju novca za otkup koji je preuzeo lično, opisao je Mile Novaković u svojoj knjizi „Otmice Zemunskog klana“.
Za otkup Babovića isplaćeno je 10,5 miliona evra.Novaković komentariše za CINS da finansijska istraga Legijine imovine očigledno nije urađena kada je trebalo.„Što se više produžuje period tog ispitivanja, biće sve teže jer se tragovi zatiru“, objašnjava Novaković....

Na sahrani Bate Kankana bio je i MK Kostic, u zutim cipelama...
Nazad na vrh Ići dole
Sneki
Beli Mag
Beli Mag
Sneki


Broj poruka : 5397
Localisation : Centar grada
Points : 6880
Datum upisa : 21.05.2007

Kriminal i Politika: Slucaj Saric Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric Icon_minitime6/14/2013, 15:07

Branislav Mićunović je čovek bez čijeg odobrenja su krupniji poslovi u Crnoj Gori i regionu nezamislivi. Šarić je njegov čovek 


Trenutno najtraženijeg srpskog begunca Darka Šarića štiti Branislav - Brano Mićunović. Mićunovića bije glas nekrunisanog kralja crnogorskog podzemlja, ali i nezvaničnog vladara Crne Gore pred kojim se i Milo Đukanović klanja! On je, prema informacijama američkih i srpskih službi bezbednosti, mozak "balkanske mafije". Osim toga smatra se da upravlja srpskom i crnogorskom fudbalskom ligom.

Brano Mićunović je poslednje godine 20. veka proveo u zatvoru u Spužu jer je bio osumnjičen zbog ubistva, koje se dogodilo, pod sumnjivim okolnostima. Naime, mnogi njegovi planovi prekinuti su u noći između 6. i 7. oktobra 2000. godine, kada je u kafeteriji hotela "Podgorica", a potom i ispred urgentnog bloka KBC-a, došlo do krvavog obračuna u kojem su živote izgubili Petko Pesukić sa Cetinja i Radovan - Raco Kovačević iz Nikšića.

Za ova ubistva osumnjičeni su Zdravko Lopušina i upravo Mićunović, kome se na teret stavljalo da je ispred KBC-a, na do tada nezabeležen način, iz pištolja ubio ranjenog Kovačevića. Uhapšen je, a posle procesa, koji je trajao nekoliko meseci, Viši sud u Podgorici oslobodio ga je krivice jer zločin nije dokazan.

Ubio je - kasnije se ispostavilo - pogrešnog čoveka i porodici ubijenog isplato 50 ili 100 hiljada evra....


Ubio je ranjenog čoveka pred osobljem KBS Podgorica koji se nalazio u nosilima. Oslobodjen je jer niko od tada prisutnih nije smeo da svedoči.

Obračun je počeo svađom između Pešukića i Kovačevića u hotelu "Podgorica", posle čega je Pešukić hicima iz vatrenog oružja ranio Kovačevića. Lopušina je, videvši da mu je drug ranjen, oteo pištolj Pešukiću i ubio ga sa sedam hitaca, a optužnica je navela da je ranjenog Kovačevića, nakon prebacivanja u podgoričku bolnicu, ubio Mićunović.

Sud je zaključio da svjedok Mrvaljević u momentu pucanja na Kovačevića nije bio pored medicinskog radnika Vojičića i zajedno sa njim izvlačio Kovačevića iz vozila, zbog čega ovaj sud na osnovu iskaza Mrvaljevića nije mogao formirati zaključak da je optuženi Mićunović te večeri pucao u ranjenog Kovačevića. Svi svedoci su tvrdili da niisu videli ko je povukao obarač.
Krivično veće Višeg suda u Podgorici je, međutim, oslobodilo Mićunovića zbog "nedostatka dokaza".

EPILOG: Sudija podgoričkog Višeg suda Radovan Mandić odlučio je da skine togu i da se u budućnosti bavi advokaturom.
Mandić je proteklih godina sudio nekoliko značajnih predmeta, koji su izazvali veliku pažnju javnosti.
Prvostepene oslobađajuće presude koje je izrekao biznismenu Branislavu Mićunoviću, koji je bio optužen za ubistvo Nikšićanina Radovana Kovačevića, a kasnije i Damiru Mandiću, optuženom za ubistvo urednika "Dana" Duška Jovanovića, naišle su na oprečna reagovanja.
Nazad na vrh Ići dole
Smile
Old member
Old member
Smile


Broj poruka : 1620
Points : 4751
Datum upisa : 04.06.2008

Kriminal i Politika: Slucaj Saric Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric Icon_minitime6/17/2013, 03:44

„Srpsku policiju je kontaktirao u prvoj polovini 2010. godine jedan od Šarićevih najbližih saradnika Dragan Dudić zvani Fric iz Kotora.

Rekao je da Šarić planira predaju. Dogovoreno je da se organizuje sastanak Dudića sa predstavnicima srpskog tužilaštva, BIA i policije na Zlatiboru, u dubokoj konspiraciji. Dudiću je ponuđeno da dođu po njega na granicu Crne Gore, ali je on odbio, objasnivši da će se sam, svojim kanalima, prebaciti do Srbije.

To svedoči o njegovom nepovjerenju u srpske državne organe, koje se kasnije pokazalo kao opravdano“, otkriva izvor „Vijesti“.
Na Zlatiboru je Dudić predstavnicima srpskih bezbednosnih i pravosudnih organa preneo Šarićevu nameru da se preda i da se plaši za svoju bezbednost.
Postignut je načelni dogovor i Dudić je krenuo sa Zlatibora put Crne Gore, odbivši ponovo pomoć srpskih službi.

- Cijeli sastanak na Zlatiboru je sniman. Svi su bili vrlo zadovoljni mogućnošću da se najtraženija osoba Balkana nađe u rukama pravosudnih organa. Međutim, nakon nekoliko časova ova informacija je nekako „procurila“ i došla do onih kojima nikako nije odgovaralo da se Šarić preda i progovori.

Sutradan, po povratku u Crnu Goru, Dudić je likvidiran na terasi kotorskog kafića Moka - podseća izvor „Vijesti“ i naglašava kako je time tada prekinuta komunikacija sa Šarićem koji je vjerovatno ubistvo Dudića shvatio kao poruku da mu srpske službe ne mogu garantovati bezbednost.

Ovi Crnogorci su stvarno kancer na srpskom društvu i državi.
Očigledno da Srbiju vide kao svoju koloniju...

"Izbušili" su nam informtivno državu, policiju, tajne službe, ceo aparat, o DS bolje i da ne govorim...
explod
Nazad na vrh Ići dole
Boby
VIP
VIP
Boby


Broj poruka : 2614
Godina : 53
Localisation : banat
Points : 10639
Datum upisa : 04.02.2011

Kriminal i Politika: Slucaj Saric Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric Icon_minitime6/17/2013, 11:30

A umro bi da ne pomenes DS,kakve to sad ima veze...STA DACIC JE PRESAO U DS?Sada ste na vlasti i bicete bar dva mandata,radite i pustite se sranja oko DS-a ,oni su sami sebe dovoljno sje...ali,ne trebaju vasu pomoc....sjajan ti je tekst,volim da procitam sve od tebe ali dosadi vise i bogu i narodu,s DS-OM.
Nazad na vrh Ići dole
Smile
Old member
Old member
Smile


Broj poruka : 1620
Points : 4751
Datum upisa : 04.06.2008

Kriminal i Politika: Slucaj Saric Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric Icon_minitime6/18/2013, 01:04

Nisi me dobro razumeo.
DS je pomenut kao institucija koja je "probušena" od strane Milovih kriminalaca.
Ti ljudi su duboko ušli u DS i doprineli da Tadić - zasluženo - izgubi izbore.
Ali ti ljudi to nisu radili za dobrobit Srbije ili Tome, Vučića, oni su to radili da bi imali
što veći uticaj na politiku u Srbiji.
Zato su i finansijski pomagali SNS..
Na ovo sam mislio:
Kobe Bryant ::
OTAC
Dragoslav Zeka Božović poslanik DS, poslovni je čovek, ljubitelj karatea, kum Borisa Tadića i otac predsednika Demokratske omladine Balše Božovića. Svojevremeno i bodi gard Djindjica. Drži se Beograda i, kažu, malo ima jačih.
Direktor firme „Srbija nikl“ koja je dobila dozvolu za istraživanje rude nikla u Srbiji jeste Dragoslav - Zeka Božović, nekadašnji poslanik Demokratske stranke i otac predsednika omladine DS Balše Božovića.
IZA TE FIRME STOJI SESTRA MILA DJUKANOVIĆA!!!
A osim toga on je KUM BORISA TADIĆA!!!

MAJKA
председница Пододбора за европске односе у култури и председница међуресорног Савета за афирмацију жена у политици Борка Божовић, члан Главног одбора ДС, vlasnica galerije Haos, član upravnog UO Parobrod na opštini stari grad Beograd i još po nešto...

SIN
Balša Božović, kandidat za predsednika DS u Beogradu, protivnik mu je ŠuNtanovac...
Mašala!

Crnogorski, MILOV lobi u srcu DS-a !

Nazad na vrh Ići dole
Boby
VIP
VIP
Boby


Broj poruka : 2614
Godina : 53
Localisation : banat
Points : 10639
Datum upisa : 04.02.2011

Kriminal i Politika: Slucaj Saric Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric Icon_minitime6/18/2013, 08:07

Pa SMILE,njih ima svuda i svuda dovlace svoje,ali to je posebna tema.A ono sto meni smeta je BAHATOST I NADOBUDNOST,kao i misljenja da su bolji od ostalih.
Nazad na vrh Ići dole
Maca
VIP
VIP
Maca


Broj poruka : 1859
Godina : 47
Localisation : Sombor
Points : 5139
Datum upisa : 28.05.2007

Kriminal i Politika: Slucaj Saric Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric Icon_minitime6/26/2013, 00:40

Boby to da su Montenegrini bahati nije ništa novo.
Tragedija je što su DS sjbli načisto a sve polažući pare na SNS....
DS se neće oporaviti od porodice Božović i sl. a za SNS ćemo videti?
Ako ne naprave zaokret u odnosu na Montenegrine (Dukljane) neće im budućnost biti svetla. Tu je taj rascep: Toma je za Mila a Vučko je shvatio da mora da se dinstancira od njih...
Videćemo! Jasno je da su Montenegrini peta kolona - koja radi (legalno) za svoju državu... a protiv Sbije!

_________________
Prestani da mrziš ako do sebe držiš !
Nazad na vrh Ići dole
Smile
Old member
Old member
Smile


Broj poruka : 1620
Points : 4751
Datum upisa : 04.06.2008

Kriminal i Politika: Slucaj Saric Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric Icon_minitime6/30/2013, 23:04

Citat ::
U Kotoru je ubijen Darko Bugarin (33), bivši policajac Centra bezbednosti Kotor, koji je radio kao telohranitelj ranije ubijenog biznismena Dragana Dudića Frica.

Smatra se da je u naselju Škaljari nekoliko osoba na više mesta organizovalo zasedu kako bi likvidirali Bugarina - rekao je izvor iz istrage crnogorskim medijima.
Darko Bugarin, koji je radio kao obezbeđenje u diskoteci „Maksimus“, bio je osumnjičen da je 2010. godine s Darkom Perovićem posle Fricovog ubistva pretukao Nikšićanina Ivana Vračara, koji je osumnjičen za njegovo ubistvo.

- Tužilac je, zbog nedostatka dokaza, odustao od optužbe protiv Bugarina, a Vračar je osuđen na 17 godina zatvora - pišu crnogorski mediji. Inače, ubijeni Fric je, prema policijskim dosijeima, blisko sarađivao s najtraženijim balkanskim beguncem i narko-bosom Darkom Šarićem.


Neka se samo ubijaju medjusobom i to u Crnoj Gori, a ne da dolaze ovde i prave haos.

SVIMA KOJI LETUJU ILI NAMERAVAJU DA LETUJU U CRNOJ GORI ŽELIM PRIJATAN i MIRAN ODMOR...
ajkula 
Nazad na vrh Ići dole
Ars Vivendi
VIP
VIP
Ars Vivendi


Broj poruka : 2786
Points : 7944
Datum upisa : 21.01.2009

Kriminal i Politika: Slucaj Saric Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric Icon_minitime7/2/2013, 08:59

PODGORICA - Državljanin Srbije Miloš Vidaković (29) iz Pančeva ubijen je rano jutros u pucnjavi kod Starog grada u Budvi, saopštila je crnogorska policija.

Kako se navodi, u pucnjavi je ranjena i jedna devojka, a više osoba je povređeno dok su u panici bežali sa mesta događaja.

Vidaković je pogođen sa najmanje tri hica iz pištolja dok se sedeo u jednom kafiću ispod zidina Starog grada u Budvi, a od posledica ranjavanja preminuo je na putu ka Opštoj bolnici u Kotoru.

Policija je navela da je nepoznati muškarac sa crnim šeširom prišao Vidakoviću sa leđa i ispalio tri hica u predelu grudnog koša, a zatim počeo da beži, kada je nasumice opalio još nekoliko hitaca.

U popularnim šankovima ispod zidina Starog grada u vreme pucnjave bilo je više od 500 gostiju.Policija je saopštila da je istraga u toku.

Ovaj lik je neki revolveras jer je vec bio upucan:
iPANČEVO, 20. april 2013. (TV Pančevo) – Sinoć je u Beogradu u naselju Galenika oko 19.30 ranjen Pančevac Miloš Vidaković .Vidaković je u svesnom stanju prevezen u Urgentni centar, a kako TV Pančevo saznaje on je posle ukazivanja pomoći prebačen na Očnu kliniku. Na njega je pucao za sada nepoznati napadač iz neutvrđenih razloga. Nezvanično TV Pančevo saznaje da je Miloš Vidaković ranjen u nogu i glavu i da je navodno izgubio oko.

_________________
Prazan listić nije stav!
Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
Nazad na vrh Ići dole
Sneki
Beli Mag
Beli Mag
Sneki


Broj poruka : 5397
Localisation : Centar grada
Points : 6880
Datum upisa : 21.05.2007

Kriminal i Politika: Slucaj Saric Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric Icon_minitime7/17/2013, 20:57

citat ::
Posle odluke suda da mu se omogući odbrana sa slobode, Subotić spreman da otkrije ko mu je sve tražio pare; Iz Demokratske stranke tražili da im dan za dan uplati milion evra, koliko im je u tom trenutku bilo potrebno

Milo Djukanovixc je izgleda resio da potpuno upropasti DS.
Mnogo su mu se zamerili insistiranjem na srpskoj manjini u CG.
SNS za sada saradjuje s njim...

_________________
Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
Nazad na vrh Ići dole
Kobe Bryant
VIP
VIP
Kobe Bryant


Broj poruka : 2990
Godina : 47
Localisation : N.BGD
Points : 5556
Datum upisa : 22.05.2007

Kriminal i Politika: Slucaj Saric Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric Icon_minitime8/1/2013, 20:06

citat ::
Podgorica - Veće Višeg suda u Podgorici odbilo je kao neosnovanu žalbu branilaca Slobodana Šaranovića (74) iz Danilovgrada i Ratka Koljenšića (36) iz Nikšića na rešenje o određivanju ekstradicionog pritvora.

Advokati Nikola Medojević i Borivoje Đukanović su u žalbi naveli da Srbija nije ponudila nijedan dokaz protiv njihovih klijenata koje tereti za organizaciju ubistva i ubistvo Nikole Bojovića (39) u Beogradu 29. aprila.

Mediji spekulišu da je jedan od ključnih dokaza protiv osumnjičenih navodno njihova telefonska komunikacija.ajkula 

_________________
Najviše volim zakone koji nemaju kaznene odredbe, ti su najbolji!
Nazad na vrh Ići dole
Limited011
Old member
Old member
Limited011


Broj poruka : 2023
Points : 5444
Datum upisa : 07.05.2009

Kriminal i Politika: Slucaj Saric Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric Icon_minitime8/3/2013, 19:22

citat ::
Lider SNS ne krije da su ga iznervirale kritike Demokratske stranke na račun Vladinog plana.

- Vidim da nas kritikuju, čitam da nas ljudi iz vrha DS pljuju zato što hoćemo da modernizujemo i menjamo Srbiju. Izvinite, a šta je tu problem? Jel možda savetnici u Vladi treba da budu stručnjaci Aca Šapić ili Balša Božović? - kategoričan je Vučić


Dakle zna za klan montenegrina, Bozovic...

citat ::
Cane po povratku u Srbiju prvo posetio redakciju portala E-Novine, gde je urednik Petar Lukovic....

_________________
Henri Kisindžer: “Opasno je biti neprijatelj SAD-a, ali je pogubno biti i njen prijatelj.”
Nazad na vrh Ići dole
Limited011
Old member
Old member
Limited011


Broj poruka : 2023
Points : 5444
Datum upisa : 07.05.2009

Kriminal i Politika: Slucaj Saric Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric Icon_minitime8/16/2013, 06:41

„Вучић и Дачић су под Шарићевом контролом“

Члан председништва Демократског фронта (ДФ) Небојша Медојевић оптужио је премијера и првог потпредседника Владе Ивицу Дачића и Александра Вучића да штите одбеглог наркобоса Дарка Шарића.

Медојевић је оптужио челнике српске владе да су под утицајем мафије и да су, уз челнике црногорског режима, дио “балканске конфедерације организованог криминала”. Медојевић је упозорио да иза “балканске конфедерације” стоји контроверзни биснисмен Станко Суботић Цане.

„Промена власти у Србији довела је до обнављања утицаја балканске мафије и то непосредно преко Дачића, којег је Шарић уценио. Скидање са Интерполове потернице кључног играча за прање новца и скривање криминалних профита, Станка Суботића, најавило је повратак утицаја мафије на власт у Србији. Нагло отопљење односа влада Србије и Црне Горе је последица обнављања утицаја те криминалне организације. Вучић је више пута бучно најављивао хапшење Шарића у јуну ове године. Ево, стиже и септембар, а хапшења нема. Вучић се ућутао“, казао је Медојевић за “Вијести”.

Вучић је у мају за београдске медије изјавио да се озбиљно ради на хапшењу Шарића, појашњавајући да он не може бити сведок-сарадник у процесу против Насера Кељмендија.
Он је тада казао да на случају Шарић раде све српске и многе стране службе. Ипак, Медојевић тврди да београдски режим не жели праву борбу против криминала.

„Моје највеће разочарење је Вучић, који је показао недостатак државничке храбрости и визије и допустио да му мафија води Србију“.


_________________
Henri Kisindžer: “Opasno je biti neprijatelj SAD-a, ali je pogubno biti i njen prijatelj.”
Nazad na vrh Ići dole
Kobe Bryant
VIP
VIP
Kobe Bryant


Broj poruka : 2990
Godina : 47
Localisation : N.BGD
Points : 5556
Datum upisa : 22.05.2007

Kriminal i Politika: Slucaj Saric Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric Icon_minitime8/16/2013, 18:05

BEOGRAD - Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović izjavila je danas, povodom više izjava funkcionera crnogorskog Demokratskog fronta Nebojše Medojevića, da je njega plaćao zemunski klan i da bi bilo bolje da se ne bavi unutrašnjim pitanjima Srbije.

Na pitanje da prokomentariše nedavne napade Medojevića na SNS i predsednika stranke Aleksandra Vučića, ona je rekla: "Medojević? To je onaj čovek koga je plaćao zemunski klan i koji danas govori o SNS i predsedniku strane Aleksandru Vučiću? Bilo bi mu bolje da se bavi, na primer, Kombinatom aluminijuma u Podgorici i tužbama, odnosno ekonomskom situacijom u Crnoj Gori, nego unutrašnjim stvarima Srbije".

Kako je rekla, njeno pitanje za Medojevića bilo bi: "Je l vas i sada opet neko plaća?" Na pitanje novinara da objasni informaciju da je Medojevića plaćao zemunski klan, ona je odgovorila: "Mi imamo takve informacije. Ako bude reakcije, možemo da ih dokažemo."

Medojević je poslednjih dana u više navrata izjavljivao da je promena vlasti u Srbiji dovela do "obnavljanja uticaja balkanske mafije", i da srpski premijer i prvi potpredsednik vlade, Ivica Dačić i Aleksandar Vučić, štite odbeglog narkobosa Darka Šarića.

89 
Zorana se malo zaletela, udarila slava u glavu, neverovatno!
Biće zabavno pratiti!

Navodno je Medojević izjavio da će na čelo istetovirati Vučićevo ime ako mu Zorana, Zoka, dokaže vezu sa zemunskim klanom...
od 

_________________
Najviše volim zakone koji nemaju kaznene odredbe, ti su najbolji!
Nazad na vrh Ići dole
Momir
Old member
Old member
Momir


Broj poruka : 2056
Points : 5701
Datum upisa : 06.12.2008

Kriminal i Politika: Slucaj Saric Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric Icon_minitime8/28/2013, 18:05

Govoreći o slučaju odbeglog narko-bosa Darka Šarića, Vučić je priznao da je pogrešio kada je ranije govorio da će on biti uhapšen do polovine tekuće godine.

"U saradnji sa najmoćnijim svetskim službama radimo na privođenju gospodina Šarića. Gospodin Šarić je čovek na čijem smo hapšenju, privođenju, pravdi maksimalno posvećeni. Mi ćemo to završiti. Bio sam neiskusan kada sam rekao da to očekujem do kraja juna i više neću davati prognoze. Ne želim da otkrivam u kojoj je sve to fazi, ali sam već rekao da radimo sa najmoćnijim svetskim timovima, što je po sebi čvrsta garancija da će taj težak posao koji nam je i dužnost obaviti", rekao je Vučić.

Koordinator biroa službi bezbednosti odbacio je mogućnost da Šarića neko štiti i naveo da organe niko ne može da ometa, a da ostale priče njega ne interesuju.


_________________
“Cash combined with courage in a crisis is priceless.”
Nazad na vrh Ići dole
Maca
VIP
VIP
Maca


Broj poruka : 1859
Godina : 47
Localisation : Sombor
Points : 5139
Datum upisa : 28.05.2007

Kriminal i Politika: Slucaj Saric Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric Icon_minitime11/8/2013, 22:07

Pitanje: Kako uhapsiti Šarića?
Odgovor: Teško!

Zašto?
Pa Cane Subotić (finansirao kampanju SNS) je danas vidjen čovek u Srbiji, ima i svoj medij = E-Novine (Petar Luković, Pešćanik, ex-Vreme), a sve je vreme bio "dobar" sa Šarićem (dobro, tu se muvao i Marko Mišković).

Sad tu imamo i Mila Djukanovića, prijatelj Caneta i šefa Šarića, a ujedno i finansijera kampanje SNS - nije Toma Nikolić, odmah po izboru za predsednika otputovao u Podgoricu da se vidi s finansijerima, pa tek ili skoro u isto vreme u Moskvu kod Puutina!!
E, da bi u Podgorici poručio Srbima iz C.Gore da su oni Crnogorci i Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi da se "dogovori" oko svih sporova sa C.G Crkvom...

I sad vi meni recite, kako i kada će biti uhapšen Šarić?

_________________
Prestani da mrziš ako do sebe držiš !
Nazad na vrh Ići dole
philips1
Our family
Our  familyBroj poruka : 334
Points : 946
Datum upisa : 12.04.2012

Kriminal i Politika: Slucaj Saric Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric Icon_minitime1/11/2014, 18:19

KAKO JE BILO...
U aprilu 2009, naime, dva broda Miše Amerike, “Verti” i “Golden” uplovila su u teritorijalne vode Argentine. Njihova zvanična destinacija bio je San Lorenco, luka duboko u kopnu, uz reku Rio de la Plata na čijem samom ušću leži Buenos Ajres. U drugoj najvećoj agrentinskoj luci trebalo je da ukrcaju soju, ali su oba broda prvo doplovila u argentinske teritorijalne vode i tu se, na bezbednoj distanci, usidrila. Čekali su hrvatske i slovenačke saradnike.

Saradnici su, međutim, bespomoćno plutali nezgodnim ušćem Rio de la Plate uzalud pokušavajući da pokrenu motor svog gumenog čamca koji se u sred vožnje naprasno pokvario. Posada nekog drugog čamca bi možda pozvala obalsku stražu, ili lučku kapetaniju da ih izbavi. U ovom čamcu je, međutim, bilo 1.825 kilograma kokaina u vodonepropusnim torbama. Zvali su svog saradnika Anastazija Martinčića koji je na obali čekao izveštaj o obavljenom poslu i koji je, uostalom, i kupio čamac sa motorom koji ih je izdao u dosta nezgodnom trenutku. Martinčić je odmah stupio u akciju. Pozvao je šefa.

Njegov šef je bio Draško Vuković, sada svedok saradnik iz čijeg je sećanja tužilaštvo i saznalo sve o operaciji šverca kokaina. Vuković je odgovarao Draganu Dudiću zvanom Fric. Dragan je svog poslovnog partnera, Rodoljuba Radulovića, opisao Vukoviću i ostalima kao “privatnika koji ima jake firme”, pa je lako registrovati brodove na njega, a da ne bude sumnjivo. Darko Šarić je ostao još dublje u pozadini. Iz presretnutih telefonskih razgovora čije je delove tužilaštvo navelo u optužnici, vidi se da Rodoljub Radulović nije bio u direktnom kontaktu sa prvooptuženim Darkom Šarićem. Komunicirao je sa Željkom Vujanovićem, Šarićevim bratom od tetke, visoko pozicioniranim članom kriminalne grupe i višestruko optuženim za šverc kokaina.

Tako je, prema istrazi tužilaštva, Draško Vuković sa grupom krenuo u nabavku kokaina po Južnoj Americi, dok je sa svoje strane Rodoljub Radulović ugovarao transport soje iz Argentine u Španiju svojim brodovima. Jedini za koga dokazi i iskazi svedoka govore da je znao ko radi na oba posla bio je Fric. Fric je 2010. ubijen u Kotoru na glavnom trgu, dok je sedeo u kafiću sa prijateljem i ispijao kafu.

Draško Vuković svedoči da je kokain kupovan od kriminalnih grupa iz Kolumbije, Bolivije i Perua. Drogu su nabavljali tako što su, na osnovu dogovora sa prodavcima, automobil marke „Pasat“, u koji je bio ugrađen bunker, ostavljali na prethodno dogovoreno mesto. U bunker automobila prodavci su potom stavljali kokain, nakon čega je Šarićeva grupa preuzimala vozilo. “Pasat” sa skupim i ilegalnim tovarom su potom vozili do iznajmljenog stana u naselju Abasto u Buenos Ajresu, a kasnije do kuće u La Plati, glavnom gradu provincije Buenos Ajres. Tamo su drogu stavljali u plastičnu burad za vodu koju su zakopavali u zemlju. Organizaciju su vodili Crnogorci i Srbi. Hrvati i Slovenci su se bavili transportom i bili na najnižim pozicijama u strukturi grupe.

Na “Vertiju” su, usidrenim nadomak Argentine, kapetan Vasa Janičić i članovi posade od poverenja, koje je takođe regrutovao Fric, čekali gumeni čamac.

Čim ga je Anastazije Martinčić obavestio o kvaru motora, Draško Vuković je odjurio do drugog gumenog čamca sa Martinčićem, Borisom Labanom i Nenadom Novakovićem. Zaplovili su, ali jednostavno nisu mogli da ih nađu.

Argentinska policija se takođe spremala da zaplovi, ali prema “Goldenu” i “Vertiju”. Iako o tome ništa nisu znali, policajcima je išao na ruku defekt motora saradnika Draška Vukovića, koji ih je tražio po vodenom prostranstvu drugim čamcem.

Ipak ih je, posle više sati, pronašao. Vezali su čamac za svoj i odvukli ga do obale. Tu su žurno stali da pretovaraju kokain u automobile. U toj žurbi, negde su zaturili jednu torbu sa trideset kilograma kokaina. Odvezli su se nazad u kuću u La Plati. Naredne tri noći, ovog puta ispravnim čamcima, Vuković i ostali su ipak uspeli da doture do “Vertija” 1.795 kilograma kokaina. Uskoro je droga, skrivena u tankovima za vodu i naftu, plovila “Vertijem” ka San Lorencu da utovari soju, inače jedan od glavnih izvoznih proizvoda Argentine.

A tamo, argentinska policija je upala na brod dok je bio u luci San Lorenco. Pretresla ga je do poslednjeg šrafa i konopca. Ništa nisu pronašli jer su pretresli pogrešan brod. Upali su na “Golden”, a droga je bezbedno isplovila ka obalama Španije – na “Vertiju”.

Draško Vuković tvrdi da je imao informacije iz argentinske policije o planu da se brod presretne i zapleni, ali da se to nije dogodilo zbog neefikasnosti argentinskih operativaca. Tako je kokain neometano nastavio svoj put.

Nadomak Gibraltara i španske obale, ovog puta izgleda bez kvarova, kokain je pretovaren na ribarski čamac koji je sa vrednim “ulovom” otplovio ka kontinentu, širom kojeg će droga kasnije biti distribuirana. “Verti” je krenuo ka Grčkoj.

“A imaju li tamo”, pitao je Rodoljub Radulović kapetana Janičića u razgovoru presretnutom u maju 2009, “one kontrole što su imali u Grčkoj i dolje u Argentini”? Kada je “Verti” stigao u Grčku, utvrđeno je da postoji manjak u težini, budući da je skoro 2 tone kokaina već iskrcano sa broda. Zbog toga je vlasnik broda, Rodoljub Radulović, platio kaznu od 40.000 evra, ali se uopšte nije uznemirio, navodi se u optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal.
Nazad na vrh Ići dole
Roman Abramovich
Member
MemberBroj poruka : 676
Localisation : Zemun
Points : 1788
Datum upisa : 25.05.2007

Kriminal i Politika: Slucaj Saric Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric Icon_minitime2/19/2014, 14:24

Tadic ::
BEOGRAD - Progovorio dve godine posle silaska s vlasti.
Boris Tadić, bivši predsednik Srbije i Saveta za nacionalnu bezbednost, kazao je da narko-klan Darka Šarića nije kriminalno operisao u Srbiji, niti na Balkanu. On kaže da ne veruje da su ovde šarićevci napravili ni saobraćajni prekršaj, što je, kaže, najveća prepreka u hapšenju i procesuiranju narko-bosa i njegovih saradnika.

- Znate li šta je problem Šarića ili onih koje još možda nismo otkrili? Taj što oni nisu kriminalno operisali u Srbiji, niti na Balkanu - kazao je Tadić u emisiji „Ćirilica“, odgovarajući na pitanja da li je država pomagala Šarićima. Upitan da li su napravili neko krivično delo u Srbiji, makar se pogrešno parkirali, Tadić je kazao da veruje da nisu.

(Ne)obavešteni

- Stvar je u tome što su oni svoje kriminalne radnje izvodili na latinoameričkom i evropskom kontinentu. I naša policija, kao što znate, nema uopšte operativne sposobnosti da uvidi šta se dešava u Latinskoj Americi i u Evropi, sem kroz međunarodnu razmenu.

I mi smo upravo od onih koji su obavljali istrage na latinoameroičkom kontinentu i u Evropi dobili informaciju da na prostoru Balkana postoji jedna organizovana kriminalna grupa koja ovde ništa ne radi kriminalno, radi u svetu, u transportu kokaina i švercu kokaina. Mi tek tad ulazimo u operacije jer od nas to traže međunarodne bezbednosne institucije - američka DEA i britanska bezbednosna institucija. Ulazimo u početak operacije i tada se razmotava klupko - kazao je Tadić i dodao da to klupko tek treba da se razmota u sudskom procesu „jer kaže staro pravilo - niko nije kriv dok to sud ne dokaže“.

 kafa 
Nazad na vrh Ići dole
Smile
Old member
Old member
Smile


Broj poruka : 1620
Points : 4751
Datum upisa : 04.06.2008

Kriminal i Politika: Slucaj Saric Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric Icon_minitime2/19/2014, 20:00

A pranje para zaradjenih od droge (bez poreza) jel to nije kriminal?
Nazad na vrh Ići dole
Tenerife
VIP
VIP
Tenerife


Broj poruka : 739
Points : 2460
Datum upisa : 02.10.2013

Kriminal i Politika: Slucaj Saric Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric Icon_minitime3/18/2014, 07:29

He,he uhapsili Šarića:
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/450452/Uhapsen-Darko-Saric

_________________
Folk je narod, turbo je sistem ubrizgavanja goriva
pod pritiskom u cilindar motora sa unutrašnjim sagorevanjem

Turbo folk je gorenje naroda, svako pospešivanje tog sagorevanja
je turbo folk, razbuktavanje najnižih strasti kod homo sapiensa

Glasački listić koji omogućuje svakoj budali da ga ispravno popuni je turbo folk
Nazad na vrh Ići dole
Ars Vivendi
VIP
VIP
Ars Vivendi


Broj poruka : 2786
Points : 7944
Datum upisa : 21.01.2009

Kriminal i Politika: Slucaj Saric Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric Icon_minitime3/19/2014, 12:20

Šarić oprao četiri milijarde dolara u Srbiji

Prema nekim procenama, iz "biznisa" Darka Šarića i njegovog klana, koji godišnje donosi profit od milijardu dolara, minimum četiri milijarde oprano je u Srbiji,piše Danas.

Šarićevi poslovi, naročito u privatizaciji i sa kupljenim firmama, piše list, u velikoj meri su doprineli propasti domaće privrede i urušavanju državnog aparata, a cenu tog devastiranja i izgubljenih radnih mesta nije ni moguće utvrditi.

Spisak firmi preko kojih je Šarić radio u Srbiji gotovo da je nemoguće kompletirati, jer je na istom "poslu" imao desetak bliskih saradnika od kojih je svako formirao svoju mrežu. Prema podacima koji su objavljeni na zvaničnom sajtu Interpola, vrh Šarićeve piramide činile su tri firme osnovane u američkom gradu Delaver - Mateniko LLC, Durabilly LLC i Financial angels.

One se kao osnivači javljaju u oko 40 preduzeća, nekolicini klubova, hotela, čak i jednom vrtiću. Devet firmi je od tog broja osnovano u Crnoj Gori, dve u Rovinju (Hrvatska), jedna u Pragu (Češka) i čak 25 u Srbiji, od čega je 16 locirano u Vojvodini, gde se odvijao najveći deo Šarićevog biznisa.

Najpoznatija među firmama je konsultantska kuća Municipium S, koja se dalje javlja u vlasničkoj strukturi brojnih drugih preduzeća pod kontrolom tog dilera. U šemu se, potom, uključuju i mreže njegovih saradnika. Među njima, najpoznatiji su Stanko Subotić, zatim mreže Zorana Ćopića, Antuna Stanaja, Mileta Jerkovića.

Svako od njih u posao je uveo najmanje po tridesetak firmi, uglavnom organizovanih po piramidalnom modelu. U osnovi tih mreža bila su preduzeća kupljenja u privatizaciji, preko kojih se ubacivao prljavi novac u finansijske tokove. Obično je reč o firmama koje posluju sa "živim" parama, gde je nemoguće utvrditi koliki je stvarni dnevni pazar, poput poljoprivrednih, auto-prevozničkih, ugostiteljskih..._________________
Prazan listić nije stav!
Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
Nazad na vrh Ići dole
Big Mile
VIP
VIP
Big Mile


Broj poruka : 1658
Points : 6510
Datum upisa : 19.02.2011

Kriminal i Politika: Slucaj Saric Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric Icon_minitime3/19/2014, 13:28

Kad bi se stvarno htelo, sve bi se to moglo ispitati do najsitnijeg detalja, i onda sve koji su i u  najmanjem delu bili upetljani potrpati u zatvor po par godina, samo se bojim da nema trenutno dovoljno zatvorskih kapaciteta za celu  ovu bandu. kafa
Nazad na vrh Ići dole
Maca
VIP
VIP
Maca


Broj poruka : 1859
Godina : 47
Localisation : Sombor
Points : 5139
Datum upisa : 28.05.2007

Kriminal i Politika: Slucaj Saric Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric Icon_minitime3/20/2014, 18:33

Evo još jednog biznismena koji je "saradjivao" sa Šarićem, a tu je i neizbežni Antonić iz AGBN:

https://www.aikb.net/t9p47-invest-import-ad-beograd-inim#130471

_________________
Prestani da mrziš ako do sebe držiš !
Nazad na vrh Ići dole
Momir
Old member
Old member
Momir


Broj poruka : 2056
Points : 5701
Datum upisa : 06.12.2008

Kriminal i Politika: Slucaj Saric Empty
PočaljiNaslov: Re: Kriminal i Politika: Slucaj Saric   Kriminal i Politika: Slucaj Saric Icon_minitime3/25/2014, 22:54

Funkcioner policije Božo Đukić pucao sebi u glavu!

Postojala su saznanja da je Tomašević, koji je brinuo o bezbednosti sudija, tužilaca i političara, istovremeno organizovao obezbeđenje nekih Šarićevih klubova, kao i njega samog! Navodno, narko-bos je zauzvrat Tomaševiću opremio modernu teretanu i streljanu za pripadnike jedinice na čijem je čelu - kazao je svojevremeno izvor Kurira.

Tomašević je, osim toga, bio poznat i po tome što je „ispod cene“, za oko 200.000 evra, kupio velelepnu kuću sa bazenom koja je ranije pripadala Sredoju Šljukiću, vođi „zvezdarskog klana“, koji je ubijen 27. septembra 2002. godine.

_________________
“Cash combined with courage in a crisis is priceless.”
Nazad na vrh Ići dole
 
Kriminal i Politika: Slucaj Saric
Nazad na vrh 
Strana 1 od 2Idi na stranu : 1, 2  Sledeći
 Similar topics
-
» IZBORI 2012. - Za koga da glasam?
» Fmember moji stavovi o politici i ostalo...
» Ekonomska politika
»  Al Kapone zabavlja ekipu

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BELEX Club :: POLITIKA-
Skoči na: