| Test inteligencije | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
Greta VIP
Broj poruka : 1280 Localisation : Bgd Points : 3147 Datum upisa : 28.05.2007
| Naslov: Test inteligencije Pet Dec 18, 2009 10:13 pm | |
| Želim da vam skrenem pažnju na jednu prevaru koja se vrti po internetu poslednjih mesec dana - "Test inteligencije" - tako se zove. Reklamica se ponekad pojavljivala i ovde na forumu.
Prošlog meseca sam otišla na taj sajt da vidim o čemu se radi...
Da bi se počelo sa testiranjem prethodno mora da se registrujete, a registracija izgleda tako što sa svog mobilnog mora da se pošalje SMS na odredjeni br. telefona pa onda oni SMS-om odgovore i pošalju šifru za registraciju i onda se tako aktivira nalog.
Sam test je potpuno bezveze, poenta je u onome što se dogadjalo posle... Posle toga sam danima dobijala SMS poruke sa nekim bezveznim reklamama. Te reklame sam brisala da mi ne troše memoriju i nisam se mnogo obazirala na sve to....dok mi nije pre par dana stigao račun od Telenora :face:
Račun je bio uvećan za nekih 750 din. za koje uopšte nisam znala šta su U specifikaciji vodi se kao "Premium servisi". Nisam bila lenja, otišla sam do Telenora i oni su me pitali odmah da li sam igrala "Test inteligencije" na internetu - očito da nisam jedina koja se upecala na ovu glupu prevaru. Svaka od tih SMS poruka koje su mi oni slali tarifira se sa 150 dinara!
NARAVOUČENIJE: nemojte da proveravate svoju inteligenciju - bez obzira na osvojeni rezultat, na kraju će te sasvim sigurno ispasti glupi. :rendeer: _________________ Samo hrabri pobedjuju
| |
|
| |
Dexiv Old member
Broj poruka : 1297 Points : 2387 Datum upisa : 27.11.2008
| Naslov: Re: Test inteligencije Pet Dec 18, 2009 10:16 pm | |
| Eh, pa sta bismo mi da nam nije dobre vile ovog foruma, koja nas spasava od raznoraznih marifetluka? :)
Hvala, Greta! :flower: | |
|
| |
Ivan2211 VIP
Broj poruka : 419 Points : 885 Datum upisa : 31.05.2009
| Naslov: Re: Test inteligencije Pet Dec 18, 2009 10:21 pm | |
| http://www.nth.ch/Contact/Serbia
Mislim da je reč o ovoj kompaniji. Tetka je moja tako "prevarena" u Hrvatskoj. U suštini, kad im daš broj, sitnim slovima piše da se prijavljuješ da ti oni periodično šalju još neke gluposti i to jako dobro naplaćuju. Ima na nekim forumima o tome. Ona je to rešila tako što je otišla kod njih i rekli su joj da ukuca STOP SMART i tako se odjavi. Od tada nije imala problema... | |
|
| |
Greta VIP
Broj poruka : 1280 Localisation : Bgd Points : 3147 Datum upisa : 28.05.2007
| Naslov: Re: Test inteligencije Pet Dec 18, 2009 10:31 pm | |
| Da i meni su u Telenoru rekli da ukucam STOP i pošaljem na broj 7474
Pu,pu ...da kucnem u drvo! više mi ne stižu poruke :roll: _________________ Samo hrabri pobedjuju
| |
|
| |
pepsiman VIP
Broj poruka : 1774 Godina : 70 Localisation : Melenci_Banja Rusanda Points : 3428 Datum upisa : 05.01.2008
| Naslov: Re: Test inteligencije Sub Dec 19, 2009 10:36 am | |
| Greta svaka cast treba na vreme upozoriti ostale da ne nasedaju. :bounce:
Ima takvih jos sa SMS porukama. | |
|
| |
BosanacSarajevo Our family
Broj poruka : 191 Points : 935 Datum upisa : 05.01.2010
| Naslov: Re: Test inteligencije Uto Jan 05, 2010 9:44 pm | |
| pozdrav za PEPSIMENA :nek ostane idalje takav borac :za radnicka prava | |
|
| |
Kupi akcije VIP
Broj poruka : 427 Localisation : Belgrade Points : 752 Datum upisa : 09.06.2009
| Naslov: Re: Test inteligencije Uto Jan 05, 2010 10:03 pm | |
| i meni su isto tako poceli da salju poruke sa igrama i odjavio sam se sa porukicom na 7474, ali je poenta sto se ni na jedan od tih servisa nisam prijavio (bar ne svesno, mozda u nekakvom cudnom pijanstvu).. U Telenoru su mi rekli da ce zbog velikog broja prijava (meni su tarifirali ogroman broj poruka po 192 din.) sav taj novac refundirati, videcemo sta ce se desiti na kraju... | |
|
| |
Kupi akcije VIP
Broj poruka : 427 Localisation : Belgrade Points : 752 Datum upisa : 09.06.2009
| Naslov: Re: Test inteligencije Sre Jan 06, 2010 11:26 am | |
| Da pohvalim Telenor, upravo su mi refundirali sav novac koji su mi tarifirali na porukice... ko bi to ocekivao u zemlji Srbiji ? | |
|
| |
idss Just looking
Broj poruka : 2 Points : 2 Datum upisa : 20.03.2012
| Naslov: Re: Test inteligencije Uto Mar 20, 2012 1:50 pm | |
| Zar to nije klasična prevara i zar ne treba biti kaznjiva??? | |
|
| |
| Test inteligencije | |
|