BELEX Club
BELEX Club
BELEX Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BELEX Club

Ekonomski Forum
 
PrijemTABLEEventsPublicationsTražiRegistruj sePristupi
 

 Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !!

Ići dole 
+56
Fmember
Ars Vivendi
Limited011
Big Brle
Cicija
Jegulja
boban75
pepermint
Big Mile
Medax
Tenerife
Matthew Greenburgh
FatCat
Admin
Popaj
Maca
C R A Z Y
Smile
Dragot
Nikola
Roman Abramovich
MHE kila(H)WATacina
Dejana Todorovic
MORNAR
Pera Zdera
Boranija
Dmitar
Steve McQueen
Igi-bg
Momir
nemanjaRU
gogloee
Prokuplje
Sasa965
Aritmeticar
Zeljko
BoS
RobinHood
pepsiman
HUACHUMA
Lilihip
Teletrader
Josh
GogaAna
Vladulns
Greta
Drag65
Dragan
iki
Kobe Bryant
Sneki
Dinkic
Milos86
StefanMR
TitoPuente
Friz
60 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeći
AutorPoruka
Kobe Bryant
VIP
VIP
Kobe Bryant


Broj poruka : 2994
Godina : 47
Localisation : N.BGD
Points : 5562
Datum upisa : 22.05.2007

Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Empty
PočaljiNaslov: Re: Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !!   Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Icon_minitime12/13/2013, 19:52

Crazy mator ti je taj link, čak iz 2011. !

Neverovatne su sume o kojima se radi...
 kafa 
Nazad na vrh Ići dole
C R A Z Y
VIP
VIP
C R A Z Y


Broj poruka : 538
Points : 1953
Datum upisa : 19.03.2010

Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Empty
PočaljiNaslov: Re: Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !!   Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Icon_minitime12/14/2013, 00:16

Kobe, znam da je link iz 2011. Htedoh samo da vidite kako su dobijali zajmove ..

_________________
Jedna društvena zajednica postaće velika onog trenutka kada stari ljudi počnu da sade mladice drveća u čijem hladu nikada neće sedeti. (Grčka poslovica)
Nazad na vrh Ići dole
Maca
VIP
VIP
Maca


Broj poruka : 1861
Godina : 47
Localisation : Sombor
Points : 5149
Datum upisa : 28.05.2007

Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Empty
PočaljiNaslov: Re: Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !!   Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Icon_minitime12/14/2013, 00:41

Sneki ::
KAKVA BIOGRAFIJA  :cheers:

Mr  ZORAN ČIČAK

Rođen je 5. novembra 1961. godine u Beogradu (Srbija).

Trenutno se nalazi na funkciji predsednika Odbora direktora kompanije Argonauts Consultants Limited.

Završio je Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu (1985.) na kome je stekao zvanje magistra pravnih nauka (medjunarodno javno pravo) 1990. godine.

Od 1987. do 1991. obavljao je poslove urednika u Centru za idejni rad Saveza Socijalističke Omladine Beograda. Od 1992. do 1995. profesionalno je angažovan u političkom životu tadašnje Savezne Republike Jugoslavije, prvo kao potpredsednik Saveza komunista - Pokreta za Jugoslaviju u Srbiji, a zatim kao osnivač i član prve Direkcije Jugoslovenske levice (1994 – 1995).
Od 1994. do 2000. godine radi kao specijalni savetnik predsednika Beobanke AD Beograd za međunarodne odnose. U tom svojstvu učestvuje na godišnjim skupštinama Evropske banke za obnovu i razvoj (London, 1997) i Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke (Njujork, 1998), Evromediteranske finansijske konvencije (Valensija, 1998), Ekonomskog samita Ruske federacije (Sankt Petersburg, 1998), Evropskog kongresa banaka (Frankfurt, 1996 – 1998), itd.

Od 2001. do 2003. godine obavlja dužnost generalnog direktora kompanije Euro-Balkan Enterprise, Beograd.

Za predsednika Odbora direktora kompanije Argonauts Consultants Limited, (Nikozija, Kipar) imenovan je odlukom akcionara 30. januara 2004. godine.

Od 6. aprila 2004. obavlja dužnost generalnog direktora privrednog društva Euro-Balkan Corporation, Beograd.

Član je Upravnog odbora „Krušik Akumulatori“ a.d. od privatizacije kompanije sredinom 2007. godine.

http://www.krusikak.co.rs/onama/menadzment/07_zoran_c.html

NAGRADNO PITANJE GLASI:
 S čijim parama je osnovana firma Argonauts Consultants Limited, (Nikozija, Kipar)
i ko je vlasnik...


:D  :D

.
https://www.aikb.net/t496-poznate-lienosti-na-belex-u

O Čičku je Sneki pisala još Sub Jun 28, 2008.
Samo je bilo pitanje dana.....
 police 

_________________
Prestani da mrziš ako do sebe držiš !
Nazad na vrh Ići dole
Boranija
Old member
Old memberBroj poruka : 2181
Points : 6044
Datum upisa : 25.07.2010

Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Empty
PočaljiNaslov: Re: Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !!   Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Icon_minitime12/16/2013, 07:37

citat ::

Mart 2007.
"KRUŠIKOVA" fabrika akumulatora dobila je za gazdu Zorana Čička, čoveka iz najužeg osnivačkog jezgra JUL. Vreme JUL-a je otišlo u nepovrat srpske istorije, a Zoran Čičak je od druga tranzicionirao u gospodina: ima kompaniju "Euro Balkan korporejšn", koja već nekoliko godina vrlo uspešno pruža savetničke usluge inostranim investitorima u Srbiji.
"Krušik akumulatori" su, kaže Čičak, prva kompanija koju su kupili, on i jedan, kako ističe, britanski državljanin sa kojim deli suvlasništvo u "Euro Balkan korporejšnu". U Agenciji za privredne registre kao osnivač "Euro Balkan korporejšna" se vodi, međutim, kiparska firma "Argonauts consultants luimitid", a Zoran Čičak je upisan samo kao direktor "Euro Balkan korporejšna".
Na aukciji, u četvrtak u Agenciji za privatizaciju, Čičak je lično licitirao za "Krušik akumulatore". Nadmetanje, bila su još dva kandidata, je krenulo sa 37,9 miliona dinara, a okončano Čičkovom pobedom na ceni od 57 miliona dinara. Celu tu sumu Čičak, odnosno firma "Euro Balkan korporejšn" će da uplati tokom iduće nedelje.
Ovakav ishod prodaje "Krušik akumulatora" radnici ovog preduzeća, koji su bili pristigli u priličnom broju, su propratili sa, najblaže, rečeno zabezeknutošću. Očekivali su, kažu, da će se pojaviti nemačka kompanija "Varta", a srigao im JUL. Od "Varte" su, kažu, u poslednjem trenutku dobili obaveštenje da odustaju. Za Čička nikakvih najava nisu imali.

_________________
Kad ima love za šljam, ima da bude i za mene!!
Nazad na vrh Ići dole
Ars Vivendi
VIP
VIP
Ars Vivendi


Broj poruka : 2798
Points : 7974
Datum upisa : 21.01.2009

Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Empty
PočaljiNaslov: Re: Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !!   Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Icon_minitime12/24/2013, 14:24

Nelt transformisan u Nelt Grupu

Nakon 20 godina poslovanja i rasta, kako u oblastima poslovanja, tako i geografski, sve kompanije sa predznakom Nelt postale su deo nove, moderne organizacije - Nelt Grupe.

„Kreiranje Nelt Grupe je strateška odluka kojom idemo u susret izazovima. Ovom sinergijom znanja i iskustva želimo da ostvarimo značajniju poziciju na tržištu, ali i da osiguramo dugoročnu stabilnost postojećih poslovnih operacija. Svesni stalnih promena na teritorijama na kojima poslujemo, prilagođavamo se sa ciljem unapređenja kompanijske konkurentnosti. Poverenje koje smo zaslužili u proteklim godinama doživljavamo kao obavezu da zajednički napredujemo i budemo efikasniji u narednom periodu“ istakao je Miloš Jelić, izvršni direktor Nelt Grupe.

Strateško i izvršno telo Nelt Grupe predstavljaće uprava Grupe koja će upravljati diversifikovanim poslovnim portfoliom svih kompanija. Sa ciljem centralizovanja procesa, ali i održanja fleksibilnosti u tržišnom nastupu, kompanija se odlučila da članovi uprave Grupe i novi direktori budu dosadašnji menadžeri ključnih biznis sektora i generalni menadžeri kompanija Grupe: Nelt Co Srbija, Nelt BiH, Neregelia Crna Gora, Nelt ST Makedonija, Nelt Angola, Nelt Zambia, Nelt Mozambik, Neoplanta i Javna skladišta Srbije.

Za izvršnog direktora Grupe postavljen je Miloš Jelić, a na mesto izvršnog direktora Nelt Co došao je Boris Mačak, koji je prethodnih šest godina bio na funkciji generalnog menadžera Neoplante.


_________________
Prazan listić nije stav!
Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
Nazad na vrh Ići dole
Maca
VIP
VIP
Maca


Broj poruka : 1861
Godina : 47
Localisation : Sombor
Points : 5149
Datum upisa : 28.05.2007

Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Empty
PočaljiNaslov: Re: Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !!   Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Icon_minitime12/26/2013, 01:38

Interkomerc potapa privredu

Razgovori o sudbini ovog spoljnotrgovinskog preduzeća, prema saznanjima "Privrednog pregleda", podignuti su na najviši nivo, jer u sistemu i oko njega je desetak hiljada radnika i nekoliko hiljada zemljoradnika, ogromni izvozni poslovi, a u problemima je i dvadesetak domaćih banaka.

Rešenjem Agencije za privredne registre, 24. aprila 2007. "Interkomerc" je registrovan kao zatvoreno akcionarsko društvo, čime je nakon više od 10 godina okončana privatizacija. Ceo privatizacioni aranžman vodio je Goran Perčević, do tada poznatiji kao istaknuti socijalista, koji i zvanično postaje prvi čovek i vlasnik najvećeg dela "Interkomerca".
Naime, Perčevićevo ime se dovodi u vezu sa vlasničkim odnosima, posredno ili neposredno, kod gotovo svih akcionara-pravnih lica.

Goran Perčević rođen je 1965. u Beogradu, gde je završio osnovnu i srednju pravno-birotehničku školu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu, na smeru međunarodnog prava. Bio je i na poslediplomskim studijama. Karijeru je počeo kao asistent na Pravnom fakultetu. U politici se našao posle Osme sednice Centralnog komiteta Saveza komunista Srbije. Bio je osnivač i predsednik Mladih socijalista Srbije. Potom je bio i potpredsednik Socijalističke partije Srbije, predsednik zakonodavno-pravne komisije u Skupštini Savezne Republike Jugoslavije, potpredsednik Interparlamentarne unije. Bio je i član Izvršnog odbora u SPS-u, predsednik teorijskog saveta i koordinator za pravni sistem i međunarodnu saradnju i odnose sa stranim partijama. Najčešće je nastupao u tandemu sa sadašnjim premijerom Ivicom Dačićem. Istovremeno, bio je glavni i odgovorni urednik teorijskog časopisa "Smisao". Onda se iznenada, neki kažu, jer se posle Dejtona našao na pogrešnom koloseku, zajedno sa mentorom, akademikom Mihailom Markovićem, povukao iz politike i posvetio biznisu. Iza sebe ima dva braka. U drugom je sa Ikonijom Voštinić, novinarkom sa RTS-a.

_________________
Prestani da mrziš ako do sebe držiš !
Nazad na vrh Ići dole
Kobe Bryant
VIP
VIP
Kobe Bryant


Broj poruka : 2994
Godina : 47
Localisation : N.BGD
Points : 5562
Datum upisa : 22.05.2007

Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Empty
PočaljiNaslov: Re: Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !!   Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Icon_minitime12/28/2013, 02:14

Beograd - U četvrtak je advokat beogradske firme Interkomerc podneo Privrednom sudu unapred pripremljeni plan reorganizacije, a advokat beogradske Beohemije doo isti predlog je Privrednom sudu podneo za tu firmu i zemunsku Dahliu.

Interkomerc i Beohemija su vlasnički povezane firme, a zajedno sa nizom drugih povezanih firmi više od dva meseca su u blokadi ukupno teškoj više od 100 miliona evra. Već su određene postupajuće sudije Privrednog suda u ovim predmetima koje bi trebalo da odluče o uvođenju privremenih mera kojima bi poslovanje firmi bilo zaštićeno od blokade i imenovani privremeni stečajni upravnici. Pošto su rokovi za odlučivanje u ovim stvarima dugi, očekuje se da ceo postupak odlučivanja o odobravanju plana reorganizacije bude okončan za oko dva meseca. Pretpostavlja se da u tom roku neće biti usvojene izmene Zakona o stečaju.

Poznavaoci zakonodavstva koje reguliše situacije u kakvoj su sada ove dve firme i sa njima povezana lica ocenjuju da će Beohemija i Interkomerc podnošenjem planova za reorganizaciju izbeći primenu najavljenih izmena Zakona o stečaju kojima je predviđeno da se u jedinstvenu stečajnu masu uključuju sva povezana pravna lica, a njihove međusobne obaveze i potraživanja poništavaju. S obzirom na mrežu koju su širom Srbije stvorili Interkomerc i Beohemija, izbegavanje najavljenih izmena Zakona o stečaju ne samo da je zgodno za te dve firme nego i za mnoge druge. "Ko zna šta bi sve bilo zahvaćeno i šta bi se sve otkrilo"; kaže jedan stečajni upravnik.

I pored blokiranog računa, proizvodnja u beogradskoj Beohemiji nije stala. Bivši generalni direktor PKB korporacije i bivši direktor Delta Maxi Srbija Rajko Mandić je početkom novembra prošle godine, a pošto je račun beogradske firme Beohemija doo u oktobru blokiran, postavljen za direktora Beohemije poslovni sistemi doo.
On kaže da su radnicima juče isplaćene plate za oktobar. "Moj zadatak je konsalting i menadžment, situacija je prilično napeta, a ja to treba da dovedem u red i izvedem firmu na pravi put." U izjavi za list Danas Mandić nije želeo da kaže od koga je dobio taj zadatak i ko ga je na tu funkciju postavio. Prema ranijim informacijama, na to mesto su ga postavile poslovne banke.
Mandić podvlači da Beohemija doo "ima dobar proizvodni program i proizvode dobro pozicionirane na tržištu". U Beohemiji doo je postavljen novi menadžerski tim uključujući i novog finansijskog direktora. Suvlasnik i dosadašnji direktor Željko Žunić je predsednik Nadzornog odbora.

Za razliku od računa same Beohemije i niza sa njom povezanih firmi, koji su blokirani za desetine miliona evra, račun Beohemije poslovni sistemi nije blokiran i ceo sistem očito preko tog računa posluje. "Beohemija poslovni sistemi je formirana kao holding za konsalting i menadžment i dosad nije imala promet ni sa bankama niti komercijalne odnose sa drugim ili trećim licima. Potpuno je čista firma", objašnjava Mandić činjenicu da račun ove firme nije blokiran.

Na pitanje da li su odnosi Beohemije i Interkomerca deo problema koji bi on trebalo da reši, Mandić kaže: "Ja nemam taj zadatak".

_________________
Najviše volim zakone koji nemaju kaznene odredbe, ti su najbolji!
Nazad na vrh Ići dole
Smile
Old member
Old member
Smile


Broj poruka : 1631
Points : 4774
Datum upisa : 04.06.2008

Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Empty
PočaljiNaslov: Re: Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !!   Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Icon_minitime2/19/2014, 20:35

Nazad na vrh Ići dole
Roman Abramovich
Member
MemberBroj poruka : 680
Localisation : Zemun
Points : 1792
Datum upisa : 25.05.2007

Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Empty
PočaljiNaslov: Re: Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !!   Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Icon_minitime2/25/2014, 18:22

NOVI SAD - Zaradio milione po ustaljenom scenariju.
Grupa bivših radnika novosadske fabrike kablova „Novkabel“, nekad najprofitabilnije firme u celoj Vojvodini, zatražila je od državnog vrha da preispita privatizaciju ovog industrijskog giganta.

Ništa od investiranja

U pismu upućenom predsedniku Vlade Ivici Dačiću, prvom potpredsedniku Aleksandru Vučiću, agencijama za borbu protiv korupcije i privatizaciju i gradonačelniku Milošu Vučeviću bivši radnici podsećaju da je 2009.

„Novkabel“ prodat „Ist pointu“, tada u vlasništvu Zorana Drakulića, za svega 101.514 evra. Radnici napominju i da je, prodajući imovinu firme, zaradio višestruko više.
- Realna cena bila je oko 150 miliona evra. Čak je i procena konsultantske kuće od 3,8 do 5,7 miliona evra bila veća od prodajne cene. Pored toga, „Ist point“ nije ispoštovao ni ugovorene obaveze kad je reč o investiranju u „Novkabel“. U prvoj godini je trebalo da investira četiri miliona evra, ali je uz dozvolu Agencije za privatizaciju ta suma smanjena na dva miliona, što je navodno investirano kroz repromaterijal, čime je direktno prekršen Ugovor o prodaji - kažu radnici.

Oni dalje navode da je u drugoj godini investicija vredna 2,8 miliona evra predstavljena kao nabavka revitalizovane linije za proizvodnju bakarne žice.

Traže pomoć Vlade

- Takvih mašina je u „Novkabelu“ bilo na desetine, pa je opet preduzeće prodato za svega 101.514 evra. Ni investiciju za treću godinu, u kojoj je trebalo da se uloži 2,6 miliona evra, nisu ispunili - kažu ogorčeni radnici i navode da je vlasnik preduzeća imao pomoć i prethodne uprave i rukovodstva reprezentativnog sindikata.

Dodaju da je očigledno da su pojedini učesnici u postupku privatizacije, a i kasnije, bili korumpirani, te očekuju od Vlade Srbije da preispita ovu privatizaciju i raskine ugovor o prodaji. „Novkabel“ je u vlasništvu Drakulića bio sve do 2012. godine, kada su „Ist point“ kupila dva američka investiciona fonda - Rikonstrakšn kapital 2 i Darbi Konvrdžing Jurop Mezanin. Do zaključenja broja niko od menadžera kompanije nije poslao odgovor iako su saopštili da će to učiniti.

Šta je kupljeno za 101.514 evra

♦ više od 43 hektara građevinskog zemljišta
♦ više od 10 hektara proizvodnih hala
♦ oko 500 proizvodnih mašina
♦ fabrika „Javor“ u Kisaču
♦ „Mašinogradnja“
♦ restoran i FK Kabel na Limanu

Prodali sve što su mogli

Radnici tvrde da je pre privatizacije bilo više od 1.000 zaposlenih, a sad ih je manje od 600. U najbolje vreme, „Novkabel“ je imao više od 5.000 radnika.
- Na otpuštanje radnika direktno je uticalo to što je Drakulić prodao ukupno 180 mašina za svega 400.000 evra iako vrede mnogo više. Drakulić je prodao i opremu fabrike „Metalna užad“ za 250.000 evra kako bi navodno isplatio otpremnine radnicima. Fabriku „Metalurgija“ prodao je „strateškom“ partneru - Valjaonici bakra iz Sevojna, dakle svojoj firmi, za 53 miliona dinara - kažu radnici.

 police
Nazad na vrh Ići dole
Limited011
Old member
Old member
Limited011


Broj poruka : 2038
Points : 5464
Datum upisa : 07.05.2009

Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Empty
PočaljiNaslov: Re: Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !!   Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Icon_minitime3/5/2014, 21:50

Subotica - Оsnovno tužilaštvo u Subotici pripremilo je tužbu povodom sumnji na nezakonitosti prilikom prodaje Agrokombinata, a direktno prozvani su agencija za veštačenje, koja je uradila procenu vrednosti Kombinata, direktor Agrokombinata Zoran Branković, stečajni upravnik Šandor Šomođi i kupac, odnosno firma Matijević, saopštio je predstavnik malih akcionara Josip Ivanković.

Agrokombinat je nakon dve godine stečaja, od 2004. do 2006. godine, i šest godina u statusu reorganizacije, definitivno prodat 2012. godine za ukupno 763,828.412 dinara, dok mali akcionari tvrde da njihova firma realno vredi bar 2,5 miliona evra više. Oni su na osnovu prikupljenih dokaza o nepravilnostima i tokom stečaja i tokom reorganizacije, podneli krivičnu prijavu protiv odgovornih lica još 2009. godine, i kako kažu, upravo je ta krivična prijava bila polazište Osnovnog tužilaštva da konačno pokrene i tužbu.

Maliakcionari tvrde da je procena i vrednosti pratećih objekata u Agrokombinatu manja od njihove realne cene, a da je posebno umanjena cena zemljišta.

"Zemljište je prodavano po 3.700 evra za III klasu, odnosno 4.500 evra za drugu klasu, dok se danas zemljište čak i lošijeg kvaliteta u subotičkom ataru prodaje za oko 10 hiljada evra po hektaru. Mi smo to predočili stečajnom sudiji Iloni Stajić, ali je ona rekla da je cena u redu", navodi Ivanković.

On ističe da su u toj proceni navedeni neshvatljivo veliki troškovi stečaja, i iznose čak devet miliona evra. Inače, prema prvom planu reorganizacije, stečajnom upravniku je bio namenjen honorar od 540.000 evra, a u drugom od 109.000 evra, ali akcionari nemaju podatak koliko je za taj angažman novca isplaćeno.

Praktično sve ostale obaveze koje je Kombinat imao manje su od troškova stečaja. Mali akcionari očekuju da se istraže sve činjenice oko prodaje i ostalih delova kombinata, poput silosa koji je kupila Viktorija grupa, ali i ukupni prinosi, koji u stvari nisu ni uneti kao kapital preduzeća.

_________________
Henri Kisindžer: “Opasno je biti neprijatelj SAD-a, ali je pogubno biti i njen prijatelj.”
Nazad na vrh Ići dole
Smile
Old member
Old member
Smile


Broj poruka : 1631
Points : 4774
Datum upisa : 04.06.2008

Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Empty
PočaljiNaslov: Re: Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !!   Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Icon_minitime3/7/2014, 10:57

Gorana Perčevića, njeni su ukupni dugovi oko 208,8 milijardi dinara, što je oko 200 miliona evra. Od te sume na neobezbeđene poverioce otpada čak 15,28 milijardi dinara i u planu se podvlači da „su usaglašavanja još u toku pa se očekuju korekcije u smislu smanjenja iznosa obaveza prema dobavljačima i kooperantima“.

Planom je predviđeno da pre početka njegove primene budu u potpunosti namireni zaposleni i država za obaveze prispele u poslednja tri meseca pre pravljenja plana reorganizacije, tako da ovi poverioci neće glasati o planu. Razlučnim poveriocima, odnosno poveriocima iz klase 1, ponuđen je reprogram duga na rok od sedam godina, s tim što bi godinu dana trajao grejs period tokom koga bi glavnica mirovala a kamate bile plaćane mesečno. Reprogram bi, ako se poverioci slože, bio izvršen po kamati koja je zbir tromesečnog euribora plus tri odsto na godišnjem nivou. Za poverioce čije je potraživanje obezbeđeno zalogom na imovinu trećih lica predviđeno je da reprogram duga traje jedan plus sedam godina, sa godinu dana grejs perioda uz mirovanje duga i plaćanje kamata. Reprogram duga bi se izvršio po kamati u visini tromesečnog euribora plus tri odsto na godišnjem nivou. Dugovi bi bili izraženi u evrima na dan početka primene plana reorganizacije, ukoliko on bude usvojen.

Napred pomenuti dobavljači i kooperanti se verovatno ne bi složili, ali za javnost je izgleda najzanimljivije pitanje o visini potraživanja pojedinih banaka prema Interkomercu. U planu reorganizacije se kao uslovna potraživanja (dakle još nedospela ili nepotvrđena) navode potraživanja prema 15 banaka, za koja se nudi reprogram po napred navedenim uslovima. Prema toj listi Interkomerc bankama duguje 3,786 milijardi dinara i najveći poverilac mu je Prvi faktor faktoring doo - po osnovu ugovora o faktoringu taj poverilac potražuje oko 1,9 milijardi dinara ili oko 19 miliona evra. Zatim sledi Hipo banka sa 445,8 miliona dinara, pa AIK banka sa 278,589 miliona dinara, pa Sberbanka sa 223,755 miliona dinara, pa Srpska banka sa 179,826 miliona dinara. Nova agrobanka na ime datih garancija potražuje oko 150 miliona dinara. Preko 100 miliona dinara potražuje i Credi banka (119,557 miliona) , a Intesa banka je na spisku sa potraživanjem od tačno 100 miliona dinara. Potraživanja manja od milion evra imaju Vojvođanska banka (91 milion dinara), Dunav banka na ime garancija (79,6 miliona), Sosijete ženeral (74,657 miliona), Poštanska (62 miliona), Eurobank EFG , po osnovu neiskorišćenog limita po faktoringu, 30 miliona, Komercijalna banka 20 miliona i Jubmes banka 18 miliona dinara. Ovo su, dakle, uslovna potraživanja, pa se može pretpostaviti da banke potražuju od Interkomerca više.

Otkako je na predlog Interkomerca 26. decembra pokrenut predstečajni postupak na osnovu ponuđenog plana reorganizacije, sudu je dostavljeno više od 70 podnesaka među kojima su i podnesci Alfa banke, Unikredit banke, A faktora, KBM banke, koje se ne nalaze na napred citiranom spisku.

Plan reorganizacije predložen je i za Koteks iz Surčina, sa Interkomercom povezanu firmu, koja je u međuvremenu prešla u većinsko vlasništvo Interkomerca od preko 99 odsto. Pre uvođenja predstečajnog postupka, računi te dve firme bili su blokirani za iznos od 6,86 milijardi odnosno 3,476 milijarde dinara.
Nazad na vrh Ići dole
Smile
Old member
Old member
Smile


Broj poruka : 1631
Points : 4774
Datum upisa : 04.06.2008

Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Empty
PočaljiNaslov: Re: Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !!   Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Icon_minitime3/11/2014, 19:58

Izborno zalaganje Mlađana Dinkića, URS, da srpskim osnovcima obezbedi besplatnu užinu i posebno po jednu jabuku pride kao dodatak, kako bi i naši poljoprivrednici zaradili, nametnulo je logično pitanje ko su proizvođači koji bi, osim đaka, od Dinkićeve ideje profitirali?!

Slučajno ili ne, tek najveći proizvođači jabuka u našoj zemlji su „Delta agrar“ iz holdinga Miroslava Miškovića i „Rudnap agrar“ iz grupe iza koje stoji Vojin Lazarević.

Ukoliko bi se usvojio Dinkićev predlog da država osnovcima obezbedi besplatnu užinu i po jabuku kao dodatak užini, ove dve kompanije bi od toga svakako imale koristi kao najznačajniji poljoprivredni proizvođači u zemlji!

Treći po redu proizvođač jabuka u Srbiji PIK „Južni Banata“, ali koja „po količinama, tehnologiji i kvalitetu ne može da priđe Miškovićevoj i Lazarevićevoj firmi.

„Delta agrar“ i „Rudnap agrar“ su izvoznici jabuka, pre svega u Rusiju. Izvoze se, međutim, jabuke prve i ekstra kase, dok one slabijeg kvaliteta mahom završavaju u preradi ili se plasiraju na domaće tržište.

Nazad na vrh Ići dole
Smile
Old member
Old member
Smile


Broj poruka : 1631
Points : 4774
Datum upisa : 04.06.2008

Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Empty
PočaljiNaslov: Re: Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !!   Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Icon_minitime4/3/2014, 02:46

Najviše zahteva za uvođenje predstečajnog postupka podneto je Privrednom sudu u Beogradu, čak 32, od čega je u 20 predmeta odobren plan reorganizacije, dok se kod njih 12 čekaju ročišta. Za sada, niko nije odbijen.

Kod tog suda je i najviše zvučnih imena kompanija koje su se doskoro predstavljale kao veliki privredni sistemi. Među zahtevima su Luka Beograd, Interkomerc, Beohemija i Unifarm, Veterinarski zavod, Imes, ITM grupa, Bomeks, Gemaks, Asprom, Caričin grad...

Od ukupno 43 milijarde dinara koliko samo bankama duguju preduzeća koja su podnela zahtev za predstečaj, a on još nije usvojen, najzaduženiji je Interkomerc koji, sa svojim firmama duguje oko 11 milijardi.

Veliki dug imaju zbirno i četiri preduzeća u vlasništvu ne mnogo poznatog Dejana Babića - ITH, Unifarm, Unifarm Medicom i Toza Marković, koja su u blokadi za iznos od oko sedam milijardi dinara.

Sledi Beohemija sa ukupnim dugom po kreditima od 4,5 milijardi, potom Veterinarski zavod Zemun Dragana Đurića, koji sa matičnom Zekstrom i privatizovanom Optikom ima blokadu od preko dve milijarde.

Najveći deo tih preduzeća drže ljudi koji su u nekom trenutku bili tranzicioni dobitnici, koji su imali dobar biznis, koristili brojne državne privilegije. Uglavnom su se obogatili na uvozu, jakom dinaru, trgovini, koristili sve moguće pogodnosti koje je država davala od jeftinih kredita, zajmova za likvidnost...

Oni su stajali u redu kod Fonda za razvoj, kod banaka. To su preduzeća koja su se prefinansirala, odnosno raširili delatnost da više ne mogu to da isfinansiraju, kaže za Danas profesor Ekonomskog fakulteta Ljubodrag Savić.
Nazad na vrh Ići dole
Friz
VIP
VIP
Friz


Broj poruka : 1684
Godina : 53
Points : 2978
Datum upisa : 16.12.2007

Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Empty
PočaljiNaslov: Re: Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !!   Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Icon_minitime4/10/2014, 23:51

Lazarević sa Arapima izvozi u svet

Ne prodajem srpsku zemlju, već samo domaću pamet, kaže vlasnik kompanije Rudnap Vojin Lazarević, govoreći o nedavnom partnerstvu sa Al Dahrom, koja ovim Ugovorom postaje vlasnik 51 odsto Rudnap agrara.

Govoreći o saradnji sa Al Dahrom, Lazarević je za Novosti rekao da je ugovoreno zajedničko ulaganje u proizvodnju jabuka, da će izvoziti ne samo na rusko tržište, već i zemlje Zaliva.

Međutim, on ne želi da otkriva kolika je vrednost ugovora kojim je Al Dahra postala većinski vlasnik Rudnap agrara.

Nisam prodao svoju kompaniju, već je reč o zajedničkom ulaganju sa jednim od svetskih lidera u agrobiznisu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ova saradnja je nedavno dobila i „zeleno svetlo“ Komisije za zaštitu konkurencije. Al Dahra je došla u Srbiju, ovo je prvi, a nadam se ne i jedini njihov posao u našoj zemlji. Zajednički ćemo upravljati na oko 500 hektara zemlje, koja je mahom pod voćnjacima.

Prema njegovim rečima, partneri imaju velike ambicije. Osim snabdevanja domaćeg tržišta, plasiraće proizvode širom sveta. Zajedno ćemo krenuti u snažniju proizvodnju jabuka. Iz Srbije ćemo izvoziti ne samo na rusko tržište, već i u zemlje Zaliva.

Nama je vrlo važno rusko tržište jer njihova godišnja potreba za uvozom jabuka meri se sa oko dva miliona tona. A uvoz iz naše zemlje je dosad bio svega pet odsto.

Kako kaže Lazarević, cilj Rudnap agrara je sigurnost snabdevanja, ali i bezbednost hrane, gde je najvažnije kontrolisano korišćenje sredstava za zaštitu bilja.

Al Dahra je, tvrdi Lazarević, prošle godine imala izvoz vredan gotovo milijardu dolara. Poseduje fabrike gotovo na svim kontinentima. Voće, povrće i žitarice proizvodi i u Emiratima.

_________________
All we need is love
Nazad na vrh Ići dole
MORNAR
VIP
VIP
MORNAR


Broj poruka : 708
Points : 1923
Datum upisa : 28.01.2010

Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Empty
PočaljiNaslov: Re: Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !!   Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Icon_minitime5/8/2014, 22:11

Vučić sa 200 privrednika, poziv će dobiti samo oni koji plaćaju porez

Kriterijum za poziv na sastanak sa Aleksandrom Vučićem je visina svih plaćenih poreza, broj zaposlenih i da firma ne duguje za porez. Zbog ovakvih kriterijuma, sastanku neće prisustvovali dobar broj biznismena koji su u javnosti poznati kao uspešni. S druge strane, ovo će biti prvi susret Vučića i sa Miodragom Kostićem, vlasnikom AIK banke, ali i sa predstavnicima „Delta holdinga“ Miroslava Miškovića, čije će tri firme - „Juhor“, „Delta agrar“ i „Delta DMD“ - biti pozvane na ovaj skup.

Sastanak će u ponedeljak biti organizovan u Palati Srbije na Novom Beogradu, počinje u 13 sati, i najverovatnije će trajati do kasno u noć. Vučić će prvo razgovarati sa predstavnicima banaka i osiguravajućih grupa, zatim sa stranim investitorima koji su, prema našim podacima, ubedljivo veći poreski obveznici od domaćih kompanija. Treći sastanak biće sa predstavnicima građevinskog sektora i, na kraju, sa ostalim domaćim biznismenima - kažu u kabinetu premijera.
Nazad na vrh Ići dole
Limited011
Old member
Old member
Limited011


Broj poruka : 2038
Points : 5464
Datum upisa : 07.05.2009

Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Empty
PočaljiNaslov: Re: Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !!   Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Icon_minitime5/11/2014, 02:34

Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 200z0_ranko_socanac

RANKO SOČANAC
NELT CO
direktor
Godina rođenja:1964
Ranko Sočanac je rodjen 1964. u Kraljevu.
Privatnim biznisom počinje da se bavi 1992, kada sa Nebojšom Šaponjićem, svojim prijateljem i sadašnjim partnerom, osniva Nelt, kompaniju koja se bavi trgovinom i veleprodajom.
Nelt je, tokom 20 godina trajanja postao standard za distrbucijuu Srbiji i regionu, godinama servisirajući najveće svetske kompanije kao štosu: P&G, Kraft foods, Wrigley, SC Johnson, DrOetker, itd. U sastavu Nelt grupe, danas posluju i kompanije Neoplanta - Fabrika mesa Novi Sad, Corner Shop - lanac od 95 maloprodajnih objekata "convenience store" tipa i Javna skladišta Srbije.
Nelt je godinama aktivan u regionu kroz svoje kompanije u Makedoniji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, a od 2010 je prisutan i na tržištu Afrike, gde kao zvanični distributer P&G, ima kompanije u Angoli, Zambiji i Mozambiku sa operacijama u Zimbabveu i Malaviju. Sa preko 3000 zaposlenih, 100 principala, 900 vozila, 115 000 m2 poslovnog i magacinskog prostora i godišnjim prometom od preko 400 M EUR, Nelt je danas jedna od najznačajnijih privatnih kompanija u Srbiji.
Ranko Sočanac je član UO KK Partizan.
Oženjen je i ima dve ćerke Milicu i Miljanu, studentkinje.
11272 Dobanovci, Maršala Tita br.206
Tel: + 381 11 3779 111
Fax: + 381 11 2695 820

djukanovic.lj@nelt.com
www.nelt.com

Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 200z0_nebojsa_saponjic

Nebojša Šaponjić, vlasnik i direktor Nelt Co. d.o.o.
Nebojša Šaponjić je rodjen 1959. u Novoj Varoši.
Nakon završene gimnazije i Elektrotehničkog fakulteta, zapošljava se u Državnoj upravi u Kraljevu.
Privatnim biznisom počinje da se bavi 1992, kada sa Rankom Sočancem, svojim prijateljem i sadašnjim partnerom, osniva Nelt, kompaniju koja se bavi trgovinom i veleprodajom. Nelt je, tokom 20 godina trajanja postao standard za distrbuciju u Srbiji i regionu, godinama servisirajući najveće svetske kompanije kao što su: P&G, Kraft foods, Wrigley, SC Johnson, DrOetker, itd. U sastavu Nelt grupe, danas posluju i kompanije Neoplanta - Fabrika mesa Novi Sad, Corner Shop - lanac od 95 maloprodajnih objekata convenience store tipa i Javna skladišta Srbije.
Nelt je godinama aktivan u regionu kroz svoje kompanije u Makedoniji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, a od 2010 je prisutan i na tržištu Afrike, gde kao zvanični distributer P&G, ima kompanije u Angoli, Zambiji i Mozambiku sa operacijama u Zimbabveu i Malaviju. Sa preko 3000 zaposlenih, 100 principala, 900 vozila, 115 000 m2 poslovnog i magacinskog prostora i godišnjim prometom od preko 400 M EUR, Nelt je danas jedna od najznačajnijih privatnih kompanija u Srbiji.
Nebojša Šaponjić je Predsednik UO JSD Partizan i član Izvršnog odbora OKS.
Oženjen je i ima dva sina, Aleksu i Luku, reprezentativce Srbije u vaterpolu, studente Berkeley univerziteta u SAD.

Nadam se da neije potrebno da napomenem da su obojica ranije radila za DB i da su DOBRI prijatelji Danka Djunića..
 armo 

_________________
Henri Kisindžer: “Opasno je biti neprijatelj SAD-a, ali je pogubno biti i njen prijatelj.”
Nazad na vrh Ići dole
Teletrader
Old member
Old member
Teletrader


Broj poruka : 994
Points : 2799
Datum upisa : 05.09.2008

Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Empty
PočaljiNaslov: Re: Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !!   Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Icon_minitime5/15/2014, 01:16

Srpske firme sa najvećim poreskim uplatama

Firme biznismena Predraga Rankovića, Monus i Rubin, sa ukupno uplaćenih 7,2 milijarde dinara poreskih obaveza, u vrhu su spiska dvesta najvećih platiša u 2013. godini, a iza njega su kompanije Miodraga Kostića i Miroslava Miškovića

Iako najveći platiša među domaćim kapitalistima, Predrag Ranković Peconi se nije pojavio na velikom skupu koji je u ponedeljak održao premijer Aleksandar Vučić u Palati Srbija.

Za razliku od njega, sastanak nije propustio biznismen Miodrag Kostić, iz čije se kompanije tokom prošle godine u državnu kasu slilo 3,3 milijarde dinara.

Od Kostićevih firmi najviše je platila AIK banka, čak 1,38 milijardi dinara, zatim sledi Sunoko sa 1,2 milijarde i Carnex sa oko 730 miliona dinara.

Veliki novac se slio u državnu kasu i iz kompanija Miroslava Miškovića, čiji je dolazak na Vučićev sastanak sa privrednicima mnoge iznenadio.

Njegove firme Delta agrar, Delta Generali, Delta DMD i Juhor na ime poreza, doprinosa i drugih nameta platile su oko 2,4 milijarde dinara.

U prvoj petorci najvećih platiša među domaćim biznismenima su i vlasnici Viktorija grupe Milija Babović i Zoran Mitrović.

Njihove kompanije Viktorija oil, Viktorija logistic, Sojaprotein i Fertil zajedno su uplatile na račun države 2,35 milijardi dinara.

Sa iznosom od 1,65 milijardi dinara, među najvećim platišama našli su se i vlasnici Nelta i Neoplante Ranko Sočanac i Nebojša Šaponjić.

Na listi 200 najvećih platiša osamdeset odsto čine stranci, slede državna preduzeća i veoma mali broj domaćih biznismena koji su kroz poreze i doprinose punili budžet.

U prvih deset samo su dve kompanije u domaćem vlasništvu, jedna u državnom, a druga sa 6,3 milijarde dinara Rankovićev Monus.
Nazad na vrh Ići dole
Maca
VIP
VIP
Maca


Broj poruka : 1861
Godina : 47
Localisation : Sombor
Points : 5149
Datum upisa : 28.05.2007

Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Empty
PočaljiNaslov: Re: Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !!   Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Icon_minitime5/19/2014, 03:55

BEOGRAD - Tajkunski patriotizam!
EFT, kompanija za trgovinu strujom u vlasništvu biznismena Vuka Hamovića, na poziv EPS da im obezbedi jeftini izvoz struje zbog smanjenih kapaciteta ponudila je tri puta više nego su to uradile RS i Crna Gora. Ovakav sraman čin razbesneo premijera Aleksandra Vučića.

Jasna poruka

Naime, kako je Kuriru potvrđeno iz izvora bliskih Vladi, premijer Srbije je, kritikujući domaće trgovce električnom energijom na jučerašnjoj sed:nici kriznog štaba, mislio upravo na Vuka Hamovića i njegov EFT.

- O onima koji nam struju prodaju po 80 evra, iako smo je od Republike Srpske i Crne Gore dobili za 30 evra, pričaćemo kad se ovo sve završi. O tome ćemo posle, kao i o odgovornosti, ali ćemo im ovo upamtiti - rekao je Vučić.

Hamovićeva kompanija EFT oglasila se saopštenjem u kojem su potvrdili da je njihova beogradska kancelarija prošle nedelje kontaktirala sa EPS. Oni su naveli i da su cenu koja se pominje dali kao indikaciju za havarijsku energiju u regionu i mogućnosti EFT portfolija da obezbedi energiju raskidom postojećih ugovora.

Obrnuli ploču

- Rukovodstvo EFT prethodnih je dana boravilo u Republici Srpskoj baveći se organizacijom pomoći našim rudarima i njihovim porodicama koji su se spasavali iz potopljenog Doboja. Po povratku smo održali sastanak na kojem smo razmotrili obim i način pomoći ugroženima u Srbiji - navodi se u saopštenju. Zanimljivo je da su u EFT posle prozivke za profitiranje na muci građana naprasno promenili ploču i obećali pomoć ugroženima.

- EFT će na račun Vlade donirati 100.000 evra, a EPS nudimo da, bez ikakve nadoknade, koristi sve raspoložive kapacitete EFT, što omogućava pristup raznim evropskim berzama, prvenstveno u Mađarskoj i Rumuniji, kojim EPS inače ne raspolaže - navodi se u saopštenju te kompanije.

_________________
Prestani da mrziš ako do sebe držiš !
Nazad na vrh Ići dole
Smile
Old member
Old member
Smile


Broj poruka : 1631
Points : 4774
Datum upisa : 04.06.2008

Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Empty
PočaljiNaslov: Re: Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !!   Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Icon_minitime6/24/2014, 17:38

Na dnevnom redu Narodne skupštine i Živkovićev vinograd?

Rističević je, ispred skupštinskog odbora, pozvao nadležne organe, a posebno direktora policija Milorada Veljovića, da omoguće istragu i ispitaju na koji način je Živković došao do subvencija.

Rističević je kazao da postoje sumnje da je Živković na nelegalan način 2007. godine dobio subvencije za vinograd u iznosu od 525 hiljada evra.

On je naveo da je Živković podneo zahtev za subvencije, 15. aprila kada nije imao zemljište, a da je zakup za parcelu, koja je tada bila u državnom vlasništvu, urađen tek u novembru 2007. godine.

U beogradskoj opštini Rakovica, u poštanske sandučiće građana, u nedelju su ubačeni plakati protiv Živkovića, naslovljeni "Kako je Živković postao milioner", a na kojima je njegova fotografija sa vinom u ruci.

U nepotpisanom tekstu tvrdi se da je lider opozicione Nove stranke "koristeći svoj položaj, dobio iz budžzeta 41 milion dinara i za taj novac napravio vinograd u Krčedinu koji sad vredi 1,5 miliona evra".

Navodi se da je sve to urađeno na državnom zemljištu "koje je Živković dobio u zakup po višestruko nižoj ceni od tržišne".

Nazad na vrh Ići dole
Fmember
VIP
VIP
Fmember


Broj poruka : 1620
Points : 5142
Datum upisa : 01.11.2010

Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Empty
PočaljiNaslov: Re: Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !!   Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Icon_minitime6/25/2014, 00:14

Smile ::

U nepotpisanom tekstu tvrdi se da je lider opozicione Nove stranke "koristeći svoj položaj, dobio iz budžzeta 41 milion dinara i za taj novac napravio vinograd u Krčedinu koji sad vredi 1,5 miliona evra".


Pa ovo je za svaku pohvalu.

neki drugi kad dobiju subvencije iz budžeta sve to spiskaju i još ostave dugove.

_________________
Bolje je živeti na nogama nego na umreti na kolenima
Nazad na vrh Ići dole
http://en.wikipedia.org/wiki/Boycie
Popaj
VIP
VIP
Popaj


Broj poruka : 1166
Localisation : Srbija
Points : 3037
Datum upisa : 12.09.2007

Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Empty
PočaljiNaslov: Re: Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !!   Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Icon_minitime6/25/2014, 11:01

Fmember ::
Smile ::

U nepotpisanom tekstu tvrdi se da je lider opozicione Nove stranke "koristeći svoj položaj, dobio iz budžzeta 41 milion dinara i za taj novac napravio vinograd u Krčedinu koji sad vredi 1,5 miliona evra".


Pa ovo je za svaku pohvalu.

neki drugi kad dobiju subvencije iz budžeta sve to spiskaju i još ostave dugove.
Fmember, nisi shvatio poentu price  udrimile 
On je nezakonito uzeo pare od drzave, oplodio ih i uvecao tako nezakonito steceni kapital. Zato ga sada jure.
To da li je sada bogatiji ili je uspeo sve da procerda nije uopste bitno. Vazno je samo da li je ukrao ili nije. Videcemo.
Nazad na vrh Ići dole
Fmember
VIP
VIP
Fmember


Broj poruka : 1620
Points : 5142
Datum upisa : 01.11.2010

Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Empty
PočaljiNaslov: Re: Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !!   Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Icon_minitime6/25/2014, 12:41

Popaj ::
Fmember ::
Smile ::

U nepotpisanom tekstu tvrdi se da je lider opozicione Nove stranke "koristeći svoj položaj, dobio iz budžzeta 41 milion dinara i za taj novac napravio vinograd u Krčedinu koji sad vredi 1,5 miliona evra".


Pa ovo je za svaku pohvalu.

neki drugi kad dobiju subvencije iz budžeta sve to spiskaju i još ostave dugove.
Fmember, nisi shvatio poentu price  udrimile 
On je nezakonito uzeo pare od drzave, oplodio ih i uvecao tako nezakonito steceni kapital. Zato ga sada jure.
To da li je sada bogatiji ili je uspeo sve da procerda nije uopste bitno. Vazno je samo da li je ukrao ili nije. Videcemo.

ma shvatio sam ja poentu, nego kako ga Rističević napada ispada da ga hvali.


a to do je Živković uzeo pare od države slušamo već skoro deset godina pa mu još niko nije ništa dokazao nezakonito_________________
Bolje je živeti na nogama nego na umreti na kolenima
Nazad na vrh Ići dole
http://en.wikipedia.org/wiki/Boycie
Ars Vivendi
VIP
VIP
Ars Vivendi


Broj poruka : 2798
Points : 7974
Datum upisa : 21.01.2009

Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Empty
PočaljiNaslov: Re: Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !!   Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Icon_minitime6/25/2014, 12:44

Nije umeo ni vinograd da vodi, posle dve god. ga je prodao Koletu.
I pored poklonjenih para, bilo je potrebno i znanje, koje nije imao.
A pare od drzave je dobio ekspresni i zahvaljujuci svojim vezama i bez ikakvih garancija pa je tek po dobijanju para kupio zemlju...

_________________
Prazan listić nije stav!
Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
Nazad na vrh Ići dole
Fmember
VIP
VIP
Fmember


Broj poruka : 1620
Points : 5142
Datum upisa : 01.11.2010

Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Empty
PočaljiNaslov: Re: Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !!   Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Icon_minitime6/25/2014, 13:04

Ars Vivendi ::
Nije umeo ni vinograd da vodi, posle dve god. ga je prodao Koletu.
I pored poklonjenih para, bilo je potrebno i znanje, koje nije imao.
A pare od drzave je dobio ekspresni i zahvaljujuci svojim vezama i bez ikakvih garancija pa je tek po dobijanju para kupio zemlju...

pa sad ako nije umeo da vodi vinograd kako je uspeo da uveća kapital koji je dobio od države?

mada to sad nije ni bitno.

Što i Popaj kaže, bitno je da li je subvencije dobio zakonito ili nezakonito.

no nisam niti tužilac nit Zokijev advokat pa neću da ulazim u to.


_________________
Bolje je živeti na nogama nego na umreti na kolenima
Nazad na vrh Ići dole
http://en.wikipedia.org/wiki/Boycie
Friz
VIP
VIP
Friz


Broj poruka : 1684
Godina : 53
Points : 2978
Datum upisa : 16.12.2007

Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Empty
PočaljiNaslov: Re: Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !!   Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Icon_minitime6/30/2014, 13:26

TAHIR HASANOVIĆ bio je u vreme moći Mirjane Marković, skoro član porodice Milošević, blizak i s Mirjanom i s njenom kćerkom Marijom. Kao član Univerzitetske konferencije SSO Beograda, imao je važnu ulogu u ustoličenju Miloševića na vlast. Pripadao je Mirinoj jurišnoj grupi na beogradskom univerzitetu. Po nalogu Porodice predao je Republičku konferenciju Saveza omladine Srbije, sa svom imovinom, Dušanu Mihajiloviću, da osnuje Novu demokartiju, u kojoj postaje generalni sekretar. Odigrao je veliku ulogu u razbijanju Koalicije Zajedno i tako omogućio Miloševiću da posle prvih višestranačkih izbora SPS formira Vladu Srbije. Tahir je, tada, namestio Dušana Mihajilovića da 1991. godine iznese iz zemlje 12,5 miliona maraka. Mihalj Kertes ga je uhapsio, a Tahir je, kao dečko Marije Milošević, tobože uspeo da umilostivi Miloševića da ga pusti iz pritvora, s tim što je Mihajilović prihvatio da u datom trenutku podrži Porodicu.

Oženio je Srpkinju s Kosova, Marinu Gadžić iz Sreske kod Prizrena. Njen otac tugovao je što mu se kćerka udaje za Hasanovića, i njena porodica nije prisustvovala svadbi.

Hasanović je aktivno radio za tajnu policiju i rukovodio poslovnom imperijom Dušana Mihajilovića, “Lutra”, koja je imala dvadesetak firmi u sastavu. Rukovodio je rotari klubom u Mihajilovićevim prostorijama u ulici Majke Jevrosime u Beogradu. Vodio je partijsku službu bezbednosti. Za vreme sankcija Hasanović je osnovao više firmi preko kojih je uvožena strateška roba uz veliku proviziju. I dalje je na čelu uvozničkog lobija. Protežira preduzeća iz Slovenije i uvozi njihovu robu, zastupnik je preduzeća “Radenska”. Mihajilović mu je ustupio dosijea srpskih političara i privrednika. Mihajilović mu je, kako bi prikrio svoje bogatstvo, ustupio milione evra radi daljeg obrtanja. Koliko Hasanović ima firmi na svoje i tuđa imena, niko ne zna. Tahir Hasanović, prema mišljenju mnogih, drži značajan kanal britanske obaveštajne službe MI 6.

Početkom osamdesetih godina kad je Tahir Hasanović bio uzoran Titov omladinac, predsednik Univerzitetske konferencije Saveza omladine, a iza fotelje mu visila velika slika najvoljenijeg sina jugoslovenskih naroda i narodnosti, trebalo je da nestane iz politike. Zbog neviđene servilnosti, nekome je još onda bilo muka od njega. Tahir je, međutim, osetio “zahtev vremena”. Predsednik Jugoslavije na jednogodišnjem mandatu, Fadilj Hodža, poklonio je skupocen stilski orman Društvu albanskih studenata u Beogradu. To društvo, koje je delovalo pod imenom “Prpjeka”, nikako nije htelo da radi zajedno s ostalim zavičajnim društvima objedinjenim u Kulturno umetničko društvo “Španac”. Uoči Osme sednice, Tahir Hasanović kreće u akciju uterivanja albanskih studenata u “Španac”, i spektakularno oduzimanje ormana, poklona Fadilja Hodže. Od tada počinje da raste uticaj ovog neverovatnog “obrtnika”. Njegov ugled kod bračnog para Marković-Milošević otišao je dotle da je bio među prvim kandidatima za zeta. Kad je počela pljačka bivše republičke omladine pod vođstvom Dušana Mihailovića, našao se među prvima. Ostalo je istorija i, na žalost, naša svakodnevica .

Tahir o sebi na svom sajtu:
Tokom decenije duge političke karijere, Tahir Hasanović je stekao ugled konstruktivnog, umerenog i liberalnog političara, željnog da popravljava mostove tamo gde bi drugi voleli da ih ruše. Bio je Predsednik Saveza studenata Univerziteta u Beogradu, Predsednik omladine Beograda i poslednji “ministar spoljnih poslova“ omladine bivše Jugoslavije 1989. godine. Takođe je bio član Predsedništva Centralnog komiteta Komunističke partije 1990. godine iako je tada imao samo 30 godina.

Tahir je bio jedan od osnivača stranke Nova demokratija koja je prerasla u Liberalnu stranku i kasnije njen prvi generalni sekretar. Vršio je bitnu funkciju Predsednika Kadrovske komisije stranaka okupljenih u DOS (Demokratska opozicija Srbije) u vreme demokratske vlade Premijera Zorana Đinđića. Po povlačenju sa političke scene, Tahir danas vreme raspoređuje između porodice – supruge i dve kćerke, filantropskog rada i obaveza koje ima kao član Upravnog odbora u nekoliko srpskih i stranih preduzeća. Ulaže velike napore da Srbiju u svetu promoviše kao liberalnu i tolerantnu zemlju zbog čega je često na putu.

Tahir je jedan od dvoje ljudi na Balkanu koji imaju diplomu poznatog Dale Carnegie kursa za liderstvo i ljudske odnose u Sent Luisu i ovlašćeni je Dale Carnegie instruktor. Danas druge uspešno podučava veštinama ljudskih odnosa, poverenju i entuzijazmu, koji su preko potrebni ovom delu sveta. Predsedništvo EWB nedavno je imenovalo Tahira na mesto Izvršnog sekretara Srpske nacionalne grupe Trilateralne komisije.

http://tahirhasanovic.com/biografija-tahira-hasanovica/

 udrimile 

_________________
All we need is love
Nazad na vrh Ići dole
Friz
VIP
VIP
Friz


Broj poruka : 1684
Godina : 53
Points : 2978
Datum upisa : 16.12.2007

Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Empty
PočaljiNaslov: Re: Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !!   Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Icon_minitime6/30/2014, 13:36

Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Tahir10

Tahir ispred svoje nekretnine sa saradnicima....

_________________
All we need is love
Nazad na vrh Ići dole
Smile
Old member
Old member
Smile


Broj poruka : 1631
Points : 4774
Datum upisa : 04.06.2008

Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Empty
PočaljiNaslov: Re: Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !!   Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Icon_minitime7/8/2014, 16:15

MISTERIJA Nula radnika, nula prihoda, a u top 5 preduzeća po kapitalu

Preduzeće "TS Imperijal kliring haus" iz Beograda u grupi je pet preduzeća sa najvećim kapitalom u Srbiji, a ne zapošljava nijednog zaposlenog, niti ima iskazanih prihoda, izjavila je danas Ružica Stamenković, registrator u Agenciji za privredne registre.

Ona je navela da ne zna čime se bavi ovo preduzeće, koje ima ukupan kapital od oko 184 milijarde dinara, što ga svrstava na četvrto mesto na listi 100 najvećih privrednih društava po kapitalu koju je objavio APR.

- To je malo privredno društvo i njegov kapital koji ga je doveo na četvrto mesto zapravo je osnivački kapital. Ovo društvo ne pokazuje aktivnost, posluje bez zaposlenih i nema iskazanih poslovnih prihoda -  navela je ona.

Stamenković je dodala da je ova firma registrovana za obavljanje delatnosti finansijskih usluga.

- Imajući u vidu da nema prihode, ne znam čime se bavi -  izjavila je ona novinarima.

Vlasnici:
Пословно име: TS-TRISTAR IMPERIAL INTERNATIONAL CREDIT INSTITUTE
Матични број: HE 108962
Земља: Кипар
Тип: Члан
Удео: 80 %

Име Презиме: Љиљана Татић
Јмбг/Лични број: 1106961865049
Тип: Члан
Удео: 20 %

Име Презиме: Славољуб Стевић
Јмбг/Лични број: 2610944762914
Функција: Директор
Самостално заступа:Да
Nazad na vrh Ići dole
Fmember
VIP
VIP
Fmember


Broj poruka : 1620
Points : 5142
Datum upisa : 01.11.2010

Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Empty
PočaljiNaslov: Re: Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !!   Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Icon_minitime7/9/2014, 00:50

Smile ::

Ona je navela da ne zna čime se bavi ovo preduzeće, koje ima ukupan kapital od oko 184 milijarde dinara, što ga svrstava na četvrto mesto na listi 100 najvećih privrednih društava po kapitalu koju je objavio APR.


Zanimljivo...
osnivački ulog u zlatu i dijamantima.

_________________
Bolje je živeti na nogama nego na umreti na kolenima
Nazad na vrh Ići dole
http://en.wikipedia.org/wiki/Boycie
Ars Vivendi
VIP
VIP
Ars Vivendi


Broj poruka : 2798
Points : 7974
Datum upisa : 21.01.2009

Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Empty
PočaljiNaslov: Re: Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !!   Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Icon_minitime7/9/2014, 12:28

Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 32f6d58

Ljiljana Tatic
MSc in Finance, Legum Magistra (LL.M), Finantial and Legal Advisor
Serbia
Financial Services

Current
SFPA, »TS-TriStar Imperial, International Credit Institute« (CY), TS-Imperial Clearing House

Previous
»Ice Cream Factory« doo, BG, A.D. »Inex-Loris« Beograd, Agencija »Royal Profi« Pancevo

Education
Belgrade University, State Administration

Molba
Postovani,
Molim vas da mi zakažete hitan prijem kod njene ekselencije Ms Nafsika Chr. Krousti, ukoliko je moguće izmedju 02-06. januara 2013. Sastanak mi je veoma važan jer je neophodno da rešim problem koji je nastao zbog takozvanog -Ćutanja administracije- na Kipru koja može da dovede u pitanje pravo mog deteta na neometano kretanje i pravo na školovanje zagarantovano medjunarodnom konvencijom o ljudskim pravima čiji je Kipar potpisnik

Moja ćerka J. T. pohadja završnu godinu na "Med High" school u Larnaki. Ja povremeno boravim sa njom na Kipru. Imamo stan u Larnaki u ulici Agius Lazaros 20/23. Mi smo predali pismo nadležnima u Nikoziji u vezi boravka za vreme njenog školovanja ali još do danas nismo dobili odgovor. Ona je sada u Srbiji na raspustu i imamo avionske karte za povratak u Larnaku za 06.januar 2013. Na granici prilikom izlaska sa Kipra 20.12.2012., mojoj ćerki je rečeno da se obavezno obratimo ambasadi u Beogradu da bi aktivirali ponovo naš ranije predat zahtev. Ukoliko to ne uradimo u ambasadi u Beogradu, rečeno joj je da bi mogli imati problem prilikom ponovnog ulaska na Kipar 06.01.2013. Prvi školski dan počinje već 07.01. 2013
U nadi da ćete nam izaći u susret da rešimo ovaj neočekivani problem, želim vam srećnu i uspešnu Novu 2013. godinu
Ljiljana Tatic
Pancevo, Karadjordjeva 9
tel 013332665, 013332636
fax 013351380
e-mail tatic.lj@gmail.com

Уписани новчани капитал
400,00 EUR
Уписани неновчани капитал
147.158.762.080,00 RSD
Уплаћени новчани капитал
19.940,38 RSD 09.04.2010
Унети неновчани капитал
147.158.762.080,00 RSD 25.05.2010

Ono što je neobično je to što je ta imovina oličena u zlatu i dijamantima. Firma je osnovana 2010. Njena delatnost je pružanje finansijskih usluga, tačnije “brokerskih usluga posebno dizajniranih kako bi se pomoglo VIP klijentima“, kako stoji u jednoj od malobrojnih prezentacija na internetu.

_________________
Prazan listić nije stav!
Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
Nazad na vrh Ići dole
Momir
Old member
Old member
Momir


Broj poruka : 2067
Points : 5731
Datum upisa : 06.12.2008

Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Empty
PočaljiNaslov: Re: Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !!   Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Icon_minitime7/11/2014, 02:07

Saopštenje za javnost povodom objave u medijima 08.07.2014. da naša fima , četvrta po visini imovine u Srbiji, nema aktivnosti niti zaposlenih radnika
TS-I ovim saopstenjem daje javnosti odgovor na pitanje zašto jedna od najjačih po imovini kompanija u Srbiji nema aktivnosti i nema zaposlenih radnika u Srbiji.

Razlog tome je što su neke banke odbile da otvore poslovne račune a odmah zatim su druge, kod kojih smo imali otvorene račune, ugasile iste bez ikakvog obrazloženja.

Naša firma je podnela 05. juna 2013.zahtev za otvaranje racuna na osnovu 

ODLUKE O USLOVIMA I NAČINU OTVARANJA, VOĐENJA I GAŠENJA RAČUNA KOD BANKE (“Sl. glasnik RS”, br. 33/2005 i 25/2009), 
Zakona o dinarskom poslovanju RS ,
Zakona o deviznom poslovanju RS i 
Zakona o sprecavanju pranja novca i finansiranja terorizma (“Sl. glasnik RS”, br. 20/2009, 72/2009 i 91/2010)

TS/I je finansijska organizacija koja je se bavi finansijskim inženjeringom i posluje za račun svojih klijenata na polju investicionog bankarstva. U prevodu mi upravljamo imovinom i/ili novcem za račun klijenta koji nam je svoj takozvani ASET (koji je izraz za imovinu u engleskom bankarskom recniku),, bilo novčani bilo nenovčani, dao na upravljanje.
Nama su ugašeni poslovni računi iako zakon ne daje pravo bankama jednostranog raskidanja ugovora kojim klijenta dovodi pred svršen čin da kada pozove svoju banku dobije informaciju da njegovi računi više ne postoje.

Naša firma je registrovana u skladu sa zakonima u Srbiji a svi dobro znamo da je obaveza svakog pravnog lica da ima otvoren poslovni račun i da isključivo radi preko računa. Zbog toga smo upozorili banke da ukoliko odbiju da nam otvore račune oni nam indirektno uskraćuju ustavom Srbije zagarantovano pravo na rad. Niko se na to nije obazirao do juče. Posledica je danas da nam je uskraćeno pravo na rad i zato nema zaposlenih i nema aktivnosti, već TS-I ostvaruje samo gubitak u poslovanju. Naš gubitak je planiran i u visini odobrenog budžeta od strane osnivača. Mi ne dovodimo u rizik poverenu imovinu naših klijenata po cenu da nikada ne pokrenemo aktivnosti u Srbiji

O ovom problemu obavestili smo Narodnu Banku pre 10 meseci i tražili da se stvar preispita te da se izvrši kontrola i nadzor nad bankama koje su ovako postupile. Pismo je poslato u početkom Oktobra 2013. i joč uvek čekamo odgovor Narodne Banke.

Takodje u avgustu 2013. poslali smo pismo upozorenja banci u kome smo naveli da ih upozoravamo da, ukoliko , posle tri meseca procedure, odbiju da nam otvore racune, po zakonu su duzni da obaveste nadlezne organe koji ce sprovesti istragu u vezi sumnji koje budu izneli u vezi razloga za odbijanje.
Zbog visine unetog kapitala naša firma se kvalifikuje za velike projekte , mahom državne (izgradnja brana, puteva, naselja itd ) koji se planiraju mesecima pa čak i godinama i zbog toga nije neobično da nema prometa na računu niti registrovanog profita čak i u prvih nekoliko godina.

Onog trenutka kada na osnovu imovine i projekata obezbedimo sredstva za te projekte svi su uključeni u posao i banke i države i klijenti koje zastupamo jer mi sve njih samo dovodimo u vezu i pratimo tokove novca da bi zaštitili interes naših klijenata. Sve finansijske transakcije se i dalje rade preko banaka i svaka sumnja da se mi bavimo nekim netransparentnim poslovima je potpuno nemoguća i neosnovana.

Mi imamo imovinu naših klijenata koja je prijavljena, registrovana, valorizovana i na osnovu koje smo izdali hartije od vrenosti. Pojednostavljeno receno, imovina naših klijenata je osnov i garantni fond za obezbedjivanje kreditnih linija u ime i za račun načih klijenata. Banke su te koje će dati ili koje neće dati kredite posle procene rizika našeg registrovanog kolaterala.

Mi se bavimo finansijskim uslugama i nezamislivo je za naše poslovanje da nam bilo koja banka odbije otvaranje računa. Mi smo zbog toga zaustavili planirane projekte i uložili konačni prigovor i zahtev Narodnoj banci 1.11.2013. sa zahtevom za postupanje na koji još uvek čekamo odgovor.

Duboko nerazumevanje bankarskih poslova, strah i bankarsko politički lobi koji radi u okviru svojih zatvornih poslovno/političkih krugova su razlozi zašto firma TS Imperial Clearing House još uvek ne posluje u Srbiji i nema zaposlenih.

Praksa u Srbiji je da gradjani samo uplaćuju svoj novac na razne račune ali isključivo banka, bez njihove saglasnosti i kontrole, plasira na razne načine taj novac )npr multipliciranjem aktive) i uzima sebi zaradu. Gradjanin ili pravno lice uglavnom nema kamatu ili ima negativnu kamatu na svoje depozite a često mu banka naplaćuje i tzv održavanje računa.
Kada mi upravljamo novcem naših klijenata mi nemamo pravo da koristimo taj novac niti da plasiramo bez saglasnosti klijenta na način na koji to rade banke. Mi nemamo mogućnost multiplikacije aktive. Naš posao je da pregovaramo sa bankama, pratimo investiranje novca i obezbedjujemo da klijent dobije zaradu od tih plasmana. Ovo naravno bankama ne odgovara jer direktno ugrožava dosadašnju njihovu praksu kojom profit gradjana i privrede kao prikazuju kao sopstveni profit.
Novac naših klijenata se dakle nalazi i dalje u bankama jer mi nismo banka i ako banke ne žele da nam otvore poslovne račune mi ne možemo da postojimo. Mi upravljamo tim novcem samo i jedino po nalogu i uz saglasnog našeg klijenta
Imovina koja je uneta u kompaniju je imovina naših klijenata koji su nam je poverili radi investiranja u projekte i to je nenovčani kapital čija je vrednost merljiva u skladu sa načinom na koji banke i finansijske organizacije prepoznaju i procenjuju vrednost imovine, na osnovu zakona i procene rizika ulaganja. Preduzeće odgovara svojim kupcima do visine unetog kapitala. Naš uneti kapital koji je po parametrima Poorsa ili Woterprajsa ili Ficha (agencije za procenu rizika ) na nivou 5A (najsigurniji) je znak da je naš kapital siguran. Primera radi na Kipru sve banke imaju nivo C a rejting Srbije je B (Skala je od najvećeg rizika D do najmanjeg rizika A)
I pored svega gore navedenog niko nije prepoznao da smo mi potencijalno veoma jaka firma koja može da konkuriše za fondove kod svih svetkih platformi (penzionih, investicioni, humanitarnih…) niti se obazirao na naše zahteve i predloge. Naši projekti nisu nikad stigli da budu razmatrani iako smo uputili pismo ministarstvu fiansija i ukazali na probleme.
Razlog ovakvog ponašanja je strah, neznanje i korupcija.
1. Strah - strah pojedinaca kojima smo se obraćali da će izgubiti posao ili političku poziciju jer smo kompanija čiji rad oni ne razumeju a koja nije politički preporučena.
2. Neznanje - jer su veoma visoko pozicionirani ljudi koji ne znaju da rade svoj posao i da prepoznaju potencijal i da u skladu sa tim ukazu adekvatnu pažnju.
3. Korupcija - jer nismo deo zatvorenih krugova u kojima se završavaju poslovi uz provizije već se pojvljujemo kao bilo koje drugo preduzeće i ne tražimo povlastice već samo pravo da radimo koje je Ustavom Srbije zagarantovano svakom pojedincu
I za kraj poruka gradjanima da ne veruju stereotipima jer samo mali broj onih koji su se drznuli da budu drugačiji, samo mali broj posvećenih ljudi, menja svet i pravila, samo oni koji se bune protiv sistema vrednovanja koji ne pokazuje rezultate i samo oni koju pomažu drugima da iskažu svoje potencijale, ostveliće put budućim generacijama

Ljiljana Tatic, prokurista
Larnaca, 08.07.2014.

kontakt
za TS-TriStar Imperial management team
Ljiljana Tatic, mag. iur.
Oratis Bldg, flat 23
20 St Lazaros,
6020 Larnaka, CY
+35796355866
+381652324440
Fx: +38113351380
+38113332665, 332636
SWIFT: TIICCHG1
office@imperial-banking.rs,
http://www.imperial-banking.rs

_________________
“Cash combined with courage in a crisis is priceless.”
Nazad na vrh Ići dole
Limited011
Old member
Old member
Limited011


Broj poruka : 2038
Points : 5464
Datum upisa : 07.05.2009

Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Empty
PočaljiNaslov: Re: Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !!   Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Icon_minitime7/11/2014, 17:23

Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 1299313-05

Ko je Ljiljana Tatić

Ljiljana Tatić, koja poseduje 20 odsto vlasništvo u TS/I, inače, vrlo je svestrana ličnost i ima izuzetno zanimljivu biografiju. Osnivač je i član Nacionalnog udruženja zaštite od požara Srbije, bila je finansijski savetnik u nekoliko firmi, objavila je istraživačke radove: „Kontrola i nadzor rada istražitelja i obaveštajaca na tajnom zadatku, angažovanih od strane FBI za borbu protiv organizovanog kriminala“, kao i „Falsifikovanje novca kao osnova savremenog bankarstva“.

Od 2000. do 2003 bila je promoter organske poljoprivrede u Srbiji u saradnji sa Ambasadom Švajcarske.
Član je i posade Kiparskog nacinalnog tima u jedrenju, sa kojim je osvojila dve medalje.

Uz to Ljiljana se aktiviskinja za legalizaciju marihuane, borac je za ljutska prava, magistar prava, strucnjak za poslove alternativnog bankarstva i finansijskog inzenjeringa, podrzava p2p komunikaciju i socijalne medije....

Čiji je to kapital?
Ljiljana: Raznih ljudi, kompanija, uglavnom su to afrički rudnici zlata i dijamanata, imamo partnere i iz Brazila.

PREVARA:
http://www.politika.rs/rubrike/Ekonomija/Trgovci-dijamantima-obmanuli-javnost.lt.html

_________________
Henri Kisindžer: “Opasno je biti neprijatelj SAD-a, ali je pogubno biti i njen prijatelj.”
Nazad na vrh Ići dole
Admin
Admin
Admin
Admin


Broj poruka : 342
Points : 745
Datum upisa : 19.05.2007

Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Empty
PočaljiNaslov: Re: Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !!   Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Icon_minitime7/11/2014, 22:00

citat ::
Postovani,
Nemam nista protiv da se objavljuju informacije koje su i inace javne ali komentari vaseg clana su rekla kazala i nisu potkrepljeni cinjenicama koje bi moj lik i delo doveli u vezu sa srpskim tajkunima. Takodje na pola teksta koji je kopiran sa APR-a ubacena je moja prepiska sa Ambasadom Kipra u vezi privatnih  stvari. Ja nisam javna licnost i niko nema pravo da moj privatan zivot komentarise. 
Nicim ne mozete mene da povezete sa srpskim tajkunima a sve sto vas zanima u vezi kompanije TSI mozete da pitate. Dobicete odgovore. 
Zato vas molim da hitno sa vaseg foruma izbrisete deo teksta koji se odnosi na moje dete a da ostali deo teksta premestite na neku drugu temu ili da ga uklonite jer njemu svakako nije mesto ispod nekakvih tajkuna
Ja sam Istrazivac, borac za ljutska prava, magistar prava , aktivista za legalizaciju Marihuane, strucnjak za poslove alternativnog bankarstva i finansijskog inzenjeringa, podrzavam p2p komunikaciju i socijalne medije,  objavljujem istrazivacke  naucne radove ....dakle ja sam sve samo ne srpski tajkun. 
Srdacan pozdrav
Ljiljana

Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 ?_task=mail&_action=get&_uid=2746&_mbox=INBOX&_part=2Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 ?_task=mail&_action=get&_uid=2742&_mbox=INBOX&_part=2
TS-TriStar Imperial Management Team

Ljiljana Tatic, mag. iur.
Oratis Bldg, flat 23 
20 St Lazaros, 
6020 Larnaka, CY
+35796355866
+381652324440
Fx: +38113351380
SWIFT: TCHLRSB1
office@imperial-banking.rs,
www.imperial-banking.rs  

Javila se i gospodja Ljilja... armo 

 kafa love3 lol!

Moje mišljenje: Firma je posrednik u prodaji zlata i dijamanta, bez plaćanja poreza, bilo kupca, ili prodavca, uz malu proviziju za posrednika, gospodje Ljilje i njenih pajtaša....
Toliko o tome!
 sesir

Gospodju Ljilju, naravno, pozivam da se registruje na našem forumu i napiše šta je tišti i šta joj smeta, kao i čime se bavi firma u kojoj je ona suvlasnik (20%) i prokurista, što je na 1,6 milijardi evra osnovnog kapitala firme, svakako svrstava u srpske tajkune....

_________________
BELEX Club je forum slobodnih ljudi koji podržava slobodu govora.
Nazad na vrh Ići dole
https://www.aikb.net
MORNAR
VIP
VIP
MORNAR


Broj poruka : 708
Points : 1923
Datum upisa : 28.01.2010

Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Empty
PočaljiNaslov: Re: Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !!   Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Icon_minitime7/13/2014, 20:01

Iza otvaranja firme “TS Imperijal kliring haus” u Srbiji stoji ili mašinerija za pranje novca ili propali dogovor oko nekog velikog posla.

To u razgovoru za “Blic” kaže Miroslava Milenović, ekonomski forenzičar i prvi ovlašćeni istraživač pronevera u širem regionu Jugoistočne Evrope. Slučaj “TS Imperijala” može da zamiriše na jednu od faza u pranju novca.

- Krajnje je neuobičajeno da sa tolikom količinom kapitala firma ništa ne radi. Još neobičnije je da vlasnici pristaju da im tako dugo, tri godine, i to u ovoj vrednosti kapital bude zarobljen. To nije normalno ni u svetu, a kamoli u Srbiji - kaže ekonomska forenzičarka.

Firma sa osnivačkim kapitalom od preko 1,5 milijardi evra, u zlatu i dijamantima, koja već tri godine ne radi ništa, mogla bi da se svrsta u “de luks” kategoriju perača para. Ipak, zaključuje Milenovićeva, samo neozbiljni “perači para” bi uložili milijardu ili više u Srbiju.

Nju ne čudi ni odluka nekih banaka da “TS Imperijalu” ne otvaraju račune jer po zakonu o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorizma kapital firme mora da bude transparentan i da se zna ko je krajnji korisnik, što u ovom slučaju nije poznato. Nije poznato ni gde se nalazi prijavljena imovina u dijamantima i zlatu.

- Ne zna se da li su dijamanti u zemlji, u šta sumnjam, ili je u pitanju neki skriveni interes - kaže naša sagovornica.

Ona objašnjava da postoji nekoliko opcija: na primer, zbirka dijamanata i poluga smeštenih u sefu neke banke, bilo gde u svetu; Vlasništvo nad nalazištem zlata i rudnih razervi; možda i pravo na iskopavanje, ili nešto sasvim četvrto.

Poreska uprava je ta koja mora da utvrdi istinitost tvrdnje određene firme da nešto poseduje. Da li je ta imovina stvarna ili fiktivna. Recimo, neko ima pravo na iskopavanje u Angoli i to pravo se procenjuje na određen iznos. Taj novac uloži u akcije jedne firme, ta firma u akcije druge, pa treće i tako se stigne do firme u Srbiji. Ono što se postavlja kao veliko pitanje jeste koliko je vlasnika promenio rudnik i da li je prijavljena imovina stvarna - objašnjava Milenovićeva.
Nazad na vrh Ići dole
Sneki
Beli Mag
Beli Mag
Sneki


Broj poruka : 5397
Localisation : Centar grada
Points : 6880
Datum upisa : 21.05.2007

Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Empty
PočaljiNaslov: Re: Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !!   Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Icon_minitime7/26/2014, 00:30

UDARILA KRIZA Rasprodaja jahti srpskih bogataša

Jedan od najuspešnijih privrednika Miodrag Kostić prodao je svoju jahtu „Aleksandar VI“.

Prema našim saznanjima, novi vlasnik za nju će iskeširati nešto manje od 20 miliona evra. Kostić, koji trenutno boravi na Jadranu, kao ni njegova pres-služba nisu juče želeli da komentarišu tu informaciju. „Aleksandar VI“, inače, spada među najveće jahte koje su poslednjih godina plovile Jadranom. Ima 48 metara, a može da primi do 12 gostiju, uz devet članova posade.

Kostić je tu „lepoticu“ kupio 2004, nakon što je prodao jahtu „Azimut 85“ za tri miliona evra. U vreme kada je nije koristio, on je jahtu „Aleksandar VI“ iznajmljivao, i to po ceni od 185.000 do 200.000 evra nedeljno, zavisno od doba godine.

Zasad nije poznato planira li vlasnik „MK grupe“ da kupi novi brod, ali se zna da on od 2012. ima i „Spider Effe“, koji je platio 350.000 evra, ali ga je, u međuvremenu, dodatno opremio, pa se računa da je trenutno i vredniji od cene po kojoj ga je nabavio.

I Marko Mišković ovih dana završava transakciju prodaje svoje jahte „Crna mamba“. Priča se da za nju traži 1,7 miliona evra, a da je Miškovićevu ljubimicu „Sunseeker 82“, dužine 24,7 metara i širine šest metara, na kojoj može da boravi osmoro gostiju i za koju je 2006. dao oko četiri miliona evra, već kaparisao jedan ruski biznismen.

Svoju jahtu, dugu 25 metara i vrednu četiri miliona evra, pre nekoliko godina je prodao i Veselin Jevrosimović, vlasnik „Komtrejda“.

Milan Janković, odnosno Filip Cepter, krajem aprila preuzeo je od hrvatskih graditelja „JoyMe“, dugu 50 metara, za koju je dao 30 miliona evra. Iako je neko vreme mamila uzdahe, ovih dana se Jadranom proširila vest da „JoyMe“ ima grešku, zbog koje je Cepter spreman da je se odrekne. Spustio je, kažu, i cenu na oko 17,5 miliona evra.

Kotoranin Vojin Lazarević godinama poseduje elegantnu jahtu modela kojim se proslavio čuveni Džejms Bond vozeći istu u filmu „Casino Royal“, dok Željko Mitrović, vlasnik „Pinka“, ima „El Bosco V“.

Bez obzira na to što pripadaju srpskim državljanima, na te jahte se, uglavnom, ne plaća porez u Srbiji. Najviše njih plovi pod zastavama Francuske, Italije, Nemačke, ali i poreskih rajeva. Većina se vodi na firme koje biznismeni osnivaju u inostranstvu.

_________________
Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
Nazad na vrh Ići dole
FatCat
Member
Member
FatCat


Broj poruka : 847
Points : 1926
Datum upisa : 14.12.2008

Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Empty
PočaljiNaslov: Re: Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !!   Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !! - Page 5 Icon_minitime8/1/2014, 18:01

Protiv ugovora sa Arapima o zakupu srpskih njiva bune se ljudi koje je okupio tajkun Nikola Džomba, rekao je juče premijer Aleksandar Vučić.

Ko je Džomba o kojem premijer govori?

Nekadašnji finansijer Fudbalskog kluba Hajduk iz Kule, veliki zakupac državne zemlje, u tom gradu pominje se kao ključni centar moći, a često je viđan kako prati sednice SO Kula okružen opštinskim funkcionerima.

On se pominje kao ključni razlog zbog koga je krajem prošle godine vladajuća većina SNS-SPS-DSS-URS tokom hitne sednice naprasno povukla najavljeni plan izdavanja pod zakup državnih oranica za 2012. i usvojila inicijativu „grupe zakupaca“ da im se zbog štete od suše produži zakup na tri godine bez licitacije. U ime „grupe zakupaca“, čija je inicijativa stigla pred odbornike iako nije bila zavedena u pisarnici, odbornicima se obratio lično Nikola Džomba.

On je i razlog zbog koga je u aprilu raspušten lokalni odbor SNS. Naime, lokalni zakupci su se uz pomoć lokalnog odbora SNS usprotivili odluci da određene parcele u kulskom ataru izuzme iz podele prema prečem pravu zakupa, na šta je centrala SNS iz Beograda burno reagovala i raspustila odbor.

_________________
Dinkić: Drugačije bi sve bilo da sam JA bio premijer !!
Nazad na vrh Ići dole
 
Upoznaj srpske tajkune, da bi ih više voleo !!
Nazad na vrh 
Strana 5 od 8Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeći
 Similar topics
-

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BELEX Club :: INFO-
Skoči na: