| | KOD VIDOVNJAKA - Kristalna kugla i ostali rekviziti... | |
|
+28BoS Maca Fmember Momir Ars Vivendi Limited011 ALHEMICAR 07 Gargamel011 Teletrader Cope pepeljuga21veka gogloee mirami Karmamen Milos86 Friz Nebojsa Kobe Bryant Goca pepsiman kaktusic Vlada Greta Mima iki Dusan Vidovnjak Sneki 32 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Vidovnjak VIP
Broj poruka : 280 Localisation : Beograd Points : -80 Datum upisa : 04.06.2008
| Naslov: Re: KOD VIDOVNJAKA - Kristalna kugla i ostali rekviziti... 2/7/2008, 14:32 | |
| :joint: :tesi: javi nam se nekom razglednicom :wave1: :king: _________________ EPP http://www.blogger.com/profile/06618273967972866898
| |
| | | Vidovnjak VIP
| Naslov: Re: KOD VIDOVNJAKA - Kristalna kugla i ostali rekviziti... 3/7/2008, 08:46 | |
| _________________ EPP http://www.blogger.com/profile/06618273967972866898
| |
| | | Vidovnjak VIP
| Naslov: Re: KOD VIDOVNJAKA - Kristalna kugla i ostali rekviziti... 6/7/2008, 11:09 | |
| Evo me Kod mene nista novo.Otvorio sam Facebook,kazu ako to nemas kao da nisi ziv Toliko rodbine sam sreo na facebook,vise nego unazad pet godina.Odusevili su se kada su me videli. Nije los taj facebook,pogotovo za druzenje sa rodbinom.Nema onog ljubljenja,ne mogu da ti traze pare na zajam,jer facebook ne podrzava teleportaciju,prisustvujes njihovim rodjendanima raznoraznim proslavama.Njih slavlje ne kosta nista a ni mene.Cak postoji mogucnost i zajednickog odrzavanja krsne slave,to bi nas dodatno zblizilo. Ja sam odusevljen facebook-om. E da legle mi pare od dividende od tigra u petak,pa sam sinoc(kao sto sam i obecao),napio se sa svojim prijateljima.Fina je to bila dividenda imali smo da pijemo jutros do pet i to Tuborg! Evo sada me boli glava ali ne zalim.Pocastio sam prijatelje i video se sa rodbinom.Bila mi je bas lepa ova nedelja. Ziveli saborci _________________ EPP http://www.blogger.com/profile/06618273967972866898
| |
| | | Vidovnjak VIP
| Naslov: Re: KOD VIDOVNJAKA - Kristalna kugla i ostali rekviziti... 11/7/2008, 08:56 | |
| :kugla: lose,lose...ali dragi saborci,izvucicemo se mi.Kako jedan moj prijatelj kaze "Postoji kosmicka ravnoteza".Izgubili smo godinu ali i dobicemo je. Ne treba da se nadamo cudu vec ravnotezi. Smejte se smejte,ja sam dokaz toga. SAVET: Zategnite malo kaiseve do kraja ove godine,odreknite se hedonizma i nekih skupih navika.Zamislite da ste na pocetku,satite se zivota pre BELEKSA.Zaboravite na novac,pisite,crtajte,bavite se sportom i druzite se .Morate ostati zdravi do KOSMICKE RAVNOTEZE ! Pozdrav svima i nedostajete mi pomalo :D _________________ EPP http://www.blogger.com/profile/06618273967972866898
| |
| | | Nebojsa Still learning
Broj poruka : 138 Godina : 38 Localisation : Novi Beograd Points : 35 Datum upisa : 27.12.2007
| Naslov: Re: KOD VIDOVNJAKA - Kristalna kugla i ostali rekviziti... 11/7/2008, 16:52 | |
| - Vidovnjak ::
- Evo me
Kod mene nista novo.Otvorio sam Facebook,kazu ako to nemas kao da nisi ziv Toliko rodbine sam sreo na facebook,vise nego unazad pet godina.Odusevili su se kada su me videli. Nije los taj facebook,pogotovo za druzenje sa rodbinom.Nema onog ljubljenja,ne mogu da ti traze pare na zajam,jer facebook ne podrzava teleportaciju,prisustvujes njihovim rodjendanima raznoraznim proslavama.Njih slavlje ne kosta nista a ni mene.Cak postoji mogucnost i zajednickog odrzavanja krsne slave,to bi nas dodatno zblizilo. Ja sam odusevljen facebook-om. E da legle mi pare od dividende od tigra u petak,pa sam sinoc(kao sto sam i obecao),napio se sa svojim prijateljima.Fina je to bila dividenda imali smo da pijemo jutros do pet i to Tuborg! Evo sada me boli glava ali ne zalim.Pocastio sam prijatelje i video se sa rodbinom.Bila mi je bas lepa ova nedelja. Ziveli saborci Covece, taj Facebook je prava zaraza... Gore od berze... Ja sam posle pola godine ugasio profil na Facebook-u!!! U pocetku mi je bilo extra zanimljivo, nisam mogao da verujem koga sve ima tamo... Ali vremenom pocinje da biva bolesno koliko vremena protracis tamo... Ma sta da ti pricam, sam ces videti... | |
| | | Vidovnjak VIP
| Naslov: Re: KOD VIDOVNJAKA - Kristalna kugla i ostali rekviziti... 12/7/2008, 11:35 | |
| @ALEC @NEBOJSA
Pozdrav ! slazem se sa vama za facebook,ja ga zapravo koristim kao mail,odem proverim postu i to je to. No nedavno kada sam otvorio svidela mi se opcija ono ukucas ime i prezime i andjes tu neku osobu recimo,a nisi je dugo video. Ovi moji imaju i to i myspace,to je ludilo :-) No ja sam malo na tome iz razloga da nam se prijateljstvo i druzenje ne pretvori u komunkaciju preko zice,ja volim zivu komunikaciju,pa ih malo kuliram sve na netu :-). Meni je forum ok.Cak mozda jedan od najboljih vidova komunikacije i upoznavanja na anetu,jer tu se ipak komunicira i "zdravija" je sala nekako,a pored toga i svi smo u istim G.... Sto ce reci,da nije BELEKSA mi ne bi bili ovde :-) :cheers: BELEKS !!!!! _________________ EPP http://www.blogger.com/profile/06618273967972866898
| |
Broj poruka : 138 Godina : 38 Localisation : Novi Beograd Points : 35 Datum upisa : 27.12.2007
| Naslov: Re: KOD VIDOVNJAKA - Kristalna kugla i ostali rekviziti... 14/7/2008, 15:33 | |
| | |
| | | Vidovnjak VIP
| Naslov: Re: KOD VIDOVNJAKA - Kristalna kugla i ostali rekviziti... 14/7/2008, 16:18 | |
| @Nebojsa Pa mi smo komsije sa NBGD-a tek sad vidim Samo za tebe vicevi iz kraja Sviraju Cigani u orkestru,i gost pita cigu. -Cigo posto pesma? -200 dinara . -Moze li to jeftinije? -Pa kako bre jeftinije, mene kosta 150 ! ________________________________________ Molio ciga ciganku da mu da malo p....,a ona se necka. -Ajde daj mi malo p.... da cu ti mobilni. Razmisljala malo ciganka i da mu. Posle zavrsenog posla kaze ciganka. -Ajd daj sad mobilni. -Ma nema problema,pisi 062... ________________________________________ Kako ciga uci sina matematiku? -Evo,ako imam pet jabuka i bacim tri. -Koliko mi ostaje? A mali ciga ce. -Imas jabuke???!!! ________________________________________ Dosao ciga u ZOO vrt i bulji u papagaja. Papagaj kaze -Sta buljis koji k....? Ciga odgovara -Jebo mater ja mislio ti tica. ________________________________________ Kupuju dva cigana patike. Jedan kaze -Jebote tebi su noge prljavije od mojih! Ovaj odgovara -Bate,pa ja sam stariji ! _______________________________________ Kako se zoce ciganin revolucionar? Cigance Necu vise majke mi! :king: _________________ EPP http://www.blogger.com/profile/06618273967972866898
| |
| Naslov: Re: KOD VIDOVNJAKA - Kristalna kugla i ostali rekviziti... 14/7/2008, 16:48 | |
| Evo kako mali zemunac uci matematiku:
Kaze uciteljica: "Imas tri jabuke i ja ti uzmem jednu. Koliko ti jabuka ostaje?" mali zemunac: "Kome bre ti da uzmes jabuku, jbm ti mater?" | |
| | | Vidovnjak VIP
| Naslov: Re: KOD VIDOVNJAKA - Kristalna kugla i ostali rekviziti... 14/7/2008, 17:10 | |
| |
| Naslov: Re: KOD VIDOVNJAKA - Kristalna kugla i ostali rekviziti... 15/7/2008, 08:19 | |
| Dobro jutro! | |
| | | Vidovnjak VIP
| Naslov: Re: KOD VIDOVNJAKA - Kristalna kugla i ostali rekviziti... 15/7/2008, 08:25 | |
| |
| Naslov: Re: KOD VIDOVNJAKA - Kristalna kugla i ostali rekviziti... 15/7/2008, 09:40 | |
| Bili Mujo i Haso u Africi i napadne Muju krokodil. Haso nije imao muda da priskoci i krene da jeca: "Nemoj La Costa,matere ti!" | |
| | | Vidovnjak VIP
| Naslov: Re: KOD VIDOVNJAKA - Kristalna kugla i ostali rekviziti... 15/7/2008, 13:16 | |
| Sta plavusa kaze kad joj babica pokaze blizance koje je upravo rodila? - jel ja sad treba da pogodim koje je moje? _________________ EPP http://www.blogger.com/profile/06618273967972866898
| |
| | | Vidovnjak VIP
| Naslov: Re: KOD VIDOVNJAKA - Kristalna kugla i ostali rekviziti... 16/7/2008, 10:34 | |
| Ulazi krsni Crnogorac u kafanu, sjeda i poziva konobaricu. Prilazi mu mlada zgodna i lijepa konobarica i pita ga sta hoce da pije. Na to ce Crnogorac: "Djevojko,donesi mi jednu jaku kafu ko sto sam ja i slatku ko sto si ti!" Donese konobarica kafu, Crnogorac proba kafu pa joj rece: "O, djevojko, da se nisi ti malo precijenila!!!" _________________________________________ Dosao Crnogorac na Trg Bana Jelacica i ugledao kip. Pita on: "Ko je ono?" Kazu mu: "Ban Jelacic" Crnogorac: "Dobro, a koji ga ono junak jase?" ________________________________________ Crnogorcu se ne da leci sa zenom. Obrazlaze joj: "Mrsko mi se penjat, a znas dobro da nikom ne dam na se. ________________________________________ U prepunom autobusu GSB korpulentan Crnogorac prdne iz sve snage. Okrene se, kad ono iza njega crnac. Crnogorac mu veli: "U, jado, al' te ja sagoreh." ________________________________________ - "UPOMOC!!! Upravo me je silovao neki Crnogorac!!!" - "Pa otkud znate da je bas Crnogorac?" - "Morala sam sve sama da radim." _______________________________________ Pet Crnogoraca sa dekama, dolaze na zeljeznicku stanicu. Sretne ih poznanik i pita: "Gdje ce te?" " Trazimo posla". " Kakvog posla". " Culi smo da se ovdje, na zeljeznicku stanicu placa, nakva lezarina". ________________________________________ Poslije zemljotresa, Crnogorac daje oglas u novine: "Mijenjam stan u epicentru, za stan u centru". _________________________________________ Kako crnogorci prave put? Naprave 10km i stave znak ITD... _________________ EPP http://www.blogger.com/profile/06618273967972866898
| |
| | | Vidovnjak VIP
| Naslov: Re: KOD VIDOVNJAKA - Kristalna kugla i ostali rekviziti... 16/7/2008, 12:41 | |
| Leti Slobodan Milosevic sa zenom i sinom iznad Bosne i u jednom trenutku nadahnuto rece: - "Mogao bi im baciti bar 100 DM da se deset ljudi obraduje." - Na to ce mu zena: "Mogao bi i 200 DM da se dvadesetak ljudi obraduje!" - A sin rece:- "Zasto ti ne skocis, svi bi se obradovali." ____________________________________________ P: Koja su dva najveca Srpska uma na polju elektrotehnike? O1: Nikola Tesla - struja O2. Slobodan Milosevic - izolacija ___________________________________________ Stoji penzioner u redu za mleko i hleb I posle nekog vremena,penzioneru se smuci. Izleti iz reda vicuci "Sad mi je svega dosta, ubicu Slobu ,majke mi!" Eto ti posle nekog vremena penzionera vraca se i prica: "Ne vredi za Slobu je jos veci red. ___________________________________________ Razgovaraju Slobo i Mira. Pita Mira, jeli bre Slobo, kakve ti zene volis, lijepe ili pametne? Slobo joj odgovara, ni jedne ni druge, ja volim samo tebe. ____________________________________________ Zaustavi saobracajac Miru Markovic. Ona otvara staklo i kaze: - Znas li ti koga si zaustavio? - Koga? - Ja sam najcuvenija zena pisac u zemlji. -Pravo da ti kazem ja ne citam nista osim titla na crtanim filmovima. - Ja sam clan Ruske akademije nauka. - To mozda vazi u Rusiju, ovde jok. - Ja sam prva dama Srbije. - Ej, Mile, dodji da vidis Lepu Brenu al' se ofucala. _________________ EPP http://www.blogger.com/profile/06618273967972866898
| |
| | | Vidovnjak VIP
| Naslov: Re: KOD VIDOVNJAKA - Kristalna kugla i ostali rekviziti... 17/7/2008, 11:45 | |
| Unapred se izvinjavam,opste je poznato da sam ja jako miroljubiv covek,ali kod viceva nemam kompromisa :D Dakle...Albanci Kako se zove Albanac sa po ovcom ispod obe miske? - Makro. ____________________________________________ Otac i sin Albanac posmatraju kosovski boj! "Otac, jel da uljetim?", pita sin. "Ne, samo maljo sacekaj!" Prodje neko vreme, sin opet pita: "Otac, jel da uljetim sad?"; "Ne, samo jos maljo sacekaj!" "Otac, jel da uljetim bre, nemogam da cekam?"; "Ne, bre, eno ide Obilic, se strpi maljo!" Proslo opet izvesno vreme, sin gori od nestrpljenja, pa ce jos jace: "Otac, nemogam da cekam, ja uljecem?"; "Pa uljeci, sad!", rece otac. "Kikirikiii, semenkeee, kikirikiii, semenkeee...." _____________________________________________ Sta je Albanac u Svajcarskoj? Narko diler. Sta je 100 Albanaca u Svajcarkoj? Narko mafija. A sta su svi Albancii u Svajcarskoj? Resenje srpskog problema. ____________________________________________ Uvati pandur Albanca i pocne da ga mlati, kad ti Albanac rece: Nemo' da me udaras, ja voljim Srbe, ja voljim Srbe. A pandur ce ti na to: Cuj stari, a KAJ to mene zanima??? ___________________________________________ Tri najtanje knjige na svetu: - Albanski telefonski imenik. - Albanski bukvar - Albanski udzbenik istorije ___________________________________________ Vozi se covek kroz Begrad tek vidi neku guzvu na benzinskoj stanici. Stane on i pita nekoga sta se desava : - Ma nista, Albanac se polio benzinom i zapalio. - Pa sta ste vi uradili povodom toga ? - E, skupili smo dobrovoljni prilog za njegovu porodicu. - A koliko ? - Pet litara __________________________________________ Albanac pozvoni Srbinu: Š: Dobar dan, komšija, koljiko očeš za tvoja kuča? S: Pa, da kupim lepi stan u Beogradu i da ne brinem puno - dve kile u zlatu Š: Evo tebi četiri kiljograma u zljatu. S: Zašto? Š: Idi kupi stan u Ljubljana, da te ne seljim dvaput! __________________________________________ _________________ EPP http://www.blogger.com/profile/06618273967972866898
| |
| | | Vidovnjak VIP
| Naslov: Re: KOD VIDOVNJAKA - Kristalna kugla i ostali rekviziti... 18/7/2008, 10:04 | |
| Kako pandur seje krompir? Istrese vrecu krompira na njivu izvuce pendrek i kaze: "Razlaz!" _____________________________________ Zaustavi pandur kola, pridje i zatrazi od vozaca vozacku dozvolu. Pandur: "Sta si ti po zanimanju?" Vozac :"Ja sam bioenergeticar." Pandur: "Ma ne pitam te sta si bio..." ____________________________________ U jednoj kafani rece jedan mladic: -Cujte ovaj vic o pandurima! Ustade jedan tip i rece : -Ej, ja sam pandur! -Ne brini te bi cu ispricati dva puta! _____________________________________ Dodju 2 pandura u javnu kucu daju 10 $ i traze ribu. Ali kaze im sef javne kuce:"Idite se vi jebite za 10$ mi nemamo nista nize od 50$". Posle pola sata vracaju se oni i kazu:"Mi dosli da platimo" _____________________________________ Koja je razlika između pandura i pištaljke? Pištaljka ima kliker! _____________________________________ Policajcu umrla majka. Skupile se komsije na zalost, a policajac se javlja na telefon. Kada je spustio slusalicu kaze im: "Hoce nesreca na nesrecu! Evo mi brat javlja da je i njemu umrla majka". _____________________________________ Dodje pandur kuci i sa vrata zove zenu i pokazuje joj govno na ispruzenom dlanu i hvali se: - Vidi zeno u sto bi umalo ugazio da nisam bio pazljiv! _____________________________________ Pisaju dva crnca u parku kad nailazi pandur. Pita 'momci sta radite snimate film?' 'ne' odgovore crnci. 'dobro onda pokupite kablove i razlaz' _____________________________________ Upao pandur u šaht, pogleda gore i reče: - Sva sreća što je otvoren, inače ne bih mogao izaći. _____________________________________ 'Pričaju dva policajca: 'Jučer sam kupio četku za WC...' 'I, kakva je?' 'Ma ne znam, ipak više volim papir _____________________________________ _________________ EPP http://www.blogger.com/profile/06618273967972866898
| |
| | | Vidovnjak VIP
| Naslov: Re: KOD VIDOVNJAKA - Kristalna kugla i ostali rekviziti... 21/7/2008, 09:22 | |
| Pozdrav saborci ! :kugla: kisa do vikenda :kugla: posle razvedravanje :kugla: pa opet kisa :kugla: i tako do proleca :kugla: ko prezivi klimatske uslove smesi mu se lova na prolece Be strong _________________ EPP http://www.blogger.com/profile/06618273967972866898
| |
| | | Vidovnjak VIP
| Naslov: Re: KOD VIDOVNJAKA - Kristalna kugla i ostali rekviziti... 22/7/2008, 08:53 | |
| |
| | | Friz VIP
Broj poruka : 1684 Godina : 54 Points : 2978 Datum upisa : 16.12.2007
| Naslov: Re: KOD VIDOVNJAKA - Kristalna kugla i ostali rekviziti... 24/7/2008, 00:28 | |
| Srbija je zauzela treće mesto u ovogodišnjem istraživanju "EM20 indeks" britanske revizorske kuće PricewaterhouseCoopers (PwC) kojim se rangira atraktivnost investiranja u proizvodnju u tržišta u razvoju.
Prvo mesto u oblasti investiranja u proizvodnju je zauzeo Egipat, druga je Bugarska, a pored Srbije, u prvih deset je još i Rumunija (na sedmom mestu). Srbija, Bugarska i Rumunija čine svojevrstan "zlatni trougao", pošto se sve tri nalaze među prvih deset i po atraktivnosti investiranja u sektor usluga (Srbija je u ovoj kategoriji na sedmom mestu, Rumunija na četvrtom, Bugarska na petom, dok je na prvom Poljska). | |
| | | Vidovnjak VIP
| Naslov: Re: KOD VIDOVNJAKA - Kristalna kugla i ostali rekviziti... 24/7/2008, 09:06 | |
| Cao Friz Lepe novosti ! :kugla: Sledeca godina je nasa,to se i bez moje kugle vidi :cheers: _________________ EPP http://www.blogger.com/profile/06618273967972866898
| |
| Naslov: Re: KOD VIDOVNJAKA - Kristalna kugla i ostali rekviziti... 25/7/2008, 17:00 | |
| Matori, ovaj Belex je postao veca deponija od tvoje...
Sta predlazes da kupimo od djubreta na Belexu, pa da odemo ispred buvljaka da prodajemo... | |
| | | Vidovnjak VIP
| Naslov: Re: KOD VIDOVNJAKA - Kristalna kugla i ostali rekviziti... 26/7/2008, 20:57 | |
| @nebojsa lool ja sam optimista,mislim da ce se sve iskristalisati sledece godine,no ako me pitas da sada ulozim novac u akcije odgovor bi bio NIZAKOJE PARE BRALE! kamata 8 % i mirno spavas :bball: _________________ EPP http://www.blogger.com/profile/06618273967972866898
| |
| | | Kobe Bryant VIP
Broj poruka : 2998 Godina : 47 Localisation : N.BGD Points : 5579 Datum upisa : 22.05.2007
| Naslov: Re: KOD VIDOVNJAKA - Kristalna kugla i ostali rekviziti... 28/7/2008, 23:21 | |
| Четовање на Интернету, разговор преко „скајпа” (визуелна и аудио комуникација преко глобалне мреже) или слање обичног и-мејла однедавно су под јасно прецизираним надзором служби безбедности Србије. Републичка агенција за телекомуникације (Рател) недавно је прописала „Техничке услове за подсистеме, уређаје, опрему и инсталације интернет-мреже” који су ступили на снагу 12. јула ове године.
http://www.politika.co.yu/rubrike/Ekonomija/Internet-pod-lupom-bezbednosnih-sluzbi.sr.html
http://www.politika.co.yu/rubrike/Drustvo/Kad-BIA-chetuje.sr.html
:kanta: | |
| | | Vidovnjak VIP
| Naslov: Re: KOD VIDOVNJAKA - Kristalna kugla i ostali rekviziti... 31/7/2008, 09:58 | |
| @Kobe Bryant What?! Otvoreno pismo ministru policije Postovanje, Gospodine ministre dobrodosli u Deponijsku temu - Kod vidovnjaka,kristalna kugla i ostali rekviziti. Rad sam da pomognem u suzbijanju kriminala,to se vidi iz mog pisanja.Oduvek sam bio privrzen policiji i ziveo u skladu sa aktuelnim zakonima.Kako su se zakoni menjali menjao sam se i ja Ocekujem da se registrujete ovde dok pretrazujete Deponiju,bila bi mi cast.Voleo bih da Vasim postom date na znacaju Deponiji kao antikorupciskom i antikriminalnom telu ovog foruma. Mi smo grupa ojadjenih ali pre svega dostojanstvenih stedisa!kao sto vidite mi ovde ne kukamo,dostojanstvo i moral su na visokom nivou.Svi znamo da je bilo i gorih dana(Vama bar ne treba da pricam o tome,i sami ste preziveli 90'). Dobrodosli u Deponiju jos jednom,osecajte se kao kod kuce i videcete da ovde tako reci nista ne smrdi. S Postovanjem Vidovnjak _________________ EPP http://www.blogger.com/profile/06618273967972866898
| |
| | | | Vidovnjak VIP
| Naslov: Re: KOD VIDOVNJAKA - Kristalna kugla i ostali rekviziti... 5/8/2008, 13:42 | |
| Sta kaze covek,i ja se u potpunosti slazem sa njim.Mozda nekome ovo pomogne da donese pravilnu odluku gde i kako sa novcem. ...Milutin Nikolic,direktor i osnivac kompanije"Citadel" kaze,buducnost su fondovi,i ulaganje u fondove je manje rizicnije nego u ulaganje u akcije,razloga mnogo...izmedju ostalog covek kaze,da su najprofitabilniji sektori za ulaganje u Srbiji: 1.nekretnine 2.gradjevina i infrastruktura 3.energrtika 4.prehrambena industrija 5.telekomuniacije 6.farmacija
Ako sagledamo situaciju unazad recimo 1,5 godinu covek ke generalno upravu. Napomenuo je jos da za razliku od fonda,kod kupovine akcija,mora se voditi racuna o odabiru dobrog brokera(koji opet moze da pogresi u proceni),sigurna velika zarada postize se otprilike samo insajderskim informacijama. Ja cu da dodam,moj utisak. Fond je kao jedan odlican i najbolji "broker".O tvom novcu ne vodi brigu jedan covek,nego nekoliko,a 10 glava je pametnije od 1. Berza,akcije,je ulaganje sa isuvise rizika i moj savet je za pocetnike NOVAC u FONDOVE. p.s.Da pojasnim ja nemam ni jedan dinar u fondovima(jer vise nemam love) sve mi je u akcijama,budite pametniji od mene:)
Negde sam procitao da si sneki napisala da je i u prolece ista prica,i polako verujem da ova kriza ce da potraje.Koliko god zaradio posle 2 godine izlazis kao gubitnik,jer si novac moga bolje da uloziz i zaradis vise.No srecom pa zivot traje i posle 2009. Drzmo se saborci. :cheers: _________________ EPP http://www.blogger.com/profile/06618273967972866898
| |
| | | Sneki Beli Mag
Broj poruka : 5399 Localisation : Centar grada Points : 6886 Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: KOD VIDOVNJAKA - Kristalna kugla i ostali rekviziti... 6/8/2008, 08:56 | |
| Ovo za nekretnine u Srbiji je vrlo tačno - upućeni smatraju da je sva slobodna lova otišla u nekretnine. Čak ima mišljenja da će cene još da rastu !! :shock: Tako da će oni stanovi koji su 87-89. koštali 4.000,- DM ( po qm) uskoro koštati 4.000,- EUR !!
. _________________ Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
| |
| Naslov: Re: KOD VIDOVNJAKA - Kristalna kugla i ostali rekviziti... 6/8/2008, 10:11 | |
| - Sneki ::
Tako da će oni stanovi koji su 87-89. koštali 4.000,- DM ( po qm) uskoro koštati 4.000,- EUR !!
. Na Novom Beogradu, Blok 45, 2000 godine kvadrat je kostao 1000 DM Danas 2000 EUR. Jedan ar placa na Ledinama (naselje Izmedju Novog Beograda i Surcina) sada vredi 10000 EUR, a krajem '90-ih cena je bila 2000-3000 DM | |
| | | Vidovnjak VIP
| Naslov: Re: KOD VIDOVNJAKA - Kristalna kugla i ostali rekviziti... 6/8/2008, 14:52 | |
| Primer 1, Moja prijateljica je prosle godine,negde u leto,kupila jedva za 30.000 evra garsonjeru na Karaburmi(Beograd),20m2,jeste novogradnja ali klasika,bez potrebne dokumentacije,zejednicko brojilo,bez centralnog grejanja,telefona...Trazila je nekoliko meseci garsonjeru za te pare,i to imala je kes ne kredit.. Promer 2, Komsinica iznad mene pre nekih 8 meseci prodala stan za 75.000 evra,48 kvadrata,zgrada stara 30 godina.Sada se ti stanovi prodaju izmedju 90-100.000 evra.(Novi Beograd) Cak cene nekretnina po unutrasnjosti su pocele da rastu,u mestima u kojima je cena stagnirala godinama,narocito u Vojvodini.Kragujevac recimo moze da dostigne cenu od 1500 evra kvadrat,sto je bilo nezamislivo prosle godine. Pisao sam nedavno o tome da ma koliko zaradili na berzi,svi smo zapravo izgubili jer je sve za godinu dana nevidjeno otislo gore.Jedina dobra stvar je sto dinar ojacao i to nas generalno na neku vecu sumu novca malo cupa(bar mene,kad sam usao u akciju bio je 82 din.)No i to je smesno.Ali jeste za neku utehu Juce sam pricao sa jednim investitorom koji zapocinje gradnju na Bulevaru Kralja Aleksandra,preprodajna cena kvadrata 4.000 evra!Pa vi vidite.Beograd je jos uvek deficitaran sa stanovima i procena je da ce to jos dugo biti tako,dotle ce cene da divljaju i to sa razlogom,zakon potraznje.Negde sam procitao podatak da je trenutno Beogradu potrebno oko 100.000 stanova! A svi znamo da je to grad koji se ne iseljava nego naseljava i dalje. Zakljucak, Ne razumem se puno u fondove,ali siguran sam da se znatni deo novca upravo obrce kroz izgradnju,i zato je fond idealan za ulaganje ako nemas dovoljno novca da sam kupis bilo kakvu stambenu jedinicu. No sada je lako biti pametan. p.s.moram da promenim kuglu ovoj izgleda istekao rok trajanja. :kugla: A da osnujemo mi gradjavinsku firmu ? _________________ EPP http://www.blogger.com/profile/06618273967972866898
| |
| | | Mima VIP
Broj poruka : 218 Points : 90 Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: KOD VIDOVNJAKA - Kristalna kugla i ostali rekviziti... 6/8/2008, 15:12 | |
| 'Ajde da osnujemo, nego sta... :clap: Ja sam htela da uzmem stan na kredit, ali cene su toliko otisle, da je to nemoguce ispratiti. Ono sto je jeftinije, nije uknjizeno, a novogradnja koju banke prihvataju je nenormalno skupa. Jedino da ponudim nekoj banci akcije kao zalog, al' nisu ni oni bas tako glupi :smesan si: | |
| | | Vidovnjak VIP
| Naslov: Re: KOD VIDOVNJAKA - Kristalna kugla i ostali rekviziti... 6/8/2008, 15:32 | |
| xexe ,mima,juce odem u telenor da uzmem telefon u onom paketu,placas 1000 dinara mesecno 2 godine i imas ono sve...bla bla..no kad su mi rekli da i za to te proveravaju u kreditnom biro,ja sam se frapirao,zamisli... Hm,sto se tice kredita mislim da nije resenje ukoliko ti nije frka za stan.Bolje je sacekati bolje uslove banaka. Jos jedna zanimljiva stvar,cene izdavanja nekretnina u Beogradu nisu skocile znacajno i ne prate skok cene kupovine stana.Sto ce reci stan se ne kupuje da bi na njemu zaradio kroz rentiranje nego profit je samo u skoku cene kvadrata za veom akratak period. mima ,postoji resenje,da ukoliko imas nekretninu koju bi opteretila hipotekom,neku koju ne zelis da prodajes,kupis stan na kredit njega ne stavljas pod hipoteku i prodas ga za 1 godinu,zarada je sigurna.No to je vec privilegija bogatih.E u tom slucaju vredi uzeti kredit. Mada a sam ipak za varijantu da mi ovde napravimo malu stambenu zadrugu :D _________________ EPP http://www.blogger.com/profile/06618273967972866898
| |
| Naslov: Re: KOD VIDOVNJAKA - Kristalna kugla i ostali rekviziti... 6/8/2008, 16:37 | |
| Nedaj Boze da se Srbi sloze :D
Salu na stranu...
Kad bi se nas nekoliko forumasa k'o sto ti kazes udruzili i krenuli da se bavimo gradjevinom bio bi pun pogodak za razliku od ulaganja u gradj. inv. fondove.
Moje subjektivno misljenje je da bi se ulaganjem u inv. fondove koji ulazu u nekretnine susreli sa nelikvidnoscu akcija, te bi ih morali prodavati uz veliki discount. Ali ipak ako bi se odlucio da investiram u tako nesto, sacekao bi da prodje javni poziv i verovatno bih posle par meseci kupio akcije fonda za sigurno 20% manju od fer cene koju objavi fond. To je neka moja prognoza... | |
| | | Friz VIP
Broj poruka : 1684 Godina : 54 Points : 2978 Datum upisa : 16.12.2007
| Naslov: Re: KOD VIDOVNJAKA - Kristalna kugla i ostali rekviziti... 14/8/2008, 20:46 | |
| 10 najljepših otoka koje si možete priuštiti
Otoci za kupnju kojih ne treba imati milijarde na računu nude povoljnu klimu, građenje je dozvoljeno, a među njima nema nijednog na Jadranu
U svijetu se prodaje nekoliko stotina otoka. No, posebno je zanimljiv podatak da oni najtraženiji nisu hrvatski ili općenito mediteranski, kako se to često misli, već oni bliži SAD-u. To postaje još upečatljivije kad se čestim vlasnicima otoka, Amerikancima, dade do znanja cijena. Američka agencija za prodaju luksuznih nekretnina, International Listings, objavila je tako popis deset najljepših privatnih otoka na svijetu, a kriterij je osim ljepote bio i da si ih možete priuštiti. Raspon cijena je od 10 tisuća do pola milijuna dolara. Očekivano, na tom popisu nema nijednog hrvatskog otoka, a svi ponuđeni barem su tri do četiri puta jeftiniji od najjeftinijih sličnih nekretnina u Hrvatskoj.
1. West Bank Lighthouse (SAD) Američka vlada ponudila je na prodaju dva svjetionika udaljena oko 3,5 milja od New Yorka. West Bank Lighthouse i Old Orchard Shoal ponuđeni su na aukciji s početnom cijenom od samo 10 tisuća dolara. Svjetionici su relativno dobro očuvani te moraju biti zaštićeni u skladu sa zakonima o povijesnom naslijeđ. Površina otočića je oko 100 kvadrata. Cijena: 10.000 dolara
2. Dolphin Bay (Panama) Ovaj otočić površine 560 kvadrata smješten je nedaleko od obala Paname uz područje Bocatorito, koje je načičkano brojnim otocima. Do otoka Dolphin Bay moguće je doći na više načina. Postoji stalna veza do otoka San Cristobal i do Boce, a plovidba traje oko 20 minuta. Otok nije spektakularan, ali se na njemu može pronaći poneko veće stablo i ananasi, a okružen je zaštićenim vodama. U International Listingsu tvrde da je idealan za manje obitelji. Cijena: 40.000 dolara
3. Bereck (Kanada) U Kanadi sa 100 tisuća dolara viška na prodaju će vam ponuditi cijeli niz otoka. Jedan od njih, Bereck, smješten je na jezeru Stuart uz kanadsku pacifičku obalu koja se proteže od američkog grada Seattlea do Aljaske. Ovaj otok pravi je raj za ribiče. Otok zauzima više od četiri hektara i na njemu je dozvoljena gradnja stambenih objekata. Cijena: 64.327 dolara
4. David (Kanada) Smješten uz obalu Nove Scotije u Kanadi, otok David zanimljiv je posjed površine od gotovo 22 hektara. Okružuje ga zaljev Tor Bay i okolno otočje, dok je najbliže naselje udaljeno oko 30 kilometara. Na otoku se nalazi nastamba od svega nekoliko kvadrata izgrađena prije pet godina. Iako nikakva druga infrastruktura ne postoji, dozvoljena je gradnja objekata, a posebno se preporučuje za ribolov. Cijena: 74.474 dolara
5. Chris Pinnacle (Filipini) Za 100.000 dolara na Filipnima ćete dobiti dva otoka zvana Chris Pinnacle. Otoci su podjednake veličine, svaki ima nešto više od jednog hektara. Nalaze se u zapadnom dijelu pokrajine Guimaras koja je okrenuta prema Maleziji. Sastavljeni su od čvrstih stijena i okruženi koraljnim grebenom. Od kopna su udaljeni svega 200-tinjak metara pa iako nemaju vlastitu infrastrukturu, moguće ju je jednostavno izgraditi. Do otoka se plovi manje od pet minuta. Oba otoka vrlo su malo izgrađena. Cijena: 100.000 dolara
6. Cockroach Caye (Belize) Na otoku ne žive otporni žohari već je njegova površina u obliku žoharove ljušture pa otud ime. Cockroach Caye smješten je desetak kilometara od glavnog grada Belizea. Oko otoka se proteže koraljni greben. Cockroach Caye dio je atola Turnefee, poznatog po nekim od najboljih svjetskih mjesta za ronjenje. Ni u doba najveće turističke najezde, na Turnefeeu ne boravi više od 300 ljudi. Cijena: 189.900 dolara
7. Lenur (Oceanija) Otok Lenur tipičan je koraljni otočić u Republici Vanuatu u Oceaniji. Proteže se na površini od 15 hektara u kristalno čistom moru južno od otoka Južna Malakula. Cijeli arhipelag Vanuatu nalazi se oko 2000 kilometara sjeverno od Australije. Lenur je vulkanskog podrijetla a smjenjuju je tropska i suptropska klima. Na otoku raste nisko drveće i kokos, a tijekom cijele godine opskrbljen je pitkom vodom. Cijena: 400.000 dolara
9. Carrington Cay (Bahami) Otočić od samo pola hektarasmješten nedaleko od otoka Veliki Abaco na Bahamima ima odličnu lokaciju. Na samo nekoliko minuta plovidbe nalazi se nekoliko velikih resorta More uz otok dovoljno je duboko za sidrenje najvećih jahta. No, glavni bonus dobrog smještaja ovog otoka su povoljni vjetrovi zbog kojih na njemu praktički nema komaraca i drugih insekata. Cijena: 455.000 dolara
8. Eagle’s Nest (SAD) Ovaj otok smješten je na rijeci Tennessee nedaleko od gradića Bath Springs. Iako riječni otok, Eagle’s Nest zauzima gotovo 67 hektara. Pokriven je gustom šumom, kamenom i pijeskom. Otok je odigrao značajnu povijesnu ulogu za vrijeme američkog građanskog rasta pa je tako 1863. godine vojska Unije na otoku pritisnula trupe Konfederacije. Cijeli je kraj zbog slabe izgrađenosti veliko turističko izletište. Cijena: 350.000 dolara
10. Katunayake (Šri Lanka) Smješten dvije minute brze plovidbe od obala Šri Lanke, ovaj mali otok površine četiri hektara pravi je tropski rezervat bilja i životinja. Možda se upravo stoga kupac mora obvezati da će otok razvijati isključivo u skladu s ekologijom. Nema struje i vode, ali je dostupan GSM signal. Zračna luka u Colombu, glavnom gradu Šri Lanke, vrlo je blizu zbog čega je otok vrlo lako dostupan. Cijena: 500.000 dolara
:flower: _________________ All we need is love
| |
| | | | KOD VIDOVNJAKA - Kristalna kugla i ostali rekviziti... | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |