| HAG_nametnuta pravda | |
|
+20Maca MORNAR Boranija C R A Z Y Drag65 Smile Boby Voiceoflaw Limited011 Gargamel011 Kobe Bryant Friz Lurije Stenli Sneki Pijacar Milos86 NIKOLAG pionir pepsiman 24 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Drag65 VIP

Broj poruka : 611 Points : 1423 Datum upisa : 12.07.2009
 | Naslov: Re: HAG_nametnuta pravda 11/22/2012, 23:53 | |
| Primilo me rođače, primilo, pa ne pušta već jako dugo.
A i zarilo se u mene na nadvožnjaku kod Auto-komande kada je naišla nepregledna kolona iz Cro, gde sam satima, očajan, stajao odajući poštu ljudima za koje sam znao šta ih čeka. Tada sam već zbrinjavao dve porodice izbeglica i gledao kako ljudeskare postaju zgrčeni starčići, kako žene venjaju, razboljevaju se i umiru, kako se deca gube jer im se svet okreće naopako. Zato što su isčupani iz korena. Tada mi je postalo jasno da je zlo preveliko. A i da ga besćutnost pothranjuje.
Onda se krvav balkanski pir nekako utišao, zanikla je nada da će slugeranje zla, svih fela, odgovarati.
Ovih dana dva momka (u NS i ST) zverski masakriraju svoje dragane. Da nas podsete da je zlo uvek tu, i da je "ravnomerno disperzovano". Na svakom je da mu se odupre. Kako zna i ume. Makar ga terali i keyboard drekavicom (drijekavicom?). Jer preko 100.000 dece iz kolone, ili preko 50.000 dečaka danas stasavaju. I drugih, mnogo. Jel da projektuju svoju muku na svet oko nas ?
--------- P.S. verovatno si i sam ustanovio da se (i) ovaj forum (i šire) pažljivo prati, te da se, često i sa kratkim vremenom reakcije, koristi, pa i za korekcije. | |
|
 | |
Boby VIP

Broj poruka : 2614 Godina : 51 Localisation : banat Points : 10639 Datum upisa : 04.02.2011
 | Naslov: Re: HAG_nametnuta pravda 11/23/2012, 17:23 | |
| | |
|
 | |
Maca VIP

Broj poruka : 1842 Godina : 45 Localisation : Sombor Points : 5095 Datum upisa : 28.05.2007
 | Naslov: Re: HAG_nametnuta pravda 11/23/2012, 17:54 | |
| - Drag65 ::
P.S. verovatno si i sam ustanovio da se (i) ovaj forum (i šire) pažljivo prati, te da se, često i sa kratkim vremenom reakcije, koristi, pa i za korekcije. Ako bi ovo da malo pojasni? Ko pažljivo prati i ko reaguje u "kratkom roku"? A da si se primo, tačno: baš si se primio.... _________________ Prestani da mrziš ako do sebe držiš !
| |
|
 | |
Drag65 VIP

Broj poruka : 611 Points : 1423 Datum upisa : 12.07.2009
 | Naslov: Re: HAG_nametnuta pravda 11/24/2012, 11:37 | |
| Brojne i suštinske slabosti presude
Posle rezimea presude (7 Strana) objavljen je i tekst presude (139 strana), za sada, valjda, samo na engleskom. Kao što se i moglo pretpostaviti odnos sudija prema presudi nije "čistih" 3:2. Dakle dvojica su bili suprotnog mišljenja, a još dvojica su iznela izdvojena mišljenja (1:4). U odnosu na presudu rezerve nema samo jedan, Mehmet Güney, turski karijerni diplomata. Tekst presude ima 139 strana, od toga 56 strana je presuda u užem smislu, a ostalo su suprotna i izdvojena mišljenja, dakle tu je odnos 56:83. http://www.icty.org/sid/11145
Suštinsko pitanje, vinost optuženih, praktično nije razmatrana: da li su hteli, ili su pristajali na to da dođe do pogroma, ili su olako smatrali da do egzodusa neće doći. Ili je sasvim osnovano da su bili u uverenju da do teških posledica po građane Hrvatske u Krajini neće doći. Več i sam naziv akcije, mislim, daje odgovor - oluja je neselektivna i uništava sve pred sobom.
Već na prvo čitanje mogu se uočiti i druge brojne slabosti presude - valjda je "neko zadužen" da se time ozbijno bavi.
Da li je ? -------------------- @Maca: 1. nakon prve "Kalimero" reakcije počelo se razmišljati i o reviziji presude. 2. rekurzivni algoritam. | |
|
 | |
Ars Vivendi VIP

Broj poruka : 2695 Points : 7750 Datum upisa : 21.01.2009
 | Naslov: Re: HAG_nametnuta pravda 11/29/2012, 10:08 | |
| Oslobodjen Haradinaj... _________________ Prazan listić nije stav! Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
| |
|
 | |
Cucla VIP

Broj poruka : 422 Godina : 48 Localisation : BG Points : 1383 Datum upisa : 22.06.2007
 | Naslov: Re: HAG_nametnuta pravda 11/29/2012, 10:35 | |
| | |
|
 | |
Boby VIP

Broj poruka : 2614 Godina : 51 Localisation : banat Points : 10639 Datum upisa : 04.02.2011
 | Naslov: Re: HAG_nametnuta pravda 11/29/2012, 11:15 | |
| | |
|
 | |
C R A Z Y VIP

Broj poruka : 536 Points : 1938 Datum upisa : 19.03.2010
 | Naslov: Re: HAG_nametnuta pravda 11/29/2012, 11:55 | |
| Ja nisam iznenađen. I mislim da je bolje za nas same što je oslobođen, jer nekim ljudima u ovoj zemlji stvari još uvek nisu jasne. Pravda svakako ne bi bila zadovoljena i da je osuđen.
_________________ Jedna društvena zajednica postaće velika onog trenutka kada stari ljudi počnu da sade mladice drveća u čijem hladu nikada neće sedeti. (Grčka poslovica)
| |
|
 | |
Voiceoflaw VIP

Broj poruka : 541 Points : 1212 Datum upisa : 20.05.2011
 | |
 | |
Fmember VIP

Broj poruka : 1612 Points : 5126 Datum upisa : 01.11.2010
 | Naslov: Re: HAG_nametnuta pravda 11/29/2012, 15:29 | |
| - C R A Z Y ::
- Ja nisam iznenađen. I mislim da je bolje za nas same što je oslobođen, jer nekim ljudima u ovoj zemlji stvari još uvek nisu jasne. Pravda svakako ne bi bila zadovoljena i da je osuđen.
Na sta mislis da kad kazes da nekima stvari jos uvek nisu jasne? Da li mislis na one koji veruju da smo pobedili nato. ili na one koji veruju da je evropa nas jedini put? | |
|
 | |
C R A Z Y VIP

Broj poruka : 536 Points : 1938 Datum upisa : 19.03.2010
 | Naslov: Re: HAG_nametnuta pravda 11/29/2012, 17:35 | |
| - Fmember ::
- C R A Z Y ::
- Ja nisam iznenađen. I mislim da je bolje za nas same što je oslobođen, jer nekim ljudima u ovoj zemlji stvari još uvek nisu jasne. Pravda svakako ne bi bila zadovoljena i da je osuđen.
Na sta mislis da kad kazes da nekima stvari jos uvek nisu jasne?
Da li mislis na one koji veruju da smo pobedili nato. ili na one koji veruju da je evropa nas jedini put?
Mislim da su i jedni i drugi u istoj kategoriji kojoj se obraćam. Vreme je da ovaj narod (tj barem velika večina, pošto svi nikad neće) shvati: - da je društvo ugroženo nemoralom i kriminalom, - da je država urgožena korupcijom, - da je ceo narod ugrožen silom koja se demonstrira nad našim glavama. Mislim da smo prve dve stvari već počeli da shvatamo ali ovu treću još uvek veliki broj ljudi ne shvata... Na te "stvari" sam mislio _________________ Jedna društvena zajednica postaće velika onog trenutka kada stari ljudi počnu da sade mladice drveća u čijem hladu nikada neće sedeti. (Grčka poslovica)
| |
|
 | |
Boranija Old member

Broj poruka : 2081 Points : 5871 Datum upisa : 25.07.2010
 | Naslov: Re: HAG_nametnuta pravda 11/29/2012, 23:44 | |
| - Fmember ::
Da li mislis na one koji veruju da smo pobedili nato. ili na one koji veruju da je evropa nas jedini put?
1. Sloba je bio obična pič..a, jer kad nas je već napalio da izdržimo 70 i nekoliko dana mogao je da istera još tih 10-15 (ili 30) dana jer više nije bilo "legitimnih" ciljeva.... to da se ne zaboravi! 2. EU nećemo videti ni na razglednici bar do 2020. a možda i kasnije... Pa makar se svi prekrstili u muslimane ili sajentologe!! Čak ni to ODJEBAVANJE nije tako loše: ako se pozabavimo sami sobom i našu državicu uredimo kako treba. OK, za to nam treba para, KRVI I ZNOJA.... i nešto prostora po zatvorima. Možda i uspe? _________________ Kad ima love za šljam, ima da bude i za mene!!
| |
|
 | |
Fmember VIP

| |
 | |
Voiceoflaw VIP

Broj poruka : 541 Points : 1212 Datum upisa : 20.05.2011
 | Naslov: Re: HAG_nametnuta pravda 11/30/2012, 19:54 | |
| http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.290.html:408302-Kusturica-Gotovini-da-daju-Nobela  | |
|
 | |
Frenky VIP

Broj poruka : 516 Godina : 48 Localisation : Vrbas Points : 1581 Datum upisa : 19.07.2009
 | Naslov: Re: HAG_nametnuta pravda 11/30/2012, 20:41 | |
| Treba imati na umu da se sudi onima koji su izgubili rat obicno se pobedniku u ratu nesudi a ko to svati razumece situaciju ! | |
|
 | |
Fmember VIP

| Naslov: Re: HAG_nametnuta pravda 12/1/2012, 22:08 | |
| - Boranija ::
- Fmember ::
1. Sloba je bio obična pič..a, jer kad nas je već napalio da izdržimo 70 i nekoliko dana mogao je da istera još tih 10-15 (ili 30) dana jer više nije bilo "legitimnih" ciljeva.... to da se ne zaboravi!
2. EU nećemo videti ni na razglednici bar do 2020. a možda i kasnije... Pa makar se svi prekrstili u muslimane ili sajentologe!!
Čak ni to ODJEBAVANJE nije tako loše: ako se pozabavimo sami sobom i našu državicu uredimo kako treba. OK, za to nam treba para, KRVI I ZNOJA.... i nešto prostora po zatvorima. Možda i uspe?
Sloba bio pičk*? A šta bi bilo da smo izdržali još 10-ak dana? | |
|
 | |
Limited011 Old member

Broj poruka : 1942 Points : 5237 Datum upisa : 07.05.2009
 | Naslov: Re: HAG_nametnuta pravda 2/28/2013, 18:49 | |
| - Citat :
- Hag: Perišić oslobođen, stiže sutra
Izvor: B92, Beta Hag -- Haški tribunal oslobodio bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Jugoslavije Momčila Perišića optužbi za ratne zločine. Iz Haga stiže sutra redovnom linijom JAT-a.
Pustiše i jednog "našeg" !!! _________________ Henri Kisindžer: “Opasno je biti neprijatelj SAD-a, ali je pogubno biti i njen prijatelj.”
| |
|
 | |
| HAG_nametnuta pravda | |
|