BELEX Club
BELEX Club
BELEX Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BELEX Club

Ekonomski Forum

PrijemPortalliEventsPublicationsTražiRegistruj sePristupi

HAG_nametnuta pravda

Ići dole 
+20
Maca
MORNAR
Boranija
C R A Z Y
Drag65
Smile
Boby
Voiceoflaw
Limited011
Gargamel011
Kobe Bryant
Friz
Lurije
Stenli
Sneki
Pijacar
Milos86
NIKOLAG
pionir
pepsiman
24 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2
AutorPoruka
Drag65
VIP
VIP
Drag65

Broj poruka : 611
Datum upisa : 12.07.2009

HAG_nametnuta pravda - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda - Page 2 Icon_minitime11/22/2012, 23:53

Primilo me rođače, primilo, pa ne pušta već jako dugo.

A i zarilo se u mene na nadvožnjaku kod Auto-komande kada je naišla nepregledna kolona iz Cro, gde sam satima, očajan, stajao odajući poštu ljudima za koje sam znao šta ih čeka. Tada sam već zbrinjavao dve porodice izbeglica i gledao kako ljudeskare postaju zgrčeni starčići, kako žene venjaju, razboljevaju se i umiru, kako se deca gube jer im se svet okreće naopako. Zato što su isčupani iz korena. Tada mi je postalo jasno da je zlo preveliko. A i da ga besćutnost pothranjuje.

Onda se krvav balkanski pir nekako utišao, zanikla je nada da će slugeranje zla, svih fela, odgovarati.

Ovih dana dva momka (u NS i ST) zverski masakriraju svoje dragane. Da nas podsete da je zlo uvek tu, i da je "ravnomerno disperzovano". Na svakom je da mu se odupre. Kako zna i ume. Makar ga terali i keyboard drekavicom (drijekavicom?). Jer preko 100.000 dece iz kolone, ili preko 50.000 dečaka danas stasavaju. I drugih, mnogo. Jel da projektuju svoju muku na svet oko nas ?

---------
P.S.
verovatno si i sam ustanovio da se (i) ovaj forum (i šire) pažljivo prati, te da se, često i sa kratkim vremenom reakcije, koristi, pa i za korekcije.
Nazad na vrh Ići dole
Boby
VIP
VIP
Boby

Broj poruka : 2614
Godina : 51
Datum upisa : 04.02.2011

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda - Page 2 Icon_minitime11/23/2012, 17:23

HAG_nametnuta pravda - Page 2 145841
Nazad na vrh Ići dole
Maca
VIP
VIP
Maca

Broj poruka : 1842
Godina : 45
Datum upisa : 28.05.2007

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda - Page 2 Icon_minitime11/23/2012, 17:54

Drag65 ::

P.S.
verovatno si i sam ustanovio da se (i) ovaj forum (i šire) pažljivo prati, te da se, često i sa kratkim vremenom reakcije, koristi, pa i za korekcije.

Ako bi ovo da malo pojasni? Ko pažljivo prati i ko reaguje u "kratkom roku"?

A da si se primo, tačno: baš si se primio....
titanik

VIP
VIP
Drag65

Broj poruka : 611
Datum upisa : 12.07.2009

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda - Page 2 Icon_minitime11/24/2012, 11:37

Brojne i suštinske slabosti presude

Posle rezimea presude (7 Strana) objavljen je i tekst presude (139 strana), za sada, valjda, samo na engleskom. Kao što se i moglo pretpostaviti odnos sudija prema presudi nije "čistih" 3:2. Dakle dvojica su bili suprotnog mišljenja, a još dvojica su iznela izdvojena mišljenja (1:4). U odnosu na presudu rezerve nema samo jedan, Mehmet Güney, turski karijerni diplomata. Tekst presude ima 139 strana, od toga 56 strana je presuda u užem smislu, a ostalo su suprotna i izdvojena mišljenja, dakle tu je odnos 56:83.
http://www.icty.org/sid/11145

Suštinsko pitanje, vinost optuženih, praktično nije razmatrana: da li su hteli, ili su pristajali na to da dođe do pogroma, ili su olako smatrali da do egzodusa neće doći. Ili je sasvim osnovano da su bili u uverenju da do teških posledica po građane Hrvatske u Krajini neće doći. Več i sam naziv akcije, mislim, daje odgovor - oluja je neselektivna i uništava sve pred sobom.

Već na prvo čitanje mogu se uočiti i druge brojne slabosti presude - valjda je "neko zadužen" da se time ozbijno bavi.

Da li je ?
--------------------
@Maca:
1. nakon prve "Kalimero" reakcije počelo se razmišljati i o reviziji presude.
2. rekurzivni algoritam.
Nazad na vrh Ići dole
Ars Vivendi
VIP
VIP
Ars Vivendi

Broj poruka : 2695
Datum upisa : 21.01.2009

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda - Page 2 Icon_minitime11/29/2012, 10:08

Oslobodjen Haradinaj...

Cucla
VIP
VIP
Cucla

Broj poruka : 422
Godina : 48
Datum upisa : 22.06.2007

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda - Page 2 Icon_minitime11/29/2012, 10:35

Strasno...
Nazad na vrh Ići dole
Boby
VIP
VIP
Boby

Broj poruka : 2614
Godina : 51
Datum upisa : 04.02.2011

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda - Page 2 Icon_minitime11/29/2012, 11:15

iznenadjeni ste?
Nazad na vrh Ići dole
C R A Z Y
VIP
VIP
C R A Z Y

Broj poruka : 536
Datum upisa : 19.03.2010

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda - Page 2 Icon_minitime11/29/2012, 11:55

Ja nisam iznenađen. I mislim da je bolje za nas same što je oslobođen, jer nekim ljudima u ovoj zemlji stvari još uvek nisu jasne. Pravda svakako ne bi bila zadovoljena i da je osuđen.

VIP
VIP
Voiceoflaw

Broj poruka : 541
Datum upisa : 20.05.2011

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda - Page 2 Icon_minitime11/29/2012, 13:25

Kome ja(ili vi) da pruzim ruku pomirenja Hrvatu Albancu, ili ujka Samu

HAG_nametnuta pravda - Page 2 516777

HAG_nametnuta pravda - Page 2 3927895188
Nazad na vrh Ići dole
Fmember
VIP
VIP
Fmember

Broj poruka : 1612
Datum upisa : 01.11.2010

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda - Page 2 Icon_minitime11/29/2012, 15:29

C R A Z Y ::
Ja nisam iznenađen. I mislim da je bolje za nas same što je oslobođen, jer nekim ljudima u ovoj zemlji stvari još uvek nisu jasne. Pravda svakako ne bi bila zadovoljena i da je osuđen.

Na sta mislis da kad kazes da nekima stvari jos uvek nisu jasne?

Da li mislis na one koji veruju da smo pobedili nato. ili na one koji veruju da je evropa nas jedini put?
Nazad na vrh Ići dole
http://en.wikipedia.org/wiki/Boycie
C R A Z Y
VIP
VIP
C R A Z Y

Broj poruka : 536
Datum upisa : 19.03.2010

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda - Page 2 Icon_minitime11/29/2012, 17:35

Fmember ::

Da li mislis na one koji veruju da smo pobedili nato. ili na one koji veruju da je evropa nas jedini put?

Mislim da su i jedni i drugi u istoj kategoriji kojoj se obraćam. Vreme je da ovaj narod (tj barem velika večina, pošto svi nikad neće) shvati:
- da je društvo ugroženo nemoralom i kriminalom,
- da je država urgožena korupcijom,
- da je ceo narod ugrožen silom koja se demonstrira nad našim glavama.
Mislim da smo prve dve stvari već počeli da shvatamo ali ovu treću još uvek veliki broj ljudi ne shvata... Na te "stvari" sam mislio sesir

Old member
Old member

Broj poruka : 2081
Datum upisa : 25.07.2010

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda - Page 2 Icon_minitime11/29/2012, 23:44

1. Sloba je bio obična pič..a, jer kad nas je već napalio da izdržimo 70 i nekoliko dana mogao je da istera još tih 10-15 (ili 30) dana jer više nije bilo "legitimnih" ciljeva.... to da se ne zaboravi!

2. EU nećemo videti ni na razglednici bar do 2020. a možda i kasnije...
Pa makar se svi prekrstili u muslimane ili sajentologe!!

Čak ni to ODJEBAVANJE nije tako loše: ako se pozabavimo sami sobom i našu državicu uredimo kako treba. OK, za to nam treba para, KRVI I ZNOJA.... i nešto prostora po zatvorima.
Možda i uspe?

VIP
VIP
Fmember

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda - Page 2 Icon_minitime11/30/2012, 01:39

Na te "stvari" sam mislio sesir

Hvala na pojašnjenju sesir
Nazad na vrh Ići dole
Voiceoflaw
VIP
VIP
Voiceoflaw

Broj poruka : 541
Datum upisa : 20.05.2011

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda - Page 2 Icon_minitime11/30/2012, 19:54

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.290.html:408302-Kusturica-Gotovini-da-daju-Nobela

HAG_nametnuta pravda - Page 2 3927895188
Nazad na vrh Ići dole
Frenky
VIP
VIP
Frenky

Broj poruka : 516
Godina : 48
Datum upisa : 19.07.2009

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda - Page 2 Icon_minitime11/30/2012, 20:41

Treba imati na umu da se sudi onima koji su izgubili rat obicno se pobedniku u ratu nesudi a ko to svati razumece situaciju !
Nazad na vrh Ići dole
Fmember
VIP
VIP
Fmember

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda - Page 2 Icon_minitime12/1/2012, 22:08

Boranija ::

1. Sloba je bio obična pič..a, jer kad nas je već napalio da izdržimo 70 i nekoliko dana mogao je da istera još tih 10-15 (ili 30) dana jer više nije bilo "legitimnih" ciljeva.... to da se ne zaboravi!

2. EU nećemo videti ni na razglednici bar do 2020. a možda i kasnije...
Pa makar se svi prekrstili u muslimane ili sajentologe!!

Čak ni to ODJEBAVANJE nije tako loše: ako se pozabavimo sami sobom i našu državicu uredimo kako treba. OK, za to nam treba para, KRVI I ZNOJA.... i nešto prostora po zatvorima.
Možda i uspe?

Sloba bio pičk*?

A šta bi bilo da smo izdržali još 10-ak dana?
Nazad na vrh Ići dole
Limited011
Old member
Old member
Limited011

Broj poruka : 1942
Datum upisa : 07.05.2009

PočaljiNaslov: Re: HAG_nametnuta pravda   HAG_nametnuta pravda - Page 2 Icon_minitime2/28/2013, 18:49

Citat :
Hag: Perišić oslobođen, stiže sutra
Izvor: B92, Beta
Hag -- Haški tribunal oslobodio bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Jugoslavije Momčila Perišića optužbi za ratne zločine. Iz Haga stiže sutra redovnom linijom JAT-a.

Pustiše i jednog "našeg" !!!

HAG_nametnuta pravda
Nazad na vrh 
Strana 2 od 2Idi na stranu : Prethodni  1, 2

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BELEX Club :: Deponija-
Skoči na: