BELEX Club
BELEX Club
BELEX Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BELEX Club

Ekonomski Forum
 
PrijemPortalliEventsPublicationsTražiRegistruj sePristupi
 

 SHTA RECI A NE ZAPLAKATI?

Ići dole 
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
AutorPoruka
pepermint
VIP
VIP
pepermint

Broj poruka : 2262
Points : 5319
Datum upisa : 05.02.2014

SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Empty
PočaljiNaslov: Re: SHTA RECI A NE ZAPLAKATI?   SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Icon_minitime11/14/2018, 08:21

Protokol francuskog predsednika smestio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića izvan zvanične tribine na proslavi 100. godišnjice potpisivanja primirja u Prvom svetskom ratu 11. novembra 2018, postavivši ga izvan dometa televizijskih kamera.

„Pogrešili smo“! Visoki član službe protokola Jelisejeske palate bio je odgovoran za smeštanje šefova država i vlada na centralnu tribinu koja se nalazila u blizini Trijumfalne kapije povodom obeležavanja 11. novembra — dana primirja u Prvom svetskom ratu. Dok su oko svog domaćina, Emanuela Makrona, sedeli predsednici Rusije, SAD, Italije i Rumunije, država koje su bile francuski saveznici u Prvom svetskom ratu, ali i predsednici Bugarske i Turske i nemačka kancelarka, zemalja koje su bile neprijateljske pre jednog veka, jedan čovek je bio spušten i smešten veoma nisko, nasuprot glavne bine među ministrima, diplomatama i ostalim gostima. Njegovo ime? Aleksandar Vučić, predsednik Srbije.

Srbija. Zemlja zbog koje je Francuska ušla u rat 1914. godine, vezana diplomatskim i geopolitičkim savezom, ali i bliskim istorijskim vezama (1389. godine, zvona Notr Dama su pozdravljala ono u šta se verovalo da je bila pobeda hrišćanskih Srba nad muslimanski m Osmanlijama tokom bitke na Kosovu), vojnim vezama(u devetnaestom veku srpski ministar rata je bio Francuz Ipolit Monden) i ekonomskim vezama (1914. godine, četiri petine srpskog spoljnog duga bilo je u rukama francuskog kapitala, koji je takođe značajno ulagao u rudnike, železnice i banke u zemlji).


Zemlja koja je imala gubitke od 1,2 miliona ljudi tokom sukoba, što je činilo 28 odsto stanovništva — tužan podatak.


Zemlja koja je u prethodnih godinu dana organizovala ceremonije i manifestacije u znak prijateljstva i zajedničke borbe simbolizovane hiljadama francuskih i srpskih grobova na grobljima u Solunu, Monastiru, Skoplju i Beogradu, i svim teritorijama koje su oslobodile srpske i francuske divizije Balkanskog fronta.
Zemlju koja je u Pariz došla sa svojim patnjama, bolom i velikim žrtvama za zajedničku savezničku stvar, Francuska je rešila da ponizi 11. novembra.


Zemlja kojoj je Francuska pomogla pre jednog veka zbog mučeništva i napada austro-ugarskih, nemačkih i bugarskih trupa, ali i napada albanskih bandi tokom povlačenja 1916. godine, zemlja zbog koje je napravljeno na desetine odbora pomoći, humanitarnih organizacija i „srpskih dana“, gde su prikupljani novac, odeća, hrana i knjige, da bi se poslale „zemlji heroja“.


Zemlja čiji je kralj Petar Karađorđević toliko voleo Francusku da se lično angažovao 1870. godine i stupio u Legiju stranaca da bi se pod francuskom zastavom borio protiv Pruske.


Zemlja koja je u julu 1914. godine dala prvu savezničku žrtvu (16-godišnja srednjoškolka žrtva bombardovanja Beograda od strane austrijskih topova), a u avgustu izvojevala i prvu savezničku pobedu (Bitka na Ceru).


Zemlja koja je hvaljena četiri godine na simpozijumima na Sorboni (nekad i u prisustvu predsednika Rejmona Poenkarea) i objavljivanjem desetina knjiga (uključujući i strip: „Avanture srpskog malog vojnika“), uz brošure „Ovaj narod je mali, ali ima ogromnu dušu“, i tekstove Apolinera, Pjera Lotija ili Edmona Rostana.


Zemlja koja je uspela da obnovi vojsku zahvaljujući pomoći svojih francuskih kolega na Krfu i Bizerti, i pronašla u Ažaksiou, Bastiji, Nici, Grenoblu, Parizu, Sent-Etjenu i Bordou dom za hiljade svoje školske dece i studenata nesposobnih za rat zbog gladi i bolesti.


Zemlja koja je nakon rata proglasila Maršala Franša D’Eperea vojvodom svoje vojske i počasnim građaninom njenog glavnog grada Beograda, u čijem je oslobođenju učestvovao 1. novembra 1918. godine.


Zemlja koja je došla u Pariz na najvišem nivou u liku svog predsednika, koja je pretrpela velike patnje, boli i žrtvovanja za savezničku stvar, i koju je Francuska odlučila da ponizi 11. novembra. Vrlo skroman opis: ove reči nisu jake koliko bi trebalo da budu. 
Nazad na vrh Ići dole
Cicija
Member
Member
Cicija

Broj poruka : 590
Points : 1515
Datum upisa : 10.01.2008

SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Empty
PočaljiNaslov: Re: SHTA RECI A NE ZAPLAKATI?   SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Icon_minitime12/24/2018, 13:07

IZ OVIH ZEMALJA NAJVIŠE ODLAZE:
Kako se navodi, veliki broj iseljenja iz BiH uzrokovan je ratnim dešavanjima, a potom ekonomskim razlozima.

Kada se radi o zemljama iz regiona, na drugom mestu je Albanija, iz koje se iselilo 38,8 posto stanovnika, a zatim slede Makedonija, iz koje je otišlo 24,8 odsto stanovnika, najviše u Tursku, iz Crne Gore otišlo je 22,1 odsto, iz Hrvatska je otišlo 20,4 odsto, a iz Srbije 10,9 odsto stanovnika.

Prema tim podacima, najviše građana Hrvatske i Crne Gore odselilo se u Srbiju, najviše Slovenaca u Nemačku, Albanaca u Italiju, Nemaca u SAD, a Britanaca u Australiju.
Nazad na vrh Ići dole
Cicija
Member
Member
Cicija

Broj poruka : 590
Points : 1515
Datum upisa : 10.01.2008

SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Empty
PočaljiNaslov: Re: SHTA RECI A NE ZAPLAKATI?   SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Icon_minitime1/24/2019, 15:48

BEOGRAD - Administrativni odbor Skupštine Srbije danas je doneo odluku o visini osnovice za obračun i isplatu plate za predsednika Republike, narodne poslanike i imenovana lica u službi predsednika Republike i službi Narodne skupštine.

Predsednik odbora Aleksandar Martinović (SNS) objasnio je da će se u 2019. godini povećati plate za sedam odsto, počev od plate za januar ove godine.

udrimile
Nazad na vrh Ići dole
MORNAR
VIP
VIP
MORNAR

Broj poruka : 598
Points : 1713
Datum upisa : 28.01.2010

SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Empty
PočaljiNaslov: Re: SHTA RECI A NE ZAPLAKATI?   SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Icon_minitime4/21/2019, 18:42

Ko unajmljuje privatne detektive u Srbiji?

Većina privatnih detektiva u Srbiji radni vek provela je državnim službama bezbednosti. Njihovo iskustvo, kažu, nije im dalo mira u penziji.

A ko ih najčešće zove u pomoć? Bude tu svega, od onih zabrinutih supružnika do nepoverljivih šefova.

„Bavimo se najviše prevarama osiguranja, takođe proverama uspešnosti poslovanja neke firme, koji su pravi razlozi za to, to nas ne interesuje. To podrazumeva isključivo javne izvore – Internet, APR, Narodna banka“, navodi on.
Nazad na vrh Ići dole
Jegulja
VIP
VIP


Broj poruka : 435
Points : 886
Datum upisa : 18.12.2007

SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Empty
PočaljiNaslov: Re: SHTA RECI A NE ZAPLAKATI?   SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Icon_minitime5/30/2019, 22:10

Posle 10 godina čekanja, protesta, konstantnih apela vlastima i sudskih postupaka deo radnika ICG i Generaleksporta dočekao je da dobije deo duga, od ukupno 200 evra po godini staža koliko je država trebalo da im isplati prema socijalnom programu još u proleće 2009.

Na račune manje od 3.000 njih, koji su prijavili potraživanja i kojima su ista prihvaćena, od srede ujutru i tokom narednih nekoliko dana, leći će 26,92 odsto od ukupnog duga. Da li će dobiti i ostatak duga zavisi od sudskih postupaka koji traju.

– Gotovo istog datuma kada je pre 10 godina prodat deo vlasništva firme i ispunjen uslov da nam se isplati socijalni program počinje isplata dela duga. Trebalo bi tokom nedelje, narednih dana da svi koji su prijavili potraživanja dobiju novac na račun – kaže bivši radnik ICG Dragoljub Škoro.

Šta će biti sa ostatkom duga još se ne zna jer, kako kaže Škoro, traju sudski postupci i utvrđuje se kolika su dugovanja poveriocima.

– Potraživanja imaju mnogi, najviše banke i tek kada se završe svi sudski postupci koji traju videćemo da li će i koliko ostati za isplatu radnika – ističe Škoro.

Radnicima ICG i Geneksa trebalo je da bude isplaćeno 200 evra po godini staža još 2009. kada su se prodajom imovine Bloka 20 i hotela Grand i Konaci na Kopaoniku stvorili uslovi za to. Međutim, trebalo je 10 godina da prođe da bi se radnicima isplatio samo deo od više od 20 milijardi dinara koliko je tada bilo na namenskom računu. Radnici su godinama upozoravali na to da im dug nije isplaćen, ali pitali i predstavnike vlasti šta se dešava sa novcem od kamate koja se gomilala godinama.
Nazad na vrh Ići dole
Maca
VIP
VIP
Maca

Broj poruka : 1810
Godina : 44
Localisation : Sombor
Points : 5006
Datum upisa : 28.05.2007

SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Empty
PočaljiNaslov: Re: SHTA RECI A NE ZAPLAKATI?   SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Icon_minitime8/8/2019, 12:44

REKORDNA PRODAJA JEDNOG PREVOZNOG SREDSTVA U BEOGRADU

Za nekoliko meseci prodato je 35.000 trotineta samo u Beogradu, što je, kažu, rekord za neko prevozno sredstvo.

Liste čekanja i po nekoliko meseci, a kupovina preko interneta nije još evidentirana!!

Dok brojni gradovi širom sveta uvode stroža pravila za vožnju e-trotineta i u Srbiji je počela izrada novog Zakona o bezbednosti saobaćaja koji će, između ostalog, regulisati i njihovu vožnju.

Stručnjaci upozoravaju da ne treba zabranjivati ovakav ekološki transport, ali i da se moraju uvesti pravila zbog tolike masovnosti. Trotineti su kod nas i dalje neprepoznatljivi u zakonu, ali se mogu tretirati kao vozilo jer ih pokreće električni motor.

https://www.blic.rs/biznis/vesti/rekordna-prodaja-jednog-prevoznog-sredstva-u-beogradu-liste-cekanja-i-po-nekoliko/nrvzmv9

_________________
Prestani da mrziš ako do sebe držiš !
Nazad na vrh Ići dole
hund
Still learning
Still learning


Broj poruka : 54
Points : 181
Datum upisa : 25.11.2016

SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Empty
PočaljiNaslov: Re: SHTA RECI A NE ZAPLAKATI?   SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Icon_minitime8/8/2019, 13:12

SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Trotin10
Nazad na vrh Ići dole
MORNAR
VIP
VIP
MORNAR

Broj poruka : 598
Points : 1713
Datum upisa : 28.01.2010

SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Empty
PočaljiNaslov: Re: SHTA RECI A NE ZAPLAKATI?   SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Icon_minitime11/5/2019, 17:27

Beograd -- Masovno ubijanje ribe strujom zarad profita, godinama se, mnogi kažu, širi Dunavom poput kuge.
Ako ribokradica za noć na struju izlovi 300-400 kilograma somovine za jednu noć, a somovina se prodaje po 700 dinara az kilogram, dolazimo do ogromnih zarada.


Edit: Hajde malo mišem izšamarajte ono što nude
sponzori s desne strane ekrana, dobro nam dođe,
a vas NIŠTA ne košta!
Mod. D.
Nazad na vrh Ići dole
Cicija
Member
Member
Cicija

Broj poruka : 590
Points : 1515
Datum upisa : 10.01.2008

SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Empty
PočaljiNaslov: Re: SHTA RECI A NE ZAPLAKATI?   SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Icon_minitime11/26/2019, 18:21

Цветан Василев је 2012. године купио Српску фабрику стакла од Србијагаса преко својих фирми „Глас индустрy“ и „Рубин Плевен“, тако што је из Kорпоративно-трговинске банке дао кредите фирмама у износу од 118 милиона евра за модернизацију и обртна средства.

Kада му је банка одузета и гурнута у стечај у јесен 2014, заједно са фирмама које су власнице Српске фабрике стакла, наше власти су се потрудиле да ситуацију додатно закомпликују тиме што у игру убацују своје функционере и трговце оружјем како би „спасили фабрику, отворили нова радна места и направили од Стакларе српски понос“. Исход „спасавања“ видимо данас, када је фабрика отишла у стечај.

Новембра 2015. Василев противправно „продаје“ Стаклару фирми „ЦПР Импеx“ коју предводе отац и син Светозар и Петар Црногорац и која се бави трговином наоружања и војне опреме. Са њима долазе и Милорад Мићо Пушица (члан Главног одбора СНС), Душан Адамовић (координатор СНС за Јагодински округ) и Верица Матковић (вероватно као представница СПС). Поставља се питање како је могао да им фабрику прода, ако су његове фирме отишле у стечај у Бугарској? Тиме се нанела директна штета Бугарској држави која је Kорпоративну банку и ћерке фирме национализовала – испричао је тада Зоран Живковић.

У овом циркусу, највише су оштећена српска државна предузећа Србијагас и ЕПС којима се током целог овог периода дугује преко 50 милиона евра за струју и гас:

Да иронија буде већа, стечај Стакларе нису покренули српски државни повериоци, него фантомска чачанска фирма која је основана фебруара 2017. и која већ у марту исте године има у власништву 47 милиона евра доспелих бугарских државних потраживања!

Стакларци су често помињали име Милорада Пушице у многим протестима које су одржали. Остаје питање зашто је и колико важан први човек ГО СНС у аферама Kрушик и Стаклара у Параћину и колико је долазак врхушке СНС донео користи а колико штете Параћину?

.
Nazad na vrh Ići dole
philips1
Our family
Our  family


Broj poruka : 287
Points : 851
Datum upisa : 12.04.2012

SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Empty
PočaljiNaslov: Re: SHTA RECI A NE ZAPLAKATI?   SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Icon_minitime1/5/2020, 05:49

citat ::
Komisija za hartije od vrednosti podnela je krivične prijave protiv zastupnika ruske firme ZAAB.

Prijave su podnete zbog sumnje da su izvršili krivično delo ucene u pokušaju Valjaonice bakra a.d. Sevojno, rekao je predsednik Komisije Zoran Ćirović za "Blic'.

On je naveo da su kirivične prijave Prvom osnovnom tužilaštvu podnete u utorak protiv bračnog para Miroslava i Maje Bojčić, zastupnika ZAAB-a.

Kako navodi "Blic", predstavnici ove firme u Srbiji su na berzi kupovali manjinske pakete akcija naših firmi, a zatim ucenjivali većinske vlasnike da otkupe deonice ZAAB-apo višim cenama od tržišnih.

"Komisija je uočila postojanje jednog broja lica, takozvanih porofesionalnih malih akcionara koji se učestalo pojavljuju u svojstvu malih akcionara u nizu firmi u kojima se očekuje ostvarenje zarade usled porasta cene akcija. Uočeno je, takođe, da se neki od tih malih akcionara ne libe da vrše različite oblike pritiska na većinske akcionare u cilju ostvarenja imovinske koristi", objasnio je Ćirović.

Kako navodi "Kurir" oni su vlasnicima Valjaonice Sevojno pretili da će "imati velike neprijatnosti" ako ne otkupe akcije manjinskih akcionara po 50 odsto višoj ceni.

U Komisiji je tom listu rečeno da su oni to napisali u imejlu upućenom vlasnicima Valjaonice što je glavni dokaz protiv njih.

"Prijavu je Komisija podnela posle istrage i to po službenoj dužnosti, a ne po prijavi Valjaonice bakra Sevojno. Dosad smo sumljali da se slično dešava u više firmi, ali nismo imali dokaze. Sad smo imali imejl koji su Bojičići poslali vlasnicima Valjaonice, a koji je zapravo iznuda u pokušaju. Veoma je važno da su u nelagodnoj situaciji bili stani investiroti u vreme kad su nam strana ulaganja preko potrebna", rekao je Ćirivić za "Kurir".

On navodi da je imejl poslat menadžerima britanskog i američkog investicionog fonda.

Kako piše "Blic", na meti grupe ZAAB, koja je registrovana na Devičanskim ostrvima, našla se i "Voda Vrnjci". Generalni direktor te firme za "Blic" je rekao da su njihova iskustva sa predstavnicima ZAAB-a losa i da su svi njihovi postupci od momenta kupovine akcija usmereni na rušenje te firme.

Ovo je od 29.10.2014. ali neka se nadje...
ajkula
Nazad na vrh Ići dole
011
Just looking
Just looking


Broj poruka : 18
Points : 80
Datum upisa : 07.02.2012

SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Empty
PočaljiNaslov: Re: SHTA RECI A NE ZAPLAKATI?   SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Icon_minitime1/5/2020, 09:55

@philips1 ::
citat ::
Komisija je uočila postojanje jednog broja lica, takozvanih porofesionalnih malih akcionara koji se učestalo pojavljuju u svojstvu malih akcionara u nizu firmi u kojima se očekuje ostvarenje zarade usled porasta cene akcija.
Ovo je od 29.10.2014. ali neka se nadje...
ajkula
govor aplauz
Nazad na vrh Ići dole
Jegulja
VIP
VIP


Broj poruka : 435
Points : 886
Datum upisa : 18.12.2007

SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Empty
PočaljiNaslov: Re: SHTA RECI A NE ZAPLAKATI?   SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Icon_minitime1/20/2020, 14:28

Bogatstvo 2.153 svetska milijardera premašuje imovinu 4,6 milijardi ljudi, odnosno 60 odsto svetske populacije, pokazuje izveštaj Oxfama, objavljeno dan uoči okupljanja svetskih političkih i poslovnih lidera u švajcarskom Davosu.
Nazad na vrh Ići dole
Dalaj Lama
Member
Member
Dalaj Lama

Broj poruka : 599
Points : 1657
Datum upisa : 30.11.2010

SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Empty
PočaljiNaslov: Re: SHTA RECI A NE ZAPLAKATI?   SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Icon_minitime1/29/2020, 18:21

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ objavili su juče snimak razgovora u kojem rukovodioci „Niš ekspresa“ traže od grupe radnika da nateraju roditelje koji su takođe radili u toj firmi da prodaju svoje akcije privatnoj firmi „Gojko Bokić doo“ čiji je vlasnik dugogodišnji direktor „Niš ekspresa“ Zoran Jovanović, uz „upozorenje“ da će se, ukoliko ih ne prodaju, to odraziti na njihov radni status.

Prema navodima sindikata, jedan od tih radnika koji „nije uspeo da ubedi oca da proda akcije“, ostao je bez posla, što „nije usamljen slučaj“.

Na snimku su rukovodioci „ubeđivali“ zaposlene da „nateraju“ roditelje da prodaju akcije, kako one ne bi bile prodate kroz prinudni otkup, na kojem će imati manju cenu, uz naglašavanje da će se drugačija odluka odraziti na njihov posao i život.

Sindikat „Sloga“ je saopštio da su u ovom „ucenjivačkom“ razgovoru navodno učestvovali pomoćnik generalnog direktora Bojan Zlatanović i rukovodilac Stevan Dimitrijević.

– Početkom decembra prošle godine Regionalno povereništvo „Sloge“ je zatražilo od nadležnih državnih organa, tužilaštva i policije da odmah ispitaju poslovanje firme „Gojko Bokić d.o.o,“ koja je preko brokerske kuće iz Beograda ucenila manjinske akcionare da prodaju preostalih deset odsto akcija, kako bi ona postala stoprocentni vlasnik „Niš ekspresa“ – navodi „Sloga“.


_________________
Karma kažnjava sve
Nazad na vrh Ići dole
Roman Abramovich
Member
Member


Broj poruka : 574
Localisation : Zemun
Points : 1580
Datum upisa : 25.05.2007

SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Empty
PočaljiNaslov: Re: SHTA RECI A NE ZAPLAKATI?   SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Icon_minitime3/15/2020, 22:35

Berlin pokušava da spreči Vašington da ubedi jednu nemačku firmu koja radi na vakcini za koronavirus da preseli svoje istraživanje u SAD, piše Rojters.

Izvor iz nemačke vlade rekao je Rojtersu danas da administracija SAD pokušava da nađe način kako bi mogla da dobije pristup potencijalnoj vakcini koju razvija nemačka kompanija CureVac.

Prethodno je nemački dnevnik Velt am zontag objavio da je američki predsednik Donald Tramp ponudio novac CureVacu kako bi ga namamio da pređe u SAD, kao i da je nemačka vlada iznela protivponude da bi zadržala kompaniju u zemlji.

"Nemačka vlada je veoma zainteresovana za to da obezbedi da se vakcine i aktivne supstance protiv koronavirusa razvijaju u Nemačkoj i Evropi", rekao je portparol nemačkog Ministarstva zdravlja, potvrđujući pisanje tog dnevnika. "U tom pogledu, vlada je u intenzivnom kontaktu sa kompanijom CureVac", dodao je.

Velt am zontag je takođe citirao neimenovani izvor iz nemačke vlade koji je rekao kako Tramp pokušava da stekne ekskluzivno pravo nad radom naučnika i da će uraditi sve da donese vakcinu u SAD, "i to samo za Sjedinjene Države".

Portparolka nemačkog Ministarstva privrede takođe je rekla da je zvanični Berlin "veoma zainteresovan" da se vakcine proizvode u Nemačkoj. Ona je odbila da komentariše navode o mogućnosti preuzimanja kompanije, ali se pozvala na nemački zakon o spoljnoj trgovini, prema kom Nemačka ima prava da proceni ponude za preuzimanje od strane subjekata izvan EU, takozvanih trećih zemalja "ako su u pitanju nacionalni ili EU interesi".

Ova privatna kompanija čije je sedište u Tibingenu nada se da će imati spremnu eksperimentalnu vakcinu do juna kada će zatražiti od regulatornih organa dozvolu za testiranja na ljudima.

Karl Lojterbah, profesor zdravstvene ekonomije i epidemiologije koji je član Socijaldemokratske partije, reagovao je na tviteru napisavši: "Ekskluzivna prodaja eventualne vakcine Americi mora se sprečiti na svaki način. Kapitalizam ima granica.“
Nazad na vrh Ići dole
Kobe Bryant
VIP
VIP
Kobe Bryant

Broj poruka : 2877
Godina : 44
Localisation : N.BGD
Points : 5341
Datum upisa : 22.05.2007

SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Empty
PočaljiNaslov: Re: SHTA RECI A NE ZAPLAKATI?   SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Icon_minitime3/16/2020, 15:31

Vlasnik fudbalskog kluba Hofenhajm (Bundesliga), Ditmar Hop, glavni je investitor i nemačke laboratorije "CureVac" koja je se bavi pronalsakom vakcine za koronavirus

Florijan von der Mulbe, suvlasnik "CureVac-a", je u izjavi za "Rojters" potvrdio da se krenulo u testiranje sa vakcinom, do juna ili jula bi trebalo da krene i sa testiranjem na ljudima.

Hopman je kasnije izjavio kako želi da pomogne ljudima, ne samo na lokalnom nivou, već na svetskom. Ostaje nam da vidimo da li će ova farmaceutska kompanija uspeti da pronađe vakcinu za koronu, pošto su dosadašnji pokušaji prošli bez uspeha.

- Ako budemo u mogućnosti da proizvedemo adekvatnu vakcinu protiv virusa korona uskoro, onda ćemo je praviti tako da bude dostupna svima. U ovom trenutku potrebna je solidarnost celog sveta, da pomognemo jedni drugima - poručio je Hop.

EDIT: Pogledajte malo sponzore s desne strane,
daok još nismo zaraženi koronavirusom sesir
Mod. D.

_________________
Najviše volim zakone koji nemaju kaznene odredbe, ti su najbolji!
Nazad na vrh Ići dole
Smile
Old member
Old member
Smile

Broj poruka : 1464
Points : 4444
Datum upisa : 04.06.2008

SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Empty
PočaljiNaslov: Re: SHTA RECI A NE ZAPLAKATI?   SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Icon_minitime3/30/2020, 19:25

citat ::
Ministar za trgovinu, turizam i telekomunikaciju Rasim Ljajić kazao je danas da ima dovoljno zaliha, ali da bi moglo da se dogodi da nestane limuna.Ljajić je za Radio-televiziju Srbije rekao da je Turska zabranila izvoz do avgusta i da bi to moglo uticati na deficit."Limun jeste skuplji, ali ga za sada ima", kazao je on.

Moron!! Sad će stvarno da nestane limuna.....
Nazad na vrh Ići dole
Cope
VIP
VIP
Cope

Broj poruka : 148
Points : 429
Datum upisa : 10.12.2008

SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Empty
PočaljiNaslov: Re: SHTA RECI A NE ZAPLAKATI?   SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Icon_minitime3/30/2020, 19:55

Ja sam juče obišao 5 radnji da nadjem kilo limuna.
Nazad na vrh Ići dole
Smile
Old member
Old member
Smile

Broj poruka : 1464
Points : 4444
Datum upisa : 04.06.2008

SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Empty
PočaljiNaslov: Re: SHTA RECI A NE ZAPLAKATI?   SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Icon_minitime3/30/2020, 20:03

Zavisi gde živiš.
Danas u Maxiju limuna klko ti duša želi, ali po 210 din za kg.
Nazad na vrh Ići dole
boban75
VIP
VIP
boban75

Broj poruka : 610
Localisation : Vojvodina
Points : 2195
Datum upisa : 03.01.2014

SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Empty
PočaljiNaslov: Re: SHTA RECI A NE ZAPLAKATI?   SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Icon_minitime4/3/2020, 11:59

Lažni brokeri iz Beograda počinili prevaru od 60 miliona evra
IzvorNova ekonomija
Tekst objavljen: 03.04.2020 11:25        
  Petorica Beograđana uhapšena su zbog sumnje da su oštetili nekoliko hiljada građana za najmanje 60 miliona evra pozivajući ih dauplate novac za lažnu kupoprodaju akcijaKao lažni agenti brokeri koji su radili u kol centrima prevaranti su pozivali građane iz nekoliko zemalja Evropske unije i Srbije i navodili ih da uplate što veće svote novca za izmišljenu kopoprodaju akcija, predstavljajući im tada kretanje cena nepostojećih akcija.“Posle uplata, nakon određenog vremena, prikazivali su kako su navedene akcije u potpunosti izgubile vrednost a oštećeni izgubili uloženi novac”, objasnili su u MUP-u kako se odvijala ova prevara.

Policija je pretresla kancelarije beogradskih firmi “Select X” i “I-source” kao i stanove koje su koristili uhapšeni i oduzela kompjutere i tri putnička vozila. U MUP-u navode da su u ovoj međunarodnoj akciji učestvovale i policije i tužilaštva iz Nemačke i Austrije kao i Europol i Eurojust.

_________________
Ne kupuj akcije koje ne kupuje Lufthanza, a ne osigurava Hermes.
Berzansko pravilo 2 "kada vetar puše i ćurani lete".
Nazad na vrh Ići dole
Boranija
Old member
Old member
Boranija

Broj poruka : 1919
Points : 5577
Datum upisa : 25.07.2010

SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Empty
PočaljiNaslov: Re: SHTA RECI A NE ZAPLAKATI?   SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Icon_minitime4/9/2020, 01:58

Menadžment kineske kompanije ZiJin, strateški partner RTB Bor, je doneo naredbu o otpuštanju svakog radnika iz borske kompanije za koga se utvrdi da je zaražen korona virusom, ekskluzivno saznaju "Novosti".

Prema saznanjima našeg lista menadžment kineske komapnije je na svim vidnim mestima u preduzeću koji broji 5.000 radnika istakao oboveštetnje o kome će svaki zaposlen koji bude imao kontakt sa zaraženim osobama, ali i onima koji nemaju masku ili ode da kupi doručak dobija otkaz.

Ovo su sporne naredbe:

* Svi zaposleni tokom rada moraju da nose zaštitne maske za lice, ukoliko neko prekriši ovu naredbu, biće strogo kažnjen, čak i raskidom Ugovora o radu.

* Zaposlenima je zabranjeno da izlaz radi kupovine doručka u vreme pauze, doručak donesite od kuće.

* Zaposleni ili članovi njihovih porodica koji su primetili simptome,ili su bili u kontaktu sa licem koji je stiglo iz inostranstva, ili su bili u kontaktu sa licem kod koga je potvrđeno prisustvo virusa, samoinicijativno da se izolujei da o otme obavesti Kompaniju. U surotnom ako se otkrije istina, sa zaposlenim, zatim rukovodiocem smene i rukovodiocem radne jedinice biće raskinut Ugovor o radu.

* Sa zaposlenima koji, zbog kršenja merakoje su donete od strane Vlade i Kompanije, budu zaraženi korona virusom, Kompanija će raskinuti Ugovor o radu.

"Novosti" vam ekskluzivno stavljaju na uvid obaveštenje koje je istaknuto na svim oglasnim tablama RTB-a a koji je potpisao generalni direktor KSiming Jian.

_________________
Kad ima love za šljam, ima da bude i za mene!!
Nazad na vrh Ići dole
Big Brle
Our family
Our  family


Broj poruka : 267
Points : 774
Datum upisa : 10.09.2019

SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Empty
PočaljiNaslov: Re: SHTA RECI A NE ZAPLAKATI?   SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Icon_minitime4/9/2020, 09:58

Ja tu ne vidim ništa sporno, ljudi samo insistiraju na striktnom sprovodjenju mera vlade i radne discipline, da bi zaštitili ostale radnike i proces proizvodnje.
Nazad na vrh Ići dole
C R A Z Y
VIP
VIP
C R A Z Y

Broj poruka : 503
Points : 1837
Datum upisa : 19.03.2010

SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Empty
PočaljiNaslov: Re: SHTA RECI A NE ZAPLAKATI?   SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Icon_minitime4/9/2020, 15:10

Kao i obično naslov ne odgovara sadržaju teksta..

_________________
Jedna društvena zajednica postaće velika onog trenutka kada stari ljudi počnu da sade mladice drveća u čijem hladu nikada neće sedeti. (Grčka poslovica)
Nazad na vrh Ići dole
Ars Vivendi
VIP
VIP
Ars Vivendi

Broj poruka : 2514
Points : 7352
Datum upisa : 21.01.2009

SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Empty
PočaljiNaslov: Re: SHTA RECI A NE ZAPLAKATI?   SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Icon_minitime4/25/2020, 09:30

Epidemiolog Predrag Kon ponovo se oglasio preko Fejsbuka, ovaj put, kako je napisao, "nekim prijateljima".

"Pismo nekim prijateljima,

Pisali ste mi mnoge stvari koje nisu baš takve u realnosti. Očekujete, neretko, i nemoguće u ovim kriznim situacijama. Prirodna reakcija svih koji rade, a takvih je oko 30%, dok ostali uglavnom sa strane dobacuju, 'evo ovo ti ne valja, ovde ti štrči nešto, evo ovde si potpuno zabrljao'... U takvim situacijama sve što se dogodi tokom kritikovanja je da oni koji maksimalno daju sebe gube motivaciju. To nikakve veze nema sa dobrim namerama o kojima govorite...

Osim u prilici kada ste meni uputili kritike za događaj u Gerontološkom centru u Nišu (a zbog posledica tih propusta danas umiru ljudi, ostaje samo da ih brojimo) nijednom nisam imao potrebu da se povučem... Te reči osetio sam kao duboku nepravdu. Verovatno zato što to nisam očekivao od mojih prijatelja. Brojna su Vaša savetovanja o tome kako imam obavezu da reagujem: i u odnosu na ponašanje sveštenstva u vezi liturgija, i na ponašanja predsednika i sve moguće razne situacije koje su se dešavale... To je zabluda.

Očekujete da reagujem onako kako vi želite, odnosno javno i napadački u odnosu na vlast, ili crkvene vlasti. Ja JESAM reagovao, ali ne javno, a javno sam našao način da se sačuva narodno zdravlje.

To kako vi mislite da treba, javno protiv vlasti, je kontraproduktivno u ovoj situaciji po mom dubokom uverenju.

Tako se ne gradi solidarnost u prilikama ugroženosti. Predsedniku, ali i svim drugima je poznato da moja politička opcija nikada nije bila SNS, ali sam našao način da funkcionišem u ovim prilikama isključivo i samo u interesu Srbije.

Najcrnje od svega što se doživljava nekakva moja uvređenost zbog kratkotrajne potrebe da se povučem... To je čista glupost. Nisam ja uvređen, ja sam ljut na one koji ne mogu da sagledaju do koje mere kontraproduktivno deluje kada se neprekidno napadaju samo oni koji rade... I dokle god se tako na dalje čini, sve više će ljudi odustajati od bilo koje druge opcije osim one gde se vidi sproveden rad.

Svako dobro.

STOP COVID 19!"

aplauz aplauz aplauz

_________________
Prazan listić nije stav!
Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
Nazad na vrh Ići dole
philips1
Our family
Our  family


Broj poruka : 287
Points : 851
Datum upisa : 12.04.2012

SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Empty
PočaljiNaslov: Re: SHTA RECI A NE ZAPLAKATI?   SHTA RECI A NE ZAPLAKATI? - Page 10 Icon_minitime3/19/2021, 20:10

Iseljenje DS u Leskovcu zbog duga
Na prostorije koje je koristio Gradski odbor Demokratske stranke u Leskovcu stavljen je katanac i one će biti iseljene, zbog duga za korišćenje tog prostora, a u toku su postupci za otkaz ugovora i iseljenje lokalnih odbora Demokratske stranke Srbije, Pokreta socijalista i Srpske radikalne stranke, rečeno je FoNetu u Javnom preduzeću "Dom".
Nazad na vrh Ići dole
 
SHTA RECI A NE ZAPLAKATI?
Nazad na vrh 
Strana 10 od 10Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BELEX Club :: INFO-
Skoči na: