Sa jednog foruma :D
Pumpadžija u akciji !!! :D
Odg: KMBG - Komgrap a.d. Beograd
--------------------------------------------------------------------------------
Eeee... ovo danas se zove iskusna kupovina, bez zurbe i bespotrebnog dizanja cene. Nije potrebno da sami sebi nabijamo cenu dok jos nema velikih riba. Dnevno se u ponudi pojavi izmedju 1000 i 2000 novih akcija sto je sasvim dovoljno za apetite svih nas. Prosecno svaki akcionar u prodaji ima oko 120kom, pa je i broj onih na drugoj strani sve manji. Tu ne bih racunao one koji imaju 10 i manje akcija, a njih je skoro 1200 jer oni i nisu zainteresovani za trgovinu. Pretpostavljam da ce se dobar deo njih i odreci svojih akcija zarad dobijanja Dinkicevih virtuelnih 1000eu. Bice ovde kolaca za sve samo polako i bez zurbe.
Ista osoba:
--------------------------------------------------------------------------------
Pratim situaciju oko KMBG-a vec neko vreme, pa bih zeleo da mi neko odgovori, da li mu je mozda poznato na koliko bi mogla da ode obracunska vrednost akcije posle skupstine akcionara najavljene za kraj Juna. Gledao sam nekretnine, sabirao oduzimao, pa mi se razlika ucinila poprilicna. Po nekim informacijama na skupstini bi trbalo da se uradi i revalorizacija imovine. Dragaseva procena mi se u pocetku cinila nestvarna, ali s obzirom da je vrednost imovine jos ranije bila na mnogo vecem nivu, i da je pred prodaju drasticno obezvredjena, sada mi ta procena ne izgleda neverovatna. To bi sa protekom vremena trebalo da bude sve vise i vise... Medju gradjevincima nisam cuo lose price o Komgrapu posle privatizacije. Placaju redovno dosta rade, deluju ozbiljno...Takodje primecujem da je ova akcija trenutno u fokusu, pa pretpostavljam da sve to ima veze sa najavljenom revalorizacijom. Cudim se takodje zasto jos nema fondova, znate li nesto sto ja ne znam?
;)