BELEX Club
BELEX Club
BELEX Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BELEX Club

Ekonomski Forum

PrijemTABLEEventsPublicationsTražiRegistruj sePristupi

Naftna Industrija - NIIS 13. DEO

Ići dole 
+58
Stane Dolanc
Maca
Dalaj Lama
hund
Momir
Nikola
mirjana mirjana
pepermint
Marioss
adamm
marjanovicgane
Nele012
Oradea
Sneki
Roman Abramovich
s.nikolić
ald
MHE kila(H)WATacina
IggyG
Krkobabic
vladakul
Stuffearn
Fmember
trind
bonum.mm
srbinizsubotice
m08239
Limited011
petronije
boban75
Milos86
Nisam lep al sam glup
Minic
Smile
Ars Vivendi
Nikolaj3
Keops
Jegulja
poverenje
Delboj
Aca kurbla
Boranija
Perapostar
SlobaUra
Cicija
Ilija123
Bond
Aca123
Kobe Bryant
NewStar
monacco
Huls
Alonisos
Karlo
DejanJ
mili61
ppetrovic
JU500
62 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15, 16  Sledeći
AutorPoruka
boban75
VIP
VIP
boban75

Broj poruka : 823
Datum upisa : 03.01.2014

Naftna Industrija  - NIIS 13. DEO - Page 13 Empty
PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 13. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 13. DEO - Page 13 Icon_minitime12/23/2024, 12:58

srbinizsubotice ::
https://192.rs/vesti/ambasador-hil-nema-najave-da-ce-biti-uvedene-sankcije-protiv-nis-a/?fbclid=PAZXh0bgNhZW0CMTEAAaaNQ8WrjpnCKjq7JsYNkZAvtxuSKFT53ezEmVafAkAs2y3Tin6UbpAk1cg_aem_Mq66mvr9-c2MEuCOXDWkSQ

Treba pratiti šta iz Momentuma govore, svi osali nešto besmisleno pričaju dok je gospodin Nenad Gujančić sve lepo i racijonalno od početka izjašnjavao i evo nakon nedelju dana sve izašlo na videlo.

Portal 192 - nisam baš ubedjen da ti je siguran izvor - policijska istina.

od

A Bird in the hand, is worth two in the bush. - Ezop 600. p.n.e.

If one equity analyst its raining and the other says its sunny... yuor job as an investor is to ignore them both and instead look out the  window.
Nazad na vrh Ići dole
Limited011
Old member
Old member
Limited011

Broj poruka : 2058
Datum upisa : 07.05.2009

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 13. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 13. DEO - Page 13 Icon_minitime12/23/2024, 15:14

Hil: Nema najave da će biti uvedene sankcije protiv NIS-a

https://n1info.rs/vesti/hil-nema-najave-da-ce-biti-uvedene-sankcije-protiv-nis-a/

Our family
Our  family

Broj poruka : 286
Datum upisa : 03.04.2021

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 13. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 13. DEO - Page 13 Icon_minitime12/23/2024, 15:21

Bome koliko vidim izvor je Tanjug a objavili su i Radio Slobodna Evropa, Forbes, 021, Danas i svi ostali mediji koji nisu na platnom spisku vlasti. Ne kazem da nisu na nekom drugom platnom spisku :)
Meni i dalje inicijalna vest deluje kao spin iz nemoci.

I sad jos da Vucko i ovo predstavi kako je on ponovo briljirao i zavrsio nam stvar licno i to je to  smoke

hund likes this post

Nazad na vrh Ići dole
pepermint
VIP
VIP
pepermint

Broj poruka : 2722
Datum upisa : 05.02.2014

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 13. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 13. DEO - Page 13 Icon_minitime12/23/2024, 18:12

Вучић: Очекујем да у наредних седам дана америчке санкције против НИС-а буду обелодањене
Nazad na vrh Ići dole
Fmember
VIP
VIP
Fmember

Broj poruka : 1641
Datum upisa : 01.11.2010

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 13. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 13. DEO - Page 13 Icon_minitime12/24/2024, 15:13

pepermint ::
Вучић: Очекујем да у наредних седам дана америчке санкције против НИС-а буду обелодањене

Ko je taj i zašto je bitan za NIS?

Karlo, Nikola and Nisam lep al sam glup like this post

Nazad na vrh Ići dole
https://youtu.be/j-OcaLECz1k?si=jCgkqPbFwqeQStI3&t=39
Nele012
Just looking
Just looking

Broj poruka : 5
Datum upisa : 07.05.2014

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 13. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 13. DEO - Page 13 Icon_minitime12/24/2024, 17:40

Evo najnovije

United States President Joe Biden is looking to potentially impose "major" new sanctions that would target Russia's energy before he transfers power to his successor, Donald Trump, the Washington Post reported on Tuesday citing sources.
The sources explained that in the latest attempt to foil Russian President Vladimir Putin's military plans in Ukraine, the White House aims to go for the "dark fleet" of international ships, which engage in deceptive practices, transporting Russian oil to non-Western countries. In addition, Russian oil exporters which haven't been sanctioned yet are also on the list.

The sources further mentioned that this would give Trump's team "more leverage" in peace negotiations between Moscow and Kiev.
Nazad na vrh Ići dole
boban75
VIP
VIP
boban75

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 13. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 13. DEO - Page 13 Icon_minitime12/24/2024, 20:17

Nele012 ::
Evo najnovije

United States President Joe Biden is looking to potentially impose "major" new sanctions that would target Russia's energy before he transfers power to his successor, Donald Trump, the Washington Post reported on Tuesday citing sources.
The sources explained that in the latest attempt to foil Russian President Vladimir Putin's military plans in Ukraine, the White House aims to go for the "dark fleet" of international ships, which engage in deceptive practices, transporting Russian oil to non-Western countries. In addition, Russian oil exporters which haven't been sanctioned yet are also on the list.

The sources further mentioned that this would give Trump's team "more leverage" in peace negotiations between Moscow and Kiev.
Prevod: 

Председник Сједињених Држава Џо Бајден жели да потенцијално уведе „велике“ нове санкције које би биле усмерене на руску енергију пре него што пренесе власт на свог наследника Доналда Трампа, објавио је Вашингтон пост у уторак позивајући се на изворе. Извори су објаснили да у последњем покушају да осујети војне планове руског председника Владимира Путина у Украјини, Бела кућа има за циљ да прибегне „мрачној флоти“ међународних бродова, који се баве обмањујућим праксама, транспортујући руску нафту у незападне земље. Осим тога, на листи су и руски извозници нафте који још нису санкционисани. Извори су даље напоменули да би то Трамповом тиму дало „више утицаја” у мировним преговорима између Москве и Кијева.

If one equity analyst its raining and the other says its sunny... yuor job as an investor is to ignore them both and instead look out the  window.
Nazad na vrh Ići dole
Nisam lep al sam glup
Our family
Our  family

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 13. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 13. DEO - Page 13 Icon_minitime12/25/2024, 08:25

Izvor je opozicioni list Danas, ali je tumacenje desavanja veoma interesatno:

https://www.danas.rs/vesti/politika/vucic-hil-sankcije-nis/
Nazad na vrh Ići dole
pepermint
VIP
VIP
pepermint

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 13. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 13. DEO - Page 13 Icon_minitime12/27/2024, 10:21

Da li drzava otkupljuje na malo? Kakvo je stanje u chrov-u?
Nazad na vrh Ići dole
pepermint
VIP
VIP
pepermint

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 13. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 13. DEO - Page 13 Icon_minitime12/27/2024, 10:55

Milivojević o najavljenim sankcijama NIS-u:
Zaostali posao odlazeće administracije u Vašingtonu
Diplomata Zoran Milivojević rekao je za RTS da je projekat Kosova kao nezavisne države propao. Kada je riječ o sankcijama NIS-u, to je dio zaostalog posla odlazeće adminstracije u Vašingtonu u želji da ostavi narednoj administraciji obaveze sa kojima mora da se suoči u nastojanju da politika prema Rusiji ostane na snazi, napominje Milivojević.
- Mi smo dio tog mozaika, koliko god on bio mali u tom velikom mozaiku politike, on je za nas velika šteta - kaže Milivojević.
Gostujući u Јutarnjem programu RTS-a Milivojević je rekao da Hrvatska ima interese da bude protiv sankcija NIS-u jer "Јanaf" je takoreći mrtav ako dođe do sankcija – direktno je vezan na rafineriju u Pančevu.
- Ono što je u funkciji je naša nafta. Čekamo praktično papir, da se vidi koja je vrsta sanckija, ona se odnosi na imovinu NIS-a, to je rafinerija, treba vidjeti da li podrazumijeva potpuno odstranjivanje Ruske Federacije ili samo preuzimanje većinskog vlasništva. To je dodatno opterećenje za nas i potreba da se traže alternativni pravci i da s ubrza naftovod prema Mađarskoj - rekao je Milivojević.
Kada je riječ o samim sankcijama, to je dio zaostalog posla ove adminstracije u Vašingtonu u želji da ostavi narednoj administraciji obaveze sa kojima mora da se suoči u nastojanju da politika prema Rusiji koju je vodila ova administracija ostane na snazi.
- Mi smo dio tog mozaika, koliko god on bio mali u tom velikom mozaiku politike, on je za nas velika šteta - kaže Milivojević.
Nije sama nafta u pitanju, duže vrijeme je uzimamo iz drugih izvora, nije to ruska nafta, problem je rafinerija koja to prerađuje, napominje Milivojević.
Kakva su očekivanja od povratka Trampa
Govoreći o tome kakva su očekivanja od Donalda Trampa, Milivojević kaže da je to za Srbiju bolja varijanta.
- Očekivanja su nešto povoljnija, ne treba očekivati da će se promijeniti stav oko priznavanja Kosova, radi se o politici koja je pragmatična - kaže Milivojević i dodaje da Srbija ima komunukaciju sa tom administracijom od ranije.
Navodi da je u tom smislu Vučić pominjao Roda Blagojevića.
- Imamo dijalog iz prethodnog perioda, to nam daje nadu da ima smisla ocjena da je to povoljnija varijanta. Tramp unosi novu temu - temu mira, a nama to treba - navodi Milivojević.
Nazad na vrh Ići dole
marjanovicgane
VIP
VIP
marjanovicgane

Broj poruka : 1067
Datum upisa : 10.09.2018

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 13. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 13. DEO - Page 13 Icon_minitime12/27/2024, 11:01

pepermint ::
Da li drzava otkupljuje na malo? Kakvo je stanje u chrov-u?

Kako se toga nisam setio..... Majku mu, mnogo sam smotan, vrzano kuče će me izede .... Ja za nigde nesam od  a vama svaka  čast brate, radi vam mozak.

Dakle, da pređem na stvar.....

Imam snimak ekrana i moj poslednji snimak je bio od 12.10.2023 i tada je država imala 48.712.582 akcije a danas vidim da ima 48.712.627 akcija. Dakle, pomaka ima. Počeli su da kupuju i do sada su kupili 45 akcija.... Nije nešto puno ali uliva nadu u optimizam od

Nikola, Alonisos, Stuffearn and Minic like this post

Nazad na vrh Ići dole
adamm
Member
Member

Broj poruka : 537
Datum upisa : 07.08.2012

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 13. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 13. DEO - Page 13 Icon_minitime12/27/2024, 15:26

Ovih 45 akcija bi moglo biti od 9 ljudi po 5 akcija kojima se nisu mogli utvrditi naslednici imovine, pa je drzava postala vlasnik njihovih "besplatnih akcija nis-a".

Marioss, marjanovicgane and Nisam lep al sam glup like this post

Nazad na vrh Ići dole
Marioss
Still learning
Still learning
Marioss

Broj poruka : 58
Datum upisa : 28.11.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 13. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 13. DEO - Page 13 Icon_minitime12/27/2024, 15:32

adamm ::
Ovih 45 akcija bi moglo biti od 9 ljudi po 5 akcija kojima se nisu mogli utvrditi naslednici imovine, pa je drzava postala vlasnik njihovih "besplatnih akcija nis-a".
Isto to sam i ja pomislio..

Jer inače,  zašto bi država kupila samo 45 akcija ...

marjanovicgane likes this post

Nazad na vrh Ići dole
pepermint
VIP
VIP
pepermint

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 13. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 13. DEO - Page 13 Icon_minitime12/27/2024, 15:48

adamm ::
To je izgleda to. Cekaju zvanicno objasnjenje od Americke administracije.

marjanovicgane likes this post

Nazad na vrh Ići dole
Nikola
VIP
VIP
Nikola

Broj poruka : 614
Datum upisa : 06.12.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 13. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 13. DEO - Page 13 Icon_minitime12/27/2024, 19:09

Koja je logika da će još jedan naftovod pomoći? Kao da se radi o hrvatskim a ne američkim sankcijama

Still learning
Still learning

Broj poruka : 139
Datum upisa : 22.11.2019

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 13. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 13. DEO - Page 13 Icon_minitime12/27/2024, 23:39

Још један нафтовод може помоћи за решавање тешкоћа чија се појава очекује после његовог завршетка. Такве тешкоће нису невероватне.
sesir

VIP
VIP
Nikola

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 13. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 13. DEO - Page 13 Icon_minitime12/28/2024, 15:15

Jedino sto mi pada na pamet je da ce se lakse pregovarati oko cene transporta, inace ne mogu da uvidim povezanost sa mogucim sankcijama.

Our family
Our  family

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 13. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 13. DEO - Page 13 Icon_minitime1/2/2025, 10:39

Srecna Nova svima!
Zna li se gde su dele te famozne sankcije od 01.01.?

s.nikolić likes this post

Nazad na vrh Ići dole
Roman Abramovich
Member
Member

Broj poruka : 698
Datum upisa : 25.05.2007

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 13. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 13. DEO - Page 13 Icon_minitime1/3/2025, 00:21

„Nemam previše lepih vesti za građane Srbije“: Vučić posle razgovora sa američkim zvaničnikom o sankcijama NIS....
Nazad na vrh Ići dole
Nisam lep al sam glup
Our family
Our  family

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 13. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 13. DEO - Page 13 Icon_minitime1/3/2025, 21:41

Prodje i 3.1. .....i?.... nista. Kako onomad isti taj gospodar magle i smoga rece:
Eto celu stanicu smo rekonstruisali, samo tu nadstresnicu nismo.

Malo je glupo sto se tretiramo kao petogodisnja deca.

Fmember, Nikola, hund, Stuffearn and Minic like this post

Nazad na vrh Ići dole
Momir
Old member
Old member
Momir

Broj poruka : 2090
Datum upisa : 06.12.2008

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 13. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 13. DEO - Page 13 Icon_minitime1/3/2025, 23:29

Ne zaboravite da je od pre 2 god. rudna renta za gas i naftu sa 3% porasla na 7%!!

Still learning
Still learning

Broj poruka : 139
Datum upisa : 22.11.2019

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 13. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 13. DEO - Page 13 Icon_minitime1/4/2025, 01:33

Nisam lep al sam glup ::
Prodje i 3.1. .....i?.... nista. Kako onomad isti taj gospodar magle i smoga rece:
Eto celu stanicu smo rekonstruisali, samo tu nadstresnicu nismo.

Malo je glupo sto se tretiramo kao petogodisnja deca.

Propustila sam da vidim tu izjavu, pa molim da je stavite na forum.
sesir

Still learning
Still learning

Broj poruka : 109
Datum upisa : 25.11.2016

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 13. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 13. DEO - Page 13 Icon_minitime1/4/2025, 09:00

mirjana mirjana ::
Propustila sam da vidim tu izjavu, pa molim da je stavite na forum.
sesir
Нпр:
https://www.mojnovisad.com/vesti/vucic-ne-znam-zasto-nismo-renovirali-tu-nadstresnicu-neko-ce-valjda-da-pruzi-odgovore-id65389.html

Naftna Industrija  - NIIS 13. DEO - Page 13 Www_mo10

Fmember likes this post

Nazad na vrh Ići dole
Nisam lep al sam glup
Our family
Our  family

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 13. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 13. DEO - Page 13 Icon_minitime1/4/2025, 09:59

Za uvazenu Mirjanu

U 5. Minutu

https://m.youtube.com/watch?v=ezIsGCzcJmo

Izjava data isti dan, uz Vesica i jos ko je stigao da podvuce da eto jedino nadstrsnica nije rekonstruisana.

Da budemo nacisto, gotovo ceo zivot sam apolitican jer je na politickoj sceni gomila nesposobnih lazova na jednoj drugoj i trecoj strani. I sad je tako. Iskreno, cesto pomislim da dele ćar i odrzavaju predstavu za otupeli narod dok se krka za dzabe iz zajednickog kazana. Da li je ikad iiko za bilo sta nesto bitnije osudjen?! Na kraju ce i Miskovic deeebelo zaraditi. A narod sve tuplji uz gomilu zadruga i farmi.  

Verujem da ste Vi Mirjana ipak veoma inteligentna i emancipovana osoba i da cete sami doneti zakljucke.

kafa

Inace skidam kapu medijskoj masinerijii koja je vec sad uspela da ovu izjavu potpuno zamaskira. Kao i mnoge druge.

Necu se vise oglasavati na ovaj nacin jer spamujem temu. Poenta je bila da od prvog dana (nije slucajna koincidencija)) mislim da se opet prodaje magla, po milioniti put 

A i sto kaze moj brat, vreme je takvo da treba pamet u glavu i dupe uza zid.  sesir
Nazad na vrh Ići dole
Nikolaj3
Our family
Our  family
Nikolaj3

Datum upisa : 24.11.2009

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 13. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 13. DEO - Page 13 Icon_minitime1/4/2025, 11:02

https://www.b92.net/biz/srbija/vesti/91562/vucic-sad-uvodi-sankcije-nis-u-imacemo-60-dana-da-zavrsimo-proces/vest

boban75 likes this post

Nazad na vrh Ići dole
boban75
VIP
VIP
boban75

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 13. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 13. DEO - Page 13 Icon_minitime1/4/2025, 11:42

Nikolaj3 ::
https://www.b92.net/biz/srbija/vesti/91562/vucic-sad-uvodi-sankcije-nis-u-imacemo-60-dana-da-zavrsimo-proces/vest
Tekst:
Vučić: SAD uvodi sankcije NIS-u; Imaćemo 60 dana da završimo proces

SAD će uvesti sankcije, ne neke generalne, već sveukupne sankcije našoj kompaniji NIS, kazao je danas na sednici Vlade predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
"To neće biti sankcije protiv kompanija koje imaju rusko vlasništvo, već direktne sankcije naftnoj industriji Srbije. Nas to dovodi u veoma tešku poziciju", kazao je predsednik.

Kako dodaje, posle izvesnog vremena ne samo za dobavljanje nafte, već i slede problemi sa rafinerijom, petrohemijom, suštinskim opstankom ekonomije koju imamo danas.
"Već smo se snalazili do danas, mi smo ulazili preko Srbija Gasa, pokušavajući da sačuvamo sve što se sačuvati može. Ja sam rekao podsekretarom da mi ne možemo da budemo srećni zbog te odluke, ali takva odluka sledi", kazao je.

Kako kaže, postavlja se pitanje zašto sada i u ovom trenutku donose takvu odluku.
"Oni će reći da je to upereno protiv Rusa i zbog toga što oni time finansiraju deo svojih ratnih napora. Rusi nisu time finansirali svoje ratne napore, ali moguće da im smeta što je ruska kompanija makar u jednoj godini napravila visok profit, ali je ove godine to mnogostruko niže, a ne može da bude visok ni u godinama što dolaze".
"Da li je to nekakav pokušaj spolja da se destabilizuje situacija u našoj zemlji - nisam siguran i ne mogu da tvrdim, ali svakako našu zemlju ovo dovodi u tešku sitaciju".

Kaže da je pitao koliki ćemo rok imati, odnosno koliko vremena.

"Ono što sam razumeo gospodina Fernandeza, to je da će nam dati 30 dana da mi sagledamo sve svoje mogućnosti i da pokrenemo akciju, a za 60 dana moramo ceo proces da završimo. Oni će pre 15. januara izaći zvanično sa tom odlukom, što znači da mi do 15. marta moramo da završimo sve, a da 15. februara mi moramo da znamo šta radimo".

"Mi ne možemo da dozvolimo sebi da dočekamo 15. mart bez rešenja situacije sa NIS-om. Moramo da zamislimo negativne posledice na privredu, budžet, nećemo imati ni za plate i penzije na kraju, a da ne govorimo o tome da moramo da nađemo i novac u međuvremenu ako dođe do toga. Ovo moramo da rešimo što pre", izneo je ministar finansija Siniša Mali svoje mišljenje.

Predsednik je na to odgovorio da je i Fernandezu izletelo koji je očekivao da mi izvršimo odmah nacionalizaciju gde bi Zapad prizano da mi bez naknade to uzmemo.

"Znam ja da su ovo mnogi videli kao našu priliku, nepitajući odakle nam novac, jer su pomislili da je vreme da nešto otmemo. Smatram da niko od nas ne treba da prihvata logiku '45. Tako mislim da ne treba da otimamo Rusima imovinu, već treba da sednemo i razgovaramo sa Rusima. Mislim da imamo dobru konekciju sa novim sekretarom, sa kojim mogu da se vidim u prvih 7 ili 8 dana njegove vladavine. Da li će on reći da ima 3 ili 5 posto šanse da se nešto promeni - videćemo. Poslednja opcija mora da bude neprijateljsko preuzimanje - apsolutno poslednja opcija. Delim zabrinutost, sve rezerve koje imamo bi napravile haos na tržištu, to ne smemo da dozvolimo. Pre toga postoji bezbroj mogućnosti o kojima moramo da razmislimo", kazao je predsednik.

Dodaje da će ovo doneti mnogo nestabilnosti za nas.

Obraćajući se ministru finansija Siniši Malom, predsednik je rekao da iako budemo išli da platimo Rusima cenu, to će im direktno završiti na ratištu.

"Ne razumem smisao sankcije, jer će taj novac direktno da im se nađe na ratištu. Mi nismo za otimanje, mi nismo gusari. Ja ću da razgovaram sa predsednikom Putinom, oko Svetog Save, kada vidim da li su razgovori sa novom američkom administracijom nešto doneli".

Kako kaže, što se gasa tiče - i Rusi i Azerbejdžan su bili pouzdani partneri za nas.

"Dnevno trošimo 13 i po do 14 i po miliona kubnih metara gasa, što je velika potrošnja, imamo i dalje oko 430 miliona kubnih metara gasa u rezervi, što u našim, što u mađarskim skladištima. Ovo je važno i za struju, rafineriju, za sve je važno. Još više bismo imali problema da nemamo skladišta".
Izvor:B92.net 4-1-25  10:24

Nazad na vrh Ići dole
Nisam lep al sam glup
Our family
Our  family

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 13. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 13. DEO - Page 13 Icon_minitime1/4/2025, 11:50

Prema ovome evo prilike za popravnu kupovinu po akcijskim cenama vec od srede
Usput, sumnjam da vec nije napravljen dil, samo detalje da izbruse pre zavrsne ruke.

Nazad na vrh Ići dole
Nikola
VIP
VIP
Nikola

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 13. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 13. DEO - Page 13 Icon_minitime1/4/2025, 12:24

Ako je ovo istina, pitanje je kolo je ovo dobra prilika. Taj proces kupovinem, konsolidacije, pa prodaje moze da potraje i godinama. A minimum godinu dana muljanja ispod žita, ne bi li Vučić sačuvao svoje tradicionalne glasače. Kaži, bar do sledećeg Božića neće biti drugog vlasnika, osim države.
A sve to vreme će služiti da se firma očerupa.

Delboj and Nisam lep al sam glup like this post

Nazad na vrh Ići dole
Nisam lep al sam glup
Our family
Our  family

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 13. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 13. DEO - Page 13 Icon_minitime1/4/2025, 13:17

Primetih da ovde ima pumo Vas mnogo pametnijih od mene. Zanima me misljeme ovako na osnovu licnog osecaja, da li je Hil bez razloga podvukao da Srbija ide u dobrom pravcu, delegacija nase zemlje potpisala nedavno energetske sporazume sa amerima i polako se spominju i sankcije rusima, ili smo kako je nama svojstveno opet docekali da budemo izlomljeni za primer drugima jer smo mi eto jedini slobodni i ne uvodimo sankcije i braca smo sa rusima i ostalo u tom paketu? Nekako mi je NIS suvise lep zalogaj da ostavi kao nagrada ovdasnjim najboljim medji nama koji jesu ispunili vecinu zadataka, ali ne i sve. Kosovo jos nije gotovo sasvim, litijima nema, samkcija rusiji nema.
Nazad na vrh Ići dole
Dalaj Lama
Member
Member
Dalaj Lama

Broj poruka : 720
Datum upisa : 30.11.2010

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 13. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 13. DEO - Page 13 Icon_minitime1/4/2025, 13:36

Negativna Karma nikome nije pomogla!
Zato ne mracite i gledajte stvari pozitivnije i onako kako jeste, i ne projektujte svoju negativnost spram vlasti na celo drustvo... i na sve i svasta.
Karma sve pamti!

VIP
VIP
Fmember

Broj poruka : 1641
Datum upisa : 01.11.2010

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 13. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 13. DEO - Page 13 Icon_minitime1/4/2025, 16:09

Dalaj Lama ::
Zato ne mracite i gledajte stvari pozitivnije i onako kako jeste, i ne projektujte svoju negativnost spram vlasti na celo drustvo... i na sve i svasta.
Karma sve pamti!

Pamti pampti, Nego sta nego da pamti. 

Eno pogledajte Sanadera i kako je on prošo zbog negativne karme

Nikola and Nisam lep al sam glup like this post

Nazad na vrh Ići dole
https://youtu.be/j-OcaLECz1k?si=jCgkqPbFwqeQStI3&t=39
Nisam lep al sam glup
Our family
Our  family

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 13. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 13. DEO - Page 13 Icon_minitime1/4/2025, 16:19

Dalaj Lama ::
Karma sve pamti!
Ako je ovo memi upuceno, moram da kazem da nisam nista  kriv !!  lale
Sve je to zbog ovih studenata! Ja sam navikao na mrak ali sad oni upaliili svetlo da se sve vidi i evo sto mi djavola odjednom smeta.  od

Nikola, hund, marjanovicgane and Stuffearn like this post

Nazad na vrh Ići dole
Aca kurbla
VIP
VIP
Aca kurbla

Broj poruka : 589
Datum upisa : 17.02.2014

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 13. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 13. DEO - Page 13 Icon_minitime1/4/2025, 18:42

[size=34]Kremlj: Razgovor Putina i Vučića o sankcijama NIS-u koordinira se što je brže moguće[/size]
https://n1info.rs/vesti/kremlj-razgovor-putina-i-vucica-o-sankcijama-nis-u-koordinira-se-sto-je-brze-moguce/
Nazad na vrh Ići dole
Cicija
Member
Member
Cicija

Broj poruka : 899
Datum upisa : 10.01.2008

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 13. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 13. DEO - Page 13 Icon_minitime1/4/2025, 21:09

Činjenica da naša pobunjena umna deca jedu palačinke, ne znači da njihova „'Nutela' revolucija“ neće „pojesti“ svoju decu.
Naravno, samo onu koja ne završe u „Inicijativi mladih za ljudska prava“ i drugim „nevladinim“ organizacijama, koje ih danas uče da NATO, kosovski Albanci, Bošnjaci i „pajtićevski“ autonomaši treba da „pojedu“ što veći deo Srbije i srpskog sveta – da bi ovde moglo da postoji „zdravo društvo“.

Samo treba da padne Vučić i Srbija će biti „kako treba“ – i moći ću „da stvaram, gradim, da se osećam sigurno“, kako kaže jedna od hipnotisanih studentkinja. - isitiče Zoran Ćirjaković.

Edit: preterali ste s politikom, tamo gde netreba, svi postovi o politici biće preseljeni u podforum Politika.
Admin

marjanovicgane and s.nikolić like this post

Nazad na vrh Ići dole
marjanovicgane
VIP
VIP
marjanovicgane

Broj poruka : 1067
Datum upisa : 10.09.2018

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS 13. DEO   Naftna Industrija  - NIIS 13. DEO - Page 13 Icon_minitime1/5/2025, 12:00

Gledajte li Vučića scratch Deluje optimistično u vezi sa NIS scratch

Ja bih rekao će bude, će gu preuzmemo kafa

Nisam lep al sam glup likes this post

Nazad na vrh Ići dole

Naftna Industrija - NIIS 13. DEO
Nazad na vrh 
Strana 13 od 16Idi na stranu : Prethodni  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15, 16  Sledeći
 Similar topics
-
» Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)
» Naftna Industrija - NIIS 5. DEO
» Naftna Industrija - NIIS 6. DEO
» Naftna Industrija - NIIS 13. DEO
» Naftna Industrija - NIIS 7. DEO

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BELEX Club :: AKCIJE NISA - NIIS I ENERGETIKA SRBIJE-
Skoči na: