| | #1 od 5 miliona | |
| | Autor | Poruka |
---|
Stane Dolanc Our family

Broj poruka : 326 Points : 801 Datum upisa : 22.05.2007
 | Naslov: #1 od 5 miliona 2/27/2019, 17:22 | |
|  Jedna od organizatorki protesta 1 od 5 miliona, Jelena Anasonović, registrovala je istoimeno udruženje u Agenciji za privredne registre. Kao datum osnivanja i datum donošenja Statuta udruženja, u APR – u se navodi 29. januar, a predviđeno vreme na koje se udruženje osniva je neograničeno, prenosi RTV Šabac. Kako navode, u rešenju stoji da je Anasonović 6. februara podnela prijavu za registraciju udruženja čija je oblast ostvarivanja ciljeva obezbeđivanje jednakih prava za sve građane Srbije, socijalne pravde, socijalne politike i solidarnosti između ljudi. U Statutu tek formiranog Udruženja, navodi se da je to nevladino i neprofitno udruženje, a neki od ciljeva su borba protiv svih oblika fašizma, sloboda medija i zaustavljanje negativne selekcije u društvu, sistem efikasne kontrole vlasti i ostalo. Anasonović je za televiziju Šabac rekla da se do ideje za registrovanje udruženja došlo iz razloga što ova vlast ne preza ni od čega ne bi li diskreditovala i proteste i organizatore kao i da su spremni na podmetanja kako na lokalu tako i u Beogradu kao i na raznorazne manipulacije. | |
|  | | Popaj VIP

Broj poruka : 1159 Localisation : Srbija Points : 3013 Datum upisa : 12.09.2007
 | Naslov: Re: #1 od 5 miliona 2/27/2019, 20:44 | |
| Jel istina da se do ideje naziva (parole), a sada i udruzenja, doslo na osnovu Djilasovih primanja ? Kazu mesecna plata mu je 5 miliona dinara, a prima je u 5 rata, pa tako kada god dobije jednu ratu, on kaze evo ga 1 od 5 mil. Samo pitam. Nemojte se ljutiti. | |
|  | | Fmember VIP

Broj poruka : 1612 Points : 5126 Datum upisa : 01.11.2010
 | Naslov: Re: #1 od 5 miliona 2/27/2019, 22:50 | |
| - Popaj ::
- Jel istina da se do ideje naziva (parole), a sada i udruzenja, doslo na osnovu Djilasovih primanja ?
Kazu mesecna plata mu je 5 miliona dinara, a prima je u 5 rata, pa tako kada god dobije jednu ratu, on kaze evo ga 1 od 5 mil. Samo pitam. Nemojte se ljutiti. jeste istina je. Jel ti krivo? _________________ Bolje je živeti na nogama nego na umreti na kolenima
| |
|  | | Jegulja VIP

Broj poruka : 496 Points : 1019 Datum upisa : 18.12.2007
 | Naslov: Re: #1 od 5 miliona 2/27/2019, 23:04 | |
| Fmember mislim da je tužno na bilo kojoj temi biti ličan, iznesi svoj stav, (ili vic), ne prozivaj druge i ako ti se ne dopada šta misle ili pišu... | |
|  | | Fmember VIP

Broj poruka : 1612 Points : 5126 Datum upisa : 01.11.2010
 | Naslov: Re: #1 od 5 miliona 2/27/2019, 23:30 | |
| - Jegulja ::
- Fmember mislim da je tužno na bilo kojoj temi biti ličan, iznesi svoj stav, (ili vic), ne prozivaj druge i ako ti se ne dopada šta misle ili pišu...
Popaj postavio pitanje, i ja sam mu dao odgovor. ne znam sto sad ti mene prozivas   _________________ Bolje je živeti na nogama nego na umreti na kolenima
| |
|  | | Popaj VIP

Broj poruka : 1159 Localisation : Srbija Points : 3013 Datum upisa : 12.09.2007
 | Naslov: Re: #1 od 5 miliona 2/28/2019, 21:22 | |
| - Fmember ::
- Popaj ::
- Jel istina da se do ideje naziva (parole), a sada i udruzenja, doslo na osnovu Djilasovih primanja ?
Kazu mesecna plata mu je 5 miliona dinara, a prima je u 5 rata, pa tako kada god dobije jednu ratu, on kaze evo ga 1 od 5 mil. Samo pitam. Nemojte se ljutiti.
jeste istina je. Jel ti krivo? Jeste, krivo mi je, sto takva lopina zeli da vlada da bi opet krao. | |
|  | | boban75 VIP

Broj poruka : 762 Localisation : Vojvodina Points : 2577 Datum upisa : 03.01.2014
 | Naslov: Re: #1 od 5 miliona 3/3/2019, 10:09 | |
| Sergej u patroliteofil pančić Krenimo, u pravom novinarskom maniru, s izveštajem sa terena. Pošto stalno putujem na toj relaciji (jer sam tako u mogućnosti), redovno proveravam stanje u ataru između Batajnice i Nove Pazove, i slobodan sam da raportiram: nisam primetio ništa neobično, nikakve antidržavne aktivnosti. Beskrajne njive na jednoj strani, onoj batajničkoj, beskrajne na drugoj strani, onoj pazovačkoj. Kićeni Srem je ionako i s jedne i s druge strane. Nema, dakle, tamo ničega neobičnog, baš kao što nema ničega čudnog ni na Tamišu između Beograda i Pančeva (i tamo redovno proveravam), ni na drumu ka Zrenjaninu tamo između Dunavca i Čente, kao ni na zagrebačkom autoputu između Dobanovaca i Šimanovaca: niko ne podiže granični prelaz, carinsku ispostavu ili bilo šta slično. Ne vijori se zastava Vojvodine na kraju pazovačkog atara (mada, i da se vijori, pa šta?), nema ljutih slaninara sa zelenim kapama da kontrolišu kretanje ljudi i robe iz centralne Srbije, i uopšte, nema tamo ničega osim vrana i poljskih miševa. Oh da, i Sergeja Trifunovića koji, valjda za svaki slučaj, patrolira virtuelnim pograničjem na svojoj Rosinanti, telom svojim i svoje verne rage sprečavajući "otcepljenje Vojvodine", koje inače samo što nije, zna Sergej, reče mu jedan čoek. Kao što on inače u poslednje vreme svašta zna o stvarima o kojima ništa ne zna, jer mu reče jedan čoek. Bilo koji čoek, ako me razumete. A ko će to da "otcepi Vojvodinu"? Nenad Čanak, "debelo krme" i đubre neopevano, separatistički zlikovac, kao što to već o njemu, naime Čanku, odavno zna i odavno trubi ama baš svaki vojvođanski, i ne samo vojvođanski, fašista, radikal, četnik-početnik, nedićevac, ljotićevac, i tako već trideset godina. Pitajte, uostalom, i ekipu koja vlada na obema obalama, od Vučić Aleksandra pa do Gojković Maje, Mirović Igora i ostalih: koliko li su samo puta do sada naglas fantazirali "vojvođanski separatizam" od kojeg će dobrohotno da nas odbrane ako ih zauzvrat postavimo i zadržimo ih na vlasti, i koliko su ga puta politički locirali baš tamo gde ga sada locira i Sergej Trifunović, ili možda – voleo bih da verujem – neko ko je oteo glumca i vešto ga imitira, usput ga sramoteći? ... O strahu sam, dakle, morao danas da svedočim. Jer, od danas, od malopre, nakon što sam pogledao snimak njegovog novosadskog govora, ja se plašim Sergeja Trifunovića. Plašim se toga šta taj čovek misli, govori, šta taj čovek može da učini ako mu u ruke dospe bilo kakva moć. Plašim ga se onako kako sam se plašio i svih njegovih prethodnika, na delu dokazanog potencijala za destrukciju "boraca protiv vojvođanskog separatizma"; inače, velika većina njih sedi u odajama vlasti, gradske, pokrajinske, državne. Sam bog zna šta se desilo da se Sergej nešto naljutio na njih, ali verujem da će ga proći i da će oni opet biti ekipa, jer je sada jasno da nema načelnih razloga da ne budu. Pa će i dalje zajedno braniti "srpsku Atinu" i "srpsku Vojvodinu" od zlih separatista. Makar i patrolirajući na Rosinanti među vranama i poljskim mišima, prkosno odolevajući podjebavajućem sremskom severcu.
Ceo tekst u listu Vreme
https://www.vreme.com/cms/view.php?id=1670458 _________________ Loša vest je da vreme leti. Dobra vest je što ste Vi pilot. - Majkl Altšuler
A Bird in the hand, is worth two in the bush. - Ezop 600. p.n.e.
If one equity analyst its raining and the other says its sunny... yuor job as an investor is to ignore them both and instead look out the window.
| |
|  | | | #1 od 5 miliona | |
|
Similar topics |  |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |