BELEX Club
BELEX Club
BELEX Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BELEX Club

Ekonomski Forum
 
PrijemTABLEEventsPublicationsTražiRegistruj sePristupi
 

 Novi Dom a.d. Beograd - NVDM

Ići dole 
+10
Dragan
Kobe Bryant
Sare
Pijacar
Shonjo-Shogun
Sneki
Dejansss
IN&ON
Milos86
blindboy
14 posters
Idi na stranu : 1, 2  Sledeći
AutorPoruka
blindboy
Just looking
Just lookingBroj poruka : 31
Points : -3
Datum upisa : 14.09.2007

Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Empty
PočaljiNaslov: Novi Dom a.d. Beograd - NVDM   Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Icon_minitime9/14/2007, 09:02

Jeste li vidjeli ovu akciju?
Svakodnevno se čisti kompletna količina na 1027 dinara sa trzisnim nalozima i pazi se da cijena ne poraste. Dnevno prolazi od milion do 5 miliona dinara. Ostalo je jos 1300 akcionara, a kad se taj broj smanji ispod hiljadu moglo bi biti interesantno.
Kompanija ima uzasno puno nekretnina u centralnim dijelovima raznih gradova, a same nekretnine vrijede definitivni vise nego 3000 po akciji.
Nazad na vrh Ići dole
blindboy
Just looking
Just lookingBroj poruka : 31
Points : -3
Datum upisa : 14.09.2007

Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Empty
PočaljiNaslov: Re: Novi Dom a.d. Beograd - NVDM   Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Icon_minitime9/14/2007, 12:25

Ode 20% gore danas
Nazad na vrh Ići dole
Milos86
VIP
VIP
Milos86


Broj poruka : 2223
Godina : 38
Localisation : Nish
Points : 1309
Datum upisa : 20.05.2007

Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Empty
PočaljiNaslov: Re: Novi Dom a.d. Beograd - NVDM   Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Icon_minitime9/14/2007, 12:26

U Nisu u mom komsiluku je upravo prodao svoj prostor IDEA-i
Nazad na vrh Ići dole
blindboy
Just looking
Just lookingBroj poruka : 31
Points : -3
Datum upisa : 14.09.2007

Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Empty
PočaljiNaslov: Re: Novi Dom a.d. Beograd - NVDM   Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Icon_minitime9/19/2007, 13:26

Vrednost kapitala kompanije "Novi dom" prilikom privatizacije potcenjena čak tri i po puta


Akcije za imetak tajkunaZa ono što vredi 55,3 miliona evra, dozvoljeno je da se plati 17,1 ili za 38,2 miliona evra manje!Samo je preduzeće "Eki-investment", koje je u konzorcijumu kupaca učestvovalo sa 33 odsto i gde je narodni poslanik i bivši ministar za privredu i privatizaciju Aleksandar Vlahović vlasnik s 50 odsto učešća, prilikom kupovine "Novog doma" platilo 12,5 miliona evra manje od tržišne cene kompanije.Kompanija "Novi dom" je putem maglovitog (a ne transparentnog) postupka tenderske prodaje prešla iz društvenog u privatno vlasništvo, od čega je 70 odsto kapitala stekao konzorcijum kupaca koji se u početku sastojao od četiri, a u završnici od tri preduzeća, i to: "Nelt Co" d.o.o. - vlasnik Neregelia trading limited Kipar, zatim "EKI Investment" d.o.o. - vlasnici narodni poslanik Aleksandar Vlahović i Danko Đunić, te Ataše" d.o.o. - vlasnici "Unigroup" d.o.o. Beograd i Logfor Inc Panama. Kupci su 70 odsto kapitala platili 17,1 milion evra, što znači da je celokupan kapital kompanije "Novi dom" mogao da vredi samo 24,5 miliona evra.

Udruženje manjinskih akcionara Srbije izračunalo je, na osnovu podataka koje su akcionari dobili od kompanije i na osnovu realnih tržišnih vrednosti imovine koju "Novi dom" poseduje, da je vrednost ukupnog neto kapitala "Novog doma" u stvari 80,2 miliona evra! Dakle, vrednost kapitala je potcenjena 3,5 puta, to jest za ono što vredi 55,3 miliona evra dozvoljeno je da se plati 17,1 ili za 38,2 miliona evra manje!

Postavlja se pitanje koliko je to manje platio član konzorcijuma, preduzeće "Eki-investment", gde je narodni poslanik i bivši ministar za privredu i privatizaciju Aleksandar Vlahović vlasnik s 50 odsto učešća. Kako je ovo preduzeće u konzorcijumu učestvovalo sa 33 odsto, lako se može izračunati da je platilo 12,5 miliona evra manje od tržišne cene.

Zašto je fokus baš na narodnom poslaniku Vlahoviću? Zato što je on u ime poslaničkog kluba Demokratske stranke a priori bio za usvajanje budžeta Republike Srbije, s obrazloženjem da se budžet puni i iz privatizacionih prihoda.

Naravno, u republičkom budžetu bilo bi više para da su kupci "Novog doma", među kojima je i preduzeće čiji je poslanik Vlahović jedan od vlasnika, platili realnu cenu. Samim tim bilo bi i više novca za one koji treba da nadziru rad vlade i ministara, kao što su Savet za borbu protiv korupcije, Uprava za sprečavanje pranja novca i Poverenik za informacije od javnog značaja. Kako je poslanik Vlahović svesrdno podržavao osnovni predlog budžeta, gde su stavke za sve pomenuto upravo umanjene, a sve takođe zdušno u ime svoje stranke koja ga je kandidovala za ministra privrede i privatizacije, onda se postavlja pitanje: koga zapravo poslanik Vlahović zastupa? Državu, građane, stranku, sebe i svoj imetak ili od svega pomalo, što je moguće samo u našim prilikama, dok se u zakonom regulisanim državama ovo karakteriše jedino kao - ozbiljan sukob interesa!

Kako je glavna parola, koju je upravo Vlahović lansirao, bila "Akcije za imetak" i čuvena transparentnost privatizacije, postavlja se pitanje i na šta je on to onda mislio. Jedino prilikom izliva takvih mudrosti nije pominjao da su konceptom privatizacije, za koji se hvali da ga je on postavio, manjinski akcionari većinom ostali kratkih rukava, a radnici bez posla. Za njih ta parola, kao i osnovna načela Zakona o privatizaciji, o razvoju privrede, socijalnoj sigurnosti, javnosti postupka, fleksibilnosti i formiranju prodajnih cena prema tržišnim uslovima - nisu važila! Očigledno je da su se takva načela i parole poštovala samo za razvoj tajkunizacije, fleksibilnosti prema tajkunima i formiranju cena prema njihovim, a ne tržišnim uslovima. Tako je parola "Akcije za imetak" dobila i svoje konačno objašnjenje.

Kako su se u jednoj TV emisiji, u kojoj su bili jedini gosti, bivši ministar Vlahović (a sadašnji narodni poslanik) i bivši ministar finansija (a sada ekonomije) Mlađan Dinkić o svim važnim pitanjima do samog kraja emisije slagali (osim sukoba oko automobila sa CG tablicama), pozivamo i ministra Dinkića da pita poslanika Vlahovića barem sve ono što i mi pitamo nadležne za privatizaciju, ali ne dobijamo odgovor.

Nemamo ništa protiv da poslanika Vlahovića to, i još ponešto, priupita bivši direktor Agencije za privatizaciju (a sadašnji ministar finansija) Mirko Cvetković, ali ne onako drugarski već sa svoje funkcije, a u odnosu na ostvarene prihode preduzeća "Eki-Investment" i sumu od 5,7 miliona evra, koliko je za "Novi dom" trebalo da uplati kao član konzorcijuma. A mogao bi da ga, bar usput, pita i za način sticanja 2,46 odsto akcija "Energoprojekta" u sadašnjoj vrednosti od 8,7 miliona evra. Možda bi ponešto mogao da ga upita i predsednik republike Boris Tdić, ali kao njegov stranački lider - da se, ne daj Bože, ne pobrkaju ingerencije.

Postavlja se pitanje dokle će srpska koaliciona izvršna vlast odolevati upozorenjima iz Evrope u odnosu na nedonošenje i/ili neprimenjivanje zakonske zaštite od korupcije, pranja novca i sličnih kršenja zakona, koja su nedopustiva u savremeno organizovanom društvu i tržištu kapitala? Shvatili smo da su sve donacije i pomoći potrošene, ko zna kako, ali slabo i namenski za ove postupke i izgradnju institucija koje to treba da spreče, a shvatila je to i Evropa. Ta tako čuvena transparentnost mogla bi i da se ostvari kada bi se dopustilo i pomoglo da Savet za borbu protiv korupcije, Uprava za sprečavanje pranja novca i Poverenik za informacije od javnog značaja rade svoj posao.

Ako bi se samo malo zagrebalo, pa proverilo gde su sada oni koji su bukvalno do juče radili u Agenciji za privatizaciju na mestima na kojima se donose važne odluke, možda bi se saznalo ko je s kim radio. Srećna je okolnost da se odustalo od ideje Olivera Dulića o tunelu za narodne poslanike, jer je to samo moglo da ozvaniči odlazak vlasti u podzemlje. Zato očekujemo da se nezakonita imovina oduzme svim tajkunima koji su koristili rupe u zakonu, a koji se svuda u svetu gde se zakoni sprovode karakterišu kao - organizovani kriminalci.Ja tebi, ti meniUprava za sprečavanje pranja novca, kao članica međunarodnih organizacija, trebalo bi da objavi mišljenje OEBS-a o načinima nesprečavanja pranja novca od 2000. do danas. Postavljeno je pitanje zašto Agencija za privatizaciju u Zakonu o sprečavanju pranja novca iz 2005. nije obavezana da daje ove informacije, a to je bila po zakonu iz 2001. U istom materijalu OEBS pita i zašto na spisku osoba koje ne mogu da učestvuju u privatizaciji nema i onih koji su na bilo kakav način povezani s vlašću. OEBS konstatuje i da je samo jedna tenderska prodaja, od dotadašnjih deset, stvarno bila transparentna, kao i da Zakon prilično labavo određuju ko može biti učesnik u postupku, jer je to idealan način pranja novca. Ili po srpski: ja tebi, ti meni.
Nazad na vrh Ići dole
IN&ON
Just looking
Just lookingBroj poruka : 18
Points : 0
Datum upisa : 23.05.2007

Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Empty
PočaljiNaslov: Re: Novi Dom a.d. Beograd - NVDM   Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Icon_minitime10/21/2007, 09:51

Izgleda kao da je na pomolu jos jedna velika afera posle Putnika. Prizeljkujem brz rasplet pa taman bilo ko sa Putnikom...
Nazad na vrh Ići dole
Dejansss
Moderator
Dejansss


Broj poruka : 632
Points : 835
Datum upisa : 21.05.2007

Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Empty
PočaljiNaslov: Re: Novi Dom a.d. Beograd - NVDM   Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Icon_minitime10/21/2007, 10:25

Savetovao bih svima oprez sa ovom hartijom.NVDM ima vecinskog vlasnika,koji je kad je cena krenula odmah prestao da kupuje dalje.

Zapitajte se zasto?

Ne verujte u sve sto procitate,ima ljudi koji toliko hvale ovu akciju a velikim delom su izasli iz nje.

Ima na B.B puno firmi koje poseduju lokale,nekretnine,zemljiste...
a cena im stoji.

Uporedite i njihov p/b sa NVDM.

BIP,ATKM,KMGP,CNTX...

Ovde mozete ostati zarobljeni ko zna do kad.
Nazad na vrh Ići dole
Sneki
Beli Mag
Beli Mag
Sneki


Broj poruka : 5397
Localisation : Centar grada
Points : 6880
Datum upisa : 21.05.2007

Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Empty
PočaljiNaslov: Re: Novi Dom a.d. Beograd - NVDM   Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Icon_minitime10/23/2007, 19:42

dejansss@
Mudro zboris...
videh danas (povrsno) sazivanje skupstine...
drnd... zvrc..
i onda: Prodaja nepokretnosti...
..:shock:
itd....
.
Nazad na vrh Ići dole
IN&ON
Just looking
Just lookingBroj poruka : 18
Points : 0
Datum upisa : 23.05.2007

Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Empty
PočaljiNaslov: Re: Novi Dom a.d. Beograd - NVDM   Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Icon_minitime10/25/2007, 06:29

Sneki ::
dejansss@
Mudro zboris...
videh danas (povrsno) sazivanje skupstine...
drnd... zvrc..
i onda: Prodaja nepokretnosti...
..:shock:
itd....
.

Ipak se nesta desava. Zbog cega bi u isto vreme postavili pitanje otkupa akcija od preostalih akcionara i pitanje prodaje placa? Ovo znaci da ih interesuje i jedno i drugo? Prvo bi da prodaju plac pa celu firmu? Sta ce im ostatak akcija???
Nazad na vrh Ići dole
Shonjo-Shogun
Partner
PartnerBroj poruka : 18
Points : -7
Datum upisa : 25.10.2007

Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Empty
PočaljiNaslov: Re: Novi Dom a.d. Beograd - NVDM   Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Icon_minitime10/25/2007, 13:20

Danas ciscenje na 1051 din sa 800 trzisnih naloga!!!
Posumnjao sam u tako nesto,po starom berzanskom pravilu:
Unesi razdor i paniku medju male akcionare pa pokupi sve sto ostane.Rekao bih da ce ovde da padne dividenda od najavljene prodaje,kako bi se resili malih akcionara bez skandala i provlacenja po medijama.
Nazad na vrh Ići dole
Pijacar
VIP
VIPBroj poruka : 231
Points : -246
Datum upisa : 04.08.2007

Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Empty
PočaljiNaslov: Re: Novi Dom a.d. Beograd - NVDM   Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Icon_minitime10/27/2007, 12:45

Ide li neko na skupstinu?
Nazad na vrh Ići dole
blindboy
Just looking
Just lookingBroj poruka : 31
Points : -3
Datum upisa : 14.09.2007

Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Empty
PočaljiNaslov: Re: Novi Dom a.d. Beograd - NVDM   Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Icon_minitime11/1/2007, 10:12

Vidite ko je pokupio onih 800 komada prije par dana

1. KONZORCIJUM 1306758 68,95719
2. PRIVATIZACIONI REGISTAR 280050 14,77815
3. A.C.M. D.O.O. 106666 5,62873
4. CITADEL FINANCIAL ADVISORY D.O 26852 1,41697
5. CITADEL SECURITIES A.D. 3000 0,15831
6. TRAG-PRESS DOO 2590 0,13667
7. ONIČ IGOR 1010 0,05330
8. INTERCAPITAL DOO 1000 0,05277
9. VLAOVIĆ GORAN 870 0,04591
10. PROSPERA SECURITIES A.D. 800 0,04222
Nazad na vrh Ići dole
Pijacar
VIP
VIPBroj poruka : 231
Points : -246
Datum upisa : 04.08.2007

Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Empty
PočaljiNaslov: Re: Novi Dom a.d. Beograd - NVDM   Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Icon_minitime11/7/2007, 11:33

Vec nekoliko dana otprilike u ovo vreme stize 27kom trzisnih na strani ponude. U cemu je fazon?

Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Nvdm10

11.33h

P.S. dok sam pisao pojavilo se jos 27 kom
Nazad na vrh Ići dole
Pijacar
VIP
VIPBroj poruka : 231
Points : -246
Datum upisa : 04.08.2007

Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Empty
PočaljiNaslov: Re: Novi Dom a.d. Beograd - NVDM   Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Icon_minitime11/9/2007, 10:13

Danas ce biti interesantno 2500trzisnih na traznji
Nazad na vrh Ići dole
Pijacar
VIP
VIPBroj poruka : 231
Points : -246
Datum upisa : 04.08.2007

Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Empty
PočaljiNaslov: Re: Novi Dom a.d. Beograd - NVDM   Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Icon_minitime11/13/2007, 11:19

Opet 54kom trzinih na prodaji,
Nazad na vrh Ići dole
Sare
King
KingBroj poruka : 165
Points : -154
Datum upisa : 24.09.2007

Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Empty
PočaljiNaslov: Re: Novi Dom a.d. Beograd - NVDM   Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Icon_minitime11/13/2007, 11:21

Evo da se bolje vidi :D

Novi Dom a.d. Beograd - NVDM 1011
Nazad na vrh Ići dole
Pijacar
VIP
VIPBroj poruka : 231
Points : -246
Datum upisa : 04.08.2007

Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Empty
PočaljiNaslov: Re: Novi Dom a.d. Beograd - NVDM   Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Icon_minitime11/14/2007, 12:00

Kakva je ovde muvacina,
cuj broker opet iz naftalina izvlaci 27kom i to po 800din
Nazad na vrh Ići dole
Shonjo-Shogun
Partner
PartnerBroj poruka : 18
Points : -7
Datum upisa : 25.10.2007

Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Empty
PočaljiNaslov: Re: Novi Dom a.d. Beograd - NVDM   Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Icon_minitime11/14/2007, 12:44

Cena 950 din. !
Izgleda da spustaju cenu zbog skupstine kako bi akcionari koji bi se protivili odluci UO o prodaji jedne nekoriscene robne kuce u BG izasli sto jeftinije. Fuj, to se zove shareholder value u Srbiji bljuc .
Nazad na vrh Ići dole
Pijacar
VIP
VIPBroj poruka : 231
Points : -246
Datum upisa : 04.08.2007

Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Empty
PočaljiNaslov: Re: Novi Dom a.d. Beograd - NVDM   Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Icon_minitime11/16/2007, 11:21

Opet na strani ponude trzisni ovaj put 38kom
Sada treba izgleda pogledati u CRHOv koliko ima akcionara sa po 38kom, ispucali su one sa po 27kom :obesi see:
Nazad na vrh Ići dole
Sare
King
KingBroj poruka : 165
Points : -154
Datum upisa : 24.09.2007

Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Empty
PočaljiNaslov: Re: Novi Dom a.d. Beograd - NVDM   Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Icon_minitime11/16/2007, 11:25

Pijacar ::
Opet na strani ponude trzisni ovaj put 38kom
Sada treba izgleda pogledati u CRHOv koliko ima akcionara sa po 38kom, ispucali su one sa po 27kom :obesi see:

prave paniku affraid
Nazad na vrh Ići dole
Pijacar
VIP
VIPBroj poruka : 231
Points : -246
Datum upisa : 04.08.2007

Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Empty
PočaljiNaslov: Re: Novi Dom a.d. Beograd - NVDM   Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Icon_minitime11/16/2007, 12:10

Sa ta 38kom trzisna na ponudi lepo obaranje cene od -12.42%

Izgleda da je ovo stvarno samo stelovanje prosecne cene.
Znaci cekati da prodje skupstina, tek onda ce se videti "realna" vrednost ove akcije. :sleep:
Nazad na vrh Ići dole
Pijacar
VIP
VIPBroj poruka : 231
Points : -246
Datum upisa : 04.08.2007

Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Empty
PočaljiNaslov: Re: Novi Dom a.d. Beograd - NVDM   Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Icon_minitime12/18/2007, 22:34

Ne zelim nikog da "tovarim" odnosno da pumpam akciju, ali na ovoj ceni je više nego povoljna, pogotovu kada pogledate prospekt tačku 15.

Preduzece je prodato u postupku tenderske privatizacije i u Ugovoru o prodaji 70% društvenog kapitala od 21.12.2006. postoji odredba kojom se kupac obavezao na minimalnu otkupnu cenu od 13,13 evra po akciji.

P.S. Imam ovo čedo, ulazio sam na famoznih 1027 nisam izašao na 1400 (bilo mi malo) svi mi pravimo greške, ali smatram da po ovoj današnjoj ceni je povoljno.
Nazad na vrh Ići dole
Sneki
Beli Mag
Beli Mag
Sneki


Broj poruka : 5397
Localisation : Centar grada
Points : 6880
Datum upisa : 21.05.2007

Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Empty
PočaljiNaslov: Re: Novi Dom a.d. Beograd - NVDM   Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Icon_minitime12/27/2007, 15:38

Nisam pratila previše, ali se nadam da vam je jasno ko je u igri ???

NELT i Danko Đunić... affraid
Mada nije isključeno da je NELT = Danko Dj. cat
A da su ona dva KUMA, drugara, vlasnika, (bivsi SUP-ovci), samo maska 8)

Mali akcionari podneli krivične tužbe protiv članova Upravnog Odbora.... :king:

.

_________________
Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
Nazad na vrh Ići dole
Kobe Bryant
VIP
VIP
Kobe Bryant


Broj poruka : 2993
Godina : 47
Localisation : N.BGD
Points : 5561
Datum upisa : 22.05.2007

Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Empty
PočaljiNaslov: Re: Novi Dom a.d. Beograd - NVDM   Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Icon_minitime12/27/2007, 22:19

Danko Đunić, osnivač i suvlasnik televizije Avala potvrdio je za Press da će poznata srpska distributerska kompanija "Nelt" postati suvlasnik ove televizije sa nacionalnom frekvencijom. On kaže da su pregovori sa "Neltom" u toku, ali da je još uvek rano da se priča o procentima i ciframa:

- Tačno je da pregovaramo sa tom kompanijom, ali razgovori su tek u početnoj fazi da bih mogao nešto više da pričam o tome. Ideja je da oni uđu u dokapitalizaciju, ali još uvek je rano da se priča o ciframa i procentima "Neltovog" učešća u vlasničkoj strukturi televizije Avala - kaže Đunić, i dodaje da mu je drago što će se ova televizija, koju je osnovalo sedam srpskih kompanija pojačati još jednom eminentnom srpskom firmom:

- Najbitnije mi je bilo to što su ljudi iz "Nelta" moji prijatelji, a to što je u pitanju srpska kompanija samo je dodatni plus. Što se ostalih priča koje su se pominjale u medijima tiče, a vezane su za dokapitalizaciju Avale, sa RTL-om nikada nismo pregovarali, jer oni nikada nisu tražili da pričaju sa nama, već su u medijima pominjali da su zainteresovani. Sa američkim CME-om nismo uspeli da se dogovorimo, a ne bih da komentarišem koji su razlozi bili u pitanju - objašnjava Danko Đunić.
Nazad na vrh Ići dole
Dragan
Member
MemberBroj poruka : 413
Points : 1279
Datum upisa : 30.05.2007

Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Empty
PočaljiNaslov: Re: Novi Dom a.d. Beograd - NVDM   Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Icon_minitime1/17/2008, 09:09

Danko Đunić i Aleksandar Vlahović su partneri u EKI Investment
Nenad Šarenac je predsednik UO N.Doma.
Goran Pitić i Slobodan Vučetić su u Liga eksperata
Tu je i ACM sa 107.500kom. i Citadel sa ~30.000kom.

Videćemo kako je ovo 'odabrano' društvo planiralo da zaradi na NVDM.
Nazad na vrh Ići dole
gogloee
VIP
VIP
gogloee


Broj poruka : 1024
Points : 2865
Datum upisa : 10.01.2008

Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Empty
PočaljiNaslov: Re: Novi Dom a.d. Beograd - NVDM   Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Icon_minitime1/17/2008, 09:31

Pijacar ::
Ne zelim nikog da "tovarim" odnosno da pumpam akciju, ali na ovoj ceni je više nego povoljna, pogotovu kada pogledate prospekt tačku 15.

Preduzece je prodato u postupku tenderske privatizacije i u Ugovoru o prodaji 70% društvenog kapitala od 21.12.2006. postoji odredba kojom se kupac obavezao na minimalnu otkupnu cenu od 13,13 evra po akciji.

P.S. Imam ovo čedo, ulazio sam na famoznih 1027 nisam izašao na 1400 (bilo mi malo) svi mi pravimo greške, ali smatram da po ovoj današnjoj ceni je povoljno.

Sta ovo u prevodu znaci?
Da li su obavezni da daju ponudu za otkup svih akcija po 13,13evra ( oko 1050din) i do kada?
Da li mogu ovo da zaobidju legalno?
Nazad na vrh Ići dole
Dragan
Member
MemberBroj poruka : 413
Points : 1279
Datum upisa : 30.05.2007

Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Empty
PočaljiNaslov: Re: Novi Dom a.d. Beograd - NVDM   Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Icon_minitime1/17/2008, 09:38

Obavezni su po 'Ugovoru o prodaji' - kao što i piše u postu.
A rok je negde početkom Maja '08g. i Šarenac mi je potvrdio
na Skupštini da će dati Javnu ponudu za otkup svih akcija.
Tu su i akcije Privatizacionog registra oko 14%.
Verovatno će otkupiti akcionar 'Kompanija ND' jer je već
otkupila akcije nesaglasnih akcionara.
Nazad na vrh Ići dole
gogloee
VIP
VIP
gogloee


Broj poruka : 1024
Points : 2865
Datum upisa : 10.01.2008

Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Empty
PočaljiNaslov: Re: Novi Dom a.d. Beograd - NVDM   Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Icon_minitime1/17/2008, 13:54

U prevodu kupimo po 700-800 dindzi i u maju imamo zicer od 30%.
Nesto mi tu ne mirise ...
Nazad na vrh Ići dole
Dragan
Member
MemberBroj poruka : 413
Points : 1279
Datum upisa : 30.05.2007

Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Empty
PočaljiNaslov: Re: Novi Dom a.d. Beograd - NVDM   Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Icon_minitime1/17/2008, 16:15

gogloee ::
... Nesto mi tu ne mirise ...
Moraju da ispune sve uslove iz ugovora, da bi skinuli Agenciju
sa vrata, a ne da traže Odobrenje za svaki korak.

Do maja će se prodati lokacija fabrike za min.8,5mli.€, pa će biti
novca za otkup akcija od strane 'Kompanije ND' - koja već kupuje.
Nazad na vrh Ići dole
gogloee
VIP
VIP
gogloee


Broj poruka : 1024
Points : 2865
Datum upisa : 10.01.2008

Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Empty
PočaljiNaslov: Re: Novi Dom a.d. Beograd - NVDM   Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Icon_minitime1/18/2008, 12:47

Mozes li postaviti link na tu ugovorenu obavezu?
Nazad na vrh Ići dole
Dragan
Member
MemberBroj poruka : 413
Points : 1279
Datum upisa : 30.05.2007

Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Empty
PočaljiNaslov: Re: Novi Dom a.d. Beograd - NVDM   Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Icon_minitime1/18/2008, 13:25

Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Ta15ce7

[You must be registered and logged in to see this link.] > NVDM > ostalo > prospekt > tač.15
Nazad na vrh Ići dole
gogloee
VIP
VIP
gogloee


Broj poruka : 1024
Points : 2865
Datum upisa : 10.01.2008

Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Empty
PočaljiNaslov: Re: Novi Dom a.d. Beograd - NVDM   Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Icon_minitime1/18/2008, 13:47

@dragan
Ne bih da te smaram ali DATUM?
Do kog su obavezni da daju ponudu, otkupe ili sta vec.
pozz
Nazad na vrh Ići dole
Dragan
Member
MemberBroj poruka : 413
Points : 1279
Datum upisa : 30.05.2007

Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Empty
PočaljiNaslov: 8.Maj   Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Icon_minitime1/18/2008, 14:03

Kontaktirao sam predsednika 'Udruženja - UMA' Miletu Popovića
koji ima kopiju tog ugovora i on mi je potvrdio datum 8.maj '08g.

Tako mi je rekao i N.Šarenac, a piše i u materijalu za Skupštinu
da se tek tog datuma formirao novi Upravni odbor.

Znači do 8.Maja treba da daju Javnu ponudu za otkup akcija.
Nazad na vrh Ići dole
gogloee
VIP
VIP
gogloee


Broj poruka : 1024
Points : 2865
Datum upisa : 10.01.2008

Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Empty
PočaljiNaslov: Re: Novi Dom a.d. Beograd - NVDM   Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Icon_minitime1/18/2008, 14:56

Onda ovo deluje kao zicer.
Tnx.
Nazad na vrh Ići dole
Dragan
Member
MemberBroj poruka : 413
Points : 1279
Datum upisa : 30.05.2007

Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Empty
PočaljiNaslov: Javna ponuda   Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Icon_minitime1/23/2008, 01:38

Zicer ili ne, ali ta Javna ponuda za otkup, neće im doneti novih akcija.

Do 8.Maja cena će na berzi sigurno biti veća od te ponuđene.( 13,13€)

Mogu eventualno da otkupe akcije od Privatizacionog registra.( ~14,7%)
Nazad na vrh Ići dole
Jahac
Just looking
Just lookingBroj poruka : 2
Points : 0
Datum upisa : 28.01.2008

Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Empty
PočaljiNaslov: Re: Novi Dom a.d. Beograd - NVDM   Novi Dom a.d. Beograd - NVDM Icon_minitime1/28/2008, 12:59

Nov sam na ovom forumu, pa neka mi ovo bude prvi post.
Sto se tice Novog Doma, ja sam usao dok je bila cena 1027 din, a izasao na ceni od 1400 din, tako da sto se mene tice, vise nemam veze sa ovom akcijom, pa mogu da vam kazem moje vidjenje situacije.
Imovina Novog Doma je velika i postoji spisak njihovih objekata, sto svi znamo. Sada cu se povezati samo na primeru objekta u ulici Vojvode Stepe u Beogradu, kao najvrednijeg pojedinacnog objekta Novog Doma. Povrsine je , zaokruzeno, 28.000 m2 , kada se pogleda npr. cena kvadrata od minimalno 500eura u tom delu Beorgada, dolazimo do cene od 28.000 * 500 = 14,000,000 eura. Sada, dobio sam poziv na skupstinu kao i svi akcionari , koji su to bili pre skupstine u decembru. Necu sada sve da navodim sta je pisalo, ali receno je da ce taj objekat biti prodat po ceni od 8 miliona eura, (ne pise ko je kupac!!) , tako da ce odmah biti isplaceno 5 miliona (tek trecina relne cene), a ako grad Beograd odobri da se na tom prostoru izgradi gradnju poslovno-stambenog objekta, do kraja 2008 bice isplaceno jos 3 miliona. Znaci , realno objekat ce biti prodan po 3x nizoj ceni nego realnoj, jer na ova 3 miliona dodatno se ne moze racunati. E sada tih 5 miliona ce biti potroseno, kako kazu, na tekucu likvidnost kompanije i poboljsanje statusa radnika. Sve to u prevodu znaci da ce biti potroseno svih 5 miliona na nov namestaj, zbog kojeg je kompanija i propala, a ostatak podeljen radnicima. Znaci za godinu dana Novi dom ostaje bez svog najveceg objekta i bez novca koji je dobila za njega. Vec su prodati neki objekti u drugim gradovima u Srbiji, a o parama nista.
Mozda je ovo dobro vreme za ulaz, a mozda i nije. Nije moje da govorim. Samo kazem da je cena po kojoj je kupovano toliko dugo (na 1027) ok, ali sada se smanjuje spisak objekata ciji je vlasnik Novi Dom.
Samo cu dodati nesto sto sam naucio, da ako je cena neke akcije bila 100din, pa cena pala na 50, to ne znaci da je to dobar ulaz, jer cena moze da padne i na 20, samo treba videti zasto je pala cena u svakom pojedinacnom slucaju.
Nazad na vrh Ići dole
 
Novi Dom a.d. Beograd - NVDM
Nazad na vrh 
Strana 1 od 2Idi na stranu : 1, 2  Sledeći
 Similar topics
-
» Luka Beograd a.d. Beograd - LBGD
» VEZR AD NOVI SAD
» Закон о тржишту капитала (na snazi od 17.11.2011.)
» Motins a.d. Novi Sad - MTNS
» NOVI SAJT

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BELEX Club :: Akcije fun club-
Skoči na: