BELEX Club
BELEX Club
BELEX Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BELEX Club

Ekonomski Forum
 
PrijemTABLEEventsPublicationsTražiRegistruj sePristupi
 

 Problemi u ENERGOPROJEKTU

Ići dole 
+33
Bobo011
MORNAR
Zoran63
Maca
Admin
gorskivuk
Dalaj Lama
Atomicr
Karan
trind
Strujni udar
duomono
Terra Nullius
janko
Momir
Pljeskovo
Ars Vivendi
Kaleopa
Draganvi
bboki1
Boranija
Ticket Scalpers
Tenerife
zemunac
Rasputin
Vladulns
Prijateljica
TomasMasarik
Trade Now
Dragivoje
BBrroo
Major_Kursula
marko kuku
37 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeći
AutorPoruka
TomasMasarik
Just looking
Just lookingBroj poruka : 9
Points : 45
Datum upisa : 03.02.2017

Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Problemi u ENERGOPROJEKTU   Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Icon_minitime2/21/2017, 21:05

Momir

"Šta je bilo sa mini HE? Mora da sam nešto propustio...Postoji i tema na forumu o MHE ali nešto nisam video da tu piše o velikom muljanju!"

https://www.youtube.com/watch?v=bX995HiEj-A


Žarko Zečević - Zeka, njegov prijatelj, penzioner Energoprojekta, nekadašnji direktor Energoprojekt Energodata, aktuelni član Nadzornog odbora Energoprojekta, Slobodan Jovanović poznatiji kao Ćoba, Mladen Simović - direktor Energoprojekt Entel, Pavle Tomašević (i sinovi) – direktor Energoprojekt Oprema, imaju privatan biznis sa mini hidroelektranama. Te elektrane jesu mini, ali se grade i rade na veliku akumulaciju Energoprojektovih para. Ova ekipa je, prema svim informacijama koje otuda dolaze, zajedno sa svojim pijanim pajacem Vladimirom Milovanovićem, razorila Energoprojekt i zavela diktaturu tvrdeći da za sve što radi ima uporište u određenim političkim autoritetima, pa i za privatne projekte oko MHE.
Nazad na vrh Ići dole
Kaleopa
Just looking
Just lookingBroj poruka : 7
Points : 31
Datum upisa : 16.02.2017

Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Problemi u ENERGOPROJEKTU   Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Icon_minitime2/21/2017, 22:02

zemunac ::
Kako se priča u "narodu", sledeće nedelje se očekuje obraćanje generalisimusa zaposlenima, a na zahtev sindikata, gde bi dotični trebalo da obelodani trenutno st(r)anje... čekamo...
Kolega, pa vi bar znate na šta će to da liči. Obraćanje “generalisimusa” na zahtev one protuve i potkazivača, predsednika sindikata, Ivana Tripkovića, pa njega ne mogu da smisle čak ni sindikalci pogona i sektora jer je prodana duša. Ili na šta može da liči obraćanje “generalisimusa” na zahtev onog lažnog udruženja malih akcionara koje je osnovao sam direktorijum. Pa zna se šta će reći generalni “džanker”. “Pozivam na jedinstvo”, a posle toga kada se ovčice raziđu, okupiti svoje vitezove okruglog stola da razduže flašu. Dok raja skuplja mrvice i strepi, mafija piruje.
Nazad na vrh Ići dole
Pljeskovo
Just looking
Just lookingBroj poruka : 18
Points : 82
Datum upisa : 19.03.2016

Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Problemi u ENERGOPROJEKTU   Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Icon_minitime2/21/2017, 22:55

Masarik,
moraš svom spisku dodati i Nikolu Petrovića kada su MHE u pitanju pa će ti potpuno biti jasno
šta se događa u ENHL. Treba znati da je 2012 kršenjem zakona izmenjen Statut i Osnivački akt. Sada sednici Skupštine mogu prisustvovati samo oni koji imaju 9000 akcija, ako želite da obezbedite ovlašćenja i dobijete to od akcionara morate ih overiti i platiti. Znači nemoguće fizički, 7000 akcionara, Kada to uspete i obezbedite ovlašćenja,  donesu odluku i promene obrazac ovlašćenja. Prevare sa fiktivnim poklonima koje su učinjene od strane PIO i Akcijskog fonda otvorili su mogućnost da predstavnik države glasa. Napomenuo sam da sindikata nema u EP i da su sve što zahteva menadžment potpisali kroz kolektivni ugovor i od tolike brige za zaposlene njih je sve manje.
Nazad na vrh Ići dole
Dragivoje
Our family
Our  familyBroj poruka : 246
Points : 690
Datum upisa : 03.06.2011

Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Problemi u ENERGOPROJEKTU   Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Icon_minitime2/22/2017, 08:19

Ovo što kaže Šešelj je kontradiktorno utoliko što ne treba stavljati znak jednakosti između velike pljačke i privatizacije. Ne znači da je svaka privatizacija loša, čak štaviše. NIS je privatizovan pa radi dobro, razvija se, širi poslovanje. Slično je sa smederevskom Železarom. Bilo je i drugih dobrih fer privatizacija. Treba rešiti pitanje državnog paketa ENHL, kako i kome to prodati, po kojoj ceni, to je drugo pitanje. Suština je da se na fer način utvrdi vrednost tog paketa ali i bitno je da li ima interesenata za tu kupovinu. Ako bi to bila neka velika svetska kompanija to bi imalo multiplikativne koristi i za našu građevinsku industriju i za ukupnu ekonomiju.
Nazad na vrh Ići dole
Ars Vivendi
VIP
VIP
Ars Vivendi


Broj poruka : 2758
Points : 7868
Datum upisa : 21.01.2009

Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Problemi u ENERGOPROJEKTU   Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Icon_minitime2/22/2017, 15:30

Ne znam šta ti je ideja? Što pre da prodaš akcije po velikoj ceni il šta?

ENHL je već privatizovan, Napred Rayvoj i menadžmet su uzeli ovu firmu kroz plačku!
Tako da ne moraš da brimeš, firma ima vlasnika.

_________________
Prazan listić nije stav!
Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
Nazad na vrh Ići dole
janko
Just looking
Just lookingBroj poruka : 6
Points : 30
Datum upisa : 06.02.2017

Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Problemi u ENERGOPROJEKTU   Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Icon_minitime2/22/2017, 19:39

Nešto slabo ide trgovina posle ove odluke uprave Energoprojekta da vrši sticanje  sopstvenih akcija. Sve mi se više čini da je to rukovodstvo toliko omraženo kod zaposlenih i malih akcionara da neće čak ni da im prodaju kada njima treba, mada je po meni cena korektna. Ja svejedno ne prodajem dok ne krene državni paket. Ne mogu da poverujem da će država statirati dok prete lešinari spolja i dok očigledno postoji unutrašnja interesna grupa koja “krade kao pred smrt” i hoće po svaku cenu manipulacijama da sačuva  “status quo”.
Nazad na vrh Ići dole
Prijateljica
Just looking
Just lookingBroj poruka : 7
Points : 35
Datum upisa : 03.02.2017

Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Problemi u ENERGOPROJEKTU   Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Icon_minitime2/22/2017, 21:17

Nisu tačni navodi da je Sindikat Energoprojekta tražio informaciju od rukovodstva o dešavanjima vezanim oko Energorprojekta. To sindikalna organizacija u Energoprojetku nije radila nikada na ozbiljan način, tim pre to neće raditi sada kada je vrh sindikata sastavljen od proverenih poltrona i doušnika rukovodstva. Ljudi koji grade karijere tako što nemanje obrazovanja, stručnih i profesionalnih kvaliteta nadomešćuju na ovaj nemoralan način. Sastanak sa Sindikatom tražio je upravo Vladimir Milovanović. Sastanak je bio neuspešan, jer su učesnici, iako onakvi kakvi jesu,  gledali inicijatora belo i u čudu. Nisu mogli da se načude njegovom zahtevu. Rukovodstvo čiji odnos prema zaposlenima i kadrovska politika su zasnovani na deprofesionalizaciji, zastrašivanju, držanju u neizvesnosti, proganjanju, rukovodstvo koje je prvi put u istoriji Energoprojetka primalo, otpuštalo,  smenjivalo, imenovalo, isključivo vodeći se principom negativne selekcije i servilnosti, nepotizma, to rukovodstvo zahteva od sindikalne organizacije da napravi neku vrstu performansa, demonstracija, okupljanja  – gde bi se izrazila podrška menadžmentu u „odbrani” Energoprojekta od izmišljenih demona, od spoljašnjeg i unutrašnjeg neprijatelja.

Vladimir Milovanović, verovatno u svom stilu, velikog pozera, sa svojim histrioničnim poremećajem ličnosti, odradio bi to tako, da tu dramu i predstavu zabeleže kamere ili bi sutradan u nekim listovima osvanuli naslovi podrške upravi.

Edt: A sad malo pogledajte s desne strane ekrana i proucite sta se tu nudi, dobro je pritisnuti levim dugmetom misa da bi bolje videli
To dobro doje forumu - da b smo OPSTALI!!
Mod D.
Nazad na vrh Ići dole
janko
Just looking
Just lookingBroj poruka : 6
Points : 30
Datum upisa : 06.02.2017

Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Problemi u ENERGOPROJEKTU   Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Icon_minitime2/23/2017, 18:49

A jeli može neko da objasni šta se to dešavalo sa svim tim projektima o kojima se u više navrata piše da su u pitanju ili finansijske dubioze ili bezobzirne pljačke  – Rostov, topionica u RTB Bor, BWF? Kako je moguće da je Energoprojekt još živ ako pola kradu pola prosipaju? Ali takođe i pitanje kako to da od operativnog profita od 11 miliona evra za 2015 godinu kojim su se hvalili prošle godine dođoše do toga da nama akcionarima podele samo 20 dinara dividende po akciji?  Kakvi su KPI za prethodnu godinu?
Nazad na vrh Ići dole
Terra Nullius
Just looking
Just lookingBroj poruka : 13
Points : 53
Datum upisa : 22.02.2017

Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Problemi u ENERGOPROJEKTU   Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Icon_minitime2/23/2017, 20:01

Sramota je odćutati na svo poniženje kome smo izloženi! Kao da ne znamo da je cilj samo zaštita svojih fotelja.

Početkom meseca kada  je zabeležen veći obim trgovanja na berzi akcijama ENHL, generalni direktor, odmah je, samohvalisavo, umirio svoje okruženje: „ma ujutro ću to da rešim jednim pozivom“. Kao da premijer, vladini funkcioneri, kakvo god mišljenje o njima imao bilo ko od nas, svako jutro prvo što rade oni primaju  alkoholičare na rasol da im leče mamurluk. Priča o navodnoj političkoj podršci koju ovo rukovodstvo uživa služi samo kao pokriće za unutrašnju samovolju, bahatost i mahinacije. Naravno da on nema prolaz ni do „velikog“ ni do „malog“ ni do „malog od malog“  ne može više da se probije ni do „domalog“ jer svi znaju da se radi o jednom laprdalu, džibrašu, lažovu i šarlatanu. A drugo, na šta se požaliti, šta reći, „kupuju mi akcije na berzi“! 

Usledio je plan „B“ poziv energoprojektovskim „teškašima“ i „lovatorima“ da kupuju akcije. Kad se videlo da će to slabo da ide, da čak neki najpribliženiji “veziri” već razmišljaju kako se izvući u slučaju potapanja broda, dok novajlije u ekipi  razmišljaju šta im je trebalo da na sebe sad navuku etiketu „njegovog čoveka“ usledilo je donošenje Odluke o sticanju 200 hiljada  sopstvenih akcija, sa idejom da se ovaj blok akcija zadrži  dok „teškaši“ i „lovatori“ iz menadžmenta prikupe municiju za kupovinu,  na sve poznate zakonite i nezakonite načine. 

Najnovije je da najomraženiji i najbahatiji menadžment traži pomoć o JSO Energoprojekta. Sindikat da štiti menadžment i organizuje mitinge podrške rukovodstvu. Od čega da ga štiti, od trgovanja na berzi. Oni koji ne mere uspeh preduzeća po osnovnim pokazateljima poslovanja (prihod, dobit) i po ugovorenim novim poslovima,  već po broju otpuštenih radnika u najbrojnijem preduzeću u grupi, po broju prodatih za bagatelu milionski vrednih osnovnih sredstava, traže podršku Sindikata. Smanjenje broja zaposlenih za preko 400 ljudi u Energoprojekt Visokogradnja nema više nikakvo ekonomsko uporište ukoliko se ne radi o nameri da se preduzeće gasi. Stalni pritisak na „seču“ zaposlenih,  od meseca do meseca, od kvartala do kvartala, više ne doprinosi bilo kakvim uštedama, radi se samo o metodu zastrašivanja i pritiska na zaposlene da trpe i ćute a da su im pri tome već četiri godine smanjene plate za 20%. Za to vreme njihova mesta zauzimaju podizvođači, neuki i polukvalifikovani „vukovci“, za kojima Visokogradnjini majstori na „Beogradu na vodi“ trče,  ispravljaju njihove brljotine i skidaju fleke. 

Naravno da zaposleni Energoprojekt Visokogradnja neće učestvovati u ovom „rijalitiju“ i ljubiti skute svojim kasapima. Energoprojekt Visokogradnju je Vladimir Milovanović sa svojim pionom Dejanom Jovićevićem potpuno razneo, kasnije joj nametnuo „likvidacionu upravu“ na čelu sa Duškom Tomićem.  Svima iz „likvidacione uprave“ obećano je uhlebljenje u Holdingu, Opremi, Entelu posle obavljenog zadatka i kraha Visokogradnje. Niko do njih nije neposredno i životno zainteresovan za njen opstanak.

Ista sudbina je zacrtana  i plan je otpočeo da se realizuje sa Energoprojekt Niskogradnja, samo što zbog trenutnog izuzetno dobrog stanja u ovom zavisnom preduzeću, visoke uposlenosti, sačuvanog inženejrskog i profesionalnog potencijala, ova uprava Energoprojekt Holding to započeto nedelo neće dočekati da dovede do kraja. 

Poslednji pokušaj  Vladimira Milovanovića da snimi film o podršci unutar kolektiva biće sa  „lažnim udruženjem  malih akcionara“, koje je sama uprava osnovala. Predstavnicima pravog, izvornog udruženja malih akcionara koji su nebrojeno puta mnogo  toga uradili u interesu Energoprojekta, pa priznajmo i u interesu menadžmenta kada su se ti interesi poklapali, pod Vladimirom Milovanovićem zabranjen je ulaz u poslovnu zgradu, nametnuti su proceduralni razlozi da ne mogu da učestvuju u radu Skupštine akcionara. Iako se na čelu „lažnog udruženja malih akcionara“  nalaze „najvrednije pčelice“ generalnog direktora, te „pčelice“  uskoro će se ispostaviti da nisu ni toliko odane, ni toliko poslušne, čim osete da im je korisnije da prelete na drugi cvet koji obećava meda. A sa druge strane to su osobe koje ne uživaju nikakav ugled kod malih akcionara, niti imaju profesionalnu niti moralnu reputaciju u kolektivu. 
Pratićemo koji su sledeći potezi očajnika!
Nazad na vrh Ići dole
duomono
Just looking
Just lookingBroj poruka : 21
Points : 105
Datum upisa : 13.06.2016

Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Problemi u ENERGOPROJEKTU   Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Icon_minitime2/24/2017, 02:46

Daj bre. Neka stvarni ljudi pišu komentare. Ti sto svaki čas otvaras novi profil i koristiš iste teze - smaraš. Piši s jednog naloga brate mili, da znam sta ne treba da citam.
Nazad na vrh Ići dole
Terra Nullius
Just looking
Just lookingBroj poruka : 13
Points : 53
Datum upisa : 22.02.2017

Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Problemi u ENERGOPROJEKTU   Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Icon_minitime2/24/2017, 09:34

duomono ::
Daj bre. Neka stvarni ljudi pišu komentare. Ti sto svaki čas otvaras novi profil i koristiš iste teze - smaraš. Piši s jednog naloga brate mili, da znam sta ne treba da citam.

Reče čovek koji ima 5 postova i koji je počeo da piše 15.02.2017! Mislim da je najmanje 10 onih koji pišu, preko 100 verovatno čita a preko 1000 je onih koji misle da treba da shvatite da je igra završena.
Nazad na vrh Ići dole
Strujni udar
Just looking
Just lookingBroj poruka : 5
Points : 25
Datum upisa : 24.02.2017

Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Problemi u ENERGOPROJEKTU   Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Icon_minitime2/24/2017, 17:29

Све како су корисници на форуму раније предвиђали - лажно удружење малих акционара за чување фотеља управе креће у последњи блеф.


Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Sm_24_12Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Pristu12
Nazad na vrh Ići dole
Pljeskovo
Just looking
Just lookingBroj poruka : 18
Points : 82
Datum upisa : 19.03.2016

Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Problemi u ENERGOPROJEKTU   Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Icon_minitime2/24/2017, 18:11

Да није смешно било би трагично, сада се синдикат бави пословима на берзи и акцијама, уместо да се бори за права радника. Шта ће рећи синдикат ЕП-а када у априлу смање број запослени у ВГ за 100 запослених, да их оптуже што нису чланови Удружења да одбране менаџмент. Наравно да Удружење Холдинга  јури чланове јер је правом Удружењу које је основано 2000 године и које има преко 800 чланова забрањен рад у пословној згради након одбијања председништва Удружења да преда спискове чланова менаџменту Холдинга, они не желе да компанију води овакав менаџмент, зато је акционарима забрањен приступ Скупштини и од 2012 године почиње агонија ЕНХЛ. Уместо да се боре за запослене они се боре за менаџмент, ово још није забележено било где у свету акционарских друштава, па ни у Србији. Ово је срамно.
Nazad na vrh Ići dole
trind
Still learning
Still learning
trind


Broj poruka : 110
Points : 535
Datum upisa : 01.09.2013

Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Problemi u ENERGOPROJEKTU   Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Icon_minitime2/24/2017, 18:17

@strujni udar, ne znam tacno sta im zameras. Imaju pravo da se udruzuju i da glasaju kako hoce. Zoves ih "lazno udruzenje" jer ne glasaju po tvojoj volji? Polozaj i prava radnika su jedno a vlasnistvo nad akcijama nesto sasvim drugo.
Nazad na vrh Ići dole
Karan
Just looking
Just lookingBroj poruka : 3
Points : 15
Datum upisa : 24.02.2017

Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Problemi u ENERGOPROJEKTU   Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Icon_minitime2/24/2017, 19:35

Muž predsednice fantomskog udruženja akcionara,  Snežane Marjanović, Vladimir Marjanović, vlasnik firme „PROENTRA d.o.o“, koja trguje električnom energijom ima poslove za valjanje proizvedene struje iz MHE i Entela, a sve u vlasništvu nedodirljivih! Valjda zato i memorandum ovog udruženja asocira na „strujnu mafiju“.
Nazad na vrh Ići dole
Atomicr
Just looking
Just lookingBroj poruka : 10
Points : 46
Datum upisa : 24.02.2017

Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Problemi u ENERGOPROJEKTU   Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Icon_minitime2/24/2017, 22:15

Visokogradnja je jedina firma u kojoj sindikat preti radnicima  otkazima ako ne daju podrsku rukovodstvu kao sto videsmo danas na BWF. A onima koji su ga oduvali Tripkovic porucuje: “Brale, ne mogu onda nista da ti garantujem”. Ovo je dno dna.
Nazad na vrh Ići dole
Ars Vivendi
VIP
VIP
Ars Vivendi


Broj poruka : 2758
Points : 7868
Datum upisa : 21.01.2009

Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Problemi u ENERGOPROJEKTU   Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Icon_minitime2/25/2017, 00:28

trind ::
@strujni udar, ne znam tacno sta im zameras. Imaju pravo da se udruzuju i da glasaju kako hoce. Zoves ih "lazno udruzenje" jer ne glasaju po tvojoj volji? Polozaj i prava radnika su jedno a vlasnistvo nad akcijama nesto sasvim drugo.

Ni meni nije jasna ova navala "zaposlenih" u ENHL na naš forum, niti shvatam zašto kukaju?

I onii mogu da se udruže ako imaju akcije i da se pojave na skupštini. Čak telefonom mogu da pozovu i penzionere da im se pridruže.
Spisak akcionara, sve sa njihovim adresama, često i sa brojem telefona, može da dobije u centrali firme svak akcionar, pa makar imao i samo 1 akciju...

Ali, treba se angažovati, pokrenuti ljude, a za to treba vremena, volje i energije više ljudi.
Zato im je najlakše da ovde anonimno kukaju, (ne)osnovano napadaju menadžement i druge akcionare.

Svima je jasno da gde je Zeka (Partizan) tu je i muljanje i prevara, ali i njima može da se stane na rep ako ste odlučni, ako ne žalite svoje slobodno vreme i ako vam je stvarno stalo da nešto promenite.
Kukanje na državu i čekanje da ona nešto učini su čorava posla bez izgleda na uspeh.
_________________
Prazan listić nije stav!
Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
Nazad na vrh Ići dole
zemunac
Just looking
Just lookingBroj poruka : 19
Points : 95
Datum upisa : 10.02.2017

Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Problemi u ENERGOPROJEKTU   Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Icon_minitime2/25/2017, 11:47

Ars Vivendi ::

Spisak akcionara, sve sa njihovim adresama, često i sa brojem telefona, može da dobije u centrali firme svak akcionar, pa makar imao i samo 1 akciju...
Verujem da bi menadžment osujetio bilo kakav pokušaj da se neko "alternativno" udruženje akcionara organizuje i pokuša da uradi nešto... prva prepreka bi im bilo dolaženje do podataka (telefon/adresa) o malim akcionarima kojih prema spisku iz CRHOV-a ima preko 6500!!!
Za to su potrebni resursi (troškovi telefona ako ne i nešto više) - ne samo ljudi i vreme.
A što se tiče "stajanja na rep" - cenim da je sad malo kasno - pogledajte tabelu vlasništva gde se lepo vidi da je vlasništvo fizičkih lica 25%...
Dalje, nakon dešavanja tokom prošle nedelje, "molbe" za kupovinom makar 2 akcije po glavi zaposlenog, dešava se upravo suprotno - ljudi počeli da prodaju svoje akcije - dok još imaju neku vrednost.
Obraćanje VM zaposlenima i dalje stoji zakazano za utorak, ali cenim da osim besmislene kuknjave nema ništa drugo da saopšti!
Nazad na vrh Ići dole
Dalaj Lama
Member
Member
Dalaj Lama


Broj poruka : 702
Points : 1884
Datum upisa : 30.11.2010

Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Problemi u ENERGOPROJEKTU   Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Icon_minitime2/25/2017, 12:16

Tako dakle!
Vama ovo pisanje na forumu zamenjuje odlazak kod psihijatra?
Ili ispovedanje u crkvi?
Seansu meditacije?

I to je korisno, bar vam je posle pisanja-čitanja postova lakše, oslobadjate u sebi nagomilanu negativnu energiju i pročišćavate čakre.
Eto nečeg pozitivnog, a Veliki Buda će već svakog nagraditi prema njegovim delima i iskazanoj volji...

_________________
Karma kažnjava sve
Nazad na vrh Ići dole
Major_Kursula
Just looking
Just looking
Major_Kursula


Broj poruka : 4
Points : 20
Datum upisa : 12.02.2017

Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Problemi u ENERGOPROJEKTU   Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Icon_minitime2/25/2017, 13:46

Mali akcionari, kao i akcionari sa značajnim učešćem u kapitalu društva morali bi da ospore odluku Nadzornog odbora EPHL o sticanju sopstvenih akcija, http://www.belex.rs/data/2017/02/00102409.pdf, iz sledećih razloga:

1. Odluka je doneta retroaktivno što je suprotno stavu 4 člana 282 Zakona o privrednim društvima i propisima koji uređuju tržište hartija od vrednosti, kojima je izričito propisano da je društvo dužno da prvo objavi nameru o sticanju sopstvenih akcija, zatim donese odluku a onda pristupi njenoj realizaciji.

2. U obrazloženju odluke jedino se navodi da je prisutan povećan obim trgovanja iz čega se odmah izvodi neosnovan zaključak, a na osnovu zlonamernih pretpostavki da se radi o "manipulacijama na tržištu kapitala velikih razmera".

3. Neosnovano se navodi da je registrovan pad cena akcija, čega zapravo nije bilo.
Nazad na vrh Ići dole
gorskivuk
Just looking
Just lookingBroj poruka : 1
Points : 5
Datum upisa : 25.02.2017

Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Problemi u ENERGOPROJEKTU   Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Icon_minitime2/25/2017, 15:23

Kruzi informacija da je EP Holding jos pre nekoliko dana dobio dopis spolja, od nekih vecih akcionara (da li drzava ili Napred ili vise njih) u kome se trazi povlacenje odluke NO o sticanju sopstvenih akcija, samo sto taj dopis kriju kao zmija noge. Previse ocekuju od tog "pozorista u kuci" u utorak.

Ti akcionari upozoravaju da su dosli do saznanja da generalni direktor u otvorenom pismu svoje saradnike i zaposlene uslovljava da uzimaju kredite radi kupovine akcija, sto predstavlja cist sukob interesa. Takodje trazi se od NO da koristeci svoja zakonska ovlascenja spreci generalnog direktora da vrsi nedozvoljene radnje i prekoracuje granice svojih ovlascenja. U suprotnom akcionari upozoravaju da ce biti prinudjeni da sazivaju vanrednu Skupstinu akcionara i podnose krivicne prijave protiv clanova NO i generalnog direktora.
Nazad na vrh Ići dole
Admin
Admin
Admin
Admin


Broj poruka : 342
Points : 745
Datum upisa : 19.05.2007

Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Problemi u ENERGOPROJEKTU   Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Icon_minitime2/25/2017, 16:51

CITAT ::
IP za ovu poruku
128-69-xxx-xx.broadband.corbina.ru [ 1 Počalji ] [ Pogledaj IP ]
članovi koji pišu sa ovog IPa
TomasMasarik [ 6 Poruke ] Find all topics where TomasMasarik has posted in
Major_Kursula [ 2 Poruke ] Find all topics where Major_Kursula has posted in
Strujni udar [ 1 Počalji ] Find all topics where Strujni udar has posted in
gorskivuk [ 1 Počalji ] Find all topics where gorskivuk has posted in

Country name: Russian Federation Russian Federation
Area: Rostov
City: Rostov-on-don
Postal code: 344091
Host: 128-69-142-80.broadband.corbina.ru

Ne znam čemu služi ovo pisanje i toliko istih IP adresa?
Šta miislita da time postižete?

OPOMENA svma na ovoj temi: bićete svi banovani ako ne prestanete da spamujete temu!
Posebno će biti banovani svi koji pišu  bez dokaza, tipa "kruži informacija"  sl.

_________________
BELEX Club je forum slobodnih ljudi koji podržava slobodu govora.


Poslednji izmenio Admin dana 3/2/2017, 10:22, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
https://www.aikb.net
Pljeskovo
Just looking
Just lookingBroj poruka : 18
Points : 82
Datum upisa : 19.03.2016

Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Problemi u ENERGOPROJEKTU   Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Icon_minitime2/25/2017, 17:52

Mišljenja sam da napisi nisu bez dokaza. Treba da znate da sednici Skupštine mogu prisustvovati samo akcionari koji imaju 9000 akcija, jasno vam je koliko je to akcionara. Da bi neko mogao na
Skupštinu potrebno je da prikupi ovlašćenja koja mora platiti, u proseku onaj ko ima 1000 akcija mora da plati 5 do 7 ovlašćenja po 1000 dinara. Ovaj menadžment je uz pomoć državnih glasova insistirao je da otera akcionare sa skupštine, a ukoliko prikupe ovlašćenja kao pred prošlogodišnju Skupštinu i procene da su ugroženi promene obrazac ovlašćenja. Za 2016 je prikupljeno oko 300 000 glasova i  pogađate nisu mogli na Skupštinu. Sada ti isti jure zaposlene da ih učlane u Udruženje, a nažalost mali broj zaposlenih ima akcije i nastala je panika. Sve ovo se može proveriti jer se čitanjem Statuta može videti sve o sazivu i dolasku na skupštinu. Maksimalno su se zaštitili i nikada nije bilo da se isključivo na ponovljenim sednica donose važne odluke gotovo isključivo glasovima države, 33 % je 1/3 što ukazuje da je privatizovana kompanija još 1998 godine od 2010 godine podržavljena.
Nazad na vrh Ići dole
Kaleopa
Just looking
Just lookingBroj poruka : 7
Points : 31
Datum upisa : 16.02.2017

Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Problemi u ENERGOPROJEKTU   Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Icon_minitime2/25/2017, 20:35

U EP Urbanizam i Arhitektura zaposlena 25 godina. U EP-u se nekada moglo slobodno i misliti  i govoriti  i tad smo bili svetska firma. Imalo se pravo napisati i staviti istinu na sto generalnom direktoru bez straha od odmazde. 
Poziv Udruženje akcionara. Snežana Marjanović. Koliko je samo ljudi prodala i koliko je nadrljalo od njenog „poganca“. 
U ovom udruženju je  Vesna Prodanović, još je bolje znam. Nova „zvezda“ holdinga iz Opreme. Njen muž Aleksandar Prodanović, mašinac HVAC-ovac, otišao iz EP Arhitektura  i njegova privatna firma „ADC Biro“ napravila je milione ugovora sa EP Oprema i EP Visokogradnja, oduzimajući poslove EP Arhitektura je propadala bez posla. 
Sve sam čitala, pitao je neko šta mi hoćemo, cilj? Hoću da država kad je baš briga, nađe ozbiljnu kompaniju koja će razvijati Energoprojekt. Pa onda neka stvarno „gazda“ kaže jeli mu trebam ili ne treba. Gazda, a ne Zoran Radojičić. (za one sa strane direktor EP Urb. i Arhitektura).
I ako istina bilo kome smeta ovde ili smaramo, ima li neko volje da napravi nešto što je još javnije FB stranica, nesto jače?
Nazad na vrh Ići dole
Maca
VIP
VIP
Maca


Broj poruka : 1850
Godina : 46
Localisation : Sombor
Points : 5120
Datum upisa : 28.05.2007

Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Problemi u ENERGOPROJEKTU   Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Icon_minitime2/26/2017, 00:23

Pljeskovo ::
Mišljenja sam da napisi nisu bez dokaza. Treba da znate da sednici Skupštine mogu prisustvovati samo akcionari koji imaju 9000 akcija, jasno vam je koliko je to akcionara. Da bi neko mogao na
Skupštinu potrebno je da prikupi ovlašćenja koja mora platiti, u proseku onaj ko ima 1000 akcija mora da plati 5 do 7 ovlašćenja po 1000 dinara. Ovaj menadžment je uz pomoć državnih glasova insistirao je da otera akcionare sa skupštine, a ukoliko prikupe ovlašćenja kao pred prošlogodišnju Skupštinu i procene da su ugroženi promene obrazac ovlašćenja. Za 2016 je prikupljeno oko 300 000 glasova i  pogađate nisu mogli na Skupštinu. Sada ti isti jure zaposlene da ih učlane u Udruženje, a nažalost mali broj zaposlenih ima akcije i nastala je panika. Sve ovo se može proveriti jer se čitanjem Statuta može videti sve o sazivu i dolasku na skupštinu. Maksimalno su se zaštitili i nikada nije bilo da se isključivo na ponovljenim sednica donose važne odluke gotovo isključivo glasovima države, 33 % je 1/3 što ukazuje da je privatizovana kompanija još 1998 godine od 2010 godine podržavljena.

Druže kao što sam pišeš, zakasnili ste! Nema vam spasa.
Niste se na vreme organizovali i sad su posledice tu.
Vidim da nemate ni snage ni volje, a izgleda ni novca da se organizujete za skupštinu.
Posed 10% akcija (udruženih) uglavnom daje pravo na mnogo toga, mada ne znam kako je to u statutu ENHL-a regulisao.

Kolko shvatam, sadašnje vaše pisanje je usmereno protiv menadžmenta, odnosno vi se borite za sindikalna prava, za boljii položaj radnika u ENHL-u i očekujete da vam država pomogne?

To se neće desti. Sami morate da se izborite za svoja prava.

_________________
Prestani da mrziš ako do sebe držiš !
Nazad na vrh Ići dole
Pljeskovo
Just looking
Just lookingBroj poruka : 18
Points : 82
Datum upisa : 19.03.2016

Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Problemi u ENERGOPROJEKTU   Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Icon_minitime2/26/2017, 09:14

Промашила си тему, нико не тражи синдикална права. Када схватиш како су измењени Статут  и Оснивачки акт схватићеш о чему се ради. Тих 10 % како наводиш износи око 1 000 000 акција, погледај ЦРХОВ па ћеш видети о ком се броју акционара ради. Нисмо ми закаснили али не може се доћи до циља када су судови контроли и дозвољавају кршење закона. Нисмо ми против менаџмента, али оног који је потпунио урушио компанију да. Немаш довољно информацију да би разумела суштину, а теби дајем у задатак да се организујеш, прикупиш 10 % и покажеш енергију и довољно новца за акцију.
Nazad na vrh Ići dole
Karan
Just looking
Just lookingBroj poruka : 3
Points : 15
Datum upisa : 24.02.2017

Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Problemi u ENERGOPROJEKTU   Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Icon_minitime2/26/2017, 09:30

Pljeskovo ::
Нисмо ми закаснили али не може се доћи до циља када су судови контроли и дозвољавају кршење закона. Нисмо ми против менаџмента, али оног који је потпунио урушио компанију да. 
Mora  da ste iz „old guard“-a zabranjenog Udrženja malih akcionara Energoporjekta. Jel’ ima šanse obnove rada? Vidite sami, ljudi prinuđeni da se kriju iza nekih lutajućih  IPA po belom svetu, zbog svoje bezbednosti. Nekada ste vi hrabre dopise delili  – samo osvane Vaš „Informator“. A ovi iz “štaba” na zadnja vrata.  Ako sad ne daju u zgradu, pa može na parkingu u krugu. Razumem da “fantom” udruženje akcionara menadžmenta slobodno napušta radna mesta, za to još pada kintica stimulacija i učinak, za perjanice  bonus, pa onda vašar u restoranu. A ovamo pretne,   ko ih je pustio sa gradilišta i crna lista. Privatizacija i strateški partner to se ne zna u čijim je rukama ali borba proti zuluma još je moguća, za nju sam uvek.
Nazad na vrh Ići dole
Atomicr
Just looking
Just lookingBroj poruka : 10
Points : 46
Datum upisa : 24.02.2017

Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Problemi u ENERGOPROJEKTU   Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Icon_minitime2/26/2017, 11:13

Tripkovic je na BWF savatao mozda trecinu grla. Dovoljno botova za spot „VM kapetan bele ladje“! Mada i od njih je pola zebrasto, pitanje je sta ce iz toga da se ispili na mitingu. Kako li akcija ide na Visnjici?
Nazad na vrh Ići dole
Maca
VIP
VIP
Maca


Broj poruka : 1850
Godina : 46
Localisation : Sombor
Points : 5120
Datum upisa : 28.05.2007

Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Problemi u ENERGOPROJEKTU   Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Icon_minitime2/26/2017, 12:43

Pljeskovo ::
Промашила си тему, нико не тражи синдикална права.
Нисмо ми против менаџмента, али оног који је потпунио урушио компанију да. Немаш довољно информацију да би разумела суштину.

Izgleda da niste shvatli da je SAMOUPRAVLJANJE odavno mrtvo!

Menadzment bira vlasnik, odnosno ko sakupi vecinski paket akcija.
Statut, menadzment i sve drugo se menjuju na skupstini.

Vama ostaje eventualno strajk kao nacin borbe ali sumnjam da ste i za to sposobni....

_________________
Prestani da mrziš ako do sebe držiš !
Nazad na vrh Ići dole
Pljeskovo
Just looking
Just lookingBroj poruka : 18
Points : 82
Datum upisa : 19.03.2016

Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Problemi u ENERGOPROJEKTU   Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Icon_minitime2/26/2017, 15:07

Мацо, важно је да си ти способна, треба да знаш да су власници ЕП 7000 акционара.
Треба се запитати зашто оволика хистерија, очигледно да је  држава одлучила да промени,
до сада су били сигурни и увек на поновљеној седници Скупштине одлучи државни пакет
 од 33%. У тику 6 година које су за нама није им пало напамет да разговарају са запосленима,
а тек са акционарима. Ту треба тражити узроке панике менаџера и укључење синдиката, или је неко обезбедио 40% гласова за предстојећу скупштину.
Nazad na vrh Ići dole
zemunac
Just looking
Just lookingBroj poruka : 19
Points : 95
Datum upisa : 10.02.2017

Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Problemi u ENERGOPROJEKTU   Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Icon_minitime2/26/2017, 20:29

EP se odavno odvikao od samoupravljanja... i svaki novi menadžment je bio gori od onog prethodnog!

Izgleda da akcionari koji nisu ujedno i zaposledni u EP-u zaboravljaju da pare ne prave "odela" već radnici i inženjeri i ostali stručnjaci... koji RADE! 

Dokle god "kapitalizam" u Srbiji ne shvati da prazne kancelarije i nezadovoljni zaposleni ne prave pare, nikome neće biti dobro.

Da li ćemo za 6 ili 12 meseci imati ENHL kao temu ili isti više neće postojati?
Nazad na vrh Ići dole
Kaleopa
Just looking
Just lookingBroj poruka : 7
Points : 31
Datum upisa : 16.02.2017

Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Problemi u ENERGOPROJEKTU   Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Icon_minitime2/26/2017, 21:36

Niko ovde ne priča o samoupravljanju. Energoprojekt je u vreme tog samoupravljanja radio  po svetskim modelima biznisa u borbi za milionske dobiti na svim meridijanima sveta. 
Sveto pravilo je bila hijerarhija koja je funkcionisala besprekorno. Konkurencija među kadrovima bila je oštra ali uvek u duhu fer play-a. Znao se razvojni put svakoga, napredovalo se sporo, činovi su se zarađivali kao u vojsci. 
Ali postojalo je i drugo pravilo, svi koji su ulazili na vrata Energoprojekta, generalni, direktori, pomoćnici, vrhunski inženjeri, arhitekte, vredni i nezamenljivi tehničari, šefovi pogona, poslovođe, vrhunski tesari, armirači, električari, svi su se smatrali čisto ljudski istim i svako je svakog smatrao ravnim sebi. To je upropašćeno i dostignuće je ove  nadobudne i bahate  uprave.
Sada postoji podela sa jedne strane na višu rasu i prepotentnu elitu a sa druge strane nižu kastu, „indijance“ i sirotinju raju. A naravno da podela nema veze sa profesionalnim dostignućima i mogućnostima, radnim sposobnostima, moralnim kvalitetima. Prvi princip -  negativna selekcija. Recimo do pojave ovih vlastodržaca pravilo je bilo u Holdingu da se ne isplaćuj plate dok sva zavisna preduzeća ne isplate plate.
Nazad na vrh Ići dole
Prijateljica
Just looking
Just lookingBroj poruka : 7
Points : 35
Datum upisa : 03.02.2017

Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Problemi u ENERGOPROJEKTU   Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Icon_minitime2/26/2017, 22:59

Ovde se radi o zamenjenoj ulozi Sindikata. Sindikat Energoprojetka je pretvoren u jedinicu za kaznene operacije i produženu ruku menadžmenta za ucenjivanje i „pokrštavanje“. Sindikat koji je prihvatio bez pogovora  katastrofalan kolektivni ugovor.  Sindikat Visokogradnje koji mirno gleda kako već 4 godine traje smanjenje plata od 20%  (a obećaše na par meseci), otpuštanje 300 ljudi prođe da niko ne podiže glas. Najgore od svega postoji  plan otpuštanja na neograničeno vreme, koji više ničemu i ne služi nego da se narod drži u neizvesnost i tako njim lakše manipuliše. Sindikat koji ne ume da pita – a koja je to ciljni cifra koja je po vama optimalna. Koji je plan? Sindikat koji gleda kako odlaze iz firme, zvrje na plaćenim ili se otpuštaju naši majstori da bi se angažovali nekvalifikovani radnici preko agencija i sumnjivih podizvođača.
JSO Energoprojekta! Imate li obraza da pogledate u oči vaše kolege koji vam od svoje crkavice  u svoj muci redovno plaćaju članarinu da ih obradujete kako su u Holdingu uplaćena dva vozila  Audi A6 sa najvišim nivoom opreme i velike kubikaže (cena 60.000 evra po vozilu) i kako se novi top menadžment kompanije ponovio novim volkswagen passatima?
E neka im je srećno i berićetno. Svakako neka se u zdravlju voze, ali ne i predugo!
Nazad na vrh Ići dole
Karan
Just looking
Just lookingBroj poruka : 3
Points : 15
Datum upisa : 24.02.2017

Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Problemi u ENERGOPROJEKTU   Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Icon_minitime2/27/2017, 17:47

duomono ::
Gospodja Kaleopa jedino u arhitekturi može da prima platu jer Energoprojekt jedini isplaćuje plate i firmama koje ne mogu da zarade dinar na tržištu. 
Po ovoj rečenici i još po nečemu znam da si "holdingov" bot. Jedino što ste hteli to je da zatrpate komentare ljudi koji iznose istinu o vašim nedelima. Ne znam g-đu Kaleopu, ali sam čitao njene komentare. Nju boli ona nepravda koja boli sve koje ste vi žigosali kao ljude druge vrste. Ti si sigurno onaj iz "jazbine" iz okruženja onih koji pene "ko si ti da meni kao vlasniku", "ne možeš ti meni kao vlasniku"! Izbušeni ste kao švajcarski sir. Pa uskoro će ti se svi oni koje prozivaš pojaviti u kancelariji. Videćeš,  fini ljudi. Možda ih mnogi od vas neće ni sačekati. Pojaviće ti se stvarno vlasnik, a ti ćeš onda shvatiti da si jedino vlasnik onog tvog medicinskog kartona u psihijatrijskom dispanzeru.

Edit: banovanj na 150 dana, vredjanje.
Mod D.
Nazad na vrh Ići dole
Atomicr
Just looking
Just lookingBroj poruka : 10
Points : 46
Datum upisa : 24.02.2017

Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Problemi u ENERGOPROJEKTU   Problemi u ENERGOPROJEKTU - Page 2 Icon_minitime2/27/2017, 20:09

Prijateljica ::
Ovde se radi o zamenjenoj ulozi Sindikata. Sindikat Energoprojetka je pretvoren u jedinicu za kaznene operacije i produženu ruku menadžmenta za ucenjivanje i „pokrštavanje“. Sindikat koji je prihvatio bez pogovora  katastrofalan kolektivni ugovor.  Sindikat Visokogradnje koji mirno gleda kako već 4 godine traje smanjenje plata od 20%  (a obećaše na par meseci), otpuštanje 300 ljudi prođe da niko ne podiže glas. Najgore od svega postoji  plan otpuštanja na neograničeno vreme, koji više ničemu i ne služi nego da se narod drži u neizvesnost i tako njim lakše manipuliše. Sindikat koji ne ume da pita – a koja je to ciljni cifra koja je po vama optimalna. Koji je plan? Sindikat koji gleda kako odlaze iz firme, zvrje na plaćenim ili se otpuštaju naši majstori da bi se angažovali nekvalifikovani radnici preko agencija i sumnjivih podizvođača.
JSO Energoprojekta! Imate li obraza da pogledate u oči vaše kolege koji vam od svoje crkavice  u svoj muci redovno plaćaju članarinu da ih obradujete kako su u Holdingu uplaćena dva vozila  Audi A6 sa najvišim nivoom opreme i velike kubikaže (cena 60.000 evra po vozilu) i kako se novi top menadžment kompanije ponovio novim volkswagen passatima?
E neka im je srećno i berićetno. Svakako neka se u zdravlju voze, ali ne i predugo!
Nema nikakve brige za gradiliste Visnjicka Banja, Ivan Tripkovic je ovde prosao kao bos po trnju. Upravo je pitan koji je to on predstavnik Sindikata, Koga predstavljas? Nije imao odgovor ni na jedno pitanje,
Nazad na vrh Ići dole
 
Problemi u ENERGOPROJEKTU
Nazad na vrh 
Strana 2 od 4Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeći

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BELEX Club :: Deponija-
Skoči na: