BELEX Club
BELEX Club
BELEX Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BELEX Club

Ekonomski Forum
 
PrijemTABLEEventsPublicationsTražiRegistruj sePristupi
 

 Beograd na vodi

Ići dole 
+14
Momir
Kobe Bryant
zORAn
Dalaj Lama
Sneki
Drag65
LleytonHewitt
Ars Vivendi
Boranija
Limited011
Teletrader
Friz
philips1
MORNAR
18 posters
AutorPoruka
MORNAR
VIP
VIP
MORNAR


Broj poruka : 706
Points : 1921
Datum upisa : 28.01.2010

Beograd na vodi Empty
PočaljiNaslov: Beogradu na vodi   Beograd na vodi Icon_minitime3/8/2014, 22:30

citat ::
Uklanjanjem koloseka ispod mosta Gazela počeo da se otvara prostor za početak izgradnje projekta "Beograd na vodi".

Predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali je rekao da se radi o istorijskom trenutku za Beograd i za Srbiju, jer je to projekat koji će uticati na razvoj cele zemlje, pošto je plan da na izgradnji "Beograda na vodi" radi 20.000 radnika domaće građevinske industrije.

Rok za ove aktivnosti da se završe je šest do osam meseci i ukoliko se to završi na vreme, a ima obećanja da hoće, mi ćemo do kraja ove godine krenuti u realizaciju "Beograda na vodi", odnosno u gradnju prva četiri objekta, rekao je Mali.

To je šansa da srpska privreda izađe iz krize, konstatovao je Mali, ističući da će se, pored "Beograda na vodi", realizovati i projekti završetka buduće glavne železničke stanice Prokop, izmeštanja autobuske stanice i izgradnje pružne obilaznice od Belog Potoka prema Pančevu.

Postoji sporazum o razumevanju koji je postignut sa investitorom iz Abu Dabija i to je dovoljno da se radovi pokrenu, ovo su aktivnosti vezane za ono što Vlada Srbije treba da uradi tako da nema razloga čekati na Ugovor s Emiratima, rekao je Mali.

Kako je najavio, ugovor o projektu "Beograd na vodi" biće potpisan posle izbora, kad se formira nova Vlada Srbije, jer se čeka da ona osnuje istoimeno preduzeće.

Mali je ukazao i na činjenicu da izmeštanjem glavne železničke stanice, opasne materije koje se prevoze u železničkom saobraćaju više neće prolaziti kroz centar Beograda.

Prva faza pre roka

Direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović rekao je da će u prvoj fazi demontaže koloseka biti obuhvaćena trećina od ukupno 50 kilometara pruge, a da mašina koja to radi može dnevno da ukloni 300 metara, tako da će posao biti završen pre predviđenih šest do osam meseci.

Vrednost radova u prvoj fazi je 2,55 miliona evra, a u drugoj čiji rok završetka je dve godine, iznosi 62,4 miliona.

Najobimnija, treća faza, koja predviđa izgradnju železničke obilaznice Beli Potok - Vinča - Pančevo, sa mostom preko Dunava kod Vinče, vredna je 242,5 miliona evra i rokom završetka radova od 30 meseci.

Da li je ovo samo predizborna pesma?
 kafa 
Nazad na vrh Ići dole
philips1
Our family
Our  familyBroj poruka : 334
Points : 946
Datum upisa : 12.04.2012

Beograd na vodi Empty
PočaljiNaslov: Re: Beograd na vodi   Beograd na vodi Icon_minitime6/28/2014, 22:36

Muhamed Alabar: Znam da neki veruju, ali sagradiću "Beograd na vodi"

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/476820/Muhamed-Alabar-Znam-
da-neki-veruju-ali-sagradicu-Beograd-na-vodi
Nazad na vrh Ići dole
Friz
VIP
VIP
Friz


Broj poruka : 1684
Godina : 53
Points : 2978
Datum upisa : 16.12.2007

Beograd na vodi Empty
PočaljiNaslov: Re: Beograd na vodi   Beograd na vodi Icon_minitime7/3/2014, 21:15

citat ::
`Čišćenje` Savskog amfiteatra

Sledeće nedelje počeće rušenje nelegalno podignutih objekata na prostoru Bara Venecije i Savamale, zemljišta na kojem je predviđena gradnja "Beograda na vodi".

Kako je za Novosti najavio sekretar Sekretarijata za legalizaciju Nemanja Stajić, kroz tu instituciju je prošlo 119 predmeta, koji su svi do jednog odbijeni za legalizaciju. Za objekte do 800 kvadrata zaduženo je Gradsko veće, a za veće Ministarstvo građevinarstva, priča on.

Prema njegovim rečima, nijedan od 119 objekata nije mogao biti pozitivno rešen, jer ne postoje zakonski uslovi za to. On ukazuje na imovinsko-pravne odnose, odnosno činjenicu da je zemljište u vlasništvu države ili Železnica.

Prema trenutnim planovima i dinamici, prva faza uklanjanja nelegalnih objekata počeće sledeće nedelje, najavljuje sagovornik Novosti.

Građevinski inspektori opštine Savski venac ovih dana obilaze prostor Savamale i Bara Venecije. Na zemljištu između Karađorđeve i Savske ulice, od Brankovog mosta do Gazele, nalazi se veliki broj kuća.

U ovom slučaju inspektori su izašli po zahtevu Želenica Srbije koje su tražile da se proveri tridesetak objekata. Takođe, na teren smo izlazili i u slučajevima gde je nadležni sekretarijat konstatovao da ne postoji pravni osnov za legalizaciju, objašnjava zamenica načelnika Odeljenja za inspekcijske poslove Dunja Stanojević.

Inspektori obilaze tražene lokacije, konstatuju ko koristi i u koju svrhu sporni objekat. U slučaju da imaju dokumentaciju, postupak se obustavlja, a do sada su zabeležena samo dva slučaja gde stanovnici imaju potrebne "papire".

Na površini od 80 hektara Savskog amfiteatra, nalaze se Lastina, železnička i autobuska stanica, šljunkare, skladišta, depoi, prodavnice, perionica, zanatska radnja, servis automobila i preko stotinak kuća. U ulicama Braće Krsmanović i Bara Venecija živi oko stotinak penzionisanih radnika Železnice, sa porodicama.

OVI IZGLEDA MISLE OVO OZBILJNO......????
 scratch scratch 

_________________
All we need is love
Nazad na vrh Ići dole
Teletrader
Old member
Old member
Teletrader


Broj poruka : 993
Points : 2794
Datum upisa : 05.09.2008

Beograd na vodi Empty
PočaljiNaslov: Beograd na vodi   Beograd na vodi Icon_minitime9/18/2014, 23:46

"Šeiku Mohamedu rekao sam da nemam šta da radim pred građanima Srbije i ne smem da im se pojavim na oči ako to ne završimo i uradimo. Opet sam bio pomalo pristojno drzak i moj prijatejl je obećao da će dati i uraditi sve što može da taj projekat u potpunosti uspe", rekao je Vučić.
Nazad na vrh Ići dole
Limited011
Old member
Old member
Limited011


Broj poruka : 2034
Points : 5456
Datum upisa : 07.05.2009

Beograd na vodi Empty
PočaljiNaslov: Re: Beograd na vodi   Beograd na vodi Icon_minitime9/24/2014, 01:49

Iseljavanje Savamale po sistemu `kvadrat za kvadrat`

Zbog izgradnje "Beograda na vodi", prethodna tri meseca uklonjen veliki broj objekata u Savamali, a žiteljima Savskog amfiteatra se nudi smeštaj po sistemu "kvadrat za kvadrat".

Savski amfiteatar užurbano se priprema za "Beograd na vodi". Prethodna dva meseca, na potezu od Brankovog mosta do Gazele, očišćeni su hektari građevinskog zemljišta. Iz ulica Bara Venecije i Braće Krsmanović, porušene su mnogobrojne hale, magacini i skladišta, a u finalnoj fazi je raseljavanje nekoliko stotina porodica.

Kako su se reporteri Novosti uverili, žitelji ovog naselja, uglavnom penzionisani radnici Železnica Srbije, nisu krili radost, što im je grad ponudio alternativni smeštaj, po principu „kvadrat za kvadrat“.

Za razliku od pre tri meseca, kada je najavljeno rušenje i iseljavanje bez obeštećenja, penzioneri Nevenka i Dušan Ljubojević sada mogu da odahnu. U zamenu za kuću koju smo dobili od Železnica, preseliće se u stan na Belim vodama.

Dobićemo ga na korišćenje, sa povoljnom mogućnosti, da ga u budućnosti otkupimo, priča Nevenka Ljubojević, naglašavajući da još nisu dobili ugovor, ali očekuju da će ga potpisati u narednom periodu.

Od početka jula, predstavnici grada obišli su sve porodice na prostoru budućeg "Beograda na vodi". Za polovinu žitelja pronađeno je neko rešenje. Uglavnom su to stanovi u Žarkovu, na Zvezdari, Belim vodama, Kanarevom brdu...

Većina njih, već na prvo gledanje, prihvatila je ponudu. Pojedini stanari, poput Dragiše Staševića, čekaju i da oni dođu na red, kod gradske komisije za raseljavanje.

Bio sam mašinovođa i od Železnica sam 1981. godine, na korišćenje, dobio ovu kuću. Sada sam u penziji, kao i većina ljudi koji ovde žive. Koliko mogu da primetim, komšije su veoma zadovoljne ponuđenim smeštajem, priča Stašević.

Na zemljištu Železnica živi i Ljubiša Kostić čija prizemna kuća takođe je predviđena za rušenje. Imam dvoje male dece i mnogo se brinem gde ćemo da dočekamo zimu. Išao sam na neke razgovore i sada čekam da mi jave, kako će se rešiti moje pitanje, objašava Kostić.

Od početka jula, grad je popisao sve objekte i stanovnike, na delu Savamale koji je predviđen za rušenje. Za one koji imaju neke "papire" od Železnica, pronađeni su stanovi.

Daleko složeniji problem čeka čelnike grada, kada budu selili Lastu, BAS, Glavnu železničku stanicu i Javno carinsko skladište. Za to treba daleko više vremena, ali i novca.

Ruši se preko 100 objekata

U opštini Savski venac, u ponedeljak su otvorene ponude za javnu nabavku, odnosno radove, koja će firma uklanjati objekte, kojima je odbijena legalizacija, a u cilju uređenja Savskog amfiteatra.

Rušiće se više od sto objekata, koji zajedno, bruto, imaju oko 18.000 kvadrata. Odluka ko će dobiti ovaj posao, znaće se za 25 dana.

_________________
Henri Kisindžer: “Opasno je biti neprijatelj SAD-a, ali je pogubno biti i njen prijatelj.”
Nazad na vrh Ići dole
Teletrader
Old member
Old member
Teletrader


Broj poruka : 993
Points : 2794
Datum upisa : 05.09.2008

Beograd na vodi Empty
PočaljiNaslov: Re: Beograd na vodi   Beograd na vodi Icon_minitime11/20/2014, 20:42

Očišćeno 11 hektara za Beograd na vodi

Od 33 hektara koja obuhvata prva faza izgradnje "Beograda na vodi" u potpunosti je raščišćeno 11, kaže gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

U Savskom amfiteatru, na prostoru prve faze izgradnje Beograda na vodi, do sada je očišćeno 11 hektara zemljišta, srušeno oko stotinak objekata, a sa 47 porodica potpisni su ugovori o raseljavanju, izjavio je Mali.

On je, nakon obilaska radova na raščišćavanju Savskog amfiteatra, rekao novinarima da je od 33 hektara koja obuhvata prva faza izgradnje Beograda na vodi u potpunosti raščišćeno 11.

Mali je dodao da je na tom prostoru živelo stotinak porodica u različitim uslovima - legalnim, nelegalnim i nehigijenskim, te da je 47 porodica sa Direkcijom za građevinsko zemljište potpisalo ugovore io preseljenju u stanove koje direkcija obezbeđuje.

Od tih 47 porodica, precizirao je Mali, 23 su se do danas preselile, dok će preostale 24 to učiniti u narednih nekoliko dana.

"U protekla tri meseca puno smo uradili. Sa ostalim porodicama smo obavili razgovore i intervjue i blizu smo da pronađemo odgovarajući smeštaj za njih", rekao je Mali koji očekuje da će u naredna dva, tri meseca, sve porodice koje žive na navedenom prostoru biti raseljene na odgovarajući način.

Na pitanje da li radovi teku predviđenom dinamikom, Mali je odgovorio pozitivno podsećajući da se početak izgradnje Beograda na vodi očekuje na proleće. Ako se nastavi dosadašnjim tempom, istakao je Mali, u narednih nekoliko meseci biće završeno raseljavanje, a i ostale aktivnosti će teći brže jer je najveći broj objekata na navedenom području već u fazi rušenja.

Upitan na kojim će lokacijama biti smeštene raseljene porodice, Mali je rekao da Grad ima nekoliko stotina stanova na pet, šest različitih lokacija, i da su ljudi "očigledno zadovoljni smeštajem".

"U narednih nekoliko meseci očekujemo da se raščisti preostali deo tog područja. Ono što ne bude raščišćeno do kraja godine, dok se očekuje usvajanje plana posebne namene prostornog područja Beograda na vodi od Vlade Srbije krenuće se sa primenom Zakona o eksproprijaciji", rekao je Mali.

Gradonačelnik je rekao i da je sa obale Save pomereno 40 brodova, dok je 11 ostalo, ali su oni u fazi premeštanja. Ističući da sada već izgleda dosta čistije, Mali je rekao da će do proleća obala biti potpuno očišćena.

*Izvor: tanjug.rs
Nazad na vrh Ići dole
Boranija
Old member
Old memberBroj poruka : 2173
Points : 6035
Datum upisa : 25.07.2010

Beograd na vodi Empty
PočaljiNaslov: Re: Beograd na vodi   Beograd na vodi Icon_minitime3/8/2015, 21:13

VUČIĆ: UKLONjENO 78 ODSTO OBJEKATA ZA BG NA VODI

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je na prostoru gde će se graditi "Beograd na vodi" već uklonjeno 77-78 odsto objekata i da će se već pre kraja ove godine videti koliko će taj deo grada biti bolji i lepši.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da se sprovodi eksproprijacija zemljišta i da su stanari iz tih objekata, koji su živeli po vagonima i u barakama, u najvećem delu već dobili neka rešenja za nove stanove.

"Mnogi kažu da sada pod hitno treba da se zaustavi taj projekat i to kažu oni isti koji su do juče govorili da taj projekat ne postoji i da su to Vučićevi pusti snovi, da su to maštarije i gluposti i da je to nešto samo na papiru i da nikada neće da bude", naglasio je premijer.

On je zapitao - Što onda sada brinu i kažu da treba taj projekat da zaustavimo.

"Ili valjda treba da nam ostanu nehigijenske romske ili bilo koje druge mahale, prljavština, ili cementne baze i olupine brodova i to da nam ulepšava centar grada", naveo je Vučić.

On je poručio da ne može s tim da se složi i podsetio da je slično bilo kada je Srbija uvodila železnicu, odnosno da se niko sa tim nije slagao i da su svi govorili - šta će nam železnica i da će ona da uništi naše šljivike.

Vučić je takođe naglasio da će država nastaviti da sprovodi taj projekat i da će sve te koji sada iznose primedbe na račun "Beograda na vodi" kasnije podsetiti kako je izgledalo to područje.

kafa

_________________
Kad ima love za šljam, ima da bude i za mene!!
Nazad na vrh Ići dole
Ars Vivendi
VIP
VIP
Ars Vivendi


Broj poruka : 2788
Points : 7947
Datum upisa : 21.01.2009

Beograd na vodi Empty
PočaljiNaslov: Re: Beograd na vodi   Beograd na vodi Icon_minitime3/16/2015, 14:02

http://www.belgradewaterfront.com/en/1229/Register-your-interest.shtml


Danas je počela prijava za sve zainteresovane za kupovinu stana u kompleksu Beograd na vodi, koju je kao ’početak prodaje stanova’ najavio gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Međutim, gradonačelnik je danas promenio izjavu, i rekao da počela registracija zainteresovanih za stanove u dve kule u okviru Beograda na vodi i da još nije reč o prodaji, zbog čega se ne može govoriti o ceni kvadrata. On je objasnio da je cilj registracije da investitor "oseti tržište" i da vidi koliko je zainteresovanih ljudi i za koje vrste stanova, kako bi se eventualno projekat promenio.

Sistem je, inače, jednostavan, zahteva osnovne podatke i, naravno, koliki stan vas interesuje. Nakon verifikacije sistem vam zahvaljuje na interesovanju i obaveštava da će vas informisati o razvoju projekta.

scratch

_________________
Prazan listić nije stav!
Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
Nazad na vrh Ići dole
LleytonHewitt
Still learning
Still learningBroj poruka : 37
Points : 134
Datum upisa : 02.12.2014

Beograd na vodi Empty
PočaljiNaslov: Re: Beograd na vodi   Beograd na vodi Icon_minitime3/18/2015, 14:31

Ars Vivendi ::
http://www.belgradewaterfront.com/en/1229/Register-your-interest.shtml


Danas je počela prijava za sve zainteresovane za kupovinu stana u kompleksu Beograd na vodi, koju je kao ’početak prodaje stanova’ najavio gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Međutim, gradonačelnik je danas promenio izjavu, i rekao da počela registracija zainteresovanih za stanove u dve kule u okviru Beograda na vodi i da još nije reč o prodaji, zbog čega se ne može govoriti o ceni kvadrata. On je objasnio da je cilj registracije da investitor "oseti tržište" i da vidi koliko je zainteresovanih ljudi i za koje vrste stanova, kako bi se eventualno projekat promenio.

Sistem je, inače, jednostavan, zahteva osnovne podatke i, naravno, koliki stan vas interesuje. Nakon verifikacije sistem vam zahvaljuje na interesovanju i obaveštava da će vas informisati o razvoju projekta.

scratch
Nemoj da se cudis, ne moze im se zameriti na trudu,
citiracu te, malo laganja je svuda normalno :)
Nazad na vrh Ići dole
Drag65
VIP
VIP
Drag65


Broj poruka : 611
Points : 1423
Datum upisa : 12.07.2009

Beograd na vodi Empty
PočaljiNaslov: Re: Beograd na vodi   Beograd na vodi Icon_minitime3/18/2015, 16:36

Desetine propalih projekata:
http://www.beobuild.rs/forum/viewtopic.php?f=21&t=2156
a i: "Grad kakav je mogao da bude, a nije"
http://www.24sata.rs/vesti/beograd/vest/grad-kakav-je-mogao-da-bude-a-nije/79142.phtml

Na ove projekte, treba dodati stotine dobrih lokacija koje su zauzete praznim, nedovršenim, napuštenim i derutnim objektima, rupe na Slaviji i oko nje, udžerice u najužem centru a i širom grada, nezavršene akva-parkove, palate i zgrade gde je zabranjen završetak gradnje a nisu srušene itd. Zato se ogromne površine prigradskog poljoprivrednog zemljišta pretvaraju u građevinsko, a izgrađuju nakazna naselja koja se šire poput požara.

Razlozi, počesto su, ilustracija:
"Sto se tice menjanja projekta.... da, menjanja je bilo jer su drage pozadinske arhitektice i njihovi muzevi na polozajima, svaki dan pricale drugu pricu investitoru...
http://www.beobuild.rs/forum/viewtopic.php?f=21&t=371&start=150

BGH2O inicijatori bi morali da imaju ove realnosti u vidu, najskorije formulisane, sa recimo: "izgradnja 20-25 godina", "očisiti i napraviti park" i sl.Beograd na vodi 75937

A da se može brzo graditi:
30-Story Building Built In 15 Days (Time Lapse)

Nazad na vrh Ići dole
Sneki
Beli Mag
Beli Mag
Sneki


Broj poruka : 5397
Localisation : Centar grada
Points : 6880
Datum upisa : 21.05.2007

Beograd na vodi Empty
PočaljiNaslov: Re: Beograd na vodi   Beograd na vodi Icon_minitime3/21/2015, 22:28

Vreme destrukcije
Nijedan projekat u novijoj urbanističkoj istoriji Beograda nije pokrenuo toliku buku među pripadnicima arhitektonske struke kao što je Beograd na vodi. Međutim, šira javnost se nije podelila niti opredelila svoj stav. Podelili su se urbanisti. Državne institucije koje su izradile ovaj urbanistički projekat i učestvovale u procesu njegovog usvajanja, ćute.

Buku dižu arhitekti, članovi neformalnih i drugih strukovnih udruženja. Međutim, ona nema mnogo uticaja na realizaciju projekta, jer ne dopire do ušiju onih koji su projekat pripremili. Ona ostaje u krugovima grupa arhitekata. Štaviše, svakim danom pretvara se u sveopštu i sveobuhvatnu destruktivnu mržnju među klanovima koji imaju različita mišljenja, pa i između pojedinih doajena arhitekture, koji ne znajući kako da se opredele i da li uopšte da se opredele, pokušavaju na bilo kakav način da sebe pozicioniraju u sveopštem galimatijasu. Da li je sve to potrebno?

Ako analiziramo događanja oko projekta Beograd na vodi, jasno je da je na njemu naša struka pala na ispitu. I to zbog brojnih razloga. Pre svega, pokazala je da je nesposobna da se uhvati u koštac i reši jedan ozbiljan problem. Jer, ako i pokuša da se uključi u rešavanje tog problema, sama zapada u ćorsokak sopstvenog neznanja i nemoći. Ona obiluje pojedincima, čak uglednim ličnostima, koji međusobno imaju potpuno različita shvatanja problema i predlažu potpuno različita rešenja. Cela ova situacija stvorila je sveopšti haos među našim arhitektima i urbanistima koji je destruktivan i krajnje retrogradan. Unutar ovog haosa stvorene su čak grupe koje i ne znaju koja je suština problema, ali su spremne da ga rešavaju na ulici.

Bez obzira što u našoj arhitektonskoj struci postoje veoma kvalitetni pojedinci, u celini ona je danas dovedena na najniži nivo koji je moguće zamisliti.

Zbog toga nije čudo da su mnoge značajnije i kapitalne urbanističke projekte u Srbiji izradili stranci.
Pomenuću samo one najpoznatije. Prvi savremeni plan Beograda izradio je belgijski arhitekta Alban Šambon 1912.
Nemački arhitekta Verner Marh izradio je 1940. planove Olimpijskog kompleksa na Donjem Kalemegdanu.
Amerikanac Danijel Libeskind izradio je 2009. planove "Grada na vodi" na lokaciji Luke Beograd (na slici), a Iračanka koja radi u Londonu Zaha Hadid 2012. planove stambenog naselja ispod Kalemegdana. Nijedan od ovih projekata nije izgrađen.

Jer, naša arhitektonska stručna sredina je u tolikoj meri destruktivna da ne dozvoljava realizaciju ijedne značajnije urbanističke zamisli.

Slobodan Maldini, arhitekta

_________________
Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
Nazad na vrh Ići dole
Dalaj Lama
Member
Member
Dalaj Lama


Broj poruka : 712
Points : 1912
Datum upisa : 30.11.2010

Beograd na vodi Empty
PočaljiNaslov: Re: Beograd na vodi   Beograd na vodi Icon_minitime3/26/2015, 18:34

Gradonačelnik Beograda kaže da taj projekat sa 3,5 milijardi evra investicija potpuno pokreće gradsku i srpsku privredu, kao i tercijarne delatnosti i da će se graditi deset godina.

"Dakle, ako je neko protiv toga, onda neka to jasno kaže, a sam lex specialis nije nikakav poseban zakon koji na bilo koji način oslikava posebnost projekta u odnosu na prethodne", rekao je Mali u intervjuu za novi broj nedeljnika "Novi magazin".

Na pitanje da se čuje zamerka da će Beograd dati mnogo više novca koji se neće vratiti, Mali je rekao da ne zna na osnovu čega je to rečeno.

"Imate master plan, u okviru toga urađena je i saobraćajna studija i sve ostale studije, postoji jasan plan kako treba da se reši saobraćaj u gradu vezan za funkcionisanje tako velikog kompleksa. Ali, taj kompleks će se graditi sledećih deset godina", istakao je Mali.

Na pitanje koliko će Grad biti vlasnik tog kompleksa, Mali je odgovorio da Beograd neće imati udeo vlasništva.

"Naravno, ovo je strašno važno za grad, promenićemo perspektivu grada, izgled, ali to je projekat od značaja za Republiku. Mi smo tu da pomognemo, da učestvujemo, učinimo sve što je potrebno da bi se on definisao, ali u strukturi vlasništva Republika sada figurira sa 100 odsto, a posle potpisivanja ugovora biće drugi procenat. Beograd neće imati ništa", objasnio je Mali.

Na pitanje da se spominje 20, najviše 30 odsto, Mali je rekao da će sve biti javno u sledećih nekoliko nedelja i da grad poštuje proceduru i poverljivost pregovora.

Gradonačelnik je istakao i da je sve što je u vezi sa Beogradom na vodi poštovalo od početka do kraja zakonske procedure, a da Konkurs ništa ne rešava ukoliko nemate investitora.

"Zavod za urbanizam koji ima 50-60 arhitekata, inženjera, svi potrebni da se ovakav projekat završi radili su na tome, plan je usvojila Vlada, imamo jedinstven slučaj da imamo investitora koji želi da investira u taj plan", rekao je gradonačelnik.

Na pitanje kada počinje gradnja dve zgrade za koje su anketirani kupci, Mali je rekao da je sve vezano za eksproprijaciju, i "da ne možemo da izdamo građevinsku dozvolu dok se to ne završi. Očekujemo da ćemo taj posao završiti do kraja leta ove godine", rekao je on.

_________________
Karma kažnjava sve
Nazad na vrh Ići dole
zORAn
VIP
VIPBroj poruka : 98
Points : 165
Datum upisa : 07.05.2008

Beograd na vodi Empty
PočaljiNaslov: t   Beograd na vodi Icon_minitime4/8/2015, 16:06

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ima problem da za meglomanski projekat nađe jednog renomiranog arhitektu ili urbanistu koji će mu reći: 'Bravo, majstore!'

http://balkans.aljazeera.net/blog/beograd-na-vodi
Nazad na vrh Ići dole
Kobe Bryant
VIP
VIP
Kobe Bryant


Broj poruka : 2993
Godina : 47
Localisation : N.BGD
Points : 5561
Datum upisa : 22.05.2007

Beograd na vodi Empty
PočaljiNaslov: Re: Beograd na vodi   Beograd na vodi Icon_minitime4/8/2015, 19:34

Ma neka samo počnu da grade i neka premesta železničku i autobusku stanicu za početak...

Ceo prostor je ogroman, neka ga raskrče i nek krenu da grade, ceo projekat neće biti gotov bar za još 15-20 godina, a do tada će se sigurno menjati više puta i ko zna kako će na kraju da izleda.

Zato ne raz umem celu frku koja se diže bez potrebe.

_________________
Najviše volim zakone koji nemaju kaznene odredbe, ti su najbolji!
Nazad na vrh Ići dole
Momir
Old member
Old member
Momir


Broj poruka : 2061
Points : 5710
Datum upisa : 06.12.2008

Beograd na vodi Empty
PočaljiNaslov: Re: Beograd na vodi   Beograd na vodi Icon_minitime4/26/2015, 16:40

Najvažniji elementi iz ugovora:
- Srbija će biti vlasnik 32 % kapitala, dok će partner iz UAE biti vlasnik 68 odsto kapitala.
- Kompanija "Igl Hils" će obezbediti 300 miliona evra.
- Predviđeno je da projekat traje maksimalno 30 godina, od čega polovina projekta mora biti završena u prvih 20 godina.
- "Igl Hils" će odobriti zajam Srbiji od 90 miliona evra za preseljenje železničkih objekata, kao i 40 miliona za završetak eksproprijacije.

_________________
“Cash combined with courage in a crisis is priceless.”
Nazad na vrh Ići dole
zORAn
VIP
VIPBroj poruka : 98
Points : 165
Datum upisa : 07.05.2008

Beograd na vodi Empty
PočaljiNaslov: Re: Beograd na vodi   Beograd na vodi Icon_minitime4/27/2015, 09:32

Momir ::
Najvažniji elementi iz ugovora:
- Srbija će biti vlasnik 32 % kapitala, dok će partner iz UAE biti vlasnik 68 odsto kapitala.
- Kompanija "Igl Hils" će obezbediti 300 miliona evra.
- Predviđeno je da projekat traje maksimalno 30 godina, od čega polovina projekta mora biti završena u prvih 20 godina.
- "Igl Hils" će odobriti zajam Srbiji od 90 miliona evra za preseljenje železničkih objekata, kao i 40 miliona za završetak eksproprijacije.

Gde se dedose one najavljivane milijarde evra ?
Nazad na vrh Ići dole
Kobe Bryant
VIP
VIP
Kobe Bryant


Broj poruka : 2993
Godina : 47
Localisation : N.BGD
Points : 5561
Datum upisa : 22.05.2007

Beograd na vodi Empty
PočaljiNaslov: Re: Beograd na vodi   Beograd na vodi Icon_minitime4/27/2015, 15:29

Druze zasto ti to toliko smeta?
Ceo teren je ogroman i menjace se i namena i projekti, dal ce biti 500 miliona ili 3 milijarde, sve jedno je.
Hej, 30 godina ce se graditi... polako.
Sasvim sigurno nije ovo najveci i najvazniji problem ove drzave.

Zar stvarno mislis da zeleznicka i autobuska stanica ne treba da se presele?

_________________
Najviše volim zakone koji nemaju kaznene odredbe, ti su najbolji!
Nazad na vrh Ići dole
zORAn
VIP
VIPBroj poruka : 98
Points : 165
Datum upisa : 07.05.2008

Beograd na vodi Empty
PočaljiNaslov: Re: Beograd na vodi   Beograd na vodi Icon_minitime4/27/2015, 16:09

Kobe Bryant ::
Druze zasto ti to toliko smeta?
Ceo teren je ogroman i menjace se i namena i projekti, dal ce biti 500 miliona ili 3 milijarde, sve jedno je.
Hej, 30 godina ce se graditi... polako.
Sasvim sigurno nije ovo najveci i najvazniji problem ove drzave.

Zar stvarno mislis da zeleznicka i autobuska stanica ne treba da se presele?

Sad je 3 milijarde isto sto i 500 miliona? A 130 miliona zapravo krediti...
Sta je sledece?
Nazad na vrh Ići dole
Momir
Old member
Old member
Momir


Broj poruka : 2061
Points : 5710
Datum upisa : 06.12.2008

Beograd na vodi Empty
PočaljiNaslov: Re: Beograd na vodi   Beograd na vodi Icon_minitime4/27/2015, 22:54

zORAn ::

Sta je sledece?

Šta je sledeće?
Pa ono što opozicija mesecima priziva:
1. Diktatura
2. Uvodjenje opšte cenzure
3. Javno šibanje neposlušnih novinara

od

_________________
“Cash combined with courage in a crisis is priceless.”
Nazad na vrh Ići dole
Friz
VIP
VIP
Friz


Broj poruka : 1684
Godina : 53
Points : 2978
Datum upisa : 16.12.2007

Beograd na vodi Empty
PočaljiNaslov: Re: Beograd na vodi   Beograd na vodi Icon_minitime4/28/2015, 04:32

Profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Ljubodrag Savić kaže da je potpisano ulaganje od 300 miliona evra i najavljivanu cifru od 3,5 milijarde "teško povezivati, jer će se u početku graditi samo dve, tri zgrade". Savić smatra da je ova investicija za tih nekoliko zgrada, a da će se za ostale objekte kasnije ulagati drugi novac.
- Rok od 30 godina za izgradnju je možda i dobar, jer će na taj način oni koji imaju primedbe kasnije moći da nešto promene. Neka buduća vlast će možda smatrati da taj projekat nije prioritet i da stvari treba uraditi drugačije. Bolje je i ovako, nego ambiciozno najavljivati da sve može da se završi za nekoliko godina. Uostalom, nisam siguran ni da ima neko ko bi hteo da odjednom investira 3,5 milijarde evra - kaže Savić, koji smatra da ne treba u svemu gledati samo negativne strane.

_________________
All we need is love
Nazad na vrh Ići dole
LleytonHewitt
Still learning
Still learningBroj poruka : 37
Points : 134
Datum upisa : 02.12.2014

Beograd na vodi Empty
PočaljiNaslov: Re: Beograd na vodi   Beograd na vodi Icon_minitime4/28/2015, 08:15

Poenta i jeste u tome da su najave bile tipa, gradiće se 3,5 milijarde evra, i to do 2016, pa do 2017, pa 2018, i evo sad 30 godina, sutra ni 100 godina nije daleko...
i onda izjava tipa - naravno da smo do sada lagali, pa ko bi uložio 3,5 milijarde odjednom.. "Bolje je i ovako, nego ambiciozno najavljivati da sve može da se završi za nekoliko godina. Uostalom, nisam siguran ni da ima neko ko bi hteo da odjednom investira 3,5 milijarde evra"

naravno da je pozitivno da se gradi, ali ovde pričamo o negativnim stranama obmanjivanja populacije populističkim izjavama kako će sutra biti bolje, i izgradiće se milioni kvadrata..
Nazad na vrh Ići dole
Smile
Old member
Old member
Smile


Broj poruka : 1623
Points : 4754
Datum upisa : 04.06.2008

Beograd na vodi Empty
PočaljiNaslov: Re: Beograd na vodi   Beograd na vodi Icon_minitime4/29/2015, 19:29

A kako ste vi to zamišljali?
Da se recimo istovari 3 milijardi nečega i da krene gradnja?
Ne biva to tako čak ni u Njujorku ulu Dubaiiu.

Za sade je plan iseliti stanice, raščisti teren (što je mogao i Djilas da uradi umesto onog glupog mosta na Adi), a posle toga se grade 2 zgrade, pa se planira, prilagodjava terenu i problemima itd...
Nazad na vrh Ići dole
Drag65
VIP
VIP
Drag65


Broj poruka : 611
Points : 1423
Datum upisa : 12.07.2009

Beograd na vodi Empty
PočaljiNaslov: Re: Beograd na vodi   Beograd na vodi Icon_minitime4/30/2015, 15:36

BGH2O, 2015-04-30

"Tih 300 miliona evra samo su početak ulaganja". rekao je u intervjuu za praznični broj "Politike" Mali, otkrivajući pojedine detalje ugovora koji će tek biti objavljen.

"Zemljište smo izdali u zakup bez naknade i za to dobili 32 odsto vlasništva u kompaniji "Beograd na vodi" d.o.o. Na taj način Republika Srbija dobija deo profita koji će ova kompanija ostvariti", rekao je Mali.
"Za izgradnju dva miliona kvadrata potrebno je 3,5 milijardi evra.

Uložite 300 miliona i napravite 300.000 kvadrata, profit od njihove prodaje ulažete dalje, tako da investitor ne treba odmah da da 3.5 milijardi evra u kešu" objašnjava Mali.
Nazad na vrh Ići dole
Ars Vivendi
VIP
VIP
Ars Vivendi


Broj poruka : 2788
Points : 7947
Datum upisa : 21.01.2009

Beograd na vodi Empty
PočaljiNaslov: Re: Beograd na vodi   Beograd na vodi Icon_minitime9/20/2016, 22:31

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture odbilo je da da dozvolu za izgradnju Kule Beograd u okviru projekta Beograd na vodi, prenosi Kurir. "Beograd na vodi“: Dozvole su fazne, dopunili smo dokumentaciju.

Ministarstvo građevinarstva donelo je zaključak kojim se odbacuje zahtev "Beograda na vodi" za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju šipova za Kulu Beograd, faza 1, etapa 1, zbog formalnih nedostataka, navodi se u obrazloženju objavljenom na sajtu Ministarstva.

Za ovaj list su potvrdili da su 15. jula zaključkom odbacili zahtev preduzeća "Beograd na vodi". Kako su naveli iz Ministarstva, osnovni razlog za odbacivanje je bio taj što je investitor zahtev podneo u papirnoj umesto u elektronskoj formi, kao i drugi tehnički razlozi - podsećaju da je potrebno dostaviti izveštaj revizione komisije za obe faze izgradnje, ugovore o izgradnji nedostajuće infrastrukture sa odgovarajućim imaocima javnih ovlašćenja. Izvod iz projekta za građevinsku dozvolu nije izgrađen u skladu sa Pravilnikom o sadržini, načinu i postupku izrade i načinu vršenja kontrole tehničke dokumentacije prema klasi i nameni objaekta, navedeno je.

"U skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji i Pravilnikom o objedinjenoj proceduri, investitor je imao rok od 30 dana za usaglašavanje, ali je proverom u evidenciji utvrđeno da je rok protekao, a da investitor nije podneo novi zahtev", kazali su za Kurir u Ministarstvu i naveli da postupaju prema svim podnosiocima na isti način, a da je uslov za dobijanje građevinske dozvole ispunjenje svih uslova predviđenih zakonom.

_________________
Prazan listić nije stav!
Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
Nazad na vrh Ići dole
Maca
VIP
VIP
Maca


Broj poruka : 1860
Godina : 47
Localisation : Sombor
Points : 5144
Datum upisa : 28.05.2007

Beograd na vodi Empty
PočaljiNaslov: Re: Beograd na vodi   Beograd na vodi Icon_minitime9/5/2017, 21:40

Čak 700 radnika radi na projektu
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je večeras da radovi na prve dve stambene kule Beograda na vodi u završnoj fazi i da se prva useljenja očekuju u aprilu naredne godine.
Mali je gostujući na televiziji Pink demantovao pisanje pojedinih medija da je projekat Beograd na vodi "stopiran, da se Arapi povlače, da nema više novca, da su radovi obustavljeni, da će doći Kinezi i preuzeti projekat..., ističući da su to sve laži.
- Ništa od toga nije tačno. Sit sam tih laži koje slušamo već dve ili tri godine unazad. I kada se krenulo sa tim projektom pričalo se da je to pusti san jednog čoveka i da se to nikada neće desiti... - naveo je Mali.

_________________
Prestani da mrziš ako do sebe držiš !
Nazad na vrh Ići dole
GorZora
Just looking
Just lookingBroj poruka : 28
Points : 82
Datum upisa : 30.12.2016

Beograd na vodi Empty
PočaljiNaslov: Re: Beograd na vodi   Beograd na vodi Icon_minitime9/11/2017, 12:14

Ogromna rupa preti Beogradu na vodi

http://www.espreso.rs/vesti/beograd/177601/otkrivamo-ogromna-rupa-preti-beogradu-na-vodi-foto
Nazad na vrh Ići dole
Stane Dolanc
Our family
Our  familyBroj poruka : 334
Points : 814
Datum upisa : 22.05.2007

Beograd na vodi Empty
PočaljiNaslov: Re: Beograd na vodi   Beograd na vodi Icon_minitime11/9/2020, 01:49

Nazad na vrh Ići dole
 
Beograd na vodi
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» 8 godina demokratije
» Luka Beograd a.d. Beograd - LBGD
» PZP Beograd
» BAS a.d. Beograd - BASB
» Klas Beograd a.d. Beograd - KLAS

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BELEX Club :: SVE I SVAŠTA-
Skoči na: