Nedavno sam video članak na Blicu gde su se reklamirali i nudili "50e realnog novca za trogvinu akcijama YAHOOa" pa rekoh, ajd da vidim, registrujem se i iskeširam 50e u džep. Popunim ja formular i kažem sebi "Šta se zamlaćuješ, nisu oni ovce" i ugasim formular i ne pošaljem ga. Osim što nisu ovce, nisam ni vode gde se potpisuje ugovor i sa kim. Registracija izgleda kao da otvaram nalog na forumu, a ne da nekom treba da poverim novac.
I zove me danas neko i kaže mi da sam se registraovao. Rekoh, moguće mada mislim da nisam završio formu i on mi to i potvrdi i nastavi da mi nudi raznorazne pogodnosti, lične stručno konsultante, dupliranje kapitala ako uplatim do sutra nešto (ne kapiram kako) i na kraju pošto nisam delovao zainteresovano ponudi i 50e na mufte, al sam celu priču zaobišo :)
Elem, vidim da je ideja da ti izbiju kintu iz džepa kako god mogu i interesuje me jel se neko slučajno zeznuo se registruje? Jel tamo ikako postoji način da čovek koji uplati novac, izgubi pola podigne drugu polovinu? Stvarno mi ne ide u glavu kako bilo kome mogu da nude dupliranje bilo čega osim ako ne postoji način da novac ikad povučeš.