BELEX Club
BELEX Club
BELEX Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BELEX Club

Ekonomski Forum
 
PrijemPortalliEventsPublicationsTražiRegistruj sePristupi
 

 Razaranje Jugoslavije - novi prilozi....

Ići dole 
4 posters
AutorPoruka
Limited011
Old member
Old member
Limited011


Broj poruka : 1942
Points : 5237
Datum upisa : 07.05.2009

Razaranje Jugoslavije - novi prilozi.... Empty
PočaljiNaslov: Razaranje Jugoslavije - novi prilozi....   Razaranje Jugoslavije - novi prilozi.... Icon_minitime11/25/2013, 22:02

ЦИА потврдила да је хиљаде нациста радило за Немачку обавештајну службу (БНД). Агенте БНД из нацистичких породица брине мрачна прошлост како даља тако и ова ближа јер су свим средствима радили на разбијању СФР Југославије заједно са својим хрватским, словеначким и муслиманским савезницима из Првог и Другог светског рата.

СПАЉЕНИ су досијеи 250 Хитлерових нациста који су радили у немачкој Савезној обавештајној служби - БНД, саопштила је пре неколико дана комисија која истражује мрачну прошлост те агенције. Повод за истрагу је откриће веза агената БНД и терористичке групе "Неонацистичко подземље", која је у протеклој деценији убила око 200 људи, а планирала је извођење великих диверзија и атентате на посланике Бундестага.

Истражитељи кажу да су уништени досијеи службеника БНД који су некада били на значајним позицијама у СС-у, Гестапу и обавештајној агенцији нацистичке партије, а с тим папирима у дим су отишли и подаци о њиховим сарадничким мрежама. - Неки од тих појединаца били су чак под истрагом за ратне злочине 1945. године - наглашава портпарол истражне комисије Клаус Дитмар Хенке. - Помало сам шокиран тим потезом.

Немачки аналитичари сматрају да запослене у БНД брине расветљавање мрачне прошлости, јер се највећи број нових обавештајаца регрутује из породица старих агената. Познаваоци света тајних служби истичу да је број Хитлерових агената у БНД био много већи од 250, и да су америчке тајне службе дале уточиште много већем броју нациста него што се могло и замислити. Докази за то откривени су у Националном архиву САД, у документима војне службе ОСС и њене наследнице ЦИА, с којих је тек недавно скинута ознака тајности. Проучавајући ту грађу, историчари проф. Норман Года и проф. Ричард Брајтман направили су извештај под именом "Хитлерова сенка" који открива да је нацистичка обавештајна мрежа на истоку Европе и у арапским земљама, од неколико хиљада људи, остала практично недирнута после Другог светског рата.

Уништили Југославију
Антон Духачек, дугогодишњи шеф југословенске обавештајне мреже у иностранству, поделио је активности БНД према СФРЈ на четири периода. По њему, немачка обавештајна служба је до 1962. само пратила политичка и привредна збивања, а до првог преокрета долази у мају исте године кад енглески амбасадор Робертс извештава Форин офис о раздору у партијском врху. Услед заоштравања националног конфликта, БНД ставља под своје окриље једну усташку фракцију, а од 1966. повећава број агената у Југославији. Трећа фаза почиње 1971, кад се БНД активно ангажује у "Хрватском прољећу" на дестабилизацији Југославије. Финална фаза наступа од 1980/1981, кад на чело БНД долази Клаус Кинкел, који свим средствима подстиче разбијање Југославије.

Одлучујући фактор за ангажовање нацистичких шпијуна у западном безбедносном систему био је Хладни рат, каже историчар проф. др Милан Ристовић, с Филозофског факултета у Београду. - Американцима су били потребни везе и људи, а њих су имали функционери нацистичког система обавештајних служби. Бивши нацистички обавештајци користили су ситуацију и фабриковали лажне информације да би дали себи на значају: свесно су заоштравали односе Истока и Запада представљајући да Руси само што нису напали, појачавајући тако хладноратовску параноју.

Уговор с новим послодавцима Вилијемом Донованом, шефом ОСС, и Аленом Далесом, будућим директором ЦИА, направио је још 1945. нацистички генерал Рајнхард Гелен, командант обавештајног одељења генералштаба Вермахта - сектор исток. Он је реконструисао нацистичку агентуру која је до 1955. деловала под кодним именом ОГ (Организација Гелен), а онда је озваничена као БНД - Савезна обавештајна служба Немачке.

Недавно отворени амерички архиви откривају да су нацисти после Другог светског рата организовали и обучили и прве арапске тајне службе и терористе. Геленови агенти су за Рачун Запада обновили сарадњу и с великим муфтијом јерусалимским, Хаџ Амином ал-Хусеинијем, који је од Трећег рајха добијао астрономску плату од 50.000 рајхсмарака да регрутује муслимане за јединице вафен СС. Историчари истичу Хусеинијеве посете Загребу и Сарајеву, ради формирања злогласне муслиманске СС "Ханџар" дивизије.

У документима ЦИА пише да је Муфтија Хусеини, стриц Садама Хусеина, због злочина ухапшен после Другог светског рата, али да су му нацисти у служби Америке омогућили бекство у Бејрут јер је "врло користан због огромног утицаја међу Арапима". Истраживачи су у Националном архиву САД открили да је у Египат склоњен Вилхелм Бајзнер, шеф немачке нацистичке политичке полиције у НДХ у време "када су хрватске усташе чиниле најстрашније злочине над Србима и Јеврејима". Он је у Каиру наставио сарадњу с Гамалом Абделом Насером, будућим председником и саоснивачем Покрета несврстаних који је током рата био - нацистички агент, откривају распечаћене архиве ОСС и ЦИА!
Историчари наглашавају да је после Другог светског рата у свим окупационим зонама Немачке био усвојен исти принцип денацификације, али од њега се убрзо одступило, јер окупациони систем није имао довољно људи. - Тако је дошло до компромиса с бившим нацистима који су били неопходни за вођење администрације - каже проф. Ристовић. - Немци су тада измислили ироничан термин "персил-потврде", по чувеном детерџенту. Наиме, људима који је требало да се запосле у администрацији, била су потребна уверења да нису били у нацистичкој партији, да нису чинили злочине и слично, а "опране биографије" су им издавале углавном бивше колеге из националсоцијалистичке партије!

Сви Крајачићеви људи
Немачки експерт за тајне службе Ерих Шмит Ембаум каже да је судбина Југославије одлучена крајем осамдесетих година, кад је БНД помирио усташку емиграцију и национал-комунисте у Југославији. - Везе између хрватских сецесиониста и БНД постале су изузетно чврсте и од тог тренутка надаље све одлуке у Загребу, на плану стратешких и персоналних питања, доношене су у договору Крајачићевог круга и БНД инстанци усташких емиграната - каже Ембаум.

Он наглашава да је Иван Крајачић Стево, најближи Титов сарадник, совјетски агент и дугогодишњи шеф хрватске Удбе утемељио организацију којој су припадали Фрањо Туђман, Стјепан Месић, Јосип Бољковац, Јосип Манолић и фра Томислав Дука, а касније су се прикључили Мартин Шпегељ, Јанко Бобетко и Звонимир Червенко.

Razaranje Jugoslavije - novi prilozi.... Rajnhard-Gelen-527
цистички генерал Рајнхард Гелен

_________________
Henri Kisindžer: “Opasno je biti neprijatelj SAD-a, ali je pogubno biti i njen prijatelj.”
Nazad na vrh Ići dole
Boranija
Old member
Old memberBroj poruka : 2081
Points : 5871
Datum upisa : 25.07.2010

Razaranje Jugoslavije - novi prilozi.... Empty
PočaljiNaslov: Re: Razaranje Jugoslavije - novi prilozi....   Razaranje Jugoslavije - novi prilozi.... Icon_minitime1/16/2014, 12:39

Sjećate li se? Pamtite li Jugoslaviju? Nije bilo droge. Nije bilo dvadesetosatnog radnog vremena. Trudnicama se nisu uručivali otkazi. Kriminalci su smjeli krasti i ubijati samo izvan Jugoslavije. Doduše, za vrijeme Jugoslavije u Rijeci je živio čovjek koji bi znao na cesti glasno zatuliti: “Druže Tito Josip Broz, Ive ti je gol i bos.” Isti bi ga čas strpali u bajbokanu. Ne, ne, nikako ne, Jugoslavija nije bila demokratska zemlja. U njoj nisi smio pjevati onu Velebitu a spominjati Titovo ime uzalud bio je zločin nad zločinima. Ipak, vratite mi Jugoslaviju.

Onaj Ive, to danas vidimo, bio je provokator i lažljivac, da danas živi u Hrvatskoj revidirao bi svoje antijugoslavenske stavove. Vratite mi Jugoslaviju.

U ono vrijeme imali smo drugove poput Perkovića koji su u ime Tita i Partije šetali svijetom i ubijali neprijatelje. A danas? Koga danas hrvatski perkovići diljem svijeta ubijaju u ime Hrvatske? Hrvatska gospoda perkovići danas u Hrvatskoj ubijaju Hrvate i Hrvatice u ime Hrvatske. Otkazima, krađama, predstečajnim nagodbama, kreditima u švicarcima, kreditima u eurima, kreditima u kunama…Vratite mi Jugoslaviju.

Sjećam se, naravno da se sjećam. Tito jest na Brijonima imao paunove, slonove, onoga papagaja i kadilak. Kad naš Sanader i ostali vidoševići povremeno pogledaju dokumentarac “Kako je u životu uživao zločinac Tito” mora da se valjaju od smijeha. Slon? Papagaj? Zebre? Tokarski stroj? Zlatni sat? Život u državnim vilama. Buahahahaha! Vratite mi Jugoslaviju!

Za vrijeme Tita američki predsjednici nisu smjeli u jugoslavenske luke slati svoje ratne brodove, neka ih jugoslavenski robovi peru. U Jugoslaviji nije bilo robova. Za vrijeme Tita američki predsjednik nije tražio da jugoslavenski građani ginu u njegovim ratovima. Za vrijeme Tita mi smo protestirali protiv američkog rata u Vijetnamu i palili američke zastave. Nismo šutjeli onako kako danas šutimo kad utorkom Obama bespilotnim letjelicama ubija djecu u Pakistanu. Za vrijeme Tita američki predsjednik nije bio jugoslavenski predsjednik. Vratite mi Jugoslaviju.

Istina jest da je u mojoj pokojnoj domovini pio Kraljević Marko ali je i Šarcu vode davao. U mojoj umlaćenoj zemlji mi doduše nismo učili da je čovjek nastao kresanjem Adama i Eve ali smo učili da treba ljubiti bližnjega svoga. Ne ga klati, ne ga protjerati, ne ga mrziti do sudnjega dana. U pokojnoj zemlji, samo je u mom srcu živa, nikad mi nije palo na pamet da ću jednom živjeti u ovome u čemu živim danas. Živim u karikaturi od države a moji mi gospodari svakoga dana poručuju, tko ne krade državu osiromašuje obitelj.

VRATITE MI JUGOSLAVIJU!

rudan.info

_________________
Kad ima love za šljam, ima da bude i za mene!!
Nazad na vrh Ići dole
Bookmaker
Still learning
Still learning
Bookmaker


Broj poruka : 149
Points : 398
Datum upisa : 23.09.2009

Razaranje Jugoslavije - novi prilozi.... Empty
PočaljiNaslov: Re: Razaranje Jugoslavije - novi prilozi....   Razaranje Jugoslavije - novi prilozi.... Icon_minitime1/16/2014, 20:46

Rudan i onaj Dežulović koji je Hvatima objasnio da su p.čk..ce ,i da je klub Hajduk nespojiv sa ustaštvom , su rekli šta su imali. Valjalo bi da se oglase naša britka pera....Tijanić je mrtav....Gde su Luković i Pančić ??

_________________
Tempus et meum jus
Nazad na vrh Ići dole
Roman Abramovich
Member
MemberBroj poruka : 653
Localisation : Zemun
Points : 1747
Datum upisa : 25.05.2007

Razaranje Jugoslavije - novi prilozi.... Empty
PočaljiNaslov: Re: Razaranje Jugoslavije - novi prilozi....   Razaranje Jugoslavije - novi prilozi.... Icon_minitime1/24/2015, 16:58

Američka firma MPRI, protiv koje su Srbi iz Krajine poveli spor pred Sudom u Čikagu, optužujući je da je bila savetnik hrvatske vojske i tako pomogla u proterivanju i genocidu nad Srbima u Hrvatskoj u operaciji "Oluja", ponudila je Krajišnicima nagodbu, pišu "Večernje novosti".

Federalni sud u Čikagu je prošlog oktobra delimično prihvatio tužbu Krajišnika, a sudija Džon Li odlučio je da agenciji MPRI treba suditi prema američkom zakonu zbog uništene imovine krajiških Srba.

Spor protiv američkog MPRI pokrenula je grupa Srba iz bivše Republike Srpske Krajine, koji su u "Oluji" 1995. godine, hrvatske vlasti prisilile da napuste svoje domove.

Oni su u ime svih 200.000 prognanih Krajišnika podnijeli kolektivnu tužbu Federalnom sudu u Čikagu protiv pravnih naslednika agencija MPRI zbog savetovanja, obučavanja i opremanja hrvatske vojske za operaciju "Oluja".

Zatražena je i naknada nematerijalne štete u iznosu od 10,4 milijardi dolara.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/529058/Americka-firma-optuzena-za-pomaganje-genocida-nudi-nagodbu-krajiskim-Srbima
Nazad na vrh Ići dole
 
Razaranje Jugoslavije - novi prilozi....
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Закон о тржишту капитала (na snazi od 17.11.2011.)
» SOGAZ ADO NOVI SAD
» VEZR AD NOVI SAD
» NOVI SAJT
» Danubius a.d. , Novi Sad

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BELEX Club :: Deponija-
Skoči na: