BELEX Club
BELEX Club
BELEX Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BELEX Club

Ekonomski Forum
 
PrijemTABLEEventsPublicationsTražiRegistruj sePristupi
 

 Nevladine organizacije NVO

Ići dole 
+16
Dalaj Lama
Jegulja
Stane Dolanc
Boranija
Momir
Gocili
Smile
Cicija
Dragivoje
Popaj
Maca
Sneki
Fmember
Drag65
MORNAR
Kobe Bryant
20 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2
AutorPoruka
Limited011
Old member
Old member
Limited011


Broj poruka : 1988
Points : 5354
Datum upisa : 07.05.2009

Nevladine organizacije NVO - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Nevladine organizacije NVO    Nevladine organizacije NVO - Page 2 Icon_minitime5/11/2022, 21:29

Deset NVO se usprotivilo uvođenju obaveznog vojnog roka u Srbiji

Saopštenje su potpisali Duhovna Republika Zicer, Žene u crnom, Centar za antiratnu akciju, Gradjanska akcija, Grupa za konceptualnu politiku, Omladinski centar CK13, Ravangrad, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Mirovni pokret Bečej, i Građanski otpor.

_________________
Henri Kisindžer: “Opasno je biti neprijatelj SAD-a, ali je pogubno biti i njen prijatelj.”
Nazad na vrh Ići dole
FatCat
Member
Member
FatCat


Broj poruka : 834
Points : 1899
Datum upisa : 14.12.2008

Nevladine organizacije NVO - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Nevladine organizacije NVO    Nevladine organizacije NVO - Page 2 Icon_minitime5/11/2022, 23:44

U Švajcarskoj je služenje vojnog roka obaveza za sve muškarce između 18 i 34 godine. Obuka traje 21 nedelju, nakon čega se svake godine ide na dodatnu obuku. Moguće je uložiti prigovor savesti i služiti bez oružja, a moguće je i da se žene prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka.

U Austriji vojni rok traje šest meseci, gde je takođe moguće uložiti prgovor savesti i obavezu odraditi u civilnoj službi. Nakon šestomesečne obuke, vojnici postaju deo rezervnog sastava i mogu biti pozvani na jednomesečne vojne vežbe. Građani i Švajcarske i Austrije su na referendumima odbijali da većinski glasaju za ukidanje obavenog vojnog roka.

U svim skandinavskim zemljama na snazi je obavezno služenje vojnog roka. U Danskoj vojni rok traje četiri meseca, s tim da budući rezervni oficiri i podoficiri služe između devet i dvanaest meseci. Civilno služenje takođe traje četiri meseca. U Norveškoj se nakon navršenih osamnaest godina života i muškarci i žene prijavljuju za služenje vojnog roka, a nakon testiranja odabere se oko dvadeset odsto prijavljenih. Rok traje između devet i osamnaest meseci u zavisnosti od roda, a regruti mogu da računaju na brojne pogodnosti, poput prednosti u zapošljavanju u državnoj administraciji. Sličan sistem na snazi je i u Švedskoj, gde samo deo populacije na kraju bude i odabran da služi vojsku.

Služenje vojske je zakonska obaveza i u Litvaniji i Estoniji. Za nas je posebno interesantan primer Litvanije, koja je 2007. godine ukinula obavezu služenja da bi je 2015. godine vratila. Rok traje devet meseci, tokom kog regruti dobijaju platu u visini od oko tri hiljade evra. Takođe, poslodavac koji zaposli regruta je šest meseci oslobođen od plaćanja poreza i doprinosa. Civilna služba traje četiri i po meseca duže od vojne. U Estoniji vojni rok traje između osam i jedanaest meseci. Za razliku od ove dve zemlje u Letoniji je služenje vojske opcionalno.

U Turskoj takođe postoji obaveza služenja vojnog roka koji traje šest meseci. Međutim, zahvaljujući zakonskim izmenama iz 2019. godine, građani imaju mogućnost da uplatom 31 hiljade lira, skrate obuku na mesec dana.

Obavezni rok u Rusiji služe muškarci starosti između 18 i 27 godina. Osim što prolaze obuku, regruti u Rusiji učestvuju i na vojnim vežbama. Zakon, međutim, ne dozvoljava učešće regruta u ratu. Sumnja se da se ova zakonska uveliko krši tokom invazije na Ukrajinu.

I u Ukrajini je na snazi obavezno služenje vojnog roka. Zemlja je 2012. godine ukinula obavezni rok, ali ga je dve godine kasnije, izbijanjem sukoba u Donbasu, vratila. Vojni rok traje 12 meseci, isto koliko i u Rusiji. Obavezno služenje vojnog roka je na snazi i u Belorusiji.

_________________
Dinkić: Drugačije bi sve bilo da sam JA bio premijer !!
Nazad na vrh Ići dole
FatCat
Member
Member
FatCat


Broj poruka : 834
Points : 1899
Datum upisa : 14.12.2008

Nevladine organizacije NVO - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Nevladine organizacije NVO    Nevladine organizacije NVO - Page 2 Icon_minitime11/30/2022, 05:19

JEDNAKARIJERA

Igor Bandović
Rođen je 27. januara 1977. godine u Užicu. Završio je Užičku gimnaziju i studirao je međunarodno pravo i međunarodne odnose u Beogradu.

Godine 1997. je osnovao nevladinu organizaciju Libergraf koja se bavila javnim obrazovanjem kroz promociju ljudskih prava i socijalnog aktivizma. Od 2002. do 2006. godine je radio kao istraživač u Beogradskom centru za ljudska prava u oblastima ljudskih prava, civilnog društva i nacionalizma.

U periodu od 2006. do 2008. godine radio je u Međunarodnoj organizaciji za migracije i Program Organizacije ujedinjenih nacija za razvoj.

Radio je od 2009. do 2011. godine „Gallup Balkan Monitor“ ogranka Galupa. Od 2008. godine radi kao viši program menadžer Evropskog fonda za Balkan. Na zatvaranju Beogradskom beezbednosnom forumu 18. oktobra objavljeno je da će on postati novi direktor Beogradskog centra za bezbednosnu politiku, a tu ulogu je formalno preuzeo novembra 2019. godine.

Koordinator je Savetodavne grupe za javnu politiku Balkan u Evropi i „Think and Link-Regional Policy Programme”

https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Igor_Bandovi%C4%87

_________________
Dinkić: Drugačije bi sve bilo da sam JA bio premijer !!
Nazad na vrh Ići dole
Cicija
Member
Member
Cicija


Broj poruka : 803
Points : 1894
Datum upisa : 10.01.2008

Nevladine organizacije NVO - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Nevladine organizacije NVO    Nevladine organizacije NVO - Page 2 Icon_minitime12/16/2022, 14:23

Slobodarski savez slobodne Srbije – GRUPA OKTOBAR je dobrovoljni, nevladin i neprofitni savez građana posvećenih oslobađanju Srbije, oslobađanju njenih potencijala, razvoju građana i ujedinjenju sa evropskom porodicom država i naroda i radi ostvarivanja ciljeva u oblastima očuvanja demokratije, sloboda i prava građana, bezbednosti, informisanosti, razvoja i širenja demokratije u zemlji i inostranstvu, i ostvarivanja pravne države.

U skladu sa tim smatramo da je glavni izazov vremena u kom živimo prikrivena hibridna okupacija Srbije koju sprovodi režim Vladimira Putina i Ruske Federacije kroz političke, finansijske, obaveštajne i koruptivne operacije u Srbiji enormnog intenziteta, kojim se usporavao razvoj Srbije i sprečavao ulazak u Evropsku uniju. Ovo 18 godina neometano delovanje preoblikovalo je javno mnjenje u Srbiji i od pro-EU društva (2003. godina) je hibridno i veštački stvorilo pro-rusko i pro-Putinovo drštvo (2022. godina). Zato je današnji glavni prioritet svakog pristojnog čoveka, a posebno Grupe oktobar: borba protiv te okupacije, sprečavanje i razbijanje Putinove propagande i njegovog malignog političkog uticaja i oduzimanje izvora tog finansiranja. Ovakvo oslobođenje Srbije prethodni je uslov blagostanja naših građana i trajnog mira na Balkanu.

Naše obelodanjivanje 4036 agenata Vladimira Putina u Srbiji u maju 2022. godine osvestilo je mnoge slojeve društva. Sada idemo dalje, po potpune pobede.

https://grupaoktobar.org/
Nazad na vrh Ići dole
MORNAR
VIP
VIP
MORNAR


Broj poruka : 699
Points : 1906
Datum upisa : 28.01.2010

Nevladine organizacije NVO - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Nevladine organizacije NVO    Nevladine organizacije NVO - Page 2 Icon_minitime12/18/2022, 15:20

Novi treći put je multidisciplinarna organizacija osnovana u maju 2017. od strane mladih ljudi, sa ciljem ponude novog pristupa političkoj analizi u vremenu desnog i levog populizma. Misija naše organizacije je da doprinese društvenom napretku kroz: argumentovano, akademski utemeljeno i društveno odgovorno javno delovanje. Vizija naše organizacije je demokratsko društvo jednakih šansi, društvenog progresa i politike utemeljene na činjenicama, a ne parolama.
Nazad na vrh Ići dole
Momir
Old member
Old member
Momir


Broj poruka : 2022
Points : 5631
Datum upisa : 06.12.2008

Nevladine organizacije NVO - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Nevladine organizacije NVO    Nevladine organizacije NVO - Page 2 Icon_minitime2/23/2023, 05:14

Nacionalni Konvent o EU je savez udruženja nastao sa ciljem da održava i unapređuje dijalog između predstavnika državne administracije, političkih pаrtiја, nеvlаdinih оrgаnizаciја, stručnjаkа, privrеdе, sindikаtа i prоfеsiоnаlnih оrgаnizаciја о pristupаnju Srbiје Еvropskoj uniji. Naša misija je da pratimo, analiziramo i ocenjujemo napredak u procesu pristupanja, da zagovaramo i građanima i građankama Srbije prezentujemo dobiti i troškove članstva u Evropskoj uniji.

Zajedno sa više od 750 organizacija članica predstavljamo najveću organizovanu podršku integraciji Srbije u Evropsku uniju.

Više o svemu ovde:

https://eukonvent.org/


_________________
“Cash combined with courage in a crisis is priceless.”
Nazad na vrh Ići dole
Greta
VIP
VIP
Greta


Broj poruka : 1280
Localisation : Bgd
Points : 3147
Datum upisa : 28.05.2007

Nevladine organizacije NVO - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Nevladine organizacije NVO    Nevladine organizacije NVO - Page 2 Icon_minitime2/23/2023, 05:55

Novi treći put
je multidisciplinarna organizacija osnovana u maju 2017. od strane mladih ljudi, sa ciljem ponude novog pristupa političkoj analizi u vremenu desnog i levog populizma.
Misija naše organizacije je da doprinese društvenom napretku kroz: argumentovano, akademski utemeljeno i društveno odgovorno javno delovanje.
Vizija naše organizacije je demokratsko društvo jednakih šansi, društvenog progresa i politike utemeljene na činjenicama, a ne parolama.

https://novitreciput.org/o-nama/

_________________
Samo hrabri pobedjuju
Nazad na vrh Ići dole
MORNAR
VIP
VIP
MORNAR


Broj poruka : 699
Points : 1906
Datum upisa : 28.01.2010

Nevladine organizacije NVO - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Nevladine organizacije NVO    Nevladine organizacije NVO - Page 2 Icon_minitime3/7/2023, 21:59

Канцеларија главног тужиоца прогласила је организацију "Трансперенси интернешенал" непожељном у Русији, наводећи да организација са седиштем у Берлину превазилази своја овлашћења и меша се у унутрашње послове државе.

"Утврђено је да активности ове организације очигледно превазилазе првобитно наведене циљеве. Формално делујући као организација која се бори против корупције, она се меша у унутрашње послове Руске Федерације и представља претњу по уставни поредак и безбедност", наводи се у саопштењу канцеларије.

Руски огранак "Трансперенси интернешенала" проглашен је за страног агента 2015. године. Након најновије одлуке, руски држављани би могли да се суоче са затворском казном ако раде за ту организацију, шире њене материјале и финансијски је подржавају.

Основан 1993. од стране групе која је укључивала бивше званичнике Светске банке и оперативце америчке обавештајне службе, "Трансперенси" је најпознатији по свом годишњем "Индексу перцепције корупције" који рангира државе на основу "перципиране склоности ка корупцији".

Организација наводи да је спонзорише мноштво западних владиних агенција и моћних фондација, укључујући "Фондације за отворено друштво", мрежу контроверзног бизнисмена и спонзора неолибералних циљева, Џорџа Сороша.

"Транспаренси интернешенел" Бразил је тренутно под истрагом због наводне умешаности у скандал "Аутоперионица", који је искоришћен како би се бивши председник Луис Ињацио Лула да Силва, по измишљеним оптужбама, осудио за корупцију.

Да Силвина осуда је касније одбачена и он је победио на изборима и поново постао председник Бразила 2022. године.
Nazad na vrh Ići dole
MORNAR
VIP
VIP
MORNAR


Broj poruka : 699
Points : 1906
Datum upisa : 28.01.2010

Nevladine organizacije NVO - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Nevladine organizacije NVO    Nevladine organizacije NVO - Page 2 Icon_minitime3/7/2023, 22:04

Osnivačica nevladine organizacije Fond za humanitarno pravo Nataša Kandić saopštila je da prekida saradnju sa tom organizacijom.

- Već duže vremena ne delim iste vrednosti sa Fondom za humanitarno pravo. Kraj. Nastavljam sa Fondom za humanitarno pravo Kosovo - napisala je Kandić na Tviteru.

Ukazala je da nije reč o prelasku jer ona, kako je navela, više od 20 godina vodi tim istraživača prištinskog Fonda za humanitarno pravo na projektu "Kosovska knjiga pamćenja".

- Napisala sam da nastavljam, a ne da idem da radim - dodala je Kandić.
Nazad na vrh Ići dole
Teletrader
Old member
Old member
Teletrader


Broj poruka : 990
Points : 2791
Datum upisa : 05.09.2008

Nevladine organizacije NVO - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Nevladine organizacije NVO    Nevladine organizacije NVO - Page 2 Icon_minitime3/9/2023, 22:39

DODIK POVUKAO NAJPAMETNIJI POTEZ IKAD! PREPISAĆE AMERIČKI ZAKON O NVO! Koga finansiraju stranci biće tretiran kao strani agent! TRAŽILI STE, GLEDAJTE!
Najava predsednika RS Milorada Dodika da će predložiti zakon koji će NVO koje se finansiraju iz inostranstva tretirati kao strane agente svojevrsna je poruka Zapadu. Ova najava ukazuje na zapadno licemerje, čiji političari osuđuju takve zakone u Izraelu ili Gruziji, a sami ih uvode u svojim državama i štiti Srpsku od stranog mešanja.- SAD u svom zakonu strane nevladine organizacije ili one koje finansiraju stranci nazivaju stranim agentima na prostoru SAD - rekao je Dodik i istakao da će biti preuzeta terminologija, a umesto SAD pisaće Republika Srpska.

Predsednik Srpske je posebno apostrofirao delovanje Fondacije Soroš, koja svoje balkansko sedište seli iz Tirane za Sarajevo. Nazvavši je rušilačkom organizacijom, Dodik je istakao da je ova fondacija neprihvatljiva za Republiku Srpsku, jer sprovodi, kako je rekao, rušilačke pohode u nizu država.
Nazad na vrh Ići dole
Smile
Old member
Old member
Smile


Broj poruka : 1594
Points : 4674
Datum upisa : 04.06.2008

Nevladine organizacije NVO - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Nevladine organizacije NVO    Nevladine organizacije NVO - Page 2 Icon_minitime3/13/2023, 00:48

Dodik je ocenio kao licemerno saopštenje američke ambasade u kojem se kao nedemokratski ocenjuje zakon o nevladinim organizacijama (NVO) u Srpskoj, za koji je Dodik najavio da će biti prepisan iz američkog zakonodavstva.

- Nikakva saopštenja neće sprečiti donošenje zakona kojim ćemo strane nevladine organizacije tretirati kao strane agente, kao što je to uradila Amerika - poručio je Dodik, prenela je RTRS.

Američka Ambasada u BiH ocenila je izmene Krivičnog zakonika RS i novi zakon o nevladinim organizacijama kao represivne i nedemokratske i kao zakone koji narušavaju prava i slobode građana i medija u Srpskoj.

Dodik je ukazao da je američkoj ambasadi sve sporno jer Zakon o NVO tretira obavezu da onaj ko primi međunarodna sredstva, a registrovan je po Zakonu o udruženjima i organizacijama Srpske, korišćenje novca mora i da prijavi Ministarstvu pravde.
- Zna se da su njihove mnoge NVO finansirale ovde i političke procese, zna se da to nikada nije bilo evidentirano, zna se da je potrebno da se to uradi i mi samo želimo da to učinimo kao u drugim praksama. Njihova saopštenja neće to sprečiti - poručio je Dodik.
Nazad na vrh Ići dole
Cicija
Member
Member
Cicija


Broj poruka : 803
Points : 1894
Datum upisa : 10.01.2008

Nevladine organizacije NVO - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Nevladine organizacije NVO    Nevladine organizacije NVO - Page 2 Icon_minitime6/24/2023, 21:50

CENTAR ZA PRAVOSUDNA ISTRAŽIVANJA udrimile

čIME SE BAVE?
CEPRIS je osnovan kao nezavisna nevladina organizacija za istraživanje, izučavanje i unapređenje pravosuđa u demokratskom društvu zasnovanom na vladavini prava i podeli vlasti. Osnivači CEPRIS-a su eminentni stručnjaci u oblasti pravne nauke i prakse, okupljeni sa ciljem analize uzroka sadašnjeg stanja i ponude mogućih pravaca konsolidacije i razvoja pravosuđa.

Ciljeve koji su postavljeni CEPRIS ostvaruje izradom projekata, praćenjem zakonodavstva i stanja u pravosuđu, izradom analiza i organizacijom stručnih skupova. Poseban značaj za naš rad imaju organizacije predavanja i tribina u ovim oblastima.

KO IH FINASIRA:
https://www.cepris.org/kako-se-finansiramo/
Nazad na vrh Ići dole
Cicija
Member
Member
Cicija


Broj poruka : 803
Points : 1894
Datum upisa : 10.01.2008

Nevladine organizacije NVO - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Nevladine organizacije NVO    Nevladine organizacije NVO - Page 2 Icon_minitime7/17/2023, 23:43

Uvek sam se pitao kako taj BOKAN toliko vremena provodi na raznim TV kanalima, da li je za to plaćen?

A onda sam shvatio iz APR-a da ima svoje "udruženje građana" (dovoljno je 3 građanina da se isto osnuje) preko kojeg je očigledno plaćen, jer NIKO normalan ne bi skoro svaki dan za DŽ trošio toliko pljuvaćke u odbranu AV.

sada sam shvatio o čemu se radi, mada me čudi broj računa 11 ukupno u raznim bankama....

citat sa APR ::
INSTITUTE FOR NATIONAL STRATEGY

Датум оснивања: 27.10.2018
Датум доношења статута: 27.10.2018
Време трајања: Неодређено
ПИБ: 111141123
Шифра делатности удружења: 9499
Опис делатности удружења: Делатност осталих организација на бази учлањења
Бројеви рачуна у банци 160-6000000855527-88
160-6000000855512-36
160-0054000045368-84
840-0000031082763-73
265-3300310027671-29
160-6000000855503-63
160-6000000855522-06
160-0000000533064-26
160-6000000075981-56
160-0054000045376-60
160-6000000198108-44
Nazad na vrh Ići dole
Cicija
Member
Member
Cicija


Broj poruka : 803
Points : 1894
Datum upisa : 10.01.2008

Nevladine organizacije NVO - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Nevladine organizacije NVO    Nevladine organizacije NVO - Page 2 Icon_minitime7/17/2023, 23:52

Slično je i sa izvesnim DARKOM OBRADOVIĆEM (s bradom) koji se ne skida sa TV Kurira i sl. ali za razliku od Bokana napada Rusiju i Kinu i brani NATO.
On je vlasnik udruženja grašana koje se zove: Centar Za Stratešku Analizu

citat sa APR-a ::

Centar Za Stratešku Analizu
Датум оснивања: 23.9.2021
Датум доношења статута: 23.9.2021
Време трајања: Неодређено
ПИБ: 112691574
Шифра делатности удружења: 9499
Опис делатности удружења: Делатност осталих организација на бази учлањења
Бројеви рачуна у банци 160-6000001300861-67

Kako takvi likovi postaju "analitičari"?
Nazad na vrh Ići dole
Cicija
Member
Member
Cicija


Broj poruka : 803
Points : 1894
Datum upisa : 10.01.2008

Nevladine organizacije NVO - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Nevladine organizacije NVO    Nevladine organizacije NVO - Page 2 Icon_minitime7/17/2023, 23:57

A supruga gorepomenutog lika Biljana Šahrimanjan Obradović je osim što je Koordinatorka Programa ujedno i Predsednik i osnivač Jermenske nacionalne zajednice u Srbiji.

I ona redovno gostuje pre svega na TV Kurir i sl. nastupa kao analitičar.

Biljana se bavi aktuelnim društvenim pitanjima, kao što je rodno zasnovano nasilje i rodna ravnopravnost. Posebne oblasti interesovanja su joj društvene mreže, nasilje povezano sa društvenim mrežama. Biljanina profesionalna karijera je usko vezana sa domenom projektnog menadžmenta u oblasti sajber tehnologija.

Na nekim sajtovima se tvrdi da je ona članica SNS-a?

Užas!!! affraid
Nazad na vrh Ići dole
Cicija
Member
Member
Cicija


Broj poruka : 803
Points : 1894
Datum upisa : 10.01.2008

Nevladine organizacije NVO - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Nevladine organizacije NVO    Nevladine organizacije NVO - Page 2 Icon_minitime7/18/2023, 20:25

Još jedno udruženje građana: Forum za Etničke odnose, direktor je
DUŠAN JANJIĆ, stara komunjara - veoma aktivan u KPJ, danas "analitičar"!!!!!

Takođe se ne skida sa TV kanala, posebno u BiH,ali i u Srbiji....


citat sa APR-a ::

Forum za Etničke Odnose
Direktor: Dušan Janjić
Датум оснивања: 1.3.1991
Датум доношења статута: 25.9.2010
Датум последњих измена и допуна статута: 28.11.2016
Време трајања: Неодређено
ПИБ: 100060934
Шифра делатности удружења: 9499
Опис делатности удружења: Делатност осталих организација на бази учлањења
Бројеви рачуна у банци 170-0030000210616-68
325-9602500006126-29
325-9601500006125-37
325-9500500006130-42
325-9500500006127-51
325-9603500006128-18
325-9500500006129-45
325-9500500006124-60

Kao i svi gorepomenuti OBŽAVA DA LUPETA,
Pogledajte i sami:


Nazad na vrh Ići dole
Cicija
Member
Member
Cicija


Broj poruka : 803
Points : 1894
Datum upisa : 10.01.2008

Nevladine organizacije NVO - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Nevladine organizacije NVO    Nevladine organizacije NVO - Page 2 Icon_minitime7/22/2023, 21:29

Inicijativu Otvoreni parlament pokrenula je Crta, nezavisna i nestranačka organizacija posvećena razvoju demokratske kulture i građanskog aktivizma, sa ciljem unapređenja javnosti rada Narodne skupštine i približavanja građana i njihovih izabranih predstavnika.

Otvoreni parlament svakodnevno prati rad Narodne skupštine Republike Srbije od 2012. godine, redovno prikuplja i objavljuje podatke o radu i rezultatima rada Skupštine, i bavi se analizom različitih skupštinskih procesa iz perspektive transparentnosti, odgovornosti i participativnosti.
Od januara 2018. godine Otvoreni parlament je usredsređen na odgovornost u ponašanju narodnih poslanika i radu Skupštine.

Rad Otvorenog parlamenta zasnovan je na vrednostima međunarodne Deklaracije o otvorenosti parlamenata, u čijem razvoju je učestvovao.

U APR-u ih nema pod tim imenom, kako god... kafa
Nazad na vrh Ići dole
Cicija
Member
Member
Cicija


Broj poruka : 803
Points : 1894
Datum upisa : 10.01.2008

Nevladine organizacije NVO - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Nevladine organizacije NVO    Nevladine organizacije NVO - Page 2 Icon_minitime7/22/2023, 22:30

Београдски центар за безбедносну политику
MISIJA
Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP) je nezavisni istraživački centar koji doprinosi unapređenju bezbednosti građana u skladu sa demokratskim principima i poštovanjem ljudskih prava kroz istraživanje, javno zastupanje, razvoj zajednice i obrazovanje.

Citat sa APR-a ::

Београдски центар за безбедносну политику
Датум оснивања: 22.7.1997
Датум доношења статута: 31.5.2021
Време трајања: Неодређено
ПИБ: 100830027
Шифра делатности удружења: 9412
Опис делатности удружења: Делатности струковних удружења
Шифра привредне делатности удружења: 8560
Опис привредне делатности удружења: Помоћне образовне делатности
Бројеви рачуна у банци 325-9602500005865-36
325-9500500005861-73
325-9601500005863-47
325-9500500005870-46
325-9601500005864-44
325-9500500005871-43
325-9500500005867-55
325-9602500005868-27
325-9603700068429-33
325-9500500005874-34
325-9500500005862-70
325-9500500486952-63
325-9604500005866-23
325-9609500005869-86
Nazad na vrh Ići dole
Cicija
Member
Member
Cicija


Broj poruka : 803
Points : 1894
Datum upisa : 10.01.2008

Nevladine organizacije NVO - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Nevladine organizacije NVO    Nevladine organizacije NVO - Page 2 Icon_minitime8/15/2023, 16:30

PARTNERI SRBIJA
Развијање свести грађана о вредностима демократског друштва, владавине права и мирног решавања спорова

Partneri Srbija su organizacija civilnog društva, posvećena unapređenju vladavine prava, razvoju građanskog društva i institucionaloj izgradnji u Srbiji i regionu, uz jačanje lokalnih kapaciteta i korišćenje znanja domaćih eksperata.

Partneri Srbija razvili su ekspertizu u oblasti alternativnog rešavanja sporova i medijacije, upravljanja konfliktima, vladavine prava, razvoja demokratije i zaštite ljudskih prava, anti-korupcije i zaštite privatnosti i podataka o ličnosti.

Od osnivanja 2008. godine Partneri Srbija razvili su bogato iskustvo u pružanju sprovođenju obuka iz oblasti medijacije, treninga i mentorisanja, kao i pružanju podrške brojnim institucijama – od državnih organa do privrednih subjekata, u uspostavljanju sistema za pružanje usluga medijacije zaposlenima i korisnicima.
Nazad na vrh Ići dole
Cicija
Member
Member
Cicija


Broj poruka : 803
Points : 1894
Datum upisa : 10.01.2008

Nevladine organizacije NVO - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Nevladine organizacije NVO    Nevladine organizacije NVO - Page 2 Icon_minitime8/25/2023, 03:22

Podeli vest

Nevladinim organizacijama u Evropi preti ponor nakon odluke Fonda za otvoreno društvo koju je osnovao tajkun Džordž Soroš da se povuče sa starog kontinenta, navodi Politiko.
Kako navodi Politiko, odluka Fonda za otvoreno društvo da prekine sa finansiranjem raznoraznih NVO praktično se značiti i njihovo gašenje.

Soroševo povlačenje nije moglo doći u gorem trenutku, s obzirom na to da u Evropi jačaju nacionalističke i populističke stranke koje odbacuju temelje "otvorenog društva" - ističe se u članku.

Popaj and Nisam lep al sam glup like this post

Nazad na vrh Ići dole
Sneki
Beli Mag
Beli Mag
Sneki


Broj poruka : 5391
Localisation : Centar grada
Points : 6866
Datum upisa : 21.05.2007

Nevladine organizacije NVO - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Nevladine organizacije NVO    Nevladine organizacije NVO - Page 2 Icon_minitime8/25/2023, 21:17jedrenje

_________________
Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
Nazad na vrh Ići dole
Cicija
Member
Member
Cicija


Broj poruka : 803
Points : 1894
Datum upisa : 10.01.2008

Nevladine organizacije NVO - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Nevladine organizacije NVO    Nevladine organizacije NVO - Page 2 Icon_minitime8/27/2023, 00:56

Ženska platforma za razvoj Srbije je mesto okupljanja i zajedničkog delovanja feministkinja, žena i muškaraca iz civilnog društva, privrede, akademske zajednice, medija, sindikata, kulture, sporta, umetnosti i politike, ujedinjenih oko usaglašenih i zajedničkih prioriteta.

„Feminizam. Pobuna. Promena.“ – 20 godina Ženske platforme za razvoj Srbije!!!
Nazad na vrh Ići dole
Cicija
Member
Member
Cicija


Broj poruka : 803
Points : 1894
Datum upisa : 10.01.2008

Nevladine organizacije NVO - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Nevladine organizacije NVO    Nevladine organizacije NVO - Page 2 Icon_minitime9/22/2023, 22:10

Koalicija za slobodu medija zastupa interese novinarskih i medijskih udruženja i asocijacija i njihovih članova u razvoju medijskih i novinarskih sloboda i u porcesu poboljšanja uslova za njihovo delovanje.

Koalicija za slobodu medija funkcioniše na demokratskim principima, nezavisna od svih ideoloških, političkih, vladinih i verskih tela. Radi u svim delovima Srbije na sprovođenju profesionalnih standarda i zaštiti i odbrani slobode izražavanja i informisanja, kao i prava novinara, u skladu sa evropskim i drugim međunarodnim konvencijama, standardima i protokolima.

Ова страница начињена је и одржава се уз финансијску помоћ Европске уније. За њену садржину искључиво је одговоран уговарач пројеката Асоцијација медија испред Коалиције за слободу медија, и та садржина нужно не изражава ставове Европске уније. © 2019.
https://koalicijazaslobodumedija.rs/o-nama/

APR:
Nisu registrovani!!??? Ali su rado viđen gost na N! TV!!!
Nazad na vrh Ići dole
Cicija
Member
Member
Cicija


Broj poruka : 803
Points : 1894
Datum upisa : 10.01.2008

Nevladine organizacije NVO - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Nevladine organizacije NVO    Nevladine organizacije NVO - Page 2 Icon_minitime10/13/2023, 20:20

citat APR ::

Статус: Активан
Назив удружења/савеза: ИНСТИТУТ ЗА НАЦИОНАЛНУ И МЕЂУНАРОДНУ БЕЗБЕДНОСТ
Облик организовања: Удружење
Матични број: 28255063

Заступници
Име и презиме ЈМБГ / Број пасоша и држава издавања Пребивалиште
Дарко Трифуновић 2011971710135 БЕОГРАД (ЗВЕЗДАРА)

"Čuveni" Darko Trifunović, koji se ne skida s TV kanala kao profesor, doktor bezbednosti (!!) ne znam gde je doktorirao jer je jedva završio prava u Srbiji, nema NIKAKAV institut, već udruženje gradjana!Pa kaže: Mi smo sa izraelskim kolegama analizirali i gledali napad na Izrael... itd... od
Nazad na vrh Ići dole
Limited011
Old member
Old member
Limited011


Broj poruka : 1988
Points : 5354
Datum upisa : 07.05.2009

Nevladine organizacije NVO - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Nevladine organizacije NVO    Nevladine organizacije NVO - Page 2 Icon_minitime11/15/2023, 15:34

Mi smo CRTA (Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost), nezavisna, nestranačka organizacija civilnog društva posvećena razvoju demokratske kulture i građanskog aktivizma.

Finansijeri CERTE
https://crta.rs/o-nama/#donators

_________________
Henri Kisindžer: “Opasno je biti neprijatelj SAD-a, ali je pogubno biti i njen prijatelj.”
Nazad na vrh Ići dole
 
Nevladine organizacije NVO
Nazad na vrh 
Strana 2 od 2Idi na stranu : Prethodni  1, 2

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BELEX Club :: SVE I SVAŠTA-
Skoči na: