BELEX Club
BELEX Club
BELEX Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BELEX Club

Ekonomski Forum
 
PrijemTABLEEventsPublicationsTražiRegistruj sePristupi
 

 Zvezda Helios - ZVHE

Ići dole 
+23
Friz
Peka
Lilibet
Momir
Ars Vivendi
Maca
mili61
Beli
Big Mile
Kobe Bryant
Matija
Aca123
Cucla
Bond
Nebosky
Djepeto83
bonum.mm
MarkoJTD
Infinity
Non-ProfitOrganization
Mendo
Dragot
flash
27 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4
AutorPoruka
Bond
Moderator
Bond


Broj poruka : 13778
Localisation : Novi Sad
Points : 51604
Datum upisa : 03.06.2009

Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: Zvezda Helios - ZVHE   Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Icon_minitime3/27/2014, 17:02

Promene: 05.02. - 27.03.2014. (T-3) ili 31.01. - 24.03.2014.

Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Jlh
Nazad na vrh Ići dole
Na mreži
Beli
Our family
Our  family
Beli


Broj poruka : 268
Points : 1168
Datum upisa : 15.02.2012

Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: Zvezda Helios - ZVHE   Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Icon_minitime3/28/2014, 20:32

Средњи: Дневник Аутори: Томаж Модиц, Весна Вуковић Теме: Мали акционари кутија / Издавање: Пословни дневник Датум: 27 03 2014

Надзорни одбор Хелиос управе на челу са Урошем Славинец захтева јасан одговор на питање, зашто проћи своје знање са банкама пре доласка аустријског Ринго у власништву компаније аранжирања залог фирме имовине у замену за синдикованог зајма.

Хелиос Домжале, где пре доласка новог власника сами спроводе масовна отпуштања, је поново у хвалисањима. У данима када аустријска Прстен коначно сигнализирао обећану разматрање су се појавиле информације да ће ускоро сва имовина још није дефинитивно припојена компанија остала под којима вреди 150 милиона хипотеке. Ова информација јуче у Хелиоса није негирао.

Надзорни одбор Хелиоса, који ће само добити добру недељу да седе представници одлазних акционара треба дакле на јучерашњој седници Одбора, коју је предводио Урош Славинец захтевао недвосмислен одговор на питање да ли, без њиховог знања са банкама повериоцима у корист Аустријанаца заиста договорили дистрибуирани кредита. То би, између осталог, да рефинансира постојеће обавезе Хелиоса, који према најновијим информацијама износи више од 90 милиона евра. Како сазнајемо на нове банкама финансирање затражио упис хипотеке у великој мери сада неутовареног Хелиос имовине. Неформално, треба у том погледу газда Хелиос притисак на Аустријанцима, тако да није незамисливо да је био успешан договор да рефинансирају обавезе услова за пружање финансијских средстава да преузме.

Од преговора о овом месту протекле Надзорног одбора, и то баш пред крај 140 милиона евра тешка аквизиција би требало да буде више супервизори Хелиос с правом питају да ли хоће можда део позајмљених средстава један или други циљ затварање финансијске аранжмане за предстојеће преузимање начин.

Још пре неколико месеци да се у аустријској Рингу хвали како, кроз америчких фондова Франклин Темплетон и Блацкстоне Гроуп да обезбеди довољно средстава и за набавку и отплату постојећих финансијера Хелиос. То би отприлике ти треба око четврт милијарде евра. Међутим, требало би да буде садашњи пословни Хелиоса под планова, као и утицај тренутне кризе у Украјина заступник узрок многих тешкоћа у обезбеђивању тих средстава. То указује на чињеницу да Домжалах где у последњем периоду, раздолжујејо и прода пословна актива такође очигледна на бар одржи садашњи ниво задужености.

За додатне компликације јуче сигурни председник и генерални директор компаније Хелиос Урош Славинец да буде на састанку на питања супервизора о околностима чартер синдицирани кредит одговорио да је то питање је комплексан и да ће бити адекватна објашњења припремљене у писаној форми, за коју је потребно неколико дана време. Дакле, супервизор имао другог избора него да на састанку на коме су, пре свега, бавила прошлогодишњег годишњег извештаја Хелиос прерано и наставити у наредном недељи.

"Ја не могу да коментаришем," то је Славинец рано поподне одговорио на питање дневника, или будућих власника Хелиоса него што заиста треба да имају пре преноса акција до сада Побуђен имовина заложена, а притисци повукла. Ипак, дугогодишњи први муж Хелиоса истакао да администрација у овом тешком времену не ради ништа нелегално. Као што је познато, Народна скупштина за случајеве попут Меркура, Пивоварна Лашко и других контроверзних буиоутс управљања, пре неколико година усвојила законе под којима стицалац њихови циљеви не би требало да изчрпавати или за кредите оптерећења њихове имовине.

Славинец упамћена за предстојећу скупштину 7. Април, где су нови власници зову своје представнике у Надзорном одбору. Она иначе ће доћи под претпоставком да до времена посвећеност је успешно завршен. Они су у рингу, што је знатно мање од Хелиоса, већ нашао новац? "Финансијска конструкција је компликована, према мојим сазнањима, то је договорено", објаснили смо Славинец.

»Изнајмљивање синдицирани кредит нема никакве везе са преузимањем", уверавао је јуче Џералд Мартенс, извршни директор прстена, који је већ у октобру прошле године потписао уговор о куповини 73 одсто пакета акција Хелиоса. Ово би требало да иде уз рефинансирање обавеза Хелиос кредиту аустријску компанију Рембрандтин и револвинг кредити, који може да интервенише када је то потребно. Категорички негирао да Хелиоса било финансирати своју аквизицију. Када је у питању преузимање искључиво сопствених средстава, објаснио је Мартенс. Као што смо известили, али стицање Хелиоса готово сигурно неће помоћи највећи акционар Ринг, британски Окхаутх Лимитед. Ово је, након јавно пријавио биланс на нивоу матичног предузећа последњег дана 2011, само 1,1 милиона средстава. На врху ланца власништва кроз Окхаутх ограниченом доводи до прстена, могуће је наћи мрежу "празан" компанија. То је дом у Градска кућа у елитном лондонском Маифаир. Њихова службена повереници су лица која су ангажована у креирању и управљању предузећима.

У сваком случају, Хелиос поново отишао да преда Прималац, који до овог тренутка акција се званично још није плаћен ниједан евро. Као што је познато, Прстен у купопродајним уговором обавезали се на преузимање неће одбацити запослене или да се барем одржавају њихов број, али ова обавеза паметно заобиђен. Пре њиховог уласка у власништво чињенице Славинец себе "брину" о трошковима рада, тако да су Аустријанци Хелиос поздравио са много мањим бројем запослених.
Nazad na vrh Ići dole
Beli
Our family
Our  family
Beli


Broj poruka : 268
Points : 1168
Datum upisa : 15.02.2012

Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: Zvezda Helios - ZVHE   Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Icon_minitime3/31/2014, 10:56

Zvezda Helios  smanjila troskove  i  povecala  produktivnost
Nazad na vrh Ići dole
Bond
Moderator
Bond


Broj poruka : 13778
Localisation : Novi Sad
Points : 51604
Datum upisa : 03.06.2009

Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: Zvezda Helios - ZVHE   Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Icon_minitime4/1/2014, 16:24

Na osnovu već objavljenih navoda u medijima, grupa akcionara Helios Domžale iz Slovenija i Ring Holding iz Austrije, potpisali su 16.10.2013 godine Kupoprodajni ugovor na osnovu kojeg Ring Holding ima nameru da kupi 73,12% akcija Helios-a iz Slovenije.
U slučaju da dođe do navedene transakcije i akcionari Heliosa iz Slovenije prodaju svoj većinski udeo, novi vlasnik je u obavezi da, u skladu sa važećim zakonima u Srbiji, objavi nameru o preuzimanju a po dobijanju rešenja Komisije za hartije od vrednosti i objavi obaveznu ponudu za preuzimanje akcija akcionarskog društva Zvezda Helios a.d. Gornji Milanovac.
Međutim, Zvezda Helios nema uvid u podatke o detaljima dogovora između akcionara Heliosa i potencijalnog kupca kao ni saznanja pod kojim uslovima i kada do ovakve transakcije može doći.


Gornji Milanovac, 31.03.2014

Direktor Zvezda Helios, a.d.
Stanica Levajac

Nazad na vrh Ići dole
Na mreži
Beli
Our family
Our  family
Beli


Broj poruka : 268
Points : 1168
Datum upisa : 15.02.2012

Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: Zvezda Helios - ZVHE   Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Icon_minitime4/3/2014, 14:30

Informacija iz  udrzenja  malih akciobara Slovenije .  Danas  bi  se trebalo  upisati  Ring u centrani  registar  da bi mogao  u  Ponedeljak  biti na skupstinu.
Nazad na vrh Ići dole
Beli
Our family
Our  family
Beli


Broj poruka : 268
Points : 1168
Datum upisa : 15.02.2012

Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: Zvezda Helios - ZVHE   Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Icon_minitime4/3/2014, 14:33

Ко управља и надзире Хелиос, који је непосредно пре преузимања власти?
Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 RTV%20Slo1%20Helios%2001.04.2014
Nazad na vrh Ići dole
Peka
Still learning
Still learning
Peka


Broj poruka : 104
Points : 516
Datum upisa : 07.12.2010

Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: Zvezda Helios - ZVHE   Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Icon_minitime4/3/2014, 15:04

Било је 105 милиона евра за Хелиоса Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Key_large2012
Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Sovdat-petra-us.1331200950
Питер Совдат
03/04/2014 14:03
Акције су прекњижене аустријски Прстен; сутра намера преузимање
Хелиос конзорцијум продаваца, фактуре већ примила укупно 105 милиона купопродајне цене, смо научили. Акције ће бити прекњижене ускоро. Сутра ће бити објављен у намери преузимања за ...
Опсег: 379 карактера (55 речи)
Nazad na vrh Ići dole
Peka
Still learning
Still learning
Peka


Broj poruka : 104
Points : 516
Datum upisa : 07.12.2010

Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: Zvezda Helios - ZVHE   Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Icon_minitime4/3/2014, 15:08

Evo i ja nađoh prethodni skraćeni članak u slovenačloj štampi, ali je nažalost ceo članak dostupan samo pretplatnicima.
   Iz ovoga kako je guglov prevodilac preveo čini se da je uplaćeno prodavcima 105 miliona evra i da će sutra biti namera za preuzimanje Heliosa, a onda verovatno uskoro i za Zvezdu
Nazad na vrh Ići dole
Peka
Still learning
Still learning
Peka


Broj poruka : 104
Points : 516
Datum upisa : 07.12.2010

Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: Zvezda Helios - ZVHE   Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Icon_minitime4/3/2014, 15:17

A evo prethodnog članka u originalu, samo onaj deo koji možemo da vidimo mi koji nismo pretplatnici. Možda će nekio bolje da razume iz originala nego iz onog traljavog guglovog prevoda

Delnice so že preknjižene na avstrijski Ring; jutri prevzemna namera

Konzorcij prodajalcev Heliosa je na račune že dobil skupaj 105 milijonov evrov kupnine, smo izvedeli. Delnice bodo preknjižene v kratkem. Že jutri naj bi bila objavljena tudi prevzemna namera za...
Obseg: 379 znakov (55 besed)
Nazad na vrh Ići dole
Peka
Still learning
Still learning
Peka


Broj poruka : 104
Points : 516
Datum upisa : 07.12.2010

Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: Zvezda Helios - ZVHE   Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Icon_minitime4/3/2014, 23:12

A evo izvaničnog obaveštenja od uprave Heliosa . PRODATO

HELIOS, DOMŽALE, d.d., Domžale
Ring International Holding postal večinski lastnik Heliosa
Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze, d.d., Ljubljana in Zakona o trgu finančnih instrumentov, uprava družbe HELIOS Domžale, d.d. objavlja naslednje obvestilo:
Ljubljana, 3. april 2014 – Z današnjim zaključkom transakcije je družba Ring International Holding (RIH) pridobila večinski paket Heliosovih delnic. Člani Heliosovega prodajnega konzorcija so prejeli 106 milijonov EUR (520 EUR na delnico), Ring pa je s tem postal posredni večinski lastnik družbe Helios Domžale, d. d., saj ima posredno v lasti 77,93 % odstotka vseh njegovih delnic. Prevzemna družba je Remho Beteiligungs GmbH, matična družba za celotno področje premazov v skupini RIH. RIH prepoznava sinergijski potencial med svojo divizijo za premaze in Heliosom, saj z združitvijo moči predstavljata enega največjih evropskih igralcev v industriji premazov.
Uprava Helios Domžale, d. d.
Datum: 03.04.2014
Pripeti dokumenti:  Sporočilo za javnost Zaključek transakcije
 
Nazad na vrh Ići dole
Peka
Still learning
Still learning
Peka


Broj poruka : 104
Points : 516
Datum upisa : 07.12.2010

Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: Zvezda Helios - ZVHE   Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Icon_minitime4/3/2014, 23:24

A EVO GA I SPOROČILO ZA JAVNOST   sa još više detalja, sutra se objavljuje namera preuzimanja, za Helios, onda to valjda traje neko vreme. U sbvakom slučaju uskoro će sve to biti i kod Zvezde . Možda će i kod nje sutra da bude namera za preuzimanje

Skupno sporočilo za javnost družb Ring in Helios


Ring International Holding postal večinski lastnik Heliosa. Združeni družbi v industriji premazov predstavljata močno konkurenco

Ljubljana, 3. april 2014 – Z današnjim zaključkom transakcije je družba Ring International Holding (RIH) pridobila večinski paket Heliosovih delnic. Člani Heliosovega prodajnega konzorcija so prejeli 106 milijonov EUR (520 EUR na delnico), Ring pa je s tem postal posredni večinski lastnik družbe Helios Domžale, d. d., saj ima posredno v lasti 77,93 % odstotka vseh njegovih delnic. Prevzemna družba je Remho Beteiligungs GmbH, matična družba za celotno področje premazov v skupini RIH. RIH prepoznava sinergijski potencial med svojo divizijo za premaze in Heliosom, saj z združitvijo moči predstavljata enega največjih evropskih igralcev v industriji premazov.


RIH bo, za zaščito manjšinskih delničarjev, v skladu s slovensko prevzemno zakonodajo, v petek, 4.4.2014, en dan po sklenitvi posla, javno objavil Obvestilo o prevzemni nameri za pridobitev vseh preostalih delnic Heliosa. Pri tem bodo Heliosovim preostalim delničarjem ponudili 520 EUR na delnico, enak znesek, kot so ga za delnico prejeli delničarji v prodajnem konzorciju. Pričakuje se, da bo postopek pridobivanja preostalega deleža v Heliosu prek prevzemne ponudbe končan v najkrajšem možnem času.

[size=13]Današnji posel začenja novo pot tako za RIH kot tudi Helios, saj bo RIH-ova divizija za premaze operativno vključena v strukturo skupine Helios. Uprava družbe RIH je zaznala številne jasno izražene in pomembne sinergije med obema družbama. Ključne med njimi so njuno geografsko dopolnjevanje in komplementarnost prodajnih programov, potencial za navzkrižno prodajo in združitev moči na področju raziskav in razvoja, s poudarkom na inovacijah. Helios bo postal sedež skupine za premaze in krovna blagovna znamka nove združene družbe. Njeno poslanstvo bo postati aktivni konsolidator v industriji premazov v Evropi, s posebnim poudarkom na regijah SEE (Srednja in Vzhodna Evropa) in SND (Skupnost neodvisnih držav). Zaradi tega se bosta ohranili tako Heliosova slovenska identiteta kot tudi blagovna znamka. Morebitni poznejši prevzemi se bodo izvajali v okviru skupine Helios, tako da bo Helios sčasoma postal eden od petih največjih proizvajalcev premazov v Evropi. Helios bo ohranil tudi trdno finančno strukturo, saj dolgoročno vlaganje za družbo Ring predstavlja temelj poslovnega uspeha in pomembno komponento razvoja.

Glede na svojo zgodovino je RIH dragocen strateški partner, saj je osredotočen na pozicioniranje na donosnih nišnih trgih, zaradi katerih v zadnjih letih povečuje svojo
dobičkonosnost. RIH – kot krovna družba skupine Ring z divizijama za premaze in pisarniški material – je v letu 2013 zabeležil rekordne rezultate, ki so posledica nenehnega prizadevanja za izboljšave na področju produktivnosti, znanja in položaja na trgu. Skupina je v letu 2013 ustvarila skupni neto dobiček v višini 9,3 milijona EUR ob prihodkih od prodaje v višini 215 milijonov EUR. EBITDA skupine je v letu 2013 presegel 23 milijonov EUR (9,5-odstotno povečanje glede na leto 2012), pri čemer je zgolj divizija premazov ustvarila 15 milijonov EUR (36-odstotno povečanje glede na leto 2012).

[/size]


[size=13]RIH-ova divizija za premaze je ustvarila 110 milijonov EUR prometa. Še zlasti je bila uspešna dunajska vodilna družba RIH-ovega področja za premaze, Rembrandtin. Kljub vsesplošnemu nazadovanju poslovnih trendov v industriji premazov je zgolj ta družba ustvarila približno 55 milijonov EUR prometa, kar je 20 odstotkov več kot v letu 2012. [/size]

G. Gerald Martens, predsednik uprave družbe RIH, je ob zaključku transakcije dejal: »Zelo smo zadovoljni, da smo lahko uspešno zaključili ta posel. Ta petek zjutraj bo objavljena še prevzemna namera za preostale delnice, ATVP pa bo prejela našo zahtevo za izdajo dovoljenja za objavo javne prevzemne ponudbe. Po izvedbi teh formalnih korakov bomo na dobri poti, da uresničimo strategijo združitve, s katero bosta Helios in RIH-ova divizija premazov skupaj postala eden vodilnih vseevropskih igralcev, ki ponuja celovito ponudbo premaznih izdelkov. V postopku združevanja bo RIH med drugim preselil strateške raziskave in razvoj svojega oddelka za premaze v Slovenijo z namenom koncentracije znanja in inovacij v Domžalah. Helios kot že uveljavljeno blagovno znamko močno spoštujemo in v prihodnje si bomo še posebej prizadevali za krepitev te znamke na vseevropski ravni. Kot matična družba novega združenega subjekta bo Helios prevzel vlogo konsolidatorja v industriji premazov najmanj v regijah SEE in SND.«


Heliosov prodajni konzorcij je postopek prodaje Heliosa začel z objavo javnega razpisa avgusta 2012. RIH je v postopek prodaje vstopil kot strateški vlagatelj, ki podpira dolgoročni razvoj vseh članov skupine, pogodbo o nerazkrivanju pa je podpisal septembra 2012. Ključni mejnik pri izvedbi današnjega posla se je zgodil 16. oktobra 2013, ko sta Heliosov prodajni konzorcij in RIH kot najboljši ponudnik v postopku prodaje podpisala prodajno pogodbo (SPA). Posel so odobrile tudi agencije za varstvo konkurence na vseh zadevnih trgih.Ring International Holding AG ima sedež na Dunaju in je ena izmed vodilnih skupin na področju pisarniških izdelkov in premazov. Ti dve enoti sta neodvisni, kar skupini omogoča diverzifikacijo tveganja, k temu pa še dodatno prispeva osredotočenost skupine na doseganje vodilnih položajev na izbranih nišnih trgih. Leta 2013 je RIH kot skupina zaposlovala skoraj 1.300 ljudi na treh celinah in na 13 proizvodnih lokacijah. Ring International Holding AG je odgovoren za rast poslovne skupine, strateški poslovni razvoj in financiranje skupine. Odvisnim družbam zagotavlja podporo pri IT, nabavi, komunikacijah in trženju, prodaji, pravu, financah in kontrolingu. Vodstvo odvisnih družb deluje samostojno. Najboljši primer takega vodenja je družba Niko, d. o. o., Železniki, iz Slovenije, ki je od pripojitve k skupini RIH leta 2008 zrasla v vodilno družbo znotraj poslovne enote s kovinskimi izdelki Skupine RIH. V prihodnosti bi se lahko družba s pomočjo RIH razvila v enega od vodilnih proizvajalcev v kovinski industriji. Poleg tega je RIH še okrepil svoj kapital v tej družbi, kjer delež lastniškega kapitala v virih financiranja predstavlja več kot 50 %.


Divizija za premaze Skupine RIH je strukturirana kot ločena dejavnost in proizvaja najrazličnejše visokokakovostne tekoče in praškaste premaze za izbrane dobičkonosne nišne trge po vsej Evropi. Divizija za premaze združuje tudi ugledno maloprodajno mrežo, ki se osredotoča na potrošniške izdelke (dekorativni premazi). RIH ima vodilni svetovni položaj na izbranih nišnih trgih, kot denimo na področju temeljnih lakov za plošče in na področju premazov za železniška vozila.


Dodatne informacije: [You must be registered and logged in to see this link.] in [You must be registered and logged in to see this link.]
Nazad na vrh Ići dole
Bond
Moderator
Bond


Broj poruka : 13778
Localisation : Novi Sad
Points : 51604
Datum upisa : 03.06.2009

Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: Zvezda Helios - ZVHE   Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Icon_minitime4/4/2014, 13:12

Obaveštenje o nameri preuzimanja:

[You must be registered and logged in to see this link.]
Nazad na vrh Ići dole
Na mreži
Bond
Moderator
Bond


Broj poruka : 13778
Localisation : Novi Sad
Points : 51604
Datum upisa : 03.06.2009

Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: Zvezda Helios - ZVHE   Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Icon_minitime4/10/2014, 17:05

Promene: 27.03. - 10.04.2014. (T-3) ili 24.03. - 07.04.2014.

Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 2i7b6ty
Nazad na vrh Ići dole
Na mreži
Frenky
VIP
VIP
Frenky


Broj poruka : 516
Godina : 49
Localisation : Vrbas
Points : 1581
Datum upisa : 19.07.2009

Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: Zvezda Helios - ZVHE   Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Icon_minitime4/10/2014, 19:35

Citam obavestenje o nameri preuzimanja a nepise cena po kojoj ce biti preuzimanje dali neko ima neku procenu ili ide po ovoj ceni od 9000 din sa kojom se trguje sada . kafa
Nazad na vrh Ići dole
Dragot
VIP
VIP
Dragot


Broj poruka : 655
Points : 2873
Datum upisa : 16.10.2010

Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: Zvezda Helios - ZVHE   Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Icon_minitime4/10/2014, 20:03

Konsultuj član 22. Zakona o preuzimanju AD. Inače, u obaveštenju o nameri preuzimanja se ne navodi cena. To će biti u ponudi.
Nazad na vrh Ići dole
Lilibet
Just looking
Just lookingBroj poruka : 31
Points : 155
Datum upisa : 03.08.2012

Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: Zvezda Helios - ZVHE   Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Icon_minitime4/10/2014, 23:24

Po čl. 22 prosečna ponderisana cena u poslednja tri meseca koja prethode datumu objavljivanja namere o preuzimanju, tj. u periodu 3.januar - 3. april iznosi 9.524 dinara, ukoliko dobro računam a to je največa cena od svih cena navedenih u čl. 22  po kojoj ponuda mora biti data.
Nazad na vrh Ići dole
Bond
Moderator
Bond


Broj poruka : 13778
Localisation : Novi Sad
Points : 51604
Datum upisa : 03.06.2009

Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: Zvezda Helios - ZVHE   Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Icon_minitime4/17/2014, 17:09

Promene: 10.04. - 17.04.2014. (T-3) ili 07.04. - 14.04.2014.

Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 2sblq9z
Nazad na vrh Ići dole
Na mreži
Jarbol
Still learning
Still learningBroj poruka : 44
Points : 113
Datum upisa : 27.12.2013

Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: Zvezda Helios - ZVHE   Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Icon_minitime4/21/2014, 19:45

Lilibet ::
Po čl. 22 prosečna ponderisana cena u poslednja tri meseca koja prethode datumu objavljivanja namere o preuzimanju, tj. u periodu 3.januar - 3. april iznosi 9.524 dinara, ukoliko dobro računam a to je največa cena od svih cena navedenih u čl. 22  po kojoj ponuda mora biti data.

Ја сам, мало вежбе ради, рачунао и добио просечну пондерисану цену од 9.570 (у пару 9.569,96) динџи. Видећемо већ сутра резултат рачунања стручњака.
Nazad na vrh Ići dole
Beli
Our family
Our  family
Beli


Broj poruka : 268
Points : 1168
Datum upisa : 15.02.2012

Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: Zvezda Helios - ZVHE   Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Icon_minitime4/29/2014, 13:51

Ima i  nekih koji su tizili sudu , pa videcemo dalje  sta ce biti
Nazad na vrh Ići dole
Pera Božić
VIP
VIP
Pera Božić


Broj poruka : 96
Points : 436
Datum upisa : 01.02.2010

Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: Zvezda Helios - ZVHE   Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Icon_minitime5/6/2014, 11:09

izasla ponuda 9.599,34 rsd
Nazad na vrh Ići dole
MarkoJTD
VIP
VIP
MarkoJTD


Broj poruka : 1164
Godina : 35
Points : 3673
Datum upisa : 19.10.2009

Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: Zvezda Helios - ZVHE   Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Icon_minitime5/6/2014, 11:20

Hvala Pero :)
Nazad na vrh Ići dole
Peka
Still learning
Still learning
Peka


Broj poruka : 104
Points : 516
Datum upisa : 07.12.2010

Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: Zvezda Helios - ZVHE   Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Icon_minitime5/6/2014, 11:31

A gde je objavljena ponuda? Ne vidim ni na berzi ni na crhovu
Nazad na vrh Ići dole
Pera Božić
VIP
VIP
Pera Božić


Broj poruka : 96
Points : 436
Datum upisa : 01.02.2010

Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: Zvezda Helios - ZVHE   Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Icon_minitime5/6/2014, 11:55

privredni pregled
Nazad na vrh Ići dole
Peka
Still learning
Still learning
Peka


Broj poruka : 104
Points : 516
Datum upisa : 07.12.2010

Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: Zvezda Helios - ZVHE   Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Icon_minitime5/6/2014, 12:39

Hvala Pero. I ja ga kupujem ali danas jo[ nisam bio na kiosku
Nazad na vrh Ići dole
Pera Božić
VIP
VIP
Pera Božić


Broj poruka : 96
Points : 436
Datum upisa : 01.02.2010

Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: Zvezda Helios - ZVHE   Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Icon_minitime5/6/2014, 13:11

[You must be registered and logged in to see this link.]
Nazad na vrh Ići dole
mili61
VIP
VIPBroj poruka : 526
Points : 1640
Datum upisa : 28.01.2013

Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: Zvezda Helios - ZVHE   Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Icon_minitime5/8/2014, 09:23

Danas  sam dobio  obavestenje  o  ponudi  za  preuzimanje

_________________
kafa
Nazad na vrh Ići dole
Bond
Moderator
Bond


Broj poruka : 13778
Localisation : Novi Sad
Points : 51604
Datum upisa : 03.06.2009

Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: Zvezda Helios - ZVHE   Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Icon_minitime5/21/2014, 16:54

Promene: 17.04. - 21.05.2014. (T-3) ili 14.04. - 16.05.2014.

Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Jhpoag

Nazad na vrh Ići dole
Na mreži
Dragot
VIP
VIP
Dragot


Broj poruka : 655
Points : 2873
Datum upisa : 16.10.2010

Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: Zvezda Helios - ZVHE   Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Icon_minitime12/12/2014, 07:57

Juče je istrgovano 43.784 akcije. Ako se pogleda ponuda za preuzimanje od maja ove godine vidi se da je RIH podneo ponudu za preuzimanje upravo toliko akcija društva. Vlasnik ostalih akcija je bio Helios dd. Ako potom bacimo pogled u CRHoV vidimo da je Helios dd vlasnik svih 100% akcija (transakcija saldirana). RIH-a više nema u strukturi vlasništva ZVHE.
Nazad na vrh Ići dole
Momir
Old member
Old member
Momir


Broj poruka : 2055
Points : 5700
Datum upisa : 06.12.2008

Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: Zvezda Helios - ZVHE   Zvezda Helios - ZVHE - Page 4 Icon_minitime9/30/2015, 19:13

Samo što je kupljen, Helios već na prodaju

Austrijski Ring Internatioonal koji je tek odnedavno preuzeo slovenački Helios, već traži kupca za ovu kompaniju, piše ljubljanski Finance.

Razlog je tome pad prihoda u istočnoj Evropi. Iz Ringa zvanočnog odgovora za sada nema. Direktor Heliosa Aleš Klavžar, pak, tvrdi da kompanija nije na prodaju već da, upravo suprotno, nastavlja širenje i traži za to svež kapital.

Traganje za svežim kapitalom moglo bi u Helios dovesti novog suvlasnika koji ne bi mogao steći udeo veći od 15 odsto, kaže Klavžar za Finance.

Ipak, izvor Financea bez obzira na to potvrđuje da je Helios na prodaju i da bi posao mogao biti uskoro zaključen. Navodno je već u toku i dubinsko snimanje, a izbor investitora mogao bi se dogoditi već krajem oktobra.

Austrijska kompanija Ring international holding (RIH) kupila je 73 odsto akcija proizvođača farbi Helios 2013. godine po ceni od 145 miliona evra.

_________________
“Cash combined with courage in a crisis is priceless.”
Nazad na vrh Ići dole
 
Zvezda Helios - ZVHE
Nazad na vrh 
Strana 4 od 4Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4
 Similar topics
-
» Vicevi

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BELEX Club :: Akcije fun club-
Skoči na: