BELEX Club
BELEX Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BELEX Club

Ekonomski Forum
 
PrijemPortalliEventsPublicationsTražiRegistruj sePristupi
 

 AGROBANKA u stečaju... (7. DEO)

Ići dole 
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeći
AutorPoruka
Rale
Just looking
Just looking


Broj poruka : 6
Points : 6
Datum upisa : 12.07.2012

AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: AGROBANKA u stečaju... (7. DEO)   AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Icon_minitime10/5/2012, 19:47

Opservacije malog domaćeg akcionara

I pored interesovanja još uvek nismo saznali finansijski rezultat Agrobanke na dan nelegalnog gašenja, 25. maja 2012. godine, . . . . Dobro upućeni upozoravaju da je rezultat vredan pažnje, iznosi preko 4 mlrd dinara ili 40 miliona evra.

NBS se nije oglasila i pored promene guvernera …, možda niko nije tražio informaciju, a trebalo bi … radi provere.

Pre dva dana saznajemo da je bivši prinudni upravnik, sada Predsenik IO priznao ’’tehničku grešku’’ u iznosu od 90 mil.evra, znači gubitak nije 290 mil.evra nego 200 mil.evra. Možda ćemo uskoro saznati kada, kako i ko je napravio, utvrdio i otkrio ovu katastrofalnu gršku. Ipak to je dobra vest, samo bi je trebalo malo bolje sagledati sa mnogih aspekata.

Sumnja stručne javnosti u istinitost i visinu gubitka je bila opravdana.

Ako je tačna informacija o finansijskom rezultatu od 40 mil.evra, na dan nelegalne podele Banke, ZBIR tog rezultata i reprogramiranih potraživanja od oko 35 mil.evra i pored nedovoljne i selektivne aktivnosti uprave, čini neverovatnih 75 mil.evra. Sad je gubitak bez ‘’tehničke greške’’ 125 mil.evra.

Poništeni akcionarski kapital bi u ovom momentu bio delimično nadoknađen, uz očuvanje akcionarske strukture. U ovim okolnostima ova činjenica je izuzetno važna.

Treba dodati i važnu informaciju da je Nova Agrobanka ostvarila, do 30.9.2012. godine, pozitivan rezultat od preko 5,5 mil.evra.

Predsednik IO je izjavio rezultat da je štednja smanjena za 100 mil.evra. . . Ali nije sve kao što kaže predsednik, u Banku dolaze i nove štediše.

Javnost zna da mnoga državna preduzeća iskazuju enormne gubitke iz godine u godinu (na primer JAT,) i niko te gubitke ne imenuje pljačkom državne imovne, . . . , što je mnogo puta neopravdano medijski manipulisano i akcentovano na štetu malih akcionara Agrobanke.

Niko se ne seti ambijenta, . . . svetske ekonomske krize . . . javnog duga, . . . nelikvidnosti države i privrede, kraha tržišta nekretnina i njenog obezvređenja, . . . neprilagođenih propisa NBS koji prisiljavaju banke da formiraju nerealne obračunske troškove rezervacija za nenaplaćena potraživanja na teret tekućeg prihoda . . . NBS nije ništa preduzela da svojim merama omogući bankama i privredi, održive uslove obzirom da dugi niz godina, a posebno od 2008.godine, posluju u izuzetno nepovoljnom okruženju ...

U ovakvom privrednom ambijentu, postoje i klijenti koji su odlukama prinudne uprave utuženi ili je nad njima pokrenut stečajni postupak, a imali su uslove za reprogram i oporavak delatnosti, što bi uticalo na promenu klasifikacije, oslobađanje bilansa obračunskog troška rezervisanja na teret regularnog kapitala, . . . i uspostavljanje propisanih pokazatelja.

Neki od tih perspektivnih klijenata su bezrazložno utuženi ili oterani u stečaj: Porečje Vučje - voćne plantaže, prerada, hladnjača; Ramski rit - rekontruisana i sada i ogledna farma svinja, farma junadi, Tarolit – građevinarstvo programom energetske uštede. . .. Razlozi zbog kojih nisu odobreni reprogrami ovim i sličnim firmama su znani samo prinudnoj upravi i saradnicima iz sektora korporejta, rizika, workouta.

Šta bi tek bilo da su uključeni i prilivi od kredita koji se vraćaju Banci u stečaju za koje nema podataka.

Da li bi obavezujući parametri NBS za Agrobanku bili povoljniji ?

Verovatno, a kakvi bi tek bili da je bilo odgovornije monetarne vlasti, koja je 19.oktobra 2011. godine zabranila Banci osnovnu delatnost - kreditnu aktivnost čak i reprogram kredita privredi. . . . Privreda bi te kredite vratila uz duže rokove otplate, otpis dela redovne ili zatezne kamate, … održala kapacitete, stvorili održive uslove za razvoj, zaposlenost, kao i otvaranje novih radnih mesta. . . Mnoga preduzeća su otišla u stečaj zahvaljujući meri NBS. Ovo je bila samo jedna propuštena šansa od mnogih ...

Bez namere da sudimo o propustima prethodne uprave, proizilazi da je izjava bivšeg predsednika IO Dušana Antonića, data pre hapšenja bila tačna ‘’prinudna uprava je napravila gubitak’’, a u njegovo vreme Banka je bila u plusu i likvidna. NBS je na svom sajtu 29. decembra 2011. godine, kada je uvedena prinudna uprava konstatovala: ‘’likvidnost Banke je iznad propisanog minimalnog nivoa’’.

Da li će neko od prinudne uprave - sadašnjeg IO i nasleđenih nezamenljivih stručnjaka Nove Agrobanke biti sankcionisan za nastalu, blago rečeno nenadoknadivu materijalnu i medijsku štetu, akcionarima, Banci i privredi ??? !!!

Osnivanjem Nove Agrobanke finansijski rezultati su podeljeni, izgubljeni, potisnuti, marginalizovani između dve institucije ?

Da li su ove i slične aktivnosti dopuštene ? Ekonomska logika kaže ne, verovatno i pravna, ali logika ‘’nekog centra’’ koji prethodno kreira pravni okvir, potom fingira dopušten uslov i opravdanje za delovanje, kaže da !!! ??? . Ovo je izgleda dobar model za zaštitu od naknadnog sankcionisanja ‘’vidovitih’’ aktera.

Ako su tačne tvrdnje eksperata da Nova Agrobanka posluje bez pravnog osnova, jer je dokapitalizacija ostvarena iz kredita, . . . to je svakako razlog za poništenje odluke o podeli i osnivanju Nove Agrobanke !!!

Dakle, neophodno je stvari vratiti na početak pre podele, formirati rukovodstvo od nekompromitovanih kadrova (a takvih sigurno ima u Banci), koje bi bilo u stanju da sprovede u delo jasno postavljene ciljeve oporavka jedne “ozbiljne Banke” (A.Vučić).

Neohodno je takođe vratiti sat unazad i za odluke o utuženju ili stečaju klijanata Banke koji su zbog posledica odluke NBS, o zabrani svake kreditne aktivnosti, a kasnije i zbog ne činjenja uprave došli u težak finansijski položaj.

Imajući u vidu pozitivne finansijske rezultate i prisutnu mogućnost za realan oporavak Banke, uz razjašnjenje svih spornih kreditnih aražmana, iznenađuje hitna i prikrivena namera, nekog izvan Banke, da u žurbi i po skraćenom postupku, okonča pravni subjektivitet Banke, u koju su došli po sopstvenom zahtevu u ‘’dobroj nameri’’.

Javnost već nazire ‘’scenario spašavanja’’ Nove Agrobanke:
¾ Nova AGBN - bilans 62 mlrd.dinara, 128 organizacionih jedinica i 790 zaposlenih,
¾ sledi planski otkaz za najmanje 400 zaposlenih,
¾ nakon toga pripajanje drugom efikasnijem sistemu, izabranom na kafanskim druženjima, na primer poštanskoj štedionici - bilans 39 mlrd.dinara, 58 organizacionih jedinica i 1.600 zaposlenih, . . .
¾ i ako scenario ne bude brzo realizovan, kao onaj o podeli Banke,

¾ sledi stečaj Nove Agrobanke,

¾ i u oba slučaja cilj je ostvaren, zaborav ko kome i šta duguje ???

¾ a o malim domaćim i ino akcionarima je suvišno i razmišljati !!!


Aktivnost ‘’scenario spašavanja’’ ukazuje da su realizatori skrivenih nalogadavaca u liku dvojca prethodne prinudne uprave, a sada IO Nove Agrobanke, na putu slobodnog ostvarenja postavljenog cilja: ako nismo ostvarili i zadržali kontrolu ® uništiti tragove.

Šta činiti ???

Pažljivo sve razmrsiti jer je rasplet od životne važnosti za sve male akcionare čiji je interes – revitalizacija i oporavak kapitala Banke, otkrivanje svih aktera koji su zloupotrebom poverenja napravili neregularno, haotično i samo na prvi pogled bezizlazno stanje.


Na kraju ovih opsevacija malog domaćeg akcionara, postavljam pitanje ‘’Da li vlast ima snage i volje da da šansu oporavku ovog ozbiljnog bankarskog sistema, koga je prethodna vlast smišljeno za malo dovela na rub opstanka ?’’


Nadam se da je odgovor ‘’DA’’ jer će samo na taj način zakonodavna i meritorna vlast opravdati poverenje i opredeljenje da konačno struka bude vodilja u svim segmentima za bolje dane Srbije i njenih građana.AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 3164953683
Nazad na vrh Ići dole
Drag65
VIP
VIP
Drag65

Broj poruka : 611
Points : 1423
Datum upisa : 12.07.2009

AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: AGROBANKA u stečaju... (7. DEO)   AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Icon_minitime10/5/2012, 21:52

Srbija je okupirana.

Preko zaduživanja i preko finansijskog sistema, nakon pražnjenja tržišta ukidanjem domaćih banaka i osiguranja. Agrobanka je jedna u nizu.

Nema nove vlasti, ključni sektor je isti.

Odgovor je NE.

Struka je neprijatna poslušničkim političkim gnomima.

Ostali su građani. Hm?
Nazad na vrh Ići dole
GogaAna
VIP
VIP
GogaAna

Broj poruka : 505
Localisation : NIŠ
Points : 1336
Datum upisa : 16.11.2007

AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: AGROBANKA u stečaju... (7. DEO)   AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Icon_minitime10/5/2012, 22:41

Deo Agrobanke pripojiti drugoj banci
"To je privremena banka da se vidi šta je moguće iz te banke najviše izvući. Zakon je tu nedvosmislen: kaže šta mozete uraditi sa "bridž" bankom. Možete je prodati, a da li ćete prodati celu ili delove zavi od zainteresovanosti", rekla je viceguvernerka NBS Diana Dragutinović. Nakon gašena Agrobanke zbog velikih gubitaka Vlada Srbije osnovala je Novu agrobanku, koja je preuzela obaveze i depozite Agrobanke. NBS je Agrobanci u maju ove godine oduzela dozvolu zbog gubitka od 300 miliona evra.


http://www.kurir-info.rs/deo-agrobanke-pripojiti-drugoj-banci-clanak-444899
Nazad na vrh Ići dole
Boj
Just looking
Just looking


Broj poruka : 7
Points : 11
Datum upisa : 26.02.2009

AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: AGROBANKA u stečaju... (7. DEO)   AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Icon_minitime10/6/2012, 08:44

@rale,


sve si u pravu!
Ali, nema ko to da uradi. Ko će?
Taj ko bi trebao da razmrsi je i zamrsio i mrsi i dalje...
Nazad na vrh Ići dole
milarosa
Just looking
Just looking


Broj poruka : 27
Points : 27
Datum upisa : 16.08.2012

AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: AGROBANKA u stečaju... (7. DEO)   AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Icon_minitime10/6/2012, 09:07

“Deo Agrobanke pripojiti drugoj banci” ili pomoć viceguvernera kako što pre uništiti tragove o ne proverenom gubitaku ?

Ovi naši eksperti bi trebali svoje stavove da proslede i u Evropsku uniju, a naročito Angeli Merker, pa da se vidi da smo još uvek sveži za inovaticije. Možda to uvaže i primene, na sopstveni bankarski sistem, na banke u Španiji, Portugalu, Grčkoj, Francuskoj .... A ako bude problema, ... kao pomoć za realizaciju možemo im pozajmiti i autore, možda je ipak bolji neposredan kontakt.

Nedavno smo saznali za kompromis Nove vlasti i videli kako je desetine hiljada službenika državnih agencija i javnih preduzeća ostalo tamo gde jesu da ne bi pravili gužvu na Nacionalnom birou i trošili pare poreskih obveznika, država nam je u blagostanju pa možemo mi to finansirati naravno opet iz sredstava poreskih obveznika, skuplje je pa šta, gde tu da štedimo !!!! . . .

Zato možemo postići neophodne uštede na "bridž" poslovima, pa neka to bude Nova Agrobanka, ... Ostvarit će se više sinergijskih efekata, kao što je videsmo veoma važno ušteda sredstava poreskih obveznika, izgubit će se trag i nekog uticajnog korisnika kredita kojeg neće morati da vrati, ..... pa država je "legitimno" iz sredstava kredita održala tu banku, "uspešno" nakon deklarativne podele u maju, a naknadno je još dva meseca raspoređivala kapital i kredite između dve banke koje nemaju nikakavu pravnu vezu, a pogotovo kontinuitet. . . . Zastupnici ovih ideja su jedva okončali tu aktivnost, pa sad ponovo moraju da se bave visoko umnim i po tajkunsko društvo korisnim poslom "kako dokrajčiti i definitivno zaštiti one koji nemaju nameru da vrate kredite koje su dobili uz obavezu vraćanja".

Da bi obavili i ovaj izuzetno važan kafanski zadatak moraju uključiti i druge "efikasne sisteme" da svako po nešto dobije, . . . neko deo pasive, neko deo kredita, a zaposlene neće jer ti "efikasni sistemi" takođe imaju svojih viškova. Da li su zaista problem zaposleni ? Pa i tu imamo rešenje, .... oni mogu u Nacioanlni zavod neka i oni nešto rade, .... pa spasili smo ih onih iz državnih agencija koje ostadoše na svojim radnim mestma.

Eto to je, ukratko recept po kome funkciniše "bridž" posao (kako to oni iz EU nisu pre ukapirali ???), delimo karte , . . . samo pitanje je dana kada će autori ovih neodgovornih ideja i sami biti u špilu za podelu, . . . Nadam se uskoro, ako smo društvo koje želi da odgovorna struka vodi posao, a ne promoteri – viceguverneri, pa makar imali i prosek 10 sa fakulteta, na koje etički, ni moralni kodeks, a ni pravni sistem, još uvek ne deluje.

AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 3164953683 AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 3927895188
Nazad na vrh Ići dole
Zagorr
Still learning
Still learning


Broj poruka : 46
Points : 62
Datum upisa : 30.12.2008

AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: AGROBANKA u stečaju... (7. DEO)   AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Icon_minitime10/6/2012, 10:57

Samo da Covic i Mihajlovic vrate pare eto obestecenja za vlasnike akcija.Ako je otkazana parada ponosa i zabranjena nadam se da nije zabranjena parada vlasnika akcija Agrobanke.
Nazad na vrh Ići dole
kivebusla
Just looking
Just looking


Broj poruka : 14
Points : 14
Datum upisa : 18.07.2012

AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: AGROBANKA u stečaju... (7. DEO)   AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Icon_minitime10/6/2012, 11:37

@Zagorr ::
Samo da Covic i Mihajlovic vrate pare eto obestecenja za vlasnike akcija.Ako je otkazana parada ponosa i zabranjena nadam se da nije zabranjena parada vlasnika akcija Agrobanke.

NIsam siguran da ne bi bila zabranjena,...
Ali tu je još jedan problem, mali akcionari (domaći i ino) koji su učestvovali sa 80% u vlasništvu Agrobanke, nisu se organizovali kao gej aktivisti.
Za razliku od "malog akcionara" sa 20% akcija, koji je kao što vidimo uradio sve što je hteo sa bankom (podelio, ugasio, prisvojio imovinu, oprostio dugove,...).
Šta bi od "slovenaca"??? armo
Nazad na vrh Ići dole
Zopr
Our family
Our  family


Broj poruka : 180
Points : 180
Datum upisa : 19.01.2012

AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: AGROBANKA u stečaju... (7. DEO)   AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Icon_minitime10/8/2012, 09:16

Cvetković: Tužiću Dinkića

On kaže da nikada nije ušao u "Agrobanku" niti je znao ko je uzimao kredite.

"Država je vlasnik petine banke, a zanimljivo je kako onih 80 odsto vlasnika nije znalo šta im se događa u banci. Kad smo saznali za taj problem, meni je bilo važno da spasem bankarski sistem od kolapsa jer je postojala opasnost da 'Agrobanka', kao sistemska banka, odlaskom u stečaj ugrozi sistem", rekao je Cvetković.

Na pitanje o informacijama da su samo on i bivši guverner Dejan Šoškić znali gde je nestalo 300 miliona evra iz "Agrobanke", Cvetković kaže da veruje da iza tih informacija stoji Dinkić.

Prema njegovim rečima, krivci za to su "oni koji na vreme nisu utvrdili šta se događa, a gubitak od 300 miliona evra je proces koji je trajao godinama".

"Neću nikoga da optužim, ali revizori su plaćeni da vlasnicima kažu da li u knjigovodstvenom izveštaju adekvatno iskazuju ono što se događa u stvarnosti", dodao je Cvetković.

On je odrečno odgovorio na pitanje da li ga je policija zvala na saslušanje u vezi sa "Agrobankom".

"Sve što znam o tome pročitao sam u novinama. Ako me pozovu, naravno da ću se odazvati", rekao je Cvetković.

Na pitanje da li može da postane "srpski Sanader", on je rekao da veruje u institucije i da čovek ako nije kriv nema čega da se plaši.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=10&dd=08&nav_category=11&nav_id=649586
Nazad na vrh Ići dole
Posejdon
Still learning
Still learning


Broj poruka : 42
Points : 42
Datum upisa : 07.10.2012

AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: AGROBANKA u stečaju... (7. DEO)   AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Icon_minitime10/11/2012, 21:20

Pa na žalost, dragi moji „scenario spašavanja“ Nove Agrobanke, prema pouzdanim informacijama je već u poodmakloj fazi realizacije.
Sprovode se nezakonite aktivnosti „prenos podataka o vlasnicima i stanju računa Nove Agrobanke u Poštansku štedionicu“ i to samo onih koji se sviđaju novom vlasniku.
Bilo bi lepo i korisno, da ovaj forum posećuju nadležni za zaštitu zakonitosti podataka o ličnosti i tajnosti tih podataka!!!???
I sve to na osnovu „nikom znanog dogovora“ između čuvenog dvojca, ministarstva finansija (u liku i delu M.Dinkića) i g-đice D.Dragutinović, sveže obojenog preletača. heng
Nazad na vrh Ići dole
Zopr
Our family
Our  family


Broj poruka : 180
Points : 180
Datum upisa : 19.01.2012

AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: AGROBANKA u stečaju... (7. DEO)   AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Icon_minitime10/12/2012, 09:39

Vec ima dovoljno materijala, trebalo bi da pocne prica o obestecenju akcionara.

Posle sa Novom Agrobankom nek rade sta im je volja.
Nazad na vrh Ići dole
Magi2
Our family
Our  family
Magi2

Broj poruka : 319
Points : 706
Datum upisa : 21.01.2010

AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: AGROBANKA u stečaju... (7. DEO)   AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Icon_minitime10/15/2012, 08:19

@Zopr ::
Vec ima dovoljno materijala, trebalo bi da pocne prica o obestecenju akcionara.

Posle sa Novom Agrobankom nek rade sta im je volja.

Na žalost, ne vidim da iko više i pominje priču oko obeštećenja akcionara ... Slovenci i strani akcionari su očigledno dobili neke kompenzacije i obećanja da bi ćutali i skinuti su sa dnevnog reda ... AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 75937
Nazad na vrh Ići dole
Zopr
Our family
Our  family


Broj poruka : 180
Points : 180
Datum upisa : 19.01.2012

AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: AGROBANKA u stečaju... (7. DEO)   AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Icon_minitime10/16/2012, 09:54

Pare iz Agrobanke Lale Sekulić izvlačio na Kipar| 16. 10. 2012. - 06:46h | Komentara: 7

Prema sumnjama iz istrage u aferi Agrobanka - “Habitfarm” sa svojim sestrinskim preduzećima novac je iznosio iz Srbije naručivanjem robe od ofšor kompanija Radoslava - Laleta Sekulića po svetu.


- Roba nikada nije stigla, a novac je uplaćivan firmama na Devičanskim Ostrvima i Kipru, kao i na račune “Habit meda” iz Lihtenštajna i “Novit farma” s Maršalskih Ostrva - objašnjava izvor “Blica”.


Policija i tužilaštvo su tokom istrage došli i do podataka da je vrednost imovine koju je “Habitfarm” stavljao pod hipoteku u nekoliko slučajeva višestruko manja od realne.

To je istragu odvelo do dvojice ovlašćenih sudskih veštaka - Stojana Stojanova i Zvezdana Damjanovića, koji su uhapšeni.Sumnja se da je Stojanova angažovao predsednik Izvršnog odbora Agrobanke Antonić, a Damjanovića vlasnik “Habitfarma” Radoslav Lale Sekulić.


Istraga u slučaju Agrobanke trenutno se vodi protiv 15 osumnjičenih. U istrazi su saslušani i menadžeri “Habitfarma” Snežana Paunović, Nenad Maričić, Duško Šunjevarić, Bratislav Mihajlović i Dragovan Milinković.

U odluci tužilaštva da im se odobri kućni pritvor kaže se da su oni priznali sve navode iz krivične prijave i postoji mogućnost da neko od njih dobije status svedoka saradnika.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/347927/Pare-iz-Agrobanke-Lale-Sekulic-izvlacio-na-Kipar

Ovo smo vec vise puta culi. Kada ce biti obesteceni akcionari ?

Svuda piskaraju pljacka drzave umesto PLJACKA AKCIONARA.
Nazad na vrh Ići dole
Magi2
Our family
Our  family
Magi2

Broj poruka : 319
Points : 706
Datum upisa : 21.01.2010

AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: AGROBANKA u stečaju... (7. DEO)   AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Icon_minitime10/16/2012, 10:23

@Zopr ::
Pare iz Agrobanke Lale Sekulić izvlačio na Kipar

Ovo smo vec vise puta culi. Kada ce biti obesteceni akcionari ?

Svuda piskaraju pljacka drzave umesto PLJACKA AKCIONARA.

Upravo "U tom grmu leži zec". Država će, kao i u slučaju Kosova, priznati tzv. faktičko stanje (samo tzv. Novu Agrobanku, gde je formalno ona jedini vlasnik i koju će verovatno negde vrlo skoro "utopiti") AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 589925, pohapsiće i osuditi neke pojedince (koji će verovatno malo i odležati AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 538391762), a sve pare kada izađu iz zatvora ostaće njihovim pokolenjima za narednih nekoliko vekova ...AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 337177

Ovde je za akcionare jedini, i pravi lek, samo međunarodna arbitraža, koju bi akcionari nesporno i sigurno dobili, ali nažalost to nema ko formalno da sprovede u ime malih akcionara.
Nazad na vrh Ići dole
Goast
Still learning
Still learning


Broj poruka : 144
Points : 190
Datum upisa : 08.09.2009

AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: AGROBANKA u stečaju... (7. DEO)   AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Icon_minitime10/16/2012, 10:40

Dobro, jel iko probao, da dođe u kontakt sa Škoberneom? Fax: 386 1 520 85 90!
Nazad na vrh Ići dole
Goast
Still learning
Still learning


Broj poruka : 144
Points : 190
Datum upisa : 08.09.2009

AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: AGROBANKA u stečaju... (7. DEO)   AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Icon_minitime10/16/2012, 11:36

Evo na kraju stoji i adresa i telefon Škobernea.

[url=http://www.bjelovar.info/index.php/gospodarstvo/slucaj_agrobanke_stvorio_nesigurnost
_za_strana_ulaganja_u_srbiju/]http://www.bjelovar.info/index.php/gospodarstvo/slucaj
_agrobanke_stvorio_nesigurnost
_za_strana_ulaganja_u_srbiju/[/url]
Nazad na vrh Ići dole
Zopr
Our family
Our  family


Broj poruka : 180
Points : 180
Datum upisa : 19.01.2012

AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: AGROBANKA u stečaju... (7. DEO)   AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Icon_minitime10/16/2012, 12:30

Sva pitanja u vezi stecajnog postupka Agrobanke mozete saznati preko email adrese (pod uslovom da vam odgovori stecajni upravnik Mladen Sorajic) :

agrobankaustecaju@beogradskabanka.com

Vrlo zanimljiva email adresa ...
Nazad na vrh Ići dole
Dmitar
Our family
Our  family
Dmitar

Broj poruka : 186
Points : 557
Datum upisa : 19.12.2007

AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: AGROBANKA u stečaju... (7. DEO)   AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Icon_minitime10/16/2012, 19:58

Citat :
Brod “BRATKO”, u odlicnom stanju

Cena: 15.000,00 €
Viđeno: 362 puta

Nenad Nikolic offline
Ocenite

Inđija
Svi oglasi (24)
Na prodaju brod duzine 12m i 3m sirine, lim 3mm. Motor mercedes 65 kw mariniziran, sa zatvorenim sistemom hladjenja.

Brod je pogodan za visednevna pecanja i boravak na vodi i u hladnim danima. Brod je u marini "AGROBANKA" Stari Slankamen
Cena 15000 eura.

Kontakt osoba: Nenad Nikolic
Kontakt telefon +381(0)637756856

www.kupujemprodajem.com
Nazad na vrh Ići dole
Zopr
Our family
Our  family


Broj poruka : 180
Points : 180
Datum upisa : 19.01.2012

AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: AGROBANKA u stečaju... (7. DEO)   AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Icon_minitime10/16/2012, 23:10

Tačka na istragu protiv Laleta?

Ivanjički biznismen Radosav Lale Sekulić (74), osumnjičen za malverzacije u aferi „Agrobanka“, nije sposoban da učestvuje u postupku koji je protiv njega pokrenulo Tužilaštvo za organizovani kriminal! To se, kako „Alo!“ nezvanično saznaje, navodi u nalazu veštaka koji je prošle nedelje dostavljen tužilaštvu.

Veštačenje su uradili psihijatri Kliničkog centra Srbije po zahtevu Višeg suda u Beogradu. Nalaz i mišljenje dostavljeni su sudu i tužilaštvu 10. oktobra“, kaže za „Alo!“ izvor blizak istrazi.

Kako saznajemo, u nalazu veštaka piše da je Sekulić „nesposoban da učestvuje u sudskom postupku“, a sledeće mišljenje daće ponovo za tri meseca. Kako nam je objašnjeno, Sekulić, koji se nalazi u specijalnoj zatvorskoj bolnici, biće na dodatnim posmatranjima, a očekuje se i odluka tužilaštva o eventualnom privremenom obustavljanju istrage i ukidanju pritvora.

„Sekulić od hapšenja nije saslušan niti je s njim zbog njegove bolesti uspostavljen kontakt. Tužilaštvo bi narednih dana trebalo da odluči o daljem toku istrage protiv Sekulića“, kaže naš izvor.
Kako je „Alo!“ ranije objavio, Sekulić, inače vlasnik firme „Habitfarm“ u stečaju, dementan je i veruje da se nalazi u Švajcarskoj, čiji je i državljanin i gde je ranijih godina živeo. Prema nezvaničnim informacijama, Sekulić se čudi što svi oko njega pričaju na srpskom jeziku, a tokom pritvora je zbog zdravstvanih problema prebacivan na Vojnomedicinsku akademiju.
Njegovo ime našlo se na spisku osumnjičenih u aferi „Agrobanka“, s obzirom na to da navodno samo tri od osam njegovih preduzeća toj banci na ime kredita duguje oko 20 miliona evra. Tužilaštvo sumnja da su krediti bili obezbeđeni nekretninama čija je vrednost naduvavana i nije bila veća od iznosa kredita.
Sama Agrobanka za nenaplaćene kredite, kako se sumnja, nije ni aktivirala hipoteku, već je potpisivala protokol kojim je postajala vlasnik nekretnina čija vrednost nije pokrivala dug. Tako je na primer hotel „Park“, koji je Sekulić stavio pod hipoteku, veštačen na 14 miliona evra, iako mu je stvarna vrednost od četiri do pet miliona evra.

http://www.alo.co.rs/vesti/aktuelno/tacka-na-istragu-protiv-laleta/1825
Nazad na vrh Ići dole
Bulat
Still learning
Still learning


Broj poruka : 90
Points : 90
Datum upisa : 07.02.2012

AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: AGROBANKA u stečaju... (7. DEO)   AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Icon_minitime10/17/2012, 14:58

Mirko Cvetković: Kako je formirana Nova Agrobanka


http://www.novimagazin.rs/ekonomija/mirko-cvetkovic-kako-je-formirana-nova-agrobanka
Nazad na vrh Ići dole
Momir
Old member
Old member
Momir

Broj poruka : 1754
Points : 5002
Datum upisa : 06.12.2008

AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: AGROBANKA u stečaju... (7. DEO)   AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Icon_minitime10/17/2012, 15:25

Šta god da piše, treba imati u vidu da je taj "magazin" u vlasništvu Bogičevića - Farmakom MB, dakle čist DS!

_________________
“Cash combined with courage in a crisis is priceless.”
Nazad na vrh Ići dole
Ilija
Member
Member
Ilija

Broj poruka : 480
Points : 1261
Datum upisa : 30.09.2009

AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: AGROBANKA u stečaju... (7. DEO)   AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Icon_minitime10/17/2012, 15:34

@Bulat ::
Mirko Cvetković: Kako je formirana Nova Agrobanka


http://www.novimagazin.rs/ekonomija/mirko-cvetkovic-kako-je-formirana-nova-agrobanka
Trebalo mu je dugo da napiše autorski tekst na tu temu.
Jedino je zaboravio akcionare, čiju su imovinu preoteli - nema ih nigde.
Nazad na vrh Ići dole
geogsi
VIP
VIP
geogsi

Broj poruka : 337
Points : 823
Datum upisa : 14.12.2007

AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: AGROBANKA u stečaju... (7. DEO)   AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Icon_minitime10/17/2012, 17:15

@Ilija
Nije ih zaboravio. Na jednom mestu eksplicitno pominje da su privatni akcionari imali 80% banke i da su oni krivi za loše poslovanje banke. Tako da bi oni bili nagrađeni da je primenjeno neko drugo rešenje.
Nazad na vrh Ići dole
Ilija
Member
Member
Ilija

Broj poruka : 480
Points : 1261
Datum upisa : 30.09.2009

AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: AGROBANKA u stečaju... (7. DEO)   AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Icon_minitime10/17/2012, 17:29

@geogsi ::
@Ilija
Nije ih zaboravio. Na jednom mestu eksplicitno pominje da su privatni akcionari imali 80% banke i da su oni krivi za loše poslovanje banke. Tako da bi oni bili nagrađeni da je primenjeno neko drugo rešenje.

Dobro si primetio, nisam hteo to da navodim. Ali pošto smo zabrljali kao mali akcionari, onda najbolje da država (tzv džep svih gradjana, iliti poreskih obveznika) koji je na jedvite jade (isto nezakonito) dobila tih 20%, uzme sve. Jer, koliko ja razumem matematiku 20%~100%.
Nazad na vrh Ići dole
Bulat
Still learning
Still learning


Broj poruka : 90
Points : 90
Datum upisa : 07.02.2012

AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: AGROBANKA u stečaju... (7. DEO)   AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Icon_minitime10/17/2012, 17:52

Nigde nije spomenuo da je planirano da bude na čelu Agrobanke nakon premijerskog mandata. Verovatno su rezultati izbora omeli planove.
Nazad na vrh Ići dole
Posejdon
Still learning
Still learning


Broj poruka : 42
Points : 42
Datum upisa : 07.10.2012

AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: AGROBANKA u stečaju... (7. DEO)   AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Icon_minitime10/17/2012, 21:38

http://www.novimagazin.rs/ekonomija/mirko-cvetkovic-kako-je-formirana-nova-agrobanka[/quote]
Ovo je divna vest i značajan pomak. M.Cvetković se do skoro nije mogao setiti da je bio u ovoj banci, a kamoli svih detalja koje navodi u tekstu.
Ostaje još da se priseti:
- da je kućni prijatelj Z.Nikezić bio u ime države član UO godinu dana;
- da je osmehujući se, sa D.Antonićem potpisao ugovor o regulisanju duga IBRD (potražite sliku na google);
- da je posle uvođenja prinudne uprave na zahtev tih "malih neodgovornih akcionara", dva puta predstavnik države bojkotovao skupštinu. NIje iznenađujuće, mali akcionari su tražili nezavisnu reviziju završnog računa za 2011. godinu, pa čak i za 2010. godinu;
- da je 24.maja 2012. godine Vlada, čiji je bio predsednik izvršila nelegalnu podelu banke i emitovala DUGOROČNE OBVEZNICE (na 3 godine, do 26.novembra 2015. godine) za osnivanje banke u 100% vlasništvu države.
Para nije bilo, samo papiri i obećanje;
- da je sasvim slučajno kupovina Politike izvršena preko dve domaće banke, Privredne banke Beograd i Nove Agrobanke;
sećanju nigde kraja,........očekujemo da se M.Cvetković seti ovih i drugih detalja iz velikog opusa svojih i partijskih drugova iza imena "Agrobanka".
Nazad na vrh Ići dole
milarosa
Just looking
Just looking


Broj poruka : 27
Points : 27
Datum upisa : 16.08.2012

AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: AGROBANKA u stečaju... (7. DEO)   AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Icon_minitime10/17/2012, 23:50

:estitam Posejdonu na odličnom tekstu, ali mali akcionari izgleda ne pronalaze efikasan način da spreče otimačinu svoje legitimne imovine.

Gospodin bivši predsednikVlade RS da li namerno ili slučajno zaboravlja skandalozno Rešenje NBS od 19.oktobra 2011. godine, kojim je Agrobanci (da li sistemskoj) zabranjena osnovna delatnost – odobravanje kredita čak i reprogram. Agrobanka je na dan uvođenja Prinudne uprave, 29.decembra 2012. godine prema obajvi NBS bila likvidna. Prinudna uprava je napravila gubitak i kontinuirano urušava organizaciju i parametre poslovanja. Ne dolaskom na zakazane skupštine akcionara država sa 20% kapitala onemogućila reviziju završnog računa za 2011. godinu. Javnost opravdano sumlju u visinu iskazanog gubitka kojeg isključivo čini obračunska kategorija ’’nedostajuća rezeva iz dobiti’’. Agrobanka sve vreme ostvaruje pozitivane rezultat iz operativne aktivnosti.

Nova Agrobanka je OSNOVANA na najmanje 2 godine (videti APR) a ne 6 meseci.

U narednom periodu od tri godine država je preuzela obavezu da isplati obveznice, koje je izdala protivno odredbama Zakona o bankama. Prva isplata obveznica dospeva 6 meseci od dana osnivanja Nove Agrobanke.

Tu je bivši predsednik Vlade RS nešto opet netačno ukrstio.

Čiji je interes urušavanja Agrobanke kroz nerealne obračunske kategorije troška ???? da li je to nagoveštaj nestrpljenja i skorog čerupanja ’’nekom aktiva, … nekom pasiva’’ …..
Nazad na vrh Ići dole
Bulat
Still learning
Still learning


Broj poruka : 90
Points : 90
Datum upisa : 07.02.2012

AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: AGROBANKA u stečaju... (7. DEO)   AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Icon_minitime10/18/2012, 19:12

Gde su sad akcionari iz EU ?
Da li su samo činili uslugu SNS-u dok nije smenjen Šoškić ?


http://www.pravda.rs/2012/07/16/akcionari-agrobanke-za-nas-je-soskic-vec-bivsi-guverner/
A i Vučić se više ne čuje po pitanju Agrobanke. Trebao bi makar da završi ono što je prvo počeo.
Nazad na vrh Ići dole
Zagorr
Still learning
Still learning


Broj poruka : 46
Points : 62
Datum upisa : 30.12.2008

AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: AGROBANKA u stečaju... (7. DEO)   AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Icon_minitime10/18/2012, 20:06

Bulat slazem se sa tobom da bi Vucic trebalo da se oglasi u vezi malih akcionara Agrobanke.Mislim da ima dosta materijala za neki plan obestecenja koje ne bi smelo da izostane
Nazad na vrh Ići dole
Friz
VIP
VIP
Friz

Broj poruka : 1679
Godina : 49
Points : 2968
Datum upisa : 16.12.2007

AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: AGROBANKA u stečaju... (7. DEO)   AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Icon_minitime10/18/2012, 21:43

@Zopr ::

Kada ce biti obesteceni akcionari ?

NIKADA !!!

Khmmm. khmm... ko o čemu baba o uštipcima!

SHVATI VEĆ JEDNOM:
Koliko god da ponoviš to pitanje ništa se neće desiti.
Nema nikakvog obeštećenja akcionara čak ni onih iz EU.
Skapiraj to.

A ako misliš da zvaničnici ovo čitaju, kao što čitaju, nećeš ih ganuti niti naterati, ponukati da se smiluju nad jadnim malim akcionarima.

Rizik je bio na njima i pukli su (smo) i toliko o tome.
Svaki sledeči put kad to pomeneš može se smatratin da spamuješ....


_________________
All we need is love
Nazad na vrh Ići dole
Friz
VIP
VIP
Friz

Broj poruka : 1679
Godina : 49
Points : 2968
Datum upisa : 16.12.2007

AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: AGROBANKA u stečaju... (7. DEO)   AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Icon_minitime10/18/2012, 22:08

@Bulat ::

A i Vučić se više ne čuje po pitanju Agrobanke. Trebao bi makar da završi ono što je prvo počeo.

Naravno, jer nema interesa niti su akteri spremni da budu hapšeni.
Ova afera se završila - nema više! Možda samo još neko sitan...

_________________
All we need is love
Nazad na vrh Ići dole
Posejdon
Still learning
Still learning


Broj poruka : 42
Points : 42
Datum upisa : 07.10.2012

AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: AGROBANKA u stečaju... (7. DEO)   AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Icon_minitime10/18/2012, 22:34

@Friz ::
@Bulat ::

A i Vučić se više ne čuje po pitanju Agrobanke. Trebao bi makar da završi ono što je prvo počeo.

Naravno, jer nema interesa niti su akteri spremni da budu hapšeni.
Ova afera se završila - nema više! Možda samo još neko sitan...

Bravo za fotografiju,
to su idejni kreatori koji nedostaju za završetak priče. Naravno realizacija je bila moguća uz mnogobrojne egzekutore.
Uskoro neće postojati ni ime banke (Agrobanka), pa ćemo se pitati koja to beše (Beobanka, Jugobanka, Investbanka, Beogradska banka)?
Akcionare Agrobanke neće niko ni pominjati, pa kako i može kada će titular celokupne imovine biti Poštanska štedionica i njeni akcionari. 89
Nazad na vrh Ići dole
milarosa
Just looking
Just looking


Broj poruka : 27
Points : 27
Datum upisa : 16.08.2012

AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: AGROBANKA u stečaju... (7. DEO)   AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Icon_minitime10/18/2012, 22:50

@Bulat ::
Gde su sad akcionari iz EU ?
Da li su samo činili uslugu SNS-u dok nije smenjen Šoškić ?


http://www.pravda.rs/2012/07/16/akcionari-agrobanke-za-nas-je-soskic-vec-bivsi-guverner/
A i Vučić se više ne čuje po pitanju Agrobanke. Trebao bi makar da završi ono što je prvo počeo.
Alo mister Bin, dokle mislite da svojim pričama obmanjujete zdravu logiku najprosečnije informisanog akcionara.... dokle manipulisanje činjenicama ????? .... kakavi bivši zvaničnici, nikako da smognu hrabrost i priznaju odavno smišljenu igru, loše prikrivenu nameru ..... uporno zaboravljaju da nisu učinili ništa da obezbede validnu reviziju završnog računa za 2011. godinu, .... bivši guverner zaboravlja krupan propust zabranio kreditnu aktivnosti, čak i reprogram, . .. neće da provere štetu koju su naneli ovim rešenjem, da procene efekte ove zabrane koja povećava obračunski gubitak od 290 mil.evra za najmanje 100 mil, evra, tako da bi obračunski gubitak priznavanjem ove greške bio 190 mil.evra a još ima krupnih grešaka koje uporno previđaju, . .. manipulišu neproverenim i dobro naduvanim ciframa, ..... setimo se po ko koji put da su dve skupštine malih akcionara Agrobanke bojkotovali, .... Ne daj bože da nezavisna revizija otkrije istinu, krupnu grešku u završnom računu, koju uporno bezočno iskorišćavaju .... jer gubitak sa kojim oni mašu odgovara njihovim već prozirnim ciljevima bezočne pljačke malih akcionara, izgleda da im sadašnja vlast pomaže, a veliko pitanje je zašto ??? Istina će izaći na videlo, a bruku i sramotu teško da će moći iko opravdati. zašto nova vlast ne proveri navode i izbegne posledice koje mogu biti sprečene police
Nazad na vrh Ići dole
Zagorr
Still learning
Still learning


Broj poruka : 46
Points : 62
Datum upisa : 30.12.2008

AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: AGROBANKA u stečaju... (7. DEO)   AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Icon_minitime10/18/2012, 22:53

Ako se budemo ponasali kao ovce pred klanje da samo blejimo tako nam i treba.Ima nas par hiljada ostecenih(pokradenih).Hajde da se organizujemo i da ucinimo nesto .Kako se poljoprivrednici organizuju naprave opsti haos i isteraju svoje. FRIZ ajde daj malo optimizma jer nije sve tako crno kao sto mislis.
Nazad na vrh Ići dole
milarosa
Just looking
Just looking


Broj poruka : 27
Points : 27
Datum upisa : 16.08.2012

AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: AGROBANKA u stečaju... (7. DEO)   AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Icon_minitime10/19/2012, 00:06

@posejdon ::
http://www.novimagazin.rs/ekonomija/mirko-cvetkovic-kako-je-formirana-nova-agrobanka


Znači li ovo da u Novu Agrobanku sem 5 mil.evra država ništa nije uložila, pa zar bivši Predsednik Vlade RS ne govori istinu " kaže država obezbedila 85 mil.evra ali samo u bezvrenom papiru i praznom obećanju ... "upumpla 20 mil.evra" za koje uredno naplaćuje kamatu od Nove Agrobanke, .... banka uredno ispunjava svoje obaveze.... ali postoji problem Nova vlast ne može ispuniti svoju obavezu - isplatu prve rate od obećanih 85 mil.evra , ... pa je zgodno opet skriti istinu uz fingiranje rezultata - što gore to bolje, prethodni neprovereni .... su dobar alibi ... istovremeno stečeni su uslovi da otpočne realizacija davno osmišljenog plana ... "naivnu javnost" (čitaj male akcionare) treba pravovremeno pripremiti za novo čerupanje njihove nelegalno preuzete imovine ..... tobože čuvaju sredstva poreskih obveznika, ..... bolje bi bilo da iskreno kažu: hoćemo da sakrijemo tragove naših drugara tajkuna, ... pa oni su došli u banku posle dokapitalizacija 2006 i 2007. godine, ... setimo se država je tada zamenila nenaplative plasmane za kapital .... stekla učešće od 20% kapitala, a posle su tajkuni dobili kredite .... policijska istraga ne daje očekivane rezultate .... tajkuni bi da ih koriste bez kamate, razume se ..., nije zgodno da ovo javnost sazna, pa opet treba u maniru prethodne nelegalne podele, .... tajno ... tobože zbog zaštite finansijske sigurnosti ... sprovesti poslednju i najrizičniju nameru, trajno sakriti sumljive tragove ... uostalom javnost će uskoro videti kako se ... sprovodi davno osmišljeni scenario ... onemogućuje revizija finansijskih izveštaja banke ...rasprodaje u bescenje primanljiva imovina dužnika kojima nije omogućen reprogram jer bi tako vratili kredite, ... uz obimnu i udruženu podršku još uvek uticajne bivše vlasti, guvernera, članova ces mekon kluba ...... ajkula

A nova vlast se uporno i na sav glas hvali "poštuje obaveze nasleđene od prethodne vlasti", ... ali je obavezu prema Novoj Agrobanci zgodno izbeći ... nije valjda ova obaveza proba iskrenosti .... Uostalom i to ćemo uskoro saznati .... ajkula
Nazad na vrh Ići dole
Momir
Old member
Old member
Momir

Broj poruka : 1754
Points : 5002
Datum upisa : 06.12.2008

AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: AGROBANKA u stečaju... (7. DEO)   AGROBANKA u stečaju... (7. DEO) - Page 4 Icon_minitime10/19/2012, 18:28

Evo malo da vas odobrovoljim, mada nemam akciju
http://www.capital.ba/srbija-privatnu-imovinu-stranih-investitora-agrobanke-pretvorila-u-drzavnu/

I ja sam mišljenja da nema ništa za male akcionare.
Ja takodje ne razumem kako roditelji onog francuza Tatona traže odštetu od države Srbije?
Potpuno ludilo...

_________________
“Cash combined with courage in a crisis is priceless.”
Nazad na vrh Ići dole
 
AGROBANKA u stečaju... (7. DEO)
Nazad na vrh 
Strana 4 od 9Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeći

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BELEX Club :: Arhiva Belex Cluba-
Skoči na: