| Agrobanka - AGBN (6. DEO) | |
|
+124BoS Karlo mirjana mirjana MHE kila(H)WATacina petronije Delboj NewStar Dejan_BG Smile Stane Dolanc Plejade Roman Abramovich philips1 Dragan11 Strucnjak99 Zalad Atomski mrav kivebusla Rale Nikolaj3 Eliot Ness Friz Zak10 Pendula011 Boj gogloee Dmitar ingglick Vladulns Greta Drag65 Grom Al Kapone Polos Frenky Bopel Ivan2211 Dax Ivan 011 Voiceoflaw Toplica 1 Dexiv Bochek BuffetSon Cucla BojanNS bokixxl Dkolak Pedjacar Bulat Dragot MORNAR Dnenad85 Sneki Bojjan Pera Zdera iki sexy jea Ceras Goast Paja011 JelenaS Rogy KRUSKA Nominalnosidro Sahbaz Taliban Mendo Fmember Kobe Bryant Stockbroken Steve McQueen Nemesis Milosss Marioss Boza Belex Taliano Limited011 Aritmeticar Ars Vivendi Kurajber Belalala ILoveRoses Fast Mistery 011 moj matori Milos86 Infinity Vlada BG Zoranecc Sutra Momir Popaj StM Meda Savatije Aleks Ilija Boranija interpretarot Lilihip Nestrpljivi LUMTDZOS ivan45 Zagorr Bond Matthew Greenburgh Maca Magi2 geogsi Jumbo đubretarac Kamata FatCat Drag_Mlad Pekinis shunjalo pepsiman C R A Z Y GogaAna Zopr MYSTIC021 Bookmaker Slovenac1 128 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
ILoveRoses VIP
Broj poruka : 178 Points : 377 Datum upisa : 08.02.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (6. DEO) 5/29/2012, 10:09 | |
| - Dexiv ::
Pa bilo je jasno onome ko je pogledao chartove i video fundamente, ko je išao bos u koprive opekao se. Ko je to trebalo da obelodani, CIA? Za domaće brokere se slažem u potpunosti. Ma ok. Samo sam želeo da istaknem da nisu slovenački fondovi malim investitorima slagali priču o 1000 eura, već domaći brokeri. | |
|
| |
Dexiv Old member
Broj poruka : 1297 Points : 2387 Datum upisa : 27.11.2008
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (6. DEO) 5/29/2012, 10:12 | |
| - ILoveRoses ::
- Dexiv ::
Pa bilo je jasno onome ko je pogledao chartove i video fundamente, ko je išao bos u koprive opekao se. Ko je to trebalo da obelodani, CIA? Za domaće brokere se slažem u potpunosti. Ma ok. Samo sam želeo da istaknem da nisu slovenački fondovi malim investitorima slagali priču o 1000 eura, već domaći brokeri. Zajedno. Slovenački fondovi si bili najagilniji u pumpanju akcije, postoje dokazi (i ne samo AGBN, nego i mnogih drugih, npr. AIKB). Domaći brokeri su naravno jedva dočekali da napumpaju male investitore. Za sve ove godine samo jednog poštenog brokera sam upoznao, i to je moj sadašnji broker.
Poslednji izmenio Dexiv dana 5/29/2012, 10:15, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (6. DEO) 5/29/2012, 10:14 | |
- Slovenac1 ::
Ah da naravno u celoj priči najviše su krivi slovenački portfolio investitori je li? Mislim nije vredno komentara kod toliko obmana i rukovodstva i nadzornih institucija države Kao nisu slovenački fondovi znali u kakvu državu zalaze? Nego je bio štos napumpati berzu bez presedana, a onda napuniti male retail investitore. Sami ste krivi, Antonića ste u nebesa dizali, zajedno sa njim pumpali akciju, i evo je sad, u bankrotu. Slovenački portfolio investitori su to radili kao sa nekim planom??? Ma molim te lepo, ceo svet je tada bio u euforiji, a ne samo akcije u Srbiji. A kamoli samo akcije, bile su tu još nekretnine, pa sirovine, pa bog zna još šta, a onda su imali tu neku zaveru Slovenci kojih nas ima 2 miliona??? | |
|
| |
Grom Our family
Broj poruka : 154 Points : 496 Datum upisa : 29.06.2011
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (6. DEO) 5/29/2012, 10:15 | |
| Nije ovde pitanje šta su slovenci radili 2007g., već
šta su srpski državni organi radili 2011g. i 2012god. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
Broj poruka : 2522 Localisation : Ljubljana Points : 6094 Datum upisa : 04.01.2008
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (6. DEO) 5/29/2012, 10:16 | |
- ILoveRoses ::
Pa bilo je jasno onome ko je pogledao chartove i video fundamente, ko je išao bos u koprive opekao se. Ko je to trebalo da obelodani, CIA? Za domaće brokere se slažem u potpunosti. Ma ok. Samo sam želeo da istaknem da nisu slovenački fondovi malim investitorima slagali priču o 1000 eura, već domaći brokeri. Zajedno. Slovenački fondovi si bili najagilniji u pumpanju akcije, postoje dokazi (i ne samo AGBN, nego i mnogih druhih, npr. AIKB). Domaći brokeri su naravno jedva dočekali da napumpaju male investitore. Za sve ove godine samo jednog poštenog brokera sam upoznao, i to je moj sadašnji broker. U pumpanju akcije i pominjanju 1000 EUR bi je najagilniji Antonić i rukovodstvo banke, za to postoje javni dokazi. Na forumima su bili najagilniji domači investitori i za to postoje dokazi... | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (6. DEO) 5/29/2012, 10:17 | |
| - Grom ::
- Nije ovde pitanje šta su slovenci radili 2007g., već
šta su srpski državni organi radili 2011g. i 2012god. Tako je i sve godine unazad uz rukovodstvo banke koje je držalo sve konce u svojim rukama... | |
|
| |
Dexiv Old member
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (6. DEO) 5/29/2012, 10:18 | |
| - Slovenac1 ::
Slovenački portfolio investitori su to radili kao sa nekim planom??? Ma molim te lepo, ceo svet je tada bio u euforiji, a ne samo akcije u Srbiji. A kamoli samo akcije, bile su tu još nekretnine, pa sirovine, pa bog zna još šta, a onda su imali tu neku zaveru Slovenci kojih nas ima 2 miliona??? Da, s planom, naravno, niko na berzi ništa ne radi slučajno (izuzev ako je totalni idiot). Panglobalna euforija (kako je predstavljaš) nema veze s tim, valuacije američkih i evropskih akcija su bile neuporedivo umerenije, i tamo nije napravljen balon na tržištu akcija (već na tržištu nekretnina). | |
|
| |
Dexiv Old member
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (6. DEO) 5/29/2012, 10:20 | |
U pumpanju akcije i pominjanju 1000 EUR bi je najagilniji Antonić i rukovodstvo banke, za to postoje javni dokazi. Na forumima su bili najagilniji domači investitori i za to postoje dokazi... Domaći investitori su bili opijeni pričama o akciji od 1000 evra (ponavljam - ulazili su unutra kao pijani, bez trunke analize), a slovenački predstavnici u UO AGBN su sve vreme podržavali Antonića i njegovu priču. I sad kuknjava što je akcija 0. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (6. DEO) 5/29/2012, 10:21 | |
Slovenački portfolio investitori su to radili kao sa nekim planom??? Ma molim te lepo, ceo svet je tada bio u euforiji, a ne samo akcije u Srbiji. A kamoli samo akcije, bile su tu još nekretnine, pa sirovine, pa bog zna još šta, a onda su imali tu neku zaveru Slovenci kojih nas ima 2 miliona??? Da, s planom, naravno, niko na berzi ništa ne radi slučajno (izuzev ako je totalni idiot). Panglobalna euforija (kako je predstavljaš) nema veze s tim, valuacije američkih i evropskih akcija su bile neuporedivo umerenije, i tamo nije napravljen balon na tržištu akcija (već na tržištu nekretnina). Bio je balon i tamo, bio je balon sa sirovinama, ceo svet je živeo u oblacima. A što se tiče valuacija akcija u Srbiji bile su jednake kao u sličnim zemaljama po svetu, bilo je mnogo banaka koje su se preuzimale po 5x booka. A to da je tu postojao neki plan smešno je... | |
|
| |
Grom Our family
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (6. DEO) 5/29/2012, 10:22 | |
- Grom ::
- Nije ovde pitanje šta su slovenci radili 2007g., već
šta su srpski državni organi radili 2011g. i 2012god. Tako je i sve godine unazad uz rukovodstvo banke koje je držalo sve konce u svojim rukama... Da, i rukovodstvo banke u kojoj je država najveći akcionar. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (6. DEO) 5/29/2012, 10:22 | |
| Mislim jedini plan koji je bio bila je namerno uništavanje Agrobanke sa strane rukovodstva i nadzornih institucija države. I to je valjda jasno danas | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (6. DEO) 5/29/2012, 10:23 | |
U pumpanju akcije i pominjanju 1000 EUR bi je najagilniji Antonić i rukovodstvo banke, za to postoje javni dokazi. Na forumima su bili najagilniji domači investitori i za to postoje dokazi... Domaći investitori su bili opijeni pričama o akciji od 1000 evra (ponavljam - ulazili su unutra kao pijani, bez trunke analize), a slovenački predstavnici u UO AGBN su sve vreme podržavali Antonića i njegovu priču. I sad kuknjava što je akcija 0. Koliko su več ono imali članova u UO slovenački investitori???? I sa time uticaja??? | |
|
| |
Grom Our family
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (6. DEO) 5/29/2012, 10:25 | |
| Možda će od Stare Agrobanke da formiraju Razvojnu banku Srbije. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (6. DEO) 5/29/2012, 10:25 | |
U pumpanju akcije i pominjanju 1000 EUR bi je najagilniji Antonić i rukovodstvo banke, za to postoje javni dokazi. Na forumima su bili najagilniji domači investitori i za to postoje dokazi... Domaći investitori su bili opijeni pričama o akciji od 1000 evra (ponavljam - ulazili su unutra kao pijani, bez trunke analize), a slovenački predstavnici u UO AGBN su sve vreme podržavali Antonića i njegovu priču. I sad kuknjava što je akcija 0. Ne bi danas bilo nikakve kuknjave da su nadzorne institucije opravile svoj posao i ako rukovodstvo banke ne bi obmanjivalo akcionare sa lažnim bilansima... | |
|
| |
Dexiv Old member
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (6. DEO) 5/29/2012, 10:27 | |
Koliko su več ono imali članova u UO slovenački investitori???? I sa time uticaja??? A koliko akcija? Uticaj ne mora biti direktan. Bar pet brokera mi je pričalo istu priču: da su ih pre svega predstavnici slovenačkih fondova opsedali sa pričom o AGBN na 1000 evra i AIKB na 450 evra. Ne aboliram ih, znam da su to vrlo dobro pokušali da iskoriste za sebe, ali sam siguran da nisu slagali. | |
|
| |
Grom Our family
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (6. DEO) 5/29/2012, 10:30 | |
| Te čuvene 2007g. bilo je fantastičnih priča za mnoge akcije. | |
|
| |
Dexiv Old member
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (6. DEO) 5/29/2012, 10:32 | |
| A svi strani fondovi su vrlo dobro znali u kakvu državu ulaze: bez regulativa, s ogromnom korupcijom, pravno potpuno nesigurnu u pogledu investicija. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (6. DEO) 5/29/2012, 10:41 | |
- A svi strani fondovi su vrlo dobro znali u kakvu državu ulaze: bez regulativa, s ogromnom korupcijom, pravno potpuno nesigurnu u pogledu investicija.
Verovatno su i za stanje države krivi slovenački investitori je li? Pa to je poanta svega, primer Agrobanke se desio samo zbog krivičnih dela rukovodstva banke i nadzornih institucija. Akcionari nemaju veze sa tome (osim države kao največeg akcionara naravno), tako slovenski, tako srpski , kao i svi ostali... | |
|
| |
Fmember VIP
Broj poruka : 1641 Points : 5191 Datum upisa : 01.11.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (6. DEO) 5/29/2012, 10:43 | |
- A svi strani fondovi su vrlo dobro znali u kakvu državu ulaze: bez regulativa, s ogromnom korupcijom, pravno potpuno nesigurnu u pogledu investicija.
Pa su nam sad ti strani fondovi krivi sto je agrobanka propala, a ne nasa regulativa, korupcija i lopovska uprava ?!?? | |
|
| |
Dexiv Old member
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (6. DEO) 5/29/2012, 10:44 | |
Verovatno su i za stanje države krivi slovenački investitori je li? Pa to je poanta svega, primer Agrobanke se desio samo zbog krivičnih dela rukovodstva banke i nadzornih institucija. Akcionari nemaju veze sa tome (osim države kao največeg akcionara naravno), tako slovenski, tako srpski , kao i svi ostali... Po hiljaditi put: ne krivim SLOVENCE, ne krivim SLOVENAČKE INVESTITORE, zapravo nikog ne krivim, samo pominjem slovenačke fondove i njihove predstavnike, i to je sve. Znali su u šta ulaze, ali je pumpanje bilo primamljivije od rezona i umerenosti. Nemoj sad da mi pričaš da niste podržavali Antonića, kad jeste. I znali ste da je država najveći akcionar, sve vreme. | |
|
| |
Dexiv Old member
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (6. DEO) 5/29/2012, 10:46 | |
| - Fmember ::
Pa su nam sad ti strani fondovi krivi sto je agrobanka propala, a ne nasa regulativa, korupcija i lopovska uprava ?!?? Naravno da ne, ali govorim o nerezonskom pumpanju akcije s kojom su mnogi ostali unesrećeni, i bez para i bez akcija. Ako su svi već sve znali (o korupciji, regulativi i ostalom), onda nije trebalo navlačiti ljude unutra, nego ih naprotiv upozoravati da nisu čista posla. | |
|
| |
Lilihip Member
Broj poruka : 838 Godina : 49 Localisation : Bugojno Points : 2807 Datum upisa : 14.05.2009
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (6. DEO) 5/29/2012, 10:48 | |
- Možda će od Stare Agrobanke da formiraju Razvojnu banku Srbije.
Pre bi reko' od nove, a sto se stare tice, citajuci politiku Nova je preuzela deo potrazivanja i sve obaveze stare, iz cega proizilazi da smo u ljusturi ostali mi kao jedini poverioci i neki junk od-mozda-nekada-naplatim aktive cijom ce razvucenom naplatom narednih godina biti dovoljno generisano za plate i trud likvidacionih upravnika (Dzambasa i Gaj Julija) i mozda po simbolicni EUR p/s tek da ne zaboravimo kolike su nam usi Opet negde drugo sam procitao da su preuzeli deo potrazivanja i deo obaveza prema deponentima, e sad ako je tako onda bi, bar je tako kod obicnih privrednih drustava, preostali poverioci AGBN mogli da obaraju ceo pravni posao jer je za ovakvu "igru" trebala saglasnost poverilaca. Inace u zavisnosti sta je vece imovina ili obaveze, stara ce zavrsiti u stecaju ili likvidaciji (opet kod dvojca bez kormilara). "Krivi smo mi koji smo cutali" to bi mogli da pevaju Sukovic, Backovic i ostala ekipa iz UO koja ce sigurno biti krivicno gonjena | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (6. DEO) 5/29/2012, 10:48 | |
Verovatno su i za stanje države krivi slovenački investitori je li? Pa to je poanta svega, primer Agrobanke se desio samo zbog krivičnih dela rukovodstva banke i nadzornih institucija. Akcionari nemaju veze sa tome (osim države kao največeg akcionara naravno), tako slovenski, tako srpski , kao i svi ostali... Po hiljaditi put: ne krivim SLOVENCE, ne krivim SLOVENAČKE INVESTITORE, zapravo nikog ne krivim, samo pominjem slovenačke fondove i njihove predstavnike, i to je sve. Znali su u šta ulaze, ali je pumpanje bilo primamljivije od rezona i umerenosti. Nemoj sad da mi pričaš da niste podržavali Antonića, kad jeste. I znali ste da je država najveći akcionar, sve vreme. Smešno je da pominješ bilo kojeg akcionara zbog nastale situacije, a ne pominješ rukovodstvo banke i nadzorne institucije, mislim da je jasno ko je kriv za nastalu situaciju. A to nije nijedan akcionar osim države... | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (6. DEO) 5/29/2012, 10:51 | |
- Fmember ::
Pa su nam sad ti strani fondovi krivi sto je agrobanka propala, a ne nasa regulativa, korupcija i lopovska uprava ?!?? Naravno da ne, ali govorim o nerezonskom pumpanju akcije s kojom su mnogi ostali unesrećeni, i bez para i bez akcija. Ako su svi već sve znali (o korupciji, regulativi i ostalom), onda nije trebalo navlačiti ljude unutra, nego ih naprotiv upozoravati da nisu čista posla. Ako su nadzorne institucije govorile i potpisivale da je sve ok, onda su i akcionari tako mislili, to je jasno | |
|
| |
Dexiv Old member
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (6. DEO) 5/29/2012, 10:52 | |
Smešno je da pominješ bilo kojeg akcionara zbog nastale situacije, a ne pominješ rukovodstvo banke i nadzorne institucije, mislim da je jasno ko je kriv za nastalu situaciju. A to nije nijedan akcionar osim države... Ovo ti je smešno, da smešnije biti ne može: pa ko je ovde prošle godine okupljao akcionare za Skupštinu AGBN i guslao protiv Antonića sve vreme? Ima svedoka, kakva sam mu pitanja postavljao na sastanku akcionara pred Skupštinu. A o državi sam već rekao, pogledaj malo gore: neregulisana, puna korupcije. Dovoljno? | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (6. DEO) 5/29/2012, 10:56 | |
Smešno je da pominješ bilo kojeg akcionara zbog nastale situacije, a ne pominješ rukovodstvo banke i nadzorne institucije, mislim da je jasno ko je kriv za nastalu situaciju. A to nije nijedan akcionar osim države... Ovo ti je smešno, da smešnije biti ne može: pa ko je ovde prošle godine okupljao akcionare za Skupštinu AGBN i guslao protiv Antonića sve vreme? Ima svedoka, kakva sam mu pitanja postavljao na sastanku akcionara pred Skupštinu. A o državi sam već rekao, pogledaj malo gore: neregulisana, puna korupcije. Dovoljno? 99% malih akcionara je pasivnih svugde po svetu i samo žele da nadzorne institucije i rukovodstvo opravlja svoj posao tako kako treba, u prvom redu bez krivičnih dela. Nisu problem akcionari, nego baš to što si napisao, korupcija, neregulisanje, kriminal, ... | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (6. DEO) 5/29/2012, 10:59 | |
| Ovde mi nemamo problem jer je cena akcija pala zato što su pala tržišta kapitala po celom svetu ili zato jer smo u krizi ili zato jer je neko mislio da če biti cena akcija 1000 EUR zbog preuzimanja ili dobrog poslovanja, ovde imamo problem jer je banka otišla u stečaj zbog kriminala, korupcije | |
|
| |
Grom Our family
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (6. DEO) 5/29/2012, 10:59 | |
| Akcionari mogu biti 'krivi' samo zato što su verovali institucijama. | |
|
| |
Dexiv Old member
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (6. DEO) 5/29/2012, 11:02 | |
- Ovde mi nemamo problem jer je cena akcija pala zato što su pala tržišta kapitala po celom svetu ili zato jer smo u krizi ili zato jer je neko mislio da če biti cena akcija 1000 EUR zbog preuzimanja ili dobrog poslovanja, ovde imamo problem jer je banka otišla u stečaj zbog kriminala, korupcije
Stvarno? A šta je bilo od 50000 do 7000 dinara, 7 puta manje? Bez bajki, molim. | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (6. DEO) 5/29/2012, 11:04 | |
- Ovde mi nemamo problem jer je cena akcija pala zato što su pala tržišta kapitala po celom svetu ili zato jer smo u krizi ili zato jer je neko mislio da če biti cena akcija 1000 EUR zbog preuzimanja ili dobrog poslovanja, ovde imamo problem jer je banka otišla u stečaj zbog kriminala, korupcije
Stvarno? A šta je bilo od 50000 do 7000 dinara, 7 puta manje? Bez bajki, molim. Mislim da bi danas svi akcionari bili zadovoljni sa cenom od 7000 RSD na berzi uz normalno poslovanje banke. Inače koliko su pale cene banaka po celom svetu? | |
|
| |
Dexiv Old member
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (6. DEO) 5/29/2012, 11:05 | |
Stvarno? A šta je bilo od 50000 do 7000 dinara, 7 puta manje? Bez bajki, molim. Mislim da bi danas svi akcionari bili zadovoljni sa cenom od 7000 RSD na berzi uz normalno poslovanje banke hahaha | |
|
| |
Grom Our family
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (6. DEO) 5/29/2012, 11:07 | |
- ...A šta je bilo od 50000 do 7000 dinara, 7 puta manje?
A šta je bilo od 14.500 do 1.400 na AIKB ?... ili ENHL ?! | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (6. DEO) 5/29/2012, 11:09 | |
| Ako se pogleda cene banaka u Europi 2007 i danas može se videti dubok pad svugde. Ali to nije poanta Agrobanke, kod Agrobanke imamo stečaj zbog kriminala | |
|
| |
Magi2 Our family
Broj poruka : 323 Points : 710 Datum upisa : 21.01.2010
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (6. DEO) 5/29/2012, 11:09 | |
| | |
|
| |
Slovenac1 VIP
| Naslov: Re: Agrobanka - AGBN (6. DEO) 5/29/2012, 11:10 | |
- ...A šta je bilo od 50000 do 7000 dinara, 7 puta manje?
A šta je bilo od 14.500 do 1.400 na AIKB ?... ili ENHL ?! Ili praktički kod svih akcija na belexu, a i kod nas nije ništa bolje... | |
|
| |
| Agrobanka - AGBN (6. DEO) | |
|