BELEX Club
BELEX Club
BELEX Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BELEX Club

Ekonomski Forum
 
PrijemPortalliEventsPublicationsTražiRegistruj sePristupi
 

 O vojvodini

Ići dole 
+15
Popaj
Igi-bg
philips1
Boranija
Light
Smile
Ars Vivendi
Drag65
Fmember
Sneki
Maca
Friz
Bond
Boby
Rogy
19 posters
Idi na stranu : 1, 2  Sledeći
AutorPoruka
Rogy
VIP
VIP
Rogy


Broj poruka : 517
Points : 2119
Datum upisa : 10.09.2009

O vojvodini Empty
PočaljiNaslov: Vojvodina   O vojvodini Icon_minitime2/5/2012, 12:30

O vojvodini 174px-Coat_of_arms_of_Vojvodina.svg
Od ove srpske pokrajine se realno očekuje da postane jedna od perspektivnijih privrednih regija u Evropi.
Najveći broj kompanija Beogradske berze je iz Vojvodine, sa NIIS-om kao perjanicom.
Temu otvaram da se na jednom mestu prikazuju poslovne informacije ove regije. Bez politike.

_________________
.
Nazad na vrh Ići dole
Rogy
VIP
VIP
Rogy


Broj poruka : 517
Points : 2119
Datum upisa : 10.09.2009

O vojvodini Empty
PočaljiNaslov: Re: O vojvodini   O vojvodini Icon_minitime2/5/2012, 12:44Raspisan konkurs za izgradnju optičkih telekomunikacionih mreža u Vojvodini

Novi Sad, 3. februar 2012. - Pokrajinski sekretarijat za privredu, na čelu sa potpredsednikom Vlade AP Vojvodine i pokrajinskim sekretarom za privredu, Pastor Ištvanom, je dana 3. februara 2012. godine u dnevnom listu ,,Dnevnik" i na sajtu Sekretarijata, raspisao Konkurs za izgradnju optičkih telekomunikacionih mreža u opštinama i gradovima u AP Vojvodini, kao i za izradu projektno-tehničke dokumentacije potrebne za njihovu izgradnju.

Egereši posetio predstavništvo Vojvodine u Briselu
Brisel/Novi Sad, 03. februar - Predsednik Skupštine AP Vojvodine Šandor Egereši posetio je danas predstavništvo Vojvodine u Briselu - Vojvodina European Office, gde je sa direktorom Fonda „Evropski poslovi" i šefom ove kancelarije Predragom Novikovim razgovarao o konkretnim koracima u ostvarivanju glavnih ciljeva - privlačenju stranih investicija, lobiranju za projekte i sredstva iz evropskih fondova i prezentovanju ekonomskih i svih drugih potencijala Vojvodine.

Pajtić i Vasin posetili "Žitoprodukt" u Zrenjaninu
Novi Sad/Zrenjanin, 2. februar 2012. - Predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić i pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, posetili su preduzeće "Žitoprodukt" u Zrenjaninu.
- Pokrajinska Vlada je pre dve godine pokrenula program spasavanja onih kolektiva koji imaju tradiciju i perspektivu, a koja su bila praktično upropašćena ili lošom privatizacijom ili neodgovornim poslovanjem nakon privatizacije, istakao je predsednik Pajtić. On je rekao da je u ovom trenutku, ovim programom Vlade AP Vojvodine obuhvaćeno 27 preduzeća na teritoriji AP Vojvodine. U ovim preduzećima radi više hiljada zaposlenih, a za njih je vezano više desetina hiljada kooperanata. Ovaj program mera podrazumeva uključivanje svih instrumenata kojima pokrajinska Vlada raspolaže, a odnosi se na dodatni angažman u pronalaženju stabilnih partnera, tržišta, kao i pronalaženje stranih i domaćih investitora, koji bi ulagali u ove kompanije, koje još uvek imaju uticaja na domaće tržište.
Prema Pajtićevim rečima, ovaj program je Vlada Vojvodine preduzela iako formalno to nije njena nadležnost, jer nije postojala odgovornost u procesu privatizacije. Ipak, velika je odgovrnost svih struktura vlasti prema građanima ove zemlje i moraju se spasiti ona radna mesta u preduzećima, u kojima postoji jak ekonomski rezon. Rezultati intervenisanja Vlade već su vidljivi u svim kompanijama u kojima su procesi revitalizacije započeti. Kako je Pajtić rekao, Vlada AP Vojvodine se hrabro suočava sa problemima koje su prouzrokovali drugi ljudi...

Započeta izgradnja "Grundfosove" nove fabrike u Inđiji
Inđija/Novi Sad, 1. februar 2012. godine - Danska kompanija "Grundfos", najveći svetski proizvođač cirkularnih pumpi, započela je danas izgradnju svoje nove fabrike u Inđiji. Investicija je vredna 50 miliona evra, a nov proizvodni pogon, čiji se završetak planira do kraja godine, zaposliće u prvoj fazi 350 radnika.

Sporazum za projekat „Žene preduzetnice u agrobiznisu"
Novi Sad, 30. januar 2012. - Pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin i direktor USAID -Agrobiznis projekat Lu Ferou, potpisali su danas Sporazum o saradnji, koji se odnosi na projekat „Žene preduzetnice u agrobiznisu." Dokumentom je predviđeno osposobljavanje žena za preduzetništvo i unapređenje njihovog rada u agrobiznisu, a prvi put se ove godine sprovodi i u Vojvodini. Namenjen je ženama ruralnog područja Subotice i Novog Sada. Sporazumom su utvrđeni oblici podrške koje će Sekretarijat i USAID obezbediti polaznicama obuke.Tako će Sekretarijat obezbediti finansijsku podršku od 200.000, 00 dinara za najuspešniji biznis plan žena koje dobiju podršku lokalnih samouprava, a Sekretarijat razmatra i mogućnost da obezbedi podršku od po 500.000,00 dinara za za pet najuspešnijih biznis planova žena iz Novog Sada. U obukama će učestvovati po 30 žena iz seoskih sredina Novog Sada i Subotice, na osnovu javnog poziva. Očekuje se učešće žena koje već imaju ekonomsku aktivnost i preduzetničku delatnost kojima je potrebna podrška za proširivanje i unapređenje posla.

Vlada APV

_________________
.
Nazad na vrh Ići dole
Boby
VIP
VIP
Boby


Broj poruka : 2614
Godina : 52
Localisation : banat
Points : 10639
Datum upisa : 04.02.2011

O vojvodini Empty
PočaljiNaslov: Re: O vojvodini   O vojvodini Icon_minitime2/5/2012, 19:34

HTEO SAM da pohvalim otvaranje teme i ako je moguce bez politickih konotacija...takodje je pokrajina pocela ozbiljnije da subvencionise posumljavanje i sam sam usao u projekat ali trazim link pa ga kacim,izuzetno je zanimljiva prica posebno za one koji zele da malo prosire ulaganja i udju u jedan dugorocan i profitabilan posao...
Nazad na vrh Ići dole
Rogy
VIP
VIP
Rogy


Broj poruka : 517
Points : 2119
Datum upisa : 10.09.2009

O vojvodini Empty
PočaljiNaslov: Re: O vojvodini   O vojvodini Icon_minitime2/11/2012, 07:07

Placevi se ne kupuju jer se i besplatno dele

Mogućnost da građevinsko zemljište dobiju bez naknede - a zauzvrat zaposle određeni broj radnika iz konkretne opštine, proredila je potražnju investitora za placevima. To potvrđuju i oglasi u kojima je ponuda višestruko veća od potražnje.

Primera radi, među tek četiri zahteva za kupovinu zemljišta ima samo jedan ozbiljniji investitor, dok se čak 116 oglasa odnosi na prodaju.

Direktor prodaje u Agenciji za promet nekretnina "Solis" Dragan Rabatić kaže da ne samo što nema potražnje investitora za kupovinu građevinskog zemljišta nego ni ta višestruka ponuda nije ono što traže retki i probirljivi investitori. Nudi se sve i svašta, a ono malo retkih investitora traže specifične lokacije, kojih, uglavnom nema. Kaže da su dvije-tri strane firme zainteresovane za gradnju trgovačkih lanaca ili benzinskih pumpi, međutim, ništa od ponuđenog im ne odgovara.

Iako su u ponudi manje parcele i "zabačene" lokacije, još ima placeva koji bi mogli zanimati ulagače. Na putu Novi Sad - Srbobran u ponudi je lokacija za benzinsku i plinsku pumpu od 4.000 kavdrat - front prema putu od 100 metara, zatim 11,5 hiljada kvadrata na autoputu Novi Sad - Subotica ... Međutim, ulagače interesuju komunalno opremljene parcele.

Stručnjaci ocjenjuju da je administracija glavni kamen spoticanja za investitore. Oni koji bi došli ovde traže da se njihova ideja ostvari brzo, pa su od posebnog značaja procedure i vrijeme dobivanja potrebnih dokumenata. Još uvijek za dobivanje građevinske dozvole treba 16 procedura. A i kada se postigne dogovor o izgradnji nekog objekta, ona traje pet puta kraće nego što su trajali pregovori o poslu i prikupljanje dokumentacije, što nije dobro jer to investitore iscrpljuje i odbija.

Kod nas je još uvijek država vlasnik dijela građevinskog zemljišta. Konverzija prava korištenja u pravo vlasništva ide sporo pa mnogi kritikuju Zakon o planiranju i izgradnji koji regulira tu materiju. Oni koji nameravaju da grade uz autoput ne moraju da se boje konverzije zemljišta jer je ono ranije nacionalizovano prilikom izgradnje saobraćajnice koja ima takozvani putni pojas i njime gospodari javno poduzeće za puteve. Autoput bi mogao ponuditi uslove za razvijanje ugostiteljstva, pumpi, usluga. Zemljište bi se moglo ustupiti drugima, ali, kažu upućeni, za to bi bio potreban poseban zakon.

Ekonomski analitičar Milan Kovačević smatra da bismo privukli više investitora kada bismo imali bolje planiranje i nudili pripremljeno zemljište, tim prije što zakon predviđa kategoriju uređivanja građevinskog zemljišta. Za investitora je značajno da li na promatranom zemljištu ima struje, vode, kanalizacije ... Veliki problem su i pristupnesaobraćajnice, odnosno ulaz na autoput i izlaz s njega, pa mnogi investitori žele uložiti u mesta u blizini glavnih koridora s kojima postoji dobra prometna povezanost. Zato da bismo privukli investitore, bez kojih nema razvoja zemlje, moramo što prije i pojeftiniti i pojednostavniti dobivanje građevinske dozvole.

Topla voda na izvolte

Dragan Rabatić kaže da su Inđija i Pećinci model za sve lokalne samouprave koje žele razvijati i privući strane investitore. Ova mjesta imaju i veću zaposlenost, i zarade ... Topla voda je otkrivena, treba je koristiti. Privatni vlasnici koji nude placeve moraju biti realni s cenama, posebno ako zemljište nije komunalno opremljeno. To što ima front od 100 metara prema autoputu nije dovoljno.

Izvor

_________________
.
Nazad na vrh Ići dole
Rogy
VIP
VIP
Rogy


Broj poruka : 517
Points : 2119
Datum upisa : 10.09.2009

O vojvodini Empty
PočaljiNaslov: Re: O vojvodini   O vojvodini Icon_minitime2/11/2012, 07:18

Norveška kancelarija i Predstavništvo APV u Briselu prezentovali vojvođanske prioritete
Na osnovu saradnje The Brussels Office, norveške organizacije i Predstavništva AP Vojvodine u Briselu, organizovano je predstavljanje ključnih prioriteta rada vojvođanskog predstavništva u narednom periodu.

Povodom desetogodišnjice poslovanja delegacija kompanije Lafarž
Predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić primio je danas delegaciju kompanije „Lafarge BFC" predvođenu novoimenovanim izvršnim potpredsednikom „Grupe Lafarge" Kristijan Eroom (Christian Herrault) nadležnim za poslovanje kompanije u Srbiji i direktorom „Lafarge Srbija" Kostinom Borkom (Costin Borc).

Potpisani ugovori za subvencionisanje sajamskih nastupa kod nas i u Evropi
Povodom okončanja dva konkursa za subvencionisanje nastupa vojvođanskih kompanija za nastupe na sajmovima, potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu Ištvan Pastor danas je u Vladi Vojvodine svečano potpisao ugovore sa privrednicima, organizacijama i kompanijama kojima su dodeljena sredstva.
..
Ove manifestacije održavaće se u Budimpešti, Celju, Berlinu, Londonu, Milanu, Gornjoj Radgoni, Budvi i Rovinju. Podrška regionalnih sajmova u Vojvodini takođe je aktivnost koja će se nastaviti tokom 2012. godine. Organizatorima regionalnih sajmova u Subotici, Zrenjaninu, Pančevu, Novoj Pazovi i Bačkoj Topoli.
..
Sekretarijat za privredu je za 49 firmi, koje žele da svoje ponude iznesu na evropske sajmove izdvojio sedam miliona dinara, dok je za 53 preostala preduzeća koja će nastupati u Srbiji izdvojio pet i po miliona dinara.

Vlada APV

_________________
.
Nazad na vrh Ići dole
Bond
Moderator
Bond


Broj poruka : 13518
Localisation : Novi Sad
Points : 50396
Datum upisa : 03.06.2009

O vojvodini Empty
PočaljiNaslov: Re: O vojvodini   O vojvodini Icon_minitime2/14/2012, 14:34

Vojvodina u TOP 10 evropskih regiona za strane investicije

Beta | 14. 02. 2012. - 11:56h

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i direktor Fonda za podršku investicija (VIP fond) u Vojvodini Branislav Bugarski primiće 7. marta u Kanu nagradu koju je Vojvodina dobila kao četvrti region u Evropi u kategoriji efektivnosti troškova ulaganja, saopštio je danas VIP fond.

Prema konkursu "Evropski gradovi i regioni budućnosti", koji je organizovao magazin FDI, deo Fajnenšel tajmsa (Financial Times), Vojvodina je četvrti region u Evropi u kategoriji efektivnosti troškova ulaganja.

Dva vojvođanska grada, Inđija i Sremska Mitrovica, osvojila su drugo i treće mesto po istom kriterijumu.

Na prvom mestu je region Bukurešta u Rumuniji, a na konkurs se prijavilo ukupno 110 evropskih regiona i 253 grada.

Subotica je zauzela deseto mesto u kategoriji gradova za najbolje promotivne strategije za privlačenje stranih investicija, a u toj kategoriji konkurisala su 73 evropska grada i 60 regiona.

Magazin FDI (FDI Intelligence) analizira tržišta i pruža informacije onima koji promovišu svoju lokaciju, koji traže novu biznis lokaciju ili samo analiziraju trendove.

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/307065/Vojvodina-u-TOP-10-evropskih-regiona-za-strane-investicije
Nazad na vrh Ići dole
Rogy
VIP
VIP
Rogy


Broj poruka : 517
Points : 2119
Datum upisa : 10.09.2009

O vojvodini Empty
PočaljiNaslov: Re: O vojvodini   O vojvodini Icon_minitime3/15/2012, 19:10

"VOJVODINA NAJRAZVIJENIJA U SRBIJI"
Izvor:Beta
Novi Sad -- Vojvodina je najrazvijeniji region Srbije i u njoj je ostvareno 45 odsto stranih ulaganja i 40 odsto ukupnog izvoza Srbije, kaže Bojan Pajtić.

“Naprotiv, Vojvodini je nedavno uručeno priznanje kao jednoj od najpovoljnijih regija za investiranje, i u konkurenciji 110 regija osvojila je četvrto mesto", rekao je on.

Pajtić je poručio da je Vojvodina zapravo "Evropa u malom", jer u ovoj pokrajini živi dva miliona stanovnika i 25 nacionalnosti.

Prema njegovim rečima, proces evropskih integracija i ujedinjavanje Evrope su jedan od najvažnijih političkih, ali i civilizacijskih procesa i postignuća i cilj koji je proistekao iz plemenite vizije zajedničke budućnosti.

Predsednik Pajtić primio direktora Magma Seatings investitora u opštinu Odžaci
Novi Sad, 14. mart 2012. godine - Predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić primio je danas predstavnike firme „Magma Seatings" investitora iz Češke Republike, koji će u Odžacima izgraditi svoju fabriku za proizvodnju presvlaka za automobilska sedišta, koja su namenjena vozilima nekih od najprestižnijih svetskih proizvođača.

U Novom Sadu otvoren prvi terminal NIS-a za bunkerisanje brodova
Novi Sad, 14. mart 2012. godine - Predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić i generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko otvorili su novu stanicu za snabdevanje plovila pogonskim gorivom. Otvaranje bunker stanice za brodove u Novom Sadu, omogući će da se sada i u našoj zemlji brodovi koji plove Dunavom mogu snabdevati gorivom.
Svečanom otvaranju ove stanice, koja se nalazi u okviru Rafinerije nafte Novi Sad u neposrednoj blizini međunarodne Luke Novi Sad, prisustvovali su i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, pokrajinski sekretar za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine Dušanka Sremački i drugi gosti.

Pokrajinski sekretarijat za privredu pomaže razvoj vojvođanske privrede, preduzetništvo i turizam
Novi Sad, 14. mart 2012. - Pokrajinski sekretarijat za privredu raspisao je konkurs za dotacije nevladinim organizacijama i ostalim neprofitnim institucijama za razvoj privrede, preduzetništva, malih i srednjih preduzeća na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine u cilju unapređenja privrede, preduzetništva, malih i srednjih preduzeća. Pokrajinski sekretarijat za privredu sufinansireće programe razvoja preduzetnika, malih i srednjih preduzeća u AP Vojvodini u 2012. godini sa ukupnim iznosom od 14.800.000,00 dinara, obezbeđenim Pokrajinskom skupštinskom odlukom o budžetu Autonomne Pokrajine Vojvodine za 2012. godinu. Pravo učešća na konkursu imaju registrovane nevladine organizacije i ostale neprofitne institucije sa teritorije AP Vojvodine za sufinansiranje projekata za razvoj privrede, preduzetništva, malih i srednjih preduzeća.

Na Međunarodnom sajmu u Berlinu ITB uspešno predstavljena turistička ponuda Vojvodine
Novi Sad, 13. mart 2012. - U Berlinu na najvećem sajmu turizma na svetu ITB, predstavljena je turistička ponuda Vojvodine gde je Dunavski turistički klaster ,,Istar 21" predstavio projekat "Bogatstvo različitosti", realizovan u okviru partnerstva sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu, čija je delegacija na čelu sa potpredsednikom Vlade AP Vojvodine i pokrajinskim sekretarom za privredu, Ištvan Pastorom, takođe prisustvovala na manifestaciji.

Dogovoreni konkretni projekti za realizaciju
Novi Sad, 12. mart 2012. godine - Potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu dr Tomislav Stantić predvodio je sednicu radne grupe za saradnju između AP Vojvodine i Regije Friuli-Venecija Đulija, koja je danas održana u Vladi Vojvodine. Na zasedanju mešovite radne grupe koju su činili predstavnici italijanske delegacije iz Regije Friuli-Venecija Đulija, predstavnici Vlade Vojvodine, kao i predstavnici institucija i organizacija koje su podnele predloge projekata, odabrani su projekti koji će biti realizovani tokom ove godine, a koje će zajednički finansirati vlade dve regije.

Izvor

_________________
.
Nazad na vrh Ići dole
Rogy
VIP
VIP
Rogy


Broj poruka : 517
Points : 2119
Datum upisa : 10.09.2009

O vojvodini Empty
PočaljiNaslov: Re: O vojvodini   O vojvodini Icon_minitime3/30/2012, 19:51

U Sremskoj Mitrovici niče deset fabrika!
Do kraja godine na gradskom području Sremske Mitrovice biće otvorene tri ili četiri nove fabrike, kaže gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović.

Veliki su izgledi, posle pregovora koji su u završnoj fazi, da 2013. ovde nikne još šest do sedam pogona stranih kompanija, pre svega u oblasti automobilske industrije, drvno-prerađivačke i izrade obuće, naveo je on.

Kako je rekao gradonačelnik Sremske Mitrovice, privode se kraju pregovori s dve kompanije u sastavu Dženeral motorsa, koje nameravaju da ovde proizvode delove za automobile. Kao jedna od mogućih lokacija buduće fabrike najčešće se pominju sada prazni pogoni nekadašnje mitrovačke industrije ventila, koja je proizvodila ventile i vođice za automobilske motore poznatih kompanija.

Sve to će doprineti smanjenju nezaposlenosti, koja je ključni problem i čijem se rešavanju daje apsolutni prioritet, ocenio je gradonačelnik.

Nedimović je dodao da je sačinjen i projekat za unapređenje poljoprivredne proizvodnje imajući u vidu da na ovom području gotovo polovina radno aktivnog stanovništva zavisi od agrara.
Izvor

_________________
.
Nazad na vrh Ići dole
Rogy
VIP
VIP
Rogy


Broj poruka : 517
Points : 2119
Datum upisa : 10.09.2009

O vojvodini Empty
PočaljiNaslov: Re: O vojvodini   O vojvodini Icon_minitime4/22/2012, 14:44

U Staroj Pazovi Tehnološki centar kompanije “Milbauer”

BEOGRAD, U Staroj Pazovi sutra će biti otvoren Tehnološki centar za inženjering i proizvodnju nemačke kompanije Milbauer, proizvođača mašina za izradu elektronskih i biometrijskih dokumenata i proizvoda koji spadaju u oblast elektronske uprave.

Kompanija Milbauer trenutno zapošljava u Srbiji 80 radnika, a otvaranjem Tehnološkog centra, u koji je kompanija uložila 5,5 miliona evra, u planu je otvaranje još 80 radnih mjesta.

Otvaranjem ovog postrojenja u Srbiji cilj je da se kompletan razvojni dio tehnologije za izradu identifikacionih dokumenata i biometrije proizvodi u Srbiji.

Kompanija Milbauer je preko programa Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja za dodjelu bespovratnih sredstava za podsticaj investicija, koji administrira Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza – SIEPA, dobila 500.000 evra, odnosno 5.000 evra po novootvorenom radnom mjestu.

Svečanom otvaranju Tehnološkog centra za inženjering i proizvodnju kompanije Milbauer u petak, 20. aprila, u 12.00 časova, prisustvovaće ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Nebojša Ćirić.

Milbauer je lider u svijetu u oblasti sigurnosnih tehnoloških rješenja u sferi elektronske identifikacije – mašina za izradu elektronskih dokumenata, elektronskih pasoša, biometrijskih ličnih karti i svih proizvoda koji spadaju u oblast elektronske uprave, navodi se u saopštenju Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja. Srna
Izvor

_________________
.
Nazad na vrh Ići dole
Friz
VIP
VIP
Friz


Broj poruka : 1682
Godina : 53
Points : 2975
Datum upisa : 16.12.2007

O vojvodini Empty
PočaljiNaslov: Re: O vojvodini   O vojvodini Icon_minitime7/6/2012, 00:25

O vojvodini CanakČanak pozdravlja američku ambasadorku na prijemu...
udrimile

_________________
All we need is love
Nazad na vrh Ići dole
Maca
VIP
VIP
Maca


Broj poruka : 1850
Godina : 46
Localisation : Sombor
Points : 5120
Datum upisa : 28.05.2007

O vojvodini Empty
PočaljiNaslov: Re: O vojvodini   O vojvodini Icon_minitime7/11/2012, 01:42

BEOGRAD - Zakonska odredba prema kojoj Vojvodina, u okviru svojih nadležnosti može osnivati predstavništva u regionima Evrope, odnosno u Briselu, nije u skladu sa Ustavom, utvrdio je danas Ustavni sud Srbije. Ustavni sud je utvrdio da pojedine odredbe, odnosno delovi odredbi ukupno 20 članova Zakona o utvrđivanju nadležnosti Autonomne pokrajine Vojvodine nisu u saglasnosti s Ustavom.

Istovremeno je odbio predlog za utvrđivanje neustavnosti pojedinih odredbi i delova odredbi ukupno 13 članova tog zakona. Sud je, između ostalog, utvrdio i da deo odredbe člana 4. prema kojoj teritoriju AP Vojvodine čine teritorije jedinica lokalnih samouprava, nije u skladu s Ustavom u delu u kome se kaže "u njenim geografskim oblastima (Bačka, Banat i Srem)".

Prema odluci koja je objavljena na sajtu Ustavnog suda, Novi Sad ne može biti glavni grad, već administrativni centar i sedište Vojvodine. Ustavni sud je utvrdio i da je u celini neustavan član 27. zakona, po kome AP Vojvodina, preko svojih organa, osniva javno preduzeće za upravljanje Nacionalnim parkom Fruška Gora, koje potom preuzima prava, obaveze, zaposlene i sredstva javnog preduzeća "Nacionalni park Fruška Gora" sa sedištem u Sremskoj Kamenici.

Sud je ustanovio da je neustavna i odredba (član 5. stav 3 stav) prema kojoj "radi zakonitog, uspešnog i nesmetanog obavljanja poslova iz nadležnosti AP Vojvodine", njena vlada, na inicijativu njenog izvršnog organa, "može osnovati Stalnu mešovitu Komisiju, sastavljenu od predstavnika Vlade i izvršnog organa AP Vojvodine."

Prema odluci Suda, neustavna je i odredba člana 9. zakona koja kaže da AP Vojvodina može svojim aktom, u okviru zakonskog ovlašćenja za donošenje zakonskog propisa, privremeno urediti izvršavanje zakona na svojoj teritoriji, ukoliko nadležni organ Republike Srbije ne donese propis za izvršavanje zakona u roku utvrđenim tim zakonom. Predlog kojim se osporava ukupno 25 odredbi Zakona o utvrđivanju nadležnosti AP Vojvodine, kao i ustavnost i zakonitost većine odredbi Statuta, podnelo je 30 poslanika Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije decembra 2009. godine.

Šef poslaničke grupe narodnjaka, Miloš Aligrudić objasnio je tada da su osporavani akti "neustavni i nezakoniti jer doprinose neravnopravnosti građana Srbije i otvaraju mogućnost seperatizma".
Zakon o utvrđivanju nadležnosti AP Vojvodine proglašen je važećim ukazom tadašnjeg predsednika države Borisa Tadića i primenjuje se od 1. januara 2010. godine, dok je Skupština Vojvodine Statut AP Vojvodine proglasila 14. decembra 2009. Prema odredbama Zakona trebalo je da Vojvodina do kraja 2011. godine preuzme 153 nadležnosti, ali je zbog ekonomske krize ovaj proces usporen, pa je dosad osnovala Razvojnu banku, preuzela gazdovanje Nacionalnim parkom Fruška Gora, kao i nadležnosti u oblasti životne sredine.

ajkula
Jel to Tadic krsio Ustav?
Nije valjda....

_________________
Prestani da mrziš ako do sebe držiš !
Nazad na vrh Ići dole
Sneki
Beli Mag
Beli Mag
Sneki


Broj poruka : 5386
Localisation : Centar grada
Points : 6855
Datum upisa : 21.05.2007

O vojvodini Empty
PočaljiNaslov: Re: O vojvodini   O vojvodini Icon_minitime7/13/2012, 00:53

Citat :
Nenad Čanak:
Suočeni smo s potiranjem suvereniteta Vojvodine i neverovatnim licemerjem Ustavnog suda Srbije, koji je proglasio neustavnim odredbe Zakona o nadležnostima Vojvodine. USS je, onog trenutka kada mu se učinilo da vlada formiraju oni koji je trebalo da budu zabranjeni još 6. oktobra 2000, pohitao da dokrajči poslednji trag otpora svemu tome, a to je AP Vojvodina. Sve što je USS uradio, a pritom nije primetio da je Ustav uspešno kršen otkada je donet, jer budžet Vojvodine nikada nije bio sedam odsto državnog budžeta, jasno pokazuje njegovu kredibilnost.

•Liga je bila protiv donošenja ovog Ustava. Mislite li da će se iko ubuduće baviti pitanjem njegove izmene?
- Postojeći Ustav je koještarija.
Jel to ovaj debeljko ne priznaje Ustav Srbije?
Neni se čini da se u demokratskim država za tako nešto hapsi?
Nazad na vrh Ići dole
Boby
VIP
VIP
Boby


Broj poruka : 2614
Godina : 52
Localisation : banat
Points : 10639
Datum upisa : 04.02.2011

O vojvodini Empty
PočaljiNaslov: Re: O vojvodini   O vojvodini Icon_minitime7/13/2012, 12:35

Napisao je da je kojestarija,nije napisao da ga ne priznaje.A ti lepa moja odmah hoces da hapsis.
Nije da je cvece,ali...bilo bi tu i precih kandidata,koji ce nam voditi ekonomiju u novoj vladi. ljubav
Nazad na vrh Ići dole
Fmember
VIP
VIP
Fmember


Broj poruka : 1616
Points : 5134
Datum upisa : 01.11.2010

O vojvodini Empty
PočaljiNaslov: Re: O vojvodini   O vojvodini Icon_minitime7/13/2012, 13:58

Boby ::
Napisao je da je kojestarija,nije napisao da ga ne priznaje.A ti lepa moja odmah hoces da hapsis.
Nije da je cvece,ali...bilo bi tu i precih kandidata,koji ce nam voditi ekonomiju u novoj vladi. ljubav

Ma Sneki se to vezba za ministra policije love3
Nazad na vrh Ići dole
http://en.wikipedia.org/wiki/Boycie
Sneki
Beli Mag
Beli Mag
Sneki


Broj poruka : 5386
Localisation : Centar grada
Points : 6855
Datum upisa : 21.05.2007

O vojvodini Empty
PočaljiNaslov: Re: O vojvodini   O vojvodini Icon_minitime7/13/2012, 16:25

Mogla bih ladno da radim za MUP, ali samo ako su spremni da hapse i bez "zaštićenih" viljuska

A ova štetočina Čanak je izvesno neko koga treba "lustrirati" zašta se i sam zalaže.
Ko je on? Hvali se da je njegov životni uspeh, ili jedino iskustvo što je svirao po kafanama.
Stalno se vadi da nije bio deo vlasti, te shodno tome nije ni za šta kriv, pa što se onda bavi politikom. Da bi spećio da SPS ili SRS prave vladu?
OK, može i tako, ali ako je u skupštini da ne bi učestvovao u vlasti, što prima poslaničku platu?
Što je preuzeo sve apoteke u Vojvodini?
Da bi se izborio za bolji položaj Vojvodine?
Ne verujem. On je obična štetočina kao i onaj Vuk (SPO), dakle ima partiju koja je ustvari firma za otimanje para.

A njegova ideologije se ni u čemu ne razlikuje od onih iz 90-tih, kada su izvesni tipovi imali puna usta patriotizma, a sve zarad svog debelog budželara...
On je samo izvrnuo tu ideologiju, ali mu se ciljevi ne razlikuju mnogo od tadašnjih "patriota". Navodno se zalaže za Vojvodinu sa velikom autonomijom, ali ja ne vidim kako se on za to bori?
A posebna je priča što nikada u Srbiji nije izašao samostalno na izbore, mada i na lokalu mu nešto ne ide, jer DS ladno može da drži vlast i bez njega...
Najsmešnije je pretnja Strazburom na odluku Ustavnog Suda Srbije od Od toga nema ništa, jer se radi o uredjnju države, a svaka država ima suvereno pravo da svoju lokalnu organizaciju obavlja kako ona misli da je najbolje!!!

Skrenula bih pažnju i na ovaj tekst:
Šta ste vi konkretno učinili osim pravljenja skandala, nekoliko otpevanih i odsviranih pesama u zabavnim emisijama, vožnje motornih sanki, poziva na vešanje i hapšenje i stalnog ponavljanja - di su naši novci....
https://www.aikb.net/t1449-lsv-nenad-eanak#105697

NIŠTA ON NIJE BOLJI OD DINKIĆA, čak smatram da je i gori!
Nazad na vrh Ići dole
Rogy
VIP
VIP
Rogy


Broj poruka : 517
Points : 2119
Datum upisa : 10.09.2009

O vojvodini Empty
PočaljiNaslov: Re: O vojvodini   O vojvodini Icon_minitime7/13/2012, 17:44

Rogy ::

Temu otvaram da se na jednom mestu prikazuju poslovne informacije ove regije. Bez politike.
HVALA SVIMA, POSEBNO ADMINU.
.

_________________
.
Nazad na vrh Ići dole
Drag65
VIP
VIP
Drag65


Broj poruka : 611
Points : 1423
Datum upisa : 12.07.2009

O vojvodini Empty
PočaljiNaslov: Re: O vojvodini   O vojvodini Icon_minitime7/13/2012, 20:06

Rogy ::
Temu otvaram da se na jednom mestu prikazuju poslovne informacije ove regije. Bez politike.
Sve "poslovne" vesti su i do sada, baš u ovoj temi, bile izrazito politički konotirane, sa jasnim političkim porukama, bez ijednog izuzetka. Naravno kao i svuda: nema biznisa bez politike. Blakanski specifikum: politika je često usmerena na podele, radi služenja tuđim interesima.

Učili smo, nekad, jelte: divide et impera.

O vojvodini 303px-Coat_of_arms_of_Serbia_small.svg
Nazad na vrh Ići dole
Boby
VIP
VIP
Boby


Broj poruka : 2614
Godina : 52
Localisation : banat
Points : 10639
Datum upisa : 04.02.2011

O vojvodini Empty
PočaljiNaslov: Re: O vojvodini   O vojvodini Icon_minitime7/14/2012, 11:31

Drag65 ::
Rogy ::
Temu otvaram da se na jednom mestu prikazuju poslovne informacije ove regije. Bez politike.
Sve "poslovne" vesti su i do sada, baš u ovoj temi, bile izrazito politički konotirane, sa jasnim političkim porukama, bez ijednog izuzetka. Naravno kao i svuda: nema biznisa bez politike. Blakanski specifikum: politika je često usmerena na podele, radi služenja tuđim interesima.

Učili smo, nekad, jelte: divide et impera.

O vojvodini 303px-Coat_of_arms_of_Serbia_small.svg
Bolje da si cutao,bio bi pametniji.
Nazad na vrh Ići dole
Drag65
VIP
VIP
Drag65


Broj poruka : 611
Points : 1423
Datum upisa : 12.07.2009

O vojvodini Empty
PočaljiNaslov: Re: O vojvodini   O vojvodini Icon_minitime7/14/2012, 16:32

Boby ::
Bolje da si cutao,bio bi pametniji.
Naravno da i ovakav - ad hominem napad / način obraćanja, još više potvrđuje moju, prethodno iznetu ocenu. Tako prepoznatljivo, kliširano.
Nazad na vrh Ići dole
Boby
VIP
VIP
Boby


Broj poruka : 2614
Godina : 52
Localisation : banat
Points : 10639
Datum upisa : 04.02.2011

O vojvodini Empty
PočaljiNaslov: Re: O vojvodini   O vojvodini Icon_minitime7/14/2012, 17:21

Drag65,JA SAM PRAVOSLAVNI SRBIN,ozenjen sam srpkinjom i deca su mi krstena u pravoslavnoj crkvi kao i ja i to davnog maja 71. godine,rodjen sam u Vojvodini,SRBIJA je moja zemlja,ROGI JE IMAO CASNU IDEJU I NEOKALJANU,CISTU VREDNU SVAKE POHVALE,ti i tebi slicni ste je okaljali i oskrnavili,a jedino vam je jos Vojvodina ostala da je oterate,sve ste vec oterali...TAJ GRB JE MENI CISTA PROVOKACIJA,koja je vredna svake osude
Nazad na vrh Ići dole
Ars Vivendi
VIP
VIP
Ars Vivendi


Broj poruka : 2740
Points : 7826
Datum upisa : 21.01.2009

O vojvodini Empty
PočaljiNaslov: Re: O vojvodini   O vojvodini Icon_minitime7/14/2012, 17:34

Grb? Koji grb?

Drag65
@ nije to bio nikakav napad na tvoju licnost. Bobi je samo malo ostrije artikulisao svoje neslaganje sa tvojim stavom, misljenjem...

A tu nema niceg ad hominem.

_________________
Prazan listić nije stav!
Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
Nazad na vrh Ići dole
Drag65
VIP
VIP
Drag65


Broj poruka : 611
Points : 1423
Datum upisa : 12.07.2009

O vojvodini Empty
PočaljiNaslov: Re: O vojvodini   O vojvodini Icon_minitime7/14/2012, 20:36

Boby ::
TAJ GRB JE MENI CISTA PROVOKACIJA,koja je vredna svake osude
Ako misliš na novokomponovani grb na samom početku ove "privredne" teme, pod kojim znamenjem treba proturati rog za sveću, ne mogu a da se ne složim s tobom. O tome detaljnije u "O jednom heraldičkom falsifikatu" na:
http://www.czipm.org/vojvodina%20grb.html

Državni grb Srbije, ako na njega slučajno misliš, ni u kom slučaju ne može biti provokacija, a još manje da je za osudu. Interesantno je da se na državne oznake Srbije, baš u ovoj temi, tako "osetljivo" reaguje - što opet potvrđuje moju ocenu.

Uočavam vokabular "čiste ideje", "okaljati", "oterati Vojvodinu", začinjeno religioznim elementima, sve sklopljeno u maniru falangističke retorike krvi i tla, samo objašnjava i način kojim se balkanizacija (u značenju drobljenja svih celina i samogetoizacija) namerava sprovoditi.

Dakle, ne pada mi na pamet da zašutim, jer je fukari koja se obogatila pljačkom, sledeća ideja pravljenje privatne države u državi, koja, definisano od debelog motoriste, a rečeno kroz usta istaknutog riđokosog jurišnika, priznaje samo sud svoje partije (čitaj svog poslodavca), i nijedan drugi.
Nazad na vrh Ići dole
Boby
VIP
VIP
Boby


Broj poruka : 2614
Godina : 52
Localisation : banat
Points : 10639
Datum upisa : 04.02.2011

O vojvodini Empty
PočaljiNaslov: Re: O vojvodini   O vojvodini Icon_minitime7/14/2012, 23:05

Znas ti na cega sam ja mislio i to odlicno,a taj grb sada i na ovo temi nisi stavio iz dobre namere,to me neces ubediti,ONO STO TI NECES NIKADA MOCI DA RAZUMES,ili bolje reci neces,je da tvom politickom proseravanju nije mesto na ovako zamisljenoj temi,tema je od pocetka koncipirana da bude apoliticka,ovakvu temu s politickim konotacijama OTVORI,pa mozes naci sagovornike i s njima diskutovati koliko te volja ,a nama dopusti da napisemo ponesto o desavanjima na nasoj teritoriji .Ili jos bolje,otvori temu,MOJA RODNA GRUDA,pa ces videti s kolko postovanja ce svaki vojvodjanin pisati na toj temi,DRAG65,Tito je umro,ako ti to nije niko rekao i D,Drugi svetski rat se zavrsio,DAVNO.
Ja na ovoj temi necu pisati dok se ne vrati svojoj prvobitnoj nameri.
Nazad na vrh Ići dole
Smile
Old member
Old member
Smile


Broj poruka : 1587
Points : 4655
Datum upisa : 04.06.2008

O vojvodini Empty
PočaljiNaslov: Re: O vojvodini   O vojvodini Icon_minitime7/14/2012, 23:46

https://www.youtube.com/watch?v=0NQf9kiFbxU&noredirect=1

tek onako....
govor
Nazad na vrh Ići dole
Drag65
VIP
VIP
Drag65


Broj poruka : 611
Points : 1423
Datum upisa : 12.07.2009

O vojvodini Empty
PočaljiNaslov: Re: O vojvodini   O vojvodini Icon_minitime7/15/2012, 02:40

Boby ::
Ili jos bolje,otvori temu,MOJA RODNA GRUDA,pa ces videti s kolko postovanja ce svaki vojvodjanin pisati na toj temi
Na slovenačkom se to kaže "Moja dežela" - i da, tako je to sve i počelo. Pa se nastavilo internacionalizacijom, pa sve redno - dok nije došlo, bez "bacanja bombi mlade partizanke", do krvi do kolena.

A što se tiče poslovnih vesti: interesantno je da su isključivo vezane za lik i delo Bojana Pajtića & Co., u nekritičkom PR maniru iz koga se samo može zaključiti da u Vojvodini, kao nigde drugde, samo ruže cvetaju. Ni reči o gladi u Zrenjaninu, specijalnim uslovima kupovanja zemljišta u Banatu, Šarićevom bulevaru i Batinim kompleksima u Novom Sadu, formiranju latifundija od 20, 100, 200 hiljada hektara, 3 evra, pretvaranju Vojvođana ne u paore, već u parije.

Ni rečce, napr. o fantastičnim poslovnim rezultatima Gorana Ješića u malenoj Inđiji, koji prosto bodu oči. On sam ima više rezultata od cele pokrajinske a i republičke partokratije. Ali, avaj, on nije baš sasvim partijski disciplinovan.

WELCOME TO THE REAL WORLD.
-------------------------------------------------------------------
P.S.
Vojvodina se piše velikim slovom, Vojvođanin takođe.
Nazad na vrh Ići dole
Boby
VIP
VIP
Boby


Broj poruka : 2614
Godina : 52
Localisation : banat
Points : 10639
Datum upisa : 04.02.2011

O vojvodini Empty
PočaljiNaslov: Re: O vojvodini   O vojvodini Icon_minitime7/15/2012, 17:48

Drag65,moje misljenje o gore pomenutim politicarima,nije preterano pozitivno,tema postoji od februara meseca,ti se nisi niti jednom oglasio,zasto nisi pisao o Jesicu,kao i o njegovim rezultatima,zasto nisi kritikovao prodaju zemlje za 3 evra ili sta li vec...ZASTO?
Vec si u maniru udbaskih provokatora,sasvim slucajno na temu svratio bas nekako slucajno,sada,pa sasvim slucajno okacio,grb Srbije,koji je takodje i moj grb,ako dozvolis,ali je moj grb i onaj s prvog posta,ma koliko to ti ne mozes da shvatis i kako ti volis da ides na krajiske veceri ili sta vec,ja volim Vojvodinu ,ali razlika izmedju tebe i mene je ta sto ja to shvatam ,a ti neces to nikada moci.
Dzaba ti i latinski i pisanje u visokom maniru,u dusi ces biti skucen i uskogrud.
Iskreno mi te je zao,jer kada bi malo otvorio vidike,video bi u Vojvodini ono sto vidim i ja i neki drugi ljudi.
Ijos i tebi SMAJLI da nesto kazem,otvorite temu NENAD CANAK,pa o tom smradu pisite tamo,a verovatno cu se i ja pridruziti,a ovu temu ostavite da bude ono sto je ROGI i zamislio da bude.
Nazad na vrh Ići dole
Sneki
Beli Mag
Beli Mag
Sneki


Broj poruka : 5386
Localisation : Centar grada
Points : 6855
Datum upisa : 21.05.2007

O vojvodini Empty
PočaljiNaslov: Re: O vojvodini   O vojvodini Icon_minitime7/16/2012, 01:52Hajde da se lepo izmirite i izljubite!
Svi smo mi državljani Srbije bilo koje vere ili nacije...

U to ime evo jedne lepe pesmice... love3

A Čanak jeste kreten. A lokal patriotizam nije neko zlo!

Bobi, otvorena je tema o Čanku u podforumu politika i već se naveliko piše o njemu....
A o odlukama Ustavnog Suda Srbije nema šta da se diskutuje - to je najviši sudski organ države! Samo mogu da se usklade statut itd. Vojvodine s onim što je taj sud rekao - TOLIKO!!!

Da dodam: 5 sudija tog suda je DIREKTNO predložio bivši Predsedik Tadtić, još 5 je izglasao Parlament (a dobro znamo ko je imao većinu u tom parlametu) ona preostala 5 su predložile sudije...
Njihov mandat je 9 godina i NIKO ne sme da ih pipne, osim ako nekog neubiju ili budu uhvaćeni u teškoj kradji, silovanju ... od

Uslov za izbor je bio da su stariji od 40 godina, da imaju minimum 15 god. staža u pravosudju ili struci... Dakle bivša ministarka pravde Malovićka nikako ne bi mogala da bude ni kandidat!! 89
To nisu deca i ni malo nisu nestručni, neki su i profesori...
Nazad na vrh Ići dole
Drag65
VIP
VIP
Drag65


Broj poruka : 611
Points : 1423
Datum upisa : 12.07.2009

O vojvodini Empty
PočaljiNaslov: Re: O vojvodini   O vojvodini Icon_minitime7/16/2012, 08:45

Boby ::
Vec si u maniru udbaskih provokatora,sasvim slucajno na temu svratio bas nekako slucajno,sada,pa sasvim slucajno okacio,grb Srbije
Kao pripadnik Službe, redovno svraćam i opserviram šta radite, kako bih poslao izveštaje pretpostavljenoj komandi i zatražio instrukcije za dalje postupanje. Na tajnoj večeri, pod maskom neformalnog okupljanja Krajišnika, citirane instrukcije su mi usmeno saopštene, zamaskirane zvučnim "Ojha".

Pretpostavljena komanda je ocenila da se napadom na USS instalira maličak razređeni pokušaj državnog udara, radi ubrzanijeg ostvarivanja sna o privatnoj državi u državi, te sam, postupajući po naređenju, veoma namerno publikovao državni grb Srbije, radi evidentiranja histeričnih reakcija sumnjivih lica na isti.

Prethodeća intervencija za adminstrativnim merama (prema svima koji deo svoje rodne grude ne vole na propisani način) ocenjena je u našoj Službi kao tajni signal druge Službe za sinhronizovano delovanje, čemu smo i vremenski prilagodili naše delovanje.

Oko predloga za razmenu nežnosti:
pa, eto, ljubim vas u Natu.
Nazad na vrh Ići dole
Light
VIP
VIP
Light


Broj poruka : 68
Points : 387
Datum upisa : 11.12.2010

O vojvodini Empty
PočaljiNaslov: Re: O vojvodini   O vojvodini Icon_minitime7/16/2012, 10:56

Sneki ::

A o odlukama Ustavnog Suda Srbije nema šta da se diskutuje - to je najviši sudski organ države! Samo mogu da se usklade statut itd. Vojvodine s onim što je taj sud rekao - TOLIKO!!!

Da dodam: 5 sudija tog suda je DIREKTNO predložio bivši Predsedik Tadtić, još 5 je izglasao Parlament (a dobro znamo ko je imao većinu u tom parlametu) ona preostala 2 su predložile sudije (ili ministarstvo)...
Njihov mandat je 9 godina i NIKO ne sme da ih pipne, osim ako nekog neubiju ili budu uhvaćeni u teškoj kradji, silovanju ... od

Uslov za izbor je bio da su stariji od 40 godina, da imaju minimum 15 god. staža u pravosudju ili struci... Dakle bivša ministarka pravde Malovićka nikako ne bi mogala da bude ni kandidat!! 89
To nisu deca i ni malo nisu nestručni, neki su i profesori...
Ne treba zaboraviti da je retko koja odluka Ustavnog suda doneta jednoglasno, pa ni ova o Vojvodini nije jednoglasno usvojena. To znači da ni ti najveći pravni stručnjaci nisu u stanju da nedvosmisleno utvrde šta je po Ustavu a šta nije.
Iz toga se može samo zaključiti da nisu baš svi tako veliki stručnjaci ili da nam je Ustav, pravno gledano, obično smeće. Da li je neka od te dve opcije je bolja?
Nazad na vrh Ići dole
Boby
VIP
VIP
Boby


Broj poruka : 2614
Godina : 52
Localisation : banat
Points : 10639
Datum upisa : 04.02.2011

O vojvodini Empty
PočaljiNaslov: Re: O vojvodini   O vojvodini Icon_minitime7/16/2012, 12:39

Sneki ::


Hajde da se lepo izmirite i izljubite!
Svi smo mi državljani Srbije bilo koje vere ili nacije...

U to ime evo jedne lepe pesmice... love3

A Čanak jeste kreten. A lokal patriotizam nije neko zlo!

Bobi, otvorena je tema o Čanku u podforumu politika i već se naveliko piše o njemu....
A o odlukama Ustavnog Suda Srbije nema šta da se diskutuje - to je najviši sudski organ države! Samo mogu da se usklade statut itd. Vojvodine s onim što je taj sud rekao - TOLIKO!!!

Da dodam: 5 sudija tog suda je DIREKTNO predložio bivši Predsedik Tadtić, još 5 je izglasao Parlament (a dobro znamo ko je imao većinu u tom parlametu) ona preostala 5 su predložile sudije...
Njihov mandat je 9 godina i NIKO ne sme da ih pipne, osim ako nekog neubiju ili budu uhvaćeni u teškoj kradji, silovanju ... od

Uslov za izbor je bio da su stariji od 40 godina, da imaju minimum 15 god. staža u pravosudju ili struci... Dakle bivša ministarka pravde Malovićka nikako ne bi mogala da bude ni kandidat!! 89
To nisu deca i ni malo nisu nestručni, neki su i profesori...
Sneki,nemam ja problem s clanom naseg foruma,DRAG065,niti ga smatram za neprijatelja niti ga mrzim,meni je ovo malo zustrija razmena misljenja,nista vise od toga...
Ja bih bio jako srecan,ako biste mogli ili hteli da shvatite,da ljubav prema Vojvodini,ne podrazumeva zelju za secesijom...
Da Vojvodinu ne poistovecujete s debelim gmazom,ima valjda ona i nesto bolje...OSIM NATE..
Ja toliko. sesir
Nazad na vrh Ići dole
Drag65
VIP
VIP
Drag65


Broj poruka : 611
Points : 1423
Datum upisa : 12.07.2009

O vojvodini Empty
PočaljiNaslov: Re: O vojvodini   O vojvodini Icon_minitime7/16/2012, 16:45

Light ::
Ne treba zaboraviti da je retko koja odluka Ustavnog suda doneta jednoglasno, pa ni ova o Vojvodini nije jednoglasno usvojena.
Skoro da ne postoji ni jedna odluka, nijednog US bilo koje zemlje da je jednoglasna. To sa razloga što na US dolaze predmeti najviše složenosti, što podrazumeva i analizu mnogih, ne čisto pravno-tehničkih pitanja.

Light ::
Iz toga se može samo zaključiti da nisu baš svi tako veliki stručnjaci ili da nam je Ustav, pravno gledano, obično smeće.
Ne, nego da se služiš jeftinim politikantstvom i blaćenjem nečega o čemu ništa ne znaš.
Nazad na vrh Ići dole
Boranija
Old member
Old memberBroj poruka : 2122
Points : 5950
Datum upisa : 25.07.2010

O vojvodini Empty
PočaljiNaslov: Re: O vojvodini   O vojvodini Icon_minitime7/17/2012, 00:04

"Neću dozvoliti da se veštački formira mišljenje da je autonomija Vojvodine ugrožena. Ako je neko ugrožava, ugrožava je vlast Demokratske stranke. Nismo mi birali Ustavni sud", rekao je Dačić u Subotici nakon sastanka sa rukovodstvom Saveza vojvođanskih Mađara.


_________________
Kad ima love za šljam, ima da bude i za mene!!
Nazad na vrh Ići dole
Drag65
VIP
VIP
Drag65


Broj poruka : 611
Points : 1423
Datum upisa : 12.07.2009

O vojvodini Empty
PočaljiNaslov: b   O vojvodini Icon_minitime8/18/2012, 14:31

Vojvođanski front, program, podela ulaga, ideolog:

NOVI SAD, 18. avgusta 2012. (Beta) - Nekadašnji visoki funkcioner u SFRJ i kopredsednik Vojvodjanske konvencije Živan Berisavljević pozvao je političke snage u toj pokrajini da se ujedine i da počnu zajedničku borbu za istorijska prava Vojvodine.

"Nadležnost Vojvodine biće onolika kolika bude i borba koja se vodi za pokrajinu", rekao je
Berisavljević za novosadski "Madjar so" u subotu.

Ocenio je da ta borba treba da bude "mudra i jasno zaokružena", a u nju treba da budu
uključeni političari, civilna sfera i pojedinci, odnosno demokratske i evropske snage u pokrajini.

"Radi se o davanju odgovora na jedno nerešeno pitanje, preostalo iz druge Jugoslavije. Sedam država članica Jugoslavije se osamostalilo, sa ili bez saglasnosti Srbije. Jedino je
Vojvodina ostala potpuno anonimna severna pokrajina Srbije, prema ukusu najpre Miloševićevog, potom Koštuničinog ustava. To ne može tako da ostane", poručio je Berisavljević.

Ponovio je svoje zalaganje za ideju da bi Vojvodina i Srbija trebalo da se organizuju kao federativna država.
Nazad na vrh Ići dole
philips1
Our family
Our  familyBroj poruka : 333
Points : 945
Datum upisa : 12.04.2012

O vojvodini Empty
PočaljiNaslov: Re: O vojvodini   O vojvodini Icon_minitime2/19/2013, 18:55

Fond „Evropski poslovi” Autonomne Pokrajine Vojvodine

Fond je obrazovan radi praćenja, proučavanja i implementacije evropskih integracionih procesa i izgradnje i jačanja institucionalnih kapaciteta Autonomne Pokrajine Vojvodine, u cilju bržeg uključivanja Republike Srbije u glavne evropske političke i ekonomske tokove, i ostvarivanja privredne, naučne, obrazovne, i kulturne saradnje sa evropskim gradovima i regijama i njihovim institucijama.


Još jedan fond koji ničemu ne služi...

http://www.vojvodinahouse.rs/
Nazad na vrh Ići dole
Fmember
VIP
VIP
Fmember


Broj poruka : 1616
Points : 5134
Datum upisa : 01.11.2010

O vojvodini Empty
PočaljiNaslov: Re: O vojvodini   O vojvodini Icon_minitime2/19/2013, 19:49

philips1 ::
Fond „Evropski poslovi” Autonomne Pokrajine Vojvodine

Fond je obrazovan radi praćenja, proučavanja i implementacije evropskih integracionih procesa i izgradnje i jačanja institucionalnih kapaciteta Autonomne Pokrajine Vojvodine, u cilju bržeg uključivanja Republike Srbije u glavne evropske političke i ekonomske tokove, i ostvarivanja privredne, naučne, obrazovne, i kulturne saradnje sa evropskim gradovima i regijama i njihovim institucijama.


Još jedan fond koji ničemu ne služi...

http://www.vojvodinahouse.rs/

na osnovu čega takav zaključak?
jeli to paušalna ocena, ili zaključak na osnovu analize rada fonda?

kako se meri da li je neki neki fond ili agencija korisna i efikasna ili služi samo za uhljebljenje stranačkih kadrova?


Nazad na vrh Ići dole
http://en.wikipedia.org/wiki/Boycie
 
O vojvodini
Nazad na vrh 
Strana 1 od 2Idi na stranu : 1, 2  Sledeći

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BELEX Club :: Deponija-
Skoči na: