BELEX Club
BELEX Club
BELEX Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BELEX Club

Ekonomski Forum
 
PrijemPortalliEventsPublicationsTražiRegistruj sePristupi
 

 Oprez!!!

Ići dole 
5 posters
AutorPoruka
Milos86
VIP
VIP
Milos86


Broj poruka : 2218
Godina : 37
Localisation : Nish
Points : 1304
Datum upisa : 20.05.2007

Oprez!!! Empty
PočaljiNaslov: Oprez!!!   Oprez!!! Icon_minitime3/10/2012, 01:58

Mame građane enormnim zaradama
Narodna banka Srbije upozorila je građane da je u Srbiji protivzakonito i kažnjivo trgovanje devizama na foreks tržištu, i da se građani mogu izložiti finansijskim gubicima.


Naime, u inostranstvu je trgovanje devizama i akcijama moguće, tako što u svakom trenutku jedni na tržištu kupuju, a drugi prodaju određene količine valuta, piše dnevnik Danas.

Uočeno je da se pojedini servisi oglašavaju kao multilateralne trgovačke platforme iako to nisu, niti se na tim platformama trguje standardizovanim finansijskim derivatima. Ulaganjem svojih sredstava preko tih servisa građani se izlažu višestrukim rizicima, navodi se u saopštenju NBS.

Pored činjenice da su za uspešna ulaganja na deviznom tržištu potrebni znanje i iskustvo koji se stiču godinama, trgovina preko FX platformi vrlo često se zasniva na poslovanju sa licima u inostranstvu, nad kojima NBS nema bilo kakvu kontrolu.

Pored toga, obično se usluge "trgovine“ koje oglašavaju pojedini elektronski servisi, zapravo svode na klađenje - nema prenosa vlasništva, što građane izlaže dodatnom riziku neispunjenja obaveza od strane organizatora platforme, po pravilu nerezidenta - ističe se u saopštenju NBS.

Kako za Danas objašnjavaju u jednoj od agencija koja je do pre par godina nudila FX trgovinu, a danas "samo edukaciju u oblasti foreksa“, ali koja svoje posetioce i dalje upućuje na otvaranje probnog računa za trgovinu (bez ulaganja pravog novca) na sajtu jednog od velikih ruskih brokera, zakon je vrlo jasan i zaista zabranjuje ovakav vid trgovanja.

"Marketinške poruke na nekim od sajtova su stvarno neprofesionalne i neprihvatljive. Mi smo zbog Zakona o deviznom poslovanju prestali da nudimo FX platformu i ceo sadržaj sajta smo morali da menjamo", kažu u ovoj agenciji.

Oni dodaju da su najveći igrači na srpskom tržištu firme koje se reklamiraju pod nazivima FX lider, Tele trejd i Admiral market. Od njih, samo Admiral market zapravo predstavlja FX brokera sa licencom u nekoj od zemalja Evropske unije, u Estoniji.

Direktor Admiral marketa Saša Ignjatović, kaže da je u Srbiji njegova firma registrovana samo kao konsultantska kuća, pošto se ne izdaje licenca za foreks brokere, a da se sva sredstva klijenata upućuju na račun kod matične kuće u Estoniji.

"Zakonom usvojenim u decembru građanima je dozvoljeno trgovanje finansijskim derivatima", tvrdi Ignjatović, mada kaže da pitanje foreksa nije precizno regulisano.

Prema njegovim rečima, moguće je da su se neki učesnici na tržištu zaista ponašali onako kako to tvrdi NBS, ali to kvari ugled svima.

"Najviše bih voleo kada bi NBS propisala uslove za dobijanje brokerske licence i cenu za tu licencu, što bi onda eliminisalo sve koji pokušavaju da love u mutnom", rekao je Ignjatović.

Firma FX lider na svom sajtu foreks ulaganje reklamira kao mogućnost da za dva meseca od 100 evra napravite 7.000 evra. To je, navodno pošlo za rukom izvesnom Ivanu Mitroviću, po svemu sudeći potpuno izmišljenoj ličnosti, koji se prvo predstavlja kao rukovodilac logistike, a zatim kao radnik, piše Danas.

Tom brzinom navodni "Mitrović“ je za još dva meseca mogao da zaradi čak 490.000 evra, ali prema njegovoj "izjavi“ i dalje radi u firmi s početka priče, a foreks mu je dodatni posao.

Inače, FX lider je firma koja pod tim imenom nije registrovana u Agenciji za privredne registre pa je pitanje da li i postoji, i koja u ugovoru, koji je dostupan samo na gramatički netačnom engleskom, priznaje da predstavlja samo "marketinški entitet za usluge trgovačkih platformi za trgovce sa prostora bivše SFRJ“.

Samo trgovanje se navodno obavlja preko firme Lider kapital ltd, "trećeg lica koje nije vezano FX lider i ... FX lider neće imati nikakvu odgovornost prema vama ili bilo kojoj trećoj strani“.

Na drugom delu sajta se navodi da je FX Lider deo izvesne Lider grupe, koja je "integralni deo Lider kapitala“ iz Ženeve, što deluje u suprotnosti sa prethodnim odeljkom iz ugovora.

Na trećem delu sajta se navodi kako je FX lider ogranak "zvanične osiguravajuće i finansijske kuće“ koja posluje sa više od 17 milijardi dolara (ali se ne navodi koja je to kuća).

Na kraju firma čak i priznaje da se zbog Zakona o deviznom poslovanju "preko multilateralne trgovačke platforme ne mogu vršiti poslovi kupovine i prodaje deviza“.

Sa druge strane FX lider je saopštio da se preko njegove platforme može trgovati jer ispunjava sve uslove koje je postavio NBS.

U firmi Tele trejd su rekli da je direktor na sastanku i da ne može da se javi. Na imejl koji smo im poslali nisu odgovorili. Prema podacima iz APR-a vlasnik konsultantske kuće Tele trejd je Igor Filipović, rođen 1982. godine. Inače, Tele trejd preko koga se obavlja trgovanje, registrovan je u Hong Kongu.


http://www.novimagazin.rs/ekonomija/mame-gradjane-enormnim-zaradama
Nazad na vrh Ići dole
Teletrader
Old member
Old member
Teletrader


Broj poruka : 990
Points : 2791
Datum upisa : 05.09.2008

Oprez!!! Empty
PočaljiNaslov: Re: Oprez!!!   Oprez!!! Icon_minitime3/10/2012, 17:16

Citat :
Uočeno je da se pojedini servisi oglašavaju kao multilateralne trgovačke platforme iako to nisu, niti se na tim platformama trguje standardizovanim finansijskim derivatima. Ulaganjem svojih sredstava preko tih servisa građani se izlažu višestrukim rizicima, navodi se u saopštenju NBS.

Pored činjenice da su za uspešna ulaganja na deviznom tržištu potrebni znanje i iskustvo koji se stiču godinama, trgovina preko FX platformi vrlo često se zasniva na poslovanju sa licima u inostranstvu, nad kojima NBS nema bilo kakvu kontrolu.


Da, ali imaš i firme koje su registrovane u Srbiji i imaju svoje kancelarije ovde i rade legalno.
Ovo se pre svega odnosi na firme koje ovde nit imaju predstavnika, nit posluju po našim zakonima...
Nazad na vrh Ići dole
Teletrader
Old member
Old member
Teletrader


Broj poruka : 990
Points : 2791
Datum upisa : 05.09.2008

Oprez!!! Empty
PočaljiNaslov: Re: Oprez!!!   Oprez!!! Icon_minitime3/11/2012, 00:26

Citat :
Naši sagovornici dodaju da su najveći igrači na srpskom tržištu firme koje se reklamiraju pod nazivima FX lider, Tele trejd i Admiral market.
Od njih, samo Admiral market zapravo predstavlja FX brokera sa licencom u nekoj od zemalja Evropske unije, u ovom slučaju u Estoniji. Direktor Admiral marketa Saša Ignjatović, kaže da je u Srbiji njegova firma registrovana samo kao konsultantska kuća, pošto se ne izdaje licenca za foreks brokere, a da se sva sredstva klijenata upućuju na račun kod matične kuće u Estoniji.

- Zakonom usvojenim u decembru građanima je dozvoljeno trgovanje finansijskim derivatima - tvrdi Ignjatović, mada kaže da pitanje foreksa nije precizno regulisano. Prema njegovim rečima, moguće je da su se neki učesnici na tržištu zaista ponašali onako kako to tvrdi NBS, „ali to kvari ugled svima“.

- Najviše bih voleo kada bi NBS propisala uslove za dobijanje brokerske licence i cenu za tu licencu, što bi onda eliminisalo sve koji pokušavaju da love u mutnom - kaže Ignjatović. Od ostalih firmi u FX lideru su nam pošto smo im objasnili zašto ih zovemo, obećali da će nam se javiti, ali se to nije dogodilo. To je možda i zato što FX lider na svom sajtu foreks ulaganje reklamira kao mogućnost da za dva meseca od 100 evra napravite 7.000 evra. To je, navodno pošlo za rukom izvesnom Ivanu Mitroviću, po svemu sudeći potpuno izmišljenoj ličnosti, koji se prvo predstavlja kao rukovodilac logistike, a zatim kao radnik. Tom brzinom „Mitrović“ je za još dva meseca mogao da zaradi čak 490.000 evra, ali prema njegovoj „izjavi“ i dalje radi u firmi s početka priče, a foreks mu je dodatni posao.

Inače, FX lider je firma koja pod tim imenom nije registrovana u Agenciji za privredne registre pa je pitanje da li i postoji, i koja u ugovoru, koji je dostupan samo na gramatički netačnom engleskom, priznaje da predstavlja samo „marketinški entitet za usluge trgovačkih platformi za trgovce sa prostora bivše SFRJ“. Samo trgovanje se navodno obavlja preko firme Lider kapital ltd, „trećeg lica koje nije vezano FX lider i ... FX lider neće imati nikakvu odgovornost prema vama ili bilo kojoj trećoj strani“. Na drugom delu sajta se navodi da je FX Lider deo izvesne Lider grupe, koja je „integralni deo Lider kapitala“ iz Ženeve, što deluje u suprotnosti sa prethodnim odeljkom iz ugovora. Na trećem delu sajta se navodi kako je FX lider ogranak „zvanične osiguravajuće i finansijske kuće“ (ima li nezvaničnih) koja posluje sa više od 17 milijardi dolara (ali se ne navodi koja je to kuća). Na kraju firma čak i priznaje da se zbog Zakona o deviznom poslovanju „preko multilateralne trgovačke platforme ne mogu vršiti poslovi kupovine i prodaje deviza“.

U firmi Tele trejd su nam rekli da je direktor na sastanku i da ne može da se javi. Na imejl koji smo im poslali nisu odgovorili. Prema podacima iz APR-a vlasnik konsultantske kuće Tele trejd je Igor Filipović, rođen 1982. godine. Inače, Tele trejd preko koga se obavlja trgovanje, registrovan je u Hong Kongu.

http://www.danas.rs/danasrs/ekonomija/nude_profit_i_od_7000_odsto.4.html?news_id=235693
Očigledno je Admiral Markets pisao NBS-u i tražio da se eliminiše nelojalna konkurencija!

Očigledno je i da ovaj FX-LIDER čista prevara kao i Tele tejder!

samuraj
Nazad na vrh Ići dole
Milos86
VIP
VIP
Milos86


Broj poruka : 2218
Godina : 37
Localisation : Nish
Points : 1304
Datum upisa : 20.05.2007

Oprez!!! Empty
PočaljiNaslov: Re: Oprez!!!   Oprez!!! Icon_minitime3/11/2012, 21:47

Nisam se zanimavao sa tim ja samo sigurice FIDL :) i ostalo. Ovde mozda i dobijes nesto
Nazad na vrh Ići dole
Maca
VIP
VIP
Maca


Broj poruka : 1850
Godina : 46
Localisation : Sombor
Points : 5120
Datum upisa : 28.05.2007

Oprez!!! Empty
PočaljiNaslov: Re: Oprez!!!   Oprez!!! Icon_minitime12/12/2013, 15:36

Josip Kokanović analitičar kompanije za online trgovinu Admiral Markets.

Kako funkcioniše tipična ‘Forex prevara’?

Prevarant namami svoju žrtvu obećanjem velike i brze zarade. Takvu zaradu je uistinu moguće ostvariti trgovanjem na Forex tržištu, no ne na način na koji je obećava prevarant. Prevarant uzme novac klijentu (zapravo žrtvi) te tvrdi da će za njega ostvariti velike zarade trgovanjem valutama na Forexu. U početku je profit velik. No taj profit prevarant nije ostvario trgovanjem na Forexu, već je koristio novac novijih klijenata da bi isplatio obećane zarade starijim klijentima. Žrtve prevare, oduševljene dobrom zaradom, često odluče uložiti još više novaca kod prevaranta. Osim toga, često preporučuju dobru priliku za zaradu svojim prijateljima pa se tako mreža klijenata brzo povećava, a time i visina tobožnjeg profita koji se isplaćuje starijim klijentima. To je klasični primjer tzv. piramidalne prevare u kojoj prevarant koristi uloge novih klijenata i njih isplaćuje starim klijentima, navodeći starije klijente da ulože još više. Mnoge žrtve često rasprodaju glavninu svoje imovine radi ulaganja kod prevaranta. Prevara završava nakon što dotok novih klijenata prestane ili se smanji do te mjere da prevarant više nije u mogućnosti isplaćivati dobru zaradu starijim klijentima. Tek tada žrtve shvate da su prevareni i da su izgubili sve što su uložili. Čak i najstariji klijenti često izgube sve jer su svu zaradu uložili nazad u ovu šemu, očekujući još veći profit.

Kako prepoznati ‘Forex prevaru’?

Najlakše je prepoznati prevaranta po tome što će tražiti od klijenta da uloži novac u kešu, zaobilazeći uplate preko banke. Pravi Forex brokeri rade isključivo na način da uplate i isplate rade preko banaka. Na taj način su sve transakcije evidentirane te klijent ima dodatnu sigurnost. Pravi Forex brokeri su samo posrednici koji pružaju klijentima pristup tržištu na kojem klijent odlučuje koju valutu kupiti ili prodati o čemu zavisi i rezultat trgovanja. Osim toga, svaki klijent u svako doba dana ili noći ima pristup svom računu te u realnom vremenu može pratiti stanje na svom računu.

Dakle, Forex tržište je stvarno kao što je stvaran i veliki potencijal za zaradu trgovanjem na Forexu. Prevarante koji zloupotrebljavaju naziv Forex da bi namamili žrtve u svoju piramidalnu šemu najlakše je izbjeći izbjegavanjem poslovanja s tobožnjim investitorima koji od klijenata traže deponiranje sredstava u kešu te trgovanje sa velikim svjetskim Forex brokerskim kompanijama.

Kako pristupiti pravom Forex tržištu?

Uslugu trgovanja na Forexu za kompanije i velike klijente nude gotovo sve velike banke u našoj zemlji, a od nedavno i mali ulagači mogu trgovati na Forexu preko renomiranih svjetskih brokerskih kompanija kao što je Admiral Markets (najpoznatija Forex brokerska kuća u ovom dijelu Evrope). Trgovanje na Forexu je sve popularnije u cijelom svijetu, a razlozi su mogućnost velike zarade te izuzetno niske provizije za konverziju valuta (npr. za zamjenu 1000 evra u američke dolare i obrnuto naknada iznosi oko 0,10 evra što je neusporedivo manje nego za konverziju valuta klasičnim putem).

Josip Kokanović analitičar kompanije za online trgovinu Admiral Markets.

_________________
Prestani da mrziš ako do sebe držiš !
Nazad na vrh Ići dole
Tom80
VIP
VIPBroj poruka : 214
Localisation : Europe
Points : 339
Datum upisa : 04.03.2012

Oprez!!! Empty
PočaljiNaslov: Re: Oprez!!!   Oprez!!! Icon_minitime7/8/2015, 07:06

http://www.24sata.hr/potrosac/hanfa-forex-je-opasna-igra-u-kojoj-gubi-cak-89-ulagaca-423027
Nazad na vrh Ići dole
milosmiljkovic
Just looking
Just lookingBroj poruka : 20
Points : 72
Datum upisa : 09.10.2016

Oprez!!! Empty
PočaljiNaslov: Re: Oprez!!!   Oprez!!! Icon_minitime10/9/2016, 11:51

Rizik na forexu postoji gde 1% dobija a 99% gubi. Ali treba da se izabere zakonski regularan forex broker sa niskim spredom.

WWW/fpmarkets.com.au
Nazad na vrh Ići dole
 
Oprez!!!
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Veliki OPREZ kompanije nestaju--akcionari propadaju???

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BELEX Club :: FOREX & Gold u Srbiji-
Skoči na: