| KAZNA za neprijavljivanje gubitka/dobitka | |
|
+10Boby Berzanski_Duduk Aleks Big Mile Zmark Fmember geogsi Toplica Folio Sofke 14 posters |
Autor | Poruka |
---|
Sofke Our family
Broj poruka : 330 Points : 1228 Datum upisa : 13.11.2009
| Naslov: KAZNA za neprijavljivanje gubitka/dobitka Čet Nov 10, 2011 4:56 pm | |
| ajde da napisem i ovde: dobio sam cestitku od sudije za prekrsaje ,zbog neazurnosti prijave KD.iliKG.odneo sam posle dva meseca prijavu jula ove godine,sada mi se smesi kazna,a imam ih tek jos,znam da ovom nije mesto ali veliki broj ljudi je na ovoj temi ovde, pa se plasim da država pocela po bilo kom osnovu da otima pare jer joj fale,da li je neko upoznat sa ovim ili je to slučajnost kod mene? | |
|
| |
Folio VIP
Broj poruka : 276 Points : 1023 Datum upisa : 19.11.2010
| Naslov: Re: KAZNA za neprijavljivanje gubitka/dobitka Čet Nov 10, 2011 5:00 pm | |
| - Sofke ::
- ajde da napisem i ovde:
dobio sam cestitku od sudije za prekrsaje ,zbog neazurnosti prijave KD.iliKG.odneo sam posle dva meseca prijavu jula ove godine,sada mi se smesi kazna,a imam ih tek jos,znam da ovom nije mesto ali veliki broj ljudi je na ovoj temi ovde, pa se plasim da država pocela po bilo kom osnovu da otima pare jer joj fale,da li je neko upoznat sa ovim ili je to slučajnost kod mene? Uh, i ja ih imam gomilu neprijavljenih, sto gubitaka sto dobitaka...moracu slobodan dan da uzmem da to obavim. Koliki je iznos na cestitki? | |
|
| |
Sofke Our family
| Naslov: Re: KAZNA za neprijavljivanje gubitka/dobitka Čet Nov 10, 2011 5:05 pm | |
| ma tek treba da idem ali je kazna od5000 do 50000,ako zaredaju sve a ova mi je bila prva jaoj meni ko ce da isplaca sve i to se pozivaju na clan 168,po clanu 95 stavovi 1,mislim zakon o prihodu gde je kapitalna dobit,joj majko | |
|
| |
Toplica VIP
Broj poruka : 274 Godina : 36 Localisation : Mauricijus Points : 657 Datum upisa : 17.02.2011
| Naslov: Re: KAZNA za neprijavljivanje gubitka/dobitka Čet Nov 10, 2011 7:13 pm | |
- ajde da napisem i ovde:
dobio sam cestitku od sudije za prekrsaje ,zbog neazurnosti prijave KD.iliKG.odneo sam posle dva meseca prijavu jula ove godine,sada mi se smesi kazna,a imam ih tek jos,znam da ovom nije mesto ali veliki broj ljudi je na ovoj temi ovde, pa se plasim da država pocela po bilo kom osnovu da otima pare jer joj fale,da li je neko upoznat sa ovim ili je to slučajnost kod mene? Sta je prijava KG ? Kod mene je drugaciji slucaj nedavno mi je za firmu koja je zvanicno odjavljena krajem prosle godine stiglo neko resenje, bio je potreban i pecat da se stavi kod prijema posiljke, i ja vratio pismo. Glupo je da primam nesto, za nesto sto ne postoji. Ali eto verovatno je bio neki pokusaj "napada" drzave za nesto para. Sta ce jadni kad nisu umeli i hteli domacinski da posluju pa se polako blize bankrotstvu, ali "davljenik se i za slamku hvata" | |
|
| |
geogsi VIP
Broj poruka : 351 Points : 873 Datum upisa : 14.12.2007
| Naslov: Re: KAZNA za neprijavljivanje gubitka/dobitka Čet Nov 10, 2011 8:10 pm | |
- ma tek treba da idem ali je kazna od5000 do 50000,ako zaredaju sve a ova mi je bila prva jaoj meni ko ce da isplaca sve i to se pozivaju na clan 168,po clanu 95 stavovi 1,mislim zakon o prihodu gde je kapitalna dobit,joj majko
Hm, ja za zadnjih godinu dana nisam prijavljivao ništa jer imam kap.gubitke. Milsio sam da to odradim krajem godine. Sad se razmišljam da li da uopšte idem u poresku, ako su u stanju da kazne zbog kašnjenja. Koliko si ti kasnio i jel bio KD? | |
|
| |
Sofke Our family
| Naslov: Re: KAZNA za neprijavljivanje gubitka/dobitka Čet Nov 10, 2011 10:55 pm | |
| slika https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/192/scan1vf.jpg | |
|
| |
geogsi VIP
Broj poruka : 351 Points : 873 Datum upisa : 14.12.2007
| Naslov: Re: KAZNA za neprijavljivanje gubitka/dobitka Čet Nov 10, 2011 11:15 pm | |
| @Sofke Znači strašno. Da je bar neka jača količina prodata, oko 70000 din vrednost, a porez možda par hilj din. Sad se dvoumim da li da uopšte prijavljujem transakcije, a imao sam ih još u maju. | |
|
| |
Fmember VIP
Broj poruka : 1624 Points : 5158 Datum upisa : 01.11.2010
| Naslov: Re: KAZNA za neprijavljivanje gubitka/dobitka Pet Nov 11, 2011 12:32 am | |
| - geogsi ::
- @Sofke
Znači strašno. Da je bar neka jača količina prodata, oko 70000 din vrednost, a porez možda par hilj din. Sad se dvoumim da li da uopšte prijavljujem transakcije, a imao sam ih još u maju. Član 168 Novčanom kaznom od 5.000 do 50.000 dinara, kazniće se za prekršaj obveznik fizičko lice ako: 1) ne podnese poresku prijavu u propisanom roku, ili je ne podnese nadležnom poreskom organu ili u prijavi ne navede tačne podatke od kojih zavisi visina poreza (čl. 91, 92, 95, 96. i 98);
Član 95 Obveznik koji u toku godine ostvari ili započne ostvarivanje prihoda na kapitalne dobitke i ostale prihode na koje se porez ne plaća po odbitku, dužan je da podnese poresku prijavu najkasnije u roku od 15 dana od početka ostvarivanja prihoda. Mene je moj poreznik opomenuo zbog kašnjenja, rekavši da za kapitalne gubitke ne piše prijavu, ali ako se kasni sa prijavom dobitka onda je u obavezi da podnese prijavu po službenoj dužnosti. Sudija za prekršaje prvi put progleda kroz prste i dobije se samo opomena ali drugi put je vec izvesna kazna od 5 000. Sve to bi bilo u redu kad bi bilo moguce da se poreske prijave salju e-mailom, kao sto to pise u "ZAKONU
O PORESKOM POSTUPKU I PORESKOJ ADMINISTRACIJI":
"preska prijava podnosi se neposredno ili putem pošte, a može se poslati i elektronskim putem, na način koji propiše ministar.
| |
|
| |
Sofke Our family
| Naslov: Re: KAZNA za neprijavljivanje gubitka/dobitka Pet Nov 11, 2011 12:37 am | |
| - geogsi ::
- @Sofke
Znači strašno. Da je bar neka jača količina prodata, oko 70000 din vrednost, a porez možda par hilj din. Sad se dvoumim da li da uopšte prijavljujem transakcije, a imao sam ih još u maju. ma ja sam imao kapitalni gubitak,e sada,to mi je bila prva ovogodisnja prijava koja je kasnila,.... e da ga ..bem sta li me ceka ubuduce | |
|
| |
Zmark Still learning
Broj poruka : 78 Localisation : Cacak Points : 255 Datum upisa : 02.09.2010
| Naslov: Re: KAZNA za neprijavljivanje gubitka/dobitka Pet Nov 11, 2011 8:38 am | |
| Naravno, a kada oni kasne onda nista, predao sam prijavu 23.06.2011 i nista do danas. Mozda nece ni da je obradjuju posto je KG a kad je obrnuto za desetak dana gotovo. Mali je iznos u pitanju a ja nemam vremena da sedim ispred vrata poreznika koji to radi. Vise puta sam svracao i naravno stalno nije tu, "bas je upravo izasao sluzbeno, dodjite kasnije..." Sa strankama radi 4 sata dnevo, dva dana u nedelji, kao da su mi oni jedina obaveza i sve moram da podredim tom navedenom vremenu, pa cak i tada nije tu. Kada ostvarim KD platicu porez a refundaciju iz ove prijave cu da oprostim, lakse mi tako nego da se sa njima cimam za male pare, naravno dok su male. | |
|
| |
Big Mile VIP
Broj poruka : 1658 Points : 6510 Datum upisa : 19.02.2011
| Naslov: Re: KAZNA za neprijavljivanje gubitka/dobitka Pet Nov 11, 2011 9:45 am | |
| Sofke iz kog si grada? Koliko sam razumeo da nisi uopšte podneo prijavu nebi ni dobio kaznu jer oni ocigledno ne dobijaju izveštaje sa berze. Izgleda da covek u ovoj zemlji bolje prodje kad ništa ne prijavljuje, jer uvek ganjaju one poštene koji sve prijave. | |
|
| |
Aleks Old member
Broj poruka : 1305 Godina : 70 Localisation : Bezanijska kosa Points : 3867 Datum upisa : 15.05.2009
| Naslov: Re: KAZNA za neprijavljivanje gubitka/dobitka Pet Nov 11, 2011 9:52 am | |
| Ja prijavijo i sada prebijam porez. | |
|
| |
Berzanski_Duduk Still learning
Broj poruka : 63 Points : 325 Datum upisa : 05.08.2011
| Naslov: Kazna za neprijavljivanje gubitka/dobitka Pet Nov 11, 2011 10:56 am | |
| I kapitalni gubitak i kapitalni dobitak se moraju prijaviti u roku od 15 dana. Ne prijavljivanje kapitalnog gubitka je isto tako kaznjivo kao i ne prijavljivanje kapitalnog dobitka. Dobra stvar prijavljivanja kapitalnog gubitka je sto se po dobijanju resenja o kapitalnom dobitku taj dobitak moze prebiti sa gubitkom. Ukoliko znate adresu, ove prijave mozete poslati i postom. | |
|
| |
Boby VIP
Broj poruka : 2614 Godina : 53 Localisation : banat Points : 10639 Datum upisa : 04.02.2011
| Naslov: Re: KAZNA za neprijavljivanje gubitka/dobitka Ned Nov 13, 2011 8:18 am | |
| JA SAM IZ MANJEG MESTA,NISAM IZ VELIKOG CENTRA..ovi moji meni rekli da nosim kada se nakupi...zamislite...imam utisak da pojma nemaju,ovde sam je jedini koji to radim...uveren sam da oninemaju uvida u moj transakcije...inace sefica licno radi moje prijave jer jedina to zna,resenja dobijem veoma brzo,bude za desetak dana...inace prijavim PETINU transakcija....imam utisak da je ostavljeno sve mojoj savesti...MOZDA GRESIM,ALI MISLIM DA BI ME UPOZORILI,PRE SUDIJE ZA PREKRSAJE | |
|
| |
Dragot VIP
Broj poruka : 655 Points : 2873 Datum upisa : 16.10.2010
| Naslov: Re: KAZNA za neprijavljivanje gubitka/dobitka Ned Nov 13, 2011 4:39 pm | |
| ova pitanja su dosta dobro obrađena na temi "POREZ NA KAPITALNU DOBIT" | |
|
| |
Firke77 Still learning
Broj poruka : 72 Points : 363 Datum upisa : 29.07.2011
| Naslov: Re: KAZNA za neprijavljivanje gubitka/dobitka Sre Nov 16, 2011 3:12 pm | |
... to mi je bila prva ovogodisnja prijava koja je kasnila ... A koliko je kasnila? Ja kasnim nepunih mesec dana Primera radi ako sam imao kupovine (sa uracunatim provizijama): 10 x 100 20 x 110 30 x 120 I prodaju 40 x 105 Kako i koliko PPDG-3 obrazaca popuniti ? Pretpostavljam da su polja za popunjavanje pod 3.4 ?! | |
|
| |
Aleks Old member
Broj poruka : 1305 Godina : 70 Localisation : Bezanijska kosa Points : 3867 Datum upisa : 15.05.2009
| Naslov: Re: KAZNA za neprijavljivanje gubitka/dobitka Sre Nov 16, 2011 5:19 pm | |
| | |
|
| |
Nauzika Still learning
Broj poruka : 52 Points : 251 Datum upisa : 17.01.2011
| Naslov: Re: KAZNA za neprijavljivanje gubitka/dobitka Sre Nov 16, 2011 7:00 pm | |
| Možeš četiri, a možeš sve odraditi i jednim obrascem ukoliko se radi o istom emitentu. U tom slučaju u rubrici 3.4. kolona 3.4.1. PPDG-3 obrazca unosiš zbirnu prodajnu cenu, a u koloni 3.4.3. unosiš zbirnu kupovnu cenu. Pošto u kolonama 3.4.2. i 3.4.4 imaš predviđeno samo po jedno mesto za upis datuma prenosa tj. datuma sticanja akcija, tu upišeš samo datume prve kupovine i prodaje a potom u rubrici 5. napomeneš: zbog nedostaka prostora u kolonama 3.4.2. i 3.4.4. u ovom delu predočavam preostale datume prenosa i sticanja akcija. Što se tiče priloženih dokaza u rubrici 4., u konkretnom slučaju koji si naveo, gledaš da ti obaveštenja o realizaciji naloga kupovine pokriju ili preteknu količu akcija koje prijavljuješ da si prodao. U poreskoj upravi to sve isprebijaju i obračunaju. Naravno, kupljene akcije koje se pojave kao višak izuzimaju, pa ih prijavljuješ sledeći put (sa istim obaveštenjem o realizaciji naloga kupovine). Tako bar ja radim, u dogovoru sa poreskim službenikom. Kaže da tako ima manje papirologije, a i meni je lakše...
| |
|
| |
Firke77 Still learning
Broj poruka : 72 Points : 363 Datum upisa : 29.07.2011
| Naslov: Re: KAZNA za neprijavljivanje gubitka/dobitka Sre Nov 16, 2011 8:28 pm | |
| Hvala vam.
Zna li ko kako poreski sluzbenici u Novom Sadu barataju sa ovim, jel svi znaju sta i kako treba ili treba traziti odredjenu osobu ? | |
|
| |
Marioss Still learning
Broj poruka : 57 Points : 169 Datum upisa : 28.11.2011
| Naslov: Re: KAZNA za neprijavljivanje gubitka/dobitka Sub Apr 13, 2013 12:34 am | |
- ma tek treba da idem ali je kazna od5000 do 50000, ...
U vezi ovih kazni za neprijavljivanje kapitalnog dobitka, da li visina kazne zavisi od toga koji ti je to put da si "zaboravio" da prijavis dobitak (na pr. prvi put - opomena, drugi put - 5000 din., treci put 15000 din., itd.), ili kazna zavisi od visine dobitka (sto je veci dobitak koji nisi prijavio - to je procentualno i kazna veca). Jer ako sistem kazni ide kao u prvom slucaju, onda sad kad su porez na KD digli na 15%, ako se desi da ostvaris neki veci dobitak, mozda vredi probati ne prijaviti ga. Recimo ostvaris dobitak 350 hiljada din., treba da platis porez 52500 din., ili da rizikujes ... pa ili ces platiti 57500 (52500 + 5000 kazna) ako te otkriju, ili ces ustedeti 52500 dinara. | |
|
| |
| KAZNA za neprijavljivanje gubitka/dobitka | |
|