BELEX Club
BELEX Club
BELEX Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BELEX Club

Ekonomski Forum
 
PrijemTABLEEventsPublicationsTražiRegistruj sePristupi
 

 IZBORI 2012. - Za koga da glasam?

Ići dole 
+46
Sutra
Grom
Berzanski_Duduk
Nauzika
nemanjaRU
Boza Belex
ILoveRoses
pepsiman
Zoranecc
Ilija
MYSTIC021
idss
Drag65
Nostradurus
Friz
Igi-bg
Aleks
Maca
Fast
Rogy
Kobe Bryant
Fmember
Ris
Nik
Prokuplje
Ceras
Boby
Steve McQueen
Popaj
Teletrader
HUACHUMA
Greta
Boranija
FatCat
cika dacha
Dalaj Lama
LUMTDZOS
Limited011
Momir
Sneki
Atomski mrav
Drasko
Ars Vivendi
BoS
Racunarko
Smile
50 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeći
AutorPoruka
Limited011
Old member
Old member
Limited011


Broj poruka : 2014
Points : 5435
Datum upisa : 07.05.2009

IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: IZBORI 2012. - Za koga da glasam?   IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Icon_minitime4/28/2012, 12:29

Beograd - Boris Tadić, predsednički kandidat liste „Izbor za bolji život“, trebalo bi poslednjeg dana izborne kampanje, u četvrtak, 3. maja, da prisustvuje svečanom otvaranju obnovljene Bajrakli džamije u Beogradu, potvrđeno je Danasu u Islamskoj zajednici Srbije.

Svečanosti bi trebalo da prisustvuju i zvaničnici Azerbejdžana, čija je vlada finansijski pomogla radove na Bajrakli džamiji. Jedina aktivna beogradska džamija, sagrađena u 16. veku, napadnuta je u noći između 17. i 18. marta 2004, kada su u prestonici izbili nemiri zbog martovskog pogroma nad Srbima i SPC na Kosovu i Metohiji.

Like a Star @ heaven

_________________
Henri Kisindžer: “Opasno je biti neprijatelj SAD-a, ali je pogubno biti i njen prijatelj.”
Nazad na vrh Ići dole
Berzanski_Duduk
Still learning
Still learningBroj poruka : 63
Points : 325
Datum upisa : 05.08.2011

IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: IZBORI 2012. - Za koga da glasam?   IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Icon_minitime4/29/2012, 07:27

Nauzika ::
Slovenac1 ::
Nauzika ::
Rezultat Q1 definitivno je dobar, imajuću u vidu sve okolonosti. Ali mi se čini da će ovo do izbora još poprilično dole. Ne treba se zaletati. Strpljen spašen...:)

Do izbora su koliko, tri dana trgovanja? Zašto bi baš sad išlo poprilično dole ako dosad nije išlo, ne verujem

Rezultati jesu dobri, s obzirom na očekivanja, ali su realno 15% lošiji u odnosu na rezultat Q1 H’11.
Imajući to u vidu, ne vidim razlog zašto bi investicioni fondovi tj. preostali imaoci krupnog kapitala pohrlili da dižu cenu NIS-a na osnovu lošijeg m.g. kvartalnog rezultata. Naprotiv, vidim samo dodatni razlog za suzdržavanje od kupovine tj. težnju ka obaranju cene (što se danas na tabli više nego očigledno oslikavalo).

Međutim, u slučaju povoljnog ishoda izbora za očekivati je da dođe do psihološkog rasterećenja dela investicione javnosti tj. fondova zapadne provijencije (koji su, u glavnom, bili generator svakog iole ozbiljnijeg uzlaznog ciklusa od 2005.god. na ovamo) i samim tim do jače tražnje, ne samo za akcijama NIS-a, već i za ostalim akcijama na Belexu koje imaju iole ozbiljniji potencijal za rast.

Povoljnim ishodom smatram pobedu “Klunija i kumova “ tj. osvajanje dovoljnog broja glasova njegovih potencionalnih koalicionih partnera “koferaša, ćelavog, metuzalema, šmrkavca, regionaliste, debelog tamburaša i dr.” za namicanje parlamentarne većine, odnosno, formiranje vlade.
Odmah da se distanciram “povoljan ishod” koji sam naveo, nije moje političko opredeljenje, dobar je isključivo iz investicione perspektive zapadnih ulagača koji su, na žalost, alfa i omega likvidnosti BB…

Sa druge strane, ukoliko “diplomac” sa koalicionim partnerima “kraduckalom i ruskim emigrantom” tj. potencionalnim partnerom “neobaveštenim patriotom” uspe da namakne parlamentarnu većinu usled, isključivo, psihološkog efekta moglo bi na kratko doći do umerenijeg pada Belexa (budući da je i ovako na prilično niskom nivou nema puno prostora za ozbiljniji pad).

Hmm… u ovoj postizbornoj kombinatorici, ne isključujem mogućnost da “haški klovn” da mig “srpskoj mučenici i svojim klonovima” da podrže “diplomca”. Kad je “Kluni” pre četiri godine mogao sa zakletim nerpijateljem “koferašem” da namakne parlamentarnu većinu ne vidim zašto za “dobro srbije i srpskog napaćenog naroda” ne bi mogli da se naprasno izmire bivši partijski istomišljenici.

Dvojnu koaliciju “Klunija” i “diplomca” vidim tek kao krajnju opciju… pod iznuđenim pritiskom “javnog mnenja” kako bi se izbegli nepotrebni troškovi novih izbora i veća ekonomska šteta po državne interese... Što ne znači da ta devijantno nemoralna i perverzno licemerna politička opcija nija moguća.

Preliminarne rezultate imaćemo već u nedelju uveče 06. maja, pa će mnogo toga biti jasnije… Treba imati u vidu da će istog dana biti održan drugi krug predsedničkih izbora u Francuskoj tj. vanredni parlamentarni izbori u Grčkoj…

Naravno, ne treba smetnuti s uma ni najverovatniji drugi krug naših predsedničkih izbora 20. maja… (do tada sigurno neće biti ništa od trgovine akcijama Telekoma na berzi)

Sve u svemu videćemo da li će cena ići još dole, to je samo pretpostavka koja može biti tačna ali i ne mora. U svakom slučaju, treba biti spreman i držati prst na okidaču…:)

Pozitivan element u celoj ovoj srpsko-ekonomsko-političkoj tragikomediji, iz perspektive ulaganja na BB, vidim u činjenici da su uprkos jučerašnjem rušenju Španskog rejtinga svi vodeći svetski indeksi danas nastavili uzlazni ciklus, što ukazuje na porast optimističnog raspoloženja na tim tržištima. Ako se sve kocike slože i zakači nas efekat tih dobrih rezulata eto nam prolećnog uzleta…:)

post2
Nazad na vrh Ići dole
Grom
Our family
Our  familyBroj poruka : 154
Points : 496
Datum upisa : 29.06.2011

IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: IZBORI 2012. - Za koga da glasam?   IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Icon_minitime4/30/2012, 22:01

Buduća vlada, bez obzira kojeg sastava, biće veoma predusretljiva prema Gazpromu, jer će početi gradnja gasovoda i skladišta za gas, a potom i njihova upotreba.
Rusi će svakako naplatiti sva potraživanja, a to ne mora da bude samo u novcu, već u nekim pogodnostima, privilegijama ili vlasništvu drugih preduzeća, nap. u Petrohemiji.

Sada sleduju izbori, pa pregovori oko podele plena, pa onda stižu letnji odmori i tek tamo na'jesen, posle objave rezultata 3Q, može da se očekuje neka korekcija cene akcije i pojava malo ozbiljnijih investitora.
Nazad na vrh Ići dole
Nauzika
Still learning
Still learning
Nauzika


Broj poruka : 52
Points : 251
Datum upisa : 17.01.2011

IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: politika   IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Icon_minitime4/30/2012, 22:19

Sneki,
Baš me zanima iz kog dela donjeg teksta si izvela zaključak da će strani investitori da pobegnu sa Belexa ako "diplomac" uspe da namakne parlamentarnu većinu.

Nauzika ::


Sa druge strane, ukoliko “diplomac” sa koalicionim partnerima “kraduckalom i ruskim emigrantom” tj. potencionalnim partnerom “neobaveštenim patriotom” uspe da namakne parlamentarnu većinu usled, isključivo, psihološkog efekta moglo bi na kratko doći do umerenijeg pada Belexa (budući da je i ovako na prilično niskom nivou nema puno prostora za ozbiljniji pad).Jasno sam naveo da je moje mišljenje da će do pada Belexa doći: ISKLJUČIVO IZ PSIHOLOŠKOG RAZLOGA I TO NA KRATKO.

Samim tim smatram da si taj moj zaključak protumačila u skladu sa svojim subjektivnim ubeđenjem, protivno njegovom stvarnom smislu i značenju.

Obzirom da je do te zabune/zablude verovatno dovela nedovoljna decidiranost usled težnje za konciznošću smatram da sam dužan da pojasnim to svoje mišljenje.

Naime, verujem da će pojedini investitori (fond menadžeri i dr.) u slučaju da "diplomac" osvoji dovoljan broj glasova da sa potencionalnim koalicionim partnerima formira vladu, najverovatnije, iskoristiti uvreženo mišljenje u javnosti da je njegovo zalaganje za evropski put samo deklarativno i špekulativno će nekoliko dana obarati Belex (po obimima će se videti da li se radi o stvarnoj bežaniji ili o špekulativnom fingiranju iste). Dakle, neće se razbežati, već će, naprotiv, u tim okolnostima videti mogućnost za ekstra zaradu tj. usled panike koju stvore doći će do još povoljnijih cenovnih nivoa za bagatelni ulaz u pozicije dobrih kompanija.

Naravno, možda se desi i suprotno. Ali u tom slučaju bi proćerdali izglednu priliku za ekstra profit...

Što se tiče "Klunija" i "diplomca": zar zaista veruješ da se i jedan od njih dvojice bavi politikom iz altruističkih razloga.

Po meni, svako ko uđe u smradnu baruštinu političkog bivstvovanja pre ili kasnije izgubi svoj moralni integritet i intelektualni dignitet usled prinuđenosti da iz ovog ili onog razloga pravi kompromise protiv vlastitih ideoloških principa i etičkih načela tj. biva prisiljen da se postepeno odriče proklamovanog stranačkog programa. Obojica se već predugo valjaju u brlogu naše političke stradije duša...

Kluni je na prošlim izborima takođe sebe samoproglašavao za spasitelja Srbije i beskompromisnog borca protiv korupcije i kriminala, ali se njegovo političko delovanje, baš usled brojnih kompromisnih ustupaka - na koje je bio prinuđen, pretvorilo u uzaludnu donkihotsku borbu sa vetrenjačama.

Samim tim, postavlja se pitanje: da li je "diplomac" ljudski kolos, moralni titan, preuzvišenog anđeoskog poštenja koji će moći beskompromisno da se suprotstavi svom zlu koje je zadesilo ovu državu i napaćeni narod ili će se i on (ukoliko pobedi na izborima) usled kompromisne kombinatorike splesti u vrzino kolo visoke korupcije i elitističkog organizovanog kriminala (političari, sudije, tajkuni...). Tim pre ako se ima u vidu njegov slabiji koalicioni potencial (da bi nekog pridobio mora više da ponudi tj. podnese veće odricanje...)odnosno, koje "poštenjačine" su mu potencionalni koalicioni partneri u mogućoj vladi.

Na posledku, da ne bude zabune, naglasio bih. Natural anarhista sam. Verujem i uzdam se isključivo u vlastitu snagu, intelekt, moralna načela i humane principe. Sam se u ovom surovom svetu borim za svoje mesto pod zvezdama i od političara ne tražim i ne očekujem ništa.

Nazad na vrh Ići dole
Momir
Old member
Old member
Momir


Broj poruka : 2047
Points : 5688
Datum upisa : 06.12.2008

IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: IZBORI 2012. - Za koga da glasam?   IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Icon_minitime5/1/2012, 01:08


Anarhista kažeš.... i to još "natural". smoke

E, to je prava stvar, to je nešto što će spasti Srbiju!!
Arrow


_________________
“Cash combined with courage in a crisis is priceless.”
Nazad na vrh Ići dole
Sutra
PESIMISTA
Sutra


Broj poruka : 1145
Points : 4396
Datum upisa : 11.12.2010

IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: IZBORI 2012. - Za koga da glasam?   IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Icon_minitime5/1/2012, 03:06

Trazim od politicara da smanje kradju i otimacinu.
Koji god da pobede.
Najzad sam nasao gde je lociran ovaj podforum.
I da vidimo par politicara u zatvoru najzad.
Ocu da im masem kada ih vidim na vestima sa lisicama.

Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost
IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: IZBORI 2012. - Za koga da glasam?   IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Icon_minitime5/1/2012, 03:10

@Nauzika
Ja sam zamislio Tomu Nikolica kao Dustina Hoffmana i smejem se citave veceri...
viljuska
Nazad na vrh Ići dole
Sneki
Beli Mag
Beli Mag
Sneki


Broj poruka : 5395
Localisation : Centar grada
Points : 6870
Datum upisa : 21.05.2007

IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: IZBORI 2012. - Za koga da glasam?   IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Icon_minitime5/1/2012, 11:23
Pinto ::
@Nauzika
Ja sam zamislio Tomu Nikolica kao Dustina Hoffmana i smejem se citave veceri...
viljuska

he, he... samo je pitanje ko je bila mrs. Robinsom?
Borka Vucic vise nije medju nama....


Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost
IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: IZBORI 2012. - Za koga da glasam?   IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Icon_minitime5/1/2012, 12:45

@Sneki
Mrs. Robinson mora biti plavusa...
Ja sam nesto mislio na Milanku-Maru Karic.
Dozvoli da predlozim nesto podesniji snimak.
Tu je i gradonacelnik NYC u tri mandata, Edward I. Koch. Kazu da je jos ziv. Mozda bi ga trebalo pozvati...

https://www.dailymotion.com/video/xqkzu_simon-garfunkel-mrs-robinson_music?start=5#from=embediframe
Nazad na vrh Ići dole
Sneki
Beli Mag
Beli Mag
Sneki


Broj poruka : 5395
Localisation : Centar grada
Points : 6870
Datum upisa : 21.05.2007

IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: IZBORI 2012. - Za koga da glasam?   IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Icon_minitime5/1/2012, 13:49

Grešiš. Pamćenje te izdaje!
Pogledaj malo bolje snimak koji sam postavila, imaš originalne scene iz filma.
Mrs. Robinson je šatirana bruneta...
veshtica

_________________
Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost
IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: IZBORI 2012. - Za koga da glasam?   IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Icon_minitime5/1/2012, 17:03

Sneki ::
Grešiš. Pamćenje te izdaje!
Pogledaj malo bolje snimak koji sam postavila, imaš originalne scene iz filma.
Mrs. Robinson je šatirana bruneta...
veshtica

Satirana bruneta - tako mi i treba kad se bavim modnim savetima.
Btw, nisam znao da je umrla
http://en.wikipedia.org/wiki/Anne_Bancroft
Nazad na vrh Ići dole
Limited011
Old member
Old member
Limited011


Broj poruka : 2014
Points : 5435
Datum upisa : 07.05.2009

IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: IZBORI 2012. - Za koga da glasam?   IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Icon_minitime5/1/2012, 23:34

Boza Belex ::
aman ljudi glasajte za one sto ih forum reklamira na home page

od

Pa kako?
Vidiš da se svaka dva dana menja baner?
Ne bi me čudilo da sutra iz onog glavnog banera na vrhu iskoči DINKIĆ?
Jel da za njega glasamo?
89


_________________
Henri Kisindžer: “Opasno je biti neprijatelj SAD-a, ali je pogubno biti i njen prijatelj.”
Nazad na vrh Ići dole
Boza Belex
VIP
VIP
Boza Belex


Broj poruka : 657
Points : 2387
Datum upisa : 23.04.2011

IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: IZBORI 2012. - Za koga da glasam?   IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Icon_minitime5/2/2012, 12:23

Limited011 ::
Boza Belex ::
aman ljudi glasajte za one sto ih forum reklamira na home page

od

Pa kako?
Vidiš da se svaka dva dana menja baner?
Ne bi me čudilo da sutra iz onog glavnog banera na vrhu iskoči DINKIĆ?
Jel da za njega glasamo?
89


E Brale dok je Dinkić bio ministar ekonomije, Belex se nalazio tamo gde jeste i moglo je nesto da se zaradi. Cim je dao ostavku svi smo na gubitku! Tako da malo razmisli sta si napisao, znam da je mozda upropastio par firmi, al mislim da iza toga stoji Cvetkovic DS (APR), a ne Dinkic. Inace zabole me ko je na vlasti, dok ne dobijemo nekog dobrog ministra ekonomije nema nam leba, a ono XXXXX Mod.D od guvernera NBS treba smeniti, jedno prica drugo radi.
Nazad na vrh Ići dole
Nauzika
Still learning
Still learning
Nauzika


Broj poruka : 52
Points : 251
Datum upisa : 17.01.2011

IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: IZBORI 2012. - Za koga da glasam?   IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Icon_minitime5/3/2012, 14:19

Sneki ::
Grom ::
Boza Belex ::
...Da su rezultati dobri, vec bi se prikazalo na berzi!...
Već je dosta puta ovde napisano o Belexu, investitorima, cenama akcija,...


Jeste, ali izgleda da se sve vreme zanemaruje da u Srbiji nema para.
Malo je onih koji mogu sebi da priušte taj lukzus.
Oni koji imaju para za NIS i druge dobre akcije neka kupuju, ali oni
nikako ne mogu da podignu cenu. Dok je stanje ovakvo u celoj državi,
neće biti ni bitnijeg rasta cena.

Došli smo do dna i zato se ne slažem (editovano...) i ne vidim da će stranci podržati Tadića i da će nj. ponovnim izborom u Srbiju da nahrupe strani investitori, a ako Toma i SNS pobede da će da pobegnu...

Ne, mislim da upravo pobedom SNS imamo priliku da pročistimo političku scenu Srbije.
Ako SNS ne ispuni svoja obećanja te stranke više neće biti!
Nestaće s političke scene.
A ako uspemo da DS oteramu u opoziciju, od nje će nastati 2-3 nove stranke...
A to je i za SNS i DS, a posebno za Srbiju najbolje!

Zastrašivanja DS spotova i garantovanje "bolje budućnosti" treba zanemariti!
Dosta su nas plašili drugima, za mene su ovi na vlasti najveći krivci za sve...

Stranci ovog puta nemaju skoro nikakvog uticaja.
Evo čak i Kandićka kaže da je Toma ok, a i Čeda sve više očijuka s nj. od
http://www.kurir-info.rs/kandic-to-ma-je-prihvatljiv-clanak-202724

P.S: Čini mi se da ovog puta prvi put imamo šansu da svojim glasom 6. maja nešto bar pokrenemo...


BUDUĆI DA GORE CITIRANU "SNEKINU" OTOVORENU AGITACIJU ZA "DIPLOMCA" I KRIMINALNU BANDU OKUPLJENU OKO NJEGA, niste uklonili sa teme NIS smatrajući da taj post nije politički obojen jasno se nameće zaključak da ste Vi gospodine admine zajedno sa pojedinim modovima neskriveni simpatizeri "diplomčevog" lika i dela.

Imajući to u vidu pitam Vas:

DA LI JE TAKAV MODEL DEMOKRATSKOG PONAŠANJA, U KOME SU NEKI PRIVILEGOVANIJI OD DRUGIH, VRHUNAC VAŠEG DEMOKRATSKOG PLURALIZMA.

Ako Vi sitni "naprednjaci" neskriveno demonstrirate ovakav "NAPREDNI NEPOTIZAM" na ovom forumu, šta bi tek radili u Srbiji kad bi došli na vlast.

Na žalost i Vaš politički guru "diplomac" ima svog nepotističkog favorita "ruskog emigranta". Čoveka koji je do prebega u Rusiju bio jedan od najvećih tajkuna u Srbiji (svoje enormno bogatstvo stekao je meteorskom brzinom u periodu sankcija i najveće srpske tragedije od drugog svetskog rata). Da li se iko od Vas zapitao koliko će nas ostale građane koštati taj truli kompromis tj. koja je cena ekonomskopolitičke podrške takvog čoveka "naprednjačkoj" politici. Mislite o tome...

Samim tim Vi na ovom forumu propagirate smenu "Klunija" i njegovog favorita "Delta tatamate i ostalog ološa" u korist "diplomca" i "ruskog emigranta sa njegovim pljačkaškim satrapima". Što će reći sjaši kurta sa narodne grbače da uzjaše murta.

Obzirom da to u suštini znači da se Vi mahom zalažete za hapšenje jednih lopova i postavljanje drugih na njihovo mesto, kao neutralnom posmatraču, čini mi se da zapravo propagirate KVAZI MORAL zapakovan u šarenu oblandu KVAZI JEDNAKOSTI, KVAZI PLURALIZMA, KVAZI BORBE PROTIV KORUPCIJE, KVAZI POLITIČKIH PROMENA... a sve u ime i zarad dobrobiti opljačkanog i na ivicu bede dovedenog srpskog naroda.

Budući da ne podnosim KVAZI MORAL I KVAZI PRAVIČNOST bilo koje vrste Snekin post sam kopirao na ovoj temi pa neka ostali članovi foruma SLOBODNO procene da li se radi o političkoj agitaciji kojoj je mesto na temi NIS ili je i taj post morao biti prebačen zajedno sa ostalim na ovu temu.

P.S.
Mišljenje jednog člana već imamo...

Pinto ::
@Sneki
Ja znam da ste Ti i Jorgovanka drugarice, ali ova agitacija stvarno nije u redu. To sto SNS dobija od Tebe, to ni Bogoljub ne moze da plati...
love3

P.S.S.
Gospodine admine i ostali modovi nadam se da u Vama ima dovoljno ČASTI I POŠTENJA da istrpite ovu zasluženu i opravdanu kritiku i ne izbrišete ovaj post.

Nazad na vrh Ići dole
Momir
Old member
Old member
Momir


Broj poruka : 2047
Points : 5688
Datum upisa : 06.12.2008

IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: IZBORI 2012. - Za koga da glasam?   IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Icon_minitime5/3/2012, 14:48

Nazuika@
Ti reče da si anarhista i to "natural"?
Hoće li nas oni izvesti na pravi put?

_________________
“Cash combined with courage in a crisis is priceless.”
Nazad na vrh Ići dole
Boza Belex
VIP
VIP
Boza Belex


Broj poruka : 657
Points : 2387
Datum upisa : 23.04.2011

IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: IZBORI 2012. - Za koga da glasam?   IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Icon_minitime5/3/2012, 20:28

Nazad na vrh Ići dole
Boza Belex
VIP
VIP
Boza Belex


Broj poruka : 657
Points : 2387
Datum upisa : 23.04.2011

IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: IZBORI 2012. - Za koga da glasam?   IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Icon_minitime5/3/2012, 20:39

http://istokpavlovic.com/beli-listici/
Nazad na vrh Ići dole
Maca
VIP
VIP
Maca


Broj poruka : 1859
Godina : 47
Localisation : Sombor
Points : 5139
Datum upisa : 28.05.2007

IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: IZBORI 2012. - Za koga da glasam?   IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Icon_minitime5/3/2012, 20:40

Ja sam do sada uporno glasala za Kurtu, pa sam sada rešila da glasam za Murtu.
Pa ako Murta ne bude dobar, glasau opet za Kurtu...
Jel to nešto skaradno?
I ja agitujem, a vidim i Nazuika agituje ali neće javno da kaže za koga.......

Nije valjda da ti je Ratibor Trivunac idol?
od_________________
Prestani da mrziš ako do sebe držiš !
Nazad na vrh Ići dole
Nauzika
Still learning
Still learning
Nauzika


Broj poruka : 52
Points : 251
Datum upisa : 17.01.2011

IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: IZBORI 2012. - Za koga da glasam?   IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Icon_minitime5/3/2012, 21:13

Ja agitujem za Vojvotkinju.
Poslednji put kad sam je video s one strane tamnog ogledala bila je vrlo zabirnuta za svoju "Cheshire cat". Beli zec i Klobučar su joj ispričali razne priče o tome kako se njena omiljena Cerigradska maca izgubila u materijalnom svetu... od
Nazad na vrh Ići dole
Maca
VIP
VIP
Maca


Broj poruka : 1859
Godina : 47
Localisation : Sombor
Points : 5139
Datum upisa : 28.05.2007

IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: IZBORI 2012. - Za koga da glasam?   IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Icon_minitime5/3/2012, 21:22

Who the fuck is Vojvotkinja? confused
Kao i Kluni i diplomac, čemu ti nadimci?
Nazovimo ih pravim imenima, ako ih imaju...


Citat :

Anarhisti u Srbiji
Mizerna grupica od oko 20-200 ljudi koji čine uglavnom naloženi buržuji i klinci. Kod anarhista nije baš tačno utvđeno za šta se oni bore, i osim što prešvrljaju neki grafit "Kosovo je Srbija" nemaju većih akcija.

Na području Srbije postoji nekoliko stotina anarhista koji su najčešće članovi jedne od tri najaktivnije anarhističke grupe: Anarho-sindikalistička inicijativa, Kontrapunkt ili Anarhija - Blok 45.

Milan Stojanović iz Anarho-sindikalističke inicijative, za B92 kaže da ne zna za druge javno deklarisane anarhističke skupine, ali sa istomišljenicima ne odbija da sarađuje.

“Mi sarađujemo sa anarhistima koji nisu anarhosindikalisti na nekim konkretnim stvarima - kao kad je bio antifašistički protest ili protest povodom stvaranja logora Belvil”, kaže on.

Anarho-sindikalistička inicijativa nastala je posle političkih promena 2000. godine.

Razloge za malobrojno članstvo u svojim organizacijama anarhisti vide u nemogućnosti iskazivanja ili čak i nepostojanja kritičke svesti tokom dugih godina socijalizma u Srbiji.

Ipak, nadaju se da će broj onih koji se suprotstavljaju “eksploataciji i vladavini čoveka nad čovekom”, kako kaže Stojanović, rasti.
Sad da vidimo gde si ti u tome?
Trivunac ili nešto drugo?
Ima li te...

_________________
Prestani da mrziš ako do sebe držiš !
Nazad na vrh Ići dole
Nauzika
Still learning
Still learning
Nauzika


Broj poruka : 52
Points : 251
Datum upisa : 17.01.2011

IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: IZBORI 2012. - Za koga da glasam?   IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Icon_minitime5/3/2012, 21:55

Maco,
Pročitaj "Alisu u zemlji čuda" pa ćeš saznati ko je Vojovotkinja... od
Nadimke, "Kluni" i "diplomac" koristim iz ličnih etičkih i moralnih razloga: smatram da su obojica, svojim delovanjem na političkoj sceni Srbije, izgubili svako pravo da časno nose svoje kršteno ime. Ako ti nije jasno na koga se odnose, žao mi je, od mene nećeš dobiti pojašnjenje...

Ne pripadam ni jednoj skupini anarhista u Srbiji, niti bilo kojoj drugoj političkoj organizaciji...:)

Slobodomisleno sam biće i zastupam isključivo lične stavove i mišljenja.

To što pojedine, nazovi, anarho grupe svojim delovanjem unižavaju iskonsku ideju anarhizma to je njihov problem - ne moj. Zato bih te zamolio da me ne stavljaš u isti koš sa njima.

Što se tiče anarhističke ideologije, uputio bih te na jedan članak iz Kontrapunkta, čisto da se upoznaš sa osnovnim idejama te filozofije.

http://kontra-punkt.info/ideologija-anarhizma
Nazad na vrh Ići dole
Maca
VIP
VIP
Maca


Broj poruka : 1859
Godina : 47
Localisation : Sombor
Points : 5139
Datum upisa : 28.05.2007

IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: IZBORI 2012. - Za koga da glasam?   IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Icon_minitime5/3/2012, 22:12

Baš je zabavno konstatovati da na forumu o berzi imamao i anarhiste (samoproklamovane) od

Pa druže ako si protiv države, onda čemu berza, čemu akcije...?
Ne shvatgam kojoj anarhističkoj struju pripadaš?
Ako dobro kapiram onda su 90. bile eldorado za tebe.
Tu se država pojavljivala samo u tragovima...

_________________
Prestani da mrziš ako do sebe držiš !
Nazad na vrh Ići dole
Kobe Bryant
VIP
VIP
Kobe Bryant


Broj poruka : 2986
Godina : 47
Localisation : N.BGD
Points : 5544
Datum upisa : 22.05.2007

IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: IZBORI 2012. - Za koga da glasam?   IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Icon_minitime5/3/2012, 22:25

Dobro bre, Maco, ti si stari član, kako tako naivno nasedaš na provokacije?
Vidiš da se čovek zavitlava, možda se radi o nekom od nikova sa Fijaskonomija... Belka, Vito, Bela, Takstista... od

Gde su to, zaboga anarhisti nešto pametno odradili? Možda u Kambodži, u vreme Pol Pota?
Ili imamo u Srbiji novu snagu - neku vrstu gerile? Bader-Majnhof ideologije?
Mislim da bi ih pohapsili za manje od 15 dana.

Anarhizam je apsolutna glupost!_________________
Najviše volim zakone koji nemaju kaznene odredbe, ti su najbolji!
Nazad na vrh Ići dole
Boza Belex
VIP
VIP
Boza Belex


Broj poruka : 657
Points : 2387
Datum upisa : 23.04.2011

IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: IZBORI 2012. - Za koga da glasam?   IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Icon_minitime5/3/2012, 22:43

IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 552874_10151034509619392_224692544391_13310744_582110615_n
Nazad na vrh Ići dole
Kobe Bryant
VIP
VIP
Kobe Bryant


Broj poruka : 2986
Godina : 47
Localisation : N.BGD
Points : 5544
Datum upisa : 22.05.2007

IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: IZBORI 2012. - Za koga da glasam?   IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Icon_minitime5/3/2012, 22:49

Kako god.
Posle Kurte, dajte malo nek Murta sedne u fotelju...
Mnogo lošije ne može da bude, a ima nade i da bude bolje????
od


_________________
Najviše volim zakone koji nemaju kaznene odredbe, ti su najbolji!
Nazad na vrh Ići dole
Kobe Bryant
VIP
VIP
Kobe Bryant


Broj poruka : 2986
Godina : 47
Localisation : N.BGD
Points : 5544
Datum upisa : 22.05.2007

IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: IZBORI 2012. - Za koga da glasam?   IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Icon_minitime5/3/2012, 23:03

Citat :
Anarhizam je određena struja društvene misli, čije pristalice zagovaraju ukidanje ekonomskih monopola i svih prinudnih političkih i socijalnih institucija unutar društva. Umesto kapitalističkog ekonomskog poretka, anarhisti bi omogućili slobodno udruživanje svih proizvodnih snaga na osnovu kooperativnog rada, koji bi za svoju jedinu svrhu imao zadovoljavanje neophodnih potreba svakog člana društva.
Ti si druže baš zalutao na ovaj forum...

Citat :
Anarhizam je određena struja društvene misli, čije pristalice zagovaraju ukidanje ekonomskih monopola i svih prinudnih političkih i socijalnih institucija unutar društva. Umesto kapitalističkog ekonomskog poretka, anarhisti bi omogućili slobodno udruživanje svih proizvodnih snaga na osnovu kooperativnog rada, koji bi za svoju jedinu svrhu imao zadovoljavanje neophodnih potreba svakog člana društva.
Živela utopija....

Occupy Wall Street ?
https://www.aikb.net/t1343-occupy-wall-street-occupy-belgrade

Samo dak modovi vide šta ti zastupaš, biće kraj "apsolutnom moralu, pravdi, a boga mi i slobodi" jer apsolutna pravda, sloboda i moral nigde ne postoje...

Zdravo živo...


_________________
Najviše volim zakone koji nemaju kaznene odredbe, ti su najbolji!
Nazad na vrh Ići dole
PAGINOL
Just looking
Just looking
PAGINOL


Broj poruka : 27
Points : 27
Datum upisa : 25.01.2012

IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: MOŠA   IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Icon_minitime5/3/2012, 23:29

„Obzirom da u Srbiji sve političke organizacuje imaju oblik patrijalhalne porodice na čijem čelu je uvek i doživotno „otac porodice“ (Dubravka Stojanović, istoričar)“, navešću moje viđenje „za koga da glasam“ koristeći lidere kao predstavnike tj alfa mužjake.
• Kluni (sorry George Clooney) ili Giga „Dorčolac“ (izvini Marko) nudi mi bolji život, porodični biznis i moli me da mu „dozvolim“ da dovrši započeto.
Bolji život ne želim jer me je, i bez obećanja, doveo do prosjačkog štapa. Pukao sam s porodičnim biznisom, dugujem na sve strane, a i pomirio me je sa portparolom tj malim Miloševićem bez moje saglasnosti (i bez lustracije). Tek tako. „Mir(a), mir(a), mir(a) – niko (Mira) nije kriv(a). I još mu je dao opasnu igračku u ruke – Policiju(!). A, opet ovaj, mali M, „dovukao“ gazdu iz Svetozareva i nekadašnjeg direktora PIO fonda za čije vreme je nestalo „ne zna se kol’ko“ para. Šta ovde treba da se dovrši? Valjan izraz je DOKRAJČITI (nas).
Za kraj, čovek krši Ustav (!) i kandiduje se 3. put(!). Pozivanje na odredbu Ustavnog zakona je frivolna i vređa intelekt jer objašnjava da „dete, u nekom periodu života, može biti starije od roditelja“. Jedino pitanje je zašto opozicija ne koristi ovo kršenje Ustava. Odgovor je jednostavan: opozicije nema, svi su pozicija a ova igra se zove „moše“!
• Mladić sa gitarom (lo siento Desperado), koji hoće da (po)vrati snagu i moć predsedniku kućnog saveta i da vrati zatečeno stanje 2000. gde je predsednik opštine bio sve i svja, i koji se setio, tek sada, da pdv, čiji je tvorac, treba platiti po naplati robe, i koji hoće da ujedini sever i jug (nemoguće) kako bi zajedno nastupili protiv „romantičara“,i... Šala komika. „Moša“!
• Dečko koji obećava (izvini Aleksandre) istinu, zastave, preokret,... Kada nešto „preokreneš“ npr na roštilju, dobiješ drugu stranu iste pljeskavice. Znači, samo se menja „položaj“ i sve ostaje isto, paralelno i nepromenjeno. Kunst je ponuditi zaokret. Tada se, sigurno, menja i pravac i smer. Ako tek sada treba da doznamo istinu, šta se radilo prethodne 4 godine. Možda su zaboravili?! Znači, preokreni, zavrni, zaokreni,... sve je to, funkcionalno nepismenom narodu isto. I opet – „moša“.
• Diplomac (sorry Tootsie), novi, stari, napredni, nazadni,... vuk dlaku menja,... Tu, uz najbolju volju (koja, priznajem, nije prevelika) nisam našao šta će to da se pokrene. Kako, još manje, a tajnu ću, možda, saznati ako pobede. Nedostaje mi znatiželja.
• O „malim“ ni ne razmišljam jer želim da ostanu mali i da nikad ne porastu. Ipak, ma kako bilo teško, najbezbrižniji si u detinjstvu tj dok su mali.
Šta je zaključak? Jednostavno, ovaj trenutak zahteva da glasam „ZA“ – „NIKO OD PONUĐENIH“ i sačekam „neke nove klince“ (hvala Đole).

_________________
Samo sa olovkom, bez praška, BELO JE BELO!!!
Nazad na vrh Ići dole
Sneki
Beli Mag
Beli Mag
Sneki


Broj poruka : 5395
Localisation : Centar grada
Points : 6870
Datum upisa : 21.05.2007

IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: IZBORI 2012. - Za koga da glasam?   IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Icon_minitime5/3/2012, 23:46

Anarhizam?
Ha, ha, he, he, he, he...hehehehehe!!! od

Dajte se uozbiljiti!!!

Dal je moguće da neko o toj minorno/smešnoj pojavi još troši reči?

Naravno da ću da glasam za Murtu (SNS) jer mi je dosta Kurte (Malovićka, Trivunka, Šutanovac, Tadić, PETROVIĆ!!)... za njih sam glasala godinama i ništa se nije desilo!

Ne vidim kako mislite da dodje do promene ako ste STALNO za DS?
Od ovoga ne može mnogo gore da bude, došli smo dna.
Kome je danas u Srbiji dobro, neka glasa za njih (DS), ko nije zadovoljan neka glasa za SNS!!
Tako to dans funkcioniše - nije idealno, ali je tako!!

Vrlo prosto, posebno za one koji misle da se ništa ne može promeniti i da su svi isti!

jedrenje

P,S. Poseban pozdrav za "puristu" Nazuku (/verovatno se loguje iz Japana?) koji veruje u "čistu" pravdu, moral i sl. gluposti....
sesir

Nazad na vrh Ići dole
Ars Vivendi
VIP
VIP
Ars Vivendi


Broj poruka : 2779
Points : 7928
Datum upisa : 21.01.2009

IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: IZBORI 2012. - Za koga da glasam?   IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Icon_minitime5/4/2012, 00:38

I ja glasam ovog puta, po prvi put, za stranku koja nije DS i sateliti...
Dakle za SNS !!
I nije me sramota...

_________________
Prazan listić nije stav!
Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
Nazad na vrh Ići dole
MYSTIC021
Our family
Our  family
MYSTIC021


Broj poruka : 210
Points : 745
Datum upisa : 29.06.2010

IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: IZBORI 2012. - Za koga da glasam?   IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Icon_minitime5/4/2012, 06:56

PREDIZBORNA TIŠINA! Psssssssssssssssssss tt
Nazad na vrh Ići dole
Nauzika
Still learning
Still learning
Nauzika


Broj poruka : 52
Points : 251
Datum upisa : 17.01.2011

IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: IZBORI 2012. - Za koga da glasam?   IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Icon_minitime5/4/2012, 10:36

Maco, Kobe, Sneki

Imate klasično predrasudno razmišljanje o anarhizmu.

Svako ko je protiv državnog aparata mora ili da osnuje terorističku grupu ili pak da ode u šumu i živi sa animalnom sabraćom u prirodnom okruženju.

Činjenica da trgujem na berzama, ne umanjuje moj antidržavni stav.

Berze nisu državne institucije. Zapravo najveće svetske berze su u privatnom vlasištvu i funcionišu na tržišnim principima… To je i razlog zašto su se pojedine vlade žalile u vreme krize na “napade tržišta” koja prete da ugroze državotvorne tekovine modernog društva. Baš u strahu od narastajuće ekonomske snage slobodnih tržišta države, u poslednje vreme, sve više teže da kroz raznorazne oblike kontrole zagospodare njima...

Pošto finansijsku egzistenciju obezbeđujem na berzanskim tržištima ne zavisim niti od božje milosti niti od političke naklonosti vladajuće kaste tj. socijanog programa partije na vlasti.

Samim tim komotno mogu da živim i razmišljam slobodarski, bez ikakve ropske potčinjenosti državi i njenim institucijama.

U tom smislu moglo bi se reći da pripadam struji “inidividualističkog anarhizma”.

Citat :
Anarho-individualizam ili individualistički anarhizam je ideja o slobodi individue u takvom smislu da svest individue i ostvarenje sopstvenih interesa ne treba da bude ograničeno, sputavano od strane bilo kakvog kolektivnog tela ili javne vlasti. Takođe, uvođenje "sistema demokratije i većinskog odlučivanja" nad odlukom individue, je beskorisno. Anarho-individualista smatra da samo individua ima pravo da upravlja sopstvenim životom i da je svako spoljnje upravljanje tiranija.

Mnogi vide individualistički anarhizam kao posebnu stranu anarhizma, totalno drugačiju od kolektivističkog i komunističkog anarhizma. Neki smatraju da individualističko krilo anarhizma ističe negativnu slobodu to jest suprotstavlja se državnoj i društvenoj kontroli individue, dok oni koji pripadaju kolektivističkom krilu anarhizma ističu pozitivnu slobodu da bi dostigli potencijale individue i tvrde da ljudska bića imaju potrebe koje društvo treba da ispuni. Još jedna razlika je u tome da društveno krilo propagira zajedničko vlasništvo kao sredstvo da se eliminiše nejednaka ekonomska moć, dok individualistički anarhizam podržava privatnu proizvodnju a čak i da se dobra i usluge distribuiraju kroz tržište. U skladu sa tim sledi i stav da nisu protiv neravnopravne distribucije dobara i to prihvataju kao posledicu slobodne konkurencije. Ovom shvatanju je svojstveno i to da ne propagira revoluciju radi ukidanja države.

IZVOR:
http://sh.wikipedia.org/wiki/Individualistički_anarhizam

Citat :
Anarhizam se najčešće dijeli na dvije škole: „individualistički anarhizam“ i „socijalni anarhizam“. Socijalni se anarhisti dijele na anarhokomuniste, anarhosinikaliste, anarhokolektiviste itd. i predstavljaju većinu u anarhističkom pokretu. Obje se škole protive državi, ali se razlikuju u shvaćanju prirode slobodnog društva i načinu na koji se ono može postići. Ukratko, socijalni anarhisti preferiraju zajednička rješenja društvenih problema i vide buduće društvo kao federacije komuna/sindikata, dok individualisti preferiraju, kako im samo ime kaže, individualna rješenja. Mnogi teoretičari anarhizma i anarhisti osporavaju individualistički anarhizam, odnosno ne smatraju ga anarhizmom. Autori knjige Black Flame: The Revolutionary Class Politics of Anarchism and Syndicalism (2009.), Michael Schmidt and Lucien van der Walt, ne koriste termine kao što su „... „filozofski anarhizam“ (koji se često odnosi na Godwina), „individualistički anarhizam“ (koji se često odnosi na Stirnera, ali ponekad i na Proudhona i Tuckera), „kršćanski anarhizam“ (za Tolstoja), „lifestyle anarhizam“ (koji se ponekad koristi za privremene oblike individualizma), jer ove struje ne smatramo dijelom šire anarhističke tradicije. (...) 'Klasni' anarhizam, ponekad zvan i revolucionarni ili komunistički anarhizam, nije tip anarhizma; po našem mišljenju, to je jedini anarhizam“(Schmidt – van der Walt 2009:19). Glavni je problem „individualističkog anarhizma“ njegovo zalaganje za opstanak tržišne ekonomije i privatnog vlasništva i često zaboravljanje činjenice da anarhisti nisu samo protiv države, već i protiv privatnog vlasništva i ekonomske eksploatacije.

IZVOR:
http://anarhizam.hr/teorija-i-praksa/191-juraj-katalenac-mitovi-o-anarhizmu

Nadam se da su sad neke stvari jasnije. Nipodaštavanje anarhističke ideologije tj. filozofskih stavova o kojima nemate jasne predstave je lukzus koji osobe koje drže do intelektualnog kredibiliteta ne bi smele sebi da dopuste.

Kobe i Sneki, Individualno mišljenje svake ljudske jedinke meni je podjednako važno kao i mišljenje većine. U tome je razlika između mene i Vas. Tu se razlikuje moj anarhistički humanizam od vašeg demonokratskog (demokratskog) partokratizma. Takvi vaši rigidni, antipluralistički i netolerantni stavovi zapravo su odraz političke opcije koju zastupate i najgora su moguća antireklama kandidatu koga otvoreno podržavate.

Pored toga, Vaše ismevanje “čistog” morala i pravičnosti nesporno oslikava nedostatak jasne koncepcije u pogledu obračuna sa korupcijom i organizovanim kriminalom.

Na osnovu toga zaključujem da zamišljate tj. propagirate borbu protiv elitističkog organizovanog kriminala kao čin “kompromisnog morala” i “dogovorne pravde”. Pa to je apsurdno. Tek sad uviđam na kakvim ispraznim floskulama zasnivate Vaše propagiranje čišćenja Srbije od kriminogenih struktura sadašnje vlasti i onih bliskih toj vlasti. Sve više mi se čini da je vaše zalaganje u tom smislu samo deklarativne prirode i nije jasno profilisano. Odnosno, odnosi se na određen broj ljudi koji nisu vama po volji, a ostali, bili oni kriminalci ili ne, slobodno neka pljačkaju po Srbiji, koga briga ako su na vašoj strani.

Obračun sa visokom korupcijom i kriminalom zahteva visoko moralne i beskompromisne ljude čije viđenje pravde i pravičnosti će biti uzdigunuto na nivo apsoluta slepe Justicije. Samo odlučnom borbom, bespoštednom pravičnošću i nepokolebljivim moralom može se prekinuti koruptivna sprega, pojedinih političara, sudija, tužilaca i tajkuna. Bez nepokolebljive Eliot Nesovke istrajnosti i beskompromisnosti u borbi sa kriminogenim strukturama Srbijom će i dalje vladati oligarhijska mafija a mi ćemo i dalje imati partokratski uređeno tržište. Takvih ljudi ima u Srbiji. Retki su, ali ima ih. Pokojna Verica Barać bila je jedan od tih časnih izuzetaka. Na žalost. Kao što sam već istakao, bojim se da “diplomčev” truli kompromis sa “ruskim emigrantom” i “kraduckalom” podrazumeva njihovo dalje tavorenje na marginama borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Ne, Kobe, nisam ni jedan od likova koje si nabrojao sa “starog, dobro nam znanog foruma”…:)

Ne, Sneki, ne logujem se iz Japana. Mada, u ovim ciklusima negativne spiralne kontrakcije Belexa trgujem i na Tokijskoj berzi. Od nečeg se mora živeti, ne možemo svi čekati ekonomskopolitičke benefite od nadolazećih struktura vlasti…:)

Pozdravljam Vas, i želim Vam uspešno trgovanje...:)
Nazad na vrh Ići dole
Kobe Bryant
VIP
VIP
Kobe Bryant


Broj poruka : 2986
Godina : 47
Localisation : N.BGD
Points : 5544
Datum upisa : 22.05.2007

IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: IZBORI 2012. - Za koga da glasam?   IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Icon_minitime5/4/2012, 11:03

Mislim da treba da napišeš knjigu, što pre, dok te drži inspiracija.

_________________
Najviše volim zakone koji nemaju kaznene odredbe, ti su najbolji!
Nazad na vrh Ići dole
Nauzika
Still learning
Still learning
Nauzika


Broj poruka : 52
Points : 251
Datum upisa : 17.01.2011

IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: IZBORI 2012. - Za koga da glasam?   IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Icon_minitime5/4/2012, 12:24

He, he... Baš to i radim...
Nazad na vrh Ići dole
Nauzika
Still learning
Still learning
Nauzika


Broj poruka : 52
Points : 251
Datum upisa : 17.01.2011

IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: IZBORI 2012. - Za koga da glasam?   IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Icon_minitime5/4/2012, 13:19

Paginol,

Ako čovek nema adekvatan politički izbor na političkoj sceni. Onda je od dva zla bolje ne podržati ni jedno. To je izraz karakternog prosuđivanja. Koji mirne duše i ja podržavam jer mi ostavlja čistu svest.

Glasati za neku političku opciju podrazumeva ideološku kompatibilnost te opcije sa ličnim političkim stavovima. Odnosno, uviđanje spremnosti da će se ta politička opcija iskreno i pošteno uhvatiti u koštac sa nagomilanim srpkim problemima, koje je dobrim delom stvorila trenutna kriminogena interesna grupacija okupljena oko “Klunija”.

Opredeliti se za neku političku alternativu koja u svoju političku strukturu ima inkorporirane sumljive likove tj. klice budućeg koruptivno/kriminogenog modela ponašanja, iz pukog nezadovoljstva prethodnom vlašću, nije izbor već eutanazija vlastitih političkih principa i moralnih načela.

Pozdravljam te…:)
Nazad na vrh Ići dole
Limited011
Old member
Old member
Limited011


Broj poruka : 2014
Points : 5435
Datum upisa : 07.05.2009

IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: IZBORI 2012. - Za koga da glasam?   IZBORI 2012. - Za koga da glasam? - Page 4 Icon_minitime5/4/2012, 14:35

Citat :
Prelazi na uglu Nemanjine i M. Velikog Djilas na crveno. I udari ga kamion. Prelazi Vučić, udari i njega. Pa krenuše: Jadranka Šešelj, muftija, ona dvojica iz Dveri, Mrka, Velja, a na njih - autobus. Lepo su ih zbrinuli u Urgentnom centru. Rasim im je svaki dan donosio pomorandže, dok ih nisu pustili kući. Posle i njega udario, ali običan auto. Samo se otresao i ustao.

_________________
Henri Kisindžer: “Opasno je biti neprijatelj SAD-a, ali je pogubno biti i njen prijatelj.”
Nazad na vrh Ići dole
 
IZBORI 2012. - Za koga da glasam?
Nazad na vrh 
Strana 4 od 6Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeći
 Similar topics
-
» Ja ne mogu da glasam za ove!
» IZBORI 2022
» IZBORI 2020.
» USA izbori 2016

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BELEX Club :: Deponija-
Skoči na: