BELEX Club
BELEX Club
BELEX Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BELEX Club

Ekonomski Forum
 
PrijemTABLEEventsPublicationsTražiRegistruj sePristupi
 

 Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi?

Ići dole 
+43
maxxxii
beaglle
capriolo
goxi
Roman Abramovich
Teletrader
Vladulns
Smile
Steve McQueen
Big Mile
Dragot
Limited011
Jumbo
Boby
real_finanza
GogaAna
Popaj
Slovenac1
pepsiman
Nik
Pekoilic
Atomski mrav
Ceras
Prokuplje
Bond
Taliano
Zoranecc
Dmitar
Aleks
Boranija
MYSTIC021
hey-ho
Rogy
Dusan
Banaćanin
Momir
BBrroo
Ars Vivendi
Sneki
bonum.mm
Greta
BoS
Maca
47 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3
AutorPoruka
Sneki
Beli Mag
Beli Mag
Sneki


Broj poruka : 5397
Localisation : Centar grada
Points : 6880
Datum upisa : 21.05.2007

Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi?   Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Icon_minitime6/5/2014, 11:43

Predsednik Komisije za hartije od vrednosti Zoran Ćirović potrošio je više od sedam miliona dinara za putovanja po svetu. Van zemlje provede i do 80 dana godišnje?!

Tokom prošle godine Komisija je planirala da će ostvariti prihod od oko 361,6 miliona dinara, ali se ispostavilo da je ostvarila tek samo mali deo toga, tačnije oko 55 miliona dinara. I pored lošeg poslovanja unazad nekoliko godina, predsednik Komisije je stalno na putovanjima, koji se u celosti finansiraju upravo iz budžeta ovog tela.

Pariz je obilazio tri puta, a pored Francuske posetio je Ameriku, Peking, Brisel, Beč, Skoplje, Strazbur, Ljubljanu, Grčku, Moldaviju, Izrael. Ipak, zbog državničkog posla obišao je i neka egzotičnija mesta, poput, Indije, Mauricijusa, Dominikanske Republike. Sve mu je bilo plaćeno, i dnevnice.

- Rad Komisije kao nezavisnog tela je zbog finansijske situacije ugrožen i pitanje je da li će biti plata do kraja godine. A Ćirović ništa ne preduzima povodom toga. Uopšte ne sedi u Komisiji, stalno putuje

Prosečna plata 170.000 dinara

U Komisiji za hartije od vrednosti zaposlena je 41 osoba. Prosečna plata iznosi 170.000 dinara mesečno, a najviša je 340.000, koju ima predsednik Komisije. Direktori sektora i rukovodioci odeljenja imaju od 176.000 pa do 197.000 dinara, dok ostali zaposleni mesečno zarađuju od 76.000 pa do 179.000 dinara. Dobra plata, međutim, nije ih stimulisala da ne zabeleže gubitke.

Preko Nedića u SNS

Ćirović je na mesto direktora Komisije došao kao kadar DS. Po dolasku nove vlasti njegova saradnica G. J. ga upoznaje sa Novakom Nedićem, tada zamenikom generalnog sekretara vlade. Sredinom 2012. Ćirović prelazi u SNS. Kako smo pisali, G. J. je početkom godine u pismu članovima Komisije navela da je Nedić lobirao za njeno imenovanje i da je nakon toga zahtevao da stupi u seksualne odnose s njim.

_________________
Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
Nazad na vrh Ići dole
Steve McQueen
Member
Member
Steve McQueen


Broj poruka : 539
Points : 2079
Datum upisa : 30.11.2009

Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi?   Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Icon_minitime6/5/2014, 11:58

Bila je negde ovde tema o ovoj mizeriji ali sada ne mogu da je nadjem. Klasična klošarčina. Da nema pojma o poslu koji radi to je tačno ali zar nije bolje naći nekoga ko zna da radi i hoće da radi pošteno nego ovog dijabolu slati da putuje svetom o našem trošku? Do sada je privredni sud već gomilu odluka KZHoV u vezi pozitivnih ocena oko preuzimanja AD proglasio ništavnim. Pa šta još treba više da se najure ovakvi? Valjda da mi dokazujemo kako je podmićen?
Nazad na vrh Ići dole
bonum.mm
Moderator
bonum.mm


Broj poruka : 480
Points : 1238
Datum upisa : 28.11.2007

Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi?   Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Icon_minitime7/12/2014, 10:07

AUTOR: N. D. - BETA
Beograd - Odbor Skupštine Srbije za finansije ponovo je juče kritikovao rad predsednika Komisije za hartije od vrednosti Zorana Ćirovića, zbog njegovog trošenja novca. Odbor je ponovo vratio Ćiroviću izmenjeni finansijski plan za 2014. godinu i zatražio da ga dopuni i podacima o visini pojedinačnih zarada zaposlenih. Te podatke od predsednika Komisije prethodno je tražio i list Danas, zajedno sa iznosima dnevnica koje je Ćirović naplatio i troškovima njegovih brojnih putovanja po egzotičnim destinacijama, što je on ocenio kao neprimereno "autoritetu institucije" i njegovoj "ličnoj reputaciji" i odbio da te podatke obelodani.

Rad Komisije juče su kritikovali i odbornici vlasti i opozicije, navodeći da nije opravdano da Komisija u ovoj godini ima gubitak od 51 milion dinara, a da se izdvajaju ogromna sredstva za Ćirovićeva putovanja. Poslanik Demokratske stranke Borislav Stefanović oštro je kritikovao Ćirovića, jer je sam sebi više puta odobrio velika sredstva za putovanja, dnevnice i hotelski smeštaj.
"To što sam sebi potpisuje naloge za putovanja pokazuje da sistem ne funkcioniše", poručio je Stefanović predsedniku Komisije i pozvao ga da napusti tu funkciju, jer narušava ugled Komisije. Komisija je, kako je rekao Stefanović, održala 90 odsto telefonskih sednica jer je njen predsednik bio na putovanjima.

Ćirović je rekao da je Komisija "smanjila izdatke za zarade sa 171 milion na 131 miliona dinara".
"Najveća smanjenja troškova su za plate, ali smo korigovali i troškove na službena putovanja", rekao je on. To je kritikovao predsednik Odbora Veroljub Arsić, rekavši da ušteda na masi zarada od 40 miliona dinara, nikako ne stoji jer je stvarna ušteda 13 miliona.

On je rekao da ušteda treba da se računa na masu zarada od prošle godine koja je iznosila 143 miliona, a ne na planiranu ovogodišnju koja je povećana na 171 milion dinara. Poslanik SNS Goran Kovačević rekao je da je posebno alarmantno "to što su putni troškovi bili 3,9 miliona dinara, što je četiri odsto gubitaka Komisije, a osam odsto njenih prihoda".
Nazad na vrh Ići dole
Smile
Old member
Old member
Smile


Broj poruka : 1625
Points : 4756
Datum upisa : 04.06.2008

Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi?   Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Icon_minitime8/28/2014, 22:37

Привредном друштву GLOBAL MARКETING SOLUTIONS забрањено пружање дoдатних инвестиционих услуга
25.07.2014.
Комисија за хартије од вредности је у поступку надзора утврдила да привредно друштво Global Marketing Solutions д.о.о. Београд није овлашћенo за пружање додатних инвестиционих услуга на тржишту капитала и наложила овом друштву да одмах обустави свако пружање таквих услуга.

По спроведеном поступку надзора над пословањем Global Marketing Solutions д.о.о. Београд, Комисија за хартије од вредности је решењем од 2.6.2014. године утврдила да је наведено друштво неовлашћено пружало додатне инвестиционе услуге из члана 2. став 1. тачка 9) подтачка (5) Закона о тржишту капитала, и наложила да утврђене незаконитости отклони, те да oбустави свако неовлашћено давање инвестиционих препорука.

Такође, Комисија за хартије од вредности упозорава правна лица и грађане као потенцијалне инвеститоре на све учесталију праксу неовлашћеног пружања инвестиционих услуга и указује да се инвестиционе услуге у вези са финансијским инструментима не могу обављати без дозволе Комисије за хартије од вредности за ову делатност. Подаци о лиценцираним актерима на тржишту капитала могу се наћи на интернет страницама Комисије за хартије од вредности.
Nazad na vrh Ići dole
Vladulns
VIP
VIP
Vladulns


Broj poruka : 1750
Localisation : novi sad
Points : 6154
Datum upisa : 02.09.2009

Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi?   Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Icon_minitime9/13/2014, 12:37

Direktor posle Kariba ide u Pariz o našem trošku

Predsednik Komisije za hartije od vrednosti Zoran Ćirović, koji je ranije obećao da neće ići na službena putovanja, ponovo planira da troši novac u istu svrhu, saznaje „Blic”.

Ćirovićev plan su dva vezana putovanja. Prvi je Miločer, gde će od ponedeljka do četvrtka boraviti na ekonomskom forumu.

Nakon toga iz Podgorice direktno treba da uhvati let za Pariz, gde bi trebao da prisustvuje sastanku Administrativnog odbora CEB banke Saveta Evrope. Troškovi svih putovanja, uključujući i dnevnice, opet će snositi Komisija. Kao i ranije, i ovog puta sam sebi je potpisao naloge za putovanja .

Misterija
Pitanje je koga Ćirović predstavlja u CEB banci? „Blic” saznaje da bi trebalo Ministarstvo finansija, a ne Komisiju na čijem se čelu nalazi. Po tome onda troškove njegovog putovanja u Pariz na sastanke banke ne bi trebalo da plaća Komisija.
U Ministarstvu finansija kažu da je Ćirovića imenovala Vlada za mesto u banci, a da je uobičajeno da svaka institucija snosi troškove svojih zaposlenih za putovanja.
Kako je „Blic” već pisao, predsednik Komisije je potrošio više od sedam miliona dinara za putovanja po svetu, iako ovo telo loše posluje i ima velike gubitke. Van zemlje provede i do 80 dana godišnje, zbog čega su reagovali i članovi skupštinskog Odbora za finansije tražeći njegovu ostavku.

U Pariz odlazi četiri puta godišnje, a pored Francuske posetio je Ameriku, Peking, Brisel, Beč, Skoplje, Strazbur, Ljubljanu, Grčku, Indiju, Mauricijus, Dominikansku Republiku.

Borislav Stefanović, član Odbora za finansije, kaže za „Blic” da Ćirović do sada ništa nije uradio i da mora da podnese ostavku.

- Ne poštuje ovu instituciju, sam sebi odobrava putovanje, obavesti nas kad se vrati - kaže Stefanović.

Kako “Blic” saznaje, Ćirović je imenovan kao član Administrativnog odbora CEB

O NAŠEM TROŠKU: Direktor na praksi u Dominikani i na Mauricijusu!
banke još 2007. dok je bio u Ministarstvu finansija. Zbog toga minimum četiri puta godišnje odlazi u Pariz. Ipak, kao predsednik Komisije, ne može da bude kao pojedinac član nijedne institucije, organizacije, najmanje banke u zemlji i inostranstvu i svako takvo članstvo je direktan sukob interesa.

Zoran Ćirović za „Blic” nije želeo da odgovori na pitanja ko mu je odobrio putovanje, da li je u sukobu interesa i koliko dobija novčanu nadoknadu za članstvo u banci. Rekao je kratko da putovanjem u Pariz zastupa interese Srbije.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/494840/VOLI-DA-PUTUJE-Direktor-posle-Kariba-ide-u-Pariz-o-nasem-trosku
Nazad na vrh Ići dole
Ars Vivendi
VIP
VIP
Ars Vivendi


Broj poruka : 2790
Points : 7950
Datum upisa : 21.01.2009

Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi?   Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Icon_minitime10/17/2014, 12:47

citat ::
Članovi Komisije za hartije od vrednosti Milko Štimac i Zorica Krnjević Mišković podneli su ostavke na tu dužnost, zbog čega Odbor Skupštine Srbije za finansije danas nije raspravljao o smenjivanju kompletnog rukovodstva Komisije.

Sednica je odložena za ponedeljak, 20. oktobra, kako bi se revidirala procedura zamene članova Komisije kada podnesu ostavke.

Predsednik Odbora Veroljub Arsić je rekao da su Štimac i Krnjević Mišković dostavili ostavke neposredno pred današnju sednicu Odbora.

Skupština Srbije je jula 2011. godine za predsednika Komisije za hartije od vrednosti izabrala Zorana Ćirovića, a za članove Milka Štimca, koji je do tada bio predsednik Komisije, Dragutina Radosavljević, tadašnjeg direktora Poreske uprave Srbije, Dušana Bajec, bivšeg člana Komisije, i Zoricu Krnjević Mišković.

Radosavljević je avgusta 2011. dao ostavku na tu funkciju jer je nastavio da obavlja dužnost direktora Poreske uprave Srbije, i od tada niko nije izabran na to upražnjeno mesto u Komisiji.

Članovi Odbora za finasije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Skupštine Srbije tražili su smenu Ćirovića ukazujući da troši više nego što je predvidjeno finansijskim planom Komisije, da često putuje u inostranstvo i da, mimo procedure, zapošljava ljude u Komisiji.

Odbor za finansije danas je jednoslasno izabrao poslanika Demokratske Stranke (DS) Borislava Stefanovića za zamenika predsednika tog odbora, jer to mesto pripada opoziciji.

KONAČNO !!!
Arrow

_________________
Prazan listić nije stav!
Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
Nazad na vrh Ići dole
Dragot
VIP
VIP
Dragot


Broj poruka : 655
Points : 2873
Datum upisa : 16.10.2010

Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi?   Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Icon_minitime10/17/2014, 18:39

Cemu radost? Politicar postavljen u odbor za finansije!
Nazad na vrh Ići dole
Popaj
VIP
VIP
Popaj


Broj poruka : 1166
Localisation : Srbija
Points : 3037
Datum upisa : 12.09.2007

Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi?   Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Icon_minitime10/17/2014, 19:19

Dragot ::
Cemu radost? Politicar postavljen u odbor za finansije!
Verovatno je i on kao i ja zadovoljan sto su konacno smenili Milka.
Nazad na vrh Ići dole
Ars Vivendi
VIP
VIP
Ars Vivendi


Broj poruka : 2790
Points : 7950
Datum upisa : 21.01.2009

Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi?   Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Icon_minitime10/18/2014, 00:13

A i Zoran Ćirović dosadašnji predsednik Komisije (bio član DS pa prešao u SNS) neće još dugo biti na tom mestu...

_________________
Prazan listić nije stav!
Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
Nazad na vrh Ići dole
Teletrader
Old member
Old member
Teletrader


Broj poruka : 993
Points : 2794
Datum upisa : 05.09.2008

Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi?   Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Icon_minitime11/4/2014, 20:54

citat ::
Tronedeljnu obuku koju organizuje američka državna komisija za hartije i polovinom potrebne sume finansira USAID, prošlo je pet inspektora i nekoliko članova Komisije za hartije od vrednosti, a u pripremi je projekat saradnje sa Ministarstvom pravde kojim bi bila obuhvaćena i edukacija tužilaca. Prvi rezultati tih seminara stigli su u vidu priznanja domaćoj KHoV za doprinos u otkrivanju međunarodnog lanca nelegalnog trgovanja akcijama stranih kompanija u koji je bila uvučena i jedna grupa Novosađana. -

????????
Nazad na vrh Ići dole
Roman Abramovich
Member
MemberBroj poruka : 677
Localisation : Zemun
Points : 1789
Datum upisa : 25.05.2007

Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi?   Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Icon_minitime7/17/2016, 11:56

Одбор за финансије Скупштине Србије данас је покренуо процедуру за избор нових чланова Комисије за хартије од вредности.


Позивамо заинтересоване кандидате да пошаљу што детаљнију професионалну и радну биографију са подацима који ће садржати када је уписан и завршен факултет, најдетаљнији преглед досадашњег радног искуства и мотивационо писмо са планом рада и очекиваним резултатима. Пријаве најбољих кандидата биће озбиљно разматране на седници Одбора за финансије, који кандидате предлаже Скупштини.

Позивамо стручњаке да своје пријаве шаљу на имејл konkursi@dostajebilo.rs.
Nazad na vrh Ići dole
goxi
Our family
Our  familyBroj poruka : 216
Points : 816
Datum upisa : 03.03.2011

Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi?   Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Icon_minitime7/17/2016, 12:11

Hvalim te boze. Pa ovi su nam skroz unistili berzu. Gori od ovih cini mi se da ne mogu da budu. Jedini je Cirovic bio gori od ovih. Da li ovo znaci da ide smena postojecih clanova komisije?
Nazad na vrh Ići dole
capriolo
Still learning
Still learningBroj poruka : 84
Points : 381
Datum upisa : 17.01.2015

Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi?   Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Icon_minitime7/18/2016, 21:35

A evo i kompletnog teksta : http://dostajebilo.rs/javni-poziv-kandidatima-za-komisiju-za-hartije-od-vrednosti/comment-page-1/
     Sadasnjoj ekipi u komisiji istice mandat 14. Jula : http://dostajebilo.rs/wp-content/uploads/Obrazlozenje.pdf
     Ovo je izuzetno vazno za nas. Zna li neko nesto vise o ovome?  Da li se planira smena jednog ili vise clanova komisije za HOV?
       Interesantno da se tekst pojavljuje na sajtu Raduloviceve stranke. Pise o raznim manipulacijama za vreme mandata komisije i nanosenja stete malim akcionarima.    Zasto je ovaj tekst objavljen bas na sajtu njegove stranke?  Da li je to Radulovic stao na nasu stranu?
Nazad na vrh Ići dole
Momir
Old member
Old member
Momir


Broj poruka : 2062
Points : 5715
Datum upisa : 06.12.2008

Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi?   Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Icon_minitime7/19/2016, 11:12

Koliko sam ja shvatio DJB je kao parlamentarna stranka dobila mesto u ovoj komisiji, a posto su oni PROTIV partijskog zaposljavanja, oni za to mesto traze osobu preko javnog oglasa....

_________________
“Cash combined with courage in a crisis is priceless.”
Nazad na vrh Ići dole
beaglle
Just looking
Just lookingBroj poruka : 16
Points : 60
Datum upisa : 13.02.2016

Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi?   Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Icon_minitime7/29/2016, 19:55

Vanpartijsko zaposljavanje u komisiji.  Ovo ne zvuci lose. Svi koji imaju da napisu komentar 
po pitanju rada sadasnjeg rukovodstva komisije mislim da bi bilo dobro da pisu na ovu adresu.  
Ovo bi mogla biti odlicna prilika da im se naglasi kako su nam do sada vodili komisiju. Ova tema 
bi mogla da se nadje i na dnevnom redu skupstina. Prema tome,pisite ako imate neke komentare.
Nazad na vrh Ići dole
Steve McQueen
Member
Member
Steve McQueen


Broj poruka : 539
Points : 2079
Datum upisa : 30.11.2009

Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi?   Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Icon_minitime8/20/2016, 19:47

Šta će ti komentar posle ovoga?
Nazad na vrh Ići dole
maxxxii
Still learning
Still learningBroj poruka : 63
Points : 262
Datum upisa : 21.04.2016

Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi?   Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Icon_minitime9/7/2016, 17:33

https://www.youtube.com/watch?v=OBvqeDUR7mo
     Jel ovo znaci da su izabrani novi clanovi komisije za HOV?  Dobro je za nas da su dvoje promenjeni ali nije dobro sto su svi iz SNS-a.  Njihovo opravdanje za izbor istih clanova je da komisija mora da ima kontinuitet,samo ne znam kontinuitet cega.  Da li mislite da je dobro sto je izabrana ova petorka u komisiji da li bi to moglo nesto da nam poboljsa i zasto se nigde ne pominje Krneta?
Nazad na vrh Ići dole
goxi
Our family
Our  familyBroj poruka : 216
Points : 816
Datum upisa : 03.03.2011

Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi?   Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Icon_minitime11/17/2016, 11:01

http://www.rtv.rs/sr_lat/politika/poslanicka-pitanja-pa-o-komisiji-za-hartije-od-vrednosti_775203.html
Nazad na vrh Ići dole
Roman Abramovich
Member
MemberBroj poruka : 677
Localisation : Zemun
Points : 1789
Datum upisa : 25.05.2007

Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi?   Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Icon_minitime11/17/2016, 11:22

Skupština Srbije nastavila je danas rad, a u nastavku će raspravljati o Predlogu odluke o izboru predsednika i članova Komisije za hartije od vrednosti.
Za predsednika Komisije za hartije od vrednosti na period od pet godina predložen je Predrag Dedeić, a za članove Žarko Milićević, Vladislav Stanković, Mirjana Ivošević i Marko Janković.

Zna l se nešto o predloženm lkovma?
Nazad na vrh Ići dole
Roman Abramovich
Member
MemberBroj poruka : 677
Localisation : Zemun
Points : 1789
Datum upisa : 25.05.2007

Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi?   Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Icon_minitime11/17/2016, 11:23

Rasprava u toku. GLEDAJTE UŽIVO

http://www.parlament.gov.rs/prenosi/sednice-narodne-skupstine.2083.html
Nazad na vrh Ići dole
MORNAR
VIP
VIP
MORNAR


Broj poruka : 707
Points : 1922
Datum upisa : 28.01.2010

Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi?   Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Icon_minitime11/17/2016, 11:41

Ovde imaš sve biografije predloženih članova

http://www.parlament.gov.rs/upload/archive/files/cir/pdf/akta_procedura/2016/1857-2016.pdf

Predrag Dedeić je predložen za predsednika.
Nazad na vrh Ići dole
goxi
Our family
Our  familyBroj poruka : 216
Points : 816
Datum upisa : 03.03.2011

Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi?   Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Icon_minitime11/17/2016, 12:33

Ako neko zna kako se to radi neka isece samo ovaj deo koji se tice samo rasprave o komisiji za HOV pa neka nam ovde nakaci link.
Nazad na vrh Ići dole
Igi-bg
Partner
Partner
Igi-bg


Broj poruka : 218
Points : 483
Datum upisa : 17.11.2009

Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi?   Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Icon_minitime11/17/2016, 14:45

O članovima Komisije može nešto i ovde da se pročita (Novi prilozi za njihove biografije): http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=376&cl=15

Sve u svemu: od zla oca i gore majke.
Nazad na vrh Ići dole
capriolo
Still learning
Still learningBroj poruka : 84
Points : 381
Datum upisa : 17.01.2015

Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi?   Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Icon_minitime11/17/2016, 21:15

Pratio sam sednicu dugo ali cini mi se da nisu jos dosli do glasanja. Mozemo li mi da pisemo skupstini uz nas komentar stanja na berzi dok vec raspravljaju o njoj? Ako nista drugo mogli bi da predlozimo ukidanje poreza na KD. Da li ce neko uopste pogledati sta mi pisemo?
Nazad na vrh Ići dole
Ars Vivendi
VIP
VIP
Ars Vivendi


Broj poruka : 2790
Points : 7950
Datum upisa : 21.01.2009

Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi?   Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Icon_minitime11/17/2016, 21:26

Hoće. Ali treba da piše viiše nas, bar 10-20.
A ako dobiju 100 pisama l mejlo va ne mogu da ne komentarišu.
P.S. Skupština je dužna da odgovori na svako pismo  pitanje gradjana ako nije anonimno...

Videli ste na AKB, Miloš89 je pisao predsedniku Nikoliću i dobio odgovor!
Ja sam pisao ministru pravde i dobio odgovor!

Ne budite lenji!!! cekic

_________________
Prazan listić nije stav!
Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
Nazad na vrh Ići dole
goxi
Our family
Our  familyBroj poruka : 216
Points : 816
Datum upisa : 03.03.2011

Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi?   Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Icon_minitime11/17/2016, 23:09

Pa,ajde onda da pisemo. Pretpostavljam da su nam misljenja vrlo slicna. Mozda ce nasa pisma uticati na krajnje odluke o izboru clanova komisije.
Nazad na vrh Ići dole
Maca
VIP
VIP
Maca


Broj poruka : 1860
Godina : 47
Localisation : Sombor
Points : 5144
Datum upisa : 28.05.2007

Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi?   Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Icon_minitime11/18/2016, 00:38

goxi ::
Pa,ajde onda da pisemo. Pretpostavljam da su nam misljenja vrlo slicna. Mozda ce nasa pisma uticati na krajnje odluke o izboru clanova komisije.

Da pišemo.
Evo za početak, ti nas obavest šta si i kome pisao... kafa

_________________
Prestani da mrziš ako do sebe držiš !
Nazad na vrh Ići dole
Maca
VIP
VIP
Maca


Broj poruka : 1860
Godina : 47
Localisation : Sombor
Points : 5144
Datum upisa : 28.05.2007

Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi?   Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Icon_minitime1/10/2017, 22:33

Прeдсeдник и члaнoви Комисије
др Предраг Дедеић, председник
Мирјана Ивошевић, члан
Владислав Станковић, члан
Жарко Милићевић, члан
Марко Јанковић, члан

Ko su OVI ljudi?? ajkula

Првобитни предлог који су напредњаци дали одбору био је у знаку континуитета: председник комисије опет је требало да постане Жарко Милићевић, а члан Мирјана Ивошевић. За нове чланове, СНС је кандидовала професора банкарске академије Предрага Дедеића, инспектора комисије Владислава Станковића и бившег брокера „Меридијан-инвеста“ Марка Јанковића.

На седници Одбора, међутим, откривено је да најмање двоје кандидата, од којих је један актуелни председник, а други члан тог тела, уопште не испуњавају опште услове предвиђене чланом 246 Закона о тржишту капитала, као и да је опште знање кандидата о домаћем тржишту капитала које треба да усмеравају и регулишу катастрофално, тако да је СНС био принуђен да на самој седници Одбора мења свој предлог, до те мере да је скандал постао свима очигледан.

Показало се, наиме, да садашњи председник Жарко Милићевић није пет година радио релевантне послове са хартијама од вредности, што је формални услов да би уопште био члан, а камо ли председник тог важног тела. Осим тога, он је по властитом признању студирао права 10 година, завршивши их с јадним просеком, а према тврђењу запослених у Комисији, нема ни положен правосудни испит. У Комисију га је довео претходни председник Зоран Ћировић и поставио га за шефа свог кабинета, што је била неважна административна функција, а онда му знатно проширио овлашћења, да би га после само три године (уместо нужних пет), произвео у инспектора, а одмах затим у главног инспектора, што је све било супротно правилнику Комисије. Кад је Ћировић прошле године смењен после низа скандала, Милићевић је именован на његово место.

Мирјана Ивошевић била је шефица информационог система у Комисији, а пре тога банкарски службеник без икакавог релевантног знања о берзи и берзанској трговини, тако да су њена знања очигледно била сувише скучена да би регулисала тржиште капитала. Мали куриозум је да је у својој кандидатури за члана Комисије за хартије од вредности као важну ствар навела да је члан некаквог црквеног одбора, односно да свештеницима помаже финансијским саветима?!?

За новог председника (који је у почетку био предложен за члана) биће изабран Предраг Дедић, професор права, који ће бити задужен за репрезентацију и контакте са иностранством, док је за последњег члана Комисије одређен Марко Јанковић, који ће том телу давати нужно стручно покриће, јер се као брокер са искуством у корпоративним финансијама једини конкретно разуме у емитовање и трговину хартијама од вредности.

_________________
Prestani da mrziš ako do sebe držiš !
Nazad na vrh Ići dole
Big Mile
VIP
VIP
Big Mile


Broj poruka : 1658
Points : 6510
Datum upisa : 19.02.2011

Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi?   Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Icon_minitime1/11/2017, 09:52

Šta reci a ne zaplakati, i takvi duduci treba da unaprede Beogradsku berzu i vrše kao neki nadzor a pojma nemaju kako uopšte berza funkcioniše, e tugo moja.!!!
Nazad na vrh Ići dole
Momir
Old member
Old member
Momir


Broj poruka : 2062
Points : 5715
Datum upisa : 06.12.2008

Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi?   Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Icon_minitime3/28/2019, 15:19

Skupštinski odbor za finansije predložio je Parlamentu Srbije da za predsednika Komisije za hartije od vrednosti sa mandatom izabere Marka Jankovića, diplomiranog ekonomistu.

Njegov mandat trebalo bi da traje do 23.novembra 2021.godine. Skupština je 14.februara ove godine donela odluku o prestanku funkcije predsedniku Komisije za hartije od vrednosti Predragu Dedeiću koji je 12.decembra 2018.godine podneo ostavku.

Janković je, inače, radio u Centropromu AD, Credit Agrikol banci u Srbiji, bio je berzanski posrednik Eurohipo AD, a među najvećim poslovima u biografiji je naveo redovnu kupovinu trezorskih zapisa po nalogu Treasury sektora Credi Agricol banke (pojedinačni tiket do 500 miliona dinara), prodaja Credit Agricol Life Srbija osiguranja kompaniji AXA S.A. Pariz…

Aleksandra Tomić, predsednica skupštinskog odbora za finansije, obrazlažući predlog o izboru Jankovića, navela je da je on u svojoj karijeri kao “izvršni direktor različitih organizacija imao prilike i spolja i unutra da vidi kako izgleda rad državnih institucija i samog tržišta”

Poslanica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta međutim, navela je da radikali smatraju da onaj ko obavlja vlast treba da odgovara za sve segmente društva i dodala da oni retko stavljaju primedbe kod kadrovskih rešenja, međutim, smatra da bi Janković mogao da bude u sukobu interesa. Takođe, zatražila je informaciju o dužini studiranja kandidata.

_________________
“Cash combined with courage in a crisis is priceless.”
Nazad na vrh Ići dole
MHE kila(H)WATacina
Voli da LAŽE !!
MHE kila(H)WATacina


Broj poruka : 343
Points : 1516
Datum upisa : 07.04.2011

Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi?   Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Icon_minitime3/28/2019, 18:56

Pa ovi rade kao cetverac vec od Decembra 2018.  

То је Марко послушао мајку:
он узима рало и волове,
ал' не оре брда и долине,
већ он оре цареве друмове.
А када се Марку досадило,
диже Марко рало и волове,
те он поби МАЛЕ јањичаре,
пак узима три товара блага,
однесе их својој старој мајци:
„То сам тебе данас изорао”.


Таако је настао СУПЕРХИК ....борац за заститу богатих ,,,,отети од малих сиромашних

Zbog glupiranja i spamovanja (ponovljenog) ban na 35 dana!
Mod D.


_________________
"Umesto retrovizora moramo uzeti u ruke dvoglede" iz ekspozea PM.  - E ovo je Aco moj izum !!
Nazad na vrh Ići dole
Sikikiki
VIP
VIP
Sikikiki


Broj poruka : 55
Points : 270
Datum upisa : 25.06.2010

Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi?   Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi? - Page 3 Icon_minitime4/13/2019, 19:47

Ovo vredi procitati

Sta radi Komisija ...za ne poverovati
Nazad na vrh Ići dole
 
Da li Komisija za HOV zna za ovo ili se prave ludi?
Nazad na vrh 
Strana 3 od 3Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BELEX Club :: BERZA, trendovi, aktuelnosti...-
Skoči na: