| Soko Štark - STRK | |
|
+13Maca Dalaj Lama Aleks StariHrast Nemesis Milica1 Greta Teletrader Dusan Friz Milos89 Kobe Bryant buca357 17 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
buca357 Just looking
Broj poruka : 28 Points : 145 Datum upisa : 18.06.2010
| Naslov: Soko Štark - STRK Pet Jun 18, 2010 1:00 pm | |
| ima li koga da malo komentarisemo STARK,mislim da se oko njega trenutno 'lome koplja' | |
|
| |
Kobe Bryant VIP
Broj poruka : 2998 Godina : 47 Localisation : N.BGD Points : 5579 Datum upisa : 22.05.2007
| Naslov: Re: Soko Štark - STRK Pet Jun 18, 2010 2:23 pm | |
| - buca357 ::
- ima li koga da malo komentarisemo STARK,mislim da se oko njega trenutno
'lome koplja' Kako ti vidiš to?? I na šta misliš? _________________ Najviše volim zakone koji nemaju kaznene odredbe, ti su najbolji!
| |
|
| |
buca357 Just looking
| Naslov: Re: Soko Štark - STRK Pet Jun 18, 2010 2:37 pm | |
| Pa vidi, mislim na to da je recimo vlasnik STARKA, slovenačka DK pred prodajom, da je skupstina blizu, da 3god. firma posluje carski a dividendi nema, itd,itd... | |
|
| |
Milos89 Just looking
Broj poruka : 3 Points : 25 Datum upisa : 18.06.2010
| Naslov: Re: Soko Štark - STRK Pet Jun 18, 2010 3:29 pm | |
| Moja majka je u grupi manjinskih akcionara starka.I mene cudi to za dividende. | |
|
| |
Friz VIP
Broj poruka : 1684 Godina : 54 Points : 2978 Datum upisa : 16.12.2007
| Naslov: Re: Soko Štark - STRK Pet Jun 18, 2010 4:42 pm | |
| Ne vidim da je to nešto neobično?? Evo nekih primera: TGAS Neraspoređen dobitak 5.098.375.000 din! PKBT Neraspoređen dobitak 2.329.046.000 din!
STRK Neraspoređen dobitak 1.566.548.000 din Tako da to i nije neko pitanje oko koga treba praviti famu... _________________ All we need is love
| |
|
| |
buca357 Just looking
| Naslov: Re: Soko Štark - STRK Pet Jun 18, 2010 8:33 pm | |
| Mislis da je to u redu? Nisam bas siguran,ostavi primere pogledaj sta se za to vreme u tim firmama desilo sa cenom osnovnog kaoitala | |
|
| |
Friz VIP
| Naslov: Re: Soko Štark - STRK Pet Jun 18, 2010 8:53 pm | |
- Mislis da je to u redu? Nisam bas siguran,ostavi primere pogledaj sta se za to vreme u tim firmama desilo sa cenom osnovnog kaoitala
Lepo bi bilo da nam podele te pare. Ali ne znam da li neko može da ih natera na to? Osnovni kapital se ne menja to je normalno. _________________ All we need is love
| |
|
| |
buca357 Just looking
| Naslov: Re: Soko Štark - STRK Pet Jun 18, 2010 11:32 pm | |
| Koliko sam ja informisan, to i nije bas tako,al dobro.Vec sam pitao u cemu je onda smisao akcionarstva,ako vecinski moze da trpa pare u 'nerasporedjena' do besvesti.Ipak te pare stoje kod njega,a mislim da u pravim drzavama,sto mi svakako nismo,postoji obaveza vecinskog da manjinskom isplacuje dividende bar u visini kamate na orocena sredstva.Svakako se ne cudim svemu ovome,jer znam na koji nacin je Sloba preuzeo STRK,pa ako je to moglo onda tako moze sad kako on hoce. | |
|
| |
Dusan VIP
Broj poruka : 5270 Points : 6307 Datum upisa : 23.03.2008
| Naslov: Re: Soko Štark - STRK Sub Jun 19, 2010 6:43 am | |
| Svakako da ne postoji obaveza većinskog da isplaćuje dividendu, kako kod nas, tako i na zapadu. _________________ BelexClub na youtube!
| |
|
| |
buca357 Just looking
| Naslov: Re: Soko Štark - STRK Sub Jun 19, 2010 11:42 am | |
| Mozda se ne zovu 'dividende',ali kamata na orocena sredstva manjinskom je sigurna. | |
|
| |
Dusan VIP
| Naslov: Re: Soko Štark - STRK Sub Jun 19, 2010 12:09 pm | |
| Pa uloži u banku onda pa uzimaj kamatu Ovo su obične akcije, obaveza dividende se ne odnosi na njih. _________________ BelexClub na youtube!
| |
|
| |
Teletrader Old member
Broj poruka : 994 Points : 2799 Datum upisa : 05.09.2008
| Naslov: Re: Soko Štark - STRK Ned Jun 20, 2010 12:31 am | |
| Vidi, to što firme rade nikoga od nas ne veseli (mislim bar) nije moralno što nema dividende a ima para u "nerasodeljenoj dobiti" - ima i firmi koje te pare dele akconarima, ili koje te pare "pretovare" u osnovni kapital (na razne načine) ali sve je po zakonu i ako ne urade tako. Niko od nas (mislim) nije srećan što nema dividende. Zakon im to omogućava - posebno kod Soko Štarka gde mali akcionari nemaju nikavu moć ni na skupštini (gde se o tome odlučuje) ako neko ima 5,8% akcija on ne da ne može ništa da uradi nego samo može da bude srećan što većinski ne ne predje tih 95% !! Moral i zakon nisu isto!! - buca357 ::
- Mozda se ne zovu 'dividende',ali kamata na orocena sredstva manjinskom je sigurna.
Gde si to pročitao? U kom zakonu? Mislim da ne bi trebalo da vredjaš akcionare i forumaše jer oni su na tvojoj strani! | |
|
| |
Teletrader Old member
| Naslov: Re: Soko Štark - STRK Ned Jun 20, 2010 1:06 am | |
| Moj savet: Udružite svojih 5,8% akcija i zamolite većinskog vlasnika da vam otkupi akcije po nekoj pristojnoj ceni! Ja ne znam da li si svestan da (po zakonu) ako većinki dodje do 95,01% više ne da nemate prava na raspodelu dividende nego se "čistite" iz firme? Čini mi se da ti ne poznaješ važeće zakone o akcionarstvu. [You must be registered and logged in to see this link.] | |
|
| |
buca357 Just looking
| Naslov: Re: Soko Štark - STRK Ned Jun 20, 2010 2:14 am | |
| Nisam ogorcen,gadi mi se sve ... Ne da podelimo,nego da vratimo . Bolja ideja...? MOTKA. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Soko Štark - STRK Ned Jun 20, 2010 3:16 am | |
| Gospodo, Etiketiranje na granici vredjanja dugogodisnjih clanova naseg foruma ne moze biti podloga za diskusiju, niti preporuka iznetim stavovima. Molim vas za osnovnu pristojnost i medjusobno uvazavanje. Obrisani neprikladni postovi. |
|
| |
Dusan VIP
| Naslov: Re: Soko Štark - STRK Ned Jun 20, 2010 10:59 am | |
| Neznanje se obično pokriva vređanjem.
Nisam bio na forumu pa ne znam o čemu se radi... _________________ BelexClub na youtube!
| |
|
| |
buca357 Just looking
| Naslov: Re: Soko Štark - STRK Ned Jun 20, 2010 11:52 am | |
| Pinto,pa zar ovo nije vredjanje? | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Soko Štark - STRK Ned Jun 20, 2010 11:57 am | |
| Dozvolite da na ovom mestu citiram svog idola, osobu koja u City of London godisnje prima GBP 800K kao predsednik skupstine akcionara sa manjinskim radnim vremenom: Gentlemen, please! |
|
| |
buca357 Just looking
| Naslov: Re: Soko Štark - STRK Ned Jun 20, 2010 12:12 pm | |
| Probao sam na nesto da vam skrenem paznju,al neide,vi se i dalje pravite pametni a osnovno zbog cega smo ovde vesto izbegavate,poklapate i brisete postove. Citiras svog idola, ja cu citirati svog dedu:"Od drveta koje je niklo za drzalicu za budak ne pravi se violina." | |
|
| |
Greta VIP
Broj poruka : 1280 Localisation : Bgd Points : 3147 Datum upisa : 28.05.2007
| Naslov: Re: Soko Štark - STRK Ned Jun 20, 2010 12:31 pm | |
- Probao sam na nesto da vam skrenem paznju,al neide,vi se i dalje pravite pametni a osnovno zbog cega smo ovde vesto izbegavate,poklapate i brisete
postove. Citiras svog idola, ja cu citirati svog dedu:"Od drveta koje je niklo za drzalicu za budak ne pravi se violina." Buca357 zdravo, :pirat: Vidim da si nov na forumu pa ti zato neke stvari, možda, nisu sasvim jasne. Ovo je forum opljačkanih, prevarenih i do poslednjeg dinara odžeparenih ljudi. Ovakvi smo kakvi smo, možda jednog dana budemo i bolji. Okupili smo se ovde jer imamo iste probleme. Razmenjujemo informacije, ponekad dodjemo i do nekog inside info i zajedno pratimo i komentarišemo ovu nesreću.... Ako ti sebe ne vidiš u ovoj priči, to je ok, ali to nije razlog da vredjaš ovaj forum. _________________ Samo hrabri pobedjuju
| |
|
| |
Dusan VIP
| Naslov: Re: Soko Štark - STRK Ned Jun 20, 2010 12:36 pm | |
| Pa šta da ti pričamo kad nećeš da nas slušaš, odnosno, čitaš...
To što ti pričaš nema smisla, niti veze sa zakonom o tržištu kapitala, kako srpskog, tako i ostalih u svetu. _________________ BelexClub na youtube!
| |
|
| |
buca357 Just looking
| Naslov: Re: Soko Štark - STRK Ned Jun 20, 2010 6:14 pm | |
| Pa nije bas tako,sinoc sam napiso post i pomenuo Vucicevica,Miskovica Beka...oni ga obrisali... Zasto, ako je ovo kako kazes forum opljackanih,prevarenih...itd Pa ko vas je opljackao ako nisu oni,ne kapiram. Nevredam ja nikog,pogotovo ne forum,ja samo primecujem nesto sto veze s mozgom nema.Niko se dosad nije zainteresovo da dodje do neke informacije vezane za STRK,ali da mene kritikuje,svakako,pa nisam vam ja ni uzeo ni oteo nista nego upravo ovi gore pomenuti lopovi,cija imena i postove sa njima odmah brisu. Pa sta je to ako nije ovo o cemu ja upravo pisem? | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Soko Štark - STRK Ned Jun 20, 2010 8:20 pm | |
| Da bismo izbegli svaku mogucnost zabune i/ili zavere: nisu 'oni' obrisali postove, nego ja (koristeci opcije koje su mi na raspolaganju). U razmeni misljenja sa jos jednim moderatorom, dosli smo do zakljucka da su pomenuti postovi bili ispod nivoa diskusije na ovom forumu - koji pokusavamo da odrzimo.
Nisam uzivao u svojoj ulozi egzekutora, a bilo je i radikalnijih predloga.
Na ovom forumu postoje posebne teme koje se bave likom i delom tajkuna u Srbiji.
Poslednja, ali ne i najmanje vazna napomena: to sto neko pausalno opljune Vucicevica, MIskovica, Beka i insistira na upotrebi motke, ne kvalifikuje ga za revolucionara i zastitnika interesa manjinskih akcionara. |
|
| |
Friz VIP
| Naslov: Re: Soko Štark - STRK Pon Jun 21, 2010 1:05 pm | |
| Buco slažemo se da nije moralno ali ne znam da li neko sa foruma može da natera firme da dele dividendu? O Beku, Miškoviću i ostalima imaš na podforumu INFO!! Na primer [You must be registered and logged in to see this link.]A postoji i tema o dividendama [You must be registered and logged in to see this link.] _________________ All we need is love
| |
|
| |
Teletrader Old member
| Naslov: Re: Soko Štark - STRK Sub Jul 03, 2010 3:27 am | |
| Prodaja „Droge” trese region Ništa neće biti isto kao do sada pošto je „Atlantik grupa” kupila „Droga Kolinsku”. Srpski biznismeni najavili da će se takmičiti za „Drogu” pa odustali. – Zašto Miroslav Mišković nije kupio pola „Fruktala” iako je imao predugovor ? To bi mogao da bude tektonski udar koji bi mogao da dovede do nove privredne arhitekture u regionu. Tako se u poslovnim i stručnim krugovima tumači odluka hrvatske kompanije „Atlantik grupa” (u većinskom porodičnom vlasništvu familije Tedeski) da kupi za 382 miliona evra slovenačku prehrambenu firmu „Droga Kolinska”. [You must be registered and logged in to see this link.] | |
|
| |
Milica1 VIP
Broj poruka : 885 Points : 1909 Datum upisa : 29.04.2008
| Naslov: Re: Soko Štark - STRK Sre Nov 24, 2010 12:33 pm | |
| Atlantic konsolidira: Grand Prom preuzima Štark i Kiseljak Autor/izvor: SEEbiz BEOGRAD - Kompanija Grand prom objavila je obavještenje o namjeri preuzimanja preostalih dionica Soko Štarka i Palanačkog kiseljaka.
Grand prom je u vlasništvu slovenske Droga Kolinska, koja je jučer postala vlasništvo hrvatske Atlantic Grupe (ZSE:ATGR-R-A).
U proizvođaču slatkiša Soko Štarku Grand namjerava preuzeti 191.675 dionica, odnosno 5,86 posto. Grand je vlasnik 2,3 milijuna dionica ili 70,62 posto Soko Štarka, a s beogradskim Tobesom, koji će u ponudi za preuzimanje djelovati zajedno s ponuđačem, posjeduje 3,07 milijuna dionica ili 94,13 posto.
U Palanačkom kiseljaku Grand namjerava preuzeti 16.140 dionica ili 21,59 posto. Grand je vlasnik 79,4 posto Palanačkog kiseljaka. | |
|
| |
Milos89 Just looking
| Naslov: Re: Soko Štark - STRK Sre Nov 24, 2010 12:52 pm | |
| A jel smem da te pitam gde si tacno to procitala? | |
|
| |
Milica1 VIP
| Naslov: Re: Soko Štark - STRK Sre Nov 24, 2010 12:54 pm | |
| | |
|
| |
Milos89 Just looking
| Naslov: Re: Soko Štark - STRK Sre Nov 24, 2010 12:57 pm | |
| | |
|
| |
Nemesis VIP
Broj poruka : 791 Godina : 41 Points : 3448 Datum upisa : 11.02.2010
| Naslov: Re: Soko Štark - STRK Sre Nov 24, 2010 3:11 pm | |
| Jel zna neko za koliko je droga kolinska kupila Stark? | |
|
| |
StariHrast Still learning
Broj poruka : 84 Points : 375 Datum upisa : 21.02.2010
| Naslov: Re: Soko Štark - STRK Sre Nov 24, 2010 5:54 pm | |
| Čini mi se za petnaestak miliona eura | |
|
| |
Aleks Old member
Broj poruka : 1305 Godina : 70 Localisation : Bezanijska kosa Points : 3867 Datum upisa : 15.05.2009
| Naslov: Re: Soko Štark - STRK Sre Nov 24, 2010 6:34 pm | |
| Atlantic Grupa" konačno uplatila novac za "Droga Kolinsku" - Slobodan Vučićević odlazi
Hrvatska "Atlantic Grupa", u vlasništvu Emila Tedeskog, danas je i konačno kupila 100% vlasnički udeo u najvećem slovenačkom proizvođaču prehrambenih proizvoda, "Droga Kolinskoj" uplativši svotu od 243,1 mil EUR.
U okviru "Droga Kolinske", u vlasništvo "Atlantic Grupe" su prešla i srpska preduzeća "Grand Prom", "Soko Štark" i "Palanački kiseljak".
Prema pisanju slovenačkih medija, na mesto predsednika uprave "Droga Kolinske" dolazi Srećko Nakić, umesto dosadašnjeg Slobodana Vučićevića.
Srećko Nakić je do sada bio potpredsednik "Atlantic Grupa", zadužen za distribuciju.
(Srećko Nakić)
Karijeru u grupi "Atlantic" započeo je 1994. i učestvovao je u svim fazama razvoja kompanije. Počeo je kao komercijalni predstavnik u "Atlantic Trade", da bi ubrzo napredovao do pozicije regionalnog direktora za obalni sektor. Nakon toga rukovodio je distribucijom smrznutog programa, a od 2002. je bio potpredsednik "Atlantic Trade" odgovoran za prodaju i distribuciju na hrvatskom tržištu.
Nakić će vođenje "Droga Kolinske" preuzeti ovih dana, mada neki od slovenačkih medija pišu da će se to desiti već danas, odmah nakon i konačnog preuzimanja "Droga Kolinske".
"Atlantic Grupa" je početkom jula potpisala ugovor sa slovenačkim "Istrabenzom" o kupovini "Droga Kolinske", a transakcija je finansirana uz pomoć sredstava "Atlantic Grupa", kapitala akcionara ove kompanije i kredita kod banaka UniCredit i Raiffeisen.
| |
|
| |
Milica1 VIP
| Naslov: Re: Soko Štark - STRK Sre Nov 24, 2010 10:17 pm | |
| - Citat :
- StariHrast
Čini mi se za petnaestak miliona eura Da nije malo?Droga Kolinska je kupila Stark za 35 mil eur! | |
|
| |
buca357 Just looking
| Naslov: Re: Soko Štark - STRK Sub Apr 23, 2011 2:11 pm | |
| Nije DK kupila Stark.Kupila ga je Grand Kafa,koja je u vlasnistvu DK, ali samo72%,nesto oko 23%akcija je gosn.Vucicevic prebacio,("kupio")na svoju firmu Tobess doo,jer je taj broj akcija bio pod sporom na visem trgovinskom sudu .Kada je uz pomoc DS delimicno dobio spor kompletan TOBES DOOkoji sem akcija Starka nema nikakvu imovinu prodao je Istrabencu koji je vlasnik DK,za 40mio.e.,5%akcija u DK,za koje je od Atlantika dobio 15-ak mio. e.Sad kad to saberes,nikako nije 35 mio evra,blize je to stotkici,ali... | |
|
| |
buca357 Just looking
| Naslov: Re: Soko Štark - STRK Pet Maj 06, 2011 12:29 pm | |
| BEOGRAD – Mali akcionari fabrike „Soko Štark“, vlasnici 5,86 akcija, već tri dana blokiraju kapiju fabrike u Kumodraškoj ulici u Beogradu, kako bi naterali menadžment da isplati dividende na koje čekaju pet godina Prema rečima Milana Orlandića, predstavnika akcionara u pregovaračkom timu koji zastupa 623 mala akcionara, sve dok kapija nije bila blokirana vlasnik iz Hrvatske je potpuno ignorisao proteste koji traju već treći mesec – Nismo primili ni dinara od dividendi Sve što smo postigli [You must be registered and logged in to see this link.] | |
|
| |
| Soko Štark - STRK | |
|