| | Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze | |
|
|
| Autor | Poruka |
|---|
Djelovic Partner

Broj poruka: 43 Points: 125 Datum upisa: 06.12.2009
 | Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 7/12/2009, 22:07 | |
| | Dušan :: | Hoće li biti poboljšanja programa? :)
Ako hoće, po neki predlog da dam... |
Dušane, naravno, ovde ili na dejan.jelovic@ticktail.com. Ne mogu da obećam da će sve što poželiš biti urađeno, ali trudićemo se.
Dejan |
|
 | |
Djelovic Partner

| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 7/12/2009, 22:12 | |
| | vatreni :: | Djelović,
hajde pomozi malo ako možeš: Radim u poprilično velikoj firmi i definitivno imam problem sa Proxy serverom. Nisam toliko informatički potkovan da bih znao da li je anoniman ili ne, ali hajdemo jednu po jednu opciju: 1. ako je anoniman, da li mogu sa svog računara da vidim adresu i port ili moram da kontaktiram administratora (što mi nikako ne odgovara)?
2. ako nije anoniman, da li je ikako moguće da se logujem a da ne preklinjem administratora da mi da šifru, što mi sigurno neće dati... |
Vaterni, trebalo bi da može da se vide podešavanja proxy-ja u Control Panel -> Internet Options -> Connections -> LAN settings -> Advanced -> Socks. Alternativno mogu biti u konfiguracionom skriptu u istom dijalog.
Videću da li možemo da ih u nekoj od narednih verzija "automagično" pokupimo odatle.
Dejan |
|
 | |
Dragan Our family

Broj poruka: 197 Points: 473 Datum upisa: 30.05.2007
 | Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 8/12/2009, 00:08 | |
|  << staje 10 tabova po strani - sasvim dovoljno. Kada se klikne na "Zatvori sve prozore", sačuva se 'radna površina'. Primedbe i sugestije neću da pišem prvi dan, već samo pohvale. :) |
|
 | |
kaktusic VIP

Broj poruka: 185 Points: 291 Datum upisa: 14.01.2008
 | Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 8/12/2009, 08:14 | |
| Dobro jutro, imam isti problem kao i Vatreni; inače, verujem da je ovakav program od neprocenjive koristi za nas male pačiće na BB. Hvala i pozdrav |
|
 | |
pakodazna Our family

Broj poruka: 140 Points: 306 Datum upisa: 04.06.2009
 | Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 8/12/2009, 08:17 | |
| Super stvar, stvarno imam samo reci hvale....pozdrav |
|
 | |
vatreni VIP

Broj poruka: 331 Godina: 32 Localisation: Beograd Points: 415 Datum upisa: 06.08.2009
 | Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 8/12/2009, 08:35 | |
| | Djelovic :: | | vatreni :: | Djelović,
hajde pomozi malo ako možeš: Radim u poprilično velikoj firmi i definitivno imam problem sa Proxy serverom. Nisam toliko informatički potkovan da bih znao da li je anoniman ili ne, ali hajdemo jednu po jednu opciju: 1. ako je anoniman, da li mogu sa svog računara da vidim adresu i port ili moram da kontaktiram administratora (što mi nikako ne odgovara)?
2. ako nije anoniman, da li je ikako moguće da se logujem a da ne preklinjem administratora da mi da šifru, što mi sigurno neće dati... |
Vaterni, trebalo bi da može da se vide podešavanja proxy-ja u Control Panel -> Internet Options -> Connections -> LAN settings -> Advanced -> Socks. Alternativno mogu biti u konfiguracionom skriptu u istom dijalog.
Videću da li možemo da ih u nekoj od narednih verzija "automagično" pokupimo odatle.
Dejan |
Ok, Dejane,
pogledao sam kako si mi i naveo, međutim, polje Socks mi je prazno, a ime proxy-ja je u formatu xxx-yy-zzzzzzzz, a takvo ime ne prihvata Ticktail. Pomoć? :o |
|
 | |
Dragan Our family

| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 8/12/2009, 11:01 | |
| Nema ažuriranja podataka, osim kod prvog pokretanja programa.
Zato moram povremeno da se odjavim, pa ponovo prijavim..... |
|
 | |
Atomski mrav Moderator

Broj poruka: 1060 Godina: 34 Points: 1218 Datum upisa: 19.11.2007
 | Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 8/12/2009, 11:24 | |
| Meni ne pomaze ni kad se odlogujem. Po dubini je tacno, ali sum bid na AGBN stoji 382 vec vise od pola sata. |
|
 | |
Djelovic Partner

| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 8/12/2009, 11:44 | |
| Dragane, Atomski mrave:
Upravo smo primetili da ne saljemo dobro update za Quote :(. Ispravićemo u toku dana.
Izvinjavam se na ovome. Nesto smo grubo zeznuli u optimizaciji.
Dejan |
|
 | |
Sneki Beli Mag

Broj poruka: 4454 Localisation: Centar grada Points: 4292 Datum upisa: 21.05.2007
 | Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 8/12/2009, 11:50 | |
| Ja koliko shvatam ... svo ovo zezanje mu dodje, da momci uz vašu pomoć iztestiraju celu aplikaciju(da im forumaši pronadju greške i sl.) a kada sve bude gotovo i program doteran, onda će da vidimo za cenu, a vama (forumašima) "puno hvala"! :D i "vidimo se" kad nam opet zatrebate....  |
|
 | |
MarkoJTD VIP

Broj poruka: 826 Godina: 23 Localisation: London Points: 2302 Datum upisa: 19.10.2009
 | Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 8/12/2009, 11:55 | |
| ^Cak i da je tako, a verovatno nije, ja se ne bi bunio, ko jos sem volontera radi za 0 din. :) |
|
 | |
Djelovic Partner

| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 8/12/2009, 13:00 | |
| | Sneki :: | Ja koliko shvatam ... svo ovo zezanje mu dodje, da momci uz vašu pomoć iztestiraju celu aplikaciju(da im forumaši pronadju greške i sl.) a kada sve bude gotovo i program doteran, onda će da vidimo za cenu, a vama (forumašima) "puno hvala"! :D i "vidimo se" kad nam opet zatrebate....  |
Sneki,
Uvek mozes da dodjes do mene da ti napisem, potpisem, i lupim pecat firme da nije taj slucaj.
Dejan |
|
 | |
Djelovic Partner

| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 8/12/2009, 13:06 | |
| Da dalje ne razvijamo teorije zavere:
TickTail je, i namera je da bude, besplatan od sada pa do sudnjeg dana.
Razlog sto ga dajemo besplatno je to sto je namera da u nekoj budućnosti pravimo dodatne usluge (sem prikaza sirovih podataka) koje će se naplaćivati.
Dejan |
|
 | |
Mister No Still learning

Broj poruka: 39 Points: 94 Datum upisa: 09.07.2008
 | Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 8/12/2009, 13:26 | |
| svaka cast momci, a i devojke ako su ucestvovale u procesu pravljenja aplikacije :sunny: |
|
 | |
StefanMR Dr. Economy

Broj poruka: 2984 Points: 2872 Datum upisa: 30.05.2009
 | Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 8/12/2009, 13:32 | |
| Ja moram još jednom da pohvalim program, ali najviše IDEJU da real-time podaci treba da budu besplatni i javno dostupni SVIMA! Imajte na umu da je program u upotrebi od juče (računam dane kada je bilo trgovanja), i da su programeri vrlo raspoloženi da odgovore na naše zahteve. Mislim da će uz par intervencija ova aplikacija postati nezaobilazna alatka svakog "trgovca" na Belexu! :)
Hvala još jednom na trudu! |
|
 | |
Dragan Our family

| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 8/12/2009, 13:59 | |
| |
|
 | |
Dušan VIP

Broj poruka: 5215 Points: 6106 Datum upisa: 23.03.2008
 | Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 8/12/2009, 14:05 | |
| 1. Ja napravim sebi tabelu sa hartijama i sledeći put kad se ulogujem (ili kad kliknem na neku drugu opciju) tabele više nema, tj. stoji prazno. Postoji li mogućnost da to ostane sačuvano? 2. Takođe, ne prikazuje sve cene, kao što se vidi na slici. 3. Ne postoji mogućnost promene širine kolona, tako da je meni preširoko za ekran. 4. Prilikom logovanja uvek mi je širi program od ekrana, te moram da klikćem na prozorčić da bude unutar ekrana.  |
|
 | |
StefanMR Dr. Economy

Broj poruka: 2984 Points: 2872 Datum upisa: 30.05.2009
 | Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 8/12/2009, 14:06 | |
| Hehehe... kapiram prozivku, ali je situacija mnogo drugačija... |
|
 | |
Djelovic Partner

| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 8/12/2009, 20:39 | |
| Samo da javim, trebalo bi da smo ispravili problem sa quotesom. Sutra cemo to u toku dana naravno proveriti.
Problem je izasao na videlo tako sto je nase server "samarao" odjednom veliki broj klijenata, a iz prilicno obskurnih razloga nije izasao na videlo pri nasim stress-testovima.
Izvinjam se svima na ovoj brljotini. Trudicemo se da budemo bolji od ovoga ubuduce.
Dejan |
|
 | |
Djelovic Partner

| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 8/12/2009, 20:45 | |
| | Dušan :: | | 1. Ja napravim sebi tabelu sa hartijama i sledeći put kad se ulogujem (ili kad kliknem na neku drugu opciju) tabele više nema, tj. stoji prazno. Postoji li mogućnost da to ostane sačuvano? |
Dusane, svi prozori sa sadrzajem se mogu snimiti izlaskom iz programa na opciju More/Još -> Save all Windows -> Snimi sve prozore.
Dodaćemo i opciju da pojedinačni prozori mogu da se sačuvaju, kao i Undo za zatvaranje prozora. Za sada su tu "Back" dugme i right-click na neki simbol za otvaranje sadrzaja u novom tabu ili prozoru.
| Dušan :: | | 2. Takođe, ne prikazuje sve cene, kao što se vidi na slici. |
Dušane, imali smo veliki bag koji je doveo do toga da se Quotes ne azurira. Trebalo bi da je to sređeno.
| Dušan :: | | 3. Ne postoji mogućnost promene širine kolona, tako da je meni preširoko za ekran. |
To je česta zamerka, sredićemo. Hvala!
| Dušan :: | | 4. Prilikom logovanja uvek mi je širi program od ekrana, te moram da klikćem na prozorčić da bude unutar ekrana. |
Proverićemo šta je, mi svi radimo na jako velikim ekranima pa je moguće da nismo primetili.
Izvinjavam se na problemima, trudićemo se da to lepo ispeglamo
Hvala, Dejan |
|
 | |
Dragan Our family

| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 8/12/2009, 20:50 | |
| | Djelovic :: | | ... nije izasao na videlo pri nasim stress-testovima. |
Izgledada ste bili mnogo 'nježni' sa tim stress-testovima. :)
Idemo sutra ponovo. ... i sve tako dok je 'beta' verzija, a onda.... |
|
 | |
BoS VIP

Broj poruka: 472 Points: 1338 Datum upisa: 05.01.2008
 | Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 8/12/2009, 21:01 | |
| Veliko HVALA Dejanu i njegovoj ekipi !!! :cheers:
Ovaj program je ogroman napredak u odnosu na praćenje tikera na BB ili na traženje tabli preko foruma (a neke naše kolege, na čelu s Dušanom, baš pošteno zalegoše da bi nam otškrinuli prozor u svet "velikih investitora"). Sada automatika radi za narod i to besplatno! Prosto da čovek ne poveruje da je tako nešto moguće u zemlji Srbiji.
Nažalost, već smo navikli da "malog čoveka" (i "malog investitora") samo lažu i potkradaju, da o njegovim interesima malo ko brine. Zato ovakav gest - da se javni podaci učine stvarno javnim, upotrebljivim i besplatnim, i to ne od strane države, već grupe poslovnih ljudi i entuzijasta - predstavlja prvorazredan događaj. Na vašem primeru bi mnogi u ovoj zemlji trebali da uče.
Ne znam kakva je vaša poslovna konstrukcija (mada ste u jednom postu to nagovestili) i ne znam da li ćete istrajati u svom naumu, ali i za ovo što ste do sada uradili još jednom VELIKO HVALA - pokazali ste da je tako nešto moguće. Želim vam puno uspeha, a programu TICK TAIL da se stalno usavršava i da dugo traje! :sunny: |
|
 | |
Djelovic Partner

| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 8/12/2009, 21:17 | |
| | Dragan :: | | Djelovic :: | | ... nije izasao na videlo pri nasim stress-testovima. |
Izgledada ste bili mnogo 'nježni' sa tim stress-testovima. :)
Idemo sutra ponovo. ... i sve tako dok je 'beta' verzija, a onda.... |
Ne znam koliko te zanimaju programerske teme, zapravo je problem propusten jer su stress-testovi (800 korisnika u paraleli) bili startovani/orkestrirani svi u isto vreme, a ovde je problem bio odredjeni redosled pretplata i optplata doveo do toga da problem izadje na videlo.
Lekcija za sledeci put kada pravim stress testove. :(
Dejan |
|
 | |
Djelovic Partner

| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 8/12/2009, 21:28 | |
| | BoS :: | | Veliko HVALA Dejanu i njegovoj ekipi !!! :cheers: |
Hvala vama, jedna od najvećih sreća za programera jeste ukoliko ima zadovoljne korisnike. Onda znaš da nisi uzalud proveo duge noći programirajući.
| BoS :: | | Ne znam kakva je vaša poslovna konstrukcija (mada ste u jednom postu to nagovestili).... |
Za početak gradimo ime i dobru volju. Ja kapiram da su real-time podaci osnovni minimum koji čovek mora da ima, posle toga ako mu daš dodatne alate pomoću kojih može dobro da zaradi onda mu nije gadno da to nešto plati. Ideja je dakle ne pilićariti sa osnovnim podacima nego raditi ozbiljno.
U svakom slučaju hvala na pohvalama. :) Trudićemo se da poverenje opravdamo.
Dejan |
|
 | |
Mali akcionar Still learning

Broj poruka: 58 Points: 221 Datum upisa: 14.06.2009
 | Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 9/12/2009, 07:24 | |
| Pokušao sam da instaliram program na svom računaru, a on to tretira kao da hoću da instaliram skener, i traži da ga priključim. Onda sam pokušao da ga instaliram na nekom drugom računaru (mislim, pokušao je da promeni neki dll koji koristi i skener na mom računaru), i tamo krene da instalira .net, i tako 14 sati. Pri pokušaju da se ubije proces, nije reagovao, pa je morala da ide procedura hardverskog reseta (što nije zdravo za isti, zar ne?). U čemu je problem? |
|
 | |
Djelovic Partner

| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 9/12/2009, 08:50 | |
| | Mali akcionar :: | | Pokušao sam da instaliram program na svom računaru, a on to tretira kao da hoću da instaliram skener, i traži da ga priključim. Onda sam pokušao da ga instaliram na nekom drugom računaru (mislim, pokušao je da promeni neki dll koji koristi i skener na mom računaru), i tamo krene da instalira .net, i tako 14 sati. Pri pokušaju da se ubije proces, nije reagovao, pa je morala da ide procedura hardverskog reseta (što nije zdravo za isti, zar ne?). U čemu je problem? |
Hm. Mi instalaciju .NET-a radimo samo ukoliko ga na računaru nema, ili instalirana verzija nema .NET Service Pack 1. Ako tu imate neki problem možda je najpametnije da ručno skinete i instalirate .NET. Najjednostavnji način da to uradite jeste da skinete sledeći installer:
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=8CEA6CD1-15BC-4664-B27D-8CEBA808B28B&displaylang=en
Što se tiče skenera, to nije nešto što mi gledamo ili diramo. Pretpostavljam da vam program za skener koristi .NET pa tu dolazi do problema.
Dejan |
|
 | |
Djelovic Partner

| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 9/12/2009, 08:50 | |
| Izbacili smo novu verziju aplikacije koja nudi malo drugačiji raspored Quotes kolona, kao i uža imena kolona tako da Quotes prozor bude malo kompaktniji.
Kada sleceći pu startujete klijenta on će to automatski skinuti sa našeg sajta, pa će vam pri sledećem startovanju ponuditi da uradite instalaciju nove verzije. Alternativno možete i sami da skinete i instalirate aplikaciju direktno sa našeg sajta.
Hvala, Dejan |
|
 | |
Dragan Our family

| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 9/12/2009, 09:16 | |
| "Svaki dan napredujemo u svakom pogledu" :) Nova verzija 1.0.44.0. izgleda bolje od predhodne, ali imam ovaj predlog :  Znači da se pomeri "promena %" do simbola, jer je to najvažniji podatak. Takođe da se približi "Obim" koji je sada na samom kraju - neopravdano. Za sada toliko i pohvala za trud, rad i znanje - idemo dalje u novu verziju. :) |
|
 | |
Djelovic Partner

| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 9/12/2009, 09:32 | |
| | Dragan :: | "Svaki dan napredujemo u svakom pogledu" :) Nova verzija 1.0.44.0. izgleda bolje od predhodne, ali imam ovaj predlog :

Znači da se pomeri "promena %" do simbola, jer je to najvažniji podatak. Takođe da se približi "Obim" koji je sada na samom kraju - neopravdano. Za sada toliko i pohvala za trud, rad i znanje - idemo dalje u novu verziju. :) |
Dragane, hvala. Dodaćemo mogućnost da korisnik izabere svoj redosled kolona tako da svako može da bira ono što mu odgovara. Ovo je bilo na brzinu u skladu sa ovim što smo čuli od korisnika.
Takođe ćemo dodati izbor veličine slova da bi prozori mogli biti manji.
Mi smo ovde ljubitelji jednostavnosti i mrzitelji raznih ultra-komplikovanih dijaloga sa opcijama, tako da nam obično treba dan-dva da se smisimo koji je najpametniji način da se nešto zapakuje tako da ne bude teško za upotrebu.
Dejan |
|
 | |
Dragan Our family

| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 9/12/2009, 09:49 | |
| Biće sjajno sa tim novim mogućnostima, a sada da prijavim 'problemčić' :)
Otvorio sam 10 tabova, ali sada ne mogu da zatvorim koje hoću iako se upali "crveno X" dugme, već kad kliknem - prebaci na sledeći tab, a negasi. |
|
 | |
Dragan Our family

| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 9/12/2009, 11:12 | |
| Kad mene neažurira promene "delta %" i "delta"
tako da moram povremeno da restartujem. |
|
 | |
Djelovic Partner

| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 9/12/2009, 11:29 | |
| | Dragan :: | Biće sjajno sa tim novim mogućnostima, a sada da prijavim 'problemčić' :)
Otvorio sam 10 tabova, ali sada ne mogu da zatvorim koje hoću iako se upali "crveno X" dugme, već kad kliknem - prebaci na sledeći tab, a negasi. |
Dragane, hvala, pogledaću. Radi li ti CTRL+F4 da se zatvori trenutno aktivni tab?
Dejan |
|
 | |
Djelovic Partner

| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 9/12/2009, 11:30 | |
| | Dragan :: | Kad mene neažurira promene "delta %" i "delta"
tako da moram povremeno da restartujem. |
U pravu si, sada to vidim i ja. Sredićemo.
Dejan |
|
 | |
Dragan Our family

| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 9/12/2009, 11:35 | |
| | Djelovic :: | | ... Sredićemo. |
Ma, naravno da ćemo srediti, a što ne bi sredili. ;)
Samo lagano i opušteno, bez nerviranja, nežurimo nigde. |
|
 | |
Atomski mrav Moderator

Broj poruka: 1060 Godina: 34 Points: 1218 Datum upisa: 19.11.2007
 | Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 9/12/2009, 11:36 | |
| Stanje 11:21 AGBN BID 986 ASK 295 ??????? Dovodi me u zabludu  |
|
 | |
Sasa965 VIP

Broj poruka: 186 Points: 380 Datum upisa: 08.05.2008
 | Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 9/12/2009, 11:54 | |
| Imate li u planu opciju T&S da ukljucite u program |
|
 | |
Djelovic Partner

| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 9/12/2009, 13:12 | |
| | Sasa965 :: | | Imate li u planu opciju T&S da ukljucite u program |
Da, radimo na tome.
Dejan |
|
 | |
Yudejavu Still learning

Broj poruka: 65 Points: 120 Datum upisa: 14.11.2007
 | Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 9/12/2009, 14:45 | |
| Takođe bi bilo lepo kada bi mogla da se vidi ukupna vrednost dnevnog prometa u dinarima po akciji na Quotes stranici. Svaka čast na svemu ostalom! |
|
 | |
vatreni VIP

Broj poruka: 331 Godina: 32 Localisation: Beograd Points: 415 Datum upisa: 06.08.2009
 | Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 9/12/2009, 22:06 | |
| Dejane, hoćete li u neko skorije vreme uraditi nešto za nas koji sa posla preko proxy-ja pristupamo netu (a ne možemo doći do neophodnih parametara) ili nismo prioritet?  |
|
 | |
Djelovic Partner

| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 9/12/2009, 23:04 | |
| | vatreni :: | Dejane, hoćete li u neko skorije vreme uraditi nešto za nas koji sa posla preko proxy-ja pristupamo netu (a ne možemo doći do neophodnih parametara) ili nismo prioritet?  |
Vatreni, naravno. Nismo zaboravili, samo treba vremena da se bilo šta napravi.
Dejan |
|
 | |
Djelovic Partner

| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 10/12/2009, 00:57 | |
| | Dragan :: | Kad mene neažurira promene "delta %" i "delta" tako da moram povremeno da restartujem. |
Dragane, trebalo bi da smo to ispravili u verziji 1.0.47 koja je sada na sajtu.
Dejan |
|
 | |
Djelovic Partner

| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 10/12/2009, 01:00 | |
| | Yudejavu :: | Takođe bi bilo lepo kada bi mogla da se vidi ukupna vrednost dnevnog prometa u dinarima po akciji na Quotes stranici. Svaka čast na svemu ostalom! |
Trebalo bi da se to pojavi ne kasnije od sledećeg ponedeljka, napisao sam kod koji to računa, sutra ćemo ga proveriti pa ako je sve u redu pustiti u promet. |
|
 | |
vatreni VIP

| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 10/12/2009, 10:15 | |
| Hvala Dejane, što ne zaboravljate i nas! :bounce: |
|
 | |
KRUSKA VIP

Broj poruka: 732 Localisation: bg Points: 1615 Datum upisa: 25.08.2009
 | Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 10/12/2009, 12:59 | |
| Kod mene se ne ažuriraju podaci od 11 sati i pored ponovnog restartovanja |
|
 | |
GogaAna VIP

Broj poruka: 416 Godina: 41 Localisation: NIŠ Points: 978 Datum upisa: 16.11.2007
 | Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 10/12/2009, 13:13 | |
| | KRUSKA :: | | Kod mene se ne ažuriraju podaci od 11 sati i pored ponovnog restartovanja |
Pa danas i kod mene stalo oko 11 i 30 ! |
|
 | |
Admin Admin

Broj poruka: 238 Points: 345 Datum upisa: 19.05.2007
 | Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 10/12/2009, 14:15 | |
| Vrlo korisna opcija na Belex Club Forumu:. ovo se nalazi na našem portalu, s desne strane dole...kad kliknete na (recimo) Google, otvoriće se ovaj prozor:http://www.google.com/ig/add?source=atgs&feedurl=http://www.aikb.net/feed/ Sve ostalo je lako i VRLO korisno !!!.  _________________ BELEX Club je forum slobodnih ljudi koji podržava slobodu govora.
|
|
 | |
Slaskovic Partner

Broj poruka: 12 Points: 16 Datum upisa: 06.12.2009
 | Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 10/12/2009, 14:53 | |
| | KRUSKA :: | | Kod mene se ne ažuriraju podaci od 11 sati i pored ponovnog restartovanja |
Oko 11:45 smo izgubili vezu ka BELEX FIX serveru, VPN je jednostavno prestao da radi. Naš administrator i administratori sa belexa rade na rešavanju problema.
Izvinjavamo se svima, a za ubuduće nameravamo da napravimo neku indikaciju u TickTail aplikaciji koja će pokazivati status veze ka berzi.
Laza |
|
 | |
Djelovic Partner

| Naslov: Re: Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze 10/12/2009, 18:11 | |
| Gospodo,
Zeznuli smo stvar. :(
Naš site-to-site tunel ka Belexu je pao tako da primamo saobraćaj od njih. Naš administrator radi sa Belexovim administratorom da otkloni problem.
Da stvar bude gora, aplikacija koju koristite nije pokazala nikakvu indikaciju.
Trenutno stanje je sledeće:
1. Naručili smo servere u Nemačkoj i Beogradu tako da u slučaju problema na jedneoj lokaciji možemo korisnike prebaciti na drugu, ali trebaće nam nekoliko dana da to podesimo.
2. Dodaćemo večeras indikaciju u program kako bi ste znali kada je naša konekcija na Belexu pukla.
Ukratko: Do kraja sledeće nedelje ne možemo vam garantovati uptime.
Primite moje iskreno izvinjenje. Neoprostivo je što nismo unapred zakupili servere na više lokacija.
Dejan |
|
 | |
| | Besplatni real-time podaci sa Beogradske Berze | |
|