|
|
| Autor | Poruka |
|---|
Sofke Our family

Broj poruka: 327 Points: 1213 Datum upisa: 13.11.2009
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Pon 1 Nov - 0:55 | |
| | Drag_Mlad :: | | ssslana :: | Da li nekomoze da mi pjasni dve stvari: 1.Zasto u Tigru vec godinama 30% radnika radi preko omladinske zadruge?Mozda su to tih 200 koje ce primiti,bilo bi bas fer, ai oni bi se prijatno iznenadili. 2.Zasto onda svi direktori Tigra AD sklanjaju svoju decu odatle?Dragan Nikolic je sina Peru,tehnologa zaposlio u Tigar Tyres.Slobodan Sotirov ,direktor kvaliteta ,sina Srdjana,tehnologa,takodje.Milan Dzunic,direktor hemijskih proizvoda sina Mirka(nakon 10 godina studiranja,tehnolog),svog zamenika poslao cak u Indjiju. A tigar AD i Tigar tyres vise nemaju nista zajednicko osim jedne reci u nazivu. |
odgovori su vrlo prosti,... ovih 30% preko omladinske zadruge su omladinci, a ovi silni sinovi su otisi u druge firme da se strucno usavrsavaju i da tu tehnologiju razviju u Tigru,...To ti je to, ti ispunpavas ja pumpam,.. negde cemo se naci,... |
mislim sto bi ebrd davala lovu bez veze slankasta???? |
|
 | |
Steve McQueen VIP

Broj poruka: 385 Points: 1501 Datum upisa: 30.11.2009
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Pon 1 Nov - 10:40 | |
| Nije mi jasno da li mi ovde razgovaramo o radnicko-sindikalnim pravima ili o mogucnostima zarade na ovoj akciji? Pustimo neka o radnickoj muci brinu sssRistic i sssOrbovic, jer akcionarima svakako interesi nisu jednaki sa interesima radnika, vec naprotiv! Na drugo ssslanino pitanje nemam odgovor, ali mi je draze sto su im deca daleko od kompanije, nego da vidim porodicne klanove i vecite studente i dalje u Tigru. Ono sto se meni ne svidja ovde je siromasna traznja a ne smanjenje rashoda opsteprisutnim izigravanjem razoraznih zakona u Srbiji. |
|
 | |
Sofke Our family

| Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Sre 3 Nov - 20:07 | |
| | Steve McQueen :: | Nije mi jasno da li mi ovde razgovaramo o radnicko-sindikalnim pravima ili o mogucnostima zarade na ovoj akciji? Pustimo neka o radnickoj muci brinu sssRistic i sssOrbovic, jer akcionarima svakako interesi nisu jednaki sa interesima radnika, vec naprotiv! Na drugo ssslanino pitanje nemam odgovor, ali mi je draze sto su im deca daleko od kompanije, nego da vidim porodicne klanove i vecite studente i dalje u Tigru. Ono sto se meni ne svidja ovde je siromasna traznja a ne smanjenje rashoda opsteprisutnim izigravanjem razoraznih zakona u Srbiji. |
dok se ne upale motori belexa ti moras da mirujes i da budes sssssssssSTEVE ssssss MC... ilin da prikupis inf,od risa |
|
 | |
Steve McQueen VIP

| Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Čet 4 Nov - 9:09 | |
| | Sofke :: | dok se ne upale motori belexa ti moras da mirujes i da budes sssssssssSTEVE ssssss MC... ilin da prikupis inf,od risa |
Ti si to postao šaljivdzija pred put ili si mozda iz Saveza Samostalnih Sindikata koji bi i jare i pare? Putuj igumane i ne brini za manastir. |
|
 | |
KRUSKA VIP

Broj poruka: 732 Localisation: bg Points: 1615 Datum upisa: 25.08.2009
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Pet 5 Nov - 14:25 | |
| Prime market rok mesec dana http://www.belex.rs/trgovanje/vesti/31014 |
|
 | |
Sofke Our family

| Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Pet 5 Nov - 15:37 | |
| | Steve McQueen :: | | Sofke :: | dok se ne upale motori belexa ti moras da mirujes i da budes sssssssssSTEVE ssssss MC... ilin da prikupis inf,od risa |
Ti si to postao šaljivdzija pred put ili si mozda iz Saveza Samostalnih Sindikata koji bi i jare i pare? Putuj igumane i ne brini za manastir. |
ma mora da se zezamo,jer na belexu mozes samo da odlepis.pozdrav |
|
 | |
MilanLaki never learning
Broj poruka: 1046 Godina: 27 Localisation: Haifa Street, Baghdad, Iraq Points: 2434 Datum upisa: 23.06.2009
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Pet 5 Nov - 18:32 | |
| | KRUSKA :: | Prime market rok mesec dana http://www.belex.rs/trgovanje/vesti/31014 |
Ovo je znak da treba ocekivati rast vrednosti TIGR-a. Hajde da se opkladimo da ce TIGR do kraja godine da skoci bar 25%? |
|
 | |
Dnenad85 VIP

Broj poruka: 379 Godina: 26 Localisation: pickovac Points: 1447 Datum upisa: 28.01.2010
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Pet 5 Nov - 18:37 | |
| A sta ako ne obezbedi?Ode 30%dole |
|
 | |
Aritmeticar Moderator

Broj poruka: 488 Points: 1639 Datum upisa: 01.12.2009
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Pet 5 Nov - 18:41 | |
| Neko je danas prodajom povećao likvidnost. Šalim se. |
|
 | |
Ris VIP

Broj poruka: 1989 Godina: 30 Localisation: Novi Sad Points: 4995 Datum upisa: 24.12.2007
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Pon 8 Nov - 22:55 | |
| Da li mogu Bond nove promene hvala neko polako kupuje na tigru vec nedelju dana! Ubedjem sam da ce objaviti do kraja godine odkup! |
|
 | |
StM VIP

Broj poruka: 101 Points: 260 Datum upisa: 19.05.2008
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Uto 9 Nov - 8:09 | |
| Bio bih vrlo oprezan sa TIGR ovaj put. Do sada su imali novac za raznorazne manevre jer su krckali pare dobijene iz Michlena. Sadašnje finansijsko stanje u TIGR nije kao ono pre dve godine. Naravno, ostaju veoma dobre politicke veze i preko njih dostup raznim fondovima EU. Ali ako BĐ bude zauzet... Ne kažem da je otkup akcija nemoguć scenario ali u firmi gde kubure za plate i grejanje, imaju hipoteku do hipoteke... Možda valja rizikovati, ali ne za velike pare. |
|
 | |
Friz Old member

Broj poruka: 1408 Godina: 41 Points: 2189 Datum upisa: 16.12.2007
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Uto 9 Nov - 10:45 | |
| | StM :: | | Bio bih vrlo oprezan sa TIGR ovaj put. Do sada su imali novac za raznorazne manevre jer su krckali pare dobijene iz Michlena. Sadašnje finansijsko stanje u TIGR nije kao ono pre dve godine. Naravno, ostaju veoma dobre politicke veze i preko njih dostup raznim fondovima EU. Ali ako BĐ bude zauzet... Ne kažem da je otkup akcija nemoguć scenario ali u firmi gde kubure za plate i grejanje, imaju hipoteku do hipoteke... Možda valja rizikovati, ali ne za velike pare. |
Rekao bih da će ih skinuti i sa A listinga... |
|
 | |
Ris VIP

Broj poruka: 1989 Godina: 30 Localisation: Novi Sad Points: 4995 Datum upisa: 24.12.2007
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Uto 9 Nov - 10:46 | |
| Samo ovi veci nalozi na kupovnoj strani nisu bezveze vec nedelju dana neko kupuje veoma strpljivo!  |
|
 | |
Friz Old member

| Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Uto 9 Nov - 10:53 | |
| Ne razumem o kakvim velikim obimima govoriš? 300 do 500 komada dnevno na emitovanih 1,7 miliona akcija??
Na ovoj ceni to je smešan promet... :non:
|
|
 | |
Ris VIP

| Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Uto 9 Nov - 11:12 | |
| Ali smesna je i ponuda. Niko nije lud se zalece da cisti tablu sa 500 1000 akcija i to na + 5 , 10%. Kada moze strpljivo svaki dan da kupi par stotina akcija i da ceka tamo prvi decebar kada bi mogo da se desi odkup! gde bi cena bogla bez problema da se vrati na 750 |
|
 | |
Friz Old member

| Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Uto 9 Nov - 11:40 | |
|  Očigledno se ja i ti ne razumemo! Lepo ti je član StM "nacrtao" da Tigar nema para ni za dividendu... a kamoli za kupovinu akcija.A i SSLANA je bila jasna u svojim postovima... Evoo ti tabla za desetak dana na Tigru pa mi pojasni o kakvom to povećanju obima govoriš?? Rekao bih da se cena s velikom mukom održava na oko 600 din Ako si rešio da bez argumenata hvališ akciju, onda ništa! |
|
 | |
Ris VIP

| Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Uto 9 Nov - 12:17 | |
| Ok slazem se da neispacuju dividendu ali stranu traznje ako pogledas vidi se da se polako pojacava, drugo kada se pojavio veci paket akcija 20.10 odma se nasao kupac za njih to je jos jedan dobrar znak, na strani traznje recimo danas savim lepo izgleda i niko ze nezalece da proda. U svakom slucaju ovo je berza i mozemo samo da nagadjamo. Ali ja sam ubedjen do kraja godine da ce se nesto desiti! |
|
 | |
Friz Old member

| Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Uto 9 Nov - 14:03 | |
| Ris, u ovom slučaju malo je toga što može da se nagadja, član StM je iz Pirota, dobro upoznat sa stanjem u Tigru i SSLANA je iz Pirota i lepo ti kažu TIGAR NEMA PARA NI ZA DIVIDENDE!! Šta je tu nejasno? A i market mejker im se nešto pritajio... ČUJEM DA I NJEMU DUGUJU PARE!!!!! Vidiš da zbog svega toga hoće da ih izbace sa A listinga? A ti navalio.... Jedino što mogu da smisle je neka prevara! Lepo su se provodili dok je bilo onih para od Michelina, al nema više, sad idu okolo i prose!! Čak i od Bože Djelića, koji nije hteo da se sretne sa njima u Pirotu samo zato što su tamo na vlasti Radikali (u koaliciji) !!??? |
|
 | |
Bond Moderator

Broj poruka: 6681 Localisation: Novi Sad Points: 21322 Datum upisa: 03.06.2009
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Uto 9 Nov - 16:34 | |
| Promene: 27.10. - 09.11.2010. (T-3) ili 22.10. - 04.11.2010.  |
|
 | |
Ris VIP

| Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Sre 10 Nov - 8:15 | |
| Nesto mnogo kastodi racuna na strani kupovine  |
|
 | |
Jegulja VIP

Broj poruka: 183 Points: 220 Datum upisa: 18.12.2007
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Sre 10 Nov - 9:54 | |
| Samo su promenili ime, nije bila nikakva trgovina. |
|
 | |
MilanLaki never learning
Broj poruka: 1046 Godina: 27 Localisation: Haifa Street, Baghdad, Iraq Points: 2434 Datum upisa: 23.06.2009
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Sre 10 Nov - 14:37 | |
| Predmet: NAJAVA DOSTAVLJANJA KVARTALNOG IZVEŠTAJA ZA PERIOD JANUAR – SEPTEMBAR 2010.GODINE Saglasno članu 9.Ugovora o prijemu hartija od vrednosti na berzansko tržište, ovim putem vam najavljujemo dostavljanje kvartalnog Izveštaja za period januar - septembar 2010.godine, emitenta Tigar ad, Pirot, Nikole Pašića 213 (matični broj 07187769,delatnost – holding kompanija). Srpska i engleska verzija ( u pisanoj i elektronskoj formi ) biće dostavljena Beogradskoj berzi 15.11.2010. godine. U istim terminima dokumenta će biti dostupna i na sajtu emitenta www.tigar.com. Sekretar Društva Tigar ad Slavoljub Stanković |
|
 | |
BoS VIP

Broj poruka: 472 Points: 1338 Datum upisa: 05.01.2008
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Sre 10 Nov - 15:22 | |
| I ovi su najavljivali dividendu i nista. |
|
 | |
Ris VIP

| |
 | |
Ris VIP

| Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Čet 11 Nov - 11:02 | |
| inace ovakva je prica i bila i na sjpt kada je bila cena 650-700din isto je bilo pitanje sa kojim argumnentim, da lupam da ide cena 850 i da je to nemoguce a znam da je doticna osoba kupovala tu hartiju! |
|
 | |
StM VIP

| Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Čet 11 Nov - 11:35 | |
| Šta su dovoljni argumenti za skok? Prvo: Imam akcije TIGR i to više nego neki sa ovog foruma sigurno. Drugo: MNOGO mi je poznata situacija u ovoj firmi a ona je katastrofalna. Treće: To da treba da pomažemo jedni drugima ne znači da se složimo sa nekim ko iznosi svoju pretpostavku bez ikakvih argumenata, još traži da kažemo i drugima da treba da urade to što se njemu javlja (kugla, pasulj...). Četvrto: Moguće je da akcije TIGR porastu ali samo na bazi špekulativnih trgovanja jer realne osnove za to nema. Tako da i ako cena skoči, neko može da likuje samo zato što je slučajno uboo iz 2-1 ali nije etični da nekog navlači da to igra pa ako izgubi onda ništa. Peto: Tigar može da bude odlična firma ali nakon velikih kadrovskih transformacija i odstranjivanja pijavica koja iz njega isisavaju sve što je zdravo a to nije samo novac. Šesto: Finansijske izveštaje treba veoma pažljivo pročitati i čak zamoliti ljude od struke da daju analize i svoje zaklučke o njima podele na ovom forumu. Tako se meni javlja...
|
|
 | |
Sneki Beli Mag

Broj poruka: 4454 Localisation: Centar grada Points: 4292 Datum upisa: 21.05.2007
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Čet 11 Nov - 12:59 | |
| StM@ @Ris |
|
 | |
Ris VIP

| Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Čet 11 Nov - 14:10 | |
| StM ja se sa tomom slazem ja i govorim o spekulativnoj trgovini mislim da ce vrlo brzo biti na 700-50, mene zanima zarada (brza) Reci mi koja je razlika izmedju spekulativne zarade od +10% i dugorcnog investitora? znas sta je u Srbiji dugorocni investitor? Propali spekulant Da se nelazemo ja jedva cekam da prodam ovu hartiju ali na mnogoooo veceoj ceni! Iniko nemoze da kaze da ova akcija vrlo brzo ide gore. |
|
 | |
Ars Vivendi Member

Broj poruka: 513 Points: 1548 Datum upisa: 21.01.2009
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Čet 11 Nov - 14:25 | |
| |
|
 | |
Maca Member

Broj poruka: 716 Godina: 35 Localisation: Sombor Points: 2147 Datum upisa: 28.05.2007
 | |
 | |
MilanLaki never learning
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Čet 11 Nov - 20:06 | |
| Pa, po ovoj logici bi simpo trebalo da je krsina od firme, ali ... Dokle god tigr ima ovakve konekcije u nasoj Vladi, ja u njega nemam sumnje. Verujem da ce biti otkupa sopstvenih akcija... Ova cena je smesna za diskusiju ... |
|
 | |
Ris VIP

| |
 | |
nezadovoljansvojimzivotom Just looking

Broj poruka: 6 Points: 31 Datum upisa: 11.11.2010
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Čet 11 Nov - 23:08 | |
| ova hartija će vrlo brzo videti 900 dinara!!! |
|
 | |
J_stojan Just looking

Broj poruka: 8 Points: 40 Datum upisa: 10.11.2010
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Pet 12 Nov - 0:12 | |
| Jeste da je naša berza još uvek u kamenom dobu, ali zar ne treba razmatrati i neke vanekonomske razloge? Obaveza stavljanja zimskih guma na sva četiri točka, iako prolongirana, trebalo bi da poveća kupovinu, između ostalih, i Tigrovih proizvoda. Ili se varam? |
|
 | |

| Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Pet 12 Nov - 0:16 | |
| varaš se... Tigar Tyres nema veze sa TIGR! |
|
 | |
J_stojan Just looking

Broj poruka: 8 Points: 40 Datum upisa: 10.11.2010
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Pet 12 Nov - 0:17 | |
| Ups, onda zaboravite šta sam rekao ... A jel Tigar Tyres na berzi? |
|
 | |

| Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Pet 12 Nov - 1:59 | |
| jeste! :) kao Michelin na Pariskoj berzi... |
|
 | |
Steve McQueen VIP

| Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Pet 12 Nov - 11:00 | |
| Ne verujem da ce brzo, ali sasvim sigurno ovo ide uzlaznom putanjom. Ako se neko ne slaze i iznese argumente za svoj stav, ja cu vrlo podrobno obrazloziti svoj. Istina, trenutno je ne bih kupovao (dok se jos jedna stvar ne dogodi), ali da je posedujem svakako je ne bih ni prodavao. Po meni strong hold, uz obavezno redovno pracenje table. |
|
 | |
MilanLaki never learning
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Pet 12 Nov - 12:01 | |
| Ja licno veoma mnogo ocekujem od kompanija kao sto su TIGR, FITO, VZAS u narednom periodu. Banke su trenutno rizicnija investicija, ali za jedno godinu dana ocekujem da ce se banke precistiti od rdjave aktive i da ce broj problematicnih pozajmica biti u padu. |
|
 | |
MilanLaki never learning
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Pet 12 Nov - 12:13 | |
| Tigar očekuje konsolidovani neto dobitak od milion evra u 2010 12/11/2010 09:12:00 Pregled, Sinteza Veličina slova: Pirotski holding Tigar objavio je plan poslovanja za drugu polovinu tekuće godine u kojem se predviđa nastavak snažnog rasta poslovnih prihoda, ali i dalje prilično niska profitabilnost ovog preduzeća s juga Srbije. Za celu 2010. godinu, čelnici Tigra očekuju konsolidovane poslovne prihode od 5,8 milijardi dinara dok je u prvih šest meseci zabeležena realizacija od 2,2 milijardi dinara. Planirana dobit pre poreza i kamata iznosi 402,7 miliona dinara dok je očekivani neto rezultat 102,7 miliona dinara. Ova kompanija će, slično kao i ostali emitenti sa listinga, objaviti rezultate za prvih devet meseci u ponedeljak, 15. novembra. Akcije Tigra okončale su jučerašnje trgovanja na nivou od 627 dinara što odgovara tržišnoj kapitalizaciji od 1,1 milijarde dinara (10,1 milion evra). Usled nevelike likvidnosti akcijama Tigra, Komisija za listing i kotaciju donela je odluku da se Tigru odredi rok od mesec dana u kome je ova kompanija u obavezi da obezbedi ispunjenost kriterijuma tržišne likvidnosti, ili će u protivnom biti prebačena na B listing Beogradske berze.
|
|
 | |
Ris VIP

| Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Pet 12 Nov - 22:01 | |
| Evo ja danas bio prvi non stop u traznji do zadnjih pola sata a niko da mi proda od ovih nezadovoljnih ovom hartijom!! ja izadjem iz hartije koja je krs, a vi cuvate pa to tije. Daj prodate da skupim tih 500kom  |
|
 | |
ssslana VIP

Broj poruka: 58 Points: 168 Datum upisa: 27.09.2008
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Ned 14 Nov - 14:27 | |
| A tebi Rise svaka cast za plez.Samo ko se zadnji smeje najsladje se smeje,ne zaboravi!Zelim ti dobar pazarni dan... |
|
 | |
Ars Vivendi Member

Broj poruka: 513 Points: 1548 Datum upisa: 21.01.2009
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Ned 14 Nov - 19:52 | |
| Čudim se? Zar je toliko nepoverenje prema članovima Ssslana i StM ? Sreća je naša da su iz same firme i da su voljni da sa nama podele svoje informacije. Ne znam zašto im se ne veruje? Jesu li vas nečim uvredili?
Informacije unutar firme su najvaznija stvar koju možemo dobiti,jer od toga kako u firmi zapravo jeste ustvari zavisi kako ce se stvari razvijati. Friziranje rezultata poslovanja uvek je moguce uraditi...
Ja ne vidim razlog da im se ne veruje, a to da će "možda" situacija biti bolja, to niko valjda ne osporava, mada može da bude i gora...
Nikako mi ne ide u glavu da neko iz Novog Sad (na primer) misli da bolje zna kako je u nekoj firmi u Pirotu, od radnika koji u toj firmi radi i živi u tom gradu??
Jedino ako sam sebe želi da obmanjuje?? |
|
 | |
Ris VIP

| Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Ned 14 Nov - 20:22 | |
| Aris Vivendi pa treba da im verujes evo ja cu te olaksati muka prodaj mi akcije tigra, a i svi ostali na ovom forumu koji misle da cena nece ici gore mogli su prodati u petak bez ikakvog problema Edit: Ris najlepše te molim da malo spustiš loptu... Nema razloga da se tako obračaš očigledno dobronamernim članovima foruma! Tvoje je pravo da im ne veruješ ali ovo što ti radiš prerasta u spamovanje. |
|
 | |
Non-ProfitOrganization VIP

Broj poruka: 156 Points: 377 Datum upisa: 20.08.2007
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Ned 14 Nov - 22:07 | |
| | ssslana :: | A tebi Rise svaka cast za plez.Samo ko se zadnji smeje najsladje se smeje,ne zaboravi!Zelim ti dobar pazarni dan... |
nije da branim Ris-a, ali meni ovo ima neki maliciozan prizvuk |
|
 | |
Milica1 VIP

Broj poruka: 883 Points: 1899 Datum upisa: 29.04.2008
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Ned 14 Nov - 22:18 | |
| Komentar sa onog drugog foruma: | Citat: | rysz Ako se dobro secam TIGR je 2008 isplatio dividendu za 2007 i akontaciju za 2008 i to su bile lepe parice, jer je tada za investiranje imao novac od prodaje tyresa.
Posto mu sada trebaju nova sredstva za nove investicije, sada prikupljaju sredstva i dobice ih jednim delom od Medjunarodne investicione banke, a ceka momenat kad bude zgodno da izvrsi dokapitalizaciju.
Ja to ovako tumacim, kad su imali para za investicije u toku onda su dobit podelili, sada kada imaju izgledne novi investicione programe i treba im para onda ne isplacuju pa ce ih podeliti u vidu akcija ili ce staviti u rezervu, ali ce novac u svakom slucaju ostati u firmi i biti korisno upotrebljen.
Bitno je da novac ne odlazi nemustim putevima vec se investira. Dosadasnji rad menadzmenta je po mom misljenju dobar, vec nekoliko godina non stop investiraju, imaju uspesan izvoz sto je danas najbolji nacin privredjivanja, pa na osnovu toga imam poverenja u menadzment i za sada drzim akcije i ako sam trenutno u minusu 16%. Moje uverenje je da je TIGR dobar na duze staze, tj treba sacekati da sve investicije od 2006 pa na ovamo prorade i daju svoj rezultat, a to su:
- kupljen prostor za novi Industrijski park - kupljen prostor za bezcarinsku zonu - kupljena licenca i osvojena proizvodnja savremene svetske gumene obuce - skoro zavrsen novi program reciklaze gume koje kod nas ima u izobilju i do sada se time niko nije ozbiljnije bavio. - prosirena i osavremena servisna i prodajna mreza - investirano u turizam koji je danas kod nas a i u svetu u ekspanziji.
Evo nabrojao sam svega cega sam se sada setio, a pratim TIGR od pocetka ucesca na berzi tj. od 2005, i moram da priznam da je to jedna od meni omiljenijih hartija, pa joj i oprostim neke nekvalitetne izlete ali verujem i njenu sigurnost. Mozda sam malo i pristrastan, pa ko ima rezervu prema ovome sto sam rekao ne zameram.
Sto se tice dividende za 2009 licno nemam nista protiv ako se ne podeli u novcu a isti bude investiran, jer sto ne dobijemo na mostu dobicemo na cupriji. |
i mali dodatak: http://www.tigar.com/tigar.php?str=51&lg=sr http://www.internet-prodaja.tigar.com/ A za one koji rade i zive od firme po kojoj pljuju-sta reci,a ne zaplakati!
Ovi verovatno nisu informisani(posto nisu iz Pirota)i onako su ulozili pare na slepo:
1.Pirotska kompanija Tigar, realizovala je dugoročnu emisiju korporativnih obveznica u nominalnom iznosu od 167.500.000,00 dinara i sa rokom dospeća od 5 godina. Kupci I emisije dugoročnih obveznica Tigra su domaći profesionalni investitori - Komercijalna banka AD, kao i osiguravajuće kuće WIENER STADTISHE i Takovo osiguranje AD. U formi zatvorene emisije za poznate kupce izdato je 16.750 obveznica, pojedinačne nominalne vrednosti 10.000 dinara.
2.Kompanija Tigar a.d. realizovala je i drugu emisiju dugoročnih obveznica na domaćem tržištu kapitala, za poznate, profesionalne investitore. Kupci druge emisije dužničkih hartija Tigra su: KBC banka, DDOR osiguranje, Winer osiguranje, Winer Re osiguranje i Takovo osiguranje. Ukupan obim emisije iznosi 83 miliona dinara čime je prva srpska kompanija na A listingu kroz dve emisije obveznica prikupila 2,5 miliona evra.
|
|
 | |
Kupi akcije VIP

Broj poruka: 386 Localisation: Belgrade Points: 624 Datum upisa: 09.06.2009
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Ned 14 Nov - 22:56 | |
| @Milica1 svaka ti je ko njegoseva :) |
|
 | |
StM VIP

| Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Pon 15 Nov - 9:18 | |
| 1. Da li ste pomislili da obveznice nisu mozda stampane kao jedan (jednini) moguci nacin izmirenja dugovanja 2. Najkorisnije za firmu i zemlju je kritikovati ono sto je lose u tvojoj firmi ili zemlji ili svi treba da pevamo kako je TIGR fantasticna firma bez problema i Srbija bajkolika zemlja. 3. Milice, slobodno placi ali ja 20 godina gradim firmu koju upropascavaju (steta za tako lepo lice ako iole licis na glumicu sa slike, ili je to samo san). 4. TIGR ima sansu da veoma brzo postane Super Star sa projektom za reciklazu, sve ostalo je mala obucarska radnja i zamazivanje ociju + gubitasi do daske. 5. Tako veliki projekat mora da iznese potpuno drugi i grugaciji tim od upravnog odbora do zadnjeg direktora. Inzenjeri i majstori su medju najboljima u Srbiji. 6. Nijedna (NIJEDNA) investicija iz 2006 koja je pobrojana u gornjim postu nije dovedena do nivoa da daje profit. Prostori su jos uvek prazne ledine bez infrastrukture a pare su POTROSENE. Fabrika lepila kasni sa iseljenjem iz Tigar Tyres vec 2 godine zbog cega ce MIchelin najverovatnije da ih tuzi za ogromno obestestenje. 7. Frizirani izvestaj tipa: imamo plan za ogroman profit u narednom periodu mi lici na: ja planiram da spavam sa Nikol Kidman, da li neko hoce da ulozi 10000€ da ce se to desiti. Izvestaj o poslovanju treba da pregleda neko strucan iz oblasti ekonomije i ako to zeli podeli sa nama na ovom forumu.
Odjavljujem se sa ove teme u narednih 30 dana. |
|
 | |
|