|
|
| Autor | Poruka |
|---|
Sare King

Broj poruka: 165 Points: -154 Datum upisa: 24.09.2007
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Čet 15 Nov - 18:55 | |
| Evo kako je to danas lepo odradjeno ...  |
|
 | |
Sare King

Broj poruka: 165 Points: -154 Datum upisa: 24.09.2007
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Pet 4 Jan - 20:01 | |
| Upravni odbor korporacije "Tigar" iz Pirota doneo je odluku o sazivanju vanredne Skupštine akcionara za 27. februar 2008.U saopštenju Centra za komunikacije pirotske korporacije se navodi da će se na toj sednici naći odluka o prodaji 30 odsto udela "Tigra" u zajedničkom preduzeću sa francuskim Mišlenom do 2010. godine, kao i da će se razgovarati o prodaji dela infrastrukturno uređenog zemljišta, odnosno prostora gde se nalazi postojeća fabrika auto gume.
Na poslednjoj sednici Upravnog odbora od 28. decembra prošle godine usvojen je Poslovni plan za nivo korporacije i sva zavisna preduzeća za period od 2008 do 2010. godine. "Usvojeni plan predviđa intenzivan razvoj celokupnog poslovnog sistema", ističe se u saopštenju i dodaje da "će osnovni akcenat u navedenom periodu biti izlazak iz projekta gde je korporacija manjinski partner i jačanju preduzeća u kontrolnom vlasništvu, kao i na osvajanju novih programa koji garantuju lidersku poziciju". Kako je naglašeno, "imajući u vidu manjinski status u zajedničkom preduzeću, kao i investicione planove Mišlena kao većinskog vlasnika, odnosno trend razvoja koji pokazuju ostala zavisna preduzeća u kontrolnom vlasništvu, Upravni odbor korporacije smatra da će navedena odluka doprineti bržem razvoju čitavog poslovnog sistema i preporučuje Skupštini zaključivanje navedene transakcije". U obrazloženju za takvu odluku se dalje navodi "da Upravni odbor Akcionarskog društva 'Tigar' donosi odluku u ovom trenutku vodeći računa o maksimiziranju pozitivnih efekata transakcije kako za vlasnike, tako i za dalji razvoj korporacije, koja u 2008. planira investiciona ulaganja od oko 15 miliona evra". "Upravni odbor Korporacije Tigar saglasio se sa opštim uslovima za realizaciju transakcije godine i dao saglasnost za definisanje ugovora sa strateškim partnerom u programu obuće, a na osnovu dostavljenog Pisma o namerama", saopštio je Centar za komunikacije "Tigar" koropracije. |
|
 | |
Broker-YU Forum DJ

Broj poruka: 97 Points: -6 Datum upisa: 22.05.2007
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Sub 5 Jan - 12:53 | |
| Mislim da ce nas ove godine Tigar prijatno iznenaditi. |
|
 | |
Kobe Bryant VIP

Broj poruka: 1942 Godina: 35 Localisation: N.BGD Points: 2658 Datum upisa: 22.05.2007
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Pon 7 Jan - 15:53 | |
| Na listi prvih 100 izvoznih proizvoda Srbije u novembru protekle godine na prvom mestu je rafinisani šećer sa 20,7 miliona dolara, zahvaljujući korišćenju mogućnosti preferencijalnog izvoza u Evropsku uniju, pokazali su podaci Republičkog zavoda za statistiku.
Slede maline sa 20,4 miliona dolara, treće mesto zauzimaju nove spoljne gume za putničke automobile sa 17,1 miliona, a slede valjani proizvodi prevučeni kalajem - 15,5 miliona i toplo valjani proizvodi sa 13,9 miliona dolara. Razni delovi za mašine su na petom mestu sa 13,8 miliona dolara, a prate ih pokrivači podova i tapete od plastičnih materijala sa oko 12,9 miliona dolara.
Lista prvih 100 uvoznih proizvoda pokazuje da je na prvom mestu nafta sa vrednošću od 150,2 miliona dolara, a zatim sledi gas sa 73,7 miliona dolara i putnički automobili sa 56,2 miliona dolara. U novembru je značajan i uvoz plinskog ulja od 36,3 miliona dolara, kao i lekova za maloprodaju u iznosu od 31 milion dolara, uglavnom iz zemalja EU. Predajnici sa ugrađenim prijemnikom uvezeni su za 23 miliona dolara, a motorna vozila za prevoz robe za 21 milion dolara. Veliku stavku u prošlom mesecu čini i uvoz električne energije od 20 miliona dolara, kao i uobičajeni uvoz digitalnih mašina za automatsku obradu podataka sa oko 18 miliona dolara. |
|
 | |
Kobe Bryant VIP

Broj poruka: 1942 Godina: 35 Localisation: N.BGD Points: 2658 Datum upisa: 22.05.2007
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Uto 8 Jan - 10:03 | |
| | Broker-YU :: | | Mislim da ce nas ove godine Tigar prijatno iznenaditi. |
Iskreno, vise me ne zanima.
Ushao sam na 1.850 izasao na 2.200, i to posle poprilicnog cekanja. Neka se Tigar baskari na A listingu i neka izadje na francusku berzu, nemam nista protiv. |
|
 | |
Dušan VIP

Broj poruka: 5215 Points: 6106 Datum upisa: 23.03.2008
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Pon 19 Maj - 10:02 | |
| Tigar udvostručio dobit
08:15 -> 09:15 | Izvor: Beta
Beograd -- Holding kompanija Tigar [TIGAR] iz Pirota tokom prva tri meseca ove godine ostvarila je 168,55 miliona dinara neto dobiti, što je 216 odsto više nego u istom periodu 2007.
Ako se izuzme holding, zaradi je najviše doprinelo preduzeće Tigar obuća, sa 51 milion dinara neto dobiti
Kako se navodi u Izveštaju o poslovanju za period januar-mart 2008, kapital Tigra povećan je za četiri odsto na 2,85 milijardi dinara, a aktiva je uvećana za 64 procenta na 3,88 milijardi dinara. U te rezultate nisu ubrojani prihodi zavisnih preduzeća.
Prihodi su u prvom tromesečju 2008. godine bili 185 odsto veći nego u istom periodu 2007. i dostigli su 571,75 miliona dinara.
Ukupna neto dobit holdinga i zavisnih preduzeća Tigra dostigla je u prvom tromesečju ove godine 275,1 milion dinara, što je 17 puta više nego u istom lanjskom tromesečju.
Preduzeća Tigra koja posluju u inostranstvu, Tigar Evropa, Tigar Amerika, Tigar partner, Tigar trejd i Tigar Montenegro ostvarila su ukupno 12,71 milion dobiti.
Preduzeća u Srbiji, proizvođači Tehnička guma, Hemijski proizvodi i Obuća, trgovinska preduzeća Trgovine i Eksport-Import i uslužna preduzeća imala su 262,35 miliona dinara.
U rezultatima nema prihoda proizvođača guma Tigar tajers, jer je rukovodstvo Tigra, uz podršku akcionara, odlučilo da se povuče iz proizvodnje guma i svojih 30 odsto proda francuskom Mišlenu, a ta transakcija će se obaviti u delovima, od jula 2008. do februara 2010. godine.
Tokom prvog tromesečja, Tigar je investirao 105,5 miliona dinara, od čega je najviše otišlo na opremanje proizvodnih kapaciteta na likaciji Tigar III, gde će se proizvoditi obuća.
U izveštaju za period od januara do marta uknjiženo je 514,5 miliona dinara vanrednih prihoda, najveći deo od prodaje dela zemljišta Mišlenu i 262,3 miliona dinara vanrednih rashoda, najvećim delom od gubitaka zavisnih preduzeća u 2007. godini.
Akcijski fond ima 24,99 odsto udela u Tigru, Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje 8,73 procenata, dok ostali akcionari imaju po manje od osam odsto.
Cena akcije Tigra je 16. maja na Beogradskoj berzi iznosila 1.570 dinara, a tržišna vrednost preduzeća 2,7 milijardi dinara. Tigar je jedna od tri kompanije u Srbiji čijim akcijama se trguje na listingu A Beogradske berze. |
|
 | |
ssslana VIP

Broj poruka: 58 Points: 168 Datum upisa: 27.09.2008
 | Naslov: Tigar,tigric,divlja macka... mačkica! Pon 6 Okt - 10:18 | |
| Haj, citam,citam nego sta!Sta mislis zasto nam je Bog dao dva oka i dva uva a samo jedna usta? Evo progovoricu....
Da li neko ima za mene dobar savet sta da radim sa akcijama Tigra iz Pirota?Izgleda da im finansijski izvestaji o poslovanju koje daju nisu bas tacni.Da li neko nesto zna o tome?Prica se da otkad ih je otkacio Mischelin skroz su pali .Sada su poceli da se bave i ugostiteljstvom, otvorili su svoju kafanu da "menagement" ima gde da ruca jer ih u druge kafane ne primaju posto su svima duzni.Da li je to moguce?! Da li da odmah prodajem njihove akcije ili da sacekam?Pomagajte! |
|
 | |
Vidovnjak VIP

Broj poruka: 280 Localisation: Beograd Points: -80 Datum upisa: 04.06.2008
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Pon 6 Okt - 10:41 | |
| potrazicu negde clanak(nadam se da cu ga naci),nije tigar tako losa prica,na nekom sajmu je dobio neke nagrade,i prebacuje teziste proizvodnje na vatrogasnu opremu,kao imaju neke najbolje cizme za vatrogasce koje izdrze onaj prvi najveci udar toplote...prilicno su bili uverljivi...pokusacu da nadjem,mislim da se to sve odvijalo u Zagrebu. |
|
 | |
Admin Admin

Broj poruka: 238 Points: 345 Datum upisa: 19.05.2007
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Pon 6 Okt - 15:14 | |
| ssslana :: Halo narode,okakvim dobicima pricate?Ako odete na sajt agencije za privredne registre i pogledate njihove finansijske izvestaje za zadnje tri godine videcete da su sve tri fabrike koje sada cine tigar u gubicima.Pogledaj pod>tigar obuca,tigar tehnicka guma.tigar hemijski proizvodi.Da li vam se nesto razjasnilo?
edit: pomeren post |
|
 | |
Guta Moderator
Broj poruka: 171 Points: -68 Datum upisa: 13.07.2007
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Pon 6 Okt - 21:33 | |
| | ssslana :: | Haj, citam,citam nego sta!Sta mislis zasto nam je Bog dao dva oka i dva uva a samo jedna usta? Evo progovoricu....
Da li neko ima za mene dobar savet sta da radim sa akcijama Tigra iz Pirota?Izgleda da im finansijski izvestaji o poslovanju koje daju nisu bas tacni.Da li neko nesto zna o tome?Prica se da otkad ih je otkacio Mischelin skroz su pali .Sada su poceli da se bave i ugostiteljstvom, otvorili su svoju kafanu da "menagement" ima gde da ruca jer ih u druge kafane ne primaju posto su svima duzni.Da li je to moguce?! Da li da odmah prodajem njihove akcije ili da sacekam?Pomagajte! |
Čekaj i zaboravi na te akcije u sledećih godinu dana pa onda opet proveri. |
|
 | |
ssslana VIP

| Naslov: Mislis dragi moj Guto da je to najbolje?Ajde da te poslusam Pon 27 Okt - 11:58 | |
| | Guta :: | | ssslana :: | Haj, citam,citam nego sta!Sta mislis zasto nam je Bog dao dva oka i dva uva a samo jedna usta? Evo progovoricu....
Čekaj i zaboravi na te akcije u sledećih godinu dana pa onda opet proveri. |
Mislis dragi moj Guto da je to najbolje?Ajde da te poslusam |
|
 | |
gogloee VIP

Broj poruka: 585 Points: 1394 Datum upisa: 10.01.2008
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Čet 6 Nov - 15:57 | |
| ODLUKU o utvrdjivanju roka izdavaocu „Tigar a.d. Pirot” za obezbedjenje ispunjenosti uslova za listing „A” – Prime Market
http://www.belex.rs/data/2008/11/00016358.pdf |
|
 | |
ssslana VIP

| Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Čet 6 Nov - 20:15 | |
| Dragi moji odose moje akcije pod led.Ako odu sa liste A NA LISTU B bice da je dugo najavljivani film Armagedon poceo da igra u bioskopu.Zalosno,ali ocigledno jedino moguce. Bla bla bla truc... |
|
 | |
Kobe Bryant VIP

| Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Pet 14 Nov - 18:20 | |
| PIROT, 12. novembra 2008. - Tigar [TIGR] je za devet meseci ostvario ukupan konsolidovani prihod od 3,9 milijardi dinara i konsolidovanu bruto dobit od 811 miliona, dok je dobit matične kompanije bila 390 miliona, saopštila je danas kompanija. Ukupan konsolidovani prihod uključuje kapitalnu dobit za plaćeni deo transakcije sa Mišelinom (Mićelin) u 2008, navodi se u saopštenju.
Ništa od Tigra :evil: Još ide i prica iz Pirota da će troskovi preseljenja najverovatnije biti mnogo veci od onoga sto im Michelin daje da ih pokrije... |
|
 | |
ssslana VIP

| Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Čet 4 Dec - 16:07 | |
| Za one koji nisu procitali upravni odbor Tigra ad je 11.11.2008 odrzao sednicu i 13.11.2008.u javnost dao ODLUKU O STICANJU SOPSTVENIH AKCIJA NA ORGANIZOVANOM TRZISTU, a sustina odluke je da ce oni sami kupiti 5% svojih akcija tj 85923 akcije .Ovih dana na berzi su verovatno jedino oni i kupovali svoje akcije koje niko drugi nece.Nazalost nece im pomoci ni BERZANSKI MAKER ,NI SAKER sve su to trzaji u agoniji ako mene neko pita.Svima je vec jasno sta su oni uradili s obzirom na to kako su radili.Naravoucenije :tesko je praznoj vreci da stoji uspravno,a ja njihove akcije vise nikad kupovati necu ,to je ziher! |
|
 | |
Ars Vivendi Member

Broj poruka: 508 Points: 1530 Datum upisa: 21.01.2009
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Sre 4 Mar - 16:52 | |
| http://www.belex.rs/data/2009/03/00018162.pdf
Tigar u 2009. planira dalje širenje servisne mreže i formiranje prodajnog lanca specijalizovanih radnji za prodaju svih vrsta obuće. Holding kompanija Tigar saopštila je da je u 2008. ostvarila prihod od 1,35 milijardi dinara, neoporezovani profit od 211 miliona i profit po oporezivanju od 168 miliona. Takođe, je pokrila gubitke zavisnih preduzeća i preduzela mere za konsolidaciju njihovih finansijskih pozicija radi obezbeđenja što boljeg startnog položaja za 2009. |
|
 | |
Dušan VIP

| Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Pon 16 Mar - 19:24 | |
| Finansijski izveštaj za 2008. (APR)  Novi pokazatelji (na ceni 365): EPS 97,82 PE 3,73 PB 0,23 ROE 6,14 |
|
 | |
Friz Old member

Broj poruka: 1407 Godina: 41 Points: 2187 Datum upisa: 16.12.2007
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Pon 18 Maj - 19:09 | |
| BEOGRAD - U prvom ovogodišnjem tromesečju Tigar je ostvario neto dobit od 71,29 miliona dinara. Za posmatrana tri meseca Tigrov prihod bio je 1,53 milijarde dinara, od čega su 1,33 milijarde ostvarene u zemlji a ostalo u inostranstvu, dok su rashodi dostigli 1,45 milijardi. U saopštenju se navodi da je u prvom kvartalu Tigar bio usmeren na nastavak investicionih aktivnosti na lokaciji Tigar III i modernizaciju prodajne mreže u Srbiji. |
|
 | |
Friz Old member

Broj poruka: 1407 Godina: 41 Points: 2187 Datum upisa: 16.12.2007
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Uto 19 Maj - 17:32 | |
| Tigar: Dividenda 33 dinara po akciji
:evil: |
|
 | |
Dušan VIP

| Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Uto 2 Jun - 22:31 | |
| Tigar ulaže 1,6 milijardi dinara
17:04 | Izvor: Beta, Tanjug
Pirot -- Korporacija Tigar, i pored teške ekonomske situacije i globalne krize, očekuje ostvarivanje profita od oko 65 miliona evra tokom ove godine.
Predsednik korporacije Dragan Nikolić je izjavio da je cilj korporacije do 2011. ostvarivanje ukupnog prihoda od oko 110 miliona evra i dodao da će vrednost investicija u naredne tri godine premašiti milijardu i 600 miliona dinara.
Za deo investicionih projekata u 2009. Tigar će konkurisati i za subvencionisane investicione kredite Vlade Srbije, najavli su iz kompanije. Nikolić je rekao i da je vrednost ulaganja koja su u toku bila na kraju marta 245 miliona dinara.
Cela vest na: B92 |
|
 | |
StefanMR Dr. Economy

Broj poruka: 2984 Points: 2872 Datum upisa: 30.05.2009
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Sre 3 Jun - 23:04 | |
| Ovo nije trebalo da propustim... Pre nedelju dana je izgledalo ovako... I rekao sam sebi da ću da kupim kad probije "otpor", ali sam se zaglupeo!  Zato sada izgleda ovako (posle probijanja otpora):  :) |
|
 | |
StefanMR Dr. Economy

| Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Pet 5 Jun - 18:43 | |
| I sada...  |
|
 | |
Dušan VIP

| Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Sub 6 Jun - 11:57 | |
| Promene - 23.05-06.06.2009. T-3  |
|
 | |
StefanMR Dr. Economy

| Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Sub 27 Jun - 11:34 | |
| Veliki otac "Candlechart" grafikona Steve Nison kaže: "Previous resistance becomes first support, and previous support becomes first resistance!" Ovde vidimo da je otpor bio na oko 700 din, probijen je, i kada je počela da pada cena, to je postala linija podrške.  |
|
 | |
Centurion Still learning

Broj poruka: 41 Godina: 35 Localisation: Belgrade Points: 161 Datum upisa: 24.01.2008
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Sub 27 Jun - 12:48 | |
| Pored TA ne zaboravi da treba u 2009 i 2010 da dobiju jos 13 milona evra(9+4, mislim) od prodaje Tigar guma. Taj novac je sad velik kao kuca. |
|
 | |
Bond Moderator

Broj poruka: 6665 Localisation: Novi Sad Points: 21246 Datum upisa: 03.06.2009
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Sub 27 Jun - 13:03 | |
| Promene: 05.06. - 26.06.2009. Ima još nekoliko akcionara koji su prodali po manje od 5 akcija. |
|
 | |
Centurion Still learning

Broj poruka: 41 Godina: 35 Localisation: Belgrade Points: 161 Datum upisa: 24.01.2008
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Čet 2 Jul - 12:18 | |
| Vise od kreativnog knjigovodstva ne mozes da pohvatas da li su firme uspesne ili ne. Da bi nesto znao o nekome, moras non-stop da sve pratis. Evo ga konsolidovani za Tigar a.d. sa operativnim gubitkom od 715 milona/strana 3/ koji se pegla posle ko zna cime pa iskazuje dobit.Valjda nece prodjerdati onih 13 miliona od michelin-a. Za ljubitelje citanja, simpaticno stivo.
http://www.tigar.rs/docs/finansijski/fizv08/TIGAR.Izvestaj.revizora.kon.2008.SR.pdf |
|
 | |
StefanMR Dr. Economy

| Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Čet 9 Jul - 10:19 | |
| Београд заробио "Тигар" на путу за Беч
Могућност дуалног листирања на Београдској и Бечкој берзи није дефинисана српским законом. – Такав листинг омогућио би добрим компанијама да лакше привуку свеж капитал Део производног програма „Тигра”
Пиротски „Тигар” био је прва листирана компанија на Београдској берзи, а сада испуњава све услове за паралелно котирање акција и на Бечкој берзи.
На основу информација о пиротској гумарској компанији, њеном положају на српском тржишту капитала, нивоу и начину извештавања акционара и инвеститора, на Бечкој берзи је процењено, сазнаје „Политика”, да „Тигар” испуњава услове за њено тржиште на којем се котирају акције компанија средње величине.
„Тигар”, који се после продаје фабрике за производњу аутогума француском „Мишлeну” успешно преоријентисао на производњу радне и модне гумене обуће, подова и других производа од гуменог рециклата, витално је заинтересован за излазак на страно тржиште капитала, како би повећао ликвидност акција и инвестициону атрактивност ради остварења амбициозних развојних пројеката.
При том пиротска фабрика нема намеру да напусти домаће тржиште капитала, већ се опредељује за такозвани дуални листинг, односно паралелно котирање акција на домаћој и некој од већих страних берзи.
У компанији, међутим, наводе да им то засад није омогућено, због законских препрека и инфраструктурних проблема домаћег тржишта капитала.
Ostatak teksta na: http://www.politika.rs/rubrike/Ekonomija/Beograd-zarobio-Tigar-na-putu-za-Bech.sr.html |
|
 | |
Kupi akcije VIP

Broj poruka: 386 Localisation: Belgrade Points: 624 Datum upisa: 09.06.2009
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Pet 17 Jul - 15:07 | |
| dividenda u iznosu od 27,72 dinara po akciji ce biti isplacena u sredu 22/07
http://www.belex.rs/data/2009/07/00021730.pdf |
|
 | |
interista Still learning

Broj poruka: 107 Points: 361 Datum upisa: 21.07.2009
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Pet 7 Avg - 16:07 | |
| U poslednje vreme jako malo se pise o ovoj hartiji a ja sam se bas nesto nameracio na nju. Jesam upucen o trgovanju na berzi ali mi dosta, dosta manjka znanje i iskustvo. Moj plan je da kupim 2-3 hartije na duzi period, u pitanju je manja kolicina novca za sada. Gledao sam dosta toga na njihovom sajtu o kompaniji, izvestaje... Znam da tigr proizvodnju guma prepusta michelinu i tako to, ali ja kao laik ne mogu i nemam informacije koliko je zaista ovo perspektivna kompanija, pa molim za pomoc. Gledao sam biografiju ljudi koji vode tigar, otkud znam, stara, aj da ne kazem, "titova" garda, ne mislim nista lose naravno, mozda u pozadini ima i dosta mladih ljudi, a mozda je to i prednost (Pesic je iz tog kraja, tih godina, pa je jedan od najboljih kosarkaskih trenera na svetu)... U svakom slucaju vazna je sposobnost! Ima li toga u tigru? Vredi li razmisljati o ovoj kompaniji na duze staze? Da, Pirot je to, kazu nerazvijena sredina, ima li ili ne to uticaja??? Ima li dosta boljih solucija od tigra, opet napominjem na duze staze??? :| Interisata: za takvu vrstu nedoumica postoji posebna tema:http://www.aikb.net/berza-ekonomija-finansije-f3/koje-akcije-da-kupim-t495-96.htm#24587 |
|
 | |
Gargamel011 VIP

Broj poruka: 249 Godina: 32 Localisation: belgrade Points: 265 Datum upisa: 24.03.2009
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Ned 9 Avg - 18:53 | |
| TIGAR: OD IZVOZA 1,2 MILIONA EVRA Izvor:Tanjug
Pirot -- Vrednost izvoza korporacije Tigar je u julu ove godine premašila 1,2 miliona evra, saopšteno je iz te kompanije.
Dominantan izvozni program u sastavu korporacije čini obuća. Samo u prošlom mesecu izvezeno je 70 hiljada pari gumene obuće, prvenstveno stalnim kupcima u Finskoj i Italiji, na koje otpada polovina realizovanog izvoza. Potom slede Francuska, Nemačka i Kanada.
Posle probnih isporuka u junu za novog kupca u Velikoj Britaniji, u julu su usledile još dve isporuke, navedeno je u saopštenju.
Tigar je lider u proizvodnji i prodaji gumene obuće u Srbiji, sa 70 odsto tržišnog učešća, a trenutno na evropskom tržištu ima pet odsto udela, što čini dve trećine prihoda fabrike. |
|
 | |
Sneki Beli Mag

Broj poruka: 4449 Localisation: Centar grada Points: 4277 Datum upisa: 21.05.2007
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Uto 11 Avg - 16:10 | |
| |
|
 | |
Mister No Still learning

Broj poruka: 39 Points: 94 Datum upisa: 09.07.2008
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Čet 13 Avg - 9:48 | |
| Sneki, mozes li da objasnis sta ta informacija predstavlja? Procitao sam da je kratkorocne akcije kupio DNOS |
|
 | |
IC.Broker Partner

Broj poruka: 39 Points: 72 Datum upisa: 18.06.2009
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Čet 13 Avg - 12:07 | |
| Tigar je emitovao kratkoročne obveznice sa rokom dospeća 1 godina na 16% prinosa... Kupac je Dunav osiguranje... To Vam je kao da je uzeo kratkoročan keš kredit kod banke sa 16% kamate... Mi smo tržište koje je dosta siromašno finansijskim instrumentima, osim kratkoročnih trezorskih zapisa Ministarstva Finansija nemamo ništa, tako da je ovo iz perspektive Dunava odlično, jer su trezorski zapisi kod nas na prinosu 11%-15%... Iz perspektive Tigra se postavlja pitanje zašta će im novac, a realno je povoljnija kamata nego da su se zadužili kod banke...
Pozdrav,
InterCapital |
|
 | |
StefanMR Dr. Economy

| Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Čet 27 Avg - 10:32 | |
| Jedna od mojih omiljenih. Konačno malo stabilnog rasta. Približavamo se otporu na 920 dinara. ADX pokazuje formiranje finog trenda, a Volume je na strani kupovine! :)  |
|
 | |
ssslana VIP

| Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Ned 30 Avg - 19:03 | |
| Da razresimo dilemu po pitanju kratkorocnih obveznica koje je emitovao Tigar AD. Kako nisu imali novca da plate svoja redovna i obavezna osiguranja oni su se dogovorili sa kucom koja ih osigurava vec dugi niz godina da to prelome obveznicama. A novac im je naravno potreban za plate s obzirom da oni novca za isplate nemaju. Kako kazu ogorceni zaposleni u njihovom finansijskom sektoru bitno je sadasnjem rukovodstvu da izdrzi do sledece godine kada im generalni i grupa oko njega idu u penziju a posle njih neka je i potop.Eto to je ta cuvena enigma oko obveznica.Bas tuzno zar ne? |
|
 | |
Sneki Beli Mag

Broj poruka: 4449 Localisation: Centar grada Points: 4277 Datum upisa: 21.05.2007
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Pon 31 Avg - 1:33 | |
| | ssslana :: | Da razresimo dilemu po pitanju kratkorocnih obveznica koje je emitovao Tigar AD. Kako nisu imali novca da plate svoja redovna i obavezna osiguranja oni su se dogovorili sa kucom koja ih osigurava vec dugi niz godina da to prelome obveznicama. A novac im je naravno potreban za plate s obzirom da oni novca za isplate nemaju. Kako kazu ogorceni zaposleni u njihovom finansijskom sektoru bitno je sadasnjem rukovodstvu da izdrzi do sledece godine kada im generalni i grupa oko njega idu u penziju a posle njih neka je i potop.Eto to je ta cuvena enigma oko obveznica.Bas tuzno zar ne? |
TRAGEDIJA!! :titanic: Mislila sam da su pare za plate, al nekako nisam htela da verujem!! Ovo je najgora moguća vest za vlasnike ove akcije!! :ambulance: |
|
 | |
Kobe Bryant VIP

| Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Pon 31 Avg - 22:06 | |
| ssslana Sve pohvale za info!! :clap:
Kad bi bilo više takvih informacija i tako korisnih članova kao što si ti KUD BI NAM BIO KRAJ!! Još jednom: Bravo ssslana!!! |
|
 | |
StefanMR Dr. Economy

| Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Uto 1 Sep - 20:20 | |
| ODRŽAN UPRAVNI ODBOR TIGRA AD http://www.belex.rs/data/2009/09/00057560.pdf
PIROT, 31. avgust 2009: Upravni odbor korporacije Tigar a.d. usvojio je polugodišnji izveštaj matične kompanije, kao i konsolidovani izveštaj za 21 preduzeće, od kojih pet posluje u inostranstvu. U posmatranom periodu najviše je investirano u izgradnju nove fabrike Tigar Tehničke gume na lokaciji Tigar III, nabavku opreme za završetak investicionog plana za modernizaciju programa Tigar Obuće, kao i proširivanje i modernizaciju najveće nacionalne servisno-prodajne mreže, otvaranjem novih servisa Stop&Drive i prodavnica obuće Bottega, u okviru Tigar Trade. U prvoj polovini godine ostvareni prihod od prodaje programa obuće je 10 % veći nego u istom periodu 2008. godine. Izvoz obuće, koji čini i do 65% realizacije ove fabrike povećan je za 22 %, dok je prodaja na domaćem tržištu opala za petinu. Tigar Tehnička guma, koja je prestala sa radom na staroj lokaciji decembra prošle godine i koja u novoj fabrici počinje da radi septembra 2009. godine imala je pad realizacije za oko 60% u odnosu na isti period 2008. godine, dok je u programu hemijskih proizvoda u prvih šest meseci prodaja za 10% veća. U ukupnoj prodaji Tigrovih proizvoda preko Tigar Trade 48 % čini izvoz. Roba realizovana preko servisne mreže Stop&Drive prodata je u vrednosti od 140 miliona dinara što je 50 % više nego u istom periodu prošle godine. Prema rečima Jelene Petković, izvršnog direktora za korporativno upravljanje, ostvarena dobit na nivou Tigar a.d. iznosi 155 miliona dinara, dok je konsolidovani rezultat 112 miliona. Pritom, poslovni rezultat na konsolidovanom nivou je negativan što je posledica iskazivanja poslovnog rezultata matične kompanije koja posluje kao holding. - Specifičnost holdinga je da ostvaruje poslovne prihode isključivo kroz prodaju usluga i od rente, dok se prihodi od rezultata zavisnih preduzeća, finansijski prihodi po drugim osnovama i vanredni prihodi koje ostvari transakcijama sredstvima u vlasništvu, ne tretiraju kao poslovni prihod. S druge strane, svi troškovi sem finansijskih, imaju karakter poslovnih troškova, izjavila je Petković. |
|
 | |
Sneki Beli Mag

| Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Uto 1 Sep - 22:22 | |
| Ništa im ne verujem .... :no: |
|
 | |
StefanMR Dr. Economy

| Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Uto 1 Sep - 22:48 | |
| Evo male poslastice... :)  |
|
 | |
StefanMR Dr. Economy

| Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Pet 4 Sep - 19:36 | |
| Oblik sveća već neko vreme daje upozorenje da se ovaj trend završava. RSI je u overbought zoni. ADX naravno pokazuje trend rasta, i vidi se da je Volume na strani kupovine. U kombinaciji sa vestima od pre par dana da je Tigar izdao obveznice da bi uspeo da isplati plate, treba biti vrlo pažljiv sledeće nedelje!  |
|
 | |
StefanMR Dr. Economy

| Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Uto 8 Sep - 22:30 | |
| Možda je preterivanje, ali još jednom upozorenje što se tiče TIGR... Oblik sveća i otpor se nisu promenili, RSI je još uvek u overbought zoni. Ipak, kupovina još uvek traje, pa bi možda BOND mogao da okači promene, da vidimo ko prodaje... :)  |
|
 | |
StefanMR Dr. Economy

| Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Ned 13 Sep - 16:45 | |
| Izgleda da se dopisujem sam sa sobom na ovoj temi. Priča se nastavila, otpor nije probijen, Moment je oslabio, i oblik sveća govori u prilog padanja cene u narednom periodu. Naravno, daleko od toga da sam ja uvek u pravu...  |
|
 | |
ssslana VIP

| Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Pet 18 Sep - 20:07 | |
| Dragi moj Bonde,kakvu si nam samo poslasticu poslao.Tigrici najvise sami kupuju svoje akcije (Tigar AD 13234),zatim slede interesantne porodicne grupacije za koje je zajednicko to da kupuju samo po nekoliko akcija verovatno iz razloga sto im je zao da bacaju svoje pare,korporacijske mogu da arce ali svoje im se bas i ne bacaju kroz prozor osim sto moraju da odrade ono sto se bas mora po direktivi.Dakle sa liste kupaca da zabelezimo generalca i clanove familije:Dragan Nikolic(18),zena mu Dragica(1) i sin Petar Nikolic (5),clan Upravnog odbora direktor Slobodan Sotirov(11) i zena mu Svetlana Sotirov(4),Clanica UO dirrr. Jelena petkovic(6),Clan UO dirrr. Milivoje Nikolic(10),menadzerka iz Tehnicke gume Leposava Mladenovic(8),izvrsni direktor Obuce Miodrag Tancic(9) i zena mu Ankica Tancic(9) . Na drugoj strani medju onima koji prodaju su uglavnom ljudi zaposleni u finansijskom sektoru i ostalim delovima cuvene korporacije koji strepe ovih dana da li ce primiti platu. Ko ima usi da cuje,neka cuje. |
|
 | |
StefanMR Dr. Economy

| Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Ned 20 Sep - 10:03 | |
| Grafik već neko vreme daje SELL signal. MACD - SELL! ROC - približava se nuli (SELL). Volume na strani kupovine! (nije SELL) Otpori na 1022 i 1060 dinara nisu probijeni!  |
|
 | |
Prolaznik Just looking

Broj poruka: 8 Points: 4 Datum upisa: 29.08.2009
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Ned 20 Sep - 17:23 | |
| Ne veruj preterano u TA na nasem trzistu, ova akcija nije za podcenjivanje. Ako se desi korekcija bice prilike za kupovinu a ako nastavi ovim tempom necemo je videti mnogo nize... |
|
 | |
Kupi akcije VIP

Broj poruka: 386 Localisation: Belgrade Points: 624 Datum upisa: 09.06.2009
 | Naslov: Re: Tigar,tigric... - TIGR Ned 20 Sep - 19:36 | |
| i jos nesto, sto se tice clanova Tigra koji su kupovali, skoro sam siguran da su to akcije koje je Tigar ponudio za otkup pro-rata... |
|
 | |
|