| | Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL | |
|
|
| Autor | Poruka |
|---|
Bond Moderator

Broj poruka: 6681 Localisation: Novi Sad Points: 21322 Datum upisa: 03.06.2009
 | Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Uto 24 Avg - 16:34 | |
| Promene: 20.08. - 24.08.2010. (T-3) ili 17.08. - 19.08.2010.  |
|
 | |
Aritmeticar Moderator

Broj poruka: 488 Points: 1639 Datum upisa: 01.12.2009
 | Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Uto 24 Avg - 17:07 | |
| Eto. Rast je izazvao Sabmonet, www.sabmonet.com. Obratiti pažnju na njihovom sajtu na tiker koji ide pri dnu. Zanimljivo je da su tog četvrtka napumpali i BMBI. A u sredu obe akcije je pazario Martinoli Marko tačno pred skok. |
|
 | |
BBrroo Our family

Broj poruka: 204 Points: 745 Datum upisa: 09.03.2010
 | Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Uto 24 Avg - 19:56 | |
| Zbivanja oko ENHL i nagli skok cene prosto me podstaklo da pokusam da vidi sta grafovi ENHL govore, nezavisno od price oko skupstine. Ma koliko izgledao snazan zdrav trend, MA , ADX i CCI ima nekoliko ozbiljnih stvari koje upozoravaju, prvo velike gornje senke na velikim svecama, drugo samo jednom je close (ma sta da je ona sada) je bila iznad gornje linije Bollingera, sledece dve su se vratile, trece linija acc/distrb je okrenula na dole, cetvrto nekoliko oscilatora koje sam pogledao u odnosu na cenu u aprilu pokazuje bearis divergenciju.
Zatim cela klima na marketu je taka da se moze ocekivati da se svaki neosnovan brz momentum izduva za relativno kratko vreme.
Videcemo. |
|
 | |
Greta VIP

Broj poruka: 1219 Localisation: Bgd Points: 2990 Datum upisa: 28.05.2007
 | Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Uto 24 Avg - 20:25 | |
| | Aritmeticar :: | | Eto. Rast je izazvao Sabmonet, www.sabmonet.com. Obratiti pažnju na njihovom sajtu na tiker koji ide pri dnu. Zanimljivo je da su tog četvrtka napumpali i BMBI. A u sredu obe akcije je pazario Martinoli Marko tačno pred skok. |
evo ga i komentar od sinteze
Sabmonet pogurao Energoprojekt 24/08/2010 CRHoV, SInteza
Brokerska kuća Sabmonet bila je najveći kupac akcija beogradskog Energoprojekta proteklog četvrtka kada je ova hartija preskočila psihološku barijeru od 1.000 dinara, prvi put u protekla četiri meseca. Ponuda akcija Energoprojekta je na spomenutom trgovanju na momenat u potpunosti počišćena na gornjoj zoni fluktuacije od 1.016 dinara, a veliku većinu akcija u iznenadnom skoku pokupila je upravo ova brokerska kuća. Zanimljivo je da Sabmonet pre ove kupovine nije bio akcionar Energoprojekta i da je ovim sticanjem akcija ušao među pedeset najvećih akcionara ove kompanije. Samo dan nakon ovog iznenadnog skoka Energoprojekt je porastao dodatnih 3,7 odsto stigavši nadomak nivoa od 1.050 dinara. Istoga dana, objavljeno je da Apelacioni sud usvojio žalbu samog emitenta na odluku Privrednog suda da se naloži odlaganje redovne skupštine akcionara ukoliko državi nije moguće obezbediti pravo glasa. |
|
 | |
Racunarko VIP

Broj poruka: 394 Godina: 33 Localisation: Beograd Points: 1813 Datum upisa: 22.06.2010
 | Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Uto 24 Avg - 20:27 | |
| | BBrroo :: | Zbivanja oko ENHL i nagli skok cene prosto me podstaklo da pokusam da vidi sta grafovi ENHL govore, nezavisno od price oko skupstine. Ma koliko izgledao snazan zdrav trend, MA , ADX i CCI ima nekoliko ozbiljnih stvari koje upozoravaju, prvo velike gornje senke na velikim svecama, drugo samo jednom je close (ma sta da je ona sada) je bila iznad gornje linije Bollingera, sledece dve su se vratile, trece linija acc/distrb je okrenula na dole, cetvrto nekoliko oscilatora koje sam pogledao u odnosu na cenu u aprilu pokazuje bearis divergenciju.
Zatim cela klima na marketu je taka da se moze ocekivati da se svaki neosnovan brz momentum izduva za relativno kratko vreme.
Videcemo. |
Raditi analizu nezavisno od skupstine je besmisleno. |
|
 | |
BBrroo Our family

| Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Uto 24 Avg - 23:55 | |
| | Racunarko :: | Nikom ovde nije nista jasno. Naravno ni meni. |
Ako je situacija ovaka, zar nije onda logicno da se pokusa da se pronikne kakav "trag" ostavlja cena odnosno ponasanje ucesnika na marketu. Prica je cisto tehnicka i kao takva, za nju nije bitan uzrok.
Jedino ako Ti iz te (ne)jasnoce znas sta ce biti na skupstini, to je vec druga stvar.
|
|
 | |
Racunarko VIP

Broj poruka: 394 Godina: 33 Localisation: Beograd Points: 1813 Datum upisa: 22.06.2010
 | Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Sre 25 Avg - 10:59 | |
| | BBrroo :: | | Racunarko :: | Nikom ovde nije nista jasno. Naravno ni meni. |
Ako je situacija ovaka, zar nije onda logicno da se pokusa da se pronikne kakav "trag" ostavlja cena odnosno ponasanje ucesnika na marketu. Prica je cisto tehnicka i kao takva, za nju nije bitan uzrok.
Jedino ako Ti iz te (ne)jasnoce znas sta ce biti na skupstini, to je vec druga stvar.
|
Ja nisam rekao da je tehnicka prica koju si napravio losa, ni pogresna, vec besmislena. Kada bi moglo da se resi sve racunanjem, veruj mi da bi ja bio milijarder. Problem je u tome sto tehnicka analiza pre svega uzima kao premisu neke stvari koje nemaju veze sa nasom berzom. I jos nesto. Reci mi samo kakva je bila tehnicka analiza za BP pre nego sto je pukla ona busotina. I sta se desilo? Zbog ekoloskih taksi je pala cena kompanije 50%. Ne, bitna je psihologija ljudi, koja obicno nije racionalna. Dalje, nisam rekao da mi nije jasno sta ce biti na skupstini, vec sam rekao da mi nije jasno ko kupuje i zasto. To se razresilo. |
|
 | |
Bond Moderator

| Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Sre 25 Avg - 18:12 | |
| Promene: 24.08. - 25.08.2010. (T-3) ili 19.08. - 20.08.2010.  |
|
 | |
BBrroo Our family

| Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Sre 25 Avg - 19:38 | |
| | Racunarko :: | Ja nisam rekao da je tehnicka prica koju si napravio losa, ni pogresna, vec besmislena. Kada bi moglo da se resi sve racunanjem, veruj mi da bi ja bio milijarder. Problem je u tome sto tehnicka analiza pre svega uzima kao premisu neke stvari koje nemaju veze sa nasom berzom. |
Mozda si ti u pravu. Ali i danas doji ukazuje na neodlucnost. Ocito da se i dalje se ne zna sta da se ocekuje od skupstine. Kada se stav o dometima i znacaju skupstine formira i procuri, trajektorija cene ce to da izrazi, a mozda i gresim.
Ali izgleda da se nismo razumeli do kraja. Svaki prelazni proces ima svoju trajektoriju koju karkterise pre svega vremenska konstanta i amplituda. Tokom kretanja i pre dolaska u sledece stacionarno stanje, u ovom slucaju sa jednog nivoa cene ( grubo govoreci pre saznanja o presudi i sazivanju skupstine) do drugog nivoa ( gubo govoreci kada se bude znao znacaj i ishod skupstine) kretanje cene i njeni indikatori pokazuju samo trenutne parametre koji mogu ili ne moraju da ukazu na novu stacionarnu vrednost ili bar smer te vrednosti. I moja prica je u tim okvirima. Ja samo nisam kategorican kao Ti.
|
|
 | |
Bond Moderator

| Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Pet 27 Avg - 16:26 | |
| Promene: 25.08. - 27.08.2010. (T-3) ili 20.08. - 24.08.2010.  |
|
 | |
Momir Member

Broj poruka: 458 Points: 1385 Datum upisa: 06.12.2008
 | |
 | |
Kenzo Still learning

Broj poruka: 37 Points: 160 Datum upisa: 29.03.2010
 | Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Uto 31 Avg - 15:42 | |
| http://www.belex.rs/data/2010/08/00064565.pdf |
|
 | |
Bond Moderator

| Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Sre 1 Sep - 19:47 | |
| Promene: 27.08. - 01.09.2010. (T-3) ili 24.08. - 27.08.2010.  |
|
 | |
RobinHood VIP

Broj poruka: 181 Points: 805 Datum upisa: 20.02.2010
 | Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Čet 2 Sep - 16:29 | |
| jel bila danas skupstina? |
|
 | |
pepsiman VIP

Broj poruka: 1739 Godina: 58 Localisation: Melenci_Banja Rusanda Points: 3295 Datum upisa: 05.01.2008
 | Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Pet 3 Sep - 10:38 | |
| | RobinHood :: | | jel bila danas skupstina? |
Da stvarno niko nista da kaze povodom odrzane skupstine. |
|
 | |
Nemesis VIP

Broj poruka: 496 Points: 2198 Datum upisa: 11.02.2010
 | Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Pet 3 Sep - 14:12 | |
| Ljudi koliko ja znam skupstina je odlozena za 09.11.2010. Ispravite me ako gresim... |
|
 | |
Greta VIP

| Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Pet 3 Sep - 14:18 | |
| | pepsiman :: | | RobinHood :: | | jel bila danas skupstina? |
Da stvarno niko nista da kaze povodom odrzane skupstine. |
samo sam ovo našla:
Održana skupština Enerhoprojekt holdinga 03/09/2010 Politika, Sinteza
Nakon sukoba između države Srbije i uprave Energoprojekt holdinga koji datira još od 30. juna tekuće godine kada nije održana redovna skupština naše najveće građevinske kompanije zbog nedostatka kvoruma i kada uprava nije dozvolila predstavniku države da glasa (jer država nije formalno bila vlasnik akcija na dan akcionara), juče je održana redovna Skupština holdinga po nalogu Privrednog suda. Nakon nekoliko obraćanja Privrednom i Apelacionom sudu u više odvojenih procesa dve sukobljene strane, na inicijativu Privrednog suda država je iskoristila svoje pravo glasa na jučerašnjoj sednici Skupštine i u upravni i nadzorni odbor izabrala svoje predstavnike. Podsetimo, kanadska kompanija SNC Lavalin još u aprilu ove godine razgovarala je sa predstavnicima vlasti o kupovinu državnog udela od oko 35 odsto. Ostaje da se vidi da li će ovakvi rezultati održane skupštine akcionara najvećeg domaćeg građevinara imati uticaj na njegovu skoru prodaju ili će se Energoprojekt i dalje nalaziti u značajnom državnom vlasništvu. Trenutna cena kompanije je 945 dinara i po toj ceni ukupna tržišna kapitalizacija Energoprojekta iznosi 8,9 milijardi dinara (84,7miliona evra).
|
|
 | |
RobinHood VIP

| Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Pet 3 Sep - 16:38 | |
| sa jednog drugog mesta, citat...
Dobro ljudi, kad već niste kontaktirali svoje brokere da vam prepričaju glavne stvari...
Ja sam bio na Skupštini od 09 - 16h
Najvažnije:
1. Dobit ide 5% u Rezerve, ostatak u Neraspoređenu dobit
2. Od kumulativne Neraspoređene dobiti od ~ 688 miliona dinara, dobar deo ide na povećanje nominalne vrednosti akcija. Nominala će se povećati sa 400 na 440 dinara. Ostaće Neraspoređene dobiti ~ 307 miliona dinara.
U prevodu - neće biti nikakve dividende ni u novcu ni u akcijama.
3. Najvažnije - izbor Upravnog i Nadzornog odbora. Na Skupštini je postojao kvorum, bilo je prisutno preko 5.9 miliona glasova Država je od tog broja imala ~3.18 miliona glasova, tako da su praktično diktirali sve
Prvo su se birala 2 "nezavisna" člana UO, gde su državni kandidati dobili ogromnu većinu, u odnosu na kandidate postojećeg UO Kasnije su se birali ostalih 9 kandidata, gde je verovatno bio identičan ishod - rezultate je trebalo čekati oko sat ipo, a to nisam mogao.
Gen. direktor Pirivatrić je rekao u svom izlaganju da mu je želja bila da Energoprojetk "sam sebi bude strateški partner", odnosno da nekakav konzorcijum menadžera i radnika kupi državni paket, bez stranog partnera. Moguće da su hteli nekog od tajkuna da uvuku u kombinaciju, ali država nije dala.
Tačka 3a Skupštine - Razmatranje Izveštaja o spovošenju poslovne politike - gde je trebao da izađe neko iz UO da priča, nije hteo apsolutno niko iz UO ni da izađe na binu, Predsedavajući pita Pirivatrića, neće ni on, smejurija, zviždanje i negodovanje u sali.
Sveopšti "sentiment" prisutnih bio je apsolutno protiv sadašnjeg UO - g. Zečević nije ni bio u sali uopšte.... i tako dalje...
Zaključak je sledeći, po meni: Danas očekujemo zvanične rezultate izbora članova UO. Moja očekivanja su svih 11 državni, eventualno 10 državnih i 1 sa strane, možda Zoran Simić.
nakon toga, razgovori sa SNC Lavalin i prodaja državnog paketa akcija Kanađanima.
kraj citata... |
|
 | |
Maca Member

Broj poruka: 716 Godina: 35 Localisation: Sombor Points: 2147 Datum upisa: 28.05.2007
 | Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Pet 3 Sep - 20:01 | |
| Pa šta ste očekivali?
Da neće država sa 36% da prepusti firmu sumljivim likovima koji imaju 5% akcija??
Sve ide po planu... |
|
 | |
Carlo Ponti Just looking

Broj poruka: 18 Points: 90 Datum upisa: 28.12.2007
 | Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Sub 4 Sep - 10:25 | |
| „Energoprojekt“ dobio novi Upravni odbor S. Bojadić | 04. 09. 2010. - 00:02h | Foto: A. Stanković | Komentara: 0
„Energoprojekt holding“ dobio je novi Upravni odbor. Naredne nedelje biće izabran i predsednik uprave, a 8. septembra raspravljaće se o izboru izvršnog odbora i novog generalnog direktora, saznaje „Novac“ od izvora bliskog novoj upravi ove najveće srpske građevinske kompanije. Skupština akcionara uspela je, posle otkazivanja 30. juna, kada Uprava kompanije nije dozvolila predstavniku države da glasa jer Srbija i formalno nije bila vlasnik akcija „Energoprojekta“ na dan akcionara.
Članovi nove Uprave su Stojan Čolakov i Nikola Breka iz „Niskogradnje“, Bogdan Uzelac iz „Hidroinženjeringa“, Dragan Tadić i Zoran Mitrović iz „Visokogradnje“, te Svetlana Gregović i Vladimir Milovanović iz „Energoprojekt Opreme“. Sa državne liste izabrani su Vladimir Sekulić iz brokerske kuće „MV Investment“ u vlasništvu srpskog biznismena Miodraga Kostića i Miodrag Zečević, dosadašnji predsednik Upravnog odbora u „Energoprojektu“. Nezavisni članovi su Milun Trivunac, savetnik u Ministarstvu ekonomije i Dušan Nikezić, savetnik premijera Mirka Cvetkovića. Izabran je i nadzorni odbor, a jedan od članova je i Gašo Knežević, bivši ministar prosvete.
Dosadašnji generalni direktor kompanije Vladan Pirivatrić i direktori zavisnih preduzeća Holdinga biće u statusu v.d. direktora sve do izbora njihovih naslednika.
Sada je glavno pitanje da li će rezultati skupšine imati uticaj na skoru prodaju „Energoprojekta“ ili će država i dalje držati oko 33 odsto njegovog vlasništva. Kako saznajemo, država je zainteresovana za još jednu proveru finansijskog poslovanja „Energoprojekta“.
„Kanađani su takođe i dalje zainteresovani za kupovinu, mada postaju nervozni zbog sporosti države“, kaže naš izvor blizak „Lavalinu“. Predstavnici „Lavalina“ još u aprilu ove godine razgovarali su sa predstavnicima vlasti o kupovini državnog udela. Srpska delegacija sastala se sa „Lavalinom“ i početkom avgusta. |
|
 | |
Vladulns VIP

Broj poruka: 813 Localisation: novi sad Points: 2026 Datum upisa: 02.09.2009
 | Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Pon 6 Sep - 13:42 | |
| Državni udar u Energoprojektu http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=09&dd=06&nav_id=456757 |
|
 | |
Nemesis VIP

Broj poruka: 496 Points: 2198 Datum upisa: 11.02.2010
 | Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Pon 6 Sep - 14:26 | |
| Jel je video neko izvestaj sa skupstine akcionara? Ne razumem u kom odnosu ce deliti akcije iz nove emisije radi povecanja nominalne vrednosti? Unapred zahvalan! |
|
 | |
Kobe Bryant VIP

Broj poruka: 1942 Godina: 35 Localisation: N.BGD Points: 2658 Datum upisa: 22.05.2007
 | Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Pon 6 Sep - 14:40 | |
| |
|
 | |
Bond Moderator

| Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Pon 6 Sep - 17:08 | |
| Promene: 01.09. - 06.09.2010. (T-3) ili 27.08. - 01.09.2010.  |
|
 | |
Momir Member

Broj poruka: 458 Points: 1385 Datum upisa: 06.12.2008
 | Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Uto 7 Sep - 15:31 | |
| | Nemesis :: | | Jel je video neko izvestaj sa skupstine akcionara? Ne razumem u kom odnosu ce deliti akcije iz nove emisije radi povecanja nominalne vrednosti? Unapred zahvalan! |
Takođe, skoro polovina neraspoređene dobiti (378,7 miliona dinara) biće konvertovano u osnovni kapital kroz povećanje nominalne vrednosti postojećeg broja akcija. Svaka akcija imaće uvećanu nominalu za 10 odsto i glasiće na 440 dinara.
|
|
 | |
Gagi Just looking

Broj poruka: 28 Localisation: Beograd Points: 185 Datum upisa: 07.07.2010
 | Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Uto 7 Sep - 17:29 | |
| Kompanija "Energoprojekt holding - Visokogradnja" učestvovaće u pripremnim radovima na lokaciji kasarne "4. juli" na Voždovcu u Beogradu. Vrednost ugovorenog posla je milion evra, saopštilo je to preduzeće.
Posao je ugovoren sa Građevinskom direkcijom Srbije, a planirani radovi se odnose na raščišćavanje terena, uklanjanje postojećih objekata i grubo planiranje terena za buduću gradnju naselja na toj lokaciji.
Rok za realizaciju projekta je dva meseca, navedeno je u saopštenju objavljenom na sajtu Beogradske berze. |
|
 | |
Aritmeticar Moderator

Broj poruka: 488 Points: 1639 Datum upisa: 01.12.2009
 | Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Uto 7 Sep - 17:36 | |
| Značajan trenutak sa tehničke strane. Dok smo se do sada od 900 odbijali odozdole, sada prvi put imamo realne šanse za odbitak odozgore. Skupština akcionara nije suštinski uticala na kretanje cene što je dosta čudno. |
|
 | |
BBrroo Our family

| Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Uto 7 Sep - 19:43 | |
| Ocekivao sam mnogo jaci otpor na 920-930, mozda ce se neko vreme kretati oko 900 a sledeci nivo koji je od znacaja cini mi se da je 880. Mozda je skupstina uticala da cena odlucno da ide na dole, cak se vide i gapčići. Pogotovu su opasni ovi na dole jer za njih ne vazi pravilo da se popunjavaju.
|
|
 | |
RobinHood VIP

| Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Uto 7 Sep - 20:10 | |
| sve je to izazvano izjavom onog cara iz ministarstva ekonomije da ne planiraju prodaju..
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=09&dd=06&nav_id=456757 |
|
 | |
iki VIP

Broj poruka: 1583 Godina: 40 Localisation: NBGD Points: 2377 Datum upisa: 15.11.2007
 | Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Uto 7 Sep - 20:54 | |
| Bice to oko 800 opet dobra prilika za kupovinu |
|
 | |
Milica1 VIP

Broj poruka: 883 Points: 1899 Datum upisa: 29.04.2008
 | Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Uto 7 Sep - 21:25 | |
| Da ne planiraju prodaju, ne bi ovi ovoliko kukali : - Deo akcionara i doskorašnji menadžment tvrde da je Vlada Srbije nelegalno došla u posed akcija, a da je cilj da ih prodaju konkurentskoj firmi iz Kanade.
Doskorašnji menadžment i deo akcionara Energoprojekta optužuju Vladu Srbije da je nelegalno preuzela akcije te kompanije i da hoće da ih proda kanadskoj firmi Lavalin
Sve je kulminiralo posle sednice skupštine kompanije prošlog četvrtka, kada su predstavnici državnog kapitala predložili novi upravni odbor, a generalni direktor Vladan Pirivatrić, podneo ostavku.
Nekoga su danas sacekali da izadje, pa je traznja 12:40h bila nekuh 1037 komada na 903 i 811kom do 900,a prva prodaja 100 akcija na 910 i ukupno 666 akcija do 950din.Sto bi neko izlazio odavde da kupuje NIIS? |
|
 | |
Kobe Bryant VIP

Broj poruka: 1942 Godina: 35 Localisation: N.BGD Points: 2658 Datum upisa: 22.05.2007
 | Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Uto 7 Sep - 23:04 | |
| | Gagi :: | Kompanija "Energoprojekt holding - Visokogradnja" učestvovaće u pripremnim radovima na lokaciji kasarne "4. juli" na Voždovcu u Beogradu. Vrednost ugovorenog posla je milion evra, saopštilo je to preduzeće.
Posao je ugovoren sa Građevinskom direkcijom Srbije, a planirani radovi se odnose na raščišćavanje terena, uklanjanje postojećih objekata i grubo planiranje terena za buduću gradnju naselja na toj lokaciji.
Rok za realizaciju projekta je dva meseca, navedeno je u saopštenju objavljenom na sajtu Beogradske berze. |
Lepo ali kako država plaća gradjevinare, možda im nikad neće ni platiti...
|
|
 | |
Pinto Moderator

Broj poruka: 1253 Godina: 33 Localisation: Belgrade Points: 2916 Datum upisa: 10.08.2009
 | Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Sre 8 Sep - 20:15 | |
| | iki :: | Bice to oko 800 opet dobra prilika za kupovinu |
@Iki Treba biti strpljiv i sacekati. Ako su tacne glasine da se Lavalin ohladio, svasta je moguce.
|
|
 | |
RobinHood VIP

| Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Sre 8 Sep - 21:07 | |
| ha ha ha ha koji si ti lik?! |
|
 | |
nepet Member

Broj poruka: 409 Points: 1025 Datum upisa: 03.06.2009
 | Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Pet 10 Sep - 10:22 | |
| opet ciscenje... |
|
 | |
Brmbocla Still learning

Broj poruka: 64 Points: 276 Datum upisa: 17.03.2009
 | Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Pon 13 Sep - 19:19 | |
| http://vesti.krstarica.com/?rubrika=ekonomija&naslov=%22Energoprojekt%22+medju+200+najvecih+projektantskih+firmi&lang=2&sifra=29bc9e1f34fe47db15d64367413752f8&dan=13&mesec=09&godina=2010
"Energoprojekt" među 200 najvećih projektantskih firmi
Ajde da razbijemo ovo mrtvilo na forumu kada je reč o ovoj akciji,
Kao i uvek, tajac kada se nešto ozbiljno dešava ... zaključijem na osnovu spremnosti kupca da plati malo više |
|
 | |
Pinto Moderator

Broj poruka: 1253 Godina: 33 Localisation: Belgrade Points: 2916 Datum upisa: 10.08.2009
 | Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Pon 13 Sep - 19:26 | |
| | Brmbocla :: | "Energoprojekt" među 200 najvećih projektantskih firmi
Kao i uvek, tajac kada se nešto ozbiljno dešava ... zaključijem na osnovu spremnosti kupca da plati malo više |
Po cemu cenite da je kupac spreman da plati "malo vise" u odnosu na "malo manje"? |
|
 | |
Teletrader Member

Broj poruka: 492 Points: 1236 Datum upisa: 05.09.2008
 | Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Uto 14 Sep - 0:15 | |
| Energoprojekt među 200 najvećih međunarodnih projektantsko - konsultantskih firmi...
http://www.seebiz.eu/sr/kompanije/energoprojekt-medu-200-najvecih-medunarodnih-projektantsko---konsultantskih-firmi,91709.html |
|
 | |
Brmbocla Still learning

Broj poruka: 64 Points: 276 Datum upisa: 17.03.2009
 | Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Uto 14 Sep - 7:24 | |
| | Pinto :: | | Brmbocla :: | "Energoprojekt" među 200 najvećih projektantskih firmi
Po cemu cenite da je kupac spreman da plati "malo vise" u odnosu na "malo manje"? |
Zato što je spreman da plati malo više od tržišne cene od prethodnog dana, ne čeka na bidu već čisti |
|
 | |
Greta VIP

| Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Uto 14 Sep - 11:27 | |
| ode danas 11.582 kom. cena išla i do 1047 din, pa se vratila na 1010, jedva čekam Bondove promene |
|
 | |
Bond Moderator

| Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Uto 14 Sep - 21:18 | |
| Promene: 06.09. - 14.09.2010. (t-3) ili 01.09. - 09.09.2010.  |
|
 | |
Bond Moderator

| Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Pet 17 Sep - 16:38 | |
| Promene: 14.09. - 17.09.2010. (T-3) ili 09.09. - 14.09.2010.  |
|
 | |
Mitar VIP

Broj poruka: 564 Points: 1514 Datum upisa: 14.11.2007
 | Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Uto 21 Sep - 21:38 | |
| |
|
 | |
Magi2 Our family

Broj poruka: 249 Points: 608 Datum upisa: 21.01.2010
 | Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Sre 22 Sep - 8:36 | |
| Beogradski holding Energoprojekt objavio je plan poslovanja za drugo polugođe 2010. godine koji je znatno optimističniji nego plan za prvih šest meseci tekuće godine kao i ostvarena realizacija u ovom periodu.
Planom poslovanja sistema Energoprojekt za drugo polugodište 2010. godine predviđen je ukupan konsolidovani prihod u iznosu od 132,2 miliona evra i konsolidovana bruto dobit u iznosu od 3,5 miliona evra. Očekivani prihodi veći su za 38 procenata u odnosu na plan iz druge polovine 2009. godine dok je planirana bruto dobit neznatno veća od planiranog dobitka u uporednom periodu protekle godine. Uprkos optimističkom planu za drugo polugođe, i pod pretpostavkom njegove realizacije, Energoprojekt usled lošijih prvih šest meseci neće dostići planiranu realizaciju za 2010. u visini od 225,3 miliona evra.
U prvoj polovini tekuće godine, Energoprojekt je ostvario konsolidovani prihod od 85,4 miliona evra što je 8,3 procenta niže u odnosu na prilično konzervativni plan koji je izneo menadžment kompanije i skoro 35 procenata manje u odnosu na realizaciju u prvoj polovini 2009. godine. U posmatranom periodu najveći podbačaj zabeležila su zavisna preduzeća iz oblasti građevine i infrastrukture koja su ostvarila 87 odsto od planiranih prihoda. Konsolidovana dobit u istom periodu iznosila je 8,5 miliona evra i bila je duplo veća u odnosu na plan za prvih šest meseci i 51,7 odsto veća u odnosu na dobit ostvarenu u istom periodu protekle godine. Značajno veća dobit od planirane posledica je velike dobiti matične kompanije (Energoprojekt holding) koja je ostvarena u prvom kvartalu po osnovu promena na stavkama zaliha učinaka usled okončanja realizacije projekta u novobeogradskom Bloku 26.
Proteklih dana akcije Energoprojekta na Beogradskoj berzi stabilizovale su se na nivoima neznatno ispod 1.000 dinara. Na današnjoj ceni zatvaranja od 968 dinara, tržišna kapitalizacija ove kompanije iznosi 9,16 milijardi dinara (87,1 milion evra).
Izvor: Sinteza |
|
 | |
Bond Moderator

| Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Sre 22 Sep - 16:45 | |
| Promene: 17.09. - 22.09.2010. (T-3) ili 14.09. - 17.09.2010.  |
|
 | |
Magi2 Our family

Broj poruka: 249 Points: 608 Datum upisa: 21.01.2010
 | Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Čet 23 Sep - 15:26 | |
| Nakon što je na redovnoj skupštini akcionara doneta odluka o izdavanju običnih akcija VIII emisije bez javne ponude radi pretvaranja neraspoređene dobiti u osnovni kapital, Komisija za hartije od vrednosti je odobrila izdavaocu Energoprojekt holding rešenje o emitovanju 9.467.810 običnih akcija novminalne vrednosti 440, umesto dosadašnjih 400 dinara. Na ovaj način osnovni kapital Energoprojekta uvećan je 10 procenata i sada iznosi 4,16 milijardi dinara. Ova kompanija je takođe izvestila da je stavljena van snage odluka prethodnog upravnog odbora o sazivanju vanredne skupštine akcionara “radi donošenja srednjoročnog programa poslovne politike Holdinga i sistema”. Aktuelni upravni odbor stavio je van snage ovu odluku uz obrazloženje da je bivši direktor Energoprojekta podneo ostavku 3. septembra te da nije moguće ispoštovati zakonske i statutarne rokove vezane za održavanje skupštine.
Izvor: Sinteza |
|
 | |
StariHrast Still learning

Broj poruka: 64 Points: 276 Datum upisa: 21.02.2010
 | Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Čet 23 Sep - 15:46 | |
| Ima li informacija o radu nove uprave i da li je Lavalin krenuo u razgledanje knjiga? |
|
 | |
Bond Moderator

| Naslov: Re: Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL Sub 25 Sep - 9:08 | |
| Promene: 22.09. - 24.09.2010. (T-3) ili 17.09. - 21.09.2010.  |
|
 | |
| | Energoprojekt holding a.d. Beograd - ENHL | |
|