Sneki Beli Mag

Broj poruka: 4454 Localisation: Centar grada Points: 4292 Datum upisa: 21.05.2007
 | Naslov: IMT Agromehanika a.d. , Boljevac - IAGR Sub Jun 07, 2008 5:16 pm | |
| Tržišna kapitalizacija 202.875.200 EPS 14,31 PE 11,18 PB 0,23 ROE 2,07 Krenulo trgovanje ?? Fabrika je osnovana 1961. godine. Proizvodnjom i prodajom poljomehanizacije počinje da se bavi 1973. godine. Proizvodni asortiman fabrike sadrži: Traktorske priključne mašine za košenje sena, prevrtanje i skupljanje, takođe IMT proizvodi i rotofreze za obradu zemlje; priključna oruđa za motokultivatore za košenje, prevrtanje skupljanje sena kao i za obradu zemlje kultivisanjem (Agrira, Goldoni itd.); samohodne motokosačice sa benzinskim i dizel motorima i brojna priključna oruđa; amaterske i profesionalne parkovske kosačice sa benzinskim motorom; priključke za traktore i motokultivatore za komunalne poslove (čišćenje snega, čišćenje ivica puteva i dr.). IMT Agromehanika A.D. Boljevac poseduje moderne mašine za mehaničku obradu i opremu za termiču obradu, površinsku zaštitu i montašu. Takođe IMT ima visokoobrazovan kadar među svojih ukupno 400 zaposlenih. . |
|
4wd Just looking

Broj poruka: 6 Points: 3 Datum upisa: 07.06.2008
 | Naslov: Nije krenulo Ned Jun 08, 2008 9:35 pm | |
| To vecinski vlasnik(ci) otkupljuju akcije od malih akcionara(privatizacija je bila skoro).Na istoriji trgovanja se moze videti kako su sa malim brojem akcija oborili cenu preko svojih ljudi. Firma inace nije losa,ali investitori nemaju sta ovde da traze-na zalost malih akcionara. |
|
Sneki Beli Mag

Broj poruka: 4454 Localisation: Centar grada Points: 4292 Datum upisa: 21.05.2007
 | Naslov: Re: IMT Agromehanika a.d. , Boljevac - IAGR Pon Jun 09, 2008 6:29 pm | |
| Nekako mnogo se trguje... radnici kažeš? Videćemo... možda ! Ali izvesno je da će ovo brzo da predje u DOO. |
|
4wd Just looking

| Naslov: Re: IMT Agromehanika a.d. , Boljevac - IAGR Pon Jun 09, 2008 9:29 pm | |
| Radnici i niko drugi,ali ako ne verujes(a i ne znas me da bi mi verovala tek tako)onda prati spisak u CRHOV-u.Jednostavno ce imena postepeno nestajati a broj akcija u kastodiju ili pod onim imenom koji ih vec ima dosta ce se povecavati.Trgovina se obavlja po sistemu:dodje brokerska kuca u Boljevac i radnici se okupe i popisu im akcije(ili kako li se to vec kaze strucno)koje imaju a kasnije se ta transakcija saldira preko berze samo nisam siguran da li je bas pod istim datumom kada je od njih izvrsen otkup ili ne. Uglavnom,steta za ljude od kojih su neki proveli ceo radni vek ili veliku vecinu u toj firmi i koji ce tamo docekati i penziju sto su ih ponizili na taj nacin ali 1000 puta sam pomislio i rekao-kakva nam je drzava takva nam je i berza. Pozdrav. |
|
4wd Just looking

| Naslov: I da dodam.... Uto Jun 17, 2008 10:44 pm | |
| Kako sam danas cuo,izgleda da su opet oborili cenu akcije(samo ne znam dokle vise) a takodje i da su fizicka lica sa ogromnim brojem akcija u vlasnistvu(na pocetku spiska)ustvari advokati vecinskog vlasnika. Tako to ide u nasoj zemlji Srbiji.Uzmi od drzave sakom i kapom,idi malo i u zatvor(vecinski vlasnik),posle postani legitiman biznismen,kupi dobro a jeftino,ucenjuj radnike da prodaju jos jeftinije a onda ti preprodaj sto skuplje mozes..... Najverovatnije ce se prica tako i zavrsiti,sa preprodajom,ali se ne zna sta ce to doneti radnicima... Mozda im bude i bolje,za sada je prilicno tesko. |
|