| | JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin | |
|
|
| Autor | Poruka |
|---|
BojanNS VIP

Broj poruka: 478 Localisation: Novi Sad Points: 300 Datum upisa: 21.05.2007
 | Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Uto 6 Okt - 21:14 | |
| copy/paste sa teme berza ekonomija, mislim da treba da stoji reda radi.
Grčki Alapis uvećao kapital Objavljeno u kategoriji:Privreda dana 30.09.2009 BEOGRAD, Grčka kompanija Alapis je dokapitalizacijom povećala vrijednost kapitala za 451 milion evra i saopštila da je spremna da nastavi da investira u Srbiji.
Apalis je vodeća farmaceutska kompanija u Grčkoj, a u Srbiji je vlasnik Šumadijaleka. Njeni predstavnici su najavljivali učešće na tenderu za prodaju beogradske Galenike, koji je odložen za iduću godinu.
U vlasništvu Alapisa su četiri fabrike za proizvodnju lijekova, jedna fabriku za proizvodnju kozmetike i jedna za proizvodnju vetrinarskih lijekova, kao i crčka kompanija za veleprodaju lijekova Marinopoulos.
Šumadijalek je među prvih osam veleprodaja lijekova u Srbiji.
Generalni direktor Šumadijaleka i član uprave Apalisa Janis Georgakopulos je izjavio da će novac od dokapitalizacije Alapisa biti upotrebljen za djelimičnu otplatu kratkoročnog kredita, finansiranje likvidnosti kompanije, kao i investicije u Grčkoj i Jugoistočnoj Evropi.
“Galenika nije naš jedini cilj u Srbiji, jer smo čvrsto uvjereni u perspektive ove zemlje. Investirali smo i nastavljamo sa našim dugoročnim investicijama u Srbiji, a s obzirom na izraženu likvidnost, pogotovo poslije dokapitalizacije, u prilici smo da ovakvu komparativnu prednost svakako iskoristimo ukoliko se pojavi dobra prilika za investiranje”, naveo je Georgakopulos.
Grupacija Alapis zapošljava 2.500 radnika. U 2008. godini imala je promet od 1,1 milijarde evra, a dobit od 277,9 miliona evra, što je dvostruko više nego prethodne godine. Beta |
|
 | |
akcionar Still learning

Broj poruka: 48 Points: 111 Datum upisa: 16.07.2009
 | Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Uto 20 Okt - 12:45 | |
| Evo malo promena u vlasnickoj strukturi Jugoremedije, preuzeto sa crhov...  Kako li samo trguju kad akcija nije na Belex-u :idea: |
|
 | |
akcionar Still learning

| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Sre 4 Nov - 13:50 | |
| |
|
 | |
BojanNS VIP

| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Čet 5 Nov - 19:20 | |
| Ovo je genijalno, majke mi! Bravo akcionar. Ovo mi lici na to da su ljudi pri Jugoremediji (ex radnici , mamine mame drug i to...) oformili internu berzu gde su ladno napravili postene obime, a da to nikoga ne zanima. Verovatno se trguje na bazi internih dogovora i ugovora o poklonu. A sto bi i zanimalo nekoga kada i samo rukovodstvo gleda gde jos da omasti brke posto sledi tender pa ajd da raskrcmimo i da malo spekulisemo, posto cemo prvi biti sutnuti sa posla. Neka neko kaze i cene po kojima trguju pa da ponude i nama ovde. Hocu i ja da kupim.Javite mi se na pm, dajem 10e. Sasvim je sigurno da akcija nece ici preko 20e, eventualno 25 ako bude zestoka kokurencija, u sta iskreno sumljam. Zna se i kupac koliko cujem, a to je ALAPIS. A dalja sudbina je pokazana na slici. ps. Pogledajte na strani prodaje osobu pod imenom Nadica Margold. Mislim da je bila na nekom jacem poloyaju u Jugoremediji i nosila barjak postenjachina. Sada je prodala 1000 akcija pre tendera. Ako neko moze neka malo prokopa ovde, lako ce se doznati sta se desava. Ja nisam u Zrenjaninu i ne mogu da saznam bas informacije. Akcionar kopaj malo pa vidi sta se desava. Mnogo smrdi ako ljudi iz upravnog izlaze pre tendera. Ovde mozda ima osnova za tuzbe, ako neko pravno lice moze da nas uputi rado bi to rekao dedi da uradi. On bi ih razvalio odmah a i uzeo pare. Hvala!  |
|
 | |
Mitar VIP

Broj poruka: 528 Points: 1366 Datum upisa: 14.11.2007
 | Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Čet 5 Nov - 20:50 | |
| Ljudi pogledajte po kojim cenama se vrednuju farmaceutske kompanije u svetu - nema sanse da se dobije preko 2*prihodi - znaci cena max 10 eur |
|
 | |
BojanNS VIP

| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Sub 14 Nov - 14:47 | |
| Akcionar daj malo novih tabli i promene do danas. Meni trokira program nesto i uopste ne mogu da izvucem promene, ne znam sta je u pitanju. |
|
 | |
Pinto Moderator

Broj poruka: 1161 Godina: 33 Localisation: Belgrade Points: 2669 Datum upisa: 10.08.2009
 | Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Sub 14 Nov - 14:52 | |
| Nacuo sam da bi ponuda mogla da bude EUR 30 Mil. Mozda nije tacno, ali nije nemoguce. |
|
 | |
akcionar Still learning

| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Ned 15 Nov - 13:52 | |
| |
|
 | |
BojanNS VIP

| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Pet 20 Nov - 17:52 | |
| Jel istina da je tender 8.12? jel istina da je opet muljacina? Anybody? |
|
 | |
akcionar Still learning

| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Uto 1 Dec - 16:50 | |
| |
|
 | |
kaktusic VIP

Broj poruka: 184 Points: 290 Datum upisa: 14.01.2008
 | Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Sre 2 Dec - 7:49 | |
| Dobro jutro, mislim da se ovde radi o Ugovorima o poklonu. Pre konačne prodaje Hemofarma Stadi uposleni su masovno poklanjali rodbini (mislim da je u pitanju bio samo prvi stepen srodstva ili tako nešto) zato što su mislili da se na tako stečene akcije (poklonjene) ne plaća porez na kapitalnu dobit. Šta je do kraja bilo, da li su platili porez ili nisu, ne znam. Pozdrav |
|
 | |
Petarnov Just looking

Broj poruka: 30 Points: 32 Datum upisa: 14.01.2010
 | Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Pet 19 Feb - 18:35 | |
| Sada je 2010 godina , prosto ne mogu da verujem da je manjinske akcionare zahvatila tolika apatija pa se niko vise neinteresuje za sudbinu jugoremedije,i statusom akcija, ili sam ja ne obavesten o dogadjanjima koji su se u medju vremenu desili.dali akcionari dremaju zimskim snom, a kad se probude sunce na zapadu, ili status kvo manjem broju i odgovara ,sami ce se prepoznati . sta vi mislite :sleep: |
|
 | |
Kobe Bryant VIP

Broj poruka: 1907 Godina: 35 Localisation: N.BGD Points: 2582 Datum upisa: 22.05.2007
 | Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Sub 20 Feb - 10:37 | |
| Petarnov, dobro došao na forum.
Koliko znam, ako vecinski neće da izadje na berzu manjinski mogu to da zahtevaju. Potrebno je da se 10% istih udruži i to zahteva od nadležnih.
Tako su se neke firme tek zahvaljujuci takvom zahtevu manjinskih pojavile na berzi. Sad je pitanje da li mali to žele ili ne!! |
|
 | |
pepsiman VIP

Broj poruka: 1677 Godina: 58 Localisation: Melenci_Banja Rusanda Points: 3156 Datum upisa: 05.01.2008
 | Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Sub 20 Feb - 10:41 | |
| Potpuno tako Kobe. Koliko znam razni potencijalni dolaze u firmu na poziv Deurica.
Videcemo uskoro sta ce biti.
Ima ih bar 5 ili 6 zainteresovanih. |
|
 | |
Petarnov Just looking

| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Pon 22 Feb - 17:05 | |
| Bravo ,Kobe.OVO je tema kojoj treba prici .MAKSIMALNO ozbiljno.malo me cudi sto se malo javlja akcionara sa svojim misljenjem koji su radno angazovani da bi znali njihov stav o buducnosti .ONI i rukovodstvo mudro cute , drzava mozda i nezna da ima neki udeo , a ostali mali akcionari su razjedinjeni i neorganizovani i svoje glasove i akcije dali su u ruke malom broju opunomocnika ciji interes nije isti. Mislim da treba poceti razmisljati o naradnoj skupstini akcionara i kome dati ovlascenje za zastupanje. kako animirati vise od 3000 akcionara
:idea: :idea: |
|
 | |
BojanNS VIP

| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Uto 23 Feb - 18:16 | |
| Aj da vidimo sta ce biti sa Galenikom prvo. Ko otpadne, mislim da ce traziti utehu u Jugoremediji. |
|
 | |
Petarnov Just looking

| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Sre 24 Feb - 20:01 | |
| Postovanie, BojanNS ,mozda si u pravu ali netreba se uljuljkati , dremati i cekati da nam /mislim na akcionare/sudbina zavisi od drugoga mada GALENIKA moze da bude neki katalizator i neki PARAMETAR za Jugoremediju . Ali nije jugoremedija za potkusur necijih neostvarenih zelja i ambicija . Svako treba da vodi racuna o svom budjelaru. drago mi je da se po ovom pitanju razvija sira razmena misljenja,izkoje ce se izroditi nesto pametno i plodonosno ,pozdrav svim akcionarima |
|
 | |
BojanNS VIP

| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Sre 24 Feb - 22:21 | |
| | Petarnov :: | | Postovanie, BojanNS ,mozda si u pravu ali netreba se uljuljkati , dremati i cekati da nam /mislim na akcionare/sudbina zavisi od drugoga mada GALENIKA moze da bude neki katalizator i neki PARAMETAR za Jugoremediju . Ali nije jugoremedija za potkusur necijih neostvarenih zelja i ambicija . Svako treba da vodi racuna o svom budjelaru. drago mi je da se po ovom pitanju razvija sira razmena misljenja,izkoje ce se izroditi nesto pametno i plodonosno ,pozdrav svim akcionarima |
Koliko ja vidim ti isti mali akcionari su se lepo istrgovali van berze svoje akcije po ko zna kojim cenama i na koji nacin. Ako radite u Jugoremediji ili znate nekog ko radi bilo bi lepo da se cuje sta se trenutno radi i ko to dolazi u fabriku? Kada ce biti tender i zasto je na sajtu zadnja vest iz juna 2009? |
|
 | |
Petarnov Just looking

| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Pet 26 Feb - 17:56 | |
| Kako su trgovali ? vidi se da jesu, verovatno su se i ovajdili a ako jesu lepo. Nama koji nismo radnici jugoremedije nisu dali informaciju ?.oni su mozda vip akcionari,? Nasi zastupnici po OVLASCENJIMA koji su uglavnom radnici iz JuoGemedije KAO I MENADZMENT ne daju nikakve informacije akcionarima javice ce se samo kada im bude trebalo novo ovlascenje za skupstinu ako ne pribegnu drugim legalnim . sredstvima . Ko blize vatri taj se i ogreja . tender verovatno na LETO =KUKOVO a informacija akcionarima =malo juce= informacija moze da smara i bude pogresno tumacena. OBECANJE L.... radovanje ? :( |
|
 | |
Goce Just looking

Broj poruka: 9 Points: 16 Datum upisa: 05.10.2009
 | Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Pet 26 Feb - 22:24 | |
| Zvao sam svoju brokersku kucu i rekli su da se tender ocekuje krajem prvog kvartala, ali da nista nije precizirano. |
|
 | |
Smile Still learning

Broj poruka: 67 Points: 152 Datum upisa: 04.06.2008
 | Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Pon 8 Mar - 2:18 | |
| 1. JUGOREMEDIJA A.D. 73044 74.81563 2. DRUŠTVENI KAPITAL 4080 4.17896 3. BOŽIĆ ĐORĐE 769 0.78765 4. RAOSAVLJEV BOJAN 735 0.75283 5. AKCIJSKI FOND RS 346 0.35439
Ne treba zanemariti nemali udeo Jugoremedije u Luxolu ZR !! |
|
 | |
Petarnov Just looking

| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Uto 23 Mar - 20:30 | |
| Manjinski akcionari znate da je veslanje naj starija disciplina , kormilar daje tempo a posada veslima preveslava plivace oko camca.naravoucenije |
|
 | |
Čovek od reči Just looking

Broj poruka: 1 Points: 4 Datum upisa: 10.03.2010
 | Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Sre 24 Mar - 7:44 | |
| Šteta bi bila da kormilar sklizne sa čamca i udavi se nebi bilo dobro za posadu.Ima jedna stara narodna koja glasi:"Ničija nije gorela do zore" a sami izvucite naravoučenije. |
|
 | |
Petarnov Just looking

| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Sre 24 Mar - 19:33 | |
|  Pozdrav. Kormilar i posada su dobar tim oni ce sigurno isplivati, ali neznam kakav ce biti kraj za plivace?.U bivku i sveca je vulkan. |
|
 | |
Pinto Moderator

Broj poruka: 1161 Godina: 33 Localisation: Belgrade Points: 2669 Datum upisa: 10.08.2009
 | Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Sre 24 Mar - 21:09 | |
| Ne bih da prekidam skiff diskusiju, ali molim vas da povremeno i ostalim clanovima objasnite desavanja vezano za ovu fabriku. Mnogi su ocekivali privatizaciju Jugoremedije pre Galenike i, svakako, pre Telekoma. |
|
 | |
Petarnov Just looking

| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Pet 26 Mar - 20:31 | |
| Reci su sto no kazu ruski rulet /na jedno uvo udju na drugo izadju/ nista ne obavezuju, mnogo vise cenim dela od fraza,i sto nas narod reko .(bolje vrabac u RUCI nego golub na grani) mnogi izigrani .akcionari Jugoremedije su pinokijanci.  |
|
 | |
BojanNS VIP

| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Ned 28 Mar - 13:06 | |
| Ja bih pozvao gospodu koja su trgovala svojim akcijama u skorije vreme van berze, da nam kazu koju su cenu dobijali za svoje akcije? Samo toliko. |
|
 | |
Petarnov Just looking

| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Sre 21 Apr - 11:03 | |
| Al smo solidarni i jedinstveni akcionari , mani ga se. neki mudro cute i KONSPIRATIVNO rade ko da je nedajboze 41 ili 48 .NE BUDITE sebicni informacije i saznanja prosledite i posavetujte i ostale akcionare nista necete izgubiti samo ce te dobiti na ugledu da nebude Trava je ozelenela a zna se za koga je ona .  |
|
 | |
pepsiman VIP

Broj poruka: 1677 Godina: 58 Localisation: Melenci_Banja Rusanda Points: 3156 Datum upisa: 05.01.2008
 | Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Sre 21 Apr - 11:20 | |
| | BojanNS :: | | Ja bih pozvao gospodu koja su trgovala svojim akcijama u skorije vreme van berze, da nam kazu koju su cenu dobijali za svoje akcije? Samo toliko. |
Koliko znam dobijali su 5 eura po akciji. :idea: |
|
 | |
profesionallac Voli da LAŽE !!
Broj poruka: 168 Points: 251 Datum upisa: 02.04.2010
 | Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Sre 21 Apr - 12:19 | |
| |
|
 | |
Petarnov Just looking

| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Čet 22 Apr - 18:22 | |
|  Bravo I HVALA . ipak se krece.iz tabele se vidi da trgovanje postoji sto je dobro kako ?.PA ko hoce nek izvoli. Samo VECINA NEZNA kako ??? KO HOCE NEKA CEKA.druga vremena. DOBAR kontakt SA bilo kojIM akcionarOM po pitanju NAVEDENE TEME |
|
 | |
Petarnov Just looking

| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Pon 26 Apr - 19:55 | |
| Pet EVRA isuvise malo /smesno/  po 1 akciji. Ako ima kupaca , ponude sa realnom cenom SALJITE , il nek prpadne Nije steta.  |
|
 | |
akcionar Still learning

| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Uto 8 Jun - 12:02 | |
| Danas sam zvao Jugoremediju jer želim da prodam sve svoje akcije po 5 evra ali su mi u pravnoj službi rekli da Jugoremedija ne otkupljuje akcije od vlasnika akcija Jugoremedije (akcionara). Da li je to po zakonu? Nije li akcionarsko društvo po zakonu obavezno da otkupi akciju po nominalnoj vrednosti ukoliko akcionar želi da proda? |
|
 | |
akcionar Still learning

| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Uto 8 Jun - 12:04 | |
| | profesionallac :: | | LUXOL-HEMIJA DOO ZRENJANIN =LUXOL-FARMACIJA DOO ZRENJANIN |
Ne beše li analogno Putevi Srbije = Koridori Srbije? :) |
|
 | |
Momir Member

Broj poruka: 400 Points: 1229 Datum upisa: 06.12.2008
 | Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Uto 8 Jun - 12:55 | |
| | akcionar :: | | Danas sam zvao Jugoremediju jer želim da prodam sve svoje akcije po 5 evra ali su mi u pravnoj službi rekli da Jugoremedija ne otkupljuje akcije od vlasnika akcija Jugoremedije (akcionara). Da li je to po zakonu? Nije li akcionarsko društvo po zakonu obavezno da otkupi akciju po nominalnoj vrednosti ukoliko akcionar želi da proda? |
Ne nisu obavezni.
Jedino možeš na 2 načina da prodaš akcije
1. Ako je tačno da je skupština 6.7.2010. sa ovom tačkom dnevnog reda: 13. Glasanje o zalaganju nepokretnosti „Jugoremedije“a.d. Zrenjanin radi obezbeđenja dobijanja kredita. 14. Potvrđuje se odluka Upravnog odbora del. br. 1211 od 11.02.2010.godine o zalaganju nepokretnosti u korist Razvojne banke Vojvodine.
Onda moraš da ih obavestiš da si nesaglasan akcionar itd.. evo ovde: http://www.aikb.net/edukacija-f6/isplata-nesaglasnih-akcionara-t1035.htm
2. da nadješ nekog preko firme ili preko nekog akcionara i da Po zakonu. Napravi se ugovor o poklonu da se akcije poklanjaju nekom Deurićevom štrajkaču, a na ruke ti se isplati pet evra po akciji. ovde: http://www.aikb.net/edukacija-f6/pitanje-oko-poklanjanja-akcija-t1041.htm |
|
 | |
BojanNS VIP

| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Sub 19 Jun - 15:37 | |
| Jel moze neko da pojasni pricu oko LUXOL-FARMACIJE. Nije mi najjasnije. Ovu firmu su oformili koliko vidim akcionari njih 45, a verovatno sa nekim ciljem. Vidim da ovde ima dosta zaposlenih u Jugoremediji (ako nisu svi) pa ako neko zna nekoga od ovih ljudi neka da info sta se zeli postici? Koliko vidim uneli su akcije kao kapital i procenili ih na 20eur. Interesantno... |
|
 | |
akcionar Still learning

| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Sub 19 Jun - 17:18 | |
| | BojanNS :: | | Jel moze neko da pojasni pricu oko LUXOL-FARMACIJE. Nije mi najjasnije. Ovu firmu su oformili koliko vidim akcionari njih 45, a verovatno sa nekim ciljem. Vidim da ovde ima dosta zaposlenih u Jugoremediji (ako nisu svi) pa ako neko zna nekoga od ovih ljudi neka da info sta se zeli postici? Koliko vidim uneli su akcije kao kapital i procenili ih na 20eur. Interesantno... |
Mogu li izdanci biti zdravi ako je koren bolestan? |
|
 | |
profesionallac Voli da LAŽE !!
Broj poruka: 168 Points: 251 Datum upisa: 02.04.2010
 | Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Pet 25 Jun - 20:40 | |
| Policija odnela dokumentaciju iz zrenjaninske Jugoremedije
http://www.danas.rs/danasrs/ekonomija/policija_odnela_dokumentaciju_iz_zrenjaninske_jugoremedije_.4.html?news_id=193651
Zrenjanin - Iz prostorija Fabrike lekova Jugoremedija u Zrenjaninu policijski inspektori za privredni kriminal odneli su više od 600 dokumenata o poslovanju, saopštio je juče generalni direktor fabrike Zdravko Deurić. |
|
 | |
Kmez Still learning

Broj poruka: 47 Points: 86 Datum upisa: 17.11.2009
 | Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Sub 26 Jun - 2:09 | |
| Drzava hoce namerno da oblati sadasnje rukovodstvo,i da smanji cenu akcija kako bi firmu prodala nekom novom "Niniju" po minimalnoj ceni...Pa nisu li ovi radnici i akcionari svojom borbom i istrajnoscu zasluzili normalnog vlasnika koji bi platio minimalno 17 eura po akciji???ali u Srbiji je drugacije,ne moze obicnom radniku da jednom krene,da se malo "opari",nego uvek moraju drzava i tajkuni da podele ono sto zasluzuju radnici i akcionari...Pogledajte samo koliko se firmi u Srbiji prodalo,a da su akcionari bili zadovoljni??!?Mozda dve-Hemofarm,i Apatisnka pivara... |
|
 | |
Momir Member

Broj poruka: 400 Points: 1229 Datum upisa: 06.12.2008
 | Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Sub 26 Jun - 6:03 | |
| Ovu firmu ce kako stvari stoje da preuzme Jugohemija.
PREMA nezvaničnim informacijama, ”Jugoremedija” je prošlu godinu završila sa gubitkom od 185,6 miliona dinara. Navodno je prezadužena i nalazi se pod bankarskim hipotekama.
Na skupštini akcionara 6. jula trebalo bi da se aminuje zaduženje od 198 miliona dinara iz februara 2010. godine, ali, i da se dobije saglasnost za novo investiciono zaduživanje...
Tako je to kada portira imenujete za direktora!! Samoupravljanje na delu!! Niko vam nije kriv, imali ste šansu!! |
|
 | |
akcionar Still learning

| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Sub 26 Jun - 15:24 | |
| | Kmez :: | | Drzava hoce namerno da oblati sadasnje rukovodstvo,i da smanji cenu akcija kako bi firmu prodala nekom novom "Niniju" po minimalnoj ceni...Pa nisu li ovi radnici i akcionari svojom borbom i istrajnoscu zasluzili normalnog vlasnika koji bi platio minimalno 17 eura po akciji???ali u Srbiji je drugacije,ne moze obicnom radniku da jednom krene,da se malo "opari",nego uvek moraju drzava i tajkuni da podele ono sto zasluzuju radnici i akcionari...Pogledajte samo koliko se firmi u Srbiji prodalo,a da su akcionari bili zadovoljni??!?Mozda dve-Hemofarm,i Apatisnka pivara... |
Ne budi naivan, Jugoremedijom upravljaju Deurić i država. |
|
 | |
akcionar Still learning

| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Sub 26 Jun - 15:36 | |
| | Momir :: | Ovu firmu ce kako stvari stoje da preuzme Jugohemija.
PREMA nezvaničnim informacijama, ”Jugoremedija” je prošlu godinu završila sa gubitkom od 185,6 miliona dinara. Navodno je prezadužena i nalazi se pod bankarskim hipotekama.
Na skupštini akcionara 6. jula trebalo bi da se aminuje zaduženje od 198 miliona dinara iz februara 2010. godine, ali, i da se dobije saglasnost za novo investiciono zaduživanje...
Tako je to kada portira imenujete za direktora!! Samoupravljanje na delu!! Niko vam nije kriv, imali ste šansu!! |
Misliš bravar je imao šansu? Pa on je svoju šansu iskoristio da svoj džep napuni što više za što kraće vreme. Nepotizam i korupcija je ono što je bravar razvio u fabrici lekova i to je istina i ta istina se vidi sa velike daljine. O pranju novca da i ne govorim, ta je priča mnogo dugačka, al evo, svi su čuli za kotlarnicu od milion evra. Može kotlarnica da košta milion evra ali samo u Srbiji i kada je gradi bravar. Inače bravar je počasni član Ruske PRavoslavne Crkve u Zrenjaninu, tačnije predsednik crkvenog odbora, sve u nastojanju da se prikaže pravedan. A u Svetom Pismu je napisano: licemeri, spolja se prikazujete ljudima pravedni, a iznutra ste puni licemerja i bezakonja. |
|
 | |
BojanNS VIP

| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Sub 26 Jun - 16:35 | |
| E neka je vala i ovde dosla policija!
Ovde ima sta da se vidi 100%. Odma treba pozvati na razgovor i ove sto su se udruzili u Luxol-farmaciju. To su sve njegovi ljudi. Pogledajte samo ime Milovan Kurucev, koliko se ja secam Deuriceva desna ruka. A evo nadjoh i iz formalina nesto http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:212338-Posao-samo-podobnima
Tender, berza i samo da je transparentno. Ovi su ga zavrsili.
--MOMIR- informacija je zvanicna da je toliki gubitak. http://www.jugoremedija.rs/dokumenti/bilans_stanja.pdf http://www.jugoremedija.rs/dokumenti/bilans_uspeha.pdf A otkud vama informacija za Jugohemiju? kugla ili izvor ? |
|
 | |
akcionar Still learning

| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Sub 26 Jun - 16:44 | |
| Inače znamo kako se u Srbiji afere završavaju. Pojde vuk magarca. I ova afera će ostati samo afera, živi bili pa videli, sve je to unapred izrežirano, a ko ima malo mozga može da nasluti o čemu se radi. Kao pomoć kazaću da je Jugoremedija za protekle tri godine uzela milione evra kredita, a taj kredit neće vraćati bravar već Jugoremedija, tj. štetu će trpeti njeni akcionari(vlasnici). |
|
 | |
BojanNS VIP

| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Sub 26 Jun - 17:26 | |
| Ok akcionar, ali druze cela aprivreda funkcionise na kreditima. Neces ti da pozajmis pare da se renovira fabrika. Ne branim nikog. Pogledajte jos jednu stvar samo da ne bude sve tako crno bas. To je stavka Aktive/stalna imovina. Ona je povecana za 49% |
|
 | |
akcionar Still learning

| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Sub 26 Jun - 17:31 | |
| Crno je i crnje nego što može iko da zamisli. Nije problem da se uzme kredit ali je problem da se kredit nenamenski potroši (pokrade). Što se tiče renoviranja fabrike do sada je urađena samo fasada(građevina), od mašina nije uzeta niti jedna nova, potrošeno preko 8.ooo.ooo EUR (zvanično), pritom niko nema jasnu sliku gde su utrošeni milioni evra. O nepotizmu i korupciji u Jugoremediji i njenim ćerka firmama zaista ne trba trošiti mnogo reči, zgadilo bi se običnom čoveku. |
|
 | |
BojanNS VIP

| Naslov: Re: JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin Sub 26 Jun - 17:42 | |
| Slazem se za gadjenje. Meni se najvise gadi ne transparentnost i stvaljanje akcionara u poziciju da nista ne znaju, a da se pitaju samo kada treba nekog da ovlaste. Iz vaseg posta zakljucujem da ste i vi tamo zaposleni ili bar imate dobar uvid u stanje? |
|
 | |
| | JUGOREMEDIJA A.D. Zrenjanin | |
|