BELEX Club
BELEX Club

Ekonomski Forum
 
PrijemPortalliEventsPublicationsČesto Postavljana PitanjaTražiRegistruj sePristupi
Delite | 
 

 Zvonko Gobeljić preko kriminalnala do "uglednog" prifesora

Ići dole 
AutorPoruka
Boranija
Old member
Old member
avatar

Broj poruka : 1644
Points : 4921
Datum upisa : 25.07.2010

PočaljiNaslov: Zvonko Gobeljić preko kriminalnala do "uglednog" prifesora   10/8/2016, 12:58

Ne mogu da verujem!! 89

Pa opet je Zvoko Gobeljić nekoga angažovao da obriše ovu temu?
UŽAS!!
Ali dopuniću je JA lično!

citat ::
Elektroprivreda Srbije (EPS) angažovala je Energoprojekt Entel i Ekonomski institut da procene imovinu te kompanije.

Kako je rečeno u tom javnom preduzeću, ugovor za procenu imovine EPS-a zaključen je jula ove godine, a rok za završetak tog posla - koji će koštati 34 miliona dinara, je osam meseci. Nije navedeno za koje potrebe se radi procena vrednosti imovine EPS-a.

A vlasnik Ekonomskog Instituta je Zvonko Gobeljić!!

@Boranija ::
@Zile ::
Akcionari Ekonomskog Instituta
http://crhov.rs/?Opcija=1&odabraniemitentjmb=09D1CF07C9C24DD4&isin=6BB5BA75B7B538D407EFCBC5

Da evo ih akcionari, ali nema Gobeljić 90%Dakle Vlahović je prodao svoj udeo u Ekonomskom institutu....
Da neće i on na "službeni put" u Ameriku?

_________________
Kad ima love za šljam, ima da bude i za mene!!
Nazad na vrh Ići dole
Boranija
Old member
Old member
avatar

Broj poruka : 1644
Points : 4921
Datum upisa : 25.07.2010

PočaljiNaslov: Re: Zvonko Gobeljić preko kriminalnala do "uglednog" prifesora   10/8/2016, 13:05

Počeci akademske karijere
Braća Zvonko i Ljubinko Gobeljić svoj društveni uspon započinju devedesetih godina, kao krijumčari na veliko. Prema napisima u štampi, radili su za Mihalja Kertesa i JUL- ovskog ministra spoljne trgovine Borišu Vukovića, kafu, cigarete, televizore "sony" i drugu belu tehniku. „Jeste belo, ali nije tehnika“, komentarišu pojedini izvori, upozoravajući i na dugogodišnju tesnu povezanost braće Gobeljić sa kriminalnom grupom Zorana Jotića Jotke iz Kruševca, koja je sredinom devedesetih preko svojih bugarskih veza bila ušla u trgovinu heroinom. Osim toga, dodaju ti izvori, profitna stopa u poslovima s belom tehnikom bila je odveć niska da bi objasnila naglo bogaćenje braće Gobeljić.

Čime god da su se sve bavili, nema nikave dileme da su braća polako, ali sigurno postajali deo tadašnjeg društvenog krema, otvarajući sebi pristup do samih vrhova vlasti. Mirjani Marković, navodno, Gobeljići u jednoj svečanoj prilici, za njen rođendan, uspevaju da poklone dijademu, a stariji brat, Zvonko, uveliko se druži s tada glavnim JUL-ovskim biznismenom Nenadom Đorđevićem. Marionetskom predsedniku „SR Jugoslavije“ Zoranu Liliću, Zvonko i Ljubinko, između ostalog (opet po pisanju medija) poklanjaju „audi“, u znak zahvalnosti za dobijene usluge. Zanimljivo je da je Zoranu Liliću devedesetih bila dodeljena u feud „Voda Vrnjci“, što će reći da tu vodu niste mogli kupiti direktno od punionice, nego isključivo od firme iza koje je stajao Lilić, naravno uz „zakonitu“ proviziju. Upravo je Zvonko Gobeljić bio taj koji će 2004. kupiti većinski paket akcija te punionice.
Ne postoje nikakvi podaci o eventualnoj naučnoj delatnosti Zvonka Gobeljića tokom devedesetih. Baš kao i poreklo njegovog prvog miliona, tako su mesto i trenutak njegovog diplomiranja, eventualna tema i eventualna odbrana njegove magistrature, baš kao i doktorata, obavijeni neprozirnom maglom. U svakom slučaju, njegovog imena nema u registru diplomiranih studenata Ekonomskog fakulteta u Beogradu, niti se iko seća da je s njim išao na fakultet; njegovih radova nema u specijalizovanim časopisima, niti je (taj budući naučnik i profesor Univerziteta) nekome bio poznat kao ekonomista.

Bankar, preduzetnik, naučnik
Ne može se reći da su promene zatekle Gobeljiće nespremnima. Već sutradan, 6. oktobra, oni zajedno sa grupom drugih potonjih uspešnih biznismena, i sa „zemuncima“ Dušana Spasojevića, naoružani automatima upadaju u Narodnu banku Jugoslavije, predvođeni Mlađanom Dinkićem, „da bi sprečili uništavanje dokumentacije“, tvrde izvori. Mi te izjave nismo mogli da proverimo, ali u svakom slučaju, nakon oktobarskog prevrata počinje munjevita (munjevito kratka) bankarska karijera Zvonka Gobeljića. On pravo s ulice, bez ijednog dana prethodnog bankarskog iskustva, biva postavljen za direktora glavne, beogradske filijale Vojvođanske banke! Jedino što je dotle zvanično radio, bila je prodaja nekakvog poslovnog imenika, koji je krčmio direktorima firmi po osnovu jasne preporuke JUL-ovaca da se to obavezno kupi.
O tom postavljenju svakako bi nešto više mogli da kažu Mlađan Dinkić, ali i bankar-biznismen i Zvonkov poslovni prijatelj Đorđije Nicović. U svakom slučaju, Gobeljićeva transformacija u bankara bila je krajnje neobična priča čak i za srpske prilike. On, dakle, nije poznavao nijedan bankarski termin, ali je zato - kako svedoče njegovi tadašnji službenici – savršeno vladao slengom kriminalaca. Kao takav, on seda u fotelju direktora, i počinje da deli kredite, šakom i kapom, prvo svom bratu, a zatim – kako piše štampa - i svojim prijateljima, poput Milana Zarubice, Čumeta, Peconija, udovice Juse Bulića... Njegov brat Ljubinko, na primer, koji je kasnije osuđen na pet godina zatvora kao partner Jotkine grupe, postaje suvlasnik „Difens rouda“, koji asfaltira sve puteve po Srbiji, i vlasnik nekoliko hiljada hektara zemlje.

_________________
Kad ima love za šljam, ima da bude i za mene!!
Nazad na vrh Ići dole
Boranija
Old member
Old member
avatar

Broj poruka : 1644
Points : 4921
Datum upisa : 25.07.2010

PočaljiNaslov: Re: Zvonko Gobeljić preko kriminalnala do "uglednog" prifesora   10/8/2016, 13:08

Gobeljić nesumnjivo oseća snažnu potrebu za nekakvim legitimisanjem svog direktorskog položaja, koga se domogao milosću sudbine, i „Politika“ ubrzo objavljuje jedan intervju, gde on kao „ugledan bankarski stručnjak“ izgovara nekoliko opštih mesta, a zatim u istom ekspertskom svojstvu gostuje i u popularnoj TV-emisiji Mire Adanje-Polak. Novinari ga, dakle, bez oklevanja nazivaju uglednim bankarem i teoretičarem iako on u tom trenutku teško da iza sebe ima ijedan stručni rad. Prvi članak te vrste koji nosi njegov potpis objavljen je 2002. u časopisu „Svet finansija“ (vol. 28, br. 189, str. 14-17). Tekst „Krize na finansijskom tržitu“ posebno se osvrće na rusku krizu iz 1998. Sva literatura, osim Godišnjaka ruske Federalne komisije za hartije od vrednosti, je na engleskom, a Gobeljić niti govori engleski, niti ruski. On, zapravo, ne zna ni da bekne nijedan strani jezik!
U tom članku inače, jedina knjiga na srpskom koja je citirana u spisku literature, bila je udžbenik o finansijamadr Branka Vasiljevića, saradnika Borke Vučić u Beogradskoj banci i profesora Fakulteta političkih nauka. Sudeći prema jeziku i stilu, upravo je Vasiljević bio pravi autor tog Gobeljićevog članka.

Zablesavljena domaća publika, međutim, ćutke guta imidž „bankarskog stručnjaka“, i niko, barem javno, ne sumnja u autorstvo tamo nekakvog članka o finansijskim krizama. Taj uspeh mora da je Gobeljiću dao krila, jer upravo u to vreme on počinje da gaji ideju o svojoj – sad već - univerzitetskoj profesuri: u razgovoru sa novinarom slovenačkog nedeljnika „Gospodarski vestnik“ 2003, uzgred napominje da je on, osim što je bankar i biznismen (i redovni učesnik privatizacionih aukcija), istovremeno i predavač ekonomije tranzicije na Univerzitetu u Grenoblu. A kad je novinar taj bizarni podatak objavio, Gobeljić mu poručuje da će zažaliti što je to učinio! Kasnije, međutim, taj podatak postaje centralno mesto Gobeljićeve oskudne romansirane biografije na sajtu Megatrenda: Profesor Gobeljić je afirmisani privrednik i finansijski stručnjak. Predavao je na „L’Ecole Superieure de Commerce” u Grenoblu... Naravno, nedostaju detalji: kada je on tamo predavao i šta tačno, koju naučnu disciplinu, u kom svojstvu, koliko semestara i kojih. A pre svega, na kom jeziku. Podsetimo se, Gobeljić ne zna ni reč francuskog!

Naravno, filijala Vojvođanske banke finansijski propada za samo godinu dana (gubici se mere desetinama miliona evra), ali bankarski ekspert – koji je februara 2004. izabran za Biznismena godine - dotle je već uspeo da pokupuje nekoliko firmi, uključujući „Polis Osiguranje“ i punionicu kisele vode „Karađorđe“ (obe ubrzo preprodaje Slovencima), subotičku štampariju „Birografika“ (nju prodaje hrvatskim investitorima), „Autosrbiju“, Fabriku poljoprivrednih mašina „Agromehanika“, spoljnotrgovinsku firmu „Hempro“, sa zgradom na Terazijama 8, i, konačno, „Vodu Vrnjci“. Sve te firme, kao i fabriku plastičnih flaša Ekstra-PET, on kontroliše preko svoje kiparske of-šor kompanije „Velkan trejding limitid“ i još jedne, pomoćne kiparske firme, „Sprjus enterprajz limitid“, koju poseduje po pola sa izvesnim Draganom Zarićem. Sasvim je moguće, ili pre verovatno, da se iza tog lica, koje nije šire poznato kao poslovni čovek, zapravo kriju tajnoviti Gobeljićevi kompanjoni.

_________________
Kad ima love za šljam, ima da bude i za mene!!


Poslednji izmenio Boranija dana 10/8/2016, 13:10, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
Boranija
Old member
Old member
avatar

Broj poruka : 1644
Points : 4921
Datum upisa : 25.07.2010

PočaljiNaslov: Re: Zvonko Gobeljić preko kriminalnala do "uglednog" prifesora   10/8/2016, 13:09

Partneri iz senke
Upadljiva je, naime, bila lakoća s kojom je Gobeljić eliminisao konkurente za firme koje je nameravao da kupi za male pare. Ponudu našeg emigranta iz Kanade, na primer, koji je za „Hempro“ ponudio gotovo 10 puta više nego Gobeljić, Agencija za privatizaciju oglasila je „zakasnelom“. Još je zanimljivije kako je u nadmetanju za „Vodu Vrnjci“ eliminisao Miškovića, a takođe i moćnu Atlas Grupu: „Politika“ je izvršila artiljerijsku pripremu, optuživši Miškovića, na vrhuncu njegove moći, u dva ili tri opširna teksta, za kriminalne radnje u vezi privatizacije te iste „Vode Vrnjci“, što se nikad - ni pre ni posle - nije desilo.

To da Gobeljić uživa podršku vrlo moćnih struktura koje stoje iza scene videlo se i tokom njegovog obračuna sa velikim ruskim fondom „ZAAB grup inkorporejšn“, koji je kupio skoro četvrtinu akcija „Vode Vrnjci“ na berzi, i koji nikada nije uspeo - uprkos iskrenih obećanja domaćih političara Rusima – čak ni da izvrši uvid u dokumentaciju kompanije, dakle u to šta uprava uopšte radi, a kamoli da ostvari neko drugo pravo. Sve zahteve Rusa, bez razlike, odbacivao je korumpirani sud u Kraljevu, a njegove odluke glatko potvrđivao Privredni apelacioni sud u Beogradu. Komisija za hartije od vrednosti početkom 2013. neopozivo je utvrdila da je Gobeljić godinama ilegalno kupovao velike pakete akcija „Vrnjaca“ preko trećih lica, što za sobom povlači obavezu da ostalim akcionarima ponudi otkup akcija po fer ceni. Komisija je protiv njega doduše podnela prekršajnu prijavu zato što to nije učinio, ali mu nije sama naložila da da tu javnu ponudu za preuzimanje akcija, niti je Gobeljiću oduzela protivpravno stečenu imovinsku korist, što su bile njene izričite zakonske obaveze! Time je Komisija efektivno zarobila kapital ruskom fondu, koji više nije mogao da izađe iz investicije, osim da Gobeljiću pokloni svoje akcije. Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal dve godine nije prstom mrdnulo da istraži ozbiljne materijalne dokaze protiv kriminalne grupe profesora Zvonka Gobeljića, koje su Rusi podneli u formi knjige od 300 strana, nego je predmet prebacilo u Kraljevo, gde se razvodnio i nestao.

U prilog pretpostavci o izuzetno snažnoj podršci iz senke govori i gotovo potpuna medijska blokada bilo kakvih napisa o kriminalnim delima Zvonka Gobeljića. E-novine su već izvestile o nedavnom primeru sa pljačkom „Galenike“, kada je tabloid „Kurir“ posle nekoliko sati jednostavno izbacio glavnog pljačkaša, Gobeljića, iz svog prvobitno objavljenog teksta, zamenivši ga „nekim Kipranima“. Mnogo je važnija, međutim, bila činjenica da se baš niko nije usudio, ni jedan jedini medij, da prenese važan tekst o toj špic-temi, pljački „Galenike“, sa konkretnim dokazima o kriminalu, koji je prvobitno, s Gobeljićevim imenom u lidu, „Kurir“ objavio, a Tanjug preneo od reči do reči već u 6:45 ujutro. Dakle, niko. Takav muk odavno nije zabeležen.

_________________
Kad ima love za šljam, ima da bude i za mene!!
Nazad na vrh Ići dole
Boranija
Old member
Old member
avatar

Broj poruka : 1644
Points : 4921
Datum upisa : 25.07.2010

PočaljiNaslov: Re: Zvonko Gobeljić preko kriminalnala do "uglednog" prifesora   10/8/2016, 13:11

Kruna karijere
Nakon epizode s navodnom profesurom u Grenoblu i objavljivanja rada koji je trebalo da potkrepi njegovu fiktivnu reputaciju „uglednog bankarskog stručnjaka“, izgledalo je da je Zvonko Gobeljić odustao od svoje neobične ambicije da stekne zvanje naučnika. Videli smo da se on 2003. takorekuć poverio novinaru da je zapravo profesor Univerziteta (u Grenoblu), i da je pobesneo kad je novinar obavestio i druge o toj njegovoj ideji, ili subjektivnoj činjenici, kako više volite. Očigledno je, dakle, da je on tu ideju – da je zapravo ugledni naučnik – u toj ranoj fazi još uvek želeo da zadrži za sebe, i ona se stoga – budući da je bila privatna - nikoga nije ni ticala.

Problem je, međutim, u tome, što stvarnost u Srbiji podstiče učvršćivanje i materijalizaciju takvih ideja, do te mere da je u jednom momentu čitava zemlja postala fantazmagorična. Čitav jedan Univerzitet, na primer, smešno bombastičnog imena, stoji na raspolaganju pojedincima iz raznih životnih sfera da tu ostvare svoje fantazme. Dakle, sredinom aprila 2011, Megatrend, koji u ulozi univerzitetskih predavača već gaji fantastičnu menažeriju šarlatana, policijskih doušnika, „starleta“ i pevaljki, izmešanih sa kompromitovanim profesorima i specijalistima nepostojećih naučnih disciplina, proizvodi dr Gobeljića u vanrednog profesora „finansijskog menadžmenta“ na tzv. Fakultetu za kulturu i medije.
U obaveštenju o postavljenju, uprava „Megatrenda“ lakonski prelazi preko činjenice da Gobeljić jedva da ima objavljenih naučnih radova, da iz oblasti koju će predavati nema nijedan, s izuzetkom monografije (udžbenika) „Finansijski menadžment u tranziciji” koja je očigledno izdata namenski, upravo kao pokriće za profesuru, a i da bi nesrećni studenti imali šta da bubaju.

_________________
Kad ima love za šljam, ima da bude i za mene!!
Nazad na vrh Ići dole
Boranija
Old member
Old member
avatar

Broj poruka : 1644
Points : 4921
Datum upisa : 25.07.2010

PočaljiNaslov: Re: Zvonko Gobeljić preko kriminalnala do "uglednog" prifesora   10/8/2016, 13:12

U tom saopštenju pominje se još kapitalni rad prof. Gobeljića „Budžetska politika zemalja u tranziciji“, objavljen u časopisu „Finansije i porezi” (2-3/11). I to je, uz onaj tekstić od pre osam godina, sve. Dr Gobeljića ne citira niko, drugih radova nema, podaci o tome gde je, kada, kako i na osnovu čega diplomirao, magistrirao i doktorirao, obavijeni su gustom maglom, a informacije o njegovoj – u najmanju ruku - sumnjivoj prošlosti ne zanimaju nikoga, kao da besprekoran moralni profil nije suštinski uslov da bi se nekome poverile čitave generacije da im prenosi ne samo svoja znanja (ako ih, naravno, ima), nego i svoje nazore.

Gobeljiću, kao „uglednom bankarskom stručnjaku“, koji je za godinu dana sahranio Vojvođansku banku, i fiktivnom „profesoru Trgovačke akademije u Grenoblu“, bivaju, dakle, dodeljeni studenti treće godine Fakulteta za kulturu i medije, smera „Menadžment u kulturi i medijima“, da ih u zimskom semestru podučava kako da upravljaju finansijama kulturnih institucija (recimo Filharmonije, Jugoslovenskog dramskog pozorišta...) i finansijama novinskih kuća i TV stanica, i kojih principa da se pri tom pridržavaju.

Zvonko Gobeljić, bogat i uspešan čovek, sada već i univerzitetski profesor, time je zatvorio svoj privatni životni krug, ostvarivši svoje želje i fantazme, i pri tom dobivši priliku da svoje, očigledno superiorne životne nazore, usadi i generacijama koje dolaze.

_________________
Kad ima love za šljam, ima da bude i za mene!!
Nazad na vrh Ići dole
Boranija
Old member
Old member
avatar

Broj poruka : 1644
Points : 4921
Datum upisa : 25.07.2010

PočaljiNaslov: Re: Zvonko Gobeljić preko kriminalnala do "uglednog" prifesora   10/8/2016, 13:16

U medjuvremenu Megatrend više nije podobno mesto za Gobeljića, pa on nestaje sa spiska predavaca, a  i sam "Unverzitet Megatrend" menja ime posle nekoliko afera.

Naš junak je sada direktor i vlasnik Ekonomskog instituta, čuvenog po velikom broju afera u doba kada su njime upravljali Danko Djunić i ex minstar  Vlahović...

citat ::
Sve Gobeljićeve diplome, osim osnovne škole su čist falsifikat!

Urednik Magazina Tabloid, pozivajući se na Zakon o dostupnosti informacija od javnog značaja tražio je od dekana Ekonomskog fakulteta u Beogradu potvrdu da li je Gobeljić diplomirao, ali je dekan odgovorio da se taj podatak može naći na sajtu, na adresi koju nam je dostavio. Na tom spisku ime Zvonka Gobeljića nije upisano! Zvonko bi mogao studente jedino da podučava prevarama i mahinacijama, u čemu je nenadmašan.

Pa, možda je diplomirao na Prištinskom univerzitetu ili na Sarajevskom?? Recimo 1993 ili 1999!!!

_________________
Kad ima love za šljam, ima da bude i za mene!!
Nazad na vrh Ići dole
The author of this message was banned from the forum - See the message
Momir
Old member
Old member
avatar

Broj poruka : 1604
Points : 4579
Datum upisa : 06.12.2008

PočaljiNaslov: Re: Zvonko Gobeljić preko kriminalnala do "uglednog" prifesora   10/17/2016, 19:38

Kad god dobijete jeftina sredstva kojim finasirate skupe dugove, to je dobro, smatra Dragan Đuričin sa Ekonomskog instituta komentarišući kredit koji Vlada Srbije uzima od UAE.

"To nema veze sa njenim investicijama, sa njenom fiskalnom politikom, to je jednostavno dobro. Ako zemlja bude u stanju da inteligentnim investicijama podigne proizvodnju i zaposlenost servisiranje umanjenog duga će biti brže”, kaže on.

Prema potpisanom ugovoru, Vlada za korišćenje kredita Fonda za razvoj Abu Dabija ima pet godina, a onda još pet godina da ga vrati.

Vlada Srbije imaće na raspolaganju milijrdu dolara ako većina poslanika digne ruku za ono što je početkom meseca svojeručno potpisao ministar spoljnih poslova. A potpisao je, kaže, ono što je još ranije dogovoreno.


_________________
“Cash combined with courage in a crisis is priceless.”
Nazad na vrh Ići dole
Maca
VIP
VIP
avatar

Broj poruka : 1675
Godina : 41
Localisation : Sombor
Points : 4663
Datum upisa : 28.05.2007

PočaljiNaslov: Re: Zvonko Gobeljić preko kriminalnala do "uglednog" prifesora   10/18/2016, 02:35

citat ::
Драган Н. Ђуричин: редован професор Економског факултета у Београду на предметима Стратегијски менаџмент и Управљање пројектима (основне академске студије) и Пословна стратегија и Стратегијске финансије (мастер студије). Као консултант Deloitte ради од 1994. године, а од 2007. године је изабран за председника.

Председник је Савеза економиста Србије. Био је гостујући професор Универзитета у Венецији и професор Fulbright фондације. Написао је водећи број књига из области стратегијског менаџмента, управљања пројектима и економике транзиције. (Био) је члан одбора директора: Металац, Синтелон-Таркет, Апатинска пивара, Hypo Alpe Adria Bank, Имлек, ABS Holdings и Институт за кардиоваскуларне болести Дедиње.

Ali njega nema pod NAS TIM na sajtu Ek. Instituta:
Tim Instituta čini više od četrdeset stalno zaposlenih istraživača, savetnika i saradnika, sa domaćim i međunarodnim iskustvom iz različitih disciplina, kao i razgranata mreža spoljnih saradnika.

Dragan Šagovnović, generalni direktor
Dr Ivan Nikolić, direktor za naučnoistraživački razvoj

Specijalni savetnici
Dr Zvonko Gobeljić
Prof. dr Miladin Ševarlić

Marija Drča Ugren
Mr Mirko Todorović
Dr Slobodanka Jovanović
Prof. dr Jurij Bajec
Mr Svetlana Kisić
Đorđe Vidović
Miloš Panjković
Symeon Tsomokos

http://www.ecinst.org.rs/nas-tim
od  Zanmljiv sat..... love3

_________________
Prestani da mrziš ako do sebe držiš !
Nazad na vrh Ići dole
Momir
Old member
Old member
avatar

Broj poruka : 1604
Points : 4579
Datum upisa : 06.12.2008

PočaljiNaslov: Re: Zvonko Gobeljić preko kriminalnala do "uglednog" prifesora   1/10/2017, 23:26

EKONOMSKI INSTITUT AD, BEOGRAD (STARI GRAD)

Регистарски/матични број: 07017901

и то следећих промена:

Промена датума статута:
Брише се:
08.08.2014. године
Уписује се:
05.09.2016. године

Промена одбора директора:
Председник одбора директора:
Брише се:
Име и презиме: Милорад Бојовић
ЈМБГ: 3009959151006

Чланови одбора директора - физичка лица:
Брише се:
• Име и презиме: Милорад Бојовић
ЈМБГ: 3009959151006

• Име и презиме: Данијела Матовић
ЈМБГ: 1108984188896

_________________
“Cash combined with courage in a crisis is priceless.”
Nazad na vrh Ići dole
 
Zvonko Gobeljić preko kriminalnala do "uglednog" prifesora
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BELEX Club :: INFO-
Skoči na: