BELEX Club

Ekonomski Forum

PrijemPortalliFAQ - Često Postavljana PitanjaTražiRegistruj sePristupi
Delite | 

Tehnicka Analiza

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
AutorPoruka
Pendula011
Our family
Our  family

Broj poruka: 204
Datum upisa: 19.05.2007

PočaljiNaslov: Tehnicka Analiza   Čet Sep 06, 2007 1:06 pm

Koliko je srpsko trziste pogodno za koriscenje tehnickih indikatora , oscilatora ... ?
Nazad na vrh Ići dole
Smrtovnik Drang
Just looking
Just looking

Broj poruka: 13
Godina: 32
Datum upisa: 02.09.2007

PočaljiNaslov: Re: Tehnicka Analiza   Čet Sep 06, 2007 4:25 pm

Na Belexu nemoze da se trejduje samo uz pomoc tehnicke analize, moraces da iskombinujesh sa fundamentalnom. A i gde ces naci chartove sa gomilom indikatora? Jedine candelstick chartove sam nasao na www.broker.co.yu , ali oni se bash i nisu pretrgli sa kolicinom indikatora mada posto su dzabe i to je super.
Mozda ima na Qutstationu, ali ja to nisam koristio pa nemogu nista da kazem
Nazad na vrh Ići dole
Pendula011
Our family
Our  family

PočaljiNaslov: Re: Tehnicka Analiza   Pet Sep 07, 2007 1:42 am

Svakako da se sto se tice Belexa ne moze sa vecinom akcija nista uraditi u tehnickom smislu.
Mislim da ona nista ne vredi ako likvidnost nije na visokom nivou

Sto se tice softwera ja sam izabrao amibroker , napravio macro u excelu da vuce podatke sa belexa , i to onda samo ubacim u amiborker kao .csv ili .txt .
Tu imam sta hocu , a ima i stotine autamated sistema trgovine koji su doduse pisani uglavnom nedovrseni
Nazad na vrh Ići dole
Sneki
Beli Mag
Beli Mag

Broj poruka: 4453
Datum upisa: 21.05.2007

PočaljiNaslov: Re: Tehnicka Analiza   Pet Sep 07, 2007 12:34 pm

Budi drug pa mi posalji taj programcic na MP da probam 8)
Nazad na vrh Ići dole
Pendula011
Our family
Our  family

PočaljiNaslov: Re: Tehnicka Analiza   Pet Sep 07, 2007 12:56 pm

ne vidim da ovde ista moze da se kaci kao atachment
Nazad na vrh Ići dole
Smrtovnik Drang
Just looking
Just looking

Broj poruka: 13
Godina: 32
Datum upisa: 02.09.2007

PočaljiNaslov: Re: Tehnicka Analiza   Pet Sep 07, 2007 4:47 pm

Okaci na www.sendspace.com
Nazad na vrh Ići dole
Plesac
Our family
Our  family

Broj poruka: 137
Godina: 37
Datum upisa: 27.12.2007

PočaljiNaslov: amibroker help   Čet Jan 03, 2008 11:40 pm

Pendula011
Skino sam amibroker.jel moze neka mala pomoc oko programa.Pozz
Nazad na vrh Ići dole
Sneki
Beli Mag
Beli Mag

Broj poruka: 4453
Datum upisa: 21.05.2007

PočaljiNaslov: Re: Tehnicka Analiza   Čet Jan 03, 2008 11:53 pm

Daj nam link... :study:

.
Nazad na vrh Ići dole
Mc.Intosh
VIP
VIP

Broj poruka: 51
Datum upisa: 29.10.2007

PočaljiNaslov: Re: Tehnicka Analiza   Pet Jan 04, 2008 11:51 am

Sneki ::
Daj nam link... :study:

.

Komplikovano jako :D
www.amibroker.com
Nazad na vrh Ići dole
Plesac
Our family
Our  family

Broj poruka: 137
Godina: 37
Datum upisa: 27.12.2007

PočaljiNaslov: Link je na KORISNIM PROGRAMIMA   Pet Jan 04, 2008 8:22 pm

Postovao sam link na temi Korisni programi.
Mc.Intosh link koji sam ostavio u sebi sadrzi i patch tako da program vise nije trial verzija.Hvala na pomoci. :joker: Pozz svima
Nazad na vrh Ići dole
Momir
Member
Member

Broj poruka: 458
Datum upisa: 06.12.2008

PočaljiNaslov: Tehnička analiza   Pet Maj 15, 2009 9:25 pm

Svaki postupak trgovanja dionicama mora uključivati dvije komponente:

1. analizu željenih dionica te
2. investitora / trgovca.

Dvije su osnovne metode koje se mogu koristiti za analizu dionica kao pomoć pri donošenju investicijskih odluka:
1. fundamentalna analiza i
2. tehnička analiza.

Fundamentalna analiza podrazumijeva analizu karakteristika tvrtke u cilju određivanja njene vrijednosti, dok tehnička analiza koristi posve drugačiji pristup i ne uzima se u obzir “vrijednost tvrtke”, već tržišne pozicije cijene njenih dionica i njihovo kotiranje na tržištu. Treba uzeti u obzir da niti jedna od analiza ne isključuje drugu, tako da korisnici u pravilu koriste obje metode.

Tehnička analiza koristi se za analizu ponude i potražnje na tržištu u cilju određivanja budućih trendova, t.j. određivanja smjera kojim će se kretati u budućnosti. Drugim riječima, tehnička analiza pokušava uzeti u obzir „emocije tržišta“ proučavajući i analizirajući njegovu prošlost u odnosu na sudionike na tržištu.

Da biste kvalitetno koristili tehničku analizu, i unaprijedili vlastitu vještinu donošenja ispravnih investicijskih odluka, potrebno je razumjeti njezine dobrobiti i ograničenja te prihvatiti činjenicu da - iako se ova vrsta analize koristi i razvija već više od 100 godina - ona ne nudi univerzalno rješenje koje će Vam dati proročanske vještine i ukloniti bilo kakvu mogućnost donošenja loših odluka.

Investitor vs. trgovac:
1. Investitori ulažu na duži rok i u posjedu su dionica tijekom dužeg vremenskog razdoblja.
2. Trgovci ulažu na kraći rok i u posjedu su dionica samo kraće vrijeme.

Kada govorimo o vremenskom trajanju koje čini razliku između trgovaca i investitora, možemo ga definirati na slijedeći način:
1. Kraće razdoblje ulaganja traje od jedne minute pa do godine dana.
2. Duže vrijeme ulaganja je bilo koje razdoblje u trajanju od 6 mjeseci pa do vječnosti.

Iz navedenog je vidljivo da je nemoguće povući egzaktnu granicu razgraničenja između kratkoročnih i dugoročnih ulagača, ali treba napomenuti kako je tehnička analiza upotrebljiva bez obzira na planirani rok ulaganja i predstavlja koristan alat za identifikaciju povoljnih ulazaka i izlazaka iz određenih pozicija. Drugim riječima, ne treba pasti u zamku razmišljanja kako je tehnička analiza namijenjena samo kratkoročnim ulagačima odnosno trgovcima i burzovnim mešetarima, jer je jednako tako koriste i dugoročni ulagači.

Alati za analizu cijena su indikatori, a Vi ste onaj koji odabire i upotrebljava željene indikatore sukladno vašim preferencijama, osobnosti i osobno definiranom podnošljivom riziku. Razumijevanje pojedinih tipova indikatora i njihovog značenja omogućava Vam analiziranje i definiranje granica podnošljivog rizika te planiranje ulaznih i izlaznih strategija; to je potpora pri donošenju pojedinih investicijskh odluka, bez obzira na to smatrate li se trgovcem (kratkoročnim ulagačem) ili dugoročnim investitorom.

Uporaba tehničke analize u trgovanju dionicama znači - trgovati prema planu, a planirati i odrediti investicijske strategije i osobna pravila investiranja bitno je isto koliko i pridržavati se istih, unaprijed donijetih poslovnih odluka. Jer, pridržavanje definiranih pravila omogućuje Vam da pod kontrolom držite potencijalne gubitke, ali i mogućnost maksimizacije potencijalne dobiti, također bez obzira na to radi li se o kratkoročnom ili dugoročnom ulaganju.

http://sfera-station.com/article/kako-citati-grafikone
Nazad na vrh Ići dole
Dušan
VIP
VIP

Broj poruka: 5215
Datum upisa: 23.03.2008

PočaljiNaslov: Re: Tehnicka Analiza   Pon Jun 29, 2009 12:36 pm

Zanimljiv tekst o tehničkoj analizi i osvrt na hrvatsko tržište kapitala:

http://www.seebiz.eu/sr/berze/vrijedi-li-na-zagrebackoj-burzi-tehnicka-analiza%3f,49453.html

Izdvajam (meni je ceo tekst vrlo zanimljiv i poučan, tako da mislim da vredi sve pročitati):

Pravila suprotnog mišljenja

Mnogi tehnički analitičari prate kada su sudionici dioničkog tržišta pretjerano bikovi ili medvjedi i tada donose odluke suprotne kretanju krda. Ova se strategija investiranja na Zagrebačkoj burzi pokazala iznimno uspješnom. Burzovni mjesečnici “Barron's” ili “The Speculator” redovito objavljuju tehničku analizu likvidnosti inozemnih dioničkih otvorenih investicijskih fondova (nešto kvalitetniju analizu za domaće dioničke otvorene investicijske fondove redovito objavljuje portal SEEbiz, a još mnogo detaljnija analiza može se naručiti izravno od autora teksta). Povijest na globalnom tržištu kapitala uči nas da su upravitelji dioničkim fondovima redovito u krivu upravo kada tržište prolazi vrh ili dno. Upravitelji domaćih dioničkih fondova, mlađahni i neiskusni, još su veći luzeri. Dionički fondovi u trenutku kada tržište prolazi dno imaju ogroman postotak likvidnih sredstava u svom portfelju, a kada tržište prolazi vrh izrazito su izloženi riziku ulaganja u vlasničke vrijednosne papire. Pravilo kaže, treba samo pogledati strukturu njihove imovine i investirati u suprotnom smjeru. To je i logično jer veća zaliha njihove likvidnosti znači i njihovu veću kupovnu moć.
Nazad na vrh Ići dole
MilanLaki
never learning

Broj poruka: 1046
Godina: 27
Datum upisa: 23.06.2009

PočaljiNaslov: Re: Tehnicka Analiza   Sre Avg 12, 2009 10:58 am

Ima sajt :
http://www.podunavac.com

Nije los ...
Nazad na vrh Ići dole
StefanMR
Dr. Economy
Dr. Economy

Broj poruka: 2984
Datum upisa: 30.05.2009

PočaljiNaslov: Re: Tehnicka Analiza   Sub Avg 29, 2009 9:50 pm

Neki kao video tutorijali!

http://www.admiralmarkets.hr/education/video/trendvideo/
Nazad na vrh Ići dole
Nisimo23
Still learning
Still learning

Broj poruka: 40
Datum upisa: 04.11.2009

PočaljiNaslov: Re: Tehnicka Analiza   Sre Feb 10, 2010 5:53 pm

Koji je softver najbolji za tehnicku analizu Belexa, ima li neko iskustva, i ako moze da podeli sa nama?
Nazad na vrh Ići dole
StefanMR
Dr. Economy
Dr. Economy

Broj poruka: 2984
Datum upisa: 30.05.2009

PočaljiNaslov: Re: Tehnicka Analiza   Pet Feb 12, 2010 11:57 am

Nabolja varijanta ti je SferaStation.
Postoji verzija koja se plaća, pa downloaduješ program i koristiš ga (mislim da je 7 evra mesečno), ali imaju i besplatnu WEB verziju na http://webchart.sferas-tation.com koja ima uglavnom sve!

Neki sajtovi brokerksih kuća nude grafikone sa indikatorima, ali to zavisi od brokerske kuće...

Ja najviše koristim SferaStation!

E da, mislim da imaš pravo na mesec dana probno, tako da se registruj na njihovom sajtu www.sfera-station.com i isprobaj program!
Nazad na vrh Ići dole
Racunarko
VIP
VIP

Broj poruka: 394
Godina: 33
Datum upisa: 22.06.2010

PočaljiNaslov: Re: Tehnicka Analiza   Čet Feb 10, 2011 9:57 am

Sta je RSI? comp
Nazad na vrh Ići dole
Teletrader
Member
Member

Broj poruka: 492
Datum upisa: 05.09.2008

PočaljiNaslov: Re: Tehnicka Analiza   Čet Feb 10, 2011 10:27 am

Indeks relativne snage (Relative strength index - RSI)

RSI je još jedan impuls oscilator. RSI pokušava da pronađe preokrete u trendu. Kao i kod Stochastick pokazatelja, i RSI ima vrednostina skali od 0 do 100. Vrednosti iznad 80 ukazuju na preteranu kupovinu na tržištu, a vrednosti ispod 20 ukazuju na preveliku prodaju na tržištu. RSI bi trebalo konsultovati samo onda kada postoji pravac promena iznad ili ispod 80-te i 20-te linije, pošto se RSI linija često može zadržati iznad ili ispod 80-tog, 20-tog nivoa duži vremenski period tokom snažnog tržišnog trenda.
Što je kraći RSI period, on je brži i više signala će biti dato. Ovde trejder treba da pronađe svoju ravnotežu. Dnevni trejderi će često koristiti kraće linije za više pravih signala, a dugoročni trgovci će koristiti duže RSI.

Nazad na vrh Ići dole

Tehnicka Analiza

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Similar topics

-
» FORENZICKA ANALIZA DNK U SRBIJI

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BELEX Club :: Sve vrste berzanskih analiza-