BELEX Club
BELEX Club

Ekonomski Forum
 
PrijemPortalliEventsPublicationsTražiRegistruj sePristupi
Delite
 

 AGENCIJA ZA PRIVATIZACIJU

Ići dole 
AutorPoruka
Momir
Old member
Old member
Momir

Broj poruka : 1695
Points : 4861
Datum upisa : 06.12.2008

AGENCIJA ZA PRIVATIZACIJU Empty
PočaljiNaslov: AGENCIJA ZA PRIVATIZACIJU   AGENCIJA ZA PRIVATIZACIJU Icon_minitime9/17/2014, 14:44

Београд, 30. јун 2014. године - Маријана Радовановић именована је за новог вршиоца дужности директора Агенције за приватизацију. Ову одлуку донела је Влада Републике Србије у суботу, 28. јуна 2014. године.

Маријана Радовановић је, дугогодишњи радник АП, до сада је била на функцији извршног директора Агенције за приватизацију, а пре тога на позицији директора Центра за приватизацију.

Marijana Radovanović
Rođena je 1975. godine u Kragujevcu.
Diplomirala je 1999. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.
Poseduje 15 godina radnog iskustva, od čega je više od 10 godina na odgovornim rukovodećim pozicijama. Bogato profesionalno iskustvo stekla je radeći u oblasti privrede i privatizacije, konsaltinga i upravljanju projektima akvizicija.

Ostvarila je uspešnu saradnju sa međunarodnim finansijskim institucijama (Svetska Banka, Međunarodni monetarni fond, EBRD). Aktivno je učestvovala u izradi i sprovođenju pravne regulative, strategija i akcionih planova iz oblasti privatizacije i restrukturiranja privrednih subjekata sa državnim i društvenim kapitalom. (???) kafa


Profesionalnu karijeru započinje 2000. godine u Deloitte & Touche Central and Eastern Europe u Odeljenju revizije. U Agenciji za privatizaciju radila je na poslovima pripreme i sprovođenja privatizacije (2001-2003). Sami zaključite ko ju je postavio na to mesto ? - Da ne nagadjate GANKO DJUNIĆ!!!

Nakon pet godina provedenih u Ekonomskom institutu (2003-2008) na poziciji rukovodioca projekata, nastavlja profesionalni rad na istim poslovima u Agenciji za privatizaciju.

Bila je zamenikdirektora Centra za privatizaciju (2010), direktor Centra za privatizaciju (2011-2013), a potom i Izvršni direktor u Agenciji za privatizaciju (2014).

Na funkciju vršioca dužnosti direktora Agencije za privatizaciju imenovana je odlukom Vlade Republike Srbije od 28. juna 2014. godine.
Govori engleski i španski jezik.

Pozdrav za Danka Djunića...
sesir

_________________
“Cash combined with courage in a crisis is priceless.”
Nazad na vrh Ići dole
Momir
Old member
Old member
Momir

Broj poruka : 1695
Points : 4861
Datum upisa : 06.12.2008

AGENCIJA ZA PRIVATIZACIJU Empty
PočaljiNaslov: Re: AGENCIJA ZA PRIVATIZACIJU   AGENCIJA ZA PRIVATIZACIJU Icon_minitime1/10/2015, 14:19

Agencija za privatizaciju objavila je da je Vlada Srbije imenovala Ljubomira Šubaru za novog direktora Agencije, sa mandatom od pet godina.

Kako se navodi na sajtu Agencije www.priv.rs, novi direktor Agencije za privatizaciju izabran je na javnom konkursu izmedju tri kandidata koje je predložio Upravni odbor Agencije.

Ljubomir Šubara je na čelu Agencije za privatizaciju zamenio Marijanu Radovanović, koja je bila vršilac dužnosti direktora bila od kraja juna 2014. godine.

Šubara je rodjen je 1965. godine u Beogradu, magistar je ekonomskih nauka. Do sada je obavljao funkciju direktora direkcije i direktora odeljenja u Narodnoj banci Jugoslavije do 2001. godine, a bio je i savetnik tadašnjeg guvernera Dragoslava Avramovića za uvodjenje "novog dinara".

Obavljao je dužnost Zastupnika državnog kapitala i predsednika Nadzornog odbora u kruševačkki preduzećima u restrukturiranju Fabrika maziva (Fam) i Savremeni dom.

Konačno neko ko nije u direktnoj vezi sa Dankom Djunićem....
kafa

_________________
“Cash combined with courage in a crisis is priceless.”
Nazad na vrh Ići dole
Ars Vivendi
VIP
VIP
Ars Vivendi

Broj poruka : 2340
Points : 6994
Datum upisa : 21.01.2009

AGENCIJA ZA PRIVATIZACIJU Empty
PočaljiNaslov: Re: AGENCIJA ZA PRIVATIZACIJU   AGENCIJA ZA PRIVATIZACIJU Icon_minitime3/11/2015, 10:51

Šubara je ukazao i da koncept rada u Agenciji za privatizaciju nije dobar i da će morati korenito da se promeni funkcionisanje Agencije, kao i da se ide na izmene modela privatizacije da bi se, kako je rekao, "odlepili od nulte tačke, da ne bi više prodavali preduzeća, pa raskidali te ugovore, pa ih ponovo prodavali, zbog čega su brojne tužbe podnete protiv Agencije za privatizaciju, kojoj je račun često blokiran."

Direktor Agencije za privatizaciju je ukazao da se ne radi o 512 preduzeća za privatizaciju, kako se često može čuti u javnosti, već o njih 546, plus oko 200 njihovih zavisnih privrednih društava, tako da je, uz već prethodnih 512 preduzeća predviđenih za stečaj, u nadležnosti Agencije sada oko 1.070 firmi.

Šubara je izneo podatak da je od prijavljenih 1.700 zainteresovanih kompanija za privatizaciju tih preduzeća, njih oko 100 ili manje od 15 odsto ozbiljnih i realnih ponuda.

Direktor Agencije za privatizaciju je, kao primer neozbiljnosti ponuda, naveo jednog studenta iz Kovina koji se javio da je zainteresovan za strateško partnerstvo za 130 preduzeća.

Šubara je naveo i da ima i slučajeva da su se neke ozbiljne strane kompanije javile da su zainteresovane za privatizaciju nekih domaćih preduzeća ali po isteku javnog poziva, zbog čega su odbijeni ali, kako je rekao, Agencija nastoji da sada sa njima obavi razgovore da bi se videlo šta je njihov predlog i namera.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2015&mm=03&dd=11&nav_id=967157

_________________
Prazan listić nije stav!
Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
Nazad na vrh Ići dole
Drag65
VIP
VIP
Drag65

Broj poruka : 611
Points : 1423
Datum upisa : 12.07.2009

AGENCIJA ZA PRIVATIZACIJU Empty
PočaljiNaslov: Re: AGENCIJA ZA PRIVATIZACIJU   AGENCIJA ZA PRIVATIZACIJU Icon_minitime3/15/2015, 09:39

Filmski grad (Avala Film) na prodaju:

http://www.priv.rs/Stecaj/11013/JUGOEXPORT+AVALA+FILM+INTER
NATIONAL+AD+u+st%D0.shtml

Po početnoj ceni od 8,2 milE prodaje se oko 15.000 (20.000?) m2 poslovnog prostora, na oko 36 (37?) hektara zemljišta u jednom komadu.

Nije prihvaćen predlog da država otkupi ovu firmu, izvrši konverziju u građevinsko zemljište i proda za procenjenih oko 100 milE.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/Dru%C5%A1tvo/14659
62/Kakav+%C4%87e+biti+scenario+za+%22Avala+film%22.html
Nazad na vrh Ići dole
Sneki
Beli Mag
Beli Mag
Sneki

Broj poruka : 5312
Localisation : Centar grada
Points : 6661
Datum upisa : 21.05.2007

AGENCIJA ZA PRIVATIZACIJU Empty
PočaljiNaslov: Re: AGENCIJA ZA PRIVATIZACIJU   AGENCIJA ZA PRIVATIZACIJU Icon_minitime5/7/2015, 13:59

BEOGRAD - Utisak Međunarodnog monetarnog fonda o sporosti privatizacije 512 firmi u restrukturiranju je tačan, smatra direktor Agencije za privatizaciju Ljubomir Šubara, koji otkriva da su protivnici završetka tog procesa direktori i zastupnici kapitala.
"Direktori i zastupnici kapitala nisu ludi da im firma ide u privatizaciju jer žive k'o bubreg u loju, a i mi u Agenciji redovno primamo dobre plate, iako sam ih značajno sasekao", kazao je Šubara za Novi Magazin.

On je dodao da je situacija kada je reč o okončanju procesa privatizacije tih preduzeća"mnogo teška i loša, očajna" i da će najveći deo od 512 preduzeća ići u stečaj, a mali broj njih će moći da bude privatizovan.

"Dosta smo se lagali. Ja nisam političar i ovako govorim da se ljudi ne nadaju", istakao je Šubara.

Kada je reč o privatizaciji Avala filma, zbog čije prodaje se digla prašina u javnosti pa i organizovan protest struke, Šubara ističe da je prodaja te producentske kuće "egzaktan primer kako se radi po zakonu".

On smatra i da uopšte nije važno ko je kupac jer Avalu film mogao je da kupi svako, s obzirom da je sve bilo javno i dostupno, kao i da on primećuje da je Agencija prodajom Avala filma u suštini ugrozila interese jedne privatne grupe.

"Mislim da će kupci od toga napraviti srpski Holivud. To će ugroziti nekog drugog. Koga - ne znam. Ali očigledno hoće", istakao je Šubara.

On je naveo i da kupac Avala filma mora da zadrži delatnost da bi mogao da ima sva prava koja ima, i dodaje da "nije bilo nikakve frke" kada su prodate druge filmske firme - Centar film, Dunav film...

"Što se tiče originalnih kopija, one po Zakonu o kinematografiji moraju da budu u Kinoteci. Tu opšte nema nikakve dileme. I one jesu u Kinoteci i tamo su apsolutno zaštićeni. Da li će biti nacionalno blago, to ne zavisi od Avale filma, nego od Kinoteke...", ističe Šubara.

_________________
Kupite akcije, uzmite pilule za spavanje, spavajte i kada se probudite bićete bogati...
Nazad na vrh Ići dole
Smile
Old member
Old member
Smile

Broj poruka : 1373
Points : 4239
Datum upisa : 04.06.2008

AGENCIJA ZA PRIVATIZACIJU Empty
PočaljiNaslov: Re: AGENCIJA ZA PRIVATIZACIJU   AGENCIJA ZA PRIVATIZACIJU Icon_minitime8/5/2015, 10:54

Funkcioner Agencije za privatizaciju povezan sa Šarićem?

Kompanija čiji je jedan od akcionara ali i funkcionera Muamer Redžović, predsednik Upravnog odbora Agencije za privatizaciju, blisko je sarađivala s nekoliko osoba osumnjičenih da su deo kokainskog klana Darka Šarića, otkriva Mreža za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK.

Redžović nije bio dostupan za komentar, ali je u odbranu njegovih privatnih poslovanja stala Agencija za privatizaciju.

Muamer Redžović, prvi čovek Agencije za privatizaciju, jedan je od vlasnika i član nadzornog odbora preduzeća Trgopromet iz Kraljeva. Tom preduzeću su, nizom sumnjivih poslovnih poteza, članovi klana Darka Šarića predali na upravljanje preduzeće Jedinstvo iz Gajdobre, otkriva KRIK. "Jedinstvo" je prvo kupio Mile Jerković, zaštićeni svedok Tužilaštva na suđenju protiv Darka Šarića, a potom advokat Radovan Štrbac, kome se sudi za pranje Šarićevog novca.

“Postoji mogućnost saradnje između osobe iz kriminalnog miljea koje se bave krimi poslovima i osoba koje vrše značajne funkcije u državi i nastojali smo da ukažemo drzavnim organima da ako takve saradnje postoje da je potrebno da reaguju kako bi ubuduće sprečile takvu mogućnost”, kaže Bojana Jovanović, Mreža za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK.

U međuvremenu se oglasila i Agencija za borbu protiv korupcije, koja je na pitanje novinara KRIK-a o Redžoviću saopštila da se protiv njega vode tri postupka provere imovine i prihoda, jer nije prijavio da je prorektor za razvoj na Univerzitetu u Novom Pazaru, direktor privrednog društva “EU incotex” d.o.o. Niš i da nije preneo upravljačka prava u privrednom društvu “Evropa” d.o.o. Novi Pazar.

“Onog dana kada smo objavili tekst o Muameru Redžoviću podnet je zahtev Agenciji za privredne registre za prenos upravljačkih prava u preduzećima, do tada nije bilo javno saopšteno da je on vlasnik bilo kakvih preduzeća s obzirom da nije podnosio izveštaj Agenciji za borbu protiv korupcije“, kaže Bojana Jovanović.

Muamer Redžović je imenovan za predsednika UO Agencije za privatizaciju u junu 2014. Prema izveštajima koje je podneo Agenciji za borbu protiv korupcije naveo je da je bio član, a potom i predsednik odbora Nacionalne agencije za regionalni razvoj, prorektor Državnog univerziteta u Novom Pazaru koji vodi muftija Muamer Zukorlić, posebni savetnik ministra finansija, kao i predavač u Beogradskoj poslovnoj školi.

Iako su novinari KRIKA pronašli više kompanija u kojima Redžović ima vlasništvo , među kojima su “Trgopromet”, „Evropa“, „EU Incotex“, „Redeko“ i „Polet“ iz Novog Pazara, ta preduzeća nije prijavio.
Nazad na vrh Ići dole
Friz
VIP
VIP
Friz

Broj poruka : 1672
Godina : 49
Points : 2945
Datum upisa : 16.12.2007

AGENCIJA ZA PRIVATIZACIJU Empty
PočaljiNaslov: Re: AGENCIJA ZA PRIVATIZACIJU   AGENCIJA ZA PRIVATIZACIJU Icon_minitime10/7/2015, 16:27

Smenjen direktor Agencije za privatizaciju

Direktor Agencije za privatizaciju Ljubomir Šubara smenjen je sa te pozicije na sednici vlade.

Šubara je zapravo udaljen sa mesta direktora do okončanja procesa o razlozima razrešenja, a odluka se donosi na predlog ministarstva o čemu treba da odluči vlada, navodi Kurir i dodaje da je funkciju direktora preuzeo predsednik Upravnog odbora agencije.

Šubara je za list rekao da ga o smeni još niko nije zvanično obavestio, ali da su mu u privatnom razgovoru rekli da je smenjen. "Nisam dobio nikakav papir. Neki kažu da sam udaljen, neki da sam smenjen, a ja o tome još ne znam ništa. Ne znam šta se desilo, ne bih mogao da komentarišem bilo šta", rekao je Šubara.

Šubara je, prema pisanju medija, proteklih meseci imao velike nesuglasice sa ministrom privrede Željkom Sertićem. Najveći kamen spoticanja njih dvojice bio je razmimoilaženje o tome na koji način će biti prodata preduzeća u restrukturiranju, naročito BIP. Pojedini mediji pisali su da Šubara i Sertić ne razgovaraju, kao i da je Šubari zabranjen ulazak u Ministarstvo privrede.

Medutim, njih dvojica se o tome nikada nisu javno oglašavali, ali je Sertić izjavio da je nezadovoljan radom Agencije za privatizaciju zbog neažurnog odnosa prema potencijalnim investitorima.

_________________
All we need is love
Nazad na vrh Ići dole
Smile
Old member
Old member
Smile

Broj poruka : 1373
Points : 4239
Datum upisa : 04.06.2008

AGENCIJA ZA PRIVATIZACIJU Empty
PočaljiNaslov: Re: AGENCIJA ZA PRIVATIZACIJU   AGENCIJA ZA PRIVATIZACIJU Icon_minitime12/7/2015, 18:55

Agencija za privatizaciju Srbije saopštila je da je prihvaćena ponuda pravnog lica Lion Retail Holding iz Luksemburga za kupovinu beogradskog trgovinskog trgovinskog preduzeća C market.

Luksemburška kompanija, iza koje, kako je potvrđeno Beti stoji kompanija Delez, obavezala se da za 16,26 odsto kapitala C marketa plati u gotovom 11,816 miliona evra, što je bila i početna cena prodaje.

Ugovor o prodaji preostalog društvenog kapitala C marketa biće potpisan nakon dobijanja pozitivnog mišljenja Uprava za sprečavanje pranja novca.

Agencija za privatizaciju prodaje 70 odsto društvenog kapitala C marketa, što je 16,3 odsto akcija, a preostali društveni kapital biće podeljen sadašnjim i bivšim radnicima C marketa.

Do sada je nekoliko puta objavljivana prodaja preostalog društvenog kapitala C marketa, ali je postupak prekidan jer su postojale pravne smetnje. Jedini zainteresovani kupac bio je Delez.

Većinski paket akcija C marketa prodat je 2005. godine beogradskim biznismenima Miroslavu Miškoviću i Milanu Beku, a ta prodaja je među 24 sporne privatizacije koje ispituju nadležni državni organi.

Belgijski Delez je krajem jula 2011. godine od Miškovića kupio Delta maksi, u čijem sastavu posluje C market, za 932,5 miliona evra, uključujući neto dug od 318 miliona evra.
Nazad na vrh Ići dole
 
AGENCIJA ZA PRIVATIZACIJU
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BELEX Club :: ZAKONSKA REGULATIVA-
Skoči na: