BELEX Club
BELEX Club

Ekonomski Forum
 
PrijemPortalliEventsPublicationsČesto Postavljana PitanjaTražiRegistruj sePristupi
Delite | 
 

 Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)

Ići dole 
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 29  Sledeći
AutorPoruka
Momir
Old member
Old member
avatar

Broj poruka : 1545
Points : 4423
Datum upisa : 06.12.2008

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   7/23/2012, 02:53

Druže da li ti stvarno misliš da neko ima nerava da čita ovu tvoju tužnu žalopoljku?
Mani se ćorava posla.
Citiranje nečijeg posta ne može ni u kom slučaju da bude ad hominem i basta!
Ono što si napisao, napisao si... jedino možeš da kažeš da si promenio mišljenje, da si došao do pravih/tačnih podataka i da si eto, pogrešio...
Toliko!
Ad hominem je kada kažeš da će rusi da prevare akcionare, a neko ti odgovori da si debeo u ružan - to niko nije uradio i zato olabavi malo!
Spamješ na više tema...

Edit: Evo i ja podržavam i Macu i Sneki i još sijaset članova, jel to ad hominem?
A i boriću se da Grom i Taliano (iako se ne slažem s njima) imaju pravo da iznesu svoje mišljenje!
Nasuprot tome, ti pišeš o ad hominem a da stvarno ne znaš šta je to!

_________________
“Cash combined with courage in a crisis is priceless.”
Nazad na vrh Ići dole
Momir
Old member
Old member
avatar

Broj poruka : 1545
Points : 4423
Datum upisa : 06.12.2008

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   7/23/2012, 03:02

@Momir ::
Citat :
Kiril Kravčenko nema poverenja u Srbe
Zašto među 15 najviših rukovodioca u NIS-u, koji su istovremeno prvi saradnici generalnog direktora, danas nema nijednog čoveka iz Srbije

Jedini logičan odgovor je da dakako ne veruje Srbima. To što on ne veruje srpskim kadrovima manji je problem od činjenice da se vlada Mirka Cvetkovića nije upitala kao drugi akcionar po veličini u NIS-u ko to vodi NIS i kako ga vodi.

Otuda i svih 15 članova Savetodavnog odbora sa pretežno ruskim, ali ima i članova sa drugim pasošima.

Prvi Kravčenkov zamenik Nikolas Petri, zadužen za procenu i analizu investicionih projekata, kontrolu projekata i strateško planiranje investicija, diplomirao je humanitarne nauke u oblasti filozofije na univerzitetu Harvard 2002. godine. Kako „Akter“, saznaje Petri je od 2006. do 2009. godine radio u odeljenju za investicije u ruskoj petrohemijskoj kompaniji „Sibur“, koja je pod većinskom kontrolom „Gasproma“, i koju sačinjavaju 34 petrohemijske fabrike.

Za „Sibur“ se prvi put čulo u Srbiji kada se „Gaspromnjeft“ zainteresovao za kupovinu pančevačke „Petrohemije“. Stručnjaci „Sibura“ trebalo je da ispitaju proizvodne potencijale kompanije u Pančevu. Petri je od aprila 2012. godine imenovan za člana Nadzornog odbora „HIP-Petrohemije“.

Igor Tarasov, takođe zamenik generalnog direktora, u NIS-u je zadužen za bezbednost, odnosno upravljanje ekonomskom i informacionom bezbednošću i obezbeđivanjem režima bezbednosti. Tarasov u poslovima državne bezbednosti ima 38-godišnje iskustvo, a u dva mandata službovao je u Ambasadi Ruske Federacije u Beogradu od 1994. do 1999. godine, i od 2001. do 2006. godine kada je obavljao poslove prvog sekretara ambasade u Beogradu.

Finansije, ekonomiku i računovodstvo u NIS-u vodi Anton Fjodorov, specijalista za nacionalnu ekonomiju i pravo. I on kao i Petri dolazi iz kompanije „Sibur“ sa mesta finansijskog direktora, a taj posao je obavljao i u „Moskovskoj rafineriji“.

Za direktora za pravna i korporativna pitanja u novembru 2010. godine imenovan je Sergej Fominih, koji je više od sedam godina radio kao saradnik u međunarodnim pravnim konsalting kompanijama. Timu menadžera NIS-a pridružio se 2009. godine kao direktor Direkcije za pravni monitoring.

Jedan od zamenika generalnog direktora Kirila Kravčenka je i Dmitrij Fomenko, rukovodilac sektora za organizacione poslove. Iskustvo je sticao, prema informacijama kojima „Akter“ raspolaže, kroz vlastiti biznis u domenu ljudskih resursa, iako je završio Moskovski fakultet za metale i smese. Bio je zamenik generalnog direktora za organizaciona pitanja jedne od grupa naftne kompanije koja je zajedničko preduzeće „Gaspromnjefta“ i vlade Moskve.
Zamenik generalnog direktora za spoljne veze i odnose sa državnim organima je Evgenij Kudinov, dakle još jedan Rus, a zanimljivo je da čak ni direktor za odnose sa javnošću nije državljanin Srbije. Tu funkciju obavlja Svetlana Vičerova, koja je karijeru stručnjaka za odnose sa javnošću započela 2005. godine u rusko-britanskoj naftnoj kompaniji TNK-VR.

Član savetodavnog odbora Kirila Kravčenka, specijalista u oblasti marketinga, Dmitrij Mirsaitov prošle godine počeo je sa radom u Srbiji i to kao zamenik generalnog direktora, zadužen za materijalno-tehničko i servisno obezbeđenje. I on je kao i Vičerova radno iskustvo sticao u jednoj od firmi iz grupe rusko-britanske naftne kompanije TNK-VR.

Rudarski inženjer Rišat Islamov, izvršni direktor bloka „Istraživanja i proizvodnje“ do dolaska u NIS radio јje u kompaniji „Rosnjeft–Krasnodarnjeftegas“ najpre kao glavni inženjer, a onda i kao v.d. generalnog direktora istog preduzeća.

Rukovodilac bloka „Promet“ je Aleksandar Malanin, diplomirani ekonomista, koji se osim u Moskvi školovao i u Koblencu u Nemačkoj. Radio je na poziciji finansijskog menadžera u moskovskim predstavništvima kompanija „Uni-Baltic Oy Ltd.“ i „Roskan Shipping AB“, koja su realizovala spoljnotrgovinske operacije u naftnom segmentu ruske privrede.

Od avgusta prošle godine rukovodilac bloka „Prerada“ u NIS-u je Viktor Slavin, stručnjak za hemijsku tehnologiju prirodnih energenata i ugljeničnih materijala, ali i za finansije i kredit. Radio je u preduzećima kompanije „Lukoil“ u Nižnjem Novgorodu i Odesi.

Izvršni direktor bloka „Energetika“ je Aleksej Belov. Prema saznanjima „Aktera“, reč je o specijalisti za „nuklearne elektrane i instalacije“, koji je 2001. godine završio Toljatinsku akademiju rukovodstva prema programu pripreme rukovodilačkih kadrova za državne strukture Ruske Federacije. Pre pet godina dodeljena mu je akademska titula kandidata tehničkih nauka.

Od februara ove godine direktor funkcije interne revizije u kompaniji NIS je Kazahstanac Vadim Valentinovič Smirno. Osim visokog obrazovanja u oblasti finansija i revizije, Smirno je završio Diplomatsku akademiju 1994. godine u Moskvi. Od 1991. godine do 1998. godine kao službenik Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije obilazio je zemlje Balkana, potom šest godina bio predstavnik „Aeroflota a.d.“ za Balkan, i dve godine rukovodilac odeljenja za kontrolu devizno-finansijskog poslovanja inostranih predstavništava te ruske aviokompanije.

Članovi savetodavnog odbora generalnog direktora NIS-a Kirila Kravčenka su i Amerikanci Džon Smol, izvršni direktor bloka „Servisi“ koji čine naftni servisi, tehnički servisi i transport, i David Alison, direktor direkcije za HSE.

Nema sumnje da, sudeći po sastavu Kravčenkovog savetodavnog odbora, Rusi kao većinski vlasnici NIS-a sprovode interese svoje države i poslovne ciljeve. To je u redu. Nema sumnje da državni interes Srbije, kao drugog akcionara u NIS-u sa 29 odsto akcija, mora da bude interes građana da jeftino kupuju kvalitetno gorivo, a da NIS bude poslovno uspešan i dobar poreski obveznik. U kojoj meri je vlada Mirka Cvetkovića sprovodila te državne interese kada je NIS u pitanju možemo samo da pretpostavimo, opet sudeći po sastavu Savetodavnog odbora u kome nema nijednog državljanina Srbije.

http://akter.co.rs/weekly/32-ekonomija/10529-kiril-krav-enko-nema-poverenja-u-srbe.html

Akter baš "gazi" sve redom....
kafa

Grom@, Taliano@, sorry.... znam da je "ljubav" nešto iracionalno. ali ipak?
sesir

Da mi nastavimo tamo gde smo stali... i preskočimo spamove!
Like a Star @ heaven
Pritužbe na moderaciju smeštajte ovde:
http://www.aikb.net/t338-moderatori

_________________
“Cash combined with courage in a crisis is priceless.”
Nazad na vrh Ići dole
Grom
Our family
Our  family


Broj poruka : 154
Points : 496
Datum upisa : 29.06.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   7/23/2012, 06:59

" Otuda i svih 15 članova Savetodavnog odbora sa
pretežno ruskim, ali ima i članova sa drugim pasošima."

A, zašto bi Kiril uopšte uzimao nekog srpskog državljanina?!
Sećamo se kako su oni vodili NIS i dokle su ga takvi doveli.
Država, kao veliki vlasnik, ima predstavnike u drugim Odborima.

Ali, ovdašnjim 'mrziteljima' NISa to nije jasno, pa uporno
spamuju ovu temu, a Uprava pomaže brišući delove postova!Nazad na vrh Ići dole
Taliano
Forum queen
Forum queen
avatar

Broj poruka : 1475
Points : 6231
Datum upisa : 23.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   7/23/2012, 10:08

Da je bilo kadra uzeli bi oni......mladi nadolaze,možda i budu Srbi u vrhu menadžmenta-videćemo.I još nešto,ekipa koja pobeđuje se ne menja!
A,to neko postavljanje kadrova po "ključu" kod mene izaziva žaljenje!!
Interesi Srbije se ne brane,ako imaš nekog direktora u vrhu već kvalitetnim i pravovremenim nadzornim i inspekcijskim kontrolama!

_________________
Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
Nazad na vrh Ići dole
Grom
Our family
Our  family


Broj poruka : 154
Points : 496
Datum upisa : 29.06.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   7/23/2012, 10:20

@taliano ::
..Interesi Srbije se ne brane,ako imaš nekog direktora u vrhu ..

Država ima svoje direktore u Odboru direktora i tamo 'brani svoje interese' ( ako ima razloga), a ima i svoje predstavnike na Skupštini akcionara.
http://www.nis.rs/o-nama/informacija-o-kompaniji/upravljanje

Ali, ovde je takva rasprava bezpredmetna, jer je za Srbiju dobro da NIS bude što uspešnija kompanija, pa da što više plaća porez i ostale doprinose u državnu kasu.

NIS to redovno i radi, iako neka državna preduzeća imaju velike dugove prema NISu.
Nazad na vrh Ići dole
Ilija
Member
Member
avatar

Broj poruka : 480
Points : 1261
Datum upisa : 30.09.2009

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   7/23/2012, 10:24

Pa zar smo mi toliko pali i korumpirani da nemamo više ni stručne ljude i zar ima neko ko misli da nije potrebno u našoj zemlji da rade i naše stručnjaci?
Nazad na vrh Ići dole
Grom
Our family
Our  family


Broj poruka : 154
Points : 496
Datum upisa : 29.06.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   7/23/2012, 10:30

@Ilija ::
Pa zar smo mi toliko pali i korumpirani ...

Ne možete Vi da namećete svoje stručnjake većinskom vlasniku, već on bira ekipu... kao svuda u Svetu. Nije više NIS socijalna ustanova za zapošljavanje 'vaših stručnjaka'.
Nazad na vrh Ići dole
Taliano
Forum queen
Forum queen
avatar

Broj poruka : 1475
Points : 6231
Datum upisa : 23.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   7/23/2012, 12:11

Nego...........kakvi li su rezultati H1?

_________________
Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
Nazad na vrh Ići dole
Boza Belex
VIP
VIP
avatar

Broj poruka : 657
Points : 2387
Datum upisa : 23.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   7/23/2012, 12:27

Nazad na vrh Ići dole
Smile
Old member
Old member
avatar

Broj poruka : 1245
Points : 3867
Datum upisa : 04.06.2008

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   7/23/2012, 13:34

NOVI SAD, 23. jula 2012. (Beta) - Nezavisni sindikat Naftagasa saopštio je u ponedeljak da će odlukom poslovodstva Naftne industrije Srbije 708 radnika tog dela kompanije biti poslato na dvomesečni prinudni odmor, a ne 300 kako je objavilo rukovodstvo.

Sindikat je negirao i navode poslovodstva NIS-a da je reč o radnicima koji obavljaju niskokvalifikovane administrativne poslove.

Predsednik Nezavisnog sindikata Naftagasa Sava Blagojević rekao je za agenciju Beta da se iz nove sistematizacije radnih mesta "jasno vidi" da će ukupno 708 radnika biti poslato na prinudni godišnji odmor".

"Nije tačno da se šalju ljudi sa nekih niskih administrativnih poslova, već su medju njima i rudarski inženjeri, inženjeri zaštite životne sredine, pravnici, ekonomisti...", naveo je Blagojević, koji je Beti pružio i dokumentaciju na uvid.

Blagojević je kazao da nije problem samo u tome što rukovodstvo šalje radnike na prinudne godišnje odmore na osnovu sistematizacije, koja je, kako tvrdi, promenjena nezakonito, već i u tome što oni koji ostaju rade prekovremeno i imaju veliki broj prekovremenih i noćnih radnih sati.


Nazad na vrh Ići dole
Ceras
VIP
VIP
avatar

Broj poruka : 393
Localisation : Bg
Points : 1359
Datum upisa : 29.03.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   7/23/2012, 14:00

@Boza Belex ::
http://poslovi.infostud.com/posao/2012/07/nis-tocilac-goriva.pdf

a sta kazete na ovo?

Verovatno preko usluznih firmi za 17000din, a kajmak jedrenje
Nazad na vrh Ići dole
Boza Belex
VIP
VIP
avatar

Broj poruka : 657
Points : 2387
Datum upisa : 23.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   7/23/2012, 17:49

@Ceras ::
@Boza Belex ::
http://poslovi.infostud.com/posao/2012/07/nis-tocilac-goriva.pdf

a sta kazete na ovo?

Verovatno preko usluznih firmi za 17000din, a kajmak jedrenje

http://poslovi.infostud.com/posao/2012/07/nis-prodavac-kasir-novo.pdf
a 100kasira, cini mi se da ocekuju povecanje potraznje goriva na nisovim pumpama? Ili smena lopovske generacije!?
Nazad na vrh Ići dole
Aleks
Old member
Old member
avatar

Broj poruka : 1281
Localisation : Bezanijska kosa
Points : 3811
Datum upisa : 15.05.2009

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   7/24/2012, 13:22

Nazad na vrh Ići dole
http://www.slobodnajugoslavija.com/drugTito.html
Boza Belex
VIP
VIP
avatar

Broj poruka : 657
Points : 2387
Datum upisa : 23.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   7/24/2012, 21:00

OAO Gazprom Neft, the majority owner of Serbia’s dominant oil company Naftna Industrija Srbije AD (NIIS), will start building the Serbian section of its South Stream gas pipeline by December.

The construction of the 411-kilometer (255 miles) pipeline will cost 1.9 billion euros ($2.32 billion), Serbian President Tomislav Nikolic’s press office said in an e-mail today after a meeting with a Russian business delegation led by Dmitry Malyshev, an adviser to GazpromNeft’s general manager.

Serbia is seeking to diversify its gas imports which currently come from Russia through Hungary and Ukraine to be less vulnerable to delivery disruptions.

Last October, state-owned gas company Srbijagas said the cost to build the Serbian section would be 1.38 billion euros, with an annual transit capacity of 34 billion square meters.

bloomberg
By Gordana Filipovic - Jul 19, 2012 4:27 PM GMT+0200
Nazad na vrh Ići dole
Vladulns
VIP
VIP
avatar

Broj poruka : 1588
Localisation : novi sad
Points : 5476
Datum upisa : 02.09.2009

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   7/26/2012, 17:38

Naftna industrija Srbije će objaviti rezultate poslovanja za prvih šest meseci tekuće godine u ponedeljak, 30. jula, saopštila je ova kompanija putem Beogradske berze.

U prvih šest meseci prošle godine NIS je ostvario zavidne poslovne rezultate, premda je krajnjem učinku u velikoj meri pripomogao povoljan kurs dinara.

NIS je u periodu januar-jun 2011. godine zabeležio prihod od prodaje u visini od 83,1 milijardu dinara što je bio rast na godišnjem nivou od 31,1 odsto.

EBITDA je iznosila 20,5 milijardu dinara, dok je neto dobitak zahvaljujući pozitivnim kursnim razlikama bio još veći i iznosio je 21,4 milijarde dinara.

Akcije NIS-a okončale su današnje trgovanje na nivou od 610 dinara uz priličan pritisak na strani tražnje. Na ovoj ceni tržišna kapitalizacija ove kompanije iznosi 99,5 milijardi dinara (839 miliona evra).
http://www.sinteza.net/vesti/belex/nis_objavljuje_polugodisnje_poslovne_rezultate_u_ponedeljak.html
Nazad na vrh Ići dole
Taliano
Forum queen
Forum queen
avatar

Broj poruka : 1475
Points : 6231
Datum upisa : 23.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   7/26/2012, 19:55

Ponovo koorporativna kultura na vrhunskom nivou.Prvi istrčavaju na teren sa rezultatima. aplauz

_________________
Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
Nazad na vrh Ići dole
Boza Belex
VIP
VIP
avatar

Broj poruka : 657
Points : 2387
Datum upisa : 23.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   7/27/2012, 09:14

@Ceras ::
@Boza Belex ::
http://poslovi.infostud.com/posao/2012/07/nis-tocilac-goriva.pdf

a sta kazete na ovo?

Verovatno preko usluznih firmi za 17000din, a kajmak jedrenje

Da ide preko usluznih firmi, izmenuli su poslodavca sad je Inter-Sib.
http://poslovi.infostud.com/posao/Inter-Sib/Prodavac-kasir/o79333
http://poslovi.infostud.com/posao/Inter-Sib/Tocilac-goriva/o79334

Citat :
Oni koji rade preko Nisa direktno imaju platu 40 000,a oni koji budu radili preko Inter Siba imace 20 000 :) Za isti posao.....
Citat :
ovo je zaposljavanje najverovatnije preko studentske ili omladinske zadruge kako je vec zovu,a ako bas nemate srece radicete na ugovor o strucnom usavrsavanju.Bio sam zaposlen na Luk-Oil-u dve godine preko neke njihove studentske zadruge gde su oni bili i vlasnici iste!,duze od 6 meseci ne moze da se radi na takav ugovor,kako sam ja tu visio 2 godine pojma nemam,sve te zadruge i kojekakve izmisljotine od ugovora treba zabraniti ili kontrolisati.Licno poznajem neke momke koji trenutno rade na Nis-u preko studenske zadruge ciji je vlasnik verovatno necija zena nekog direktora...Sve se to zna gospodo a dokle tako ko zna....
Nazad na vrh Ići dole
Taliano
Forum queen
Forum queen
avatar

Broj poruka : 1475
Points : 6231
Datum upisa : 23.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   7/27/2012, 09:42

@Ceras ::
@Boza Belex ::
http://poslovi.infostud.com/posao/2012/07/nis-tocilac-goriva.pdf

a sta kazete na ovo?

Verovatno preko usluznih firmi za 17000din, a kajmak jedrenje


Kajmak valjda nama-VLASNICIMA!?

_________________
Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
Nazad na vrh Ići dole
Ars Vivendi
VIP
VIP
avatar

Broj poruka : 2105
Points : 6285
Datum upisa : 21.01.2009

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   7/27/2012, 10:06

A ne, ona razlika od 20000 ide posredniku, a NIS placa i dalje 40000.
Kao sto pise posrednik je neki direktor NIS ili njegova tetka...

Taliano@ kakav li bi ti bio kapitalista, majko moja! cekic
Pa ti bi najbolje da ne platis nista radnike a da se licno vozis u jahti i gomilas milione.

_________________
Prazan listić nije stav!
Izaberi da drugi ne bi birali umesto tebe!
Nazad na vrh Ići dole
Taliano
Forum queen
Forum queen
avatar

Broj poruka : 1475
Points : 6231
Datum upisa : 23.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   7/27/2012, 15:02

@Ars Vivendi ::
A ne, ona razlika od 20000 ide posredniku, a NIS placa i dalje 40000.
Kao sto pise posrednik je neki direktor NIS ili njegova tetka...

Taliano@ kakav li bi ti bio kapitalista, majko moja! cekic
Pa ti bi najbolje da ne platis nista radnike a da se licno vozis u jahti i gomilas milione.

Hmmm... kakva destruktivna misao......Ako nemas novca ili si imao pa si pukao-žalim slučaj.Predlažem ti da ovde podeliš sa nama svoja bolna iskustva,samo nemoj držati moralne pridike,i sa tuđim novcem deliti socijalnu pravdu,i praviti "pravedniji sistem".Rekao bih da ustvari nikad i nisi napravio neke značajnije pare.
Uvek,ali uvek poslodavac teži da za manji novac obavi isti posao....pa ako mogu da plate 17.000(što treba proveriti) zašto bi platili 40.000?Ako je to sve po zakonu,onda mislim da tu nema šta da se priča....ako nije presavi brate tabak,obavesti neku službu...bori se...menjaj zakon...ili se odseli u neku drugu zemlju... ili prosto ĆUTI(budi uzdržan) cekic !!
Sećam se vremena kad se za radno mesto pumpadžije plaćalo i 10.000DM,pošto je "plata"bila extra.Krađa na svim nivoima u NIISu očigledno više nema,a od mega gubitaša napravljena je extra kompanija!Rusi su pokazali kakao!
Na kraju, samo će tržište iskristalisati kvalitet...a bogami i visinu naknade za rad,do tada glasam za to da NIIS pravi što više dobiti,dobijeno reinvestira(kao što su i najavili)...samim tim i otvori nova radna mesta...Tako se zasigurno najviše pomaže Srbiji!!
P.S. Moji zaposleni su zadovoljni platama!!

Edit: poslednja opomena.
Prozivanje članova!
Nije tvoje da ih prozivaš da li su gubili ili dobijali na berzi!
Izgleda da ti je to jedini "argument" u svakoj diskusiji.
I malo primiri svoju ljubav prema NIIS da te ne bih poslao na more!
Mod D.

_________________
Istina je-veliki sam fan NIISa. I šta je tu loše? Navijam za njih i to ne krijem!!
Nazad na vrh Ići dole
Boranija
Old member
Old member
avatar

Broj poruka : 1593
Points : 4826
Datum upisa : 25.07.2010

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   7/27/2012, 15:20

Blago tebi!!
U kojoj li ti bajci živiš?
ajkula
_________________
Kad ima love za šljam, ima da bude i za mene!!
Nazad na vrh Ići dole
Beli
Our family
Our  family
avatar

Broj poruka : 262
Points : 1162
Datum upisa : 15.02.2012

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   7/27/2012, 15:55


Nekada je bilo normalno zasnovati radni odnos na neodredjeno
ili odredjeno vreme , sada su se uslovi poslovanja promenili i sve
gazde ili poslodavci bi da radis a da te oni sve manje plate .
Zato su uzeli recept sa zapada, dupla zarada na 1 radniku.
Nasa drzava je to dozvolila i oni samo koriste rupe u zakonu.
Nazad na vrh Ići dole
Boza Belex
VIP
VIP
avatar

Broj poruka : 657
Points : 2387
Datum upisa : 23.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   7/28/2012, 01:03

prvi target 615
drugi target 624 - (ukoliko na kraju meseca zavrsi na ceni iznad ove, budite sigurni da su vase pare na sigurnom u narednim mesecima) cyclops ( razume se ako i u sledecem mesecu bude iznad te cifre , nis je na pravom putu)

treci target 628

shvatite ovo kao blag rast, umeren rast i snazan rast...ovo su vam cene za smernice...

negativan scenario, ako cena padne ispod 603din down trend!
Nazad na vrh Ići dole
Sutra
PESIMISTA
avatar

Broj poruka : 1130
Points : 4345
Datum upisa : 11.12.2010

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   7/29/2012, 14:08

Vreme je za rezultate. Bice objavljeni pre pocetka trgovanja tako da moja procena verovatno nece nikom pomoci pa ni meni, ali tek sada sam nasao vremena da se poigram.

Sto se tice poslovne dobiti mislim da bi mogla da bude 29 milijardi za H1, a da bi q2 bio rekordan do sada u dinarima. Pad cene nafte je bio razlog za povecanje marzi koliko sam ja zapazio. Iako cifre o smanjenju prometa derivatima teraju na opreznost nisu se pokazale kao istinite pri q1 kada su bile ogromne prirodne nepogode, pa nisam pesimista kao sto sam tada bio.

S druge strane pad dinara i cene nafte su negativno uticale na finansijsku dobit. Smanjio sam procenu uticaja kursa ali ipak nece biti veselo i procenjujem da ce finansijska dobit biti -14 milijardi dinara.

Neto dobit je 85% od bruto dobiti, ako je verovati novom ministru. Znaci 29-14=15 15*85%= 13 milijardi dinara

Veci porez na dobit ce znaciti manje rezultate i manje dividende na svim akcijama na beleksu. Da su cene akcija vece pale bi da pokriju tu razliku. Ovako na PE 2 i gomili firmi koje su ili pred ili u bankrotu dodje ti svejedno.

Sto se NIISa tice nemojte se plasiti velikih finansijskih rashoda to je samo privremeno. Neto dobit ce biti u tri godine sigurno prosecno 40 milijardi. Kada se racuna u evrima 250 miliona prosecno posle revalorizacije, a na PE 6 je to milijarda i po evra. Pesimisti mogu da racunaju sa PE 4, pa se opet dodje da je trenutno akcija potcenjena.
Nazad na vrh Ići dole
Gocili
VIP
VIP
avatar

Broj poruka : 316
Localisation : Vojvodina
Points : 1066
Datum upisa : 25.05.2009

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   7/29/2012, 23:13

@sutra
Porez na dobit ide na 15%? Jel i porez na dividende?
Nazad na vrh Ići dole
Sutra
PESIMISTA
avatar

Broj poruka : 1130
Points : 4345
Datum upisa : 11.12.2010

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   7/29/2012, 23:52

Dinkic je potvrdio za porez na dobit, ne znam jos za dividende, plasim se da je i to na tapetu, ali nije sigurno.
Nadam se da ce MMF da insistira vise na porezima na potrosnju.
Kako god da ga okrenes placacemo vise nego ranije.

Sutra cim dodjem do kompjutera pisem analizu H1 rezultata NIISa. Ocekujem lepe vesti, ali se ne nadam nekom skoku cene. Posto nisam prodavac najvise me zanima dividenda koja ce nam leci za nekih 11-12 meseci.
Nazad na vrh Ići dole
Nemesis
VIP
VIP
avatar

Broj poruka : 780
Godina : 34
Points : 3429
Datum upisa : 11.02.2010

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   7/30/2012, 08:50

Ja nigde ne nadjoh vreme objavljivanja...Do sada su to radili posle zavrsetka trgovanja ali sad ne znam kada ce objaviti...
Nazad na vrh Ići dole
Light
VIP
VIP
avatar

Broj poruka : 68
Points : 387
Datum upisa : 11.12.2010

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   7/30/2012, 08:59

@Nemesis ::
Ja nigde ne nadjoh vreme objavljivanja...Do sada su to radili posle zavrsetka trgovanja ali sad ne znam kada ce objaviti...
http://www.belex.rs/data/2012/07/00078780.pdf
Citat :
У понедељак, 30. јула 2012. године са почетком у 10 часова одржаће се презентација резултата које је НИС а.д. Нови Сад остварио у првом полугодишту 2012. године.
Nazad na vrh Ići dole
Nemesis
VIP
VIP
avatar

Broj poruka : 780
Godina : 34
Points : 3429
Datum upisa : 11.02.2010

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   7/30/2012, 09:12

@Light ::
@Nemesis ::
Ja nigde ne nadjoh vreme objavljivanja...Do sada su to radili posle zavrsetka trgovanja ali sad ne znam kada ce objaviti...
http://www.belex.rs/data/2012/07/00078780.pdf
Citat :
У понедељак, 30. јула 2012. године са почетком у 10 часова одржаће се презентација резултата које је НИС а.д. Нови Сад остварио у првом полугодишту 2012. године.

Hvala najlepse sesir
Nazad na vrh Ići dole
Aca123
Still learning
Still learning
avatar

Broj poruka : 134
Points : 599
Datum upisa : 13.05.2010

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   7/30/2012, 10:23

dobit 22 mlrd
Nazad na vrh Ići dole
Nemesis
VIP
VIP
avatar

Broj poruka : 780
Godina : 34
Points : 3429
Datum upisa : 11.02.2010

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   7/30/2012, 10:40

Nice...
Nazad na vrh Ići dole
Boza Belex
VIP
VIP
avatar

Broj poruka : 657
Points : 2387
Datum upisa : 23.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   7/30/2012, 10:41

@Aca123 ::
dobit 22 mlrd

znaci to je u nivou planiranog 44mild na godisnjem nivou kako sam napisao u ranijim postovima!
Nazad na vrh Ići dole
Amater u pokušaju
Just looking
Just looking


Broj poruka : 26
Points : 107
Datum upisa : 23.05.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   7/30/2012, 10:43

Lepo, znači biće i dividende Arrow
Nazad na vrh Ići dole
Big Mile
VIP
VIP
avatar

Broj poruka : 1489
Points : 5931
Datum upisa : 19.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   7/30/2012, 11:44

Sve je u granicama ocekivanog, uostalom to i cena na berzi pokazuje, bez ikakvog trenda ni gore ni dole, što i nije loše, može se pomalo dokupljivati a i prodavati i prepakivati u nešto mpžda interesantnije. kafa
Nazad na vrh Ići dole
Drasko
VIP
VIP
avatar

Broj poruka : 271
Points : 819
Datum upisa : 01.07.2007

PočaljiNaslov: Re: Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)   7/30/2012, 11:49

Sta bi bilo to interesantnije? bom
Nazad na vrh Ići dole
 
Naftna Industrija - NIIS (4. DEO)
Nazad na vrh 
Strana 24 od 29Idi na stranu : Prethodni  1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 29  Sledeći

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BELEX Club :: AKCIJE NISA - NIIS I ENERGETIKA SRBIJE-
Skoči na: