BELEX Club

Ekonomski Forum

PrijemPortalliFAQ - Često Postavljana PitanjaTražiRegistruj sePristupi
Delite | 

Razmišljanja i naglabanja o DINNPB

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Sledeći
AutorPoruka
iki
VIP
VIP

Broj poruka: 1583
Godina: 40
Datum upisa: 15.11.2007

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Sre Avg 17, 2011 1:15 pm

Zakon o privrednim drustvima kaze:

ДЕО ОСМИ
ПРИНУДНИ ОТКУП АКЦИЈА И ПРАВО НА ПРОДАЈУ АКЦИЈА
Услови за принудни откуп
Члан 515.
На предлог акционара који има акције које представљају најмање 90%
основног капитала друштва и који има најмање 90% гласова свих акционара
који поседују обичне акције (откупилац) скупштина доноси одлуку о принудном
откупу свих акција преосталих акционара друштва уз исплату цене која се
одређује сходном применом одредаба овог закона о исплати несагласних
акционара.

Утврђивање и исплата цене
Члан 516.
Цена акција из члана 515. став 1. овог закона утврђује се према
вредности акција на дан који не претходи више од три месеца дану доношења
одлуке о принудном откупу, не узимајући у обзир њено било какво очекивано
повећање или смањење као последицу те одлуке...
Nazad na vrh Ići dole
Vogue
Our family
Our  family

Broj poruka: 161
Datum upisa: 03.06.2011

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Sre Avg 17, 2011 2:00 pm

nikako.. vogue se povlaci u ilegalu kao otpisani do daljeg.. citam i cutim.. aj u zdravlje

Edit> Mojom greskom deo ove teme je spojen sa temom IMLEK.
Ni sam ne znam kako mi je to pošlo za tastaturom.
Admin
Nazad na vrh Ići dole
Boby
VIP
VIP

Broj poruka: 1190
Godina: 41
Datum upisa: 04.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Sre Avg 17, 2011 2:25 pm

Sofke ::
Boby ::
zaradi ti zvezdicu piju

da li mislis da treba svaki post da komentarises,veoma cenim tvoje misljenje,mada bre dosadan si!!ponavljas vec receno na raznim postovima,ok.za nesto,ali za man jel skupljas postove ko znacke??!!
kada malo bolje razmislim ,u pravu si.ALI TI OBJASNI KOLEGAMA ONDA DA PRIORITETNE NE MOGU BITI VREDNIJE OD OBICNIH
Nazad na vrh Ići dole
Mira
Our family
Our  family

Broj poruka: 298
Datum upisa: 20.07.2009

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Sre Avg 17, 2011 2:32 pm

sutra ::
@Mira

OTKAZ??????????????????????????????????????????

Ocu i ja otkaz sa 27 soma evra u dzepu, BAS BAS ga zelim.

Daaaaaaaaaaaaaaaa OTKAZ LEPO SI CUO OTKAZ sta se iscudjujes...odakle ti suma od od 27 soma....sta bre pricate vi koji pojma nemate,evo neka Viktor kaze kako su dobijali otkaze prosli put ,u nesvest su padali ljudi .....hitna pomoc prisutna ,,svugde to je bila prava tragedija ....sta ce im 10 15 hiljada evra ,dok isplate kredite ,pa za skolovanje dece ,a ostao bez posla ,a niko ali niko duvance nece da primi na posao bez novca...pa ponizavanja zbog mrznje ostalih koji nisu radili u duvanskoj ,e ako ti je sto si dobio otkaz,dosta ti je bilo....tako je bilo prosli put a sad ,oces da ti kazem kako su sad davali otkaze????prvo su ih dve duuuuuge godine zastrasivali ,bice novih otkaza ,radi ,dokazuj se,a njima sve malo ,pa radi jos vise postizi rekorde,bravo ,najbolje ste napredovali od svih novokupljenih fabrika,pa radi jedan za njih deset,to je odlicno ,bicete nagradjeni....i bili su nagradjeni ...posle svih sjajnih ali stvarno sjajnih rezultata,zakljucili da stvarno moze jedan za desetoricu da radi i visak otpustili.a kako,evo ti i to...pozovu radnike svaki sef svoju grupu,i kaze od vas npr.10 radnika 7 dobija otkaze ,ako se sami prijavite dobicete platu vise ako ne onda nema plate vise ali ima otkaza...a onda su ti sefovi toplo preporucivali ko da da otkaz "dobrovoljno"i naravno svako bi dao otkaz koji je vec dobio.eto tako su DAVALI otkaze.naravno ima par njih koji su dobro prosli ali vecina ih je ocajna....mnogo bi volela da i ti tako dobijes otkaz kad ti je tolika zelja.i ne dirajte vise ove jadne radnike ,kako vas bre nije sramota ,radili su dan i noc za vreme bombardovanja da bi besplatno vosci poslali cigare i niko se od njih nije zalio tad svi su imali po nekog u vojsci dosta mi je vise da slusam ija da sam dobio te pare otiso bi....sto ne ogovarate tako radnike apatinske pivare,koliko su oni para uzeli?????stidi se Sutra....
Nazad na vrh Ići dole
Na mreži
GogaAna
VIP
VIP

Broj poruka: 416
Datum upisa: 16.11.2007

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Sre Avg 17, 2011 2:52 pm

Mira ::
pitanje za VOGUA : kako moze da se dodje do SMILJKA KOSTICA?bas bih volela da izadje iz anonimnosti i da se oglasava u vezi fabrike makar on ipak je on SMILJKO nega ce nego slusati ,ako mozes prenesi mu to i da on moze i dalje da sakupi bivse radnike da se bune oko "uspesne" privatizacije i sadasnje akcionare koji veruju u ovu akciju

Moram zbog tebe Miro da ovo napisem...
Sa Smiljkom sam razgovarao vise puta kad je trbalo da bude u UO DIN-a kao predstavnik manjinskih akcionara, vecinski je tada to odbio i ukinuo to mesto u UO, promenom statuta DIN-a.
Ali ni tada licno nisam bio za to jer uz svo postovanje prema njemu, on je ipak covek koji se slabo razume u akcije i prava koje mi kao manjinski akcionari imamo.On jednostavno jos uvek zivi u onom vremenu 80-90.
Zakonsku regulativu novijeg datuma uopste ne zna, ne razume i za njega su to "Spanska sela".
A na moja direktna pitanja jednostavno nije imao odgovor ili pricao totalne nebuloze.
Ovo za DS i njihove kadrove u DIN-u si potpuno upravu, a privatizaciju DIN-a je obavio Cvetkovic sadsnji premijer koji je u to vreme bio dir. agencije za privatizaciju i potpisao ugovor sa PM o kupo-prodaji vecinskog paketa akcija fabrike.
Neverovatno je ali istinito da "zutaci" vode kolo u DIN-u i iz mog aspekta to izgleda kao da je PM okupator a DS domaci izdajnici koje je okupator doveo na vlast da bi mu sluzili. Ali tako je i na drzavnom nivou zar ne ...
Unapred se izvinjavam ako sam nekog ovim postom uvredio ali ja sam potpuno uveren da sam napisao punu istinu i nista osim gole istine !!!
Nazad na vrh Ići dole
Na mreži
Boby
VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Sre Avg 17, 2011 2:54 pm

Evo iako me je Sofke kritikova ,S PRAVOM,nekad pisem vise no sto treba ali pisem SAMO,na temama koje me direktno tangiraju ,tj za artije koje imam...dinnpb imam 600 za mene je to momacka cifra...MIRO,razumem te u potpunosti ,ja sam iz Banata,nemoj brkati NS,INDJIJU, s Banatom,ovde je cemer i jad,ja ti nisam neprijatelj,a SAMO RAZMISLI GDE JE NIIS...on nije u NISU...a poklonjen...ovde mnogi ljudi zive kao psi,a ja to gledam s puno tuge,na moju srecu ja takve probleme nemam...A sto se tice nekih postova vezanih za otkup PRINUDNI..pisali smo o tome ali kao da neke kolege to ne citaju pa treba ponoviti...PRIORITETNE vrlo cesto vrede odprilike trecinu od obicnih,NE NOSE PRAVO GLASA,niti nasih 10 posto niti njihovih 90posto...NA OBICNIM HARTIJAMA JE 80-20 posto odprilike E ONE NOSE GLASACKO PRAVO,ako se PM, nagodi s drzavom i kupi do 90 posto plus glas,a to je po meni nerealno,TADA NAS NIKO NISTA NECE PITATI,zato se i zove PRINUDNI OTKUP...OVDE TRENUTNO NEMA TAKVE OPASNOSTI...nemojte zaboraviti,da i pm dobija 90 posto te dividende,nisu oni gadljivi na pare...TRUDICU SE DA NE SMARAM VISE,SOFKE
Nazad na vrh Ići dole
Viktor
Still learning
Still learning

Broj poruka: 73

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Sre Avg 17, 2011 3:49 pm

Prvo moram da ponovim da ovo gore sto je iznela Mira je POTPUNO TACNO od reci do reci,ja sam to osetio na svojoj kozi licno i nekoliko stotina mojih kolega.
Mobing je mala rec za ono sto se tamo desava.
Miro, mislim da je izlisno pricati nekim ljudima o fabrici koji nisu jeli fabricki hleb,oni samo vide plate i otpremnine a 90 % radnika se nakljuka lekovima,bensedinima i bromazepamima kako bi izgurala radni dan...
Boby mislim da nemas pravu sliku o vrednosti dinovih obicnih i prioritetnih akcija a s druge strane te i razumem jer nisi imao uvid u odluke o izdavanju istih,mada nesto valjda govori i visina isplacene dividende po porioritetnim odnosno obicnim akcijama..?
Nazad na vrh Ići dole
Mira
Our family
Our  family

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Sre Avg 17, 2011 4:30 pm

inace da se razumemo ,sve ovo sto pisem,je vec proslost na koju na zalost niko nije mogao da utice(tj.onii koji su mogli nisu hteli)ajd odpustise i ovaj visak,ajd sad da vidimo nadalje sta i kako ce se desavati,i kako ce se to odraziti na cenu akcije i na dividendu.nek imaju mozda pravo da su stvarno imali visak radnika....ajde malo da budemo strpljivi i da vidimo sta ce se dalje desavati.Inace da kazem ,kolektivni odmor je zavrsen,poceli da rade...kazu da izgleda prosao posao sa japancima jer kao narucili jos 50 pa 80 tona cigareta,ja licno mislim kad bi to upalilo mi bi bili na konju ,mesecno oko 120 tona sigurnih malo li je....ali o tom potom sve je ovo jos rekla kazala mada uglavnom sta se prica to i bude.pozdrav svima a narocito Viktoru
Nazad na vrh Ići dole
Na mreži
dukiliilc
Still learning
Still learning

Broj poruka: 67
Godina: 29
Datum upisa: 29.07.2010

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Sre Avg 17, 2011 5:15 pm

Lepo je to Mira, imaju potencijal i koriste ga.
Boby, Prinudni otkup nije tema trenutno na njihovom stolu (ona je uvek tema), samo sam upozorio da necu sedeti skrstenih ruku po pitanju kriterijuma. Te clanove koje pominjete, spadaju u grupu promenljivih. Takvu eventualnu pljacku necu precutati!

Svima porucujem da nije vreme za prodaju vec za kupovinu.

Zao mi je radnika koji su dobili otkaze, oni su tamo stvarali!
Nazad na vrh Ići dole
Boby
VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Sre Avg 17, 2011 5:25 pm

Sa ovim sto ste napisali se potpuno slazem,ispade ja sad truli kapitalista koji ne zna za muke radnika,znam itekako,verujte...ali CENA AKCIJE CE BITI ODREDJENA OD TRZISTA,niti vi a niti ja to ne mozemo odrediti na forumu,Miro,Viktore,da ponovim ,ja vam nisam neprijatelj i hvala sto delite s nama informacije,oko tog posla s JAPANCIMA...ja cu malo ostati po strani dok se malo ova tema ne ohladi jer vidim da ste prilicno kivni i ljuti,s razlogom,meni niko nije dobio otkaz iz din-a pa ne zelim da dolivam ulje na vatru...
Nazad na vrh Ići dole
Viktor
Still learning
Still learning

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Sre Avg 17, 2011 5:46 pm

Boby ,moram ponovo da reagujem na tvoj komentar da ce" cenu akcije odrediti trziste"!? O kom trzistu pricas...,o 50 ili 150 akcija koje se dnevno prodaju na BB??? Pa to bi bila PLJACKA VEKA KADA BI TO BILA POLAZNA OSNOVA ZA PRINUDNI OTKUP AKCIJA.FABRIKA BI BILA BLOKIRANA NEZADOVOLJNIM AKCIONARIMA A NJIMA TAKVA SLIKA NE TREBA IAKO SU SVI MEDIJI U ZEMLJI U NJIHOVIM RUKAMA I OBJAVLJUJE SE SAMO ONO STO IM ONI SPREME.KADA SAM U VREME OTPUSTANJA 309 RADNIKA HTEO DA OBAVESTIM NISKE ELEKTRONSKE MEDIJE NA KOJ NACIN JE TO URADJENO NIKO NIJE SMEO DA TO PUSTI IZ RAZLOGA STO CE IM USKRATITI DALJE FINANSIRANJE.
Znam da do toga nece doci skoro odnosno dok drzava ne proda svojih 16% obicnih akcija i zato govorim hipoteticki sta bi bilo kad bi bilo.
Nazad na vrh Ići dole
dukiliilc
Still learning
Still learning

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Sre Avg 17, 2011 6:34 pm

Bond molim vas odgovorite mi, kako je moguce da na vasoj poslednjoj promeni neko poseduje preko 14000 akcija a to ne pise u centralnom registru?
Nazad na vrh Ići dole
Big Mile
Member
Member

Broj poruka: 412
Datum upisa: 19.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Sre Avg 17, 2011 6:40 pm

E, tih 16 % obicnih u vlasništvu države su garancija da preuzimanje ( u koje ja licno neverujem da ce uopšte i biti ) nece ici baš po ovim cenama. Zato opušteno i ko ima para nek pomalo dokupi dok je za DŽ. kafa
Nazad na vrh Ići dole
KRUSKA
VIP
VIP

Broj poruka: 731
Datum upisa: 25.08.2009

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Sre Avg 17, 2011 7:27 pm

dukiliilc ::
Bond molim vas odgovorite mi, kako je moguce da na vasoj poslednjoj promeni neko poseduje preko 14000 akcija a to ne pise u centralnom registru?

Greska ,promene iz prethodnog Bondovog posta se odnose na DINNPB, a to je mozda IMLK ,posto rece Admin da je nesto za.... sa Imlekom, nema tog kastodi racuna na DIN-u niti onih akcionara.
Nazad na vrh Ići dole
http://www.youtube.com/watch?v=K1TUlNZd10s&feature=player_detailpage
Zak10
Still learning
Still learning

Broj poruka: 69
Datum upisa: 15.04.2010

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Pet Avg 19, 2011 4:00 pm

Bond,da li mogu promene?
Hvala.
Nazad na vrh Ići dole
Bond
Moderator

Broj poruka: 6677
Datum upisa: 03.06.2009

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Pet Avg 19, 2011 4:17 pm

Ne znam, nisam bio prisutan, toga sada nema a i ako je bilo to se ne odnosi na DINNPB.
Pozdrav.
Nazad na vrh Ići dole
Fmember
VIP
VIP

Broj poruka: 430
Godina: 67
Datum upisa: 01.11.2010

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Pet Avg 19, 2011 4:21 pm

Bond ::

Ne znam, nisam bio prisutan, toga sada nema a i ako je bilo to se ne odnosi na DINNPB.
Pozdrav.

dobrodošao kući sesir
Nazad na vrh Ići dole
http://en.wikipedia.org/wiki/Boycie
Bond
Moderator

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Pet Avg 19, 2011 4:32 pm

Promene: 05.08. - 19.08.2011. (T-3) ili 02.08. - 16.08.2011.

Nazad na vrh Ići dole
Bond
Moderator

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Pet Avg 19, 2011 4:36 pm

Fmember ::

dobrodošao kući sesir

Hvala
Nazad na vrh Ići dole
Aleks
Old member
Old member

Broj poruka: 1007
Datum upisa: 15.05.2009

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Pet Avg 19, 2011 6:11 pm

BOND dobro dosao.
Nazad na vrh Ići dole
http://www.slobodnajugoslavija.com/drugTito.html
Vogue
Our family
Our  family

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Pon Avg 22, 2011 12:46 pm

zubori se da ce DIN u narednom periodu da ostane sa samo 40 radnika!!... info je sveza i ne proverena ali obicno bude tacna :)
s jedne strane dobro za akcionare i preduzece jer ce imati manje troskova, a s druge strane jos strepnje i sekiracije za ove preostale radnike...
Nazad na vrh Ići dole
Folio
Still learning
Still learning

Broj poruka: 84
Datum upisa: 19.11.2010

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Pon Avg 22, 2011 1:13 pm

Vogue ::
zubori se da ce DIN u narednom periodu da ostane sa samo 40 radnika!!... info je sveza i ne proverena ali obicno bude tacna :)
s jedne strane dobro za akcionare i preduzece jer ce imati manje troskova, a s druge strane jos strepnje i sekiracije za ove preostale radnike...

Ko ce onda ostati da radi u DIN-u, roboti?
Nazad na vrh Ići dole
Mira
Our family
Our  family

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Pon Avg 22, 2011 2:59 pm

vogue sad cu da ti kazem bolje nemoj vide da pises takve gluposti da ti se ne smeju taj ko ti prenosi takve informacje vrze s mozgom nema.mislim stvarno...
Nazad na vrh Ići dole
Na mreži
Djavo
Our family
Our  family

Broj poruka: 227
Datum upisa: 05.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Pon Avg 22, 2011 3:01 pm

Lupetate svi a cena samo ide dole.
Nazad na vrh Ići dole
Mira
Our family
Our  family

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Pon Avg 22, 2011 3:12 pm

a ti si jedini pametan pa ne lupetas pa sta ako ide dole ici ponovo gore
Nazad na vrh Ići dole
Na mreži
dukiliilc
Still learning
Still learning

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Pon Avg 22, 2011 3:22 pm

Mi smo se porodicno lepo dopunili zadnjih meseci, danas je nesto proslo. Nije vreme za prodaju!

To sto neko gore prica da ce ostati 40 je moguce ako se misli na stare radnike.
Nazad na vrh Ići dole
Mira
Our family
Our  family

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Pon Avg 22, 2011 4:01 pm

koje stare radnike?
Nazad na vrh Ići dole
Na mreži
GogaAna
VIP
VIP

Broj poruka: 416
Datum upisa: 16.11.2007

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Pon Avg 22, 2011 5:14 pm

Mira ::
koje stare radnike?

Pa valjda one koji su bili u DIN-u pre privatizacije jer njima ne mogu smanjivati plate.
Nazad na vrh Ići dole
Na mreži
Mira
Our family
Our  family

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Pon Avg 22, 2011 7:13 pm

starih radnika ne moze biti manje od ovog broja a i ovo je malo.nego mislim da neko ovde namerno ubacuje lazne informacije a ne znam koji je pravi razlog.ako cemo tako,mislim da se lazemo onda mogu i ja da radim to isto tj da pisem ovde razne glupodti koje mi padnu na pamet pa se vi posle mislite sta je istina a sta ne.
Nazad na vrh Ići dole
Na mreži
Vogue
Our family
Our  family

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Pon Avg 22, 2011 9:03 pm

de bre, polako.. kazem zubori se, nista definitivno nije objavljeno... a verovatno je u igri varijanta da se smanje troskovi tako sto bi bilo manje radnika sa starim ugovorima o radu a vise sa novim tj. manjim..
a zasto bih uopste pisao dezinformacije.. ja sam neko ko poseduje akcije PM, ne dokupljujem i ne prodajem na komad vec cekam neku lepu cenu i prodam sve sto imam.. a i ja i moja majka smo radili u DIN tako da sigurno vise volimo tu fabriku od bilo koga ko je sad akcionar i samo gleda da se ovajdi
Nazad na vrh Ići dole
Mira
Our family
Our  family

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Pon Avg 22, 2011 9:24 pm

e moj Vogue....sad si se odao da si bivsi radnik.zato ti tako lepo pricas o fabrici sigurno ne mozes da prezalis tvoj odlazak iz nje.a uz to moram da ti kazem da sam sad ukapirala da ti samo nesto cujes pa pogresno preneses.TACNO JE DA OSTAJE 40 RADNIKA ALI OD OVIH KOJI SU SAD DOBILI OTKAZ,tj produzen im je ugovor do Nove godine jer im jos trebaju a posle videce .da li shvatio sad sta sam ti napisala ili treba da ti nacrtam.inace sve tvoje buduce informacije primacu sa velikom rezervom jer ocigledno ti kao bivsi radnik nemas vise pristupa fabrici i nemas informacije direktno nego se raspitujes pa sta doznas.eto ovo si nesto nacuo al nisi tacno znao sta al si brze bolje ovde objavio.svasta od tebe
Nazad na vrh Ići dole
Na mreži
Vogue
Our family
Our  family

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Pon Avg 22, 2011 9:59 pm

hahaa... nije bre miro bas tako kako ti mislis... u fabrici sam radio dok je jos bila DIN pa sam sam otisao jer sam zapoceo neki privatni biznis.. ovo za 40 radnika sam nacuo sto jes jes a tako sam i napisao da nisam siguran.. ali ono sto budem napisao i budem tvrdio veruj mi da je 100% tacno.. naravno, izvore nikad necu da otkrivam jer ne bi bilo interesantno
Nazad na vrh Ići dole
Vogue
Our family
Our  family

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Pon Avg 22, 2011 10:04 pm

..a ti ako verujes verujes ako ne nista.. a to sto sam se "odao" .. pa ja nemam sta da krijem.. tacno je da sam radio dok nije jos ni bila privatizovana i tacno je da imam takav pristup informacijama da to nije normalno!
a to sto sam odmah podelio ovde ovu neproverenu info je dobro jer se odmah otrkrije dal to ima neke veze sa zivotom ili ne i korisno je svima
aj u zdravlje
Nazad na vrh Ići dole
Viktor
Still learning
Still learning

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Pon Avg 22, 2011 10:12 pm

Ovo sto iznosis su stvarno gluposti i ne mogu koristiti nikome.
Me znam samo sta zelis time postici? Nekima stvarno nije mesto na forumu!
Nazad na vrh Ići dole
Vogue
Our family
Our  family

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Pon Avg 22, 2011 10:13 pm

sto ste svi toliko nervozni? zar ne moze lepo neko da kaze sta misli o tome sta drugi napisu? o cemu se radi
Nazad na vrh Ići dole
Viktor
Still learning
Still learning

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Pon Avg 22, 2011 11:10 pm

Nije ovde rec o nervozi vec o nebulozama koje se iznose.To sto si radio u fabrici ti ne daje za pravo da sve sto cujes,ne proveris na vise mesta a onda iznosis na ovom forumu.
I ja dok sam radio a radio sam i pre privatizacije i 6 godina u privatizovanoj fabrici ,naslusao sam se od stotinu njih da ce fabriku zatvoriti i nisam pojurio da takve informacije iznosim jer se kose sa normalnim razumom.A ako si bar malo radio u DIN-u ,morao bi bolje da znas o kakvom je sistemu rec i da li je moguce da kao takav funkcionise sa brojem radnika koje si napomenuo!?
Ovo ne znaci da oni naredne godine nece jos otpustati posebno u administraciji,ali ne zaboravi ,oni otpuste 100 dinovih radnika a onda dovedu 50 drugih angazovanjem trecih lica.Pa i sada ima vise radnika angazovanih preko trecih lica nego stalno zaposlenih.
Naravno oni su tri puta manje placeni,nemaju placen topliu obrok obezbedjenu zastitu na radu itd, itd.I sve sto mogu oni ce poveriti trecim licima ali puno sluzbi ne mogu.
Nazad na vrh Ići dole
Vogue
Our family
Our  family

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Pon Avg 22, 2011 11:35 pm

dobro, zato sto nisam bio najjasniji izvinjavam se.. mislio sam upravo na to.. da ce ostati mali broj radnika sa ovakvim platama i uslovima a naravno da fabrika ne moze da radi sa 40 radnika... takodje i onaj broj koji je bio pre privatizacije je preveliki i mnogi su bili besposleni veci deo radnog vremena ako cemo vec da otvaramo karte...
Nazad na vrh Ići dole
Mira
Our family
Our  family

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Uto Avg 23, 2011 7:28 am

tivogue opet pricas gluposti oni ne mogu ni ovako da funkcionisu smanjili su radnike a vec im fale...oni proizvodnju ne mogu vise da smanje .kakve crne tvoje proverene informacije sto posto tacne pa sta si ti ovde napisao tacno osim sto iznosis neke poluinformacije.i sad da nismo na forumu mi neki koji i dalje imamo kontakt sa fabrikom sta bi pomislili ovi drugi akcionari.verovali bi tebi.ovo za ovih 40 radnika si lupio i ostao ziv .ko zna sta je tvoj cilj uopste ovde na forumu od kad si se pojavio stalno provociras
Nazad na vrh Ići dole
Na mreži
dukiliilc
Still learning
Still learning

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Uto Avg 23, 2011 12:02 pm

Jel zna neko sta ce tacno biti sa akcijama koje je DIN otkupio od nesaglasnih akcionara, i sta je sa dividendom iz aprila meseca na ime tih akcija koje i dalje postoje?
Nazad na vrh Ići dole
sutra
PESIMISTA

Broj poruka: 690
Datum upisa: 11.12.2010

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Uto Avg 23, 2011 12:18 pm

dividenda se ne isplacuje na sopstvene akcije, a one ce biti ili ponistene ili prodate na trzistu. Najvreovatnije ponistene.

Time PM prelazi 90%, videcemo u februaru kakvo ce biti tumacenje komisije povodom ovog jedinstvenog primera da neko ima preko 90% prioritetnih. Lako moze da se desi da bude prinudan otkup po tromesecnom proseku, zato ne dajte ceni ispod 1500. Odgovor na ovo pitanje zna samo PM da li ce uopste pokusavati da dodje do 100% i predsednik komisije ili njegove gazde da li ce mu dozvoliti. Zakon je potpuno nedorecen. Umesto stabilne dividendne hartije, ova akcija je postala kockarsko leglo nazalost.

Nazad na vrh Ići dole
Viktor
Still learning
Still learning

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Uto Avg 23, 2011 12:27 pm

Nema sanse da dodje do prinudnog otkupa jer se ne gledaju samo prioritetne akcije vec mora imati 90 % ukupnog broja svih emisija akcija a oni to nece imati dok drzava ne proda svoj paket!
U ranijim postovima smo vec govorili o tome.
Nazad na vrh Ići dole
sutra
PESIMISTA

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Uto Avg 23, 2011 12:34 pm

@Viktor

PIsalo se o tome ranije, ali nismo saznali istinu. A kako ti to znas ako to ne pise u zakonu? I ja se nadam najboljem, ali.................

Drugo drzava nema prioritetnih akcija, moze da se desi da bude otkup drzavnih po njihovom tromesecnom proseku, a prioritetnih po nasem.

SVAKA varijanta je moguca. Evo mog predloga. Neko ko je kulturan i ljubazan da napise pismo KHOVu i zamoli ih da daju tumacenje za prioritetne akcije. E kada se to desi onda cemo znati sa vecom sigurnoscu.

Dogadjaji na aerodromu medjutim govore da i to nije 100% sigurno, ali ipak mislim da onda mozemo da racunamo na to.
Nazad na vrh Ići dole
Big Mile
Member
Member

Broj poruka: 412
Datum upisa: 19.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Uto Avg 23, 2011 12:36 pm

A i kad bi ga bilo, oni su ta 2 % od nesaglasnih kupili po 2536 din. i na taj naci prešli 90 %, bilo bi logicno da ta cena bude u prinudno otkupu ( jer je tad otkupljeno koliko se secam 62000 akcija) a ne tržišna gde se za celu godinu otrgovalo par hiljada hartija. kafa
Nazad na vrh Ići dole
sutra
PESIMISTA

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Uto Avg 23, 2011 12:38 pm

@Big Mile

To bi bilo tacno i vazilo bi dve godine da su oni kupili ta 2%, ali nisu, nego je kupio PM Nis i ponistice ih.
Nazad na vrh Ići dole
Vogue
Our family
Our  family

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Uto Avg 23, 2011 12:51 pm

sad li smo dosli do prinudnog otkupa? od sve ga sto sam cuo o tom prinudnom otkupu osim na ovom forumu nigde nisam cuo.. a dajte neku adresu, ja cu da napisem to pismo i odgovor cu proslediti ovde, da jednom za sva vremena rascistimo sa tim prinudnim otkupom
Nazad na vrh Ići dole
Boby
VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Uto Avg 23, 2011 12:54 pm

sutra ,ko ce izglasati odluku da urade prinudni na preferencijalnim?pricamo o tome bezveze...mislio sam da je prica o prinudnom iza nas
Nazad na vrh Ići dole
sutra
PESIMISTA

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Uto Avg 23, 2011 1:01 pm

nemam pojma zasto bi ta prica bila iza nas, pa to je najvaznije pitanje i uopste jos ne znamo kako ce se zavrsiti.

odluku ce izglasati PM internacional ako bude imao pravo da to uradi. Zelju ce sigurno imati s obzirom da je dividenda preko 10% u svakom slucaju trenutno.

office@sec.gov.rs je mejl komisije za hartije od vrednosti. Ajde Vogue molim te pitaj ih ovo umesto svih nas da stvarno mozemo da znamo na cemu smo.
Nazad na vrh Ići dole
Vogue
Our family
Our  family

PočaljiNaslov: Re: Razmišljanja i naglabanja o DINNPB   Uto Avg 23, 2011 1:13 pm

napisao i poslao
cekamo odgovor
Nazad na vrh Ići dole

Razmišljanja i naglabanja o DINNPB

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 2 od 11Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Sledeći

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BELEX Club :: Arhiva Belex Cluba-