| BELEX Club Ekonomski Forum |
| | | SRBIJA I EGIPATSKI SCENARIO | |
| |
| Autor | Poruka |
|---|
Popaj Our family

Broj poruka: 200 Points: 510 Datum upisa: 12.09.2007
 | Naslov: Re: SRBIJA I EGIPATSKI SCENARIO Sre Mar 23, 2011 9:07 pm | |
| | Jumbo :: | Vas sad čeka par godina "blagostanja". Zbog niske cijene rada, geopolitičke pozicije, vlade spremne sve dati što se od nje zatraži itd. ubrzo će usljediti hvaljenje Srbije kao države od razno-raznih zapadnih političara (i ne samo zapadnih), zatim rejting agencija, pa velikih investitora, koji će vas više hvaliti, nego što će para ulagati, ali sve to će donjeti dosta stranog kapitala (evo ja već došao), koji će otvoriti dosta novih radnih mjesta (dok god su plaće ovako niske)...e onda vam sljedi povećanje bankarske aktive, pa ponuda kredita, pa kupovanje strane robe, pa infrastrukturalni projekti, koje će financirati država i sve ćete se više zaduživati i sve će te više prodavati svoja javna poduzeća. Ako uspijete održati nisku cijenu rada i lagani porast standarda, onda još ima nade za vas. Ali ja sumnjam u to. Očekujem ubrzani rast plaća, značajno povećanje standarda, drastično zaduženje države, pojedinaca i privrede....i onda ćete doći na ovo gdje smo mi sada. E onda, kad već bude debelo kasno vi ćete izaći na ulice i početi protestirati.
Ljudi otjerajte me s ove teme...kome pade na pamet da me zovne ovamo. |
Jumbo, izgleda da si poprilicno u pravu sa takvim razmisljanjem. Cilj nas spekulanata je da to sve ispratimo kako nama odgovara. Kada pocne oporavak berze i naduvavanje balona, mi cemo u nekom trenutku rasprodati sve ove nagomilane (jeftino kupljene) akcije. Kada imas koju stotinu hiljada evra puno lakse gledas na sve ostalo sto se desava oko tebe. |
|  | | Prokuplje Our family

Broj poruka: 173 Points: 720 Datum upisa: 19.10.2009
 | |  | | HUACHUMA VIP

Broj poruka: 480 Localisation: valjevo Points: 1467 Datum upisa: 25.05.2009
 | Naslov: Re: SRBIJA I EGIPATSKI SCENARIO Ned Mar 27, 2011 1:10 am | |
| Pa ja zaista verujem da je taj Radulovic manje zlo od Karica. Lako je proveriti moje politicko angazovanje u mom gradu. Ja ne bih bio dobar vojnik ni u jednoj partiji. A bio sam jedan od najgorih vojnika u titovoj vojsci (o tome, verujem, jos uvek postoje podatci). Sluzio sam punih 450 dana. Neka pobedi bilo koja partija ili koalicija koja ce obezbediti sadasni (ili veci) stepen rasta i pridruzivanja. Ali ako neredima i demonstracijama napravimo haos i dovedemo losije, onda moramo razmisljati vec sada o intrnacionalizaciji svog portfolia. Ja sam bas jarko zeleo da ovde napravim velike profite, na rastu ove zemlje.  |
|  | | Limited011 Member

Broj poruka: 577 Points: 1547 Datum upisa: 07.05.2009
 | Naslov: Re: SRBIJA I EGIPATSKI SCENARIO Ned Mar 27, 2011 1:34 am | |
| |
|  | | Prokuplje Our family

Broj poruka: 173 Points: 720 Datum upisa: 19.10.2009
 | Naslov: Re: SRBIJA I EGIPATSKI SCENARIO Ned Mar 27, 2011 5:22 pm | |
| Živim na opštini Rakovica već nekih 8 godina, na kojoj demokrate drže vlast već dva mandata. Za tih 8 osam godina mogu mnogo više negativnih stvari da navedem nego pozitivnih. Ali, da zanemarimo lokalnu vlast. S obzirom, da je korupcija i privredni kriminal problem broj jedan u Srbiji, drzavna vlast je mnogo značajnija Ja sam stvarno imao neku nadu na pocetku, naročito mi se kao svetlo u tunelu prikazalo, kada su uhapsili predsednika opštine Zrenjanin zbog malverzacija. Uhapsiti političku ličnost na takvom položaju, pa još iz sopstvene stranke u Srbiji, pa to je kod nas napredak od deset godina. Međutim, izgleda je slučaj gospodina Kneževića mnogo komplikovaniji za ovu vlast. I tako se na kraju ispostavi da jadnog, politički progonjenog Kneževića u svoje jato prihvataju prepošteni narodnjaci, čiju kampanju, nekako mi se sve čini, finansiraju Beko ili Mišković ili možda i zajedno. Progonjeni od ove vlasti a sa nerašćišćenim računima sa DSS-om, našim najuspešnijim biznismenima javlja se šansa za nastavak jahanja sa evrospki orjentisanim a ranije nacionalno orjentisanim Nikolićem i Vučićem.... Naravno, ovo zadnje je samo moja pretpostavka jer nemam podatke koji bi to potvrdili, ali gledajući njihovu kampanju to mi je nekako logičan zaključak. |
|  | | Kobe Bryant VIP

Broj poruka: 1942 Godina: 35 Localisation: N.BGD Points: 2658 Datum upisa: 22.05.2007
 | Naslov: Re: SRBIJA I EGIPATSKI SCENARIO Ned Apr 03, 2011 6:13 pm | |
| ČETVRTOG APRILA OMLADINA UZVRAĆA UDARAC Ni Tadić, ni Nikolić! 4. aprila svi na ulice!
Dosta je bilo! Svakog dana tonemo sve dublje i svima je jasno da je život u Srbiji postao nepodnošljiv. Posla nema. Inflacija jede plate. Guraju nas u stanje apatije i beznađa kako bi nas lakše kontrolisali. Tajkuni i njihovi političari, jedini koji u zemlji žive dobro, poručuju nam da smo neradnici koji su sami krivi za sopstveno siromaštvo.
Vlast i opozicija se utrkuju za glasove, a niko od njih ne radi ništa da nam zaista bude bolje. Umeju samo da obećavaju i krše obećanja! Rasprodaju šta stignu, preduzeća zvrje prazna, ekonomija je uništena. Preko milion ljudi je nezaposleno: starije generacije su ostale bez posla, a mladi mogu da se zaposle samo kod Miškovića i sličnih bandita, da bi za mizernu platu trpeli omalovažavanja. Zamajavali su nas pričom o belom šengenu. Ko sada ima para da ode bilo gde? Stranački podmlaci koji putuju po zemlji i inostranstvu i blamiraju se svojim izjavama u javnosti.
Srbija nije jedina zemlja u kojoj vladaju korupcija i samovolja stranačkih prevaranata i čija budućnost zavisi od interesa birokrata i krvopija iz MMF, EU, SAD, Rusije i ostalih "velikih igrača". Danas je vreme kada po celom svetu narodi ustaju protiv lopova sa vlasti, od Tunisa, preko Hrvatske do SAD. Šta mi kog đavola čekamo?!
Protesti opljačkanih radnika sve su učestaliji, protestuju i studenti i mnogi drugi koji su obespravljeni. Ipak, svi smo do sada ostali izolovani jedni od drugih. Policija nas zatvara u kordone, hapsi i prebija. Jure klince koji piju po parkovima, a narko-bosovi i ostali kriminalci su "uspešni preduzetnici". 150,000 nadzornih kamera samo u Beogradu, zabrana kupovine alkohola posle 10 uveče, komunalna policija po autobusima, žandarmerija po uličnim ćoškovima, preventivna hapšenja... Na nama je da plaćamo sve veće poreze, da se snađemo za posao, obrazovanje, zdravlje i da ĆUTIMO!
Ovakvo stanje se ne može menjati na izborima na kojima biramo između onih koji su sada na vlasti i onih koji su se na vlasti već pokazali - onih koji odgovaraju svojim finansijerima, a ne narodu! DOSTA JE BILO!
4. APRILA U 17 ČASOVA okupićemo se na Trgu republike da sa gorčinom obeležimo Dan studenata - svih nas koji ne možemo sebi da priuštimo studiranje koje sve više postaje privilegija bogatih i svih nas koji ćemo sutra svoju diplomu moći samo da okačimo o klin! Ovo više nije dan studenata - ovo je dan MLADIH I NEZAPOSLENIH KOJI USTAJU ZA SVOJA PRAVA! http://www.facebook.com/omladina.uzvraca.udarac
|
|  | | Sneki Beli Mag

Broj poruka: 4454 Localisation: Centar grada Points: 4292 Datum upisa: 21.05.2007
 | Naslov: Re: SRBIJA I EGIPATSKI SCENARIO Pon Apr 04, 2011 6:48 pm | |
| | Citat: | Нас сада из ове ситуације може да извади само коначно буђење оних који воле када их сви означавају као интелектуалну елиту, а који се ни на који начин не понашају тако да оправдају тај назив. И који дозвољавају да се унутар њихових професија дешавају страшне ствари. Али, пошто имају своју сопствену нишу у којој могу да удобно живе, они се не оглашавају. Ћуте зато и када су у питању „индекс афере”, не схватајући да то блати све професоре а не само оне који су ухваћени с прстима у тегли. Ћуте и када им председника и министра здравља оперишу страни лекари, а наше гледају као последње неспособњаковиће, док је чак и друга Тита лечио конзилијум састављен од домаћих лекара. Ћуте када разноразне грађевинске и друге мафије одлучују о томе шта је добро а шта не у грађевинарству. А све док ћутимо, људи ће одлазити и плашим се на да крају неће бити никога ко ће угасити светло.
|
|
|  | | | | SRBIJA I EGIPATSKI SCENARIO | |
|
Similar topics |  |
|
| | Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |
|