BELEX Club

Ekonomski Forum

PrijemPortalliFAQ - Često Postavljana PitanjaTražiRegistruj sePristupi

Delite | 

AKCIJE KOJE TREBA IZBEGAVATI!!

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
AutorPoruka
Limited011
Member
Member

Broj poruka: 459
Datum upisa: 07.05.2009

PočaljiNaslov: AKCIJE KOJE TREBA IZBEGAVATI!!   Čet Maj 20, 2010 8:01 pm

Sada je jasno da ima akcija koje treba izbegavati.
Kako zbog stanja u firmi tako i zbog menadženta!

Pored BIPB, Progresa, slobodan sam da dodam:
SJPT
PRBN
VZAS
Nazad na vrh Ići dole
HUACHUMA
VIP
VIP

Broj poruka: 480
Datum upisa: 25.05.2009

PočaljiNaslov: Re: AKCIJE KOJE TREBA IZBEGAVATI!!   Pet Maj 21, 2010 12:09 am

Da li ste videli danasnji izvestaj Agro Banke. Kakva lepota. Nemislim na rezultate.
Vec na pismo. Izvestaj je pisan cirilicom. Vidi se da je domacinska i patriotska firma u pitanju.
Stice se utisak kao da je izvestaj osvestan (Artemije verovatno).
I najzad dole u potpisu pravi Domacin.
Ovu akciju treba preporuciti nekome kome ne mislimo dobro .confused
Nazad na vrh Ići dole
Aritmeticar
Moderator

Broj poruka: 454
Datum upisa: 01.12.2009

PočaljiNaslov: Re: AKCIJE KOJE TREBA IZBEGAVATI!!   Ned Maj 23, 2010 2:34 pm

Valja ipak praviti razliku prema dužini ulaganja. Naravno da neke firme predstavljaju poslovni užas i na dugi rok jasan gubitak. Ali, to ne znači da se na njima ne može zaraditi igrajući na, recimo, mesečne oscilacije.
Nazad na vrh Ići dole
Dnenad85
VIP
VIP

Broj poruka: 374
Godina: 26
Datum upisa: 28.01.2010

PočaljiNaslov: Re: AKCIJE KOJE TREBA IZBEGAVATI!!   Ned Maj 23, 2010 5:05 pm

u ovom trenutku uopsteno mozemo reci da su sve akcije za izbegavanje,dok se ne iskristalise ekonomska situacija u zemlji!
Nazad na vrh Ići dole
Ris
VIP
VIP

Broj poruka: 1945
Godina: 30
Datum upisa: 24.12.2007

PočaljiNaslov: Re: AKCIJE KOJE TREBA IZBEGAVATI!!   Ned Maj 23, 2010 9:33 pm

Dnenad85 ::
u ovom trenutku uopsteno mozemo reci da su sve akcije za izbegavanje,dok se ne iskristalise ekonomska situacija u zemlji!

Znaci u narednih 20 god nema kupovine
Nazad na vrh Ići dole
http://www.youtube.com/watch?v=cu_EeCdckgI
Sneki
Beli Mag
Beli Mag

Broj poruka: 4332
Datum upisa: 21.05.2007

PočaljiNaslov: Re: AKCIJE KOJE TREBA IZBEGAVATI!!   Uto Maj 25, 2010 1:39 am

NIŠTA NE TREBA KUPOVATI!!
Biće sve još puno jevtinije....
Nazad na vrh Ići dole
Metatrader
Just looking
Just looking

Broj poruka: 5
Datum upisa: 04.02.2011

PočaljiNaslov: Re: AKCIJE KOJE TREBA IZBEGAVATI!!   Pon Okt 17, 2011 10:15 am

Jao, zanimljiva tema. Deluje mi da trenutno sve treba izbegavati sto se tice Beogradske Berze.

A posebno bi naglasio PRGS.
Nazad na vrh Ići dole
http://www.ta-guru.com
C R A Z Y
Still learning
Still learning

Broj poruka: 88
Datum upisa: 19.03.2010

PočaljiNaslov: Re: AKCIJE KOJE TREBA IZBEGAVATI!!   Uto Okt 25, 2011 3:19 pm

Mogla bi ova tema da se aktivira više zbog onih koji su novi na ovom forumu. Možda bi je trebalo staviti na vrh iznad svih tema.

Šta mislite o tome?

Pri tom bi trebalo početi sa davanjem predloga šta treba izbegavati sa detaljnijim i argumentovanim obrazloženjem zašto to mislimo. Mislim da bi to u mnogome pomoglo novima da se ne zaleću.

I da u ovoj temi nema diskusije (sve takve poruke da se brišu), da jedino mogu da ostanu poruke u kojoj je onaj ko je pisao naveo ime preduzeća i njegov simbol na berzi a potom po argumentima zašto izbegavati to preduzeće. Nema odgovora na poruke svako piše svoje mišljenje u ovom obliku, a sva ostala diskusija se briše. Naravno ako neko ne obrazloži svoj predlog i to se briše.

Moderatori, šta kažete ? sesir
Nazad na vrh Ići dole
Boby
VIP
VIP

Broj poruka: 949
Godina: 40
Datum upisa: 04.02.2011

PočaljiNaslov: Re: AKCIJE KOJE TREBA IZBEGAVATI!!   Uto Okt 25, 2011 3:59 pm

Nisam moderator,ali mi je ideja odlicna. armo
Nazad na vrh Ići dole
BoS
VIP
VIP

Broj poruka: 471
Datum upisa: 05.01.2008

PočaljiNaslov: Re: AKCIJE KOJE TREBA IZBEGAVATI!!   Uto Okt 25, 2011 4:04 pm

A mogao bi da se aktivira i novi naslov teme: BERZE KOJE TREBA IZBEGAVATI !!!
Pa onda udri bo lelexu. od
Nazad na vrh Ići dole
Dragan11
Still learning
Still learning

Broj poruka: 62
Datum upisa: 04.08.2011

PočaljiNaslov: Re: AKCIJE KOJE TREBA IZBEGAVATI!!   Uto Okt 25, 2011 4:47 pm

BoS ::
A mogao bi da se aktivira i novi naslov teme: BERZE KOJE TREBA IZBEGAVATI !!!
Pa onda udri bo lelexu. od
post2
Nazad na vrh Ići dole
sutra
Member
Member

Broj poruka: 581
Datum upisa: 11.12.2010

PočaljiNaslov: Re: AKCIJE KOJE TREBA IZBEGAVATI!!   Uto Okt 25, 2011 5:54 pm

Da pocnem sa A listingom. Sledeci put cu B listing. Ja ovu temu shvatam kao akcije koje NIKAD ne bi trebalo posedovati zbog nevrednosnih pitanja, ne vezano za to da li je nesto trenutno skupo ili jeftino.

Crna lista:

1. ENHL posle promene menadzmenta zato sto ce unistavati firmu dok je ne prodaju nekome, moguce cak i ispod trenutne cene.

2. TIGR zato sto vec decenijama nisu zaradili vise od par % na kapital. Spekulacije od par meseci mogu da prodju, ali samo na jako niskim cenama.

Siva lista :

SJPT treba izbegavati dugorocno zbog losih poslovnih praksi vlasnika. Iako je ja nemam ipak sve dok ne pocnu vlasnici ponovo da prodaju ne moze da bude na crnoj listi.

Bela lista:

NIIS i AERO su apsolutno na beloj listi, sto ne znaci da ih treba obavezno posedovati, to zavisi od trzisne kapitalizacije naravno.
Nazad na vrh Ići dole
BoS
VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: AKCIJE KOJE TREBA IZBEGAVATI!!   Sre Okt 26, 2011 10:25 am

@ sutra
Ako nisi na stanovištu koje sam u šaljivom tonu izneo dva posta iznad, onda si možda suviše strog. Ipak je ovo Srbija i treba primeniti merila za naše uslove.

Evo jedan optimističniji pogled na stvari:
ENHL i TIGR i pored niza primedbi koje im se mogu staviti, nikako ne zaslužuju da se nađu na nekakvoj "Crnoj listi". Ipak su to velike kompanije (ako gledamo samo Srbiju), imaju poslove i u ovim jako otežanim uslovima, stvaraju profit, makar i minimalan, sama činjenica da su na A-listi obezbeđuje makar minimum transparentnosti i informisanja malih akcionara i javnosti, sa manje ili više uspeha stalno rade na poboljšanju organizacije poslovanja, nisu prezaduženi, maju dovoljno stručnih i iskusnih kadrova, likvidnost na berzi je zadovoljavajuća (s obzirom kakva je ukupna likvidnost),...

Pored toga, TIGR stalno investira u modernizaciju opreme i tehnologije i polako prebacuje težište na profitabilnije poslove, a ENHL je i dalje prisutan u mnogim zemljama "trećeg sveta". Obe firme u delu svojih poslova sarađuju sa nekim od najjačih svetskih firmi iz branše.

I na kraju nešto što mislim da je je za naše tržište jako bitno - nisu u rukama tajkuna-lopova, kojima je jedini cilj da opljačkaju što se opljačkati može i da onda ostatak prodaju ili puste niz vodu.
U obe firme država ima značajno učešće, što, doduše, nije garancija maksimalne efikasnosti i profitabilnosti, ali daje dugoročnu sigurnost i stabilnost.

Čini mi se da je za obe kompanije realno očekivati da u bližoj budućnosti nastave da posluju bar ovako uspešno kao do sada, da poboljšanjem globalnih uslova i one poboljšaju svoje rezultate, a ako dođe do nekog preuzimanja, to će biti samo od strane nekog zaista ozbiljnog "strateškog partnera".
Dakle, mi mali akcionari bi na duže staze ipak trebali da mirno spavamo. U kratkoročnim trgovanjima - kako se kome posreći. sesir
Nazad na vrh Ići dole
Fast
VIP
VIP

Broj poruka: 291
Datum upisa: 21.04.2011

PočaljiNaslov: Re: AKCIJE KOJE TREBA IZBEGAVATI!!   Sre Okt 26, 2011 11:16 am

@ Evo jedan optimističniji pogled na stvari:
ENHL i TIGR i pored niza primedbi koje im se mogu staviti, nikako ne zaslužuju da se nađu na nekakvoj "Crnoj listi". Ipak su to velike kompanije (ako gledamo samo Srbiju), imaju poslove i u ovim jako otežanim uslovima, stvaraju profit, makar i minimalan, sama činjenica da su na A-listi obezbeđuje makar minimum transparentnosti i informisanja malih akcionara i javnosti, sa manje ili više uspeha stalno rade na poboljšanju organizacije poslovanja, nisu prezaduženi, maju dovoljno stručnih i iskusnih kadrova, likvidnost na berzi je zadovoljavajuća (s obzirom kakva je ukupna likvidnost),...

Pored toga, TIGR stalno investira u modernizaciju opreme i tehnologije sesir

Da li znaš da je TIGR emitovao dvomesečne obaveznice sa 2 % mesečne kamate? Znači za 2 meseca 4 % kamate. Kod banaka ne mogu da dobiju kredit bez hipoteke, a tu nemaju šta da založe. Ovde su nudili blanko menicu na firmu Tigar obuća.
Nazad na vrh Ići dole
BoS
VIP
VIP

PočaljiNaslov: Re: AKCIJE KOJE TREBA IZBEGAVATI!!   Sre Okt 26, 2011 11:27 am

Da, čuo sam za to, ali glavno pitanje je: šta će da urade s tim parama. Ako je za plate i sl., onda je katastrofa (za crnu listu), ako je za pametno investiranje, onda je OK, čak i pod tim uslovima.
I dalje mislim da je stavljanje TIGR na nekakvu crnu listu prestrogo, ima mnogo "zaslužnijih" kandidata.
Nazad na vrh Ići dole
Fast
VIP
VIP

Broj poruka: 291
Datum upisa: 21.04.2011

PočaljiNaslov: Re: AKCIJE KOJE TREBA IZBEGAVATI!!   Sre Okt 26, 2011 11:35 am

Da, čuo sam za to, ali glavno pitanje je: šta će da urade s tim parama. Ako je za plate i sl., onda je katastrofa (za crnu listu), ako je za pametno investiranje, onda je OK, čak i pod tim uslovima.
I dalje mislim da je stavljanje TIGR na nekakvu crnu listu prestrogo, ima mnogo "zaslužnijih" kandidata.

U pravu si. Nije baš za crnu listu, ali nije ni daleko od nje.

Btw. Lovu će da iskoriste da vrate neki kredit da bi mogli da skinu hipoteku sa neke nekretnine koju treba da prodaju. A gde ide pare od prodaje nekretnine je znak pitanja.
Nazad na vrh Ići dole

AKCIJE KOJE TREBA IZBEGAVATI!!

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Similar topics

-
» Sta treba Grdelicanima ....
» Treba procitati...
» Viceve sve koje znate
» SUDBINA TUZBI VOJNIH LICA KOJE SU PODNETE 2003. GODINE
» Radna grupa za .........

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu